Volím mezi disky:
HD 60GB/7200rpm, Barracuda 7200, ATA 100
nebo
HD 60GB/7200rpm,IBM Vencouver II, ATA/100, 7200
Co je vhodnější?
Printable View
Volím mezi disky:
HD 60GB/7200rpm, Barracuda 7200, ATA 100
nebo
HD 60GB/7200rpm,IBM Vencouver II, ATA/100, 7200
Co je vhodnější?
rozhodně IBM...je mnohem rychlejší a rozdíl v hluku nepoznáš :wink:
EDIT: nechci ti do toho kecat, ale vem to IBM :!: jo opravdu říkám IBM :oops: kup si IBM :evil: ano, opravdu píšu KUP SI IBM :wink: :-) :smoke: ...koupíš si teda to IBM ??? kup si ho... :!:
:lol: :lol: :lol:
IBM je proti Seagatu hlasity a nikdo s tim nic neudela i kdyby si podrezal zily ;D
Toho Seagate 7200.7 60GB som si dnes dal do pocitaca. Je krasne tichy, ako B4 (tu mam tiez). Rychlost neviem povedat - netestoval som.
Ja uz jedine Seagate, klidne ozelim par mb/s ve prospech rychlosti :-)
Tie Barce 7200.7 ale nie su az take spolahlive ako boli starsie Barce, To IBM je aspon rychle a hluk je z mojho subjektivneho pohladu v normeCitace:
Původně odeslal Octopuss
...hovori Ti nieco FeatureTool :?: ak nie tak to neprehanaj s tym vyjadrovanim -OKI :wink:Citace:
Původně odeslal Octopuss
netusim o co jde a ani me to nezajima, Seagaty proste jsou nejtissi. uz si zacal rezat?
juzko: Chcel by som od teba, aby si napisal, preco si myslis, ze nove 7200.7 su horsie, ako "starsie" (tym myslis asi B4) Seagate disky. Pracujes sko servisny technik v IT obchode a podla reklamacii diskov tak hodnotis, alebo iba si tu na fore precital, ze niekto komu odisla nova 7200.7 povedal, ze su horsie???Citace:
Původně odeslal juzko
Ako ja si pamatam tu na fore prebehli informacie od uzivatelov, ze im zacali odchadzat B4 a nikto tu nepise, ze B4 su nespolahlive. Spolahlivost diskov je podla mna ves stastia a nahody - teda okrem priznanych chyb alias Madarske IBM a pod a nielen diskov, ale vsetkeho pocitacoveho HW.
Podla mna toto je nakaza ludi tu na fore. Niekto spomenie, ze xy HW je onicom, druhy sa prida a treti a dalsi uz to beru samozrejmost, ze spominany xy HW je onicom. Nazyva sa to - davova psychoza !! ;D :wink:
koukni sem...čtvrtý příspěvek od zhora.... http://www.overclocking.cz/4um/viewt...r=asc&start=30 :wink:Citace:
Původně odeslal OndreJ
...tak to by ta malo zaujimat, ked tu pises take blbosti bez toho aby si vedel aka je skutocnost :!:Citace:
Původně odeslal Octopuss
:arrow: ja som nenapisal, ze Barce su hlucne ale IBM/Hitachi po zapnuti Acoustiq Managmentu su nehlucne minimalne na urovni Barci :!:
Nerikam ze ne, ale za jakou cenu? Nejspis je to hodne zpomali, ze jo?
Citace:
Původně odeslal Octopuss
Ma to pomalejsi seek, to je vsechno. Treba ja pouzivam svuj disk na komprimovani videa, tam me seekovani nevadi, protoze ukladam vetsi objemy dat
...spomali to tak., ze to ani nespoznas pri beznej praci a aj takto spomalene IBMko je este stale rychlejsie ako Barca :wink:Citace:
Původně odeslal Octopuss
Barracudy maju AM nastavene od vyroby na 128 (minimum)Citace:
Původně odeslal Octopuss
IBMka na maximum (255) a jeho nastavenim na hodnoty cca 160-190 dosiahnes tichy disk, pricom vykon velmi neklesne.
To uz je zase diskutalbilni :-)
Pujcte mi IBMko a Seagata a ja si to rad vyzkousim. ;D
:eek: :-oCitace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
ehm, co je AC?
...??? a co ma byt diskutabilne ??? ze je IBMko so zapnutym Acoustic managmentom rychlejsie v syntetickych benchmarkoch ??? TO JE FAKT :!: ;D
...ale kazdy nech si kupi co uzna za vhodne :wink: :!:
njn, já vám to řikám pořád, že IBM rulezzzzzz :!: :smoke: :smoke: :smoke: ;D ...a vy mi furt nechcete věřit...teda někteří... :evil: :roll: ;DCitace:
Původně odeslal PiT
Nevim jestli to ted napisu spravne, tak me nekamenujte, ale je to neco jako " Accustic management ", ovladani hlukuCitace:
Původně odeslal Octopuss
...AC je jedine Artic Cooling ;D ;D ;D ale AM moze byt Acoustic Managment :arrow: to som tu uz par krat napisal
...Octopus: skus hodit oko napr. sem, ak si to este nevidel: :arrow: http://www.hwplus.sk/modules.php?nam...article&sid=47
...uplny suhlas :wink: ;DCitace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
nechapem ako moze nekdo na neaku znacku povedat rulezz asi ti proslo rukami 5 diskov a .....mne rocne prejde rukami cca500 diskov ci uz novych alebo starici ktore kontrolujem cimkolvek co my pride do ruky z novych maxtor najmenej reklamacii a kup Quantum a zo 100kus. po 5 rokov sa ti vrati 50kus. takze radsi sa optej nakom velkosklade (najkepsie viac a hlavne nekoho znameho ( a podla poctu reklamacii se rozhodni a jest u kazdej znacky sa najdu shity :lol:
Ondrej: Ako technik IT som robil od 96 a s prestavkami sa k tomu vraciam (dnes som uz inde - design ASIC/FPGA) ale k statistika ked zacali B4 bola impresivna po roku ich odislo menej ako 3% co je unikatny vysledok co viem tak B7200.7 uz teraz par mesiacov po starte ma problemy hlavne s loziskami, a nemyslim si aj tak ze B7200.7 su zle disky spolu s IBM 180GXP je to to najlespie na trhu (cena/vykon/hluk/spolahlivost) ale ak spravim vazene hodnotenie vsetkych vide mi najlepsie IBM, lebo Barca s nim straca jak v cene tak vo vykone, hluk je podobny a spolahlivost, k tome nemam este dostatocne podklady ale IBM urcite nestraca, to som si isty.
souhlas :!:Citace:
Původně odeslal juzko
to fluid: no mně prošlo rukama přesně 6 IBMek, ale můj velmi dobrý kamarád měl v ruce snad všechny oficiálně distribuované IBMka v ČR... :wink: ...takže mám pocit, že bych o tom mohl něco málo vědět... :P :mweheh: ...a "reklamovatelnost" ostatních značek jsem zjistil např. z příspěvku Radka Štěpance....z toho jsem usoudil, že IBM nejen díky spolehlivosti rulezzzzz :oops:
No, tak potom je vsetko ok, prepac ze som ti krivdil. Nevies si predstavit (a mozno hej) kolko je tu ludi, co nemaju ani potuchy o probleme, ale pritom na vsetko prikyvuju iba preto, ze to niekto tu napisal, ktory ma xy postov. (bohuzial je to tak). :wink:Citace:
Původně odeslal juzko
Mimochodom, neviem co mi tu chcel Kukla poukazat. Ja som sa pytal na rozdiel poruchovosti medzi B4 a 7200.2. Ale hlavne, ze vsade pise IBM rulezz!! :|
Být tebou si koupím to co seženeš levněji. Kvalita je srovnatelná, výkon hraje pro IBM a hlučnost(i když nepatrná) pro Barcu. Pokud ale nemáš case hned u hlavy, tak ta hlučnost nehraje roli.
Ja mam IBM i Barcu V a sem spokojenej s obema. Hlavne ze je kam ukladat filmy ;D .
HITACHI 120GB 180GXP 2mb RULEZ
Ospravedlnujem sa.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Samozrejme som myslel AM (Acoustic Management) :oops:
Uz je to opravene.
Ondrej:no problem mas v podstate pravdu, ide hlavne o to ze tie disky ako B7200.7 tak 180GXP su stale este nove a prvym diskom zdaleka neskoncila zaruka takze relevantne cisla budu az casom, inak ak si z Piestan tak mozno poznas FLOPPY v Novom Meste nad Vahaom, tak tam som makal a s prestavkami (hlavne zec prazdniny) pre nich obcas robim. Oni predaju rocne stovky diskov a je fakt ze svojho casu 96-99 viedli uplne suverene v poruchovosti WD, potom sa zacali viac aj ine znacky a v tych v poslednych rokoch najviac dochly (zase uplne suverenne Madarske IBM), dnes su to hlavne Maxtory, a stale este IBM (hlavne disky predane 2000-2002-Q2), IBM Vancuver a V2 uz dochnu ovela menej, zatial ;D .
No ja som zrovna nedavno kupoval dalsi hadr a volba padla na BarcuV, ale aj tak to bolo uz iba pre jej tichost a kludne by som bral aj IBM. Myslim si, ze tieto disky su velmi vyrovnane.
2Juzko: Zdravim, ja som z NMnV a naozaj Ti nezawidim pracovat u Juraka vo Floppy, neviem preco ale ta firma mi pripada ako gulag a kamarati co tam pracovali mi ju tak aj opisovali :wink: Hlavne ich ceny a sortiment, ale myslim ze uz u maloodberatelov koncia vzhladom ku konkurencii aku tu maju :lol:
...a dufam, ze to tak aj zostane :!: ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal juzko
Ako pozeram tu na fore je dost "Novomestanov". Samozrejme Floppy poznam naposledy som tam bol asi pred 3 rokmi :-) , teraz su uz vraj prestahovany. Dokonca mozno na buduci tyzden pojdem do NM a to presne do Floppy - nieco si tam pridem vyzdvihnut.
Jezisikriste len nie Floppy, najdrahsi shop v NMnV s najmenej oxotnymi predavacmi :o Nemam tu firmu rad odkedy stadial poodchadzali kamosi. :-(Citace:
Původně odeslal OndreJ
Floppy je speficka firma ja, kedze som tam posobil od 96 tak viem o nej viac nez dost ale to ze su najdrahsi je blbost, ide o to ze ak si kupis navlas tie iste komponenty u inych tak ceny su skor lepsie vo Floppy to mam overene, ine firmy totiz idu s cenou dole na veciach ako MB, FDD, skrinka a pod. Preto sa zda ze podobne kompy su vo Floppy drahsie ale nezabudaj ze Floppy zarucuje 24hodinovy servis co inde nemas a to tiez nieco stoji.Citace:
Původně odeslal usuall
Jooooj, aby ste ma zle nechapali. Ja do Floppy nejdem nic kupovat (neviem ani co tam maju), ja tam idem spravit jeden vymenny obchod, ktory bude mimo zaujmu Floppy! :wink:
No tom servise asi nieco je, ale ked som tam este za dob davno minulych daval svoj starucky comp do opravy ( kupovany vo Floppy ) tak som mal co robit aby som od Sisovskeho vymamil opravu do tyzdna...no a s cenami som si teraz nie zrovna isty, ale kedysi lacny urcite neboli ani na pomery NMnV. Teraz mozno to neviem, lebo uz v maloobchode nastastie nemusim nakupovat.Citace:
Původně odeslal juzko
Jojo nieco na tom bude :? Neviem ci nahodou nie tym ze Mr. Jur.k je orientovany na INTEL a vzdy ak s nim vediem debatu tak sa aj tak nikdy nedohodneme... :lol:Citace:
Původně odeslal usuall
Ja mam asik sproste stastie ze mi idu jak BIV tak 7200.7 bez problemov. Samozrejme aj 20GB Maxtor 5400.
Citace:
Původně odeslal Jan
To je fakt Jurak je ortodoxny Anti AMD, a chapem preco zarucny servis bol asi 3nasobny oproti intelom co taketo low cost stroje neumerne predrazilo, a hlavne vecsina zakaznikov Floppy su firmy a tie o AMD zaujem nemaju, preto Jurak presviedca ako sa len da na intel (Bohuzial nie vzdy korektne a k veci co je asi hlavny problem).
PS: Sisovskeho sa musim zastat je to co sa tyka ludi od kompov najserioznejsi clovek a robi za dvoch a samotny servis robia iny on to len manazuje ale ma to ho fakt moc.
Jo viem, ze Sisiovsky maka ako sa da, to sa proste da poznat na prvy pohlad, ale ked boli v servise ludia ako Kypo tak to trvalo a trvalo...hlawne ked namiesto servisu bural firemne auta >:} BTW: Mal som tu cest robit vo firme, ktoru zasobovalo Floppy compami ( a bola aj je to najvacsia firma asi v NMnV ) a z toho com tam natlacil Jurak a za ake $ musel uzivit polovicu Mrdosoftu. Musim uznat, ze ten typek vie osolichat kazdu firmu asi. ;D A tej kde som robil som to iba prial. Ale ako user by som si u neho nekupil ani kryt na CD. Proste averzia.Citace:
Původně odeslal juzko
Usual: ja to uplne chapem Juraka nema moc ludi rado a opravnene (mne vadi ze stasne keca jako Svejk), Kypo je kamos a docela sikovny ale jazdi ako zviera ;D , Ja u Juraka kupujem v podstate za nakup a bez DPH, a k tomu mi stary HW zoberie spat, ale ako bezny koncak v NMnV by som asi tiez kupoval vo Floppy len preto aby som mal po ruke servis, ine vyhody to fakt asi nema.
BTW: firmy u neho tiez beru len kvoli servisu inak by brali znackove stoje, tam stoji technik majlant takze na "dedine" (tak Jurak vola NMnV) je Floppy rozumny kompromis.
TrueTrue ;D Tak nejak to vidim aj ja, len sa kapanek kostrbato vyjadrujem :wink:Citace:
Původně odeslal juzko
BTW: Pekny off-topic sme zaviedli :oops: :-)