Vespolek se radujme! Od biosu D1.2L ma tato fosna zrejme oficialni podporu FSB 200. Haleluja.
Printable View
Vespolek se radujme! Od biosu D1.2L ma tato fosna zrejme oficialni podporu FSB 200. Haleluja.
Jo tak to je dobrý :arrow: to mi dalo další plus k tomu abych ju s bráchou kupil ;D a na to XP1700+ :arrow: to bude fajn :drool:
Hurrraaaaaaaaa, ehm, a k cemu mi to vlastne je? :-) Proc mam pocit, ze se zmenilo akorat to, ze ted je podpora FSB200 oficialni??
no predtim kdyz si nastavil 200 FSB tak to psalo pri startu, ze to bezi na 199.....Citace:
Původně odeslal Vitus
Jo tohle, to mi bylo divny, pravda. Takze stejne to jsou spis jen kosmeticky upravy...
vi nekdo jak nastavit u tehle desky bios?? ja jsem lama :? a ani anglictinu z manualu nejak moc nerozumim tak by se hodilo kdybych vedel co ktera polozka znamena a co tam nastavit. vim ze tam toho je spoustu me staci jen to nej... ;D predem dik
Tenhle bios taky navic dosti omezil nastavovani DRAM frekvency. Na vyber poze by SPD nebo AUTO(synchro), tudiz zmizely ty procenta.Ale 90% z tech procentnich nastaveni stejne nefungovala :wink:
cozeto??? ty procenta u me fungovala bez problemu a jestli je to opravdu fuc, tak at jdou do haje s takovymhle novym BIOSem... muze to nekdo jeste potvrdit?? :eek: :-o :eek:
No nevim jak u tebe, ale AUTO neznamena synchro. Navic ja mel jen AUTO polozku a ani SPD. Takze pri 200FSB pamet bezela na 166, aspon to na zacatku psalo.Citace:
Původně odeslal PhoB
Moje řeč. Jestli do měsíce nevýjde nový BIOS- opravný, tak beru ABIT s S. Já chci nastavit RAM podle sebe....Citace:
Původně odeslal Vitus
Proc? Si holt nechas starsi BIOS ne? 1.1 nebo 1.0.Citace:
Původně odeslal Fabricio
super verze biosu 1.2 :evil: pocitac nabiha tak pul minuty nez se vubec objevi co mam za procesor atd a operacky vazne nejdou skoro nastavit a kdyz jsem zkusil preflashovat´zpatky na 1.1 tak preflashovani probehlo OK ale po restartu uz pocitac nenabehl :evil: :evil: :evil: dal jsem to do servisu a stalo me to 200 kc a ten blb me tam nahral zase 1.2 i kdyz jsem mu rikal ze je to suxx. nevite jak to bezpecne preflashovat zpatky na 1.1 aby to fungovalo nebo kdyby se to zas nepovedlo jak se da nahrat novy bios??? poradi me nekdo?? jo a na kolik maji nabihat operacky 256MB 333mhz me nabihaji jako 133 :evil: :evil: :evil: jo a uz jsem tuhle desku jednu spalil i s procakem takze VERY VERY SHIT :evil:
Tohle musim potvrdit,tho nabihani jsem si taky vsiml(aby ne). S tim nastavovanim pameti by si mel kazdy nadprumerny OC maniak poradit by nejaky editor, ne?Citace:
Původně odeslal deathkiller
Ja kdyz flashoval ten BIOS verze 1.2, tak sem si pri tom udelal zalohu toho co sem tam mel (1.0) a hned jak sem videl to nastavovani a tak, tak sem tam zpatky flashnul tu zalohu a jede to normalne.
ja mel 1.1 a udelal jsem si samo taky zalohu a ta 1.2 je shit tak jsem prepsal zpatky na 1.1 a pocitac uz nenabehl. jo a ten chlap v servisu rikal ze jsem tam mel spatnou verzi biosu ktera vubec nebyla na tuhle desku. byla to zalohovana original verze 1.1 s jakou jsem to koupil tak si nekdo ze me dela asi srandu :eek: :?:Citace:
Původně odeslal MaPa
mam pameti 2x 256mb/333 mhz a kdyz nastavim "detect memory" na [auto] nabiha me jen 133mhz.muzu to zmenit na 166mhz ale kdyz nastavim pri 133mhz na nastaveni "Turbo" (casovani je myslim 5,2,2,2.0) tak to jede mnohem rychleji nez na tech 166mhz.pri nastaveni na 166 mhz nejde nastavit zadny casovani takze super. nastaveni "Expert" kde se maji nastavit vsechny hodnoty podle toho jak se vam to libi sice jde, ale nic menit nejde tak nevim na co to tam vlastne je. jestli muzete nechte si tam bios verzi 1.0 nebo 1.1. nebo jde nekomu menit casovani pameti s biosem 1.2??? snad ve verzi 1.3 to bude opraveny jestli vubec vyjde :-(
No tak som bol viac menej rozhodnuty ze ECS L7SA2L s SiS746, ktoru som si len vcera namontoval "posuniem dalej" a ja si kupim tuto dosku:
SL-75FRN2-L : nForce 2 CR18D, 266/333 MHz, 3xDual DDR400, AGP 8x, UATA133, 10/100 LAN, 6xUSB2.0, 6ch audio
za cenu pod cca 4500,-Sk
ALE PO PRECITANI tejto diskusie :eek: VAZNE NEVIEM ci je to dobra myslienka... :? :?:
moze mi niekto napisat, co vsetko sa da nastavit a v akom rozsahu? (FSB, nasobitel (vie prepinat premapovanu a standardnu sadu ?), a HLAVNE Voltaz na CPU a Pamate , atd. ... ) ???
S BIOSEM 1.1 jkde nastavovat uplne vsechno. S BIOSEM 1.2 nejde pouze nastavovat frekvence pameti po procentech, ale bud SPD nebo synchro. veskere dalsi nastavovani je stejne... Je to nejlepsi deska s pomerem cena/vykon...Citace:
Původně odeslal Marcelino
ok, tak mi prosim napis v akom rozsahu ide zdvihnut voltaz na procak a v akom na pamate ... a ci vie prehadzovat standardnu sadu nasobicov a naopak...Citace:
Původně odeslal Halen tech
...pripadne pokial ide nastavit FSB... u toho ECS-ka ide "len" do 200 (aj to je good, ved este pred mesiacom by som bol veeelmi spokojny aj s FSB166 :wink: )
Voltaz na CPU od 1.1V do 1.85Citace:
pameti od 2.5 do 2.8
AGP od 1.5 do 1.8
chipset od 1.6 do 1.8
nasobice od 5 do 22
FSB od 100 do 250
chipset Nforce2 400 Ultra C1 (Crush 18D)
Kup Solteka, nic lepsiho za ty prachy nesezenes.....
OK, akonahle budem mat kam dat ECS-ko, tak idem do Solteka 8-)
...ale za rovnake prachy mozem mat aj MSI (akurat ze z velkoskladu...)
MSI neni az tak skvela deska.... je to takovy stred. Soltek ma ted skvele desky. Dovolil bych si Soltek kvalitou a vykonem prirovnat k Abitu NF7. Jedinou nevyhodou Solteku je absence SoundStorm technologie.Citace:
jo SL-75FRN2-L je deska dobra a jde tam nastavit skoro vsechno takze stvorena na OC.ta moje prvni spalena byla asi tovarni shit a tuhle co mam je zase shit bios ale hlavne kdyz me to jde ;D. mala ale oprava: DUAL DDR podporuje jen 2 pametove sloty. master+dimm 1 a nebo master+dimm 2 ale kdyz zaplnis vsechny tri pozice dual ti jdou jen dve z nich. :wink:
jedno jsem ale nepochopil pri instalaci ovladacu me to psalo ze usb je verze 1.1 a verzi 2.0 je pouze se service packem.blba otazka ale jaky service pack to mysli???
a jeste neco: u ovladacu na Nforce2 jsem pri instalaci nikde nevidel jaka to je verze.nebo si mysli ze uz novejsi vydany nebudou??? ja jen abych nezacal stahovat ovladace ktery uz mam tak by nejaky cislovani bodlo. jak se da zjistit jakou mam zrovna verzi???
To znamená, že ta deska podporuje Bartona 3200+??? Jaký je rozdíl mezy FRN a FRN2? A ještě jedna otázka, když chci využívat Dual data chanel, jaký musím mít paměti??? Díky moc za odpověď!!!
Citace:
Původně odeslal faborsky
Jo, podporuje. FRN2 je uz novejsi verze, kde jde nastavovat voltaz chipsetu a Northbridge je Crush 18D = ofic. podpora 200FSB (od biosu 1.2). A jaky musis mit pameti? Nejlip koupeny v paru, protoze ty jsou testovany na Dual Mod.
Ale ještě bych se chtěl vrátit k těm pamětím! Jaký potřebuju paměti, aby měl šel Dual Chanel. Uměj to každý paměti, nebo jak? Mám koupit DDR333, nebo rači 400? A stačí mi nějaká obyč. značka?
Ta deska, ale neumí měnit násobič,co?
abys mel 100% jistotu, tak musis koupit pameti ktere se prodavaji po dvou a jsou se zarukou ze pobezi v rezimu DualChanel. Teoreticky to umi kazde ddr pameti. Jestli chces FSB 200 a vetsi, tak rozhodne DDR400.Citace:
Původně odeslal faborsky
Deska umi menit nasobic od 5 do 22
IMHO jen 5x-18x, vic nejde, aspon me ne s BIOSem verze 1.0 :)Citace:
Původně odeslal Halen tech
s BIOSEM 1.2 jde 5-22Citace:
Původně odeslal MaPa
Aha, lepsi nasobice, horsi nastavovani pameti.. BIOS naprd :) Jinak nevi nekdo jak na tyhle desce rozchodit S.M.A.R.T. pro disky? V BIOSu zadna takova polozka neni a jeden disk SMART povolenej ma a druhej ne, nechapu proc, pritom ho samozrejme podporujou oba a fungovalo to na stary desce.
400 Pameti na tuhle desku si kup bud Samsung,Kingmax,Winbond pac ty maj certifikaci od Solteku ze na 400jdou. Ja mam 400 Mosely a ty mi nejdou a ted s tim mam velky problemy, nechtej mi to vzit zpatky :evil:Citace:
Původně odeslal faborsky
Kazdopadne se podivej k Solteku jaky podporuje ty pameti a kdyz je koupis mas relativni klid. Dualchanel je zas trochu o necem jinym.
Jak nejdou, dyt je v popisu mas, takze jdou ne? Sice koukam jedes jen na 168FSB, ale neni to spis tim ze se je snazis provozovat na 200FSB pri ostrym casovani?Citace:
Původně odeslal PhoB
Ja sem si ted koupil SamsungyC 333 a nejedou mi kua ani 190. Zajmavy ze na 185 jakštakš jedou a na 190 uz ani nepostnu :roll:
hmm,to mi povidej,ja mam Kingstony(viz podpis) a dostanu se s nima max. na 182FSB :evil:Citace:
Původně odeslal lullu
Jo, ty moje VMka taky tak nejak, 225 snad i do windows najely ale 228 uz ani komp nenabehne. No na to ze to sou 6ns pameti, to je vic nez dobry :)Citace:
Původně odeslal lullu
Kamarade na VM az neskutecny :roll: Vsechny co jsem mel v ruce a bylo jich dist jsou S:H:I:T!!!Mas klikuCitace:
Původně odeslal MaPa
No nevim, co sem mel moznost posledni dobou tak ty VM z extrapointu sly dobre pretaktit. A jeden manik na foru je ma taky a taky se nima pres 210FSB da. Kdyz sem snizil casovani, tak i na 228FSB sem je testnul v sandre.Citace:
Původně odeslal Lukas Volek
Nakupuju taky v Extrapointu.A z vlastni zkusenosti vim ze kdyz jsme staveli komp a kombinovaly desku Soltek+VM pameti tak to bylo na nic :evil: Davali jsme tam jedine Apacer.Ale ty se v posledni dobe hrozne zhorsily a je to bida!!!Treba se VM zlepsily tezko rict :?Citace:
Původně odeslal MaPa
Co mi přinese Dual Chanel. V čem je (prakticky) lepší?
Zvedne se ti vykon systemu ve hrach cca 5-7%Neber to za ty prachy ;D .Na druhou stranu jsou i aplikace kde je to znatelnejsi!( prevod videa atd) :wink:Citace:
Původně odeslal faborsky
Ja uz jsem to psal v sekci Pameti, je to nekompatabilita, proste napr uz od 169 hazi chyby i s CL3 atd..+napeti 2.8V a cokoliv jinyho.....pravdepodobne mi je ale vymeni(ze solidnosti) za Windbondy400 uvidime.Citace:
Původně odeslal MaPa
Tak to máš nějaký šunky. Já s nima jedu max na 206MHz na CL2.5 2,5V. Ještě jsem jim nezkoušel přikotlit šťávy. Ale s tim Soltekem se nedostanu přes FSB 215MHz. Čim to??? VDD na 1,8 taky nepomáhá :-oCitace:
Původně odeslal dutch3s
Kvalita pamětí je celkem důležítá, já mám shit SAITEC DDR 400 a jedou pouze na 170, ať je komp přetočenej nebo ne....tak nevím, prodám a koupím certifikovaný...
Ja cekam az do CR dovezou Winbondy pac, Kingmaxy sem nechtel a Samsungy jsou certifikovany jen 256ky. Jedine se muzes podivat po OCZ ale potrebujes je s chipama od windbondu...a to asi u OCZ nezjistis.Citace:
Původně odeslal hans.k
PS: co toje ty SAITEC??? :arrow: nejsou to Seitecy? Ty jsem mel na vyber taky ale pak jsem videl ze vsem s nForcema poradne nejedou,tak jsem je nezvolil. Ale s KT400 sem ty videl(cetl) ze jdou i pres 220mhz!
tak to mam asi jeden z tech horsich kousku,prime stable mi konci pri 182 FSB.Zkousel jsem zvednout FSB i pri horsim casovani(CL2.5 7-4-4)a nic :?Citace:
Původně odeslal Dj Google
SL-75FRN2 BIOS REV D1.3L
http://www.soltek.de/English/home/01.htm
jupiiiiii ja to vyzkousim a jestli me nabehne komp tak dam vedet jestli je neco noveho. v detailech je psano "Hide MAC Address option" nevi nekdo co to je??
tak uz jsem zpatky vsechno OK. takze pameti porad nejdou nastavit :-( rozsah voltage je stejny jako u 1.2 takze taky nic jen to trochu zrychlilo nabehnuti (nemeril jsem to tak se me to treba jen zdalo) takze podle me tahle verze je nanic nebo zjistil nekdo nejakou novinku???
jeste takova perla: na strankach Solteku je ke stahnuti manual biosu na v1.2 ale je to manual na v1.0 takze plno nastaveni je trosku jinych tak tohle taky nechapu proc ho tam vubec davaji :-(
A jede to pořád tak pomalu?
jestli myslis nabihani pocitace tak jsem se s pocitanim dostal na cislo 6 takze pocitac nabiha kolem 5 vterin ale presne ti to nereknu protoze nemam stopky ;D to je jediny + u tyhle verzeCitace:
Takže normálka rychlost jako třeba u 1.0 nebo 1.1, jo? Tobě kompl bootuje do win za 5 sekund? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
ne do win za 5 vterin :smoke: to snad ani nejde. myslim za 5 vterin nez ti nabehne procesor,pamet,disky. win XP mam od vikendu novej a delam tak cas kolem 12 vterin :drool: ale jak dlouho to takhle vydrzi :-(Citace:
Jo ještě takovej menší dotaz. Jak je na tý desce vedle RAMek nápis Soltek a vedle toho vlevo je ještě takovej malej kyd jako revize Northbridge? Já tám mám napsáno a3. Je to možný? Ale teď jsem jí odpálil, takže už možná dostanu tu c1.
tak to jsem si nevsiml :roll: ale muzu se pak podivat. ja jsem taky jednu odpalil >:} a vzala sebou i procak ale jeste jsem na tom vydelal :mweheh: jak si ji odpalil ty???Citace:
NO já právě nevim. Já jsem si hrál v BIOSu s heslama, protože se mi tam líbila jedna fičurka "wake on password" tak jsem tam zadal heslo, vypnul komp, ale už nezapnul ;D Zdroj normálně fakčí, ale deska ne. :roll:
Jo, tak jsem se sekl. Je to tam napsaný vpravo vedle socketu.Citace:
ja to hledal jak blbej a nenasel jsem to u napisu ;D jaky je vlastne mezi tim rozdil???? asi jsem vazne slepej :-( kde to je napsany?? myslis ten uplne spodni radek na prvni obrazovce nebo kde to je???Citace:
Ne, na desce vpravo vedle socketu. Je to jedno písmeno a jedno číslo e.g. c1. A já tam mám a3 a tak se ptám, když je to FRN2, jestli je to a3 vůbec možný.
rikej me slepejs :o tam je napisu tuna. no to je ale jedno ;DCitace:
http://djgoogle.borec.cz/revizeNB.JPG
To v červenym je ono. Akorát že tady je to nějakej blábol. Prostě napiš co tam máš ty.
tohle si mel hodit rovnou ;D jestli je to prvni pismeno maly tak to vypada jako a nebo q ale taky to muze byt 0 nebo Q tak nevim. a nebo to je uplne jinej znak ktery si soltek vymyslel ;D . je to neco mezi Q a D (to D je ale otoceny a ma to bricho dopredu). priklanim se k q4 ale to je asi blbost. ze jsem ti toho hodne rekl ;DCitace:
Tohle byl jenom dementní příklad. Mrkni na tvojí desku. Musí tam bejt a1, a2, a3 nebo c1. Tak to vočekuj a pochlub se.
ja ti psal co mam ja. to prvni pismeno nevim a to cislo je 4Citace:
Takže to samý jako na tom obrázku?
to nemam ale to prvni pismeno vazne nepoznam co tam mam a to druhy je 4. na obrazku je OK a ja tam mam ?4 tak nevim co je to za reviziCitace:
nevite co doporucuje Soltek do tyhle desky za znacku operacek?? chtel bych si koupit 2x512Mb ale nerad bych s nima lital ze nejdou na dual. a certifikovany na dual nikde nemaji :-(
memí to nějaký revizní razítko, protože to tak vypadá jako razítko, kdyby to byla revize, bylo by to líp natištěný
jaky je vlastne mezi tema revizema rozdil??? ja jen vim jaky je rozdil mezi spalenou a funkcni deskou. ta spalena ma vykon nic moc ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Já nevim, ale myslim, že tam jsou nějaký nový udělátka, já si teď nemůžu vzpomenout u týhle je NB Crush18D nebo jak se to píše a ten má nějakou hustou funkci, ale teď jsem jalovej. Počkej až sem přijde víc lidí, tak tady toho bude hafo moc. Keep smiling ;D ;D ;D ;D ;D
a da se to jeste jinak zjistit nez timhle silenym cislem???myslim jakou mam reviziCitace:
Myslim, že je to napsaný ještě na samotnym Northbridgi
Citace:
koukni tohle tam mam. tak jaka to je revize???
http://www.hardocp.com/image.html?im...FfMV81X2wuanBn
To je a4. CO to proboha je za revizi??? Nějaká bonusová! Já znám jen a1 a2 a3 a c1. :o
nebo shitova ;D kde se da zjistit co ta revize obsahuje?? na ofic strankach neni vubec nic. aspon novy biosy tam jsou skoro kazdy denCitace:
Tak se porozhlídni tady po fóru. Třeba tam něco najdeš. Dej si hledat a4 nebo Crush18D
Mam na zjisteni te revize jeden softik. Podivam se na kolejich jak se jmenuje a napisu vam jeho nazev. Jmenuje se nejak jako CPUz. Tam to pak najdes v popisu o zakladni desce. :wink:
Revizi vam zjisti i WCPUID, nahore je naka ikona, mozna i v menu Chipset info a tam vam to napise.
Tak jsem to nasel je to http://www.cpuid.com. Je tam verze nekdy z kvetna tak to zkuste. :lol:
tak podle toho mam verzi c1. tak pak nechapu proc tam na desce je razitko a4 :oCitace:
Původně odeslal tartif
A jakej si tam měl defaultní BIOS?
1.0 pak jsem dal 1.1 pak 1.2 (shit) tak jsem sel zpatky na 1.1 (ale nenabehl pocitac) v obchode me daly 1.2 a ted tam mam 1.3 a to je zivotopis meho biosu ;DCitace:
Citace:
Dyť vám říkám, že je to razítko TECHNICKÉ KONTROLY... 8-)
CHAPU :smoke:Citace:
Původně odeslal hans.k
ja tak na to koukam tak soudruzi ze solteku nehodlaj dat zpet nastaveni delitele na pamet...smejdi...jeste ze mam BIOS 1.1..zatim dokud s tim nekdo neco nevymysli
nevim proc to zrusily :-( me by nevadilo kdyby to zase slo >:} no aspon ze 1.3 zrychlily start pocitace. takze cekat do 1.4 nebo podflashnout zpet.Citace:
Původně odeslal vyhul
zkousel nekdo dat z 1.2 na starsi??? jestli ano napiste komu to slo a na jakou verzi. ja zkousel z 1.2 na 1.1 a pocitac nenabehl :evil: vsechno ale bylo OK
Tak jsem teď dostal novýho soltečka, a je to zkurvysynskej 1.2 :evil: :evil: A serou mě ty dělitele na paměť taky. Teď mám FSB zatim 200 a paměť furt na 166. :evil:
kamos si ji kupoval tak pres 14 dni a uz ho tam taky mel tu 1.2 :-( kdyby to slo bezpecne podflashnout tak do toho uz davno jdu. ja mam zas pameti jen 133mhz ale casovani na [turbo] a jde to rychleji nez na 166. asi to risknu jeste jednou a zkusim tam dat 1.0 kdyz me 1.1 nesla.max me to bude stat zase 200 kc ale budu prudit ze tam chci 1.1 jinak se me nezbavi :smoke:Citace:
A kde to kdyžtak flashujou pomocí toho externího programátoru?
tak to névim me to delal "odbornik" z Mironetu pres druhou desku za chodu ;DCitace:
Tak jsem teď úspěšně ;D updatoval na D1.3L.
Jeste ze jsem nevedel ze muze byt problem pri zmene z 1.2 na 1.1 :-)), zkusil jsem to nez sem si precet tenhle thread a bez nejmensich problemu tam i zpet...
You lucky bastard ;DCitace:
Původně odeslal EmbreOnyx
Zavidim.
Ja jsem to bohuzel udelal naopak - flashnul na 1.2 aniz bych cet tuto diskusi a po precteni se mi uz zase moc dolu nechce.
Zajimalo by me, jak by se koukali soudruzi na reklamacnim na moji upravu chlazeni NorthBridge... :-) Tak to radsi zjistovat nebudu a flashovat budu pouze smerem nahoru. Stejne to ale nevidim s tim delicem prilis nadejne... :?
Jak jsi to vyresil s tim NB? Ja jsem mrskl externi cidlo na SB a ted zrovna to ma 45.7 stupnu coz je taky uz docela dost...
Jinak ten flash biosu musi byt naprosto bez problemu, nevidim realny duvod proc by to nemelo jet. Startovaci disketu jsem pouzil jeste z 98cek a flashoval jsem to z diskety na 1.2 a pak z hardu na 1.1.
ja to zkousel a neslo to a znovu se me do toho moc nechce :-( no uvidimCitace:
Původně odeslal EmbreOnyx
Ja uz si budu muset nechat D1.3LCitace:
1.1 neidentifikuje moje CPU. To bych neprezil. ;D
Potrebuju poradit. Mam na sve desce chladic na CPU od AC Super Slim TC a mam nainstalovanej HWmonitor. V nem se mi ale neukazuji otacky ventilatoru. To same je i v Biosu. Mam takove tuseni, ze by to mohlo byt tim, ze tento ventilator ma dost nizke otacky.
Tuseni je celkem spravne... Ale ze by neukazal otacky nikdy ???Citace:
Původně odeslal tartif
Nainstaluj Speedfan a poradne mu pritop treba primem nebo toastem, pak by se meli zjevit mrsky jedny. :wink:
Ok vyzkousim to. Good :idea:
kolik vam ukazuje celkem teplot Speedfan??? me 7 a s toho je jeden disk ale neni toho nejak moc?? :roll: ;D ;D ;D
Ne, je to naprosto sparvne - ja jich mam 9.Citace:
7 deska + 2 disky
Z tech 7 pouzivam 4 - ABS II, CPU, SPP, MCP.
tak to je dobry ale proc me jedna teplota ukazuje 1 stupen ;D a klesa takze me asi v case mrzne ??? ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Bohuzel ne. ;DCitace:
Je to opet zcela normalni. Je to z cipu, kterej speedfan identifikuje jako cidlo. Vypni u nej zobrazovani a je to. :wink:
SL-75FRN2-RL revize je D1L jede na 400fsb??nebo nebrat tuto revizi??mate nejaky zkusenosti??
dik moc