aky je podla vas ten the best? vykon/cena/hluk
Printable View
aky je podla vas ten the best? vykon/cena/hluk
A.C. Slim SilentPro XP2600/860sk/20db
Suhlas.
BTW: Nejde vyssie? Moj je do 2900+ a papierovo ma byt slabsi.
Bezkonkurencni jsou jedine Coppersilent a nebo Slim od AC nic jinyho v pomeru cena vyko hluk neexistuje....
oficialne su do 2900+ a neoficialne do 3300+ okial si dobre pametam :wink:Citace:
Původně odeslal Axel
No neviem ci najlepsi ale zrejme je to Volcano 7+ :-) alebo Cooler master HAC-V83! :-)
Su vraj hlucne na nizkych otackach a ta cena tiez nie je najlepsia.
pravda :wink: akurat dalsi vysavac do bytu :lol: :lol: :lol:
...pokial je aj na V83 taky isty luftak ako na V81 tak dakujem pekne, ten je hlucny aj na 2000ot. - hold gulickove loziska :?Citace:
Původně odeslal Reno
...ja som nechal len pasiv z V81 a luftak som tam dal iny (vyrobcu si nepametam) a pustil som mu 8V - esteze to CoolerMaster tak dobre vymyslel s pripevnenim toho luftaku, ziadne srubovanie, len zacvaknutie akehokolvek luftaku 80x80 ;D
já bych počkal na coolermaster aero 7+
...len aby si sa v nasich zemepisnych koncinach dockal :?Citace:
Původně odeslal tombianski
jaky je mezi nimy rozdil???Citace:
Původně odeslal honzAK
Pozri sa na www.bostar.cz, tam sa dozvies vsetko.
Vseobecne je ten slim vraj lepsi a tichsi, ale aj drahsi, no je velky a nevojde sa na kazdu dosku.
podle me je nejlepsi kombinace nejakej pasiv od Thermalrightu bud SK-7 nebo SLK-800 a k tomu 80*80 fan od Enermaxe regulovatelny ( ma na plny otacky jen 35 db a to ma 60 CFM, a kolem 25db to ma velmi slusny vykon)
JJ, slk-800 je fakt nejlepsi, kdyz nemusis koukat na cenu, ja kdyz jsem jen tak zkousel co umi a dal otacky na plno, tak jsem se ani nahodou nedostal k 30 stupnum, coz je fakt dost dobry 8-)Citace:
Původně odeslal Pavlis
2Masster jakej je ten smart fan2? neni moc hlucnej? me ty fany od TT nejak nepresvedcili, ten Enermax psali ze je tizsi, zas ten SF II ma az 76CFM, tak nevim
Nejlepší by byl vodní :wink:
Spire Falcon RockII za 400.- nema konkurenci ;D ;D ;D
Jo,ten Falkon Rock II mi byl doporucenej.Ale u nas ho nemaj.Koukal sem ze naprosto stejne vypada i Titan TTC-D5TB(F/CU35 Deluxe) a Cooler SuperSilent 462A825/CU35.Ten S.Silent je jen za 268 Kc.Nevite jakej je rozdil kvality?
Ja mam SFII hozenyho na 2600 otacek a uz ho neslysim, teda spis slysim jinej, jinak na 5000 je to neco strasnyho, hroznej vysavac, ale ty teploty sou zas neprekonatelny :-) Zalezi co uz pro tebe znamena hluk, nekomu nevadi ani tech 5000 otacek coz je asi 48 dBA, videl jsem uz takovy ;DCitace:
Původně odeslal Pavlis
SF II: 48 decibelov je nepouzitelnych, ak nemas pc v inej izbe. a ma predimenzovany magnet, aby zvladol ten vykon a to sposobuje bzucanie pri nizsich otackach, takze ak chces ticho SF II urcite neber. ja som si z V9S nechal pasiv a luftak som vymenil za sunona.
no me prave taky pripada ze ty fany od TT maj sice papirove rozsah Db od 20 ale na tech nizsich otackach to docela rve, chrasti apd
nemate nekdo ten Enermax regulovatelnej?
O tom enermaxu jsem taky slysel, ale z testu vysel SFII lip, tak jsem ho vzal. Podle me je tichy dost a ze by na nizsich otackach bzucel, tak to jsem opravdu nepostreh. Tak zkus papst :wink:Citace:
Původně odeslal Pavlis
Myslim, že výkonější než ten Falcon Rock, je FridgeRock. viz Spirecoolers.com
ja jsem ho kupoval za 320 ale je myslim jen do 2600+ a neni vubec slyset :wink:Citace:
Původně odeslal mokus
Spire Falcon Rock II, chladič aktivní, kuličkové lož., pro AMD 2600+certif., DMI, super tichý (20db), měděný základ, trojitý úchyt ted je cena 349kc u Mironetu ale urcite se da sehnat levneji :wink:
papsty jsou tichy a idealni do casu ale na procik leda kdybys chtel uplnej klid, ten TT smart fan II je vykonejsi nez ten Enermax, ale za cenu tolika db. ten enermax vysel prave lip v pomeru CFM/db, tak by me zajimala osobni zkusenostCitace:
Původně odeslal Masster
Hlavně by mě zajímalo, jakej je na OC.Citace:
Původně odeslal deathkiller
ja ho mam a jsem s nim spokojeny. 1800+@2600+ s voltage 1.750 a teplotu mam 42 stupnu podle cidla na patici takze procesor ma 52 stupnu. coz je good ale jestli mas nejakou malinkou skrin ktera je preplnena tak ti je takovy chladic k nicemu.muzes mit chladic treba zlaty ale jak nemas v case moc mista na chlazeni vzduchu je to na ho*no.jedine ze by si mel case otevrenou a bydlel trochu vys na sever ;DCitace:
Původně odeslal faborsky
Ja mam Thermaltake vulceno 9s a som snim spokojny.
