Dneska přišla
Je to Soltek Xabre 600 / 64MB DDR
Zatím jsem testnul 3DMark2001SE s původními drivery na CD.
Sestava byla stejná,jako v popisku.
1024x768x32 - 8400 bodů
Momentálně stahuji nové drivery,tak uvidím :wink:
Printable View
Dneska přišla
Je to Soltek Xabre 600 / 64MB DDR
Zatím jsem testnul 3DMark2001SE s původními drivery na CD.
Sestava byla stejná,jako v popisku.
1024x768x32 - 8400 bodů
Momentálně stahuji nové drivery,tak uvidím :wink:
Drivery jsem už stáhnil a testnul.
V Makru asi o 400 bodů méně,ale v hrách (NFSHP2) se už nevyskytují chyby.
Nevíte jestli existuje na ten Soltek nějakej lepší BIOS?
Takze spokojenost ? A co "kvalita obrazu" ?
Spokojenej :-)
Obraz jsem ještě moc nezkoumal :-)
jukni se semhle http://xabregamers.dgwh.com/modules/mydownloads/ tady je vše co potřebuješ drivery biosy.
Drivery 31058 jsou podlemě na pi** (ve hrach jsou chyby ktere tam nebyly. Drivery 30952-ty považuji za nejlepší)
Už jsem se tam díval.
Nevíš,kde sehnat BIOS na toho mýho Solteka Xabre 600 ?
Mám tam nějakej jinej a v 3D mi to hází samé přímky a nesmysly :evil:
Na mou TRIPLEX taky zadny nejsou takze pouzivam references......... :?
Pokusím se ještě hledat :wink:
Na Triplexy nejake biosy boli, pred nejakou dobou som stahoval nieco odtialto:Citace:
Původně odeslal MR.AK
http://www.triplex.net.cn/eng-web/do...ware/tools.htm
Ale referencne by mali fungovat okay, aspon 1.09.01 mi fungoval na ECS Xabre 400 a na referencnej Xabre 200 uplne v pohode.
Vyzkoušel jsem na mém Solteku Reference 1.10.02 a grafika mi po restártu vůbec nenajela :?Citace:
Původně odeslal longo213
Po delším vypnutí kompu najela,ale už při startu se nedalo rozlišit co je co.protože těch chyb v obraze bylo asi 90% (ještě,že jsem si zapamatoval,kde mám flash.exe a *.rom ;D :wink: )
Používám Triplex Xabre 600 64MB,verzi 1.07.01.
Ale v hrách a jakýchkoliv 3D aplikacích(D3D) se vyskytuje množství artefaktů.Jako by byla grafika hodně přetaktovaná :? .Nevím,jestli to je drivery nebo BIOSem,ale spíš bych to viděl na ten BIOS.Nějaké špatné nastavení GPU ???
Jinak jsem s výkonem velice spokojen,protože za takovou cenu je to fakt dobrá karta :-)
A drivery se snad taky za nějakou dobu podaří odladit :-)
Tak zen vas link nefachci.... ale to je jedno :-) :lol:
Mě ten link ale jede ???Citace:
Původně odeslal MR.AK
Nevím proč sa ludia serú s grafikama ako Xabre ??? :evil: Proč si radši nekupite nejakú Atinu alebo Nvidiu ??? :evil:
:evil: :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Jestli chceš někoho buzerovat,tak jdi do prd... :evil: :evil:
Nesnáším takové lidi,co se honí za posty a píší samé kraviny a dělají přitom jen guláš.
Toto je téma o Xabre 600 a nemíním tady číst nějaké pitomé připomínky o ATI a nVidia :evil:
S tím si běž do Mimo mísu
Holt jsou prostě i tací (já) co nemusej mí nVidia a ATI ja každej zasr. vidlák.... :evil: :evil: ;D
To mi pripomina: v nejakom 98 sa podobne pytali majitelia voodoociek ludi, ktory si kupili Rivu 128ZX ci Rivu TNT, preco si nekupia poriadnu grafiku (teda Voodoo 2). Asi tolko.Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Mna sa to netykalo, bol som stastny majitel Rendition Veritee 2200 ;D a Creative 3D Blaster TNT som po par tyzdnoch testovania opat predal (stal skoro 10.000 vo velkosklade, svina jedna :)
Nikdy nevies, co sa z nejakej firmy moze vyklut, SiS ma sikovnyc technikov a ide za svojim. Nvidia a ATI boli spociatku rovnako bezvyznamne firmy a pozri kde su dnes.
