... tak se mi do rukou dostala tahle karta a musim rict, ze Hercules udelal krok zase kousek kupredu. Ta karta se docela povedla. Brzo bude recenze. Jinak pokud vas neco kolem te karty zajima, tak reknete.
Printable View
... tak se mi do rukou dostala tahle karta a musim rict, ze Hercules udelal krok zase kousek kupredu. Ta karta se docela povedla. Brzo bude recenze. Jinak pokud vas neco kolem te karty zajima, tak reknete.
Jak je nataktovana CPU/RAM, aky ma zhruba vykon v porovnani s R9700PRO
380/340 podle tomshardware(XP2700+ 1024x768) v ut2k3 R9700Pro:162,8 R9800Pro 168,9 takze nic extra,za tu cenu se to urcite nevyplati :-oCitace:
Původně odeslal b3nco
Kolko vlastne stala???
V CC stoji 16851Kc s DPH, ale jeste ji nemaji. Pan Dudek ji zrejme nekupoval, takze ani neplatil :wink: :lol: .Citace:
Původně odeslal b3nco
Tak to ses velkej kluk Honzo ;)
vis urcite co zajima me - hlucnost chladice a vysledky ze SPECviewperf7 ;D
no oboji bude
SpecViewPerf nevim, ale ten chladic je mozna jeste trosku tissi nez klasicky na 9700 Pro. Muj odhad je asi 24 dB
Hmm tak to je stejne moc, koukam hercules e nepouci a misto aby tam dal poradnej pasiv s pomalym vetrakem, tak tam strka ten turbinovitej bazmek :wink:
Btw co udelat srovnani R9800 vs R9800 softwarove upravena na FireGL?
K takove cene by mel byt taky odpovidajici vykon a ten to proste nema. Porad budu tvrdit,ze nejlepsi koupe ted je nejaky R9700np,ktery se vetsinou da taktnout na nejakych 351/610 /ramky i vice,jak kdy/ a stoji cca 9000Kc. Ovsem pokud je nekdo prachac a dost ujety na to,aby treba prodal svuj zanovni R9700np/pro a koupil si R9800pro,jen proto aby mel to nej,tak mu ten vykonovy narust neodpovidajici narustu cenovemu stejne bude fuk.
O kom to asi mluvis ? Sedlar to ma stejne jen na 3Dmark03... a machrovani :wink:Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Podle me by ATi spis nez na HW mela zapracovat na vylepseni ovladacu (zejmena OpenGL) a hlavne zacit bojovat na poli vyvojaru her, protoze nVidia pomerne uspesne skupuje nejocekavanejsi tituly a ve vysledku mi nejaka 9800Pro bude k nicemu, kdyz i na GF4200 vsechno pobezi diky exklusivni optimalizaci daleko lepe a s lepsimi efekty...
...mych 0.02$ do diskuse...
za chvilu ji možna bude mit marek.sedlar ne??
To skupovani titulu je celkem drsna politika. Ani se Nvidii moc nedivim,kdyz vykon FXek za moc nestoji /resp stoji moc penez,ale velky neni :-) /.A souhlasim,asi jako vsichni kdo maji Ati,ze by nasi mili Atinaci meli zamakat na ovladacich a HW kompatabilite,nez na nejake dalsi R9900,ktera bude mit akorat lepsi takt a mozna par finesek,ktere se dneska stejne neprojevi.Citace:
Původně odeslal Erbriac
Tento R9800 ma aj nejake nove funkcie alebo ide len o lepsie nataktovanu R9700ku ???
jj, ale aspon ze ty ovladace sou taky jaky sou..Citace:
Původně odeslal Erbriac
BTW: jaky mas ram na tvy ATIne??
Jirka_koffee: Hynixy 3.6ns.
Neser :)) 3D Mark 03 nepoužívám skoro vůbec a možná machruju,ale tak proč neukázat kolik se z grafiky dá vytáhnout s vodníkem ? když je tady od toho sekceCitace:
Původně odeslal Erbriac
b3nco : R9800Pro má pár věcí navíc.
