To skutečně nikoho nezajímá nový systém z Redmontu? Ani zatím nikdo nezkoušel RC? Protože mě po opravdu dlouhé době začínájí zlobit Win 7, rozhodl jsem se je otestovat. Uvítal bych i názory ostatních zde na foru.
Printable View
To skutečně nikoho nezajímá nový systém z Redmontu? Ani zatím nikdo nezkoušel RC? Protože mě po opravdu dlouhé době začínájí zlobit Win 7, rozhodl jsem se je otestovat. Uvítal bych i názory ostatních zde na foru.
Též jsem velmi překvapený, že se zde W8 zatím neprobírá.
Sám jsem zkoušel CP a byl jsem z počátku celkem rozčarován z absence startu, ovšem po chvíli používání se na to dá zvyknout. Nakonec jsem byl nucen upustit od testování vzhledem k určitým nekompatibilitám ovladačů (nešly mi otevírat konfigurační aplikace z ovládacích panelů).
Celkově ale systém vypadal slibně - rychlost ohromující.
Chystám se otestovat RP, jen čekám na český language pack.
Nainstaloval jsem to pro zajímavost na jeden z notebooků. Je pěkné vidět jistý vývoj a uznávám, že oproti předchozím verzím se Metro již alespoň částečně dá používat pomocí klávesnice/myši. Windows 8 ale nechápu jako nástupce 7ček, je to pro mě jen taková studie, či alternativa pro touch zařízení (tablet).
Našel tam někdo něco, proč by člověk bez dotykového zařízení mohl zvažovat "upgrade"?
Ja to zkousel na HTPC a musim rict, ze az se naucim vsechny klavesove zkratky a pochopim, jak to Metro efektivne ovladat klavesnici/mysi, tak si Windows 8 dokazu predstavit prave ve spojeni s TV. Napr. Internet explorer v metro verzi je na TV prudce pouzitelnej. Na desktop by mi to v soucasnem stavu nesmelo, nenasel sem ani jak se ma pocitac vypinat/restartovat.
chápu správně, že větší sranda je s tím na dotykových zařízeních? mám možnost si stáhnout RCčko z MSDN, ale instalovat to na zkoušku na notebook abych zjistil, že to je na práci horší jak W7 se mi moc nechce.. :)
edit: minimální požadavky...
Procesor o taktu 1 GHz (x86 kompatibilní)
1 GB operační paměti pro 32bitovou edici, 2 GB pro 64bitovou edici
16 GB místa na disku pro 32bitovou edici nebo 20 GB pro 64bitovou edici WTF???
Co je na tom divneho, ze ma Windows 8 stejne HW pozadavky jako Windows 7? Uz ty mely pozadavky mensi nez Visty.
Ja v te posledni RC verzi zkousel akorad serverovou 2012, musim rict ze nastal cas powershellu, neco tak extremne hnusneho jsem uz dlouho nevidel. Snad jeste nastane doba, kdy budu na server nahravat skiny. Jeste do toho metro rozhrani na serveru, fuj.
Tak mám nainstalováno, a musím říct, že jsem to čekal podstatně horší. Metro zatím nepoužívám, jinak systém o hodně svižnější než předchozí "zasviněný" win7, ale to je asi normální. Vyzkoušeno D3 a ihned po instalaci systému spustitelné, dokonce i bez ovladačů grafiky to běhalo normálně. Na použitelnost Metra se zkusím zaměřit v týdnu. Ale za mne zatím OK systém.
viz předchozí post. to nic nemění na tom, že mi to přijde až příliš.
Tak jsem se dostal k rtm 64bit enterprise verzi a na jebce asus eee pc shell s amd procesorem 2gb ddr3 ram to jede naprosto plynule bez sekání a čekání na cokoliv - jsem ohromen rychlostí exploreru 10.... metro mi problém nedělá žádnej je to totiž podobné logice telefonů s windows 7,5. Zbytek systému je podobnej W7 - docela se těším na svůj první tablet s woknama :-)
Ja sice Win8 jeste nezkousel a zatim se nechystam zkouset, ale jsem z nej prozatim takovej rozladenej. Ano, na mobilni zarizeni (telefony, tablety a podobny ficurky) si to asi predstavit dokazu, to no problem, ale na desktop PC ci standardni notebook bez dotykace asi moc ne. Tam bych spis uvital vesmes standardni system na ktery jsme zvykly. Nekdy to muze mit nejaky vyhody, jak uz bylo receno, tedy PC k TV, apod., ale jinak si nedokazu v budoucnosti mit treba v praci Win8... I kdyz tam mozna jo, kde to clovek ma oklesteny a vyuziva jen par veci, ale stejne. Za me asi Win8 ee...
