dela nejaka firma medeny pasiv na chipset?
Printable View
dela nejaka firma medeny pasiv na chipset?
netusim, ale velmi dobre su zalmany. daju sa relativne dobre zohnat a mas k nim spustu prislusenstva. a chladia vraj suprovo.
Ja mam Zalmana viz podpis.Je ale z hliniku potazeny tenkou vrstvou Cu.Dostanes k tomu i pastu a dvouslozkove lepidlo,a sroubky a nastavce ne vsemozne uchyceni k desce.
POTAZENEJ MEDI??? To bude barva! KDe ses to docetl?
Tiez som sa divil :D NO co ja viem tak je to farba (taka orandzova) a myslim ze sa robi aj v inich farbach !!Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
No já bych teda neřek že je potaženej mědí, podle mně je to eloxovaný (chemické barvení). Taky jsem si ho teď koupil, hezky mi srazil teplotu na chipsetu :) před tím jsem se o ten epoxáckej pasivek vždycky spálil a teď je jen teplej :)
kdes to sehnal a za kolik?? ja wim ze je akorat na TnTrade....Citace:
Původně odeslal ITpozemstan
Softcom www.computershop.cz za 300 student cena.Citace:
Původně odeslal Killer[SH
tam maj jen ZALMAN ZM-NB32 ne ZALMAN ZM-NB32JCitace:
Původně odeslal Marty
Ten Zalman nie je potiahnuty medou...tusim okrem Zalmana mal Titan medeny chladic..ale s fanom a to je o nicom. Najlepsi je proste ten Zalman o tom nie je pochyb (samozrejme z pasivnych moznosti)-
A jakej v nich je rozdíl? J je měď? Nicméně i tak mi ten neJ vyhovuje. Pasivně chladí stejně AL líp než CU.Citace:
Původně odeslal LeXa
ZALMAN ZM-NB32
ZALMAN ZM-NB32J
oba jsou hlinikovy
muzu doporucit uz se mi za chvili taky bude lepit na chipset a ochlazovat ho jen si pro nej doje od pavilse za peknych 1G tj. 250kc
tiez som objednal ZALMAN ZM-NB32J dufam ze bude dobry,lebo moje NB sa asi roztopi :o ;D
ps:co myslite bol by dobry aj na grafiku ??? ;D
podle toho na jakou.... na tu tvoji by asi stacil... na naky Ti bych tomu moc neveril!! :roll:
glassmann ho ma na grafice ale nevim na jaky mozna na radeonu...Citace:
Původně odeslal mitchi
Má daytonu 9100 ... a nevím nevím jestli se hodí na grafiku.
Prave nad nim tiez uvazujem.Ako chladi Epoxacke NB? Ja som tam mal a stale mam origos chladic ale ten mi trocha ofukoval Titan z procika, ktory uz ale nemam takze som zistil, ze zacal sa hriat hlinik ako svina. Ide to na 200fsb 1,9V :roll: Uchladi to s prehladom ten Zallman? Ece ma napadlo ci treba nan nasroubovat nejaky tichy vetron?? Podla mna bude kurit aj ten zallman :evil:
Jistě, každej pasiv je k ničemu, když nemáš průvan v case. Já s ním ale nemám problém (vzadu v case mám dva odsávací 80mm a ten vzduch kterej natahujou jde přes NB mimo jiné). Rozhodně, teplota NB klesla tak o 20°C ... :smoke:
Co myslis odkoho asi mam dva AC ??? TC1 jeden na prifuk a druhy na odfuk :roll: Prievan tam mam ale NB zhavy nenormalne!Da sa na ten zallman nieco nahodit nejake fukatko ???Citace:
Původně odeslal Marty
Jasný, vím že máš ode mě :) tak dej radši oba na odfuk, vznikne podtlak a je to efektivnější - věř mi, zkoušel jsem to.
