Newite o necem,dotedka sem pouzival AC-DSee,ale nejak se mi to podelalo:(((.
Printable View
Newite o necem,dotedka sem pouzival AC-DSee,ale nejak se mi to podelalo:(((.
Advanced Batch Converter for Win9x/NT/2000/ME/XP
version: 3.6.18 - Release
Advanced Batch Converter is a nice utility you
can use to easily convert graphic files in normal
(file by file), batch (many files at a time) and
command line modes. More than that, you can also
edit images directly in Advanced Batch Converter,
to produce a variety of effects (resize, rotate,
flip, mirror, filter, color enhancements etc).
Input formats:
BMP, JPG, GIF, PNG, TIF, JPEG, RLE,
DIB, PCD, ICB, ICO, WMF, TIFF, TGA,
PCX, SCR, EMF, JIF, VDA, JFIF, RGB,
AFI, VST, WIN, CEL, JPE, RGBA, PIC,
PCC, CUT, PPM, PGM, PBM, SGI, RLA,
RPF, PSD, PDD, PSP, CUR, TARGA, BW,
TAR, JFI, JNG, MNG, INT, INTA, EPS,
411, FAX, PIX, ANI, WBMP.
Output formats:
BMP, JPG, JPEG, GIF, PNG, PCX, TGA,
PCC, TIF, TIFF, ICO, WMF, EMF, JNG,
RLE, DIB, WBMP, JPE, PBM.
license: Trial - $30 USD Personal License
- $45 USD Business License
website: http://www.batchconverter.com
e-mail: support@batchconverter.com
Jo,diky,ale ono je to jen na 30dnu :?Citace:
Původně odeslal Somir
ACDsee je best ;-) ale ber nakej starsi, ty novy sou nejaky divny :?
Ja wim,ja mam nakej classic 2.43,ale tam format converter nejni :-( A ani obrazky se tam zmensovat nedaj :?Citace:
Původně odeslal ^Tomahawk^
Zkus e-mail :idea:
Thx :wink: Mrkni na mail ;DCitace:
Původně odeslal Somir
best je 3.0 ty novy 4.0 a 5ka s nejakym dementnim zipem a dalsima blbostna uplne na nicCitace:
Původně odeslal ^Tomahawk^
Nejlepci je GIMP. ;) Sice trochu kanon na vrabce, ale zadarmo ;)
Lidi,nemate odkaz na stahnutu FREE verze AC-DSee 3.0???To hledam a vzdy me to odkaze na homepage AC-DSee a ocad mi to nejde sosnout.....
skus tu: http://www.oldversion.com/program.php?n=acdseeCitace:
Původně odeslal SPYKER
ACDsee 3.0 Rulezz
Dikec!Citace:
Původně odeslal a4000
Ve W-XP ti to udela Paint, snad i ve W2000, ale nevim. Ve W98 urcite ne - tam pouzivam IrfanView.
a co takhle Bmp2Jpeg ma to cca 200kb a je do toho i cestina, zagoogli a mas to :-)
JA wim,ale ja potrebuje nejen bmp ->jpeg,ale i jiny....Citace:
Původně odeslal zikurat
Ja používam XnView z http://www.xnview.com/
Je free, full install je cca 4MB, má možnosti na úpravy obrázkov, hodne konvertovacích možností - som s ním spokojnejší ako s ACDSee.
A zdá sa mi, že je pri zobrazovaní obrázkov rýchlejší ako ACDSee...
Alebo CompuPic.
Inac veci hladaj skor na downseek ako na google
Paint Shop Pro 7.........Toto je delo tam si to mozesukladat v com chces 8-) plnu verziu najdes na Kaze (KaZaa)
ACDSee 3.1 rulez ;)
To, co bolo po tom je uz na ... :(
Citace:
Původně odeslal PiT
presne tak, nechapem ako mohli verzie 4.xx a vyssie tak domrdat :evil:
ACDSee 3.xx sa nehraje na ziadneho machra a ponuka iba to, co od takeho programu bezny uzivatel vyzaduje a to robi dobre :wink:
praca s nim je prijemna, je rychly, prehladny a nezabera vela miesta, co viac si priat...
Nejlepší je IrfanView. Je zadarmo, má češtinu, umí tuny formátů + další pomocí pluginů (i zvuk a video), obsahuje filtry + umí používat s pluginem filtry z photoshopu... Umí hromadnou konverzi a přejmenovávání... Umí generovat HTML galerii, umí přímo snímat ze scaneru... BEST 8-)
ja osobne mam naistalene acdsee 4.0 tusim a aj irfan view ... ale irfan mam len na pouzivanie ako externy viewer z total commanderu ...
na prehliadanie je to podla mna celkom dobra kombinacia
inac pouzivam OBCAS systemove malovatko, na riadne veci photoshop 6.0
:arrow: Photoshop to umí taky! ;D ;D ;D
2 SPYKER: Už si si niečo našiel? Lebo návrhov začína byť viac než dosť... :wink:
Keď človek potrebuje iba zmeniť zopár obrázkom formát, nebude si predsa inštalovať photoshop... To je ako s bazukou na Koudelku... :wink:
No,jaxi se mi podarilo rozchodit trialovy AC-Dsee,takze zatim pohoda,az dojde licence,tak zkusim par figlu s registrama a kdyz to nezabere,zacnu vyuzivat odkazy,kjere se zde nahromadily :-)Citace:
Původně odeslal LtK
No ale podme sa bavit o kvalite konverzie, nie je 90% jpg ako 90% jpg...
