Co je lepší? Mít myš na PS2 nebo přes USB? Konkretne Logitech Dual Optical...jaky je rozdil ve vykonu?
Printable View
Co je lepší? Mít myš na PS2 nebo přes USB? Konkretne Logitech Dual Optical...jaky je rozdil ve vykonu?
rozdil vo vykonu? Vykonna akceleracna mys.... heh.
Rozdiel je v tom, ze USB ma vyssi refresh, cize je (mala by byt) citlivejsia..
Kup si tu s usb a budes tam maj aj redukciu na ps2 8-)Citace:
Původně odeslal DeeAyEn
je to celkem jedno...s tou refresh rate je to trosku jinak...tu si mužeš v XP nastavit sám...Jde spíš o to jestli budeš nebo nebudeš vytahovat krysu za chodu....Je to fakt jedno.
Za chodu mozes vytahovat aj PS/2. Vo Windows 9x/ME USB mysi dost blbnu pri vysokom zatazeni systemu.
Myslim, ze pokud se dual zapoji do ps2, tak nejede na svejch 800 dpi.
usb ma 120Hz ps2 ma standart 100Hz, ale de to pretocit na 200 ;D
USB je pro fajnšmejkry
USB je pre tych, co si myslia ze je lepsie lebo je novsie :roll:
Moje myš dual optika od logit je standartně usb .... ta firma asi víc pročCitace:
Původně odeslal Rainbow
má ps/2 redukci takže redukce vždy funfuje z lepšího na horší, neexistuje aby se redukcí zlepšili vlastnosti
Ja mam sice obyčejnýho kuličkovího logitecha ale ten rozdíl mezi USB/125 a PS2/200 ;D je značnej. PS2/200 je lepší, hlavně v citlivosti myši...
4eraser: si to schválně skus. Dej myš do PS2, nastav 200Hz a buffer na 300. Uvidíš sám jestli to je nebo neni lepší než USB :wink:
ano...akurat za to viac zaplatis... ja to mam na USB len kvoli tomu, ze ked mam na ps/2 taq mi zvieti aj ked mam vypnuty komp :-)Citace:
Původně odeslal eraser
Tak to reklamuj, mě to neděláCitace:
Původně odeslal visby
hehe, to bys tady reklamoval asi vsechny epoxe..a i jiny znacky
To zalezi od toho ako je to zapojene na doske :roll:
mne to robilo aj na abite... ale zas ma to taq nesere... ten rozdiel nie je radikalny a na to co robim mi staci aj USB...
tady se ale pisou veci... :lol: ;D
Samoz5ejm2 svou optickou pusinku A4 jsom p5eto4il na 200...co vsechno se neda taktovat...:-)Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
A ja chci mys pres ultra SCSI nebo fire-wire!!! ;D
A je to nejak po¨znat?Citace:
Původně odeslal Bredator
jelikoz je to dvounasobna freq. tak to je sakra znat-a myslim ze se netaktuje mys, ale ps2 port a u nekterejch desek to dela problemy
jaká je rychlost ps2 portu není už to omezeno jeho průchodem?
PS2 má rozsah 80-200Hz. Standard je 100.
jo je to znat...vetsi citlivost.
Zkuste PS2Rate. Zvysuje frekvenci snimani a meri taky.
Že je USB myš na ho***, poznáš až v DOSu, nebo při instalaci woken. Dokud se wokna nenainstalujou (a snima USB drivery) tak ta myš nepojede.
...nauc sa pouzivat len klavesnicu pri instalovani win :lol:Citace:
Původně odeslal goodji
Já si s klávesnicí vystačím, ale s myší je to lepší. A proč mám raději PS/2 myš? Nezabírá USB port, je levnější, pracuje v DOSu.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
A u slabsich PC se mys v USB pri zatizeni CPU seka! :evil:Citace:
Původně odeslal goodji
ja mam usb geniusa ... a win 98 som s nou nainstalil v pohode ... estli sa nepletem tak na to treba mat v biose zapnutu podporu pre usb mys ... okrem toho sa tam zapina podpora aj pre usb klavesnicu ... teda aspon v mojom EPoX-e 8K9A2+ ;DCitace:
Původně odeslal goodji
a veru ze mi zabera usb port ma tiez netrapi ... mam este dalsich 5 :arrow:
Ono zas tak moc desek není, u kterejch jde zpnout podpora USB myši v BIOSu. A i ty co to umějí neskousnou každou USB myš. USB porty nejsou většinou vyvedeny všechny (obvykle 2). Nějak postrádám logiku v nákupu dražší myši, která zabere 1 ze dvou USB portů a následně nákup rozšiřujícího bracketu s dalšími USB porty. A hlavně PS/2 je zažitý standart a je na všech deskách. A sliby výrobců při vzniku standartu USB, že většina zařízení bude obsahovat rozbočovač, se nějak potichu vytratily.
