Aby zvládla co nejvíc ochran a jaký soft k tomu??
Printable View
Aby zvládla co nejvíc ochran a jaký soft k tomu??
Jedině EAC: http://www.exactaudiocopy.de
Nejlepší vypalovačkou na hudbu byla Yamaha CRW-F1 (nechť odpočívá v pokoji :-( :cry: :-( ). Uměla všechny ochrany a ještě měla AAMQR.
Plextor + Plextools a nebudeš potřebovat nic jinýho... :smoke:
Asi tak, PLEXTOR + jeho funkcia VARIREC = to najlepšie pre audio
VariRec je celkem na nic. Na serveru CDRInfo proměřovali CD vypálená s různými nastaveními a zapnutí funkce VariRec vždy pouze zhoršilo kvalitu vypáleného CD, přičemž platilo, že čím větší vychýlení od nuly, tím horší kvalita. Nicméně kvalita CD vypáleného Plextorem (bez VariRec) je prvotřídní. Pro nejlepší výsledky je dobré vypalovat CLV.Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
Please takovej lama dotaz, jak vypalovat CLV ? Mam v tech zkratkach docela gulas :oops:Citace:
Původně odeslal Dawn
Please takovej lama dotaz, jak vypalovat CLV ? Mam v tech zkratkach docela gulas :oops:Citace:
Původně odeslal Dawn
Constant Linear Velocity...tzn. konstantní rychlost (ne uhlová)...tzn vše, co se pálí do 16x včetně... :idea:Citace:
Původně odeslal kabrnak
Teac, Toshiba, Plextor.
Jako levny a mozna dobry reseni naka OEM sony....
CLV (Constant Linear Velocity)Citace:
Původně odeslal kabrnak
Konstatní datový tok, rychlost otáčení disku klesá od středu ke konci. Používá při nižších rychlostech vypalování (typicky do 16x, někdy i více).
Z-CLV (Zone CLV)
CD je rozděleno na několik zón, přičemž v rámci každé zóny je datový tok konstatní a na rozhraní zón dojde ke skokovému zvýšení rychlosti. Přitom se musí aktivovat ochrana proti podtečení bufferu (dojde k přerušení pálení). Proto není dobré používat tuto metodu pro pálení matric pro lisování ani audio CD. Nahrazeno CAV, případně P-CAV.
CAV (Constant Angular Velocity)
Konstatní otáčky disku, datový tok roste od středu ke konci disku. Spolu s P-CAV dnes převládající způsob zápisu pro rychlosti nad 24x.
P-CAV (Partial CAV)
Kombinace CAV a CLV. Do určité rychlosti se používá CAV (datový tok roste) a dále je konstatní (CLV).
Jakou metodu používá ta která vypalovačka při daných rychlostech by mělo bý uvedeno ve specifikaci nebo si to můžeš zjistit např. pomocí Nero CD Speed.
Tvůj Plextor (CD-R):
CLV: 4x, 8x, 16x, 20x
P-CAV: 24x, 32x, 40x
CAV: 48x
Super :D Dik moc Dawn - presne to sem potreboval !!! Diky diky :-)
nej byla Yamaha F1. jeste ze jsem si ji koupil... :-) ted uz se daji koupit tak akorat plextory...
No ja mam Mitsumi 4x4x24 a napalim vsetko...linux rulez
Este sa mi nestalo ze by som pokazil CD,az na jeden pripad a to bola ajtak moja chyba a ne mechaniky.
A napaluje sa na nej odkedy existuje,cize niekolko rokov hehe a to uz zazila teda dost...
slo o AUDIO a tam Yamaha se svym AAMQR nema (nemela) konkurenci.
tak mne davalo JEDNOZNACNE najlepsie vysledky pre AUDIO kombinacia:
HW:
Grab: Teac540E
vypalka: Teac540
a to cele pod softom EAC v nastaveni Secure mod (rychlost s vypnutym "C2" a zaskrtnutym polickom "audio cache"(vypne sa tym cachovanie audia) grabu cca od 6x do 12x ak je CD neposkodene), a vypalujem samozrejme 8x aby bolo zarucene dodrzane CLV...
