Já mám AMD Atlon XP 1800+ (Agoia), FSB na 155 (1.785), ve windows mám 45.5 a při zatížení CPU Burnem mám 56.5 stupňů. Mám Titan D5TB.
Tak se pochlubte vy...
Printable View
Já mám AMD Atlon XP 1800+ (Agoia), FSB na 155 (1.785), ve windows mám 45.5 a při zatížení CPU Burnem mám 56.5 stupňů. Mám Titan D5TB.
Tak se pochlubte vy...
1600+@1800+(zatím)@1,62V iddle temp.:21C
full load temp.:28C
chlazeno vodou, teplota vody mezi 10 a 15 C
1600+@2200(1800) 1.85 vodníkem při plné zátěži 45 v klidu 35-40
Když se sejdou okolnosti,tak mám i 36°C.Ovšem nesmí se topit v místnosti(PC mám hned u topení u okna) a trocha čerstvého vzduchu zvenčí taky prospěje.Ale zima mi tady není,to zas ne!Při sníženém výkonu větráků je to kolem 40°.Navíc je CPU O/C,čímž přibyly asi 3°C oproti defaultu.
no, ja mam ve skrini skvele vyresene proudeni vzduchu, tekze na procaku nemam ani pri nejvyssim zatizeni teplotu vetsi, nez 45°C, pri volne zapnutem PC pod 40°C. Podotykam, ze procesor bezi na urovni XP2000+ a 45°C to neprelezlo ani v lete, kdy jsem mel v pokoji okolo 32°C... 8)
vcore 1,775 XP1700+@1494MHz (nic moc) zatezeni: 45st, v klidu 26st-pouzivam vcool
chlazeno Tt volcano 7
tohle je fakt smysluplny srovnani... kdyz ma kazdej jinou desku :lol:
...a jinej chlaďák a jiný OC a jinou sérii a jiný okolní podmínky ;D ;D
Ale přidám se taky - XP 1600+ @ 2100+ idle 29° CPUburn 51° :) (watercooled) 8)
hehe ja nevim tusim ze tak 50-60 2000+@2200+... asi budu muset nainstalovat nejakej merak teploty :|
:o :o ja mám 50-52°C v klidu a 63-64°C po testu cpuburnem. Snad se to zlepší novou case s horizontálně umístěným zdrojem. Protože teť ho mám vertikálně a ventilátor od chladiče CPU je asi 2cm od zdroje. Takže tahá horkej vzduch přímo od něj :evil: :evil:
Max 54 C pri 2 hodinovom drvení NFS 6 alebo NHL 2003
Pri CPU burn som netestoval ale typujem max. 62-64
Huh tak ja mam 63 C a pri zatizeni 66 C a je to v poho :oops:
Soltek SL75-DRV5, Taisol 1,73 GHz (v PA bude V7+ ;D ) a XP 1700+@2000+ 1.725 V, FSB 149
teď mam kolem 100° ;D
A ja to netuším ani náhodou... :wink:
Vcore 1,85V, chladenie Titan D5TC, AGOIA 1600+@1660MHz...
Doska mi to meria z čidla pod socketom a pri záťaži to má 44 - 48 stupňov... Na 50 sa to ešte ani nedostalo...
A pri idle to zostáva na 38-40...
Takže to je asi také merianie ako za korunu nožík... :roll: :roll: :roll:
Povyskočiť s teplotou len o 6 stupňov pri záťaži je asi málo... :-( To aj starý celer vyskočil o viac... :wink:
XP1800+ @ XP2250+ 1833 MHZ - 1.85V
- IDLE - 42 - 45°C
- FULL - 52 - 55°C
Podla teploty v izbe...
Chladim TT VULCANO 7+ na 4000 otackach...