Xabre mam doma a je to rozhodne zaujimava vec.
To je jako by se někdo navážel do tvý desky K7S5AL.Citace:
Nevím proč sa ludia serú s grafikama ako Xabre Proč si radši nekupite nejakú Atinu alebo Nvidiu
Proč si radši nekoupíš ABIT nebo Gigabyte?
protože ti to jede, ...co? A za pár korunek, ...co? :mweheh:
Přesně ja na XABRE nedám dopustit (ale ani na ECS :| )
Vem si takovou MX440/420 syrovej výkon dobrej ale funkce žádný.
To XABRE má DX 8.1 (ikdyž Vertex emulovanej) Bump mapping ,výstup na dva monitory (v zákl. výbavě) , S-VIDEO atd...... :-) :eek: :evil:
Jo jo,člověk něco kecne a ani nevi,co tím myslel až pak mu to musí někdo vyvrátit ;D :wink:
Ale aby jste tu xabru zas nepřechválili. Ja ju považuji za normalní. Žádnej zázrak ale zaty prachy. :?
Tak,tak,žádný zázrak to není,ale za ty prachy se vyplatí :-) ,lepší než GF4MX :wink:
ale když jí máš od triplexe jako já tak je fakt nádherná viz www.mujweb.cz/www/mr.ak/xabre.html
No, podla mna je super aj ECS AG600F-64TDCitace:
Původně odeslal MR.AK
http://www.ecs.com.tw/products/graphics/ag600f64td.jpg
Navyse, ma aj monitoring teploty a podobne blbosticky, co potesia chudobneho overclockera ;-)
Ale,kde sehnat ECS ???
Jsem rád,že jsem vůbec sehnal toho Solteka :?
Jaj, ta karticka vypada k sezrani. Kolik stoji ta 600
Ten můj Soltek stojí 2600,- s DPH
Docela bych to i otestoval, snad bych to mohl prasknout do druhyho komplu, za 2,6k to zni docela ferove....
v 3DMarku2001SE mi to dává 8500 bodů na default,takže pohodička,snad jen ty drivery by se mohly trošku polepšit :wink: ,ale za tu cenu je fakt super
Prave segra by chtela neco novyho, atiny i nvidie uz jsem mel, tak do toho ciste experimentalne pudu, stejne to bude za jeji penize ;D
Nebo si počkej na Xebre II ???
Kdybys kupoval tu 600,tak jakou?(myslím Soltek,ECS,Triplex...)
Jestli se nejakeho Xabre II vubec dockame. Nejdrive melo byt uvedene na CeBitu, potom posunuli termin na kveten(jen nevim kveten ktereho roku :-) ), ale nic noveho jsem zatim neslysel...Citace:
Původně odeslal Katoo
No, jakej je ten tvuj soltek, mam od nich mb a velka spokojenost
S tím Soltekem jsem spokojený :wink:
To docela jde ty body v 3D Marku, asi je to docela slusna karta, ale vubec nemam prehled kolik stoji (kouknu do ceniku), muze to bejt zajimavy, Katoo bylo jasny ze ty budes muset mit neco co nemaj ostatni ;D No ja mam taky MB od Solteku, je sice dobrej a sem snim spokojenej, nebo spis teda byl sem snim spokojenej, ted mne stve :-) A asi ho skusim reklamovat, nefunguje FSB 166 :? a oficialne by mnela, maj to i na webu.
Když všechno funguje,tak je to v poho,ale tu desku bych být tebou zkusil reklamovat nebo zkus nový bios :D
Ten Soltek stojí 2650,- s DPH v CC :-)
Vo "Where2Buy" sekcii na webe ECS som nasiel, ze ECS do CRCitace:
Původně odeslal Katoo
vozia oficialne firmy:
100Mega
http://www.100mega.cz
a Levi
http://www.levi.cz
Popytal by som sa tam. Ale ECS zmenilo vyrobny program, sucasna jedina verzia Xabre 600 ma sice 128MB pamati, ale zrejme je
ochudobnena o hw monitoring chip. ???
Je tam sice rovnaka fotografia, ale podla mna omylom.