Vyzkousena RTM Win8 a jen se potvrdilo co jsem si uz myslel predtim, jednoznacne to pusobi jako kdyz nekdo vyrobil UI pro tablety a pak na to horko tezko narouboval ovladani mysi.
Zbytek jsou stare dobre Win7, jen vsechny ovladaci prvky jsou (alespon v defaultu) nesmyslne velky, aby na ne slo na tabletu tapat (v prvni chvili jsem mel za to, ze diky driverum mam rozliseni 800x600 a ono ne).
To jak se vzdy po spusteni nejake veci v "metru" nebo ribonu spusti klasicke Windows okno pusobi dost smesne, alespon u nativnich prvku v systemu to mohli dotahnout alespon do konce.
Jedine co je fajn je integrace obchodu, teda za predpokladu, ze to bude fungovat alespon trochu jako u apple nebo steamu. Aneb jak poznamenal Gabe Newell, Win8 jsou katastrofa, pro Steam zapomel dodat :)
Kde berete tu RTM? Já na MSDN vidím jen Release Preview...
Kde bys rekl :mweheh:
Na MSDN ma byt az 16 myslim, ale uz jsou leaknute asi vsechny verze.
OEM dostali RTM hned 1.8., na MSDN by se to skutečně mělo objevit až 16.8.
16.8.? Já jsem myslel, že 15.8.
Taky čekám až se mi objeví "ofiko" verze.
Mno tak na MSDN už to je a mohu poskytnout pár svých zkušeností:
Upgrade na pracovním noťasu z Windows 7 Enterprise x64 - neproběhl. Prostě hláška o tom, že upgrade se nezdařil a nazdar - bez bližších informací. Instalátor ovšem obnovil do původního stavu předchozí instalaci Windows 7. Ty byly mimochodem instalovány z regulérního média, někdy v lednu 2012. Jinak hardwarově aktuální stroj, Sandy Bridge, dostatečně výkonné...
Upgrade na domácím desktopu (starší sestava se s775 čtyřjádrem) bez problémů asi během 20 minut.
Mimochodem upgradovací průvodce se spouští přímo z běžících win a před vlastní instalací kontroluje kompatibilitu - jak softwaru, tak ovladačů. U obou kompů mi řval kvůli Microsoft Security Essentials (odinstalovat), pak s místem na disku (aspoň 20 GB volno); u noťasu pak měl ještě problém s ovladači a softwarem na fingerprint reader a na desktopu co do HW bez problémů.
Nastavil jsem si automatické zobrazení desktopu po loginu podle tohoto návodu: http://www.howtogeek.com/108349/how-...-in-windows-8/
Jinak metro (resp. to-čemu-se-nemá-říkat-metro) mi nevadí, jen jsem musel googlit, kde se to restartuje ;D Přijde mi, že to-čemu-se-nemá-říkat-metro je takovou evolucí rozšířené start nabídky z W7 - dá se to víceméně používat tak, jak jsem byl osobně zvyklej: zmáčknout Winkey a psát název aplikace/souboru/whatever a "vono to něco dělá" .
Takže za mě zatím OK, uvidíme po pár dnech... o víkendu nahodím na pracovní noťas čistou instalaci, tak jsem zvědav, zejména na rychlost. Pak porovnám s desktopem třeba rychlost startu (jak se liší od upgradované verze).
Taky již testuji. Nějak jsem nepochopil kam zmizel Windows Update :)
Tak jsem dneska taky zacal trosku testovat. Instalace na E2160/2GB RAM, x86, z placky, 14 minut. ........ a pocity smisene - cekal bych, ze nejnovejsi a nejchytrejsi wokna poznaji, ze nemam dotykac, a nabehnou do desktopu. Jak hluboce jsem se mylil. Soudruzi v Redmondu imho neco udelali spatne, protoze neni myslitelne, aby stavajici dlouholety uzivatel jakehokoliv OS od MS prepnul jen tak z fleku na neco takoveho (na prvni pohled ohavneho), jako je "to, cemu se nema rikat Metro". A nebo je to OS jen pro ovce, co maji/ovladaji chytre telefony s dotykovym displejem? :confused: ... Jinak teda hul nad tim urcite nelamu, dojem to dela velice dobrej, rychlostne udajne o cca 10% lepsi nez W7, hw si to naslo bez problemu, akorat graficky je to docela mazec - vetsi stylizace a mene barev. Takze uvidime casem ;) ...