+ 5 Ventilatorov v skrini na 2000 otackach - CHIEFTEC GOLDEN BLUE
:o)
doufam, ze ste pochopili, že ne °C ,ale °F :)Citace:
Původně odeslal DC
v klidu treba ted 40 pri v7+ na low a jednom 80mm pridanym vetraku
pri zatezi 49
pri 4x 80mm a high na volcanu to je nizsi ale za ten hluk to nestoji ;D
takze:
Athlon 1500XP@1800XP (1.75v) (Kt333 ultra)
CPU teplota 42C
Chipset 30C
Athlon 1700XP@2000XP (1.85v) (Kt400 ultra)
CPU teplota 45C
Chipset 32C
veskery tes byl provadena na deska zn. Microstar :wink:
jinak jeste dodam ze cooler je DTB-5 + stribrna pasta......
Lidicky, chci se jenom zeptat, jestli Vam nepripada divny udaj, ktery mi ukazuje (jinak velice sikovny) programek SpeedFan. Mam v masine Titanem chlazeny Thunderbird 1GHz (266 FSB), a dalsi vetraky na HDD, grafice, druhem HDD a pomocny velky systemovy, ktery fouka ven z bedny dozadu. A pres to vsechno mam namerenou teplotu v klidu 51 na procesoru, 33 v bedne a 29 na HDD. Krucinal neni to nejak moc, jak tady ctu o Atlonech 1.8 XP ktere maji 40 stupnu na CPU a tak? V cem muze byt chyba? Mam se vubec poustet do OC? A jaka je vlastne jeste rozumne bezpecna teplota tohohle procesoru? Diky moc za odpovedi, a jestli moje otazka pripada nekomu jako lehce pitoma tak pardon, ale v oboru OC jsem skutecne zacatecnik... 8-)
no ja mam 1600@2100 (FSB 165) a klud 50 (ale to mam skrinu z blbo umiestnenym zdrojom, ale zas mam 2 ventilotory v skriny, jeden taha vzduch do vnutra (naboku) a jeden vytahuje von (hore)
Myslím, že na starých Athlonech je ta teplota tak akorát.Citace:
Původně odeslal Puskin
idle do 33C
burn 38C
good odvětrání case (tuning by Sniper)
chladič Globalwin FOP38 > Sunon 92x92 ;D
:wink: 33 v bedne a 29 HDD? Neni to trochu opacne? Disk se obvykle chladi vzduchem z bedny, tak nemuze mit min 8-) Jestli ti to takhle ukazuje, tak ti neco asi topi blizko cidla na desce, ale to jeste neznamena, ze je tam takovy vedro ....Citace:
Původně odeslal Puskin
CPU - Idle: 42 C, Load: 45 C
Case - Idle: 32 C, Load 34 C
PC ALERT/MSI KT3 ULTRA2/Titan TTC-W6TB-CPU/2vetraky dole(Titan), 1 vzadu na case von(Titan)
2000+ na 1850mhz v core 1,77-1,8V wokna net+muzika 38C a pri zatezi UT2003 2hodky to vyleze i na 41-2C.. volcano je na low.. asi mam dobre vyreseni odvetrani..
XP 1600+/2100+, Vcore 1,9V idle 43 C, full load 54 C, dva větráky v bočnici odsávající teplý vzduch ven a ten je zatraceně horkej.
No tak ja mam tedka rozharykovanej scot, takze mam jen 47 na XP2000+@140FSB a normal voltage. Jinak mam takkolem 55 kousku Celsia kdyz je zakrytovanej, ale jsou tam dalsi vetraky, jeden saje vzduch zpredu dovnitr, druhy funi na prostor chipsetu a uz se pracuje na dalsim kterej bude teplicko vysavat nahore u CPU a funet ho ven, tak jsem zvedavej...
Jo a jak ze se jmenuje ta pasta nebo ten lak vlastne na odemykani ?
ne to ti jen deska nemeri z tepelne diody v jadre ;)Citace:
Původně odeslal Prokop
Ne, klid, v tom chyba neni, HDD mam samostatne s obrovskym chladicem a dvema vetrakama, ktere sosaji vzduch primo z venku, takze to ze maji nizsi teplotu nez uvnitr je v poradku... Spis by mne zajimalo, do jake teploty s tim gigovym Athlonem muzu jit... :-)Citace:
Původně odeslal HAVTOM
No ja mam 50 az 57 zalezi na zatezi ale nechapu kdyz nekdo ma kolem 40
a to mam otevrenou bednu :o :o
Mam sice zdroj umisteny na dve veci ale to se brzy zmeni 8) 8)
23 °C pri otevrenym okne kdyz bylo venku pod nulou
52 °C pri burn-u a default voltazi, ale +0.1°C a mam modro pred ocima
59 °C pri burnu a voltazi na 1.9V, ale +0.1°C a mam modro pred ocima
Vse pri TT V7+ na min otacek, nebo medium...