bohuzial tato kombinacia nezvlada bez uprav zdrojoveho CD (listocky prip. cierna fixka) Audio CD chranene Cactus200, nastastie ale u tych CD nebolo nutne dodrzat absolutnu kvalitu, preto som radsej pouzil v praci kombinaciu:
Plextor + Plextools a ten to zvladol skopcit bez akehokolvek zasahu na zdrojove CD a co je najlepsie - kopia uz neobsahovala ochranu - teda isla prehrat na DVD Maranz - a to bol aj jediny dovod, preco som tu kopiu kamosovi robil ... 8-)
chujoviny typu "Varirec" a pod. u akehokolvek vyrobcu kvalitu vysledneho CD VZDY IBA ZHORSIA a hlavne uz nejde o "vernu" kopiu... :!:
Co tim minis ? ??? Kvalitu ?Citace:
Původně odeslal Marcelino
Jinak koukam, ze si opravdu vyhrajes... ;D
no v pripade audio kopie myslim to, ako dobre sa kopia "podobá" originalu... :wink:Citace:
Původně odeslal Dawe
samozrejme , ze to neporovnavam, na nejakych PC chrchlátkach za par stovak ci tisicov Sk (tie pouzivam max. tak na hry), ale kopiu aj original si vypocujem na "Hi-Fi" zostave : repro Focal 715, zosik NAD C350 a DVDplayer NAD ... tuto zostavu pouzivam hlavne na pocuvanie hudby ci uz z CD alebo DVD, DVD filmy pozeram len zriedka, - predsa len sortiment v pozicovniach je este dost slaby a ceny nie su moc nizke , takze ak si chcem pozriet film, tak postaci nejake DiVX CD a pustim to na 28" telku cez S-video kabel a zvuk samozrejme posielam na zosik a bedne Focal 8-)
:oops: ehm, ci tim myslis ? ...Citace:
Původně odeslal Dawe
Opět někdo s netopýřím sluchem. :roll: Nevím, jak tu kopii s originálem srovnáváš (sluchem?), ale já když udělám kopii Audio CD a nagrabuji ji zpátky do počítače, tak dostanu data identická s originálem. Problém může nastat pouze v případě, že vypalovačka nenahraje data kvalitně (C1/C2 chyby, vysoký jitter atd.). Troufám si tvrdit, že jakákoliv současná vypalovačka je schopná při použití CLV nahrát Audio CD tak, že se bez problémů vejde do limitů stanovených v Red Booku. Nejsem žádný audiofil ani expert přes elektroniku, ale selský rozum mi říká, že když přehrávač dostane stejná digitální data, tak z nich D/A převodník musí vygenerovat vždy stejný signál (a tedy stejný zvuk) bez ohledu na to, jestli je to kopie nebo originál.Citace:
No teda nic moc "hifi" zostava...Citace:
Tie nove NAD su sumky,to sa neda porovnavat z legendarnym C310...
velmi spravne, toto si myslim aj ja 8-) :wink: , ale takmer kazdy "audiofil" sa mi to snazi vyvratit ... ;DCitace:
Původně odeslal Dawn
... este som sa neodhodlal urobit si dôkladny "slepy" test :?
... ak si menim CD-cka sam, tak tam viac zapracuje "psychoakustika" :wink:
..aj ja jaj, :roll: , tak teraz si strelil poriadneho capa ... ;DCitace:
Původně odeslal Mikhaill
... to si si v akom casopise precital :wink:
vnutorne technicke prevedenie C350 (17990,-Sk ) nema v cene do 30000,-Sk konkurenciu 8-)
ze capa,neviem kdo cita v casakoch.Pocul si snad aj nejaky iny zosik do 30k,ze mozes toto tvrdit???
Inac C310 stal cca 9000,- a bol to jeden z najlepsich zosikov na svete!!!Nenehaj sa zmylt tou cenou,ano je to len 9000,-!!!
Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat ze pre tvoju c350 je konkurent Rotel RA-972 a ma urcite lepsi zvuk.
Co kable,jake mas??
kable som si robil sam "namieru" 8-)Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Rotel a este k tomu tento 972 - nedaj sa vysmiat .... :roll:
za tych cca 5-6 rokov co sa tomuto konicku troska vaznejsie venujem som mal moznost vypocut si v posluchovych studiach zosiky od cca 8tis. po cca 500tis. Sk...
... ale hlavne aj doma som mal moznost porovnat kopu zosikov v cenovej kategorie od cca 8tis. az po cca 40tis.
znacky : Rotel, Denon, Maranz, HarmanKardon, Yamaha, Primale, BVaudio, Homemade Dudek380 no a samozrejme NAD (z tych som vypocul C310, C320, C350, C370, nejake stereo receivre 7xx a v studiu aj komplet "silver" seriu)
...uff, mozno som na nejake este zabudol... (a naposledy receiver Onkyo 600, ale to sa nerata ako zosik... :wink: )
tak povodne som chcel Dynaudio Cont. 3.3 + "Silver" seriu NAD :wink: , ALE kazdy moze vyskakovat len do vysky svojho platu :? :oops:Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Tebe maj asi sousedi radi, vid ? Kde bydlis ? Na samote u lesa ? :-)Citace:
Ja vim, ze to nemusis nutne vohulovat, ale nerikej mi, ze to obcas neudelas... :wink:
Marcelino: ja ti neviem ale ked tak pocuvas a vyberes si toto...hmm...ja toho mam tiez napocuvaneho dost,aj doma aj v studiu...no a ti poviem ze NAD uz neni to co byval...
No ten Rotel konkretne mam,ale knemu este dalsie dva koncaky.A to som ho vyberal asi z 50 inych zosikov do 30k.-15 dni testovania!
Islo mi hlavne aby to malo zvuk ako c310 a super vystup na sluchatka.
Repro Audio Physic Yara biamping a cd Marantz CD6000 OSE - tam som mal podmienku certifikat cdrw.
Kable samozrejme Oehlbach-striebro.
No a na kino mam klasiku onkyo 595ku,nejaky dvd pioneer (tam mi to je jedno na filmy) a repro seriu Sonus Faber - este som nepocul repro do 100000k ktore by hralo lepsie ako Sonus Faber Concerto (normalne stereo)!!!!
btw co mas za zvukovku ako audiofil,mas nejake doporucenie??
heh, ja to mam celkom dobre - Cabaj-Čápor je dedina (vesnice) , a naviac byvam v "okrajovej" stvrti, takze jedini, komu moze vadit, ze to obcas vypeckujem je moja rodina :wink:Citace:
Původně odeslal Dawe
Inak mal som doma kamosovu zostavu - zos. Primale za cca 34tis. + Audiophysic Yara monitor + DVD Maranz (4xxx - presne cislo neviem) a poviem ti nemenil by som za moju zostavu - sice hra tato drahsia zostava objektivne lepsie ako moja , ale MNE TEN zvukovy chrakter proste nevyhovuje (samozrejme bolo by to uplne o inom, keby tam mal stlpovky Audiophysic Yara, ktore su jedine "este zaplatitelne" bedne, co by som bol ochotny kupit , ak by som predal moje Focal ... 8-) )
inak, ako ti prehrava ten DVD Maranz audio CD chranene systemom Cactus200 - ten kamosov ma s touto ochranou neuveriltelne problemy - a pritom moj NAD by mal mat rovnaku mechaniku a šasi (NAD aj Maranz patria pod ten isty koncern :? ) a ja nemam s chranenymi CD zatial absolutne ziadne problemy ... 8-)
OEM SONY ??? Dyť sony JE OEM LITEON... :wink: :lol:Citace:
Původně odeslal Dawe
No kaktus ide uplne normalne...
No tie Audiophysic su super...ale hlavne ma dostalo to biamping.Ja som to najprv mal klasicky jeden stereo zosik a stlpy.Ale par dni nato mi volal kamos z platanu,ze tam maju zapojene Yara biamping a ze ten zvuk je o kategoriu vyssie.Ze to musim pocut.Ani on nechapal ze odkial sa to zobralo.
Inac pocuval som aj drahsie Totem a myslim ze su slabsie ako Yara.
A strasne sa mi nepaci zvuk malych monitorov BW Nautilus...to je normalne humus.
Inac repro focal mam v aute :wink:
:oops: a kua, teraz cumim, ze mas CD prehravac a nie DVD :oops: , takze s chranenymi CD asi problem nemas ...Citace:
Inak, v tychto cenovych hladinach to uz nie je ani tak o kvalite zvuku, ale skorej o "osobny zvukove preferencie" :wink: , ci ako to nazvat ...