No desku urcite skusim reklamovat, jiank BIOS samozrejme pouzivam nejnovejsi :-) (teda to byl horor to flashovat kdyz mam WinXP bez dosu :-))Citace:
Původně odeslal Katoo
Ta cena ty grafarny je docela zajimava. Jenze mne se zalibilo VIVO :-)
A kde je problem? :)Citace:
Původně odeslal LukasKiller
http://www.sis.com/news/press/xabrevivo.htm
Chaintech Xabre 200 ViVo - len ako priklad, bude toho viac.
http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/p...o=14&PISNo=136
http://www.chaintech.com.tw/tw/image.../a_as422_L.jpg
A kolik jde ten SOLTEK taktit zkousel jsi to ???Citace:
Původně odeslal Katoo
Že bych šel do Xabre600? Kámoš mi ji může sehnat za 1500 ;D Je to ten Soltek, akorát záruka je 12měsíců.
Asi je vyprodávají, protože čuchaj Xabre II :mweheh:
Tak co Katoo, jak si se Soltekem spokojenej? ;D
ani ta Xabre400 od Gainvardu co som kupoval minuly mesiac za 1200,- SKK z DPH nie je zla, a ta cena... :eek:
v CC stojí Xabre 600 od Solteku 1700,-
moje je ještě v reklamaci :evil:
jj.. ale je to X600 ;DCitace:
Původně odeslal Wuuduu
:-o copak,.. nepřežila hardclocking?Citace:
Původně odeslal katoo
při defaultu 300/300 házela artefakty,musel jsem jí podtaktovat na 280/300 a to se mi nelíbilo :evil:
Zravim mam Athlona XP 1700+ a G2MX chtel bych jinou grafiku nechci uz zadnou GF ani ATI chtel bych neco jinyho libi se mi Soltek Sis Xabre 600 64mb myslite ze by stacila na tuto sestavu a na dnesni hry.Nevite kolik by to hodilo tak 3Dmarks v 2001se dik
Zravim mam Athlona XP 1700+ a G2MX chtel bych jinou grafiku nechci uz zadnou GF ani ATI chtel bych neco jinyho libi se mi Soltek Sis Xabre 600 64mb myslite ze by stacila na tuto sestavu a na dnesni hry.Nevite kolik by to hodilo tak 3Dmarks v 2001se dik
Na mym Xabre400/64MB a XP2000+ to dává asi 7500 bodů, takže počítej s podobnou hodnotou. V 3DM03 už je to horší a budeš se motat kolem 500 bodů - ty DX8.1 shadery nejsou v Xabre zrovna 2x rychlý a s výhledem na Dooma3 to asi moc velkou budoucnost nemá. Ale na dnešní hry je to pohoda, omezovat se v ničem nemusím.Citace:
Původně odeslal Johnyy83
Pokud tě teda něco netlačí, raději si počkej na Xabre II. X400 ale prej stojí pod tisícovku, to by se možná i na to překlenovací období vyplatilo.
mozna uz je to pozde,ale jenom tak se divam na trosku jine karty nez je mainstream (mel jsem Rivu128 a doparil nani Halfa a Citizen Kabudo apd.; misto gf2mx jsem si koupil Kyro (ted ho ma puceny kamos) no a ted mam zatim r9000pro), chtel jsem jen ric ze 8500 v 3d marku je super, a to jeste sduronem, ja mam s pretocenym radlem 310/305 a s XP @2000+ jen 8300... :wink:
takze se nenechte buzerovat.. :!:
Jojo, Xabre se v 3DMarku2001 pořád slušně drží. Moje X400 má 6950 bodů a 3x dražší Radeon9500 má 9474 bodů (v 03 už je to horší, ale na to je vlastně ještě čas).
Na duronu 1.1 @ 7x182=1274MHz jsem vymačkal z mojí Xabre 600 7550 bodů v 3DMarku 01 :-)
Trošku jsem to vyladil a dosáhl tak score 7800 bodů v 3DMarku01 a 560 v 3DM03 ;D
Tak to jsi dobrej, já jsem s mojí X400 sice 7000 překonal, ale s nějakými oldies ovladačemi, se kterými zase pořádně nefunhovalo nic jiného. V 03 jsem se přes 500 snad nedostal nikdy.
Vlastně tu ATi jsem si koupil jenom proto, abych viděl jak vypada "nature test" v 3DM03. Je tam taková želva co vyleze z potoka a kolem ní lítá motýl. Tím jsem vám ušetřil 5kKč+ :-)
hm,tak to stojí za to ;D :wink:
A jaké ovladače jsi to použil?
Už ani nevím verzi, ale byly to ty z CDčka dodávaného ke kartě. Zřejmě speciálně optimalizované na 3DMark01 (tedy bez DX8.1 části, tam to dělalo psí kusy - blbě, ale rychle :-) ) a v hrách občas tuhly, občas vynechaly texturu... Začátky Xabre nebyly jednoduché.
Na CD mám 3.03.55 a chovají se stejně,jak popisuješ ;D
Pro úplnost,asi více z te mé sestavy nedostanu :arrow: 7811 bodů ;D
Ale to už je fakt konec,ale fakt ;D ;D
Dneska mi přišel XP1800+ z reklamace,tak jsem dosáhl lepších výsledků
DISPLAY
Platform Xabre
CPU Optimization D3D Pure Hardware T&L
Width 1024
Height 768
Depth 32 bit
Z-Buffering 32 bit
Texture Format Compressed
Buffering Double
Refresh Rate Default
FSAA Mode None
OPTIONS
Show Title Screens Yes
Continuous Benchmark No
Benchmark Run Count 1
Demo Sounds Enabled Yes
Continuous Demo No
Game Sound Effects Enabled Yes
Game Music Enabled Yes
Game Detail Level Low
RESULTS
3DMark Score 8858
Game 1 - Car Chase - Low Detail 151.0 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 60.1 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 135.8 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 84.3 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 135.9 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 66.7 fps
Game 4 - Nature 20.6 fps
Fill Rate (Single-Texturing) 560.9 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 2063.6 MTexels/s
High Polygon Count (1 Light) 33.4 MTriangles/s
High Polygon Count (8 Lights) 10.2 MTriangles/s
Environment Bump Mapping 42.9 fps
DOT3 Bump Mapping 106.3 fps
Vertex Shader 64.7 fps
Pixel Shader 32.8 fps
Advanced Pixel Shader 19.8 fps
Point Sprites 9.2 MSprites/s
SYSTEM INFO
System Info Version 2.2
Installation ID 0x00000000
OEM ID
CPU INFO
CENTRAL PROCESSING UNITS
Manufacturer AMD
Family ThoroughBred
Internal Clock 2.20 GHz
Internal Clock Maximum 2.20 GHz
External Clock 184 MHz
Socket Designation Socket A
Type <unknown>
Upgrade ZIF Socket
Capabilities MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE
Version AMD Athlon(tm) XP
CPUID 0x00000681
Jo, to už je slušný. Máš sice o dost rychlejší CPU než já (já mám XP2000+, teda nějakých 1.66GHz), ale na novém R9500 mi to dělá asi 9500 bodů. To zase nejsi o moc pozadu a hlavně za třetinovou cenu.
tak zkuste na tom xabre nakou DX8 hru...neskrtne si ani trochu...porovnavate celkovy skore, ale zkuste srovnat nature test, ktery vyjadruje soucasny hry...Citace:
Původně odeslal Mican
V naturetestu 3DM2001 dělá X400 průměrně 20FPS v té "vodní" nejpomalejší části. Já vím že jsou tam jiné karty rychlejší, ale při četnosti výskytu DX8.1 efektů v dnešních hrách (mizivá) to není zase takový problém. A kdyby šlo do tuhýho, koukneš se jak to s DX8 efektama vypadá a pak je vypneš.Citace:
Původně odeslal mraky
Xabre je pořád na CZ poměry minimálně "výkonově průměrná" karta, žádná spodina. Co mají říkat lidé s TNT, MX4x0 nebo starými ATinami?
