http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=17734
Co říkáte na tuhle fošnu? Zatím můj favorit .... :o
Printable View
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=17734
Co říkáte na tuhle fošnu? Zatím můj favorit .... :o
nic moc integrovane audio, ale jinak dost huste :roll:
podrobnejsi specifikace:
Model GA-7NNXP Ultra
Chip nForce 2 SPP + MCP-T
Form Factor ATX
PCB Size (mm) 305*244
FSB 266/333
AGP 8X*1
PCI 5
ISA 0
AMR 0
Memory Type DDR400/333/266
Memory Socket DDR*4 (dual channel)
USB port 6*USB2.0/1.1 (4 by cable)
ATA 2*Serial ATA(SiI3112A), 4*PATA(MCP-T+GigaRAID), RAID0, 1
Audio AC97 (ALC655)
Codec 6-channel
VGA (dual view)
LAN / IO shield Dual LAN (Intel Kenai 32 + Realtek PHY)
Dual BIOS
S.T.R.
COM2/Front Audio
1394
NB Fan Sink
AUX IN
CD IN
WOL
Intel Front USB
Intel Front Panel
IR/CIR IR
I/O ITE 8712
IDE/FDD cable 2*SATA/3*PATA/1*FDD
USB bracket/cable 2 x 2-port
S/PDIF module Y
a cena???
Je to super novinka, asi jeste neni ani zverejnena.
GB ji jeste ani nema na strankach a distributori ji taky nemaji slibenou. Prodejni cena na pultech MO bude cca 5200 Kč s DPH, ale uvidime, co jeste udela dolar.
Vzhledem k vybave bych videl cenu spis k 6000KčCitace:
Původně odeslal Martin G.
Definujme si MO a pak uvidime. Navrhuju treba prumer ceny v cc a EU ceny od distributora (Elap, ATC)Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
ATC bude asi o nicem, moc GB neda ( a koncove jsou dost vysoke ). ELAP ma slusne ceny pro koncaky, ale mozna nekdo bude mit i levneji. Ale vzhledem k cene v US + DPH + prirazka, tak to vidim spise k tem 6K. Ja sam si myslim, ze nemam nejhorsi ceny na GB, ale stejne si myslim, ze se proste pod 6K nedostanuCitace:
ATC GB moc netlačí, spíš teď jedou hodně v ASUSu.Citace:
Elap má velmi solidní ceny a pokud člověk bere dost dá se na dobré ceny dostat i u Starcomu, ale tam jsou ceníkové ceny úplně mimo. Nemyslím si že by byli schopní s novým produktem, tak pozdě nasazeným proniknout na trh s cenou okolo 6k.
Vzhledem k vybaveni ( S-ATA, RAID, 2xLAN, 6.1zvuk, OC friendly asi, atd ) myslim, ze by nemel byt problem. Navic moznost osadit 4banky je velice lakave.Citace:
Vem treba 8KNXP-Ultra, P4, i875P, SATA,GLAN,RAID, Adaptec U320 SCSI - stoji pro MO cca 13500.- atd,-
7VAXPA-Ultra - cca 4300,- atd
Pust si ICQ.
mamCitace:
GA-7N400-Pro vypada velice dobre, najdete nekdo duvod proc ji nekoupit? (planuju k ni ATI 9500Pro od Saphire, GA, nebo Herculesa)
PS: ATI take od GA asi znamena bezproblemovy chod, ne?
bohemka je má v ceníku a jsou docela mastný, ale kdy novinky od gigabyte nebyly
Uz ho maj i v CC, levnejsi varianta stoji neco pres 5000 a drazsi pres 6000Kc. Cena nic moc... a co sem koukal na nastaveni BIOSu tak taky zadna slava :? (ale treba to vyresi uopdate :-) )
jen me fascinuji ty ceny. Evidentne nasadili ceny, na ktere nemaji, protoze jeste nemaji nic skladem :evil:Citace:
Původně odeslal sid
Presne tak :wink: ;D Sou to pekny potvory!
