http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...onxp-3200.html
v češtině částečně zde:
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=17738
Printable View
Ešte 50 MHz a už dobehne aj 2800+ Tbreda... :wink:
Pekne ohodnotili tie ich marketingové finty...
...hmm oc "len" 200MHz :? a zaujimave je, ze ten PC kixol uz pri FSB 204MHz :?
Je to pekne, len tak dalej.
...co sa ti zda na tom pekne :arrow: podla mna to jednoznacne ukazuje koniec moznosti, az do prichodu Athlonov 64 :?Citace:
Původně odeslal Toxic
Suhlasim s IGOROM...donekonecna to tahat nemozu...staci pozriet na DLT3C a ich fakt maximalny strop 2500 MHz (samozrejme s vodnym chladenim)...
hmm, 3200+ =200mhz fsb a 2200mhz cpu clock?
ti ludia co tu maju DLT3C na 2400Mhz, fsb nad 200, tak maju potom vlastne nieco ako 3600+ akurat iba s 256kb cache.
AK si si vsimol inac sa berie rating na THB s 133 na THB s 166 zbernicou a inac na Bartonoch...je v tom chaos popravde.
K tomuhle už opravdu nemám slov. Jestli bude takhle AMD pokračovat dál, tak ztratí u uživatelů veškerou důvěru. Já chápu, že nechtějí zůstat pozadu za Intelem, ale plodit takovýhle nesmyslný ratingy, to už je fakt moc.
Nezmyselne, ako nezmyselne. Co to znamena?? Mna urcite viac potesi info o vykone, ako nejaka frekvencia.Citace:
Původně odeslal Dawn
To hej, ale 3200+ sa v ziadnom pripade nevyrovna P4 3200mhz, moze konkurovat tak s P4 3Ghz, predtym to aspon priblizne platilo ze 2400+ ~ 2400mhz P4, aj ked ten rating sa nevztahuje ku P4.Citace:
Původně odeslal Toxic
medzi 2200mhz vs 3200mhz je uz dost velky rozdiel, a AMD nepomoze ani to ze XPcka vedia vykonat instrukcie rychlejsie.
A neni to jedno? U Intelu taky nemas jisty ze treba 2.4GHz je stejne rychly jako 2.4GHz (jedno 400FSB, druhy 533FSB, za chvili treba i 800FSB, nekde HT nekde ne...). Tak jako tak se to to clovek musi trochu zajimat aby vedel co proc a jak. A pro ty co vo tom nemaj ani paru top je stejne jedno naky to procento ve vykonu.
Mne je to teda momentalne uplne jedno...skor treba pozerat do buducnosti :wink:
Přesně to jsem měl na mysli. Já myslím, že by se AMD měla vrátit zase k používání frekvencí. Podle mě když označí procesor 3200+ a ještě prohlásí, že je to nejrychlejší desktopový procesor, tak to má k realitě hodně daleko. Rating se sice nevztahuje k P4, ale to je další marketingový úskok ze strany AMD, protože logicky to každý právě s P4 srovnávat bude. Navíc vzhledem k tomu, že dnes existují tři frekvence FSB pro P4, to porovnání dále ztrácí smysl. Já to vidím tak, že AMD chtěla trumfnout Intel, tak si vytvořili rychlejší procesor aspoň na papíře, když už ho nebyli schopni vyrobit.Citace:
Původně odeslal Vorlon
Stačí si vzít Athlon XP 2800+ (Thoroughbred, 333 MHz FSB), který běží na 2250 MHz. To je rozdíl mezi ratingem a frekvencí 24%. A pro srovnání Athlon XP 3200+ (Barton, 400 MHz FSB) na frekvenci 2200 MHz, což už je rozdíl 45%!
Doufám, že nebude následovat flame. Já AMD fandím, i když má teď docela potíže, a snad Athlon64 vrátí AMD zpátky na výsluní.