Konečně jsem se dostal na 9000 bodů ;D
RESULTS
3DMark Score 9090
Game 1 - Car Chase - Low Detail 153.3 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 62.9 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 137.6 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 86.1 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 141.0 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 68.7 fps
Game 4 - Nature 20.8 fps
Fill Rate (Single-Texturing) 575.9 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 2121.1 MTexels/s
High Polygon Count (1 Light) 33.7 MTriangles/s
High Polygon Count (8 Lights) 10.2 MTriangles/s
Environment Bump Mapping 43.2 fps
DOT3 Bump Mapping 109.6 fps
Vertex Shader 67.1 fps
Pixel Shader 33.0 fps
Advanced Pixel Shader 20.2 fps
Point Sprites 9.2 MSprites/s
SYSTEM INFO
System Info Version 2.2
Installation ID 0x00000000
OEM ID
CPU INFO
CENTRAL PROCESSING UNITS
Manufacturer AMD
Family ThoroughBred
Internal Clock 2.30 GHz
Internal Clock Maximum 2.30 GHz
External Clock 192 MHz
Socket Designation Socket A
Type <unknown>
Upgrade ZIF Socket
Capabilities MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE
Version AMD Athlon(tm) XP
CPUID 0x00000681
CACHES
Level 1
Capacity 128 KB
Type Internal
Type Details Synchronous
Error Correction Type <unknown>
Associativity <unknown>
Level 2
Capacity 256 KB
Type External
Type Details Synchronous
Error Correction Type <unknown>
Associativity <unknown>
DIRECTX INFO
DirectX Version 9.0
DIRECTDRAW INFO
DirectDraw Version 4.09.00.0900
DISPLAY DEVICES
Description Primární ovladač zobrazení
Manufacturer SiS
Name Xabre
Total Local Video Memory 64 MB
Total Local Texture Memory 64 MB
Total AGP Memory 104 MB
Display Driver sisgr.drv
Display Driver Version 4.14.10.3110
Driver WHQL Certified No
Max Texture Width 2048
Max Texture Height 2048
Max User Clipping Planes 0
Max Active Hardware Lights 10
Max Texture Blending Stages 8
Textures In Single Pass 4
Vertex Shader Version 1.1
Pixel Shader Version 1.3
Max Vertex Blend Matrices 0
Max Texture Coordinates 8
Vendor ID 0x1039
Device ID 0x0330
Sub-System ID 0x03301039
Revision 0x01
to je mozna nejvykonnejsi DX7 karta :-) kdyz nepocitam V6000
Xabre je ale DX8.1Citace:
Původně odeslal mraky
to vim, ale mrkni na to, jak v tom DX8.1 vali :wink: -> pro DX8 je nepouzitelna, tudis DX7Citace:
Původně odeslal Katoo
Je fakt,že v nových hrách je freeze,ale UT2003 benchmark v 1024x768x32 mám 67/34 fps a to už jde :-)
co myslíš?
no UT2003 neni nijak extra narocna hra, takhle ti to tahne hodne nataktovanej procik, chtel bych videt, kolik by to dalo na my sestaveCitace:
Původně odeslal Katoo
je sice hezky, ze mas 9000 marku (ja mam nakych 7500), ale v UT2003 dostavas od my sunky na prdel...
BTW : ja mam na Tbirdu 1.5 a Radlu 8500LE 100/45...a to mam pameti jen asi na 143
To chápu,ale chci říct,že Xabre je silná karta po stránce HW,ale brzdí to drivery.Vem si samotný hrubý výkon karty,Fill-rate:570/2100,to je dost.
Ale možná se také pletu a karta je i po HW stránce nevyladěná ???
no po strance hardwaru je to celkem mrcha...fillrate 570 je dooost malo nez dost, pro srovnani ja mam kolem 1100...drivery to nebrzdi, ty akorat delaji softwarovou podporu pro DX8, proto je tak pomalaCitace:
Původně odeslal Katoo
ale já myslím
Fill Rate (Single-Texturing) 575.9 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 2121.1 MTexels/s
a to je dost né?
ja taky myslel single texturing...multi texturing mam o neco malo vic nez ty...jinak je vic nez dvakrat slabsi EBM oproti tomu radlu, takze o hardwarovy vyladenosti si muzes nechat zdat...nekde je to stejne vykonny a nekde vykon klesa na pulkuCitace:
Původně odeslal Katoo
takže to je i nevyladěné,no uvidíme co bude nového od XGI
P.S:mohl bys mi poslat nějaký Tvůj result z marku?
mas to tam :-)
Nezapomínejte že R8500 byla v té době poněkud jiná cenová kategorie a byla by ostuda, kdyby v 3DM dávala míň bodů než o polovinu levnější Xabre. I když už šla moje X400 z primárního počítače pryč (nahrazena R9500), tak má stále své čestné místo v sekundárním počítači.