Mno a na zalmana jde dát akorát 40mm fan. takže zas nějaký hlučný šidítko :roll:
Mozem to probnut dat oba na odfuk :-) Ale preco to vtedy tak nepieklo? Titan mal taku bokofku a spod neho isiel prud vzduchu presne na rebra toho pofiderneho chladica,takze bol pekne ovievany ale teraz AC je soukromnik a fuka len na proc :roll: A ece ta plocha na tom origos chladici je mizerna tak preto premyslam nad zallmanom. Taky maly fukar je ktrory najlepsi (najtichsi :wink: )samozrejme :D
Já neberu do ruky nic menšího než 80mm, takže nevím :wink:Citace:
Původně odeslal Jan
Ta 80ka sa tam asi potom nezmesti na toho zallmana, ne :idea: :?:
Lidi, dobre vam radim, vykaslete se na pasivy, je to nanic - a hlavne ted v lete !! A specialne v pripade 8RDA+ je cokoliv pasivniho naprosto nedostacujici. Ne ze by to shorelo, ale bude se to pyct jak svina ! Ja chtel pasiv skoro na vsechno co existuje, ale nakonec jsem na NB placnul tohle: http://www.qcomp.cz/titan/cs04.htm a je to uplne v pohode. Neni vubec nic slyset a vsechno je paradne studeny.
Dik za typ :!: Vypada to zauimavo. Co to stoji? Ma dost maly pasivcek staci sa to chladit?? Tie uchyty pasuju presne do rda, ze? Dnes som tam capnul na origos pasiv taku malu vrtulku z nejakeho pentia 90 a to len tak na som ju tam napichol medzi rebra. Cudoval som sa,ze UZ TO UZ skoro na 200fsb neblblo v 3D gamesach.Takze to chladenie NB v uzatvorenej case bude nevyhnutne.
O zebra v podstate vubec nejde. Stoji to - aspon v Monime - asi 200Kc. Nedrzi uplne perfektne pevne, ale staci to, aby z desky nevypadnul :) A kdyz se (samozrejme) podmaze pastou, je to uplne v klidu.
Jinak dalsi moznost je vylamat odnekud malou vrtuli a nejak ji pridelat na Zalmana.
Co hovoris na thermaltake oni maju tie orb. Da sa od nich nieco pouzit dobreho ???
Pasiv z V7+ by se na NB hodil.Citace:
Původně odeslal Jan
Ja pouzivam thermaltake Tiger 1 ( http://www.chladice.sk/article.php?sid=230 ) a mozem ho len doporucit.
Tak sa mi zda ze do 8rda nepojde :? Ma to valaake divne uchytenie. Je to predsa pre dosky Intel nie? Ten Blue orb pasuje 100% na 8rdacku? Ma ho nekdo?Citace:
Původně odeslal TimeLord
no tak ja som s tym Tiger 1 vobec nebol spokojny :!: :evil: je to mala cirkularka(5500rpm)
K tomu uchyteniu:ma to teplovodivu lepiaciu pasku takze to staci nalepit a uzivat a fakt nedoporucujem :!:
Teraz mam toho zalmana ZM-NB32J a so max spokojny :D :wink: ;D
Co mas na tom zalmanovi? Len tak bez vetrona? Mne to robi pri 200fsb a zatvorenej case problemi v hrach pri 1,9V. Ak case otvorim pohoda 8-) Ked sa chytim hned po otvoreni case orig. pasivu tak pali ak dabel. Tzn. ze sa prehrieva a to neeni good :!: Bude stacit zalman chladit? Ak nie tak tam potom bude treba dat nejaku vrtulu. Tie Blue ORBy su moc hlucne ???Citace:
Původně odeslal mitchi
2Jan:
no mne hranica 200mhz FSB nehrozi :? (pozri na moju dosku a ram)
ten zalmam(bez vetraku) moze mat pri 161fsb asi 60stupnov :|
ale kolko bude mat pri 200 a 1.9V ??? si fakt netufam odhadnut
pokial by si dal na toho zalmana vetrak co by ho ofukoval okolo 2000rpm tak by to malo stacit a bolo by to aj tiche :wink:
tie ORBy maju od 4500-5500rpm takze od toho ruky prec(pokial chces ticho).