...no ale nezabudaj, ze aj Athlon64 bude musiet mat ratingove oznacenie, vzhladom na svoju nizku nominalnu frekvenciu :!:
...co som videl prve testy, tak testovany bol Athlon64 s realnou frekvenciou 1400MHz, viem ze testy boli dost skreslene pouzitim 32bit OS Win2003server RC2 a 32bit benchmarkami ale vysledky co ja viem :? pozrite sa sem: http://www.amdboard.com/hn05120301.html
Ten rating je taká divočina... Možno to zaberie na neznalých... :wink:
Ale Barton 3000+ nebol v žiadnom prípade vo všetkých testoch rýchlejší ako Tbred 2800+
Mám z toho taký vodojem, že čo AMD nedoženie výkonom, to doženie ratingom... Nemyslím výkon oproti P4 - aby sa niekto nezačal urážať - ale oproti svojim CPU...
jj, tak do XP2400+ ten rating sedel, ale ted uz je to pase. Vsak uz si do podpisu ani rating nedavam, stejne nejde rozumne spocitat. :-o BTW - strop technologie 0,13 mikron a architektury K7 je nekde okolo 2500MHz. Kolik muze mit odhadem strop technologie P4? Ja bych tipnul, ze se vzduchem nemuzou jit pres 3400-3600MHz. Takze dalsi zavody ve frekvenci muzou nastat az s prichodem 0,09 mikronu.
No, to máš teda pravdu čoveče. Bohužel však zůstáváš osamocen v tvrzení, že údaj ratingu za písmeny XP se rovná výkonu konkurenčního procesoru P4 (neuvádíš ani kterého 400/533/800) .... tohle netvrdí nikdo normální, jen tak nějak teoreticky se z toho vychází, samozřejmě že velmi nesprávně.Citace:
Původně odeslal Vorlon
Takže výkon tohoto procesoru odpovídá jeho údajům XP3200, voo toom nepooochybuuuuj .....
Nevím, jestli se tu trochu nepleteš. AMD netvrdí, že XP3200 je nejrychlejší CPU na trhu, ale CPU s nejvyšším raitingem. To je trošičku rozdíl. Max. výkon nestanový žádný raiting, nebo frekvence, ale jen a pouze řada qalitních testů a měření. To již bylo prokázáno mnohokrát u všech možných komponent.Citace:
Původně odeslal Dawn
Dále myslím, že AMD raiting je pořád ještě v pořádku. Je přeci jasné, že procesor na 2GHz bude mít pokaždé jiný výkon, pokud bude jeho FSB na 266/333/400, takže i raiting musí prostě růst, přestože celková frekve je stejná ..... to mi připadá logické ....
Zbytocne sa tu budeme natahovat. Ked si myslis ze Athlon XP 3200+ je best, tak si ho kup, ja osobne by som isiel do P4 3.2Ghz - keby som mal kopu prachov a nevedel co s nimy.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Ať už AMD počítá ty ratingy jakkoliv, tak si je samozřejmě moc dobře vědoma, že to všichni srovnávat s P4 budou. Kdyby se nechtěli srovnávat s P4, tak nebudou konstruovat nějaký nesmyslný ratingy, ale budou prostě psát frekvence jako Intel.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Já si nikdy nekoupím HIGH END novinku ani kdybych na to měl. Je to proti mému přesvědčení. Moje logika nákupu PC komponent je patrná s mého podpisu, ale to už je jaksi mimo řešené spory což ..?Citace:
Původně odeslal Vorlon
A co si myslím o XP3200+ ...?? Minimálně, že je to výborná koupě pro velmi výkonné sestavy za méně peněz, než obdobně výkonná platforma INTEL ... .... .... .... .... teď, dnes, zítra .... .... co bude za dva měsíce nevím, netuším, ty jo ..?
Ale jistě, já to taktéž srovnávám, ale jen velmi přibližně, protože přesně se to srovnat nedá, když se raiting vypočítává z jiných údajů než je odpovídající výkon bůhví které verze P4. Proto si myslím, že hodnocení některých přispěvatelů v tomto foru jsou více než přehnané, neopodstatněně kritické, ale hlavně velice nepřesné ..... pokud jdu měřit obyvák špagátem, nesmím se divit, když se mi tam pak třeba nevejde obývací stěna ........ no ne ...??Citace:
Původně odeslal Dawn
Highendove AMD boli vzdy drahsie ako Intel .. aspon podla uvadzacich cien, jasne ze za nejaky cas potom isli s cenami hodne dole lebo ich samozrejme nikto nekupoval.Citace:
Původně odeslal Aliencz
??? Jak levnější? Pokud vím tak Athlon XP 3200+ stojí stejně jako Pentium 4 3.0 GHz (800 MHz FSB) (alespoň podle PriceWatch).Citace:
Původně odeslal Aliencz
Nemyslím si, že bych byl přehnaně kritický (pokud to bylo myšleno na mě). Uvažuji takto:Citace:
Původně odeslal Aliencz
1) Mají-li ratingy odpovídat procesoru Pentium 4 na stejné frekvenci, pak se AMD ratingem u procesorů Barton silně vzdaluje realitě.
2) Pokud jsou ratingy konstruovány jinak, pak podle mě nemají smysl a AMD může uvádět frekvence.
Já to vidím tak, že AMD tvrdí 2), ale přitom si je vědoma, že uživatelé se na to dívají podle 1).
Jak můžou odpovídat procesoru P4, když jsou P4ky tři výkonostní verze ...? Budeme to teda jakože přirovnávat k Intelu na stejném FSB ..? Tedy P4/3200/400 ...? myslím že v tom je právě ten zakopaný pes. Každej hned porovnává AMD raiting s nejvýkonnějším modelem P4/3200/800, kterej neexistuje ... ale tak to přece není. Tak to právě pořád tvrdíme my tady, a to je hloupost. Porovnáváme hrušky a jabka jen proto, že je to všechno OVOCE ...??Citace:
Původně odeslal Dawn
S tou cenou si teda nejsem tak úplně jistý. XP3200 i P4/3000/800 na našem trhu nejsou a nějaké opravdu oficiální ceny jsem nenašel, většinou jen dohady. Porovnejme je tedy až budou oba v cenících našich distributorů ...... pak se uvidí .... v 99% případech na tom bylo ale vždy lépe AMD .... a obrat k horšímu tedy nečekám ....
Porovnávejme tedy opravdové výsledky testů a měření a reálné (dostupné) ceny v našich obchodech a užitnou hodnotu .....
Já s tebou naprosto souhlasím, že se porovnávají hrušky a jablka. Můžeš mi pak ale prosím tě vysvětlit, jaký je smysl toho ratingu, když ho nemohu použít pro srovnání. Proč AMD neuvádí jen frekvence? Možná jsem se špatně díval, ale ani na webu AMD se nikde nenašel, co ten rating vlastně znamená.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Mně přijde celkem fair srovnávat Athlon XP 3200+ a Pentium 4 na FSB 800 MHz, protože obojí je de facto FSB 200 MHz. Navíc obě platformy nyní používají i stejné paměti (dvoukanálové DDR 400 MHz). Výsledky jsou (podle recenzí na Tom's Hardware a X-bit labs) takové, že kromě testů využívajích silně FPU (SPECviewperf) se Athlon XP 3200+ pohybuje někde na úrovni P4 3000/800 anebo pod ní.
Souhlasím s tím, že poměr výkon/cena je u Athlonů lepší než u Pentií 4. Zároveň se ale připojuji k tomu, co napsal TimeLord. Zaváděcí ceny nejvyšších modelů bývají u AMD velmi nadsazené a to záměrně. AMD velmi často představuje modely, které není schopna vyrábět buď vůbec anebo jen ve velmi malém množství. Proto ta vysoká cena, aby ty nové procesory nikdo nechtěl, než se jim podaří rozběhnout výrobu. Jinak co se týče cen u našich distributorů, nevidím důvod, proč by se měly odchylovat od těch zahraničních.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Co já vím, tak RATING procesoru AMD XP a vyšších je přepočítáván k výkonu původního Athlona. To samozřejmě samo o sobě zákazníkovi řëkne ještě méně, než kdyby to bylo jakože přepočítáváno na výkon některého z verzí P4, ale je to prostě tak. AMD k tomu byla donucena přistoupit, protože jinak nebyla schopna prokázat opodstatněné tvrzení, že frekvence prostě neznamená zaručeně nejvyšší výkon, zejména když Intel začal s frekvencí pěkně odskakovat. Ale proč ..? Protože P4 pracují na jiném principu než PIII, kde frekvence byla přímoúměrná výkonu. Jenže kdo tomuhle rozumí ...?? Sotva my tady. Zákazníka zajímá jen frekvence, protože mu léta tvrdili, že jen to a nic jiného, ve spojení se značkou Intel je ukazatelem výkonu CPU. Co byste dělali na místě AMD ..? Asi to samé, já taky ...... Jo Intel je moloch, kterej má stejné chování jako Mrkvosoft, takže nokdo nikdoucí se už moc neprosadí. Dá se mu to ale vyčítat ...? Asi těžko, jen blázen by netěžil ze svého výsadního postavení, které si nakonec sám vybudoval, žejo .....
Bohužel u procesorů to není jako u grafických karet. Tam je situace tak nepřehledná, že nikomu nic neřekne nějaké číslo 9800,5900 a td .... protože toto číslo nic nevyjadřuje. Jen testy a jejich výsledky ukážou jak na tom která karta doopravdy je a trh se podle toho chová. Proto taky nebylo tak obtížné zasadit Nvidii takový úder jako se to podařilo ATIně.
Jenže to nemění nic na faktu, že AMD je už docela dlouhou dobu na stejné úrovni co se qality, výkonu, podpory týče. Proto už dozrál čas na to, aby se to netajilo, abychom to neskrývali a nebránili se tomuto faktu. A je úplně jedno, kolik procent trhu má Intel a kolik AMD. Tohle ještě hodně dlouho nebude ukazatelem toho, co je opravdu lepší, vhodnější, ekonomičtější, nebo snad výhodnější ..... co já vím co ještě .......
Kua já sem ale kecal ..... rači to nečtěte .... páč sou to samý blbosti ... ;D
Jestli někdo věří, že rating u AMD nebyl zaveden právě kvůli Intelu a že není vztažen k P4 tak by se měl nechat od někoho štípnout aby se probudil.
AMD to samozřejmě nepřizná a tak mlží tím, že se rating vztahuje k minulým vlastním procesorům a jiné kecy. To jim samozřejmě umožňuje dělat s ratingem všelijaké psí kusy.
Frekvence sice není všechno, ale je to hodně. Holt bez vysoké frekvence se dnešní procesory neobejdou.
Kromě toho mě štve, že Athlony nemají heatspreader (to jsem si naběhl :wink: )
- ne kvůli chlazení, ale jako ochranu jádra.
Hele lidi, a co takhle se na to prostě podívat z opačné strany:
" Intel dělá, co může, aby zvyšováním frekvence svých nových P4 udržel alespoń nepatrný výkonový rozdíl nad omnoho méně taktovanými procesory AMD XP a Barton. Dnes je již zcela jasné, že technologický směr, který použil, byl chybný. AMD má v zásobě nové modely, připravující se na vstup na trh, podpořené osvědčenou technologií, která nestojí jen na maximálních frekvencích, omezujících fyzikální vlastnosti materiálů. Již v brzké době budeme svědky toho, že i soudruzi u Intelu můžou (a udělali) chybu .... "
TechWorld, June 2003
;D ;D
Uzasne, 158 bodu v CPUMark99 - procesor pouhych 1400MHz. Sandra ani PCMark nejsou jeste ocividne schopny tento CPU poradne otestovat. Jeste bude zajimave sledovat vykon Athlona 64 po vyladeni zakladnich desek a hlavne v budoucich revizich. Kdyz si vzpomenu na prvni tBredy, byla to bida. Ted je to ovsem uplne jiny kafe. :idea:Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Spíš kde pořád dělají chybu soudruzi z AMD?? :Citace:
Původně odeslal Aliencz
Prodeje procesorů:
Rok.................2000......2001.....2002....... ..............................2003
Období rok................................Q1......Q2..... ...Q3.......Q4........Q1
Intel................82,2 % 78,7 % 80,8 % 82,8 % 86,8 % 84,6 % 81,7 %
AMD................16,2 % 20,2 % 18,2 % 15,6 % 11,6 % 13,8 % 16,6 %
BTW: Dneska jsem se dostal na 2600+ ;D :smoke:
neviem preco vas to s tou fekvenciou tak bere ??? ved ked je barton pri nejakych 2150Mhz podobne vykonny ako p4 3Ghz tak ho trocha nataktime a p4 je v.... inak Intel je uz s tymi frekvenciami trapny, nic ine s tymi procakmi nerobi, len meni FSB, AMD na to ide inak ??? ak to takto pojde dalej za rok bude robit inte 8ghz procaky ;D a AMD 4ghz, ktore si nataktime na 6ghz a potom budu ovela lepsie 8-) 8-) ;D
No ja myslím že 8 GHZ procesor len tak neurobia :wink: Ved to už je porušovanie fizykálnych zákonov :lol: :D ;DCitace:
Původně odeslal KAFFundASS
to je jedno, ide o princip. len nechapem, ako tie frekvencie uchladia :oops: to tie p4 tak malo pecu?
Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Nevim ted presne kde, ale cetl jsem ze dnesni konstrukce P IV by mohla dosahnout frekvence neco kolem 7,5 GHz. Presne si nevzpominam jak to tam bylo. Ale podle me je to dost nerealne.
Kdyby PR nebyl a AMD by své procesory označovala frekvencemi myslím že by si každý neznalý lempl koupil intel. už jen proto že intel vítězí v dosažených frakvencích! Snad každému normálnímu člověku dojde že bez jakéhosi srovnávajícho ratingu by to šlo s AMD z kopce. :roll:
Ale uznavas ze s tym ratingom teraz nie je nieco v poriadku dufam. Keby siel Intel touto istou cestou tak nova 3.0GHz za vola iTurbo4500* :-)Citace:
Původně odeslal Unz
Tak samozřejmě,,, s uvedením nových 64bit CPU bych to označení určtě změnil. Přeci nelze porovnávat 32 a 64bit procesory. Možná by tam měl být rating jak pro 32 tak pro 64bit. Ale to by v tom byl zase bordel ;D No i bez těch 64bit proc v tom začíná být zmatek a modelová čísla nesedí. (ikdyž jak všíchni víme je to pro Thunderbirdy).Citace:
Původně odeslal TimeLord
hahaaaaa, to je dobrej ftip hned takhle v pondeli po ranu :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal KAFFundASS
PR je tu kvuli debilnim amikum, kteri vedi prd, co je to fsb a architektura procesoru. a amd podle toho nejedna samo - vzdyt i intel oznacil sve procaky pentium 4 misto logicky navazujiciho pentium IV - nebyl si totiz jist, ze jeho zakaznici desifruji z IV cislici 4 (megalol)...
:lol: :lol: :lol: :lol: sa priznam, ze som nevedel, ze to bolo kvoli tomuto :lol: :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Chocen
psalo se o tom na netu...a jek tak znam amiky, tak tomu klidne verim. Mluvil jsem s jednim amikem, ktery chodil na jejich high school, pak delal zaverecne zkousky (ekvivalent maturity) a otazka byla: jsou dve rovnobezky, pres ne jde dalsi primka. byl zadan jeden uhel a on mel dopocitat zbyvajici - pry to bylo tezke a sotva prolezl (a podobne na tom byl zbytek tridy) ;D
...njn, a vsadim sa, ze teraz patri medzi "najchytrejsich v rocniku" na nejakej univerzite v USA :?Citace:
Původně odeslal Chocen
...jo a ty ako uz sa ucis ??? alebo to ma este cas :wink:
uz valim - statnice 10.6. - bojim bojim :-( :-(
...jak by povedal ten amik: Good Luck :wink:Citace:
Původně odeslal Chocen
diky. doufam, ze mi to bude :idea: