???
Printable View
???
myslim ze odpovede by si tu nasiel keby si hladal a potom si ani nepovedal v akej cenovej relacii a co by si na nej chcel robit. ja si brusim zuby na epoxa ale zalezi dost na tom na co ju chces pouzivat.
NO podla mna setky 3 su super dosky staci si len vybrat :D
Mam MSI K7N2-L a sem nadmiru spokojeny.Spise zalezi co chces...grafiku...atd.
Já bych doporučil ABIT NF7-S Nebo verzi bez S ;D
je sice pravda, že tu hodně lidí píše že má problémy s tím a tím, ale proč asi :arrow: protože je nejvíce rozšířená mezi náma "overclockerama" :mweheh: >:} :smoke:
:idea: ale Epox taky není vůbej špatnej :wink:
Mam Abita ale s klidnym svedomim doporucim Soltek FRN2-L. Za smesnou cenu je to SUPER deska. :!:
jj,taky jsem si ji nechal doporucit a jsem spokojenej :-)Citace:
Původně odeslal Halen
Ja bych sel do Epoxe 8RDA3+.
Já takyCitace:
Původně odeslal tombianski
No ten zatial najdrahsi s tychto troch a unas je este k nezohnaniu kuaa ..Citace:
Původně odeslal Jafido
Ja mam zatim Solteka a za ty penize absolutni parada. Staci si uvedomit kolik RDAcek a NF7micek jede na 207MHz... Samozrejme ma Soltek svy mouchy (masařky ;D)
a co rikate na tohle, nevypada to zle :wink:
Gigabyte GA-7VAXPA-Ultra -LAN, RAID, SATA, 1394
ja hlasuju pro Abita NF7-S.je to super deska.Mám jí doma chvíli a jsem z ní odvařenej.To nastavení....aaaaaa :D .Ten Soltek, sice je za směšnou cenu,ale moznosti taktování určitě nebudou takkový jako u Abitu....
To vypadá dobře ale ja bych radši těch 700,- navíc investoval někam jinam. nepotřebuji 1394,RAID a 6x USB.Možná jen SATA a LAN.Citace:
Původně odeslal Lukoborec
Doporučil bych jinak SOLTEK (75FRN2-RL) ABIT(NF7-S) nebo EPOX(RDA3+)
P.S. Mám zálusk na jednu z těchto tří MB.Takže bych přivítal ohlasy těch co je už mají(+ i - ohlasy).
Na Solteku nastaveni VCore 1.1-1.85, VDIMM 2.5-2.8, VDD 1.6-1.8, AGP 1.5-1.8, nasobic 5x-18x a FSB 100-250 po 1MHz skoro (sem tam to skoci po 2 a od 230 obcas po 4 nebo tak). Pameti SPD, AUTO, % od 50-200 asi, CAS (2, 2.5, 3), pak dalsi se daj nastavovat 1-7, 1-7, 1-15, AGP sbernice 50-100MHz nastavovani. IMHO uz nic vic neni potreba, mozna tak vyssi napeti pro nekoho kdo to chce brutalne potrapit.Citace:
Původně odeslal Bredator
když už jsi v tom výpisu co umí tak nikde nevidím změnu voltaže chipsetu...Abit samozřejmě máNejde tady tak od kolika do kolika umí(Abit Vcore v pohodě přes 2V),ale po kolika!Změna Vcore u Abitu je po 0,025V;D Každopadně Soltek není špatna deska!Ale Abit je AbitCitace:
Původně odeslal MaPa
ale nejede ti na 200Mhz(FSB)!!!! a kdyz jo, tak proc mas v popisu 182?Citace:
Původně odeslal dutch3s
a co rikate na MSI K7N2-L DELTA?
ja si myslim, ze to neni spatna volba za 3.200,-!
mate s ni nekdo zkusenosti?
Abit NF7-S je bez diskuze báječná deska, o tom nejni pochyb. Ale je o kapku dražší než ten Soltek. Pokud je tento Matěj Kotel ten samý člověk, ktery fungoval i na starém foru, tak si myslim, že musí koukat dost na peníze. Pořád si ještě pamatuju ten smutnej thread. :-( BTW - to nastavování Vdd je právě nastavování napětí chipsetu. :idea: Nehledě na to, že tenhle Soltek už má chip Crush18D, kterej zvládá FSB 200MHz levou zadní, neb je na to certifikován.Citace:
Původně odeslal Bredator
2 MISKOBOSS - Dutch3s nejede na FSB 200MHz hlavně díky pamětem - má jen DDR333 CL2,5. Už tak je úspěch, že fungujou takovéhle paměti na FSB 182MHz při 2-3-3-7 :wink:
Brácha má stejnou desku a jede FSB 195MHz s paměťmi na 2,5-3-3-7
s tema pametma je kriz
taky bych chtel dual DDR,ale nemam 5.000!!!
to Halen:
co rikas na MSI K7N2-L DELTA?
je to dobra deska nebo shit?
Mel jsem kdysi desku od MSI a byla vyborna. Na tech dnesnich mi vadi zejmena to, ze nejde moc hybat napajecim napetim pro CPU a ani dalsi vlastnosti nejsou moc dobry pro overclocking. Rekl bych, deska pro nekoho, kdo nechce moc experimentovat a mit dlouhou zaruku. Ale osobne s touhle K7N2-L nemam zadne zkusenosti, asi se budes muset mrknout nekam na net na testy, jak si vede. :idea:Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Ja mam MSI. Koupil jsem ji kvuli oficialni podpore fsb400. Tak napr. Soltek ji porat jeste nema - alespon podle cc :!: Nemusis si hrat s napetim chipsetu ani pameti. Jenom to zapnes na default a ono to bezi - krasne stabilne. Potesili me kulate ide kabely, serial ata radic mam externi do pci.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
VCore max. 1.8(v pohode - vic stejnak normalne neuchladis).
Pameti max. 2.7(v pohode pokud mas ddr400 moduly)
Doporuceni tu uz bolo, o kazdej bolo nieco napisane, mal by si si na zaklade toho urobit o kazdej nejaky obraz a podla toho vybrat.
:idea: Ja by som doporucil Epox, ale to len preto ze ju mam a som s nou max. spokojny, ale nezabudaj ze to platis ty. :-)
Soltek v nejnovejsim BIOSu podporuje 3200+, 200MHz FSB. Takze uz i officialne, akorat tem BIOS nikomu nedoporucuju, protoze zmizi procentuelni nastavovani RAM k FSB, a tim padem tam zustava volba jen AUTO (aspon u me) a RAMky nehlede na FSB mi jely porad 166MHz (SPD) aspon to psalo pri BOOTu, testy sem nezkousel.Citace:
Původně odeslal PC1660
Jaký nejvyšší takt CPU lze nasadit na ABIT NF7-S?
2Halen:Já žádnej Matěj Kotel nejsem:-)))
Teoreticky aj prakticky akykolvek !! Setko riesi BIOS !Citace:
Původně odeslal Iceman
V Biosu se da nastavit multiplikátor na 22x a FSB na 237MHz, ale dost silně pochybuju, že by šla nastavit frekvence tedy něco okolo 5GHz :-)Citace:
Původně odeslal Iceman
Omlouvám se, ale špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem oficiální podporu CPU. Jakem maximálně? 2800+, 3000+ ?
Dík
jednoduše 22x166=3652MHz tedy kolik to muže být 4200+??????
Uvidime jestli to tak nekdy bude :-)
myslím,že asi ne....nastoupí Opterony....
tenhle Soltek už má chip Crush18D, kterej zvládá FSB 200MHz levou zadní, neb je na to certifikován.
2 halen:dotaz jak se pozna za mam ten spravny chip??
Tady není reč o solteku, ale o Abitu!
vim jen jsem se halena na neco ptalCitace:
Původně odeslal Bredator
Já bych taky byl pro Solteka. Taky proto si ho teď sám koupím. A mužu se tě zeptat do čeho bysi to investoval?Citace:
Původně odeslal Fabricio
Pozorne jsem si precetl celej thread a nenasel jsem ani jeden relevantni argument krome ceny pro jakoukoliv z techto desek. Prijde mi, že jsou všechny temer stejne dobre. Uvidiem po par mesicich jak na tom budou reklamace, ale ted je jeste brzo delat si obrazek podle reklamaci.
Ten Soltek nevypada spatne navic za 2473 je to smesne, GA 7VA je za 1850, ABIT NF za 2800,- MSI K7N2 - Delta L za 2469,-
Asi zkusim Soltek - navic ted kdyz 256 MB DDR333 je za 639,-
Uff jeste to chce poradnou grafiku.
Docela se divim, ze se vsichni honite za MHz na procesoru a radsi si nekoupite poradnou grafiku, protoze nejvetsi rozdil udela prave grafika. Mam to docela podrobne otestovany na vsemoznejch sestavach, co delame.
256MB DDR333 639.-Kč??kua me ty moje staly 1400Kč/kus pred 14ti dnema!Citace:
Původně odeslal Martin G.
a co třeba 8RDA bez +. Ty věcičky, co má navíc verze s + nepotřebuju, nebo je už mám(sítovka).
nemám moc peněz a ECS je shit největší a navíc jsou ted ceny hodně dole. Ten epox stoji 3260,- s daní, tak si myslím, že by se to mohlo vyplatit :eek:
jsou na ní nějaký velký masařky? Jak vysoko u toho lze vyhnat fsb?
Z informací na webu a při sundání aktivního chladiče z bráchova Solteka. :wink: Co se týká nějakého diagnostického software, pochybuju, že to něco dokáže rozpoznat. Je to moc čerstvá věc. Jedno je jistý - když máš Solteka FRN2-L, máš i chip Crush18D. :-)Citace:
Původně odeslal vyhul
No to já vím :wink: Ale Matěj ten thread zakládal a tak jsem to psal s ohledem na to, že asi nemá peněz nazbyt a ten Soltek je jak kvalitní, tak lacinej.. Ještě na starým fóru byl hodně aktivní, než se přihodila ta zlá věc. :-(Citace:
Původně odeslal Bredator
Jo pohoda nic se neděje1 :wink: jo ten Soltek vypadá celkem solidně, ale já jsem prostě max.spokojenej s mým Abitem.Dokonce má i P4 konektor pro zdroj(2x12V,2xGnd).Lepší stabilita.Ten Soltek nevím, jestli to má...Citace:
Původně odeslal Halen
Má, ale na Solteka prdim a prave objednavam taky ABIT 8-)
Abita NF-7S v2.0 mam asi 3 dni a zatial super doska . Taktoval som aj nad 200 FSB a zije v pohode . Podla stitku na doske to ma CR 18D . 8-)