...pretoze ziadny Rotel v cene do 50tis. sa mi zvukovo nepacil (tebe sa zas nepaci ziadny "novy" NAD)- ale ono je to vzdy velmi vyrazne ovplyvnene pouzitymi reprakmi ...
... ale ja mam jeden "psychicky" problem :wink: - ako elektrotechnik by som si nikdy nedokazal kupit a pouzivat zosik, ktory sice ma vyhovujuci zvukovy prejav a je aj chvaleny v testoch po celom svete, ale o ktorom je zaroven zname , ze objektivne po technickej a elektrokonstrukcnej stranke je uplne naprd... :? (teraz konkretne narazam na Denon, a poniektore ine typy roznych znaciek... :? )
...proste nic sa nevyrovna pohladu na odkrytovany NAD C350 (v tejto cenovej kategorii :wink: do 30tis.)- nadherna cista pracicka
no NAD je preslaveny jednoduchostou.proste v tej krabici nic neni a hraje to :o
iny zas maju plnu prdel blbosti,zlozite zapojenia same displaye a blikatka a podobne (technics atd.) a na zvuk sa akosi zabudlo...
inac ja som nepovedal ze sa mi NAD nepaci,len ze od doby c310 som este lepsi od nich nepocul...
2Marcelino: ináč jedna otázočka, ako hodnotíš Dudkové zosiky? Sú dobré.
No Dudkov zosik som pocul iba jeden :? konk. 380-ku "home made"+"modifik." , ALE to bolo este v dobe , ked som s tymto setkym len zacinal, a nepocuval som ho doma, ale iba ma intraku a bedne boli tusim Dali a nejake slusnejsie stlpovky Jamo (tusim pred tymi 5-rokmi chalanisko vravel, ze za ne dal vyse 20tis. - co bol vtedy pre mna ako studaka strasny peniaz :? :oops: ) - no a samozrejme v porovnani s tym co som pocul dovtedy (najlacnejsie technics, yamaha + ine "homemade" zosiky) som ostal v nemom uzase - hralo to uplne fantasticky :DCitace:
...samozrejme dnes by som uz mozno hodnotil inak, ale bohuzial nepoznam nikoho , kto by momentalne vlastnil tento zosik, aby som ho mohol pustit aspon na moje bedne ... :?
jaj, ale ty asi myslis tie zosiky co teraz Dudek vyraba "seriovo" - tak bohuzial aj mi je to luto, ale ziadny som este nepocul :? :oops: , sice ich v ceskej tlaci chvalia uplne "doneba" - Dudek je tam uplny "zosikovy poloboh" :wink:Citace:
...ale treba to brat troska z rezervou, lebo aj v nemeckej tlaci vzdy doneba vychvalia nemecky zosik a v anglickej anglicky zosik a nie vzdy je to celkom tak uzasny vyrobok ako tvrdia ... :wink: :? :!:
koukám, že jste dost odbočili ;D . jinak já používám teac w548e a s žádnym kaktusem jsem nikdy neměl problém :smoke: (což se nedá říct o w540e).
a abych si taky přisadil: doma mám dvd yamaha 530, raceiver yamaha 430 a bedny sloupy tvm. na metal parádní kombinace :drool: .
Myslím tie čo boli v amare, žiadna sériovka. Proste to čo si niekto postavil doma alebo kúpil ako stavebnicu.Citace:
no ved pisem, ze som pocul len DPA380 "homemade" a aj to mierne upraveny ... a este aj DPA220 co chalanisko kupil ako stavebnicu - on tvrdil, ze ta bipolarna 220 hra lepsie ale mne sa podstatne viac pacila ta silnejsia mosfetova 380-ka ...
...ale ako vravim, bolo to davno a nic lepsie som dovtedy nepocul, takze teraz v priamom porovnani s mojim NAD C350 alebo inym zosikom v cene do 30tis. by uz to porovnanie mohlo vyziet uplne inak a zvlast s lepsimi reprakmi ... (ako som pisal tie repraky s ktorymi to hralo neboli nic extra...)