Takze ake su najkvalitnejsie programy na konverziu do jpg a do TIFF?
Ake pouzit nastavenia? Napriklad LZW kompresia dava v roznych programoch rozne vysledky(najmensi subor je z Corel, ACD See ho prakticky nezmensi...), ktora kompresia je najlepsia?
O TIFF ti nic nereknu, o tom vim jenom, ze ma mit udajne 100%ni kvalitu a je asi stejne obrovskej jako BMP, ale nevim, v cem se od nej lisi.
JPG na bezny fotky mam vypozorovany, ze od 80% uz kvalita pozorovatelne neroste, za to razantne narusta velikost souboru (ale i pri 100% je o hodne mensi nez BMP). JPG se nehodi na velky homogenni plochy (co se tak nejspis nakresli v Paintu), tam je lepsi GIF, jinak do toho JPG zanese difuzne rozlozeny nuance odstinu, takze se to pak tezko po dekomprimaci zpracovava Paintem (nedaj se napr. polejt barvou z kyble), nehlede na to, ze i komprimacni faktor je v tomhle pripade dost spatnej. Jeste nejlip to dopadne, kdyz se udela JPG na 100%, bezeztratovy to ale ani tady vetsinou neni a navic se ten soubor smrskne jeste o hodne min; je to vhodny jen kdyz jsou obrazky, kde jsou casti vhodne na JPG a casti na GIF - pak se musi vyzkouset, co jde nejlip.
Nedavno jsem ale narazil na fotku, ktera mela na sobe neco charakteristickyho, ze bylo zretelne videt, ze ji JPG-komprimace na 80% zhorsi oproti 100% kvalitu, ale uz nevim, co to bylo, myslim, ze byly hodne zasumeny.
Jestli spravne tusim, tak GIF komprimuje zpravidla na max. 256 barev a je tudiz idealni na obrazky, kde jsou prave a jen odstiny z tyhle sady, pak je ta komprimace bezeztratova. Jiny odstiny na plochach simuluje tim, ze ty barvy micha, pri male odchylce nasype roztroucene body jineho odstinu, pricemz takovej IrfanView z tohodle puvodni barvu pri dekomprimaci udelat neumi. Fotky zkomprimuje mnohem min, nez JPG, nekdy je i viditelne zkresli.
Jinak mi IrfanView nabizi ECW, ECW, EMF, FSH, ICO, JP2, JPM, LDF, LWF, PCX, PBM, PGM, PPM, RAW a TGA, o jejichz pouziti jsem ale jeste neslysel ani slovo a nemam tudiz vubec tuseni, k cemu to vsechno ma bejt dobry.
A JPG a GIF obrazky jsem jeste nezazil, aby sly jeste vic zmensit napr. ZIPem.
Nuz: Tiff je skutocne bezstratovy, lenze ma rozne typy bezstratovej kompresie, ktore sa pre mna nepochopitelne v roznych programoch menia.
Pri nastaveni JPG mi nejde len o to ciselko, ale aj o ine podrobnejsie nastavenia - optimalizacia, synchronizacia (ci ako sa to vola), a ine serepticky, ktore mozu zhorsit/zlepsit kvalitu a velkost vysledneho suboru (hoci ta velkost nie je dolezita). A rozne programy ponukaju rozne nastavenia, a nevem, ktore su tie "best".
100% JPG je uz z podstaty formatu takisto stratove.
Ja pouzivam vacsinou acdsee, no skus Exifer. Prevod formatov dokaze urobit akykolvek graficky editor.
nejlepsi je ImageMagick a jeho convert a mogrify. ROCKZ 8-)
Jinak ACDSee 2.41, pripadne pro hardcore Zoner Media Exploder.
Wavel Pic2Pic...taky supr a umi to mnohem vic nez bmp, jpg
S nastavenim kvality
Tak to je pařba odkaz, díky :-)Citace:
Původně odeslal a4000
Tak uplne akykolvek ne. Treba Paint to umi az od W-XP, starsi verze delaj vylucne BMP.Citace:
Původně odeslal Boba
já používal xNView a bez problému
Já uplně souhlasim se Smitkou - IrfranView je best. Je free, nenáročnej (na uživatele i comp), jednoduchej, ale hodně výkonej. Link si nepamatuju, ale nejdeš ho určitě na slunecnice.cz. Fakt good program.[/quote]
www.irfanview.com
Nema chybu. Dela slajdsousty rucni i automaticky, promita videa, jen kdyby se jeste chtel pustit do detailnejsich editu nez jen celoplosnych :D Ale to uz by si clovek moh navymejslet jeste buhvi co.
Hlavně je do něj i čeština! :-)Citace:
Původně odeslal Jax