Nechceš mi jí pak prodat ? mimochodem,měla by jít bez problémů na 460/740,tak mi dej pak vědět,jestli je to pravda.Citace:
Původně odeslal Jan Dudek
To uz se ti povedlo toho vodnika namontovat? Nebo sis to od nekoho nechal udelat ??? :wink:Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
A ty mě taky neser :) vodníka tam mám hned ode dne,co mi dorazil od honzAka :) a z druhé strany jak je měděný pasiv,tak to i při 380Mhz rozhodně tolik netopí jako předtím s větroněm.Je to prostě pohoda,problém je že nad 390Mhz už je problém s napájením,chtělo by to pak voltage mod a na to prdím.Citace:
Původně odeslal DeeKay
nj, gdyz fsechno je jen o $ (aspon v HW) :wink: gdyz na to mas, taxe predved co to dovede, ale ne nejak prehnany machry ;D to te pak ostatni nemaj radi ;DCitace:
Proč né ? ukážu co to umí a pak to chci prodat za dobrou cenu :)Citace:
Původně odeslal LookAS
Jan.Dudek : co Truform ? je už HW nebo zase SW jako u R9700Pro ?
Jinak za těch 9000Kč bych to asi už prodal,ale záleží jestli si někdo vezme to mé XP2400+,protože jinak by nebyly prašulky na R9800Pro :( je to zapeklitá věc,v době kdy jsem dával inzerát na XP2400+,tak jsem myslel že se to hned prodá a prdlajz :(
Jenom pro informaci,zrovna jsem zjistil že Truform je na R9800Pro stejně naprd jako u R9700Pro :(
A cim chladis pamete? Ja se dostal max na 310MhzCitace:
Původně odeslal Erbriac
No a pak at mi nekdo tvrdi,ze je R9800 o tolik vymakanejsi nez "stary" dobry R9700. Tyhlety marketingove saskarny snad zabiraji jen na prachate joudy, nebo ty co maji hw "zadarmo" :roll:Citace:
Tohle asi neni pro Honzu Dudka, ale spis pro Marka Sedlare, az ji bude mit - 9800 Pro voltage mod:
http://www.maximumoc.com/img/hardwar...mods_small.jpg
Už jsem se kukal,ale kdo ví jestli to hercules nemá trochu jinak to napájení než origoš Ati :)Citace:
Původně odeslal Mymak
na tom neco bude...Citace:
Původně odeslal Erbriac
Je nejaky software mod pre R9800 ??Citace:
Původně odeslal DeeKay
Timelord : zatím není,ale to je myslím jenom otázka času,tak za týden budu mít doma už R9800Pro od Herculesa,ho pořádně ohulím :lol:
Drzim palce, ja este ostanem na R9700Pro kym to bude stihat, potom vymenim za R10000 :-)Citace:
R10000 zní ale hodně divně že ? jsem zvědavý jestli opravdu bude R10000 nebo nějak změní kódové označení.Citace:
Původně odeslal TimeLord
To vies, som vtipny ako vzdy .. hehe :-)Citace:
No třeba to bude R10k, kdo tam má ty nuly vypisovat :-)
Ja bych si tipnul, ze jeste bude nejakej Radeon 9900 a pak se zmeni to Radeon na neco jinyho. :wink:Citace:
Původně odeslal Kema
Jasne ze bude, ja som to mysel tak ze si pockam 2 generacie :-)Citace:
Původně odeslal Mymak
koukejte na zadní stránku Hercules R9800Pro :D
http://home.tiscali.cz/intelp4/imageview.jpg
parádka
to je tvoja nova ? :-)
No bude,do příštího úterý nejpozději :) pěkná že ?Citace:
Původně odeslal TimeLord
Mno nic moc... tenhle R9700Pro od Sapphiru je mnohem hezci ;D
http://www.czechcomputer.cz/inshop/p...re/gkp028b.jpg
Hmm .. ale když si koupíš Sapphire R9700Pro bez toho a k tomu ten Thermaltake sendvič co se podobá tomu co jsi ukázal,tak ušetříš 2-3000Kč. Ale jinak to vypadá pěkně,akorát trochu pozdě k nám přišla.