A mimochodem: V 3DMarku 99 (závody vznášedel, doomovka...) je Xabre 400 rychlejší než Radeon 9500, asi o 200 bodů (1%)!
no jo,ale3Dmark99 neni dneska VUBEC smerodatny... uz ma davno svou hodnotu za sebou
a co to znamena? vubec nic, protoze zadna nova hra se Marku99MAX nepodoba :wink:Citace:
Původně odeslal Mican
ja jsem taky poukazoval na to, ze po strance hardwaru Xabre vubec neni pro DX8 vyladena...
jj.. teď je směrodatný 3dmark03 :mweheh: ..jenže to je pořád ještě pro 80% lidí slide-show :mweheh:Citace:
Původně odeslal Rabban
Zlatý Final Reality a Voodoo1 ;D
ted jsou smerodatny testy 2 a 3 z 3dMarku03...mother nature je mozna jako novej TR, ale jina DX9 hra na trhu neniCitace:
Původně odeslal LISP
Xabre 600 není žádný High-end,ale je to slušná karta do levnějších sestav.
Možná,že Soltek tu svojí kartu moc nevyladil a snad karty od jiných výrobců budou lepší,ale to nemám šanci testnout :?
Voodoo1 & Final reality - RULEZZ ;D ;D
X400 od Joytechu je nevyladěná ještě víc. Od výrobce podtaktovaná (223MHz) a na 250 dělá v nějakých počítačích neplechu. Ale to nic nezmění na tom, že ji mám rád :-)
Soltek se nedržen standardu a odflákli tam BIOS :evil: .Flashneš tam jiný a karta dělá na default 300/300 bugy :evil: :evil:
asi docela blbost srovnavat dx9 HW s "dx8" HW na testu pro DX6 nemyslis???Citace:
Původně odeslal Mican
Jinak si nemyslim,ze by X600 byla nejak silna karta.v pohledu cena/vykon asi jo,ale kdyz vezmu v uvahu absenci HW shaderu tak se mi jako lepsi koupe jevi Radeon 7500DDR.ale je to otazka vkusu.Co se tyce X2, tak by me docela zajimalo co ze SIS vyleze.Furt jen sliby a az ji zase se zpozdenim vypustej tak uz to bude pomalej kram a jeji konkurence schopnost bude zase slaba.Jinak SISu fandim,mam desku s 746FX od MSI.
Nazdar Katoo a Lisp
Proc si to myslite? Myslel jsem, ze pro DirectX 8.1 specifikaci je treba Pixel Shader 1.4 a Xabre ma jen 1.3 ???
K tomu BIOSu od Triplexe, mozna to tam uz nekde mate napsane, ale neni Triplex Xabre 600 vyse taktovany (proto ty artefakty) ???Citace:
Původně odeslal Katoo
Jasan, urcite je dx8.0 ;D Ale co se tyce her tak nic moc. Je to takova spis papirovka, navic ty drivery. Videl jsem ji ted u kamose a je VELKEJ rozdil ve hre BLOODRAYNE mezi Xabre a R8500LE. Moc moc. On totiz engine dost pouziva shadery a na tom xabru vypadaj i nejak jinak(barevny ochylky) :?: Ale nezkoumal jsem verze driveru apod.Citace:
Původně odeslal Mirek
řekl bych, že syrový výkon xabre je nadprůměrný ale jak dojde na DX8.1 tak je to slabota......a pod OpenGL je to také nějaké divné, některé hry uplně vpohodě SAM 1 i 2 RTW uplně vpoho na max ale třeba MOHAA má jen kolem 30FPS a na mé staré SAVAGE 2000 64 měl tak 45FPS což je opravdu divné....
Vykupitel:
Jo Xabre ma jetou kvalitu u Environment Bump Mapping (coz dnes tusim dela pixel shader), je to videt primo v testu v 3dmarku, je to cele ztmavle ...
MR.AK: Ty jo, ten Savage 2000 by byl krutej, urcite je to na stejne detaily? Co vim, tak treba KYRO nebo GF2 tam tak okolo tech 30 fps jedou na 1024x768x32 high detail. Ty detaily se tam daj dost nastavit a poladit.
MNo mne přišlo, že Savage 2000 (64Mb) byl optimalizován pro Quake 3 engine....hry likes Quake, RTW, MOHAA na tom běžely rychlejc jak na GF2 ale pod DX už to taková sláva nebyla (a asi to taky bylo proto, že pod OpenGL fungovalo TaL ale poD DX bylo vypnutý :?