Nevsimol som si dosku :oops: No problem je v tom, ze kde zohnat taku malu a tichu vrtulu :evil: BTW mam doma pasiv aj vrtulu z ND9. Pasivu treba len zrezat jedno rebro aby sa tam vopchal :D ale neviem ako ho uchytit ma moc jemne rebra a nevojde sa tam stahovacia paska :evil: Nemas nejaku ideu :idea:
mozes pouzit dvojzlozkove teplovodive lepidlo :wink: (dostanes k zalmanovi)alebo daj do stredu teplovodivu pastu a do rohov kvapni po kvapke sekundoveho lepidla :idea: ;D
Mno ND9 je trocha vacsi kus to by som teda sekundaku neveril :? A lepit ho aj tak nechcem. Chcem nieco co pasuje akurat do orig dier.
tak vyskusaj toho zalmana ale radim ti dokupit ten vetron k nemu :!:
napr tento ale dat nanho odpor tak aby mal tych 2000rpm :wink:
Konecne :arrow: dakujem za konkretny typ.Uz som s toho nestastny co tam mam dat. Som pozeral tolko chladicov a roznych moznosti ze som s toho zmateny :-( Takze zatial to vyzera na tvoj typ :!:Citace:
Původně odeslal mitchi
Člověče, co to pořád meleš. Jistě že jsou pasivy důležitý!!! Jak to chceš jinak dělat? ofukovat přímo jádro? NE! Ale když budeš mít plnej kejs pasivů a žádnej průvan, samozřejmě ti budou k ničemu... Už jsme to přeci řešili.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Samozrejme ze pasivy su dolezite. Ja len hladam 8-) najlepsie riesenie pre cipset :roll:
Ano.... jsou duležité.. ale všeho z mírou a trochu estetiky... :idea:Citace:
Původně odeslal Jan
Pasku som dal dole a aj ked to ma 5500 otacok aj tak to neni v zavretej skrinke pocut.. a ide to aj na 5VCitace:
Původně odeslal mitchi
Nebo si kupte desku 75FRN2-L od solteku a tam je měděnej passiv na Nbridge included :-)
no jasne ale zalezi na tom ako hlucne pc mas :!:Citace:
Původně odeslal TimeLord
ja ma v pc len Arctic Cooling a tu malu cirkularku bolo pocut :!:
Dnes jsem to v kompu vyřešil takto... 8-)
>>>TADY<<<
Aktivy jsou na 5V a nejdou slyšet.... :wink:
CPU: 24°C
CHIPSET: 29°C
Nezatížené.... :D
Pěkné, mít u sebe photographův přístroj tak taky hodím jak to mám vyřešený.
Ale zajímalo by mě, sice to je offtopic, jestli mám vyměnit Al pasiv z GW FOP38 roztaženej na 8x8 (nahoře) a na něm CoolerMaster na 7V s rifle ložiskem (cca 1300 RPM) za Volcano 7+ ? Kolik to má otáček na 5V?
1) Tt V7+ na 5V = 2500ot./min. => 20dBCitace:
Původně odeslal Marty
2) Měl jsem před tím FOP38 s DELTOU 60 na 5V a teplota byla o 10°C vyší něž teď s V7+...
3) Sehnal jsem V7+ za 450kč :wink:
to som skusal aj ja, ale pri zatazi mi tam z CPU isiel rovno horuci vzduch takze to moc nechladilo potom, musel som tam dat pasiv s fanom.Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
2TIMELORD:
Když máš průvan v casu, tak je to v pohode... :idea:
neni to v pohode pretoze pasiv na NB je 1 cm od pasivu na CPU ktory fuka vzduch rovno na NB takze by som tam musel mat nejaku turbinu aby dokazala odklonit prud horuceho vzduchu z CPU do 1 cm.Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C