49 max v zime
59 max v lete :-D
tak to asi ne, protoze hodnoty v biosu tomu odpovidaji, a merim to PC alertem 3 a tak pochybuju ze by MSI dodavalo k deskam neco co je nepodporuje... ???Citace:
Původně odeslal Jirik
50°C, a při zátěži kolem 56°C, při normální pokojový teplotě, a když mám v místnosti zimu vytáhnu jeden z chladiču a nechám to topit na pětapadesátce. ;D 8)
2Puskin:
No, TBird 1G ma maximum die temperatur 90°C, ale kdyz to uvidis, tak to bylo posledni 8-) resp. to nikdy neuvidis, jelikos cidlo na desce meri vzdycky min (pokud neni blbe serizeny, jako ze dost casto) nez je teplota v jadre. Da se rict, ze dokud to zije a nemrzne, tak je to OK, ale ja osobne nerad poustim Durona (je na tom stejne co se maximalky tyce) pres 60°C. Ne ze bych nevyzkousel i 70, ale tomu musi clovek pomoct ;D a uz je clovek nervozni, kdy to zasmrdi. Tvejch 51°C je s rezervou v pohode, tak to klidne trochu natakti 8)
56
no ja mam pri XP2000+ (1,7GHz) pri zatizeni i 66°C zhe....docela narez ale nepada to tak je mi to celkem burt.....mam tam 1,95V a chladim Volcanem
Kolik °C (přibližně) je rozdíkl mezi teplotou měřenou v jádře XP a teplotou naměřenou čidlem pod CPU ? Když ma CPU 55°C (měřeno čidlem pod CPU) tak kolik má v jádře ?
Tohle jsem se dozvedel, sam to nemuzu zkusit tajze +15IN
nor. 28-32 (podle tepla venku) pri pareni cca. 2-6hod CS, AvP2 atd. 56-62 taky podle tepla venku :-D
Po spuštění kompu než se ustálí teplota vody cca 2 hodiny od 23°C - 35°C max víc než 36°C po celodením cpu burnu jsem neměl ;D
:o :o :o :o To se mi zdá nějak moc. To mám jako 70°C v jádře CPU :oops: :oops: Já bych řek že záleží na tom jak daleko je čidlo od CPU.Citace:
Původně odeslal Ogre
Athlon XP 1600+ sa pohybuje okolo 29 - 36 a po pretaktovani na 2100+ je T=40 - 46
Chladene niakym CoolerMasterom (uz si nepamatam co som to kupil)
a zabudol som napatie CoreVoltage je stale 1.7V
MSI KT3 podla mna nemeraju priamo z Diody podla mna a vysledkov co tu vidim ...ale nechcem tu vyvolavat ziadny flamewar ;) .
Ak niekomu mera cez cidlo v Sockete nech si pripocita takych 10-13 C a vyjde mu teplota v jadre..ale je to nepresne cize moze to byt v rozmedzi od 8-15C ...zalezi od faktorov ako napr: ako je umiesntnene cidlo v sockete , ci sa dotyka zospodu CPU alebo nie.
Z Volcanom 7+ na nizke otacky som mal tusim pri 1,8V a 200x8 teplotu od 47-56C. Teraz ked odisiel vetrak z V7+ a nahodil som Arctic Cooling Super SIlent PRO (2500 ot) tak na 7,5x200 a 1,775 V mam "trosku vyssie" teploty - od 50-61C...cize tak je to.
