Nevideli jste to uz nekde u nas prodavat?
Printable View
Nevideli jste to uz nekde u nas prodavat?
Pripadne Asus A7N8X-X? Nemate nekdo zpravy, jestli budou delat i De Luxe verzi tyhle desky?
A7N8X-X je jenom nForce 2 400, nemá dva řadiče pamětí. Jinak prý nelze poznat revizi jinak než otevřením krabice, takže bohužel, to ti asi nikdo nezjistí.
Hmmm ... a pripravuje se nejakej ASUS De Luxe se vsema tema blbustkama a chipovou radou nForce2 400 Ultra? To si prece ASUS nedovoli neco takovyho vynechat, ne? Zahlidl o tom nekdo nekde uz nejakou zpravu? KDY by to tak mohli vypustit?
Myslím,že určitě bude,je ale otázka kdy ???Citace:
Původně odeslal Diabolique
Už se víc než měsíc prodávají, je to klasická A7N8X / A7N8X Deluxe verze 2.0. BIOS není kompatibilní se staršími verzemi 1.03, 1.04 a 1.06. Opět ale platí, co jsem říkal výše - lze to poznat až po otevření krabice. Ale taky prý už některé krabice nesou novou nálepku "400 MHz FSB", tak by to šlo i podle toho.Citace:
Myslis, ze chipova sada nForce2 400 Ultra je to stejny, jako revize 2 stare nForce2? Proc by pak ASUS vydaval tu desku -X? A proc by nVidia delala takovej humbuk kolem vypusteni nForce2 400 Ultra? Jenom marketing??? To se mi zase tak moc nezda ...
Ta verze X má jednokanálové paměti,je to levnější verze.Nforce2 400 má proti Nforce 2 jen optimalizaci pro FSB 400,jinak jsou téměř totožné.Citace:
"Téměř" nebo je to to stejný? ...
Ja mel pocit, ze revize 2.0 to dotahne tak na 220 FSB, zatimco 400 Ultra daleko vejs ...
nVidia nForce2-ST A7N8X Deluxe
nVidia nForce2-S A7N8X
nVidia nForce2-400 A7N8X-X
Tohle je vypis ze stranek ASUSu ... ja myslim, ze urcite budou chtit, aby kdyz to bude 400 Ultra, aby to tam bylo ... A myslim, ze ten chip je (trosku) jinej ...
A7N8X Deluxe 1.03 a 1.04 - nForce 2 A2 (absolutně nevhodná)
A7N8X Deluxe 1.06 - nForce 2 A3 (200 MHz FSB s problémy, není to jistota)
A7N8X Deluxe 2.0 - nForce 2 Ultra 400 C1 (200 MHz FSB certifikováno)
A7N8X 1.04 - nForce 2 A2 (absolutně nevhodná)
A7N8X 1.06 - nForce 2 A3 (200 MHz FSB s problémy, není to jistota)
A7N8X 2.0 - nForce 2 Ultra 400 C1 (200 MHz FSB certifikováno)
A7N8X-X - nForce 2 400 C1 (200 MHz FSB certifikováno)
nForce 2 Ultra 400 = nForce 2 + 200 MHz FSB certifikace
nForce 2 400 = nForce 2 Ultra 400 - jeden řadič pamětí
Ja furt nevim ... Nemam pocit, ze je to totez ...
Čtvrtek, 10. dubna 2003, 12:46 Hardware, Základní desky
O vylepšené verzi nForce2 jsem psal už několikrát a nyní je tato novinka už téměř oficiálně oveřená, jelikož se na Internetu objevilo logo (obrázek napravo) a tím pádem i název tohoto chipsetu. Název nForce2, která oficiálně bude podporovat 400MHz sběrnici Athlon XP procesorů se bude jmenovat nForce2 Ultra 400.
Od předešlých nForce2 se bude lišit podorou 400MHz sběrnicí a navíc i vylepšeným jižním můstkem, který bude podporovat SerialATA a i RAID funkci (ovšem zatím netuším, jaké RAID to bude a zda-li bude podporováno na ATA/133 i SerialATA). V náznacích se navíc hovoří i o gigabitové síťovce. Více detailů, včetně informací o odlehčené verzi nForce2 MX, můžete najít v článku z 25. března a zprávě ze začátku dubna.
Včera, 14. května 2003, 11:59 Hardware, Základní desky
Společně s Athlonem XP 3200+, který jako první z Athlonů využívá 400MHz sběrnice, nVidia vypouští své dva chipsety právě pro tuto sběrnici. O obou jste toto již slyšeli nemálo, jedná se totiž o nForce2 Ultra 400 a nForce2 400 (mimochodem, pinově kompatibilní). Oba dva nabízejí oproti původní nForce2 ještě navíc i oficiální podporu 400MHz sběrnice a samozřejmě i DDR400. Od sebe se Ultra a neUltra liší pouze tím, že neUltra má na rozdíl od všech ostatních nForce2 chipsetů pouze jednokanálový řadič do pamětí.
Celé je to však pouze o změně v severním můstku, tedy pardon, SPP (System Platform Processor = severní můstek bez integrované grafiky) a IGP (Integrated Graphic Processoru = severní můstek s integrovanou grafikou). Jižní můstky, kterým nVidia říká MCP a MCP-T (Media & Communication Processor s možností Turbo) zatím obohaceny nebyly, i když ze zpráv víme, že se plánuje i MCP s podporou SerialATA, RAIDu a možná i gigabitové síťovky.
NVIDIA Unveils nForce2 With 400MHz FSB
by Anton Shilov
05/13/2003 | 02:18 PM
NVIDIA Corporation today officially launched its family of chipsets with 400MHz FSB support for AMD Athlon 3200+ Socket A processors...
.
.
.
Mainboards featuring the NVIDIA nForce2 Ultra 400 and NVIDIA nForce2 400 platform processors will be available shortly from ABIT Computer, Albatron Technology, AOpen, ASUSTeK Computer, Biostar Microtech, Chaintech Computer, DFI, EPoX International, FIC, Gigabyte Technology, Jetway Information, Leadtek, MiTAC, MSI, QDI/Legend, Shuttle Computer Group and Soltek Computer.
Zprava z predvcerejska z xbitlabs, ktera rika, ze brzy se budou prodavat i motherboardy s nForce2 400 Ultra od Abitu, ASUSu apod. ....
Dnes jsem si nahrál nový BIOS 1004 a na stránkách Asus psali,že verze PCB 1.04 s tímto BIOSEM podporuje nové procesory,tak jsem kouknul na :arrow: http://www.asus.com.tw/support/cpusu...pusupport.aspx tam jsem vložil název mojí desky a dočetl jsem se tam,že s BIOSEM 1004 nově podporují i nové Bartony s 400Mhz FSB. ??? Revize 2.0 je podporuje už s Biosem 1003.Citace:
O tom nepochybuju - revize 2 urcite podporuje FSB 200 a jasny, ze nejaky novy bios tam bude podporovat i Bartony ...
Ale porad si nejsem jistej, jestli v te desce s revizi dva je obsazenej chipset nForce2 400 Ultra, nebo jestli treba behem mesice ASUS prijde s deskou XXX, ktera bude podle nich obsahovat chipset 400 Ultra ...
Tak asi mas pravdu ...
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_3734_4348^7925|70809_2_0_7924_us-en,00.html
¨Ver.2.0 FSB400 podporuje,to je bez debat,ale když koukneš na ten můj odkaz a zadáš tam název mojí desky,tak tam píšou,že by nové Bartony s FSB400 měla podporovat i verze PCB 1.04 s novým BIOSEM 1004,jestli to dobře chápu ??? ???Citace:
Tamto povídání je od "profíka" z CDR ? Toho, co o tom vůbec nic neví, jen opisuje a překládá. Tak přesně tomu bys neměl věřit.
nForce 2 Ultra 400 je klasický nForce 2 s tím, že čip north bridge je revize A1 (návratová hodnota pro software je ovšem C1, takže se tomu říká tak nebo tak) a místo kovového kruhu na vrchu má normální umělou hmotu - tedy žádný rozptylovač, který dřívější verze měly. Tenhle C1 jako jediný čip umí spolehlivě 200 MHz FSB, se staršími A2 a A3 jsou problémy - musí se zvedat napětí, nejsou tak stabilní atd.
Pokud jde o south bridge, ten se nemění. Původně se dodával v revizi A2, dnes je nejnovější A4. Funkce jsou stejné. Popisovaný čip se Serial-ATA a Gbit síťovkou bude na podzim, dřív ne.
A k tomu BIOSu pro verze 1.0x - Asus to s touhle deskou totálně posr**, uživatelé na něj byli naštvaní a pohanil je i Inquirer. Abit zpřístupnil FSB 200 MHz i pro staré revize už dávno a Asus nic. Věci se teď mají tak, že s novou beta verzí BIOSu a patrně i s nejnovějšími verzemi finálních BIOSů by mělo být možné pouštět 200 MHz FSB. Na některých kusech to ale nejede! Takže pozor na to. Koupit verzi 1.0x je dnes vyhazování peněz, já bych do toho nešel.
Eagle: super, diky za vysvetleni - ja nasel na nejakejch nemeckejch serverech nejaky odpovedi na otazky, kde rikali, ze ta verze C1 se chova uplne stejne jako 400 Ultra, ale nikdo si tam netroufl rict, ze je to presne to stejny ...
Takze jeste jednou diky, pujdu do tyhlety desky s revizi 2 a uz se na ni tesim ;-)
Tak tu revizi 2.0 už mají v CC :arrow: http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...23578&level=55 i ta cena celkem ujde,Asus v poslední době dost zlevnil 8-)Citace:
Jo, docela jsem postrehl jejich reklamy o zlevneni ... Myslim, ze to pujde ...
Kdo pouzivate tuhletu desku a Soundstorm na ni? Jake mate zkusenosti s tim zvukem konkretne u tehle desky?
jaky ma ta asuska moznosti nastaveni voltaze? napr. VDD, VCORE,VDIMM..
Tahle deska ma dost chudej BIOS. Dokonce tam snad ani VDD neni. Existuje ale kupa BIOSu, ktery vsechny fičurky pridaj, takze snad neni co resit :-) Spis ale pujdu do ABITa...
Udajne: FSB-250
VCC-1,85
A pak napajeni pameti a chipu, ne ale nak moc moznosti.
Nic kupovat nemusis, staci si ho ztahnout.
http://www.nforcershq.com/forum/view...ighlight=1003u
Ale souhlasim, ze by ho tam Asus mohl pridat. Jenomze, to by musel oba bridge poradne chladit, ale to i na ostatnich deskach by meli vsichni, kteri se chcou dostat nad 210MHz FSB. Jinak v tom Biosu od Demoulouse jsou i jine vychytavky nez jenom VDD pro bridge.
Jaky??? Rychle to sem napis, uz mam skoro objednanyho Abita, ale kdyby nahodou... ;D
These have all the disabled 'power user' options re-enabled plus more
1)This revision has more AGP voltage and Q-fan options to select.
2)There are also more options for the UART2 connector like 'smart card' and 'ASKIR'.
3)Also the AUTO mode for the printer port IO/IRQ allocation has been made selectable.
4)S3(STR) is now selectable for option 'ACPI Suspend to RAM'.
5)Additional Power On By PS/2 Keyboard/Power On By PS/2 Mouse options are available.
6)2.9V is now available in the DDR Reference Voltage selection choices.
7)1.8V is now available in the AGP VDDQ Voltage selection choices.
8)Updated SiliconImage Sil3112A BIOS to v4.2.12. (SATA enhanced Über only)
Jenomze tohle je zatim pro starsi revize. Ty uz bys nejspis koupil revizi 2.0, se kterou Demoulous take pocita.
TO uz dneska vime vsichni....co ale delat kdyz uz tu desku mam hm? To ji akorat muzu prodat a sranda je,ze dneska stoji cca 3500 /ta moje/ a ja ji pred 3mes kupoval za 4700Kc. Opravdu mam chut panum z Asusu PODEKOVAT za skvelou praci :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal Eagle
Mne pri testoch ide stabilne 10.5x200 a no problema. Ale nakolko je vysoka teplota cpu , tak radsej idem na 12x166.
Clovek aby si kvuli tem blbcum Asusackym kupoval novou desku pokud chce Bartona 3200+.....je to blamaz :evil: Tim chci rict, ze mi nikdo nezaruci FSB 200 na desce s revizi 1.4. budu si proste muset vystacit s Bartonem na 166 fsb a rovnou pockat na nejaky Athlon 64/opteron a koupit novou desku az pro nej. Budu ale vahat jestli utratim prachy za Asus... :roll:
Maximalne som v riti co si mam kupit,ale som rad ze som neurobil zlý krok.Totiž zajtra som si chcel kupitA7N8X Deluxe.
Vyplyva z toho že najlepsou volbou je asi ASUS A7N8X-X(revision2.0) ak som tomu dobre pochopil.Zachitil som tu tiež čo si o ABITe.Viete mi opisat tu dosku?Co zac?
Jo,vem tu revizi 2.0,ale ten model s ''X'' na konci je ořezaná verze,má jen jednokanálové paměti a základní verzi Southbridge- (bez SoundStrom).Citace:
Původně odeslal juzka
No on ten dvoukanalovy radic zas tak moc vykonu neprida a navic borci co hodne overclockujou a jedou FSB prez 200 tak psali,ze kvuli stabilite stejne jedou v singlu. Ono za tu cenu je to dobra deska, lepsi nez nejaka MSI nebo tak.Citace:
Původně odeslal Pavelka
A co vravite na ABIT NF-7 Sl?
Nevite nekdo, kde presne se da na te ASUSce A7N8X vycist cislo revize? Je to nekde vyrazeny, nebo na nejake nalepce?
Je to vyrazeny mezi PCI slotama ...Citace:
Původně odeslal Firestone
tak diky za info
Trochu výkonnější ten dvoukanál je :arrow: http://www.svethardware.cz/sh/sh1.ns...256D5C00412551 ale za ty prachy ta deska ujde.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Já ji teďka asi koupím. Paměti v dual modu nejsou žádný zázrak a integrovaný zvuk mě stejně nezajímá.
No, já jsem původně chtěl koupit Abit NF7-SL, jenže v Brně jsem ho nikde nesehnal a přes CzechComp. jsem ho objednávat nechtěl, tak jsem sáhl po Asusu A7N8X Deluxe 2.0 v TS Bohemii za 3900Kč a jsem zatím spokojenej. Zatím jsem žádnej oc nezkoušel.
Jinak bych řekl, že tenhle Asus i Abit jsou v podstatě stejný. Akorát na www.overclockers.com má víc lidí toho Abita. Myslím že se nedá nic pokazit koupí obou těchto desek.
mam ju a som spokojny, zatial no problem, skusal som vysoke fsb, single channel mi slo 239 fsb, prime stable 1 hod, co je podla mna celkom ok, dual channel neviem, nemam
akurat max napatie by mohlo byt vyssie ako 1.75 V, aj ked realne je asi 1.79 V