Ano mam chtic!!! Chci ji!!! :roll:
Nemate nekdo potuchy kdy tak baj voko dorazi??
thx
Poptal jsem se dovozcu uvidim, co bude rano na ICQ, ale vzhledem k tomu, ze nForce2 ted frci a prodeje se drzi doceal dole (aspon u nas mych znamych), tak myslim, ze jak se neco blizko objevi hned to nabidnou.Citace:
Původně odeslal AraFat
Tahle deska se mě líbí čím dál víc. Nepotřebuju žádnou oc super desku, chci jen dostat 2500+ na 200FSB, takže mě jde také o výbavu a kvalitu provedení. GB jsou co sem slyšel kvalitní desky a 4 paměťové sloty, dualbios a spousta konektoru a vybavení mě lákají. Jen zatím scháním informace jak je to s využitím oněch 4 slotu na paměti. V manuálu se píše, že musím použít 4x paměti stejné velikosti a typu. Znamená to, že je musím koupit najednou? Chtěl se si teď pořídit 2*256 400DDR a za rok ještě jeden pár a pokud by pak dual nefungoval .......
Takze podle mych info budou prvni kousky v pondeli.
CENY MO (muj odhad)
GB 7NNXP, Socket A, nForce 2 Ultra, SATA, GLAN, RAID, 1394 cca cena 5600,- bez DPH
GB 7N400V-Pro, Socket A, nForce 2 IGP, SATA, LAN, RAID, 1394 cca cena 4200,- bez DPH
hodne me ta deska drazdi....akorat se chci zeptat na predpokladany rozdil mezi nForce2 v KT600......asi to tu nekde je ale imho to bude v ramci par procent.
Prechazim z KT266 a imho nForce2 v KT600 asi nebude tak velkej rozdil.doufam...... :-o
Takze uz jsou skladem. CENY MOCitace:
GB 7NNXP, Socket A, nForce 2 Ultra, SATA, GLAN, RAID, 1394 cca cena 6600,- s DPH
GB 7N400V-Pro, Socket A, nForce 2 IGP, SATA, LAN, RAID, 1394 cca cena 4900,- s DPH
Ale ten GB 7N400V-Pro není ultra 400 a nepodporuje Bartona, bacha na to.
Bartona podporuje, ale FSB 400 jen neoficialneCitace:
Původně odeslal Aradan
GB 7N400V ta me po pravde moc nezajima.Integrovanou grafickou kartu bych moc neocenil :-p
Jeste jsouCitace:
Původně odeslal AraFat
GB 7N400 odhadovana cena okolo 4400 s DPH a
GB 7NNXV odhadovana cena okolo 7000 s DPH
whaauu
nemas nekde plz link s popisem??
je fakt ze me zajima pouze RAID....mozna zvukovka dobra....a samo ze verze Ultra 400....jinak dve sitovky nepotrebuju....grafiku taky ne...
thx
GA 7N400 PRO http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/...N400%20Pro.htmCitace:
Původně odeslal AraFat
GA 7NNXPV http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/..._GA-7NNXPV.htm
Jeste bych mel otazecku kde koupit??V Brne.
dik moc
Dual Power....k cemu to presne je??
thx
Je to funkce, ktera by mela udrzovat lepsi stabilitu napetiCitace:
Původně odeslal AraFat
GA-7N400 Pro
www.czechcomputer.cz, na objednávku,cena 3796Kc bez DPH
TS Bohemia, je na cestě, k dodání do 48 hodin (ale casto maji jen zbozi v ceniku a sklad zeje prazdnotou,aspon v Brne), cena 3622Kc bez DPH
Ma vubec soundstorm zvuk??na offic webu je to psany v divnym a ne uplne koser kontextu....
nevi nekdo??
thx
sounstorm by mela mit, ale podle me se musi dokoupit ten vyvod, nevim jak se to menuje :oops: takze +400-500 :evil:
Podle me ten vývod (S-bracket) má už v ceně. Stáhnul sem si manuál a je v něm napsanej jako příslušenství.
Co si myslíte o použití 4 slotů na paměti? V manuálu se píše, že se mají použít paměti stejné velikosti a typu pro všechny sloty. To by nebylo zas tak super. Mám v plánu teď koupit 2*256 a za rok repete, ale aby pak chodil dual. ???
Nesmite verit vsemu, co pisi u TS Bohemia. Pristi dodavka GigaByte dorazi za cca 10dni, drive ne.Citace:
Původně odeslal Rabbitt
http://www.techseekers.net/modules.p...t&id=57&page=2
celkem to ujde 8-)
Hmmm, trošku drahé. Já jdu asi do toho levnějšího modelu.
jj taky na nej cekam....chybi mu dual power a jedna sitovka...jiank je myslim to samy...
Gigabyte 7N400Pro nForce 2 Motherboard Review
http://www.overclockers.co.nz/ocnz/m...400pro/1.shtml ;D
Neni uz nekde na sklade??
Citace:
Původně odeslal AraFat
TS Bohemia
Ale pouze v Olomouci.
Tak uz mam Gigabyte GA 7N400 Pro,ted sem ju byl koupit v TS Bohemia v Brne,hned jak ju dostali.Stala 3405Kc bez DPH,coz se me zda celkem slusny.Prvni dojem po rozbaleni je super,uvidime,jak si povede v komplu.Jeste cekam na pameti Kingston a pak to rozjedu.Jak budu mit nejaky poznatky,nenecham si je pro sebe. :lol:
gratuluji, docela ti závidím. Já si musím nejdřív počkat na nový case.
Jak sem si vcera procital manual,tak mi asi nemas co zavidet.Na desce je jeste pridavny napajeni (malej 4pinovej +12V konektor),stejne jako na Epoxu RDA3+.V manualu pisou,ze pokud zustane tento konektor nezapojenej,tak deska vubec nenabootuje.Sranda je v tom,ze ja mam sice pomerne slusnej 350W zdroj,ale asi 1.5 roku starej,kterej ten konektor vubec nema.Ted su na mrtvicu,protoze nemuzu vyzkouset,jestli to jede i bez neho,jelikoz cekam na pameti.Na CzechComputeru tvrdili u Epoxa RDA3+,ze sice doporucujou ten konektor zapojit,ale neni to nutnost.Doufam,ze u Gigabyta to bude stejny,jinak me asi odvezou.S nakupem zdroje sem vubec nepocital a su financne vycuclej jak citron.
Manuál sem si stáhl a přídavného napájení sem si všiml, ale celkem sem to přešel, protože budu stejně kupovat všechny komponenty nové a nové zdroje (chieftec) kablík mají. Mě, ale zase v manuálo zděsilo, to, že tam není napsané, že se dá nastavovat FSB jen kroky 100,133,166. Tiše předpokládám, že FSB se dá po 1MHz měnit, ale do manuálu to dát mohly. Prostě o advanced menu v biosu žádné zmínky, asi se bojí uživatelů šťouralů laiků.
Ja sem vymenil zdroj s kamosem,dosly me i pameti Kingston,takze uz sem to vcera skladal.Fungovalo to kupodivu na prvni zapojeni,jelikoz sem to skladal az do 11 vecer,tak sem nemel cas poradne to otestovat.Na to FSB se mrknu a dam vedet.Jinak mam z te desky velmi dobrej pocit.Doufam,ze me vydrzi i nadale.
Napis, jestli ti de menit nasobic a fsb pres 200 atd. Na netu v jedne recenzi s tim meli problemy
ma opravdu SoundStorm od nvidie??
resp.proc je u modelu Gigabyte GA-7N400-Pro(bez grafiky) uveden postup instalace zvukove karty takto? Audio > Realtek > Setup.exe!
nebo je vic typu SoundStormu?nebo vic driveru k sounds stormu?
thx
p.s.dostal si ju uz pres 200fsb??
dneska pro ni chci jit....
to Aradan: Takze ohledne zmeny FSB.V BIOSu jsou 4 polozky:Optimal,Agressive,Turbo a Expert.U prvnich trech jde FSB zvysovat pouze po krocich (100,133,166...),ale u volby Expert to jde po 1MHz.
to AraFat: Na 99% to Soundstorm ma.Po nainstalovani driveru se polozka Soundstorm objevi v Ovladacich panelech,ale ja sem nemel moc casu,tak sem se v tom jeste nevrtal.Osvetleni problemu Soundstorm je tady: http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=23891 Gigabyte 7N400Pro ma jizni mustek MCP-T,ktery Soundstorm obsahuje.
to Lukoborec: Taktit sem to zatim nezkousel,zatim to zahoruju a nebylo moc casu.Kazdopadne pamet (Kingston PC3200 400MHz CL2.5) me momentalne jede bez problemu na 400MHz. Akorat procak mam jen na 266MHz,takze pamet se muze flakat.
de ti menit nasobic aniz by ti to tuhlo ???
taky by me zajimalo....tak dneska sem to nestihl koupit taqk zitra:-(
podle http://www.overclockers.co.nz/ocnz/m...400pro/5.shtml
tohoto testu to neslo ale imho jenom proto ze meli zamknutej procak...idkyz by to nemelo vadit na nForce2 prej....co ja vim...vim ze nic nevim :-p
prave ze meli odemknutejCitace:
Původně odeslal AraFat
ajo...sem zamenil v te rychlosti jak sem to cetl....to je ale nemile...ikdyz biosem to imho napravi..aspon doufam...kdyz si ji chci zitra kupovat...ze by me to tesilo se rict neda....omg ja si snad zas nevyberu:-p
tak a je doma....akorat to bude chtit reinstall woken imho...takze to vidim na konec tydne....zkusim z ni vyzdimat co se do ni vejde:-p
btw.plochy ide kabely si mohly odpustit.....:-)
No já bych chtěl s touhle deskou dostat 2500+ na 11*200 deska to snad brzdit nebude a výš než 200FSB ani nepůjdu, tohle bude stačit.
Tak jake jsou zkusenosti? Uz jste zkouseli taktovat? Chova se stabilne? A jinak...zadne nevyhody?
Asi si ji taky poridim, mooooc se mi libi.
Mě taky :drool:
mám jen pocit, že nemá FSB nad 200, ale to by mě nevadilo. Dostat se na 11*200 s 2500+ je pro mě konečná meta a sen. Druhá nevýhoda je, že nemá kulaté IDE kabely v ceně, ale to už bych chtěl moc. :roll:
t jsou otázky...Citace:
Původně odeslal Huncut
tak si kupte abita a mate jistotu
Né vždy jde o to koupit jen podle technických parametrů. Velkou roli (alespoň u mě) hraje dobrý pocit z výrobce. Maličkosti co jiné desky nemají a tak.
to mi řekni jaké to má maličkosti a abit je nemáCitace:
Původně odeslal Aradan
Treba dualbios? :)Citace:
Původně odeslal eraser
mhm tak to je opravdu maličkost ale ten abit má něco na ten způsob taky akorat se to jinak jmenujeCitace:
Původně odeslal Huncut
no nema :roll: ale to me netrapi nepotrebuju dual biosCitace:
Původně odeslal eraser
skoda ze gigous nedelal tuhle desku v dobe kdyz jsem kupoval abitku a to uz je dlouho :roll: s abitkou nemam jedinej problem za celou dobu supr deska ale gigouse mam jako vyrobce radeji...
ten gigous ma pridavani v-core v % jak je u GA normalni :oops: nebo konecne se da pridavat klasika voltaz ??
Hmmm ticho po pěšině, už sou nějaké ohlasy prvních uživatelů?
Takze ja mam nejlevnejsi variantu, ale predpokladam, ze vsechny jsou v nastaveni stejne.Citace:
Původně odeslal zap
Takže rozsah voltaze CPU od 1.1 - 1,85V, Multiplikator az 22, VDD nejde menit
tak xp2400+ sem dostal na 13x180 ....problem asi ve zdroji...kolisa me potom dost napeti a jednou za den to hodi modrou.....13X175stable....pameti 333 takze vic to nepude....multi12 nejde....nevim proc...12.5 chybi...bios F8 misto F6....oba oddelali z webu a je tam new F9..jeste sem netestoval.
mam ten 2500barton tak az bude time reknu vic....asi jeste zdroj to bude chtit...
a co máš za zdroj, vono to pak lítá asi každýmuCitace:
Původně odeslal AraFat
třeba mě při 211*10,5 a 1,75V to padá ppime na 1,68 , ale bluedeath nemám, no aspon že tak a když jsem jel na 11*215 a 1,85V to byli odchylky
aspon ze to vcore nedelaj v % :) ale to vdd je skoda snad se to zmeniCitace:
U Gigabyte to neni potreba, maji vdd tusim 1,8VCitace:
Původně odeslal zap
Asi budu vypadat jak blbec,jiste to vsichni z vas uz davno vi.Ale kdyby se prece jenom nasel nekdo nevedouci,treba mu to pomuze.U desek Gigabyte se stiskem CTRL + F1 v hlavni obrazovce BIOSu zpristupni dalsi nastaveni BIOSu,napr.nastaveni pameti apod. Ja sam se priznam,ze sem to zjistil teprve nedavno,jelikoz sem Gigabyta nikdy nemel.Mam pocit,ze v navodu to neni uvedeny,ale jistej si nejsu. :eek:
v navodu netusim a kdyz jsem mel na testnuti ga7vax tak tusim ze to maj psano primo v menu biosuCitace:
Původně odeslal Rabbitt
2Radim Štěpanec:hmm to jsou veci :) jeste pouvazuju a mozna do ni pujdu
Co nejdřív si v CC objednám GA-7N400pro. Nejsem skalní přetaktovávač a tak mě u 2500+ bude stačit 11*200 (jestli půjde (Dawe se dušuje, že jo a zatím nemám důvod mu to nevěřit)). Výbava je výborná. Jediná konkurence (pro mě) je v ASUS. Má někdo nějaký pádný důvod proč zvolit ASUSe proti GA? GA je mému srci blíž, proto se zatím přikláním k Gigabyte, i když jsou desky asi tak nastejno.
Teď sem zjistil, že ony slavné 4 banky na paměti nepojedou v dualu při použití 4 pamětí. Původně měly, ale GB udělal opravu manuálu a už netvrdí, že to bude fungovat. Trošku mě to naštvalo. Mám už 2*256 OCZ a docela sem se těšil, jak tam za rok, rok a půl hodím další a dual bude fungovat dál.
Z nedostatku casu sem zatim zkousel jen 3DMark2001 - skore 7103
(7N400 PRO,Athlon XP 2000+,2x256MB Kingston PC3200,Sparkle GForce 3 Ti200)
Nevim,jestli je to moc nebo malo,nemam srovnani s obdobnou konfiguraci.
Problémy,co sem zatim zjistil:
Pri pokusu dostat se do BIOSu se BIOS dost casto kouse,je nutny restart.Mam posledni verzi F9,snad to v dalsi verzi nebude delat,mozna je to problem jen myho kusu nebo je to rukama.Nevim,uvidime,jak bude novej BIOS.
Po instalaci WIN XP sem chtel zakazat v BIOSu SATA radic,protoze ho zatim nevyuziju, a zkratit tak cas nabehu systemu.Pri startu WIN XP se vzdy objevila Modra obrazovka smrti a restart.Reseni je nasledujici:SATA radic se musi zakazat v BIOSu jeste pred instalaci WIN XP,pak to funguje bez problemu.
Jinak su zatim spokojenej,na jiny mouchy sem doted neprisel.Na takteni bohuzel neni cas,snad pozdeji.
Na zaver 2 odkazy na testy:
http://www.abxzone.com/reviews.php?op=showcontent&id=12
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=160
Tady je odkaz na novej BIOS F10a ,ale bacha,je to BETA verze.Instalace na vlastni nebezpeci.Ale jelikoz ma Gigabyte DUAL BIOS,tak ten risk neni zas tak velkej.
Forum:
http://www.nforcershq.com/forum/view...0eeb3730c67c5b
Primej odkaz na file:
http://www.jlaur.de/7n400p.10a
to: Rabbitt
díky, právě sem se vrátil z dovolené a chtěl sem hledat nějaké rezenze, ale takhle si mě ušetřil čas, super.
Zkusil sem vcera flesnout beta verzi BIOSu F10a.Nasel sem 2 zmeny (ale mozna jich je tam vic,nevim).Konecne to pri startu hlasi,ze pameti jedou v DUAL modu a pokud jsem nechal nahrat optimalni nastaveni BIOSu,tak u polozky Vcore se standartne objevila hodnota +10%.Nevim proc,ze by problemy se stabilitou?Take se snizilo kousani BIOSu,ale nekdy to dela dal.
Jinak kompl jede s F10a zatim bez problemu (testovano pouze jeden vecer),skore v 3DMarku se zvysilo o cca 150 bodu.
Teď sem objevil na stránkách výrobce nový model GA-7N400 pro2. Má trošku jiný rozmístění na desce a gigabytovou síťovku. Chybí mu naopak konektor pro čtečku karet.
No, model GA-7N400pro je podle hodně uživatelů problémový. Mají hlavně problémy s IDE zařízeními a multiplikátory CPU. Začínám uvažovat o značce ASUS.
PS: Gigabyte má moje sympatie a ještě zkusím pátrat a jestli nové biosy a revize desek vše napraví, tak GB strike back ......
Aradan: jak vidis tak mam GA7NNXP a mam problemy s taktovanim jak v biosu tak v XPckach programem EasyTune4 (Primo od Gigabytu) zaprve blbe to ukazuje rika to Multiplier 12.5 a Sys Bus 167 MHz coz by melo byt 2087.5MHz. ale 2079.56MHz. Plus je tu problem s nastavovanim zamklo se to nejak a nejde menit nasobic ani FSB - takze mozna by bylo vhod koupit ASuse ktery je bezproblemovy - u me je horsi to ze ASUS ma malo IDE kanalu - mam 3 ROM a 1 IDE disk a SATA disk takze potrebuju dost kanalu zatim uvazujes nebo uz mas - je to tady mesic stary !