Mimochodom aj Dorf uz velmi davno pisal (este ked sa 8K3A od EPoXU dostali ku nam) ze aj pri teplote nad 65 C mal system stabilny a v pohode.
to gabo: ale ja sem mysim v maulau cetl ze KT3 UMI merit temp primo z jadra.. btw. negdo to rikal aji na foru
Asi by sa to malo uz dat do FAQ....tolko krat som to uz vysvetloval ;)
Jedna vec je ak doska meria z diody CPU a meria to pre vypnutie systemu, alebo ci meria a ukazuje teplotu z diody CPU (teplotu ktoru vidite). Podobne je na tom aj EPOX 8K5A2+/A3+ z ktorej sa sice teplota meria cez diodu v CPU ale pre ochranu pred zhorenim CPU - teplotu ktoru ukazuje je zo senzoru uprostred Socketu. Co ja aspon viem...tak MSI teplotu meria z diody len pre ochranu....
mno ja mam na 1733 vcore 1.85 45 idle a full load (burn cpu) 53 :oops: :-( coz je docela humus s vodnikem ostatni maji 40 ..
No, ja mam po znovunasazení chladiče 51 v klidu, 55 přehrávání MP3 a 64,5 při CPU burnu. Zdá se mi to docela moc. XP 1700+(zatím NO OC), napětí 1.75, GREEN COOLER(UP TO 2600+). Prostě se mi to zdá moc a rozhoduju se co s tím
Prosimtě mohl bys mi aspoň letmo popstat jak máš umístěné chladiče v CASE atd. Potřebuju nějak rozproudit vzduch v case, ale jak jsem přidal jeden 80x80 sunon který fouká od zpodu nahoru tak se mi teplota v case zvedla z 33°C na 35°C.Citace:
Původně odeslal gregorius
Muzu pridat pouze moji zkusenost - na moji desce (viz podpis), kdyz nabootuju kompa, a kouknu do biosu, na PC Health, tak teplota podle cidla pod procikem je obvykle kolem 40 st. C a teplota podle cidla v prociku je kolem 60 st. C ...a ten rozdil +-20 st. je tam tak nejak trvalej...Citace:
Původně odeslal Adrenix
Citace:
Původně odeslal spy
Wow :o :o
2Luks:
Co tim myslíš ? ???
Citace:
Původně odeslal Adrenix
To ze mezi cildem na socketu a diodou v procesoru je 20°C!!!!!! V tom pripade mam pri zatezi 75-80°C!!!!!!!!! :o Wooow :o :o :o :o
+-20C? :o Tak to je vazne dost...az se mi tomu nechce veritCitace:
Původně odeslal spy
Aha. Je to síla že. Ja v tom případě mám 67-75°C :oops: :oops: 8)Citace:
Původně odeslal Luks
Mno mne pise pri 1750MHz s 1,85V pri pokoji 36C a v zatazi 39C. Neviem ako je to mozne ale pise to tak.
No já mám pohádku"
XP 1700+ + GREEN COOLER (61°C 66°C 74°C)
Sundán a znovu nasazen chladič( 55 59 64)
Poslechnutí rady zdejšího fóra-podložil jsem větrák je asi 0,5cm vzdálený od hliníku(49 54 59,2)
A nakonec pasta(10%střibro STAR 700)+ vylapování chladiče(dost jsem to zatím odfláknul,byl jsem zvědavý na výsledek)(45 49-50 56)
Ale všechno při open case. Takže až vyřeším proudění vzduchu(potřebuju účinnost, zatím neúspěch,help) doufám v dalších mínus 5
Takže experimentujte, pomáhá to.
P.S. Jestli to měří z čidla pod CPU, mám počítat že reál je 64 a tenkrát poprvé jsem HO MĚL NA 84, no to mi běhá mráz po zádech... :roll:
Koukam ze vas tech 20 st. docela sokovalo... no, me docela taky, kdyz sem to poprve videl, ale tedka uz sem si zvyknul...a kdyz chci videt tu teplotu primo z jadra, tak musim do BIOSu (jeste sem nenasel soft kterej by ji ve winech byl schopen zobrazit) - a tam tak moc casto nelezu, tak me to moc netrapi 8)
Ale tady vidite, kolik toho ty prociky vydrzej...kolikrat tu ctu o teplotach 50-60 st. , kdyz se k tomu prida tech 20, hnedka to je 70-80 ...a kdyz nekomu ukaze cidlo pod procikem pres 80, tak ani nechci domyslet kolik je primo v jadre 8)
Dave kup si Solteka, a uvidis:-) Ja vim ze sem ti rikal ze ta tvoje deska taky ukazuje teplotu z cidla v prociku, ale je to proste Asus...Soltek rrulezz ;DCitace:
Původně odeslal DaShi
Cus, já mám v klidu 40-45, pri plné zátěži - gamesky a tak - 51- 55... teď jsem musel dát comp navíc pod stůl, takže je to ještě o stupínek, dva více... ale chci se zeptat.... ten můj větrák je kráva jako prase a navíc je hodně hrlasitý... dokáže mě v pohodě probudit, když v noci nahrávám z TV :) takže za chvíli asi pujde ven a koupím nějakého tichého Titana...
No a na co se chceš zeptat? ;D ???Citace:
Původně odeslal cikor
hehe chtěl jsem se zeptat, jestli a o kolik ten Titan sníží teplotu, nebo jestli to bude stejné? ten můj současný hlasitý větrák má totiž nálepku 2600+ , a pak jsem si uvědomil, že vlastně o tomhle je celé tohle téma :)
takže nemám dalších otázek.... :wink:
Ono to nebude s těma 20°C tak horký. Každá deska je jiná. Já jsem zkoušel mů XP 1700+ s titanem D5TB v Epox 8K3AE měl 60°C v ECS (s KT 333) měl 51,5°C. 51,5 + 20 = 71,5 a to je docela možný. Ale ten Epox má rozdíl určitě menší. Takže neznamená, že když má někdo rozdíl teplot z čidla na desce a v procesoru 20°C, že ho maj všichni.
Jo a chladič jsem měl v obou případech nasazený dobře a byla tam stejná pasta. Epox prostě přidává teplotu, nebo spíš dorovnává teplotu, tak, aby se přiblížila teplotě hádra. Nevim jestli to dělaj všechny Epoxy, ale ten můj jo.
Takže jsem se dozvěděl, že ten Epox měří z jádra a to znamená, že rozdíl mezi čidlem pod (ECS) a diodou v (Epox) je cca 8-10°C.
Ja mam při 1,3V při full load 35C Titan D6
39C Titan D5
1.85 @2050+ FL 58C Titan D6
65C Titan D5
Dneska jsem koupil QDI Kudoz7X KT400 a mam v ni XP2100+ a BIOS ukazuje 65-72 stupnu (v jadre). Medeny chladic SPIRE 5F271B1L3 FalconRock I (pro AMD XP az 2600+) A to mam board venku z case. Takze myslim ze ten rozdil 20ti supnu by tak nejak mohl odpovidat. Radsi bych ale, aby to nemerilo v jadre, ale postaru cidlem pod CPU. :-) S takovouhle ho mam strach zavrit do case a dusit ho tam. To bude teprve sauna. :roll:
Me s CPUburnemK7 ukazala sandra 71.5°C 8-)
na th7+ mam bez zataze 49, so zatazou 52C,doska msi 745
Tak já mam na svym 1800+ série AGNGA :-( (ta nejhorší,co de) s chladicem Titan D5TB (TC) teplotu podle diody uvnitř procáku 62 a čidlem mam 49. Z toho plyne rozdíl 13 stupňů. To neni těch dvacet!!!