Ma variabilne otacky podla teploty pasivu ale ja ho mam zapojeny cez regulator a pri nizsich otackach ho neni ani pocut zato 80X80 pocujem az v druhej izbe. ;D
A co sa tyka chladenie: uchladi naozaj vsetko.
tak jsem cetl, ze nekteri z vas doporucujou chladic A.C. Slim SilentPro. ty prispevky jsou z dubna a tehdejsi cena chladice je 860sk, takze v kc asi o 200 min (?).
ted se ale divam do ceniku TS bohemia a vidim "Chladič Arctic-Cooling Super Silent Pro TC" za 329kc bez dph, tak by me zajimalo, jestli je to ten stejnej chladic.
potreboval bych to pro xp 1800+ (asi starsi 0.18u jadro), s tim ze bych to trochu taktl, bude to stacit?
puvodne sem chtel volcano 7+, ale kdyz vidim popis nekterych sestav s chlazenim od AC a tech 20dB (!), tak mi to neda, abych se nezeptal...
Ke dAC, tak coppersilent, alebo este lepsie CopperSilent 2
Supersilent neber.
Ak chces vediet co su tie coolery zac, kukni ich web:
http://www.arctic-cooling.com/
dik
musim ale jeste zjistit kde je maji - v brne - nevite nekdo ??? v ts bohemii jsem nasel jenom ty supersilenty nebo co to je....
Pozri www.bostar.czCitace:
Původně odeslal -=>Majkl
V Brne je tezko sezenes, maji je v DXT, ale to je jen zkur.vena pobocka do ktery nejsou schopni ti to poslat, takze jedine pres net, + blby postovny. Jinak v Impactu maj Spire, ale taky tam nejsou schopni objednat nic ze skladu. Protoze sem potreboval rychle chladic, tak sem si vzal za 3kila falcona, neni sice spatnej, ale AC je fakt jiny. Zkus se zeptat v TSbohemia - jest-li by ti ho treba neobjednali, ale muzu potvrdit, ze s ochotou je to tam horzny a mozna este horsi. Kdyz ho sezenes nekde v brne AC - tak mne prosim napis SZ.
V Brne je tezko sezenes, maji je v DXT, ale to je jen zkur.vena pobocka do ktery nejsou schopni ti to poslat, takze jedine pres net, + blby postovny. Jinak v Impactu maj Spire, ale taky tam nejsou schopni objednat nic ze skladu. Protoze sem potreboval rychle chladic, tak sem si vzal za 3kila falcona, neni sice spatnej, ale AC je fakt jiny. Zkus se zeptat v TSbohemia - jest-li by ti ho treba neobjednali, ale muzu potvrdit, ze s ochotou je to tam horzny a mozna este horsi. Kdyz ho sezenes nekde v brne AC - tak mne prosim napis SZ.
v TSB maju toto >> http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...=1&StrSort=ARX
nejake AC maju aj na www.100mega.cz ...
MadCap
taky hledám vzduchovej chladič, a z několikadenního hledání po netu mi zatím nejlíp vyšel Spire Whisper Rock IV, cena do 350 s DPH
není regulovatelný, má 21dB, 8cm větrák 2300ot, podpora do Athlon XP ~ 2700+ (Thoroughbred) Athlon XP ~ 2100+ (Palomino) Athlon XP ~ 3200+ (Barton). Grip má 3 oka.
Je velkej cca jako TTC D5TB
http://www.spirecoolers.com/asp/fcc.asp?ProdID=105
jo, ted sem se dival, ze v ceniku dxt maji coppersilenty, ale ne 2ku. treba je presvedcim, aby je objednali, :idea: ale treba taky ne, ze... :roll:Citace:
Původně odeslal player1
Vyser na DXTcko, tam to trva a pak ti reknou, ze to stejne neprijde. Objednej to treba pres TNTrade nebo CzechComputer - kdyz uz to chces poslat postou. Jinak ve 100mega si uctujou 200,- manipulacni poplatek pri nakubu do 1000,- bez DPH !!!!!!!!!!!
O Whisper Rock4 sem uvazoval - na netu ho docela chvalili, ale nemoh sem ho sehnat. Jinak myslim, ze je to docela solidni chladic srovnatelnej mozna i s AC, ale ta cena asi nebude pravda, myslim tech 350, protoze v Nemecku stoji asi 5tibabu.
ten WhisperRock IV (SPA04B4) maj v nabídce tady:
http://shop.lealcomputer.cz/detaily.php?kod=AUSCA029
za 339,-
a tady
http://www.llcomputers.cz/komponenty/cpu.htm
za 349,-
a tady
http://www.to-zaridi.cz/ceniky/index.php
za 365,-
PS:chce to však zjistit, jak to jsou schopný dodat
PS1:nekoukal jsem se na "velké"obchody