Celeron 400A na Intel 815?
Zdravám,potřeboval bych dost nutně poradit,protože se v Intelech moc neviznám(obzvláště v paticích).Kámarád má možnost vyměnit svojí desku Via Apollo Pro plus za desku s Intel 815(?),ale potřeboval by,aby mu tam chodil jeho procesor Celeron 400(A?),já si myslím,že by měl?Takže bych potřeboval vědět:
1,Je stejná patice?
2,Jak to je s voltáží?
3,Jakou desku s 815,asi nejlepší je 815PE,ale Jaký Výrobce(Tusl 2-c?) a možné problémy s ní.
P.S:Taky bych byl vděčný kdyby sem někdo hodil odkazy,které by podobné problémy vysvětlovali(Jáke patice a kde,atd..)
Všem moc děkuju.
Re: Celeron 400A na Intel 815?
Citace:
Původně odeslal Lord Zed
Zdravám,potřeboval bych dost nutně poradit,protože se v Intelech moc neviznám(obzvláště v paticích).Kámarád má možnost vyměnit svojí desku Via Apollo Pro plus za desku s Intel 815(?),ale potřeboval by,aby mu tam chodil jeho procesor Celeron 400(A?),já si myslím,že by měl?Takže bych potřeboval vědět:
1,Je stejná patice?
2,Jak to je s voltáží?
3,Jakou desku s 815,asi nejlepší je 815PE,ale Jaký Výrobce(Tusl 2-c?) a možné problémy s ní.
P.S:Taky bych byl vděčný kdyby sem někdo hodil odkazy,které by podobné problémy vysvětlovali(Jáke patice a kde,atd..)
Všem moc děkuju.
1, teoreticky by mali fungovat PPGA procaly v patici FCPGA1/2
2, to bude mozno problem
3, 815PE ??? co to je?
Citace:
Původně odeslal Lord Zed
1,Je stejná patice?
2,Jak to je s voltáží?
Všem moc děkuju.
No mám taký vodojem, že aj keby doska podporovala PPGA procesory (t.j. aj ten Celer 400A), tak asi pravdepodobne nebude mať dostatočné napätie pre tento procesor... Staré celerony bežali na 2V a i815 B revízia (to sú tie, čo sa predávajú dnes) má len max 1,825V. Možno takéto obmedzenie nemá každá doska, ale Epox určite má len toľko, Abit na som si istý asi 80%, Asus neviem...
Citace:
Původně odeslal Lord Zed
1,Je stejná patice?
2,Jak to je s voltáží?
Všem moc děkuju.
Nechci do toho kecat, ale ma to smysl?? to je jako kdybys koupil novou Skodu Octavia bez motoru a mermomoci do ni chtel nacpat motor ze 105.
Asi by to jezdilo........ale...
Lepsi nekde sehnat stary dobry BX-ko a je klid... tam ti ten celer pojede.
A nebo koupit do toho prkna s 815 nakyho tualatina....
A je to.
Podivej se treba na me ja jsem do svyho Trabanta dal prave motor z Octavie WRC - sice to potrebovalo nejaky redukce ale jede to lepsi nez ta Octavie se 105 motorem...... Jo a ta kastle je furt dobra, co na tom, ze je stara.... jede to.