Mam Solteka SL-75DRV5 . Soltek rulezzzz
Takže pokud potřebuješ inspiraci,můžu ti ukázat moje řešení.To vypadá následovně:Supervýkonný 92 mm Sunon vepředu dole(nasávací),60mm těsně nad grafikou vzadu,80 mm ve stropnici,oba odsávací.K tomu se přidá ještě větrák ze zdroje a výkony nasávacího a odsávacích větráků jsou zhruba stejné-rovnoměrné proudění vzduchu,super komínový efekt a v case mám max.27°C,např. teď,když jse zapnuté topení nebo při největších vedrech v létě.Jinak okolo 24°C a to ty 3 Sunony jedou na 7V.Jestli chceš,dej mi mail a já ti pošlu pár fotek.Citace:
Původně odeslal Millisx
2 All - 20°C rozdílu mezi indikací z čidla v socketu a diodou v jádře je IMHO nesmysl. Je potřeba si uvědomit jednu věc - pokud je comp zapnutý celý den, tak má čidlo dost času, ohřát se na teplotu jádra, pokud někdo nefouká pod socket větrákem. Prostor pod socketem, kde je čidlo je dost těsnej a uzavřenej prostor, aby v něm byla ustálená teplota. Všeobecně bych problém indikované teploty viděl spíš v tom, že čidlo něco hlásí a to nikdy není pravda. :lol: Dokud to někdo nezměří digitálním teploměrem, může si deska kecat, co chce. BTW - teplotu, co mi ukazuje čidlo (~42°C IDDLE, 48°C při kompresi MP3) porovnávám s otáčkama na Titanu D5TB-TC. Při teplotě čidla 48°C mám 2570 ot/min. Takže čidlo, které má v sobě Titan se rozchází s čidlem na desce o asi 2°C. Vnitřku jádra bych přidal cca 6-8°C navíc. A ještě dodatek - záleží na typu čidla v socketu. Některý desky maj páskové čidlo, které je přitlačeno zespoda k CPU. Jiné desky mají perličkové čidlo, které se CPU nedotýká. Porovnával jsem taky teplotu pasivu chladiče mezi svým a pracovním compem kámoše. Pracovní comp s deskou MSI KT3 Ultra hlásí 45°C a chladič je rozpálenej jak pětník. Mě doma na MSI Turbo LE hlásí čidlo 42°C a chladič je vlažnej. Takže asi tak. ;D
2 Andrenix - měl jsem stejnej problém se skříní se zdrojem nastojato. Vyřešil jsem to tak, že zdroj je teď vysunutej dozadu v držáku úplně mimo comp. Teplota CPU šla dolů o 3°C a hlavně šel dolů hluk. A vo tom to je. 8)
Citace:
Původně odeslal Halen
No to je divny ja mam taky TITAND5TB-TC a pri 48°C mam 3183rpm??!! ???
To je přesně to, o čem jsem psal. Čidlo na desce ti silně kecá. Tady je tabulka otáček Titanu D5TB-TC v závislosti na teplotě čidla tohoto ventilátoru.Citace:
Původně odeslal Luks
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/Titan.gif
BTW - 3183 ot/min. u tohodle Titanu odpovídá cca 65°C. :o
Já mám taky při 48 stupních (výš jsem ještě nebyl) nějakých 3100 otáček. Chceš říct, že i úplně jiná deska, která ukazuje stejné údaje, má silně ukecané čidlo? Spíš bych to viděl na chybu u tvého čidla na chladiči nebo měřáku otáček.
To víš, že kecá. Na XP 1700+ jsem s titanem D5TB naměřil přes 60°C (čidlem v CPU) a to odpovídá těm 3100rpm. Každej CPU je jinej a každá deska měří jinak, ale ta teplota, kterou ti to ukazuje je nižší než ve skutečnosti je.
U mého čidla chybu nehledej, ani u toho, jaké otáčky mi deska indikuje. ;) Ten ventilátor byl zkoušen na třech různých deskách a otáčky i teplota se indikují správně. A páskové čidlo mé desky prostě ukazuje to, co skutečně na procíku je. ;) A starý ventilátor EP5-6I11 ukazoval v mé desce 4750 ot/min a úplně stejně ukazuje nyní v bráchově desce MSI 745Ultra. Když jsem svůj ventilátor roztočil na 3100 ot/min, ukazovalo mi čidlo 61°C. Ale to bylo při CPU burnu , VCore 1,85V a FSB 157MHz. ;)Citace:
Původně odeslal tetin
UPDATE - frekvence CPU při tom burnu byla 1650 MHz a Vcore jsem napral tak vysoké kvůli tomu, abych věděl, jestli to ten chladič uchladí a zda to zvládnou stabilizátory na desce. Vypnul jsem i přídavné ventilátory. Čidlo ukazovalo něco a hádám že jádro bylo přes 65°C.
Já asi na mojí desce nezjistím teplotu v procesoru, co? Jenom z toho čidla pod ním :?
Tak me ukazju D5TB TC pri teplote 63-mereno diodou uvnitr procesoru a 49 mereno perlickovym cidlem na desce.A otacek mam 2860.
Podle toho co píše Halen bys ji mohl odhadnout z otáček tvého chladiče. Jestli umí tvá deska měřit z čidla to nevím.Citace:
Původně odeslal tetin
Na 99% nee,ne :(Citace:
Původně odeslal tetin
Tyhle dohady o tom, kdo má jakou teplotu a kdo je lepší a kdo horší, mi připadají jako opravdu dost stupidní. Pokud totiž někdo machruje s 40 stupňi na XP1800+ s deskou s perličkovým čidlem pod procesorem na někoho, kdo má 50 stupňů na desce, která využívá interního čidla procesoru, připadne mi to opravdu dost trapný. A to nejen proto, že čidlo pod CPU naměří vždycky min. o 15 stupňů míň než naměříte s využitím interního čidla CPUčka. Podle mě je naprostá kravina mít za normálních podmínek při použití CPU Burnu na XP1800+ míň jak 50 stupňů bez použití vodníka.
2Millisx: hele všimnul jsem si, že máš GA-7DXE. Dost by mě zajímalo, jestli Ti jde nastavit na desce VCore voltage, popř. FSB atd. Já mam kámoše, kterej tuhle desku má a u něj to prostě nejde. V BIOSu ta možnost jaxi chybí. Poraď please.Citace:
Původně odeslal Millisx
2HonanVTR: tak tomu co jsi nameril v klidu ver. To by tak odpovidalo. Proste interni cidlo v CPU je fakt bomba a s novejsim BIOSem proste nekeca.Citace:
Původně odeslal HonanVTR
No tak to je pekne v prdeli :( . To znamena ze v klidu mam kolem 70°C a pri zatezi i pres 80°C :evil: To ten procik za chvili usmazim :evil: 8)
Athlon XP 2100+ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pri normale: 44 st.
CPU full zataz: 49-50
MB: Epox 8k5a3+
Skrina: Chieftec + 2x ventilator na 5V
Chladic: med+hlinik z Volcano 9S a vetrak z Titan D5TC
Ked som mal komplet TT 9S tak to strasne vrcalo, teraz je v PC najviac pocut disky.
Ja mam s mym debilnim chladicem a debilne usazenym zrojem pri zatezi 66 :evil: a v klidu tak nejak 58 :evil: :evil: :oops:
Tak to je dobrý. Když mě to ukazuje 44 stupňů a 2680 otáček, tak to mám jenom o nějakých 6 - 7 stupňů míň. Pokud k tomu přidám aji nějaké jiné ztráty, tak bych snad pod těch 10 vlezl. To de, i když bych tam radši měl skutečně těch 44 ;DCitace:
Původně odeslal Jan.Ko
ja sice nemam XP ale mam Durona a mam v klidu teplotu tak o 3 stupne vic nez v casu (takze case 20 proc 23) jinak kdyz se zatizi tk az 47.
Takze, kdyz mam procak na 12*166 (2GHz) a napeti na default (tj. 1,65V) tak mam ve Win98 v
idle: 34C - socket a 48C - dioda
zatizeni: 43C a 58C
jeste jsem ale nezkusil zadnej burn-in wizard... tam by to mozna jeste o nejakej stupinek vylezlo...
Ja mám max 52 stupňov s Titanom CU5TB+ vlastná termoregulácia, Idle bez zátaže >33 stupňov. Max teplota>hluk záleží od toho ako termoreg. nastavím. Pokial ho pustím bez reg./4500 ot./ tak max.43 stupňov ale to je už slušný hukot. Mám termoreg. aj v zdroji a prídavný 92mm vetrák /regulovaný na cca 1500 ot./ na vrchu case.
XP1700+@2000+ (150*11, 1,5V)
normalni teplota je 36C a nejvis mel zatim 42C... chladic Volcano 7+ na nejnizsi otacky.