no nevim jak ostatnim ale me funguje mys vsude a to i v biosu ;D ted schvalne testuju PS2 a jede me taky vsude...zadny velky rozdil se nekona ale kdyz nebyla nataktena PS2 tak to bylo o dost horsi,proste se nehybala plynule....myslim ze je to celkem jedno,at si to kazdy strci kam chce,strcte si to treba do.....220V ;D
I tak by se to dalo říct... ;D ;D ;D
Ja bych klidne svoji mys dal na PS2 a zvysil frekvenci, ale kdyz ji zapnu pres tu redukci, tak se mys v driverech hlasi jen jako tritlacitkova a prijdu o bocni tlacitka ... takze je to nepouzitelne :?Citace:
Původně odeslal Rainbow
cena - blabol, vsechny dobre mysi (Logitech, MS) maji redukci, takze duvod kvuli cene je blabolCitace:
Původně odeslal goodji
pracuje v Dosu - opet blabol, i USB mys jede v Dosu
zabira USB - mam 6 USB a vyuzivam 3 ... myslis, ze budu mit lepsi pocit, kdyz budu mit volne 4 ??
Vrať se na zem frajere. Většina lidí má levný desky ak těm se brackety nedodávají takže pokud neinvestuješ do bracketu, tak budeš mít pořád jen dva USB poty. To že ty máš Epoxe, neznamená, že ho máš každej. A že mají některý myši redukci? To si jako koupíš drahou myš jenom proto abys ji mohl přehazovat z USB na PS/2 a obráceně? To má logiku, ale zvrácenou. Já si raději koupím levnější PS/2 bez redukce a připojím ji do PS/2 na jakékoliv desce.
Takže největší blábol je tvůj příspěvek. Mysli než něco vypustíš.
levnejsi desky ? Tusim ze i nejlevnejsi ECS ma 4 USB porty, na 2 roky stare desce jsem mel taky 4x USB porty. Nekupuju si drahou mys, kupuju si KVALITNI mys, at uz je to Logitech nebo Mrkvosoft a u nich je bohuzel uz jen USB. I nejlevnejsi Logitechova optika ma redukci !! Kdo si kupuje Geniuse, tak je mu uplne jedno zda PS2 nebo USB, na hry je ta mys stejne nepouzitelna :-(Citace:
Původně odeslal goodji
Priste kdyz me budes chtit oponovat tak aspon logicky...
PS: i ten kdo ma 2x USB tak kolikrat nevyuzije ani jeden, nazot oba. Ne kazdy ma USB skener, tiskarnu a jeste ctectu karet...
Jasně, nemá cenu oponovat, hraj si se svým drahým HW, my ostatní budeme reálně používat ten levný spotřební HW. Na jednu stranu tvrdíš že máme kupovat kvalitu a na druhou stranu naznačuješ, že by jsme snad měli nakupovat scanery pro LPT v bazaru. Pro tebe má logiku to co používáš pro mně má logiku to co používá většina. Nemá cenu o tom s tebou dál diskutovat.
to co mam nemuzu rozhodne nazvat drahym (vysvetlovani by zabralo dost casu, ale opravdu mam sve duvody).Citace:
Původně odeslal goodji
S tim skenerem to bylo mysleno tak, ze ne kazdy takove hracky ma a tim padem ma obe USB volne-pak se jedna USB mys v pohode pripoji a ne aby lidi kupovali PLT skenery. Ten kdo ma vic USB zarizeni na to ma jiste i desku.
Jen bych se bal oznacovat tve pouzivani shode s vetsinou...znam dost lidi, kteri maji vyuziti USB minimalne shodne se mnou - ale nenazyvam to vetsninou.
Ja mam 2 USB porty a nepouzivam ani jeden :-) Mys je PS/2, scanner SCSI a tlaciaren na paralelny port.
Tohle mi jako blabol neprijde, me USB mys v DOSu nebezi :-(. V BIOSu muzu zapnout podporu USB klavesnice pro DOS, ale mys ani nahodou a ovladac jsem nesehnal (ale ani jsem ho moc neshanel). Pokud mas ovladac pro USB mys v DOSu, tak sem s nim!Citace:
Původně odeslal Petrt
Precti si tento "clanek" ...Citace:
Původně odeslal Hasich
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar....03352&CAI=2077
Ale ja tu volbu pro mys v BIOSu nemam!!! Mam tam moznost jen pro klavesnici :?Citace:
Původně odeslal Petrt
Me usb mys v dosu jela v poho, jenze me celkem vadilo, ze jela tech 120, kdyz jsem ji dal pres redukci tak jela 125, no tak pri moznosti ji vymenit za PS2 jsem nevahal a vymenil a jedu na 200. A panove nevykladejte me ze ten rozdil nevidite- 120 a 200 je huste znat a to i na lcd ktery ted mam. Ten chod je proste stabilnejsi a v grafickych programech nebo tam kde se potrebujes trefit presne se to pozna nejvic. Uz jsem se o tom jednou prel s mamnikem od nas - nechtel verit, tak jsem mu to predvedl a ten cumel na to jak cikanka na cisty pradlo ;D
Mám v PC 10USB portů. Taktéž jsem skoušel, zda je lepší USB či PS2 a opravdu je PS2 na 200 lepší, mnoho citlivější, takže myška zůstane v PS2. :-)
Urcite na PS2.Pri praci nezatezuje procesor a frekvence PS2 se da zvysit,u novejsich desek jsem uz nepozoroval,ze by po takovem kroku odesel port,jako se to stavalo u starych ECS
No tak to bude chyba někde na straně uživatele, pač mám USB Genius NS Optical a v DOSu funguje, při instalaci Win taky, jedině v MDK 9.1 jsem měl problémy, ale to byla haluz dané verze... v 9.0 to fachalo OKa.Citace:
Původně odeslal goodji
Chyba nemusi byt na strane uzivatele. Zda pujde USB mys v DOSu zalezi na BIOSu. A pkud jde o instalaci win98, tak tam je to stejny, jako s DOSem, do win95se se taky tezko shaneji drivery a pokud ma clovek trosku exotictejsi mys ...
Ale instalace XPcek je uz o necem jinem.
Opakuju se, ale pod DOSem spouste lidi jit USB mys nemusi, protoze to nepodporuje BIOS! Pokud by nekdo mel ovladac, se kterym to pod DOSem pujde i kdyz to BIOS neumoznuje, tak bych byl vdecny, kdyby uvedl, kde se da stahnout.
No zalezi na mysi, ak mas obycajnu gulickovu za 100 SK tak jednoznacne do ps/2. ale ak mas kvalitnu optiku (IE3.0, MX500, MX300, Dual) tak jenoznacne do USB - inak ti nepojde pne rozlisenie 800dpi a to si potom ani nemusis kupovat taku mys
Tak to se pleteš! Až si zas něco budeš číst, tak čti pořádně. To se stávalo jen u Dual optik. U klasických optik (MX500, IE3.0, apod) je úplně jedno kde to máš v závislosti na rozlišení. Rozlišení zůstává u těchto myší 800DPI :idea:Citace:
Původně odeslal SyXz
Někde jsem měl prográmek, který zjištuje, jaký má myš rozlišení.
Kdosi psal v prispevku, ze mel s MX500 na PS2 problemy a tady zas, ze s USB sou problemy na WIN98 a na slabsich PC, jelo by mi teda MXko vubec na starem Celeru?
Ten měl problém v PS2, že mu to skákalo. Testoval jsem myš ne Celeronu 600 mhz s 256MB SDRAM a WinXP. Myš jela skvěle jak v USB, tak PS2.Citace:
Původně odeslal Frantissek
Záleží spíše na jednotlivém hardwaru, nebo měl divný kus, protože jsem těchto myší kupoval hodně a s žádnou problémy nebyli.
Na Win98 jsem jich také pár skoušel, žádné problémy jsem nenašel.
Spíše preferuji PS2, při frekvenci 200 je opravdu citlivější a živější, než, když je připojená přes USB.
FIHA, frekv. 200 u PS2 vs. len 120 u USB ... to je pre mna novinka... co uz - clovek sa uci cely zivot ... :oops: (jak to povedal Svejk : ...clovek si mysli , ze je gigant, ale je ... :wink: ;D )
... osobne mam OEM MS IE3.0 zapojenu do USB , takze by som chcel skusit, cez dodanu redukciu PS2 s pretaktovanym rozhranim na 200 8-) ,
...akurat by som potreboval vediet, kde a ako sa to pretoci zo standardnych 100 na 200 ??? :oops:
Mělo by se to zobrazit v ovládacích panelech v sekci MYŠ. Nevím, zda je to tam standartně bez použítého softu (MouseWare, IntelliPoint). Mám MouseWare a tam to standartně je, pokud je zapojena do PS2. Takže v IntelliPoint by to mohlo být taky.Citace:
Původně odeslal Marcelino