hm, ja som s tym nuteny pracovat kazdy den v praci (RTM zhruba 3 tyzdne), komu vadi Metro nech si da ikonu Desktop na prve miesto na start screen a akurat po logine klikne Enter este raz, ale aj tak sa vstupu do tej hrozy nevyhne. celkova uzivatelska priatelskost je dost tragicka, schvalne ak vas irituje automaticka oprava chyb v IE10 skuste si ju vypnut (treba sa serkat do glovalnych nastaveni PC cez charm a tam vypnut globalne opravu chyb pre cely Win a prejavi sa to az po restarte!). co sa tyka ludi ktorym pripada ze to nie je pre mys, predsa uz pocas procesu instalacie mate vysvetlovane rohy na startovacej obrazovke, ktory k comu sluzi ale beztak sa osobne snazim metro vyhnut ako cert krizu, ovladat to na nejakom 24" dotykaci (ako mam) tiez nie je zrovna terno a buducnost pouzivania PC, dotykove ovladanie je vhodne nanajvys na fony a tablety
co sa tyka inak desktop tak tam nevidim okrem chybajuceho Start tlacidla ziadnu vyraznejsiu zmenu k lepsiemu ci horsiemu, teda ak neratame vypinanie PC, kde to nespravim na 2 kliky ako na domacom W7 ale musim ist cez CTRL+ALT+DEL resp. ak mam zamknuty comp tak rovno na zamykacej obrazovke, vypinat ho cez Charm je tragedia
predposledna RC verzia bola docela tragedia, cista instalacia len s obycajnym pouzivanim IE10 mi pri vacsom pocte zaloziek zlozila comp tak 5x tyzdenne (do stavu ze nereagovala ani mys, ani kbd), nastastie RTM mi za tie necele 3 tyzdne zamrzlo asi len raz a aj to este stale aspon mys reagovala ale system uz nie, rozhodne je to stale menej stabilne nez W7. dostala ma inak aktivacia, kedy nez som si prestavil lokalitu a casovu zonu tak som ho mal neaktivovany a az po prestaveni na zodpovedajucu lokalitu sa sam aktivoval
co sa tyka obchodu tak na nom dokopy nic nie je a 95% toho co tam je nepovazujem za aplikacie ale nieco na urovni flashovych hier, ak je teda toto buducnost software, potes panbuh s ich celym metro, tie aplikacie su na urovni webstranok, proste nulova pridana hodnota oproti flash a stolnemu PC
omfg, IE10 pri startu, to je jako co? nabizi mi to "use recommended security and compatibiity settings" a volby yes or no - zvolim no ze si to jako nastavim sam co a jak, a vono velky hovno, a pri dalsim startu IE se situace opakuje ... wtf?
P.S.: teda ale je to rychlejsi nez sracka :-O
aktualne pisu z mypad32gb na kterem jsem musel vymenit wifi za intelackou, na to ze to je první tablet nakterem to vidim behat tak to uplnej pruser není....ale co me se.e je nefunkcnost metra neboť mam nepodporovane rozliseni 1024x600 a ne 768,napada nekoho jak to obejit?
edit: vyřešil jsem to instalací staršího ovladače pro w7 64bit a zapnul rozlišení 1024x768 a vše šlape jak má.
Tableti system nepodporuje tableti ovladani, protoze na tabletu nepredpoklada nestandartni rozliseni, tak to je for.
ono toho bude problematického asi mnohem víc...jedna z mála zajímavě vypadajících aplikací v marketplacu - fresh paint - nelze spustit a jen zobrazí hlášku: "Uh Oh toto je naše chyba ne vaše, vaše zařízení nedisponuje dostatečně výkonným grafickým hw a tak si tento program zkuste na jiném hardwaru :-) - a nedělám si prdel edit:chtěl jsem postnout screen obrazovky, ale explorer10 nezobrazí okénko pro výběr obrázku.
Já zatím řeším neexistující ovladače pro hybridní grafiku Intel/AMD. Nějak jsem to poskládal, ale mám teď Windows v "testovacím režimu", zřejmě kvůli nějakému nepodepsanému ovladači.
thx to HollyG: http://classicshell.sourceforge.net/
Za mě ale ne, hodlám dál používat "new UI" aka "to, čemu se nemá říkat metro" :)
Začíná mě to bavit, jen mě trochu trápí problematika diverzifikace ekosystémů. Čti: pracovní mail na Exchange, intranety na Sharepointu atd., soukromej účet na Google Apps, telefon+tablet od Apple, druhej telefon Symbian... tak si vyberte ;D
Taky mě tablet-mode docela baví. Ještě chvilku budu testovat na domácím NB a pak asi nasadím i na pracovním (aktuální W7 mám už neuvěřitelně zasekané).
Též jsem si všiml, že se ve Win8 celkem smáznul rozdíl nešifrovaný/zašiforvaný systém. Na domácím NB (i7 2.2GHz - 3.1 turbo, 16GB RAM) to nabíhá i s TrueCryptem šifrovaným SSD cca. 4 sekundy :D. Docela mazec.
Jsem zvědav jak to bude běhat na postarším Core 2 Duo 2.4.
BTW, mám taky takovej zvláštní pocit, že se nám taskbar tak trochu mění na dock - kontextové nabídky, teď úplně ztracený startbutton, pin/unpin... díky absenci start nabídky mě to nutí dát si na taskbar víc ikon, které jsem měl dřív např. v nejčastěji používaných nebo připnutých ve startu.
Mám takovej pocit, že se u mě z metra časem stane něco alá mission control / dashboard.
Ještě by to chtělo zmenšit taskbar podle počtu ikon, zarovnat na střed a animovat a je to OS X :)
Začal jsem v metru používat více emailových účtů (Exchange a Gmail). Přidal jsem si první služební exchange a jako druhý gmail. Nevíte, jestli se dá nějak změnit pořadí, aby ten gmail byl nad exchangem bez toho aniž bych jeden z nich musel odstranit?
Jde mi o to, že když třeba v kalendáři vytvářím novou událost, tak mi to chce ve výchozím natavením dávat do exchange, ale já bych to chtěl do Gmailu :).
Jinak synchronizované kontakty s Gmailu do Metra je luxus :D. Hezky se mi střídají fotky v dlaždici :)).
To nevím, snažím se to trochu dělit... doma mám v metru Gmail, Facebook, Twitter a propojeno na osobní live account; v práci pak Exchange, Linkedin (+ ten samý twitter) a propojeno na pracovní live account (kde mám MSDN a tak). A docela mi to vyhovuje :)
Možná jsem objevil ameriku, ale při instalaci na tabletu se mě to ptalo jestli chci použít svůj účet z microsoft live - dal jsem ano a nestačil jsem se divit, že po návštěvě tabletu v místech kde jsem s ním prokazatelně nikdy předtím nebyl, jsem nemusel řešit přihlašování do místních zaheslovaných wifi sítí prostě to šlo "samo" - byl jsem zde však před časem s noťasem kde jsem měl poprvé nějaký build s w8 a u něj jsem si účet na windows live vytvořil.....takže aniž bych něco někde povoloval a nastavoval prostě další moje zařízení převzalo hesla do wifi sítí :-) můžete to někdo další vyzkoušet, jako vlastnost je to docela šikovný a očekával bych že to bude stejně komunikovat s mobilama s w7.5 a výše.
Toto potvrzuji. Navíc si to pamatuje i pozadí, barvičky plochy atd.
Dalsi troska soukromi je v tahu :)
No ale pro super pohodlny lidi jako ja to muze byt fajn, kdyz uz jsem se zaprodal applu, tak proc ne microsoftu ze.
Měl bych jednu technickou ohledně aplikace Mail. Jak se dá proboha uložit kontakt z příchozích emailů? Všechny ostatní emailoví klienti dokážou uložit kontakty, na které člověk odepisoval a pak je nabízet v napovídači. Tenhle božský výtvor to nedokáže. A řešení pro mě rozhodně není ruční vytváření kontaktů v hubu Lidé... Narazili jste na to někdo?
On to (mail) někdo používá? ;D
No přiznám se je to strašnej klient, obzvlášť na desktopu. Budu se asi muset poohlédnout po něčem normálnějším.
Jenom pokud by někdo nezaregistroval, pokud si zažádáte o key pro WMC na stránkách microsoftu, dostanete do emailu zdarma nový oficiální product key, který kompletně nahrazuje předchozí.
A dorazil už někomu ten key? Já už si žádal dvakrát a furt nic.. prvně v pátek, podruhé včera.
Už mám 5 product keys, žádal jsem tuším v pátek, dnes dorazily.
Taky potvrzuju dodani product key, sice to trvalo 3 dny, ale dosly
Má cenu si o to MC žádat? :)
Posledních několik týdnů mám hodně otravný problém s W8. Prostě se mi po chvíli nečinnosti začaly samy uspávat. Přitom v režimech napájení je všechno vypnuté. Prolezl jsem snad už všechna nastavení, ale stále se mi samy uspávají.
Jen zmíním, že počítač nevypínám, ale uspávám, což by s tím možná mohlo souviset.
Nenapadá někoho v čem by mohl být problém?
Není to W8, ale třeba by to mohlo pomoct - http://answers.microsoft.com/en-us/w...5-7aaf0acb2798
Díky, u mě je to ale trochu jiné. NB se mi uspí skutečně během nečinnosti - tedy nechám ho třeba 15 minut ležet. Ještě se mi nestalo aby se mi uspal během práce :).
Poslední cca. měsíc jsem začal pozorovat problém velké zátěže systému, pokud s ním nic nedělám. Zajímavé je, že mi to dělá jak na domácím stroji, tak pracovním.
Prostě jakmile s NB nic nedělám a např. se vypne obrazovka, větrák začne funět jak zběsilej, jako kdyby něco počítal.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Vím, že to dříve nedělalo.
Tohle se mi stava když dam zamknout pocitac a na jednom starsim notebooku po instalaci systemu dost zbesile zatezoval procesor proces TiWorker, ma to docineni s Windows update. Ta zatez při zamknuti se mi myslim zacala objevovat po instalaci updatu driveru na grafiku.
Já nejsem bohužel schopen ani identifikovat to, co zatěžuje. když po delší době nečinnosti (při které hučí větrák jak zběsilý) skočím do task manageru, tak nikde nevidím žádnou zvýšenou zátěž.
EDIT: Tak už vím kde je problém :)
http://logitech.lithium.com/t5/Mice-...-8/td-p/923142
Dlouho nikdo nepřispěl, tak tedy jsem se rozhodl pro upgrade z Visty :D prvni co mi chybělo, skype na začatku kliknu spustim fajn, ale pak se zas uspi/ukonči a řešení: Skype portable :) http://www.windows8downloads.com/win...able-kpjtdfdw/
Řeším teď následující problém:
Používám NB k němuž je připojený 24" monitor. Interní displej NB je nastaven jako primární, monitor sekundární. Když si občas pustím film nebo hru, hodím to do fullscreenu na sekundárním monitoru. A teď, jak udělám aby se mi displej NB vypnul?
Když zavřu víko, tak se mi rozesere kompozice plochy - nastaví se ten velký monitor jako primární.
Z toho co jsem googlil začínám být trochu zoufalý a mám dojem, že to snad ani nepůjde.
Se skypem pod win8 mám taky problémy - opakované samovolné ukončování, přechod do offline režimu... Navíc mi chybí některé funkce z dřívějších verzí skypu (možná jsem na to jen zatím nepřišel): například editování odeslaného příspěvku v chatu. A taky zatím nevím, jak zobrazit celou historii chatu (to asi bude chyba na mojí straně, že jo).
Máte někdo zkušenosti s defragmentací disku ve W8? Zjistil jsem, že přes ten nástroj optimalizace jednotky nějak nemám dostupný druhý disk s daty na defragmentování.
Jak hodnotíte 8.1 ? Skype už pracuje jak má? Start jsem čekal opravdu nahrazující a umožnujici správu instataci odinstal...
Osobne mam 8.1 na jednom prac. stroji a instalnute od predposl. vikendu aj doma a oproti W8 nevidim prakticky ziadny rozdiel (boot do desktop potesi, detto wallpaper na start screen a priame zobrazenie aplikacii miesto klasickeho startu, pri instalacii veci z ISO obrazov potesila nativna podporva pripajania ISO). Oproti W7 tiez ziadny radikalny rozdiel, do metro clovek nemusi ist prakticky vobec. Pridat/odobrat programy je predsa priamo na start tlacidle Rclick+Programs and features, ak myslis pokrocilu spravu z metro prostredia tak tomu sa vyhybam a nechyba mi ale nic ti nebrani vyznacit si viacero aplikacii a hromadne ich odinstalovat par klikmi cez appbar.
Co sa tyka Skype vo W8.1 na domacom konte, tak to mi v metro prostredi spadne po spusteni, ale celkovo metro nemusim a jedina vec co ma tam zaujala je Reader na PDFka ktory pokojne nahradi Adobe Reader, aj ked som bol skor fandom min. rieseni ako SumatraPDF. Skype pouzivam vnutri Outlook.com skrz browser s instalovanim pluginom, takze mozem byt zaroven vo webmaili a zaroven chatovat s mojimi kontaktmi na Skype, MSN, Facebook i GTalk. Aplikacie povazujem za prezite aspon na desktope. V Android mobile mam taktiez na chatovanie len Skype s podporou Skype/MSN, tam ten FB/GT nejako ozeliem.
Povodny plan bolo nahodit si Classic Shell po upgrade z W7 na W8.1 (clean install, velmi prijemna btw. zalezitost par minut bez zadrhelov a samotne babranie s aplikaciami nasledne zabralo kopec casu, holy system pohodicka, jedine co bolo treba na laptope lenovo doriesit bol update videodrivera co nasiel W8.1 sam spravne intel drivery, no a ovladac integrovaneho memory card reader bohuzial nenasiel, tkze to zabralo trocha casu co som nakoniec siel na web Realtek,stiahol odtial detektor ktory mi povedal ktory model presne mam, nasledne zodpovedajuci driver a inak vsetko OK). Ked som vsak porozmyslal ako casto chodim do Start menu a co tam robim (spustenie par apps ktore nemam pripnute na taskbare a spustam ich ojedinele + restart/vypnutie compu + ojedinele vlezenie do Control panel), tak som musel konstatovat ze mi staci v pohode aj existujuca podoba cez prave tlacidlo mysi, kde mam priamy vstup do Control panel, priamy pristup k vypnutiu, jedine k comu musim ist do metro je par exotickych aplikacii ktore spustam minimalne a mal by som asi pripnut tiez na taskbar aby som uz metro nevidel vobec.
Zamrzi ze odstranili hot corners/edges funkcionalitu touchpadu ktoru mala preview app ktorou bolo mozne prehadzovat spustene aplikacie a pod. a touchpad osekali na minimum, takze nema ani zmysel instalovat si Synaptics driver kedze ten nic navyse neprinasa a generic funguje rovnako.
Najvacsie problemy hlavne v praci kde sa prihlasujeme na kopec firemnych webov mame s IE11 ktory naozaj kvalitne dodrbali oproti IE10, nepostrehol som ziadny zlepsenie, len vyrazne problemy so zobrazenim, ci uz nekorektne renderovanie grafiky (tabulky, tlacidla atd.) pri pouzivani HW renderovania co sme zatial riesili SW renderovanim, no ale hlavne skrytie Compatibility view do ALT+T z hl. address bar, kde tento mod ani po zapnuti nejako vyrazne nepomaha oproti IE10, kde fachcil OK. Toto aspon na dom. PC poriesila Opera, v praci zostava trpiet pod IE11.
Používám na Start nabídku StartIsBack+ (aktuálně verze 1.0.3) a nemůžu si vynachválit. Za $5 jsem dostal licence na 5 PC.
Jinak jsem taky nezaznamenal moc rozdílů oproti 8.0.
Nedokázal by mi někdo pomoci s následujícím problémem?
Mám Windows 8.1 připojené do domény. Nastaveno vypínání displeje po 5 minutách. Všechno ostatní uspávání/zamykání mám vypnuté.
Jakmile nechám NB v nečinnosti, tak se po 5 minutách vypne normálně dislej, ale když chci pokračovat v práci, NB je zamknutý. Přitom v nastavení spořiče je, že se nemá automaticky zamykat.
Trápím se s tímto problémem již poměrně dlouho a zatím jsem ho nedokázal najít/vyřešit.
Tož také se u mne poslední dobou, hlavně přes prázdniny jsem si to uvědomil, zatuhává a seká se přehrávání videa, muziky i v prohližeči ff neodpovídá..
Co se týká toho uspávání, také jsem to bezúspěšne zkoušel vypnout a zamezit, kdy počitač usne i když to je povypínané, právě zvažuji otestovat s jinou deskou.
Pokud pc uspím, uspí se sám při nečinnosti.
Poté po probuzení je to loterie, tmavá obrazovka, grafika se neprobere? Naběhne funguje a po cca 2 min restart.
Já mám ale jiný problém. Nepsal jsem nic o uspávání, s tím nemám problém. Jde mi o vypínání displeje. Prostě jakmile se mi vypne displej a já hejbnu myší, nebo ťuknu do klávesnice, tak se monitor rozsvítí, ale na zamčené obrazovce.