Jasne, vim, tady jde o design, ja jen zes rikal, ze hercules je krasnej.... btw nejlepsi by bylo koupit modruho Herculese 9800, sundat z nej ten vrcici bazmek, koupit zlaty Zalmani chlazeni a krasne by s emi to hodilo k my modry Gigabyte desce se zlatym Zalman pasivem na cipset a k modrymu pasivu z Volcana 7 na CPU :D
Dee:
Tak na co este cakas ??? ;D
Az od teba dostanem darcek v podobe 17000CZK ;DCitace:
Původně odeslal PiT
No ten zadní měděný pasiv tam nechám a dopředu přichytím vodníka,to bude panečku chladit :)Citace:
Původně odeslal DeeKay
Jinak já budu mít toho Radka za 13500, jako před půl rokem R9700Pro,takže 17000 nepotřebuješ :)
Dee xcel nieco aj do vacku (doplatok na auto ???) ;D
Mno este neco za ten zalmani chladic takze tak 15litru no a za ty dva bych si koupil modry Fortissimo III a este by me zbylo asi 600 do hospody ;DCitace:
Uz jen cekam az to PiT posle :lol:
Ked budem mat niekedy prebytocne, tak slubujem, ze poslem :wink: :lol:
Deekay : tak si tady udělej sbírku :)) já ti nějakou tu stovku klidně pošlu :)))
A kde to sezens za 13500??
To je tajné,bohužel :wink:Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Presne sem cekal ze to napises.... :lol: :lol:
Staci to koupit bez DPH ;D
Teď ještě aby zítra došla,tam kam má a bude to v pohodě.Citace:
Tak prave testuju ... kdo se chce podivat, tak muze na Podebradova 119 v Ostrave. Overclocking 425/380 - Mother of Nature s AA bez jedine anomalie. Jinak jsem jadro vytah v 2D az na 460 MHz.
Tak prave testuju ... kdo se chce podivat, tak muze na Podebradova 119 v Ostrave. Overclocking 425/380 - Mother of Nature s AA bez jedine anomalie. Jinak jsem jadro vytah v 2D az na 460 MHz.
Kto by tam chodil, kup si caravan a sprav prezentacnu jazdu :-)Citace:
5900 bodu v 3DMarku 03
pri 425/380 ? tak to potom nic moc, mat take frekvencie na R9700 tak spravim viac bodov..Citace:
Jenomže takové frekvence nedáš na r9700pro,navíc jestli to testoval zase na P IV 2.4Ghz,tak to jsou slušné výsledky :)Citace:
Původně odeslal TimeLord
Jan je z Ostravy :o
Zas jsem o něco chytřejší ;D
nechodia nahodou manici na 3dmarku okolo 500MHz na R9700Pro ? ;-)Citace:
2,4 GHz, ale zitra mi prijde otevrene 3 GHz P4 s HT, a od priste testuju na 3,2 GHz + 800 MHz + HT :) to bude ficulak :)
Možná tak s R9600Pro to dáš a nebo když chladíš R9700Pro peltiérem a máš na tom udělaný voltage mód :),vidíš že to má na 2.4Ghz,což je něco jako 1.8Ghz XPčko :)Citace:
Původně odeslal TimeLord
To Marek> Chces tipnout na kolik pude ta tvoje nova grafika MAX?
Paměti o moc výše nepůjdou si myslím .. to jádro .. tipuju tak 460Mhz .. možná i 500Mhz,uvidíme jestli tam půjde o napájení toho gpučka nebo teploty,jestli teploty,tak to bych těch 500Mhz možná mohl dát,ale pokud to bude házet menší chybky,tak asi přijde na řadu voltage mod :lol:Citace:
S tim chlazenim co tam je tak 350/400
Jak to myslíš těch 350/400 ? základ té grafiky je 380/340 totiž ...Citace: