-
Poradte mi co mam koupit do 12000kc za pc sestavu.
Chtel bych pro bratra nejake slusne dvojjadro a nejsem na to nejak extra intelektualne vybaveny.
A samo,at si zahraje treba Gta4 a na plne detaily..
Nechci,aby dopad jako ja s tou sunkou,do ktere jsem vrazil nehorazne penez.
Chlapi,kdo ma chvilku casu a nebo se nudite,tak nejake info nebo radu.
Dikec
-
Re: Poradte mi co mam koupit do 12000kc za pc sestavu.
Jen dotaz pro začátek - půjde jen o "bednu" (tedy case + vnitřnosti) nebo to má být i včetně monitoru? :-)
-
Bez monitoru samozrejme..
-
Tak mi poradte jakej procik a podvozek.
Grafu tak nejak vim a zdroj taky.
-
vyjdi z tohohle:
http://www.ventum.net/download/09ses...stopad/11k.gif
(by Icebooss ze shw)
a změň si co chceš
-
bukva: To vypadá celkem OK, ale trochu bych ještě přitlačil na pamětech, v dnešní době přeci jen dvě giga trochu přestávají stačit :-D
-
To je pravda (já tu sestavu nedělal), bohužel je docela špatná doba na kupování pamětí, jelikož šly za posledních pár měsíců o cca 50% nahoru :(
Těch 1000kč navíc za 4GB není likvidační položka, ovšem v rozpočtu 12k už vcelku jo.
Šetřit se dá třeba na CPU, kde by AthlonII X4 620 nebyl zas takové pohoršení (často by byl i lepší) a cenově to vyjde o 500 míň.
-
2 bukva: s tím CPU nevím - zdá se mi to nebo už nebude v prodeji?
Jinak pro kamaráda skládám podobnou sestavu a řeším právě CPU - Athlon II X2 250 / Athlon II X3 435 / Athlon II X4 620...
-
No poradili jste mi tu trojjadro ne?
a je to slusnej procik?no prave,ze trebas pochybuju,ze se sezenu seasonic 500W za lito....
ale dikec za kazdou radu..
-
http://www.axes.cz/
Chlapi ,kdybyste se nekdo nudil ,co kdybyste mi nakonfigurovali pc pres stranku axesu a dali mi sem screen??
Chce se nekomu do toho??
je to hned polevu AXES pc a vlastni konfigurace.
Nevim jak nejlepe koupit a kamos mi poradil ten AXes..
sim,sim nezabere vam to moc casu.
akorat tem nejde dat zdroj,ale na ten budu pocitat tak lito.
dekec za trosku odborneho casu
-
Ten axes je nepřehlednej, v rychlosti jsem něco zkusil naklikat na alfacomp.cz:
varianta intel: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...6O01DRY01GRU01
varianta amd: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...RU01P5D01SQV01
... ale je to jenom nástřel a ještě hodně v rychlosti, takže nemůžu zaručit že sem něco zásadního nevynechal.
-
Jde o to,ze bych si proto sjel do Plzne a ze by mi to slozili,ale nevim,jestli to ma axes v cene.
A zkuste mi ty sestavy projet a vyhodnotit.
Dikec
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
2 bukva: s tím CPU nevím - zdá se mi to nebo už nebude v prodeji?
Jinak pro kamaráda skládám podobnou sestavu a řeším právě CPU - Athlon II X2 250 / Athlon II X3 435 / Athlon II X4 620...
tedka taky resim,,, ale nakonec to bude asi 250tka....
jinak grafiku urcite bych nebral 4850.. bud 4770 a nebo 5750/5770
usetril bych napriklad na ram a nechal si 2gb.. dneska se fakt nevyplatej a 2gb pokud budou win xp stacej defakto na vsecky gamesy a nebude zadny problem dokoupit dalsi modul az bude za babku
v te bukvove sestave se treba nepocita s poradnym chlazenim cpu...
-
1) jestli šetřit, tak na cpu, ne pamětech, 2GB je na nový hry málo a cpu se dá vzít Ahtlon X2 250
2) Instalovat na novej nadupanej pc XPčka, proč proboha? (Pochybuju, že by dotyčný měl krabicovku XP.)
3) extra chladič cpu jsem taky nepočítal, protože požadavky na ticho nebo na oc rezervu nezazněly, jinak se to dá řešit http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507N0CD0AMQZE
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
1) jestli šetřit, tak na cpu, ne pamětech, 2GB je na nový hry málo a cpu se dá vzít Ahtlon X2 250
2) Instalovat na novej nadupanej pc XPčka, proč proboha? (Pochybuju, že by dotyčný měl krabicovku XP.)
3) extra chladič cpu jsem taky nepočítal, protože požadavky na ticho nebo na oc rezervu nezazněly, jinak se to dá řešit
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507N0CD0AMQZE
tak o systemu tu nepadlo ani slovo a tudiz sem pocital s tim,ze system si obstara "jinde" jak to bohuzel dela jeste spousta lidi (a nejvic me prekvapuje,ze se s tim(sice vyjimecne,) setkavam i u firemnich zakazniku,heh...)
v tom pripade tam muzeme prihodit win 7 a sme s cenou jinde... nicmene win 7 zerou proti vista pomerne dost malo pameti, nedelal jsem prime srovnani,ale bude se to asi dost blizit XPeckam... ale zde bych uz za nic nerucil :)
kazdopadne s procikem souhlasim,ale uspora je velice mala..
blbe je ze pokud chce system pujde se s vykonem pomerne dolu
-
jinak me jeste tak napadlo,ze sam tedka laboruji jestli jit do 775 nebo am3, 775 je porad o neco malo zajimavejsi,ale do budoucna je to uz mrtvolka,kdyzto am3 s ddr3 bude mit moznost jeste nejakeho zajimavejsiho upgrade dobudoucna ?
myslite si to take, nebo se pletu ?
-
No nemám zase nějak velký přehled, ale neřekl bych že s775 je zajímavější než AM3. Oproti levným 3 a 4 jádrům nemá Intel nic moc co nabídnout. Viz. třeba zde poměr grafy poměru cena/výkon:
http://www.extrahardware.cz/test-40-...afech?page=0,9
Možná nejlevnější 2 jádra E5200, E6300 mají ještě smysl, pak je imho lepší koukat do nabídky AMD na Athlony II X3/X4, případně Phenom II X3. Když něco dražšího od intelu tak to už rovnou i5.
-
Hele chlapi system si tam dam.
Ten nereste..vyhazovat 2500kc nebudu.
A dam tam xp a nekdy to upgraduji,az budu chtit,tak prihodim ram,az to nebude stihat.
A venujte se me a sve dotazy si piste do svych temat.
-
Citace:
Původně odeslal
meganek
A dam tam xp a nekdy to upgraduji,az budu chtit,tak prihodim ram,az to nebude stihat.
No s tím systémem bych se tu moc nechlubil, nebo dostaneš banán za warez :rolleyes:
A nevím, proč sis vybral zrovna AXES, když tam není zrovna extra výběr... si to kup třeba v Alfa Compu, tam ti ti složí a pošlou poštou a je to. Klasicky bývá kompletace za cca 500,- Kč. Jestli to v AXESu kompletují zadarmika, to si snad zjistíš sám, že? Stejně tak naházet si to do košíku v AXESu můžeš taky sám, ne? Kor když tady máš pár tipů na HW...
Jinak já budu brát GPU od nVidie (GTS 250 za 2,3k), sice to není nejvýhodnější, ale IMHO ovladače dělá nVidia pořád lepší a vzhledem k PC znalostem kamaráda to bude méně údržbové :mweheh:
EDIT: ještě k 500W Seasonicu: teďko vyšla nová revize F3 (mají ji třeba u Alfa Compu), která je o kapánek dražší nežli ostatní 500W OEM Seasonic - otázka je, zda-li to stojí za to (ačkoli suma cca 200,- Kč v sestavě za 12k se tak nějak ztratí...). Tahle revize má i bronzovou "medaili" za 80+% účinnost (ale tu měla ta předchozí revize tuším taky).
-
to si to mam nechat posilat z Ostravy??
nebo maji pobocku v Plzni ..pls pisni mi odkaz.
dekec
z hlediska zaruky by to bylo na prd z druhe strany republiky..;-)
-
Jo a ohledne systemu ..
Mam normalne koupeny home xp.
Tak co mame koupit za system?
Visty?
Win7?
32bit?
64bit?
-
OT: "meganek" a "meganek96" je jeden user, je tak? To je teďko v módě být na jednom fóru se dvěma nicky? :p
Pokud máš XP Home a stačí ti, tak si je "přesyp" na nový komp (pokud nemáš OEMka, čemuž bych i věřil). Jinak nový stroj = nový systém, tzn. Windows 7 64bit. Verzi si vyber podle potřebnosti, ale IMHO Home Premium bude stačit většině userů. Visty nebrat.
-
Oemka?
Imho?
Ty vasi svahilstine nerozumim.
-
Citace:
Původně odeslal
meganek
Oemka?
Imho?
Ty vasi svahilstine nerozumim.
A co takhle zapojit svůj mozek a sám si něco vyhledat?
IMHO: http://www.zkratky.cz/IMHO/12314
OEM: http://cs.wikipedia.org/wiki/OEM_produkce
http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx
-
-
Jo mam Home xp se stitkem..
A nemam cas to hledat,jsem v lagru.
Posledni dotaz.
Grafiku do 3000kc?
Jakou?
-
Tak grafiku máme na: pci-expres, agp.
-
Nechápu, proč tu plno lidí doporučuje AMD, na to bych zapomněl.
Rozhodně bych postavil něco na Intelu s775 asi Pentium Dual Core. Sám jsem cca. před půl rokem dělal upgrade bráchovi a vím, že P-DC 2.4 mu zatím stačí na všechny hry.
U grafiky nevím zda volit ATI, brácha jí tam mám a pořád má nějaké problémy s padáním her. Nevím tedy jestli je to grafikou, ale docela bych na to sázel.
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
Tak grafiku máme na: pci-expres, agp.
no nechci delat chytryho,ale v predchozich prispevcich mi doporucili sestavy a bohuzel jsou vsechni Pci expres..
Takze logicky..
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Nechápu, proč tu plno lidí doporučuje AMD, na to bych zapomněl.
Rozhodně bych postavil něco na Intelu s775 asi Pentium Dual Core. Sám jsem cca. před půl rokem dělal upgrade bráchovi a vím, že P-DC 2.4 mu zatím stačí na všechny hry.
U grafiky nevím zda volit ATI, brácha jí tam mám a pořád má nějaké problémy s padáním her. Nevím tedy jestli je to grafikou, ale docela bych na to sázel.
No jam ma hd 4670 a novejsi hra a musim dat nejnovejsi ovladace a gta 4 jsou rozhazeny a vim,ze Nvidie tolik problemu,jako Atiny nemaj,ale zas maj treba pixel shader 5 a direct x 11 a za stejnou cenu..
Tak dumam.
Vetsina her ma logo Nvidia a programy Nvidia psychis,ktery na atine nejde.
Takze bych rek,ze atini jdou do kelu.
-
Za těch pár kč, je tohle celkem zajímavý procesor a zas AMD :p
http://4um.overclocking.cz/showthrea...179#post890179 Koukám už ho zdražili, kamarád ho měl za 650,-
-
meganek:
Osobně bych do ATIny nešel, ale když jsem jí pořizoval bráchovi, tak to bylo prostě tak, že za ty prachy byla nejvýkonnější - shodou okolností má taky 4670 :).
Ono zase od sestavy za 12K nemůžeš očekávat zázraky ;)
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
meganek:
Osobně bych do ATIny nešel, ale když jsem jí pořizoval bráchovi, tak to bylo prostě tak, že za ty prachy byla nejvýkonnější - shodou okolností má taky 4670 :).
to s tebou souhlasim.
Holt pujdu do prvniho kramu a tam neco koupime.
Pak vam pisnu tu sestavu a vy se mi vysmejete.
Bud mi vyberte z toho Axesu nebo jdu do kramu.
A koupim ty win 7.
-
meganek: Proboha přestaň tady už machrovat, inspirací tady máš víc než dost, tak to přestaň hrotit stylem "buď mi vyberte z toho axesu..." Nikdo není povinnej ti tu nic vybírat, pokud nejsi schopnej dát informace o tom co ti tu kolegové napsali dohromady a něco z toho v rámci svého rozpočtu udělat, tak nechápu, co tu řešíš... Buď si zajdi do krámu nebo si sám postav něco podobnýho z toho co má ten Axes, na základě zde uvedených doporučení... :roll:
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
meganek: Proboha přestaň tady už machrovat, inspirací tady máš víc než dost, tak to přestaň hrotit stylem "buď mi vyberte z toho axesu..." Nikdo není povinnej ti tu nic vybírat, pokud nejsi schopnej dát informace o tom co ti tu kolegové napsali dohromady a něco z toho v rámci svého rozpočtu udělat, tak nechápu, co tu řešíš... Buď si zajdi do krámu nebo si sám postav něco podobnýho z toho co má ten Axes, na základě zde uvedených doporučení... :roll:
prave,ze to co vsichni napsali,tak tam axes nema.
Nejak to dopadne.
Kazdopadne dikec za rady a presne tak to chci udelat nebuj..nejsem az takovej trotl.
-
Citace:
Původně odeslal
meganek
takze sem to odhadl :))
kazdopadne nemusis bejt hned vostrej, myslim,ze muj dotaz byl naprosto k tvemu tematu a to same bys mel zvazit i ty...
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
meganek:
podle me to grafikou nebude mam ji taky a nemel sem jediny problem, vyborna karta
jinak co se ti zda tak strasneho na amd ? vykon temer rovnaky ddr3 a ne mrtvy socket..
-
2 meganek:
1) lágr = koncentrační tábor (případně zajatecký), jestli jsi tedy skutečně v lágru, tak PC potřebovat nebudeš :mweheh:
2) sice mě D_a_v_i_d předběhl, nicméně vzhledem ke svému chování můžeš být rád, že ti tady někdo něco poradil - jinak "diskuse" je od toho, aby vytříbily myšlenky - tak si nestěžuj, že se tu lidi "nevěnují tobě / tvému tématu";
3) když nenapíšeš bydliště (časem z tebe sice vypadla Plzeň a tvoje "druhé já" má v bydliště napsáno Neurazy), těžko hledat kamenný PC krám ve tvojem okolí - a jinak nákup přes e-shop je docela běžný, pro fyzickou osobu to má bonusy v tom, že co se nelíbí můžeš do 14ti dnů vrátit a navíc mívají e-shopy lepší ceny;
4) trochu samostatnosti by určitě neškodilo;
5) pokud rád dáváš ultimáta, tak zapomeň co tu kdo napsal, zajdi do prvního PC krámu co uvidíš a nech si poradit od prodavače.
2 kecinger:
CPU od ATi se zřejmě doporučuje proto, že pokud člověk netaktí a má rozpočet kolem 2k na CPU, tak Intel toho nemá moc co nabídnout (pro srovnání od ATi koupíš za daný peníz funglnové dvoujádro, tříjádro i čtyřjádro).
Ještě tu hodím linky na extrahardware.cz, kde vyšlo:
Srovnání 40 procesorů a Srovnání 28 grafických karet.
No a pokud toto nestačí, tak na SHW vychází měsíční přehled ve smyslu "co koupit a nekoupit za kolik peněz"...
-
Dneska je situace jasná. Do levných PC AMD na AM3, do dražších PC Intel na s1156 do ještě dražších s1366. s775 je dead end, hotovo.
PhysX her (akcelerovaných gk) je asi tak pět a půl. Pokud jsi jejich fanoušek, klidně si nV kup, zaplatíš za to nižším výkonem (za stejnou cenu), větší spotřebou, absencí moderních technologií ... ale co už, každé rozhodnutí má své náklady.
A nech si ten bojechtivý výraz někam jinam.
-
Ale jen jsem vas chtel popohnat ..bratr na me tlacil.
Diky za nazory.
-
Citace:
Původně odeslal
meganek
Ale jen jsem vas chtel popohnat ..bratr na me tlacil.
Diky za nazory.
lol popohnat, ty se tu chovas jako nemalej sefik co :)
2bukva: dobre napsano,diky
-
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
lol popohnat, ty se tu chovas jako nemalej sefik co :)
2bukva: dobre napsano,diky
vzdyt to znas,ale co veci jsem se dozvedel..;-)
-
Gigabite - GA-MA790XT-UD4P(AM3,AMD 790X/SB 750.4XDDR3(1333),2XPCI-EX16 2,0
AMD ATHLON II X2 250 BOX 3,0GHZ 64BIT,DUAL CORE,JADRO REGOR,SOCKET AM3,65W
A-DATA 4GB (2x2GB) VITESTA+SERIES ( 1600MHz DDDR III ,CL8,AD31600E002GMU2)
HDD: SEAGATE 500GB 7200OT. 16MB CACHE SATA II /300 ,NCQ)
SAMSUNG SH-S223B BLACK DVOUVRSTVA SATA ,DVD DUAL R/RW
MSI -R5750-PM2D1G (RADEON HD 5750, 1GB GDDR5,PCI-E 2,0,HDTV-OUT,HDCP,2XDVI,HDMI
MYS+KLAVESNICE
12800KC I S KOMPLETACI
Tak co vy na to??
vybiral jsem to 2h a budte na me hodní .
Dekec:confused:
-
Čím to chceš živit? (Nevidím tam nikde zdroj ani bednu.)
Dál nevím, jestli se ti podaří sehnat tu grafiku - teď je to hodně nedostatkovy zboží...
-
Citace:
Původně odeslal
JejKey
Čím to chceš živit? (Nevidím tam nikde zdroj ani bednu.)
Dál nevím, jestli se ti podaří sehnat tu grafiku - teď je to hodně nedostatkovy zboží...
zdroj 500W SEASONIC,
Nejakej case.
Takze ete 2litry pocitam navic.
V axesu ji nabizi,tak ji snad budou mit..
-
WD Caviar (Blue a Black) nebo Samsung Spinpoint F3 jsou lepší disky než má Seagate, ale jinak je to vcelku ok.
-
Citace:
Původně odeslal
bukva
WD Caviar (Blue a Black) nebo Samsung Spinpoint F3 jsou lepší disky než má Seagate, ale jinak je to vcelku ok.
Dekuju za radu disk zmenim.
Divny je,ze v tom axesu nenabizi ve vlastni konfiguraci zdroje.
-
AMD procesor jsem měl ve svém PC jednou a už v mě v životě nikdo nepřesvědčí, abych se k němu (jinému AMD) vracel. Trvdíte tady, že je s775 mrtví socket - možná ano, ale co? Mně osobně vystačí E8200 @ 3.6GHz ještě hezkých pár let, i tak ten výkon nevyužiji a to jsem se ještě nedostal na hráz OC. A pokud by mi přestal stačit, tak můžu koupit C2Q. Řekl bych, že se stále C2 procáků prodává víc než Core Ix.
Co se týká ATI grafik. Nic extra proti nim nemám, ale nVidia je IMHO pokrokovější a moderjnější. Např. jejich CUDA ;).
Nechci tady vyvolávat žádný flame, ale tohle je prostě můj názor.
-
Procesor AMD Phenom II X3 720 BOX Black Edition - (2,8GHz, 64bit, Triple Core, jádro Heka), Socket AM3, 95W 2291 Kč 2727 Kč
Motherboard Gigabyte GA-MA790XT-UD4P - AM3, AMD 790X/SB750, 4xDDR3(1333), 2xPCI, 3xPCI-E x1, 2xPCI-E x16 2.0, audio 8k, 8xSATA RAID, 1xIDE, 1394, GLAN 2126 Kč 2530 Kč
Pevné disky Samsung 640GB, HD642JJ, Spin Point F1 - 7200ot., 16MB cache, SATA II/300, NCQ 1279 Kč 1522 Kč
Grafická karta Gigabyte GV-N98TSL-1GI - GeForce 9800 GT, 1GB GDDR3, PCI-E 2.0, HDCP, DVI, HDMI 2539 Kč 3021 Kč
SAMSUNG SH-S223B BLACK DVOUVRSTVA SATA ,DVD DUAL R/RW 600kc
Seasonic - Zdroj ATX 500W SS500ET OEM, PFC, 12cm fan- 1200kc
Kompletace, zahoření a otestování 500 Kč 595 Kč
Cena s DPH: 13100 Kč
tak jsem to poladil.... jeste case a okii
co vy na to?
-
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
ddr?
dopr.
Dekec kompletoval jsem to na strankach axesu a ty pameti se tam nezapisaly.
Takze musim ete pameti.
Ale ty budou ty same jako v predchozi sestave s tim Amd athlonem.
-
Citace:
Původně odeslal
meganek96
dopr.
Dekec kompletoval jsem to na strankach axesu a ty pameti se tam nezapisaly.
Takze musim ete pameti.
Ale ty budou ty same jako v predchozi sestave s tim Amd athlonem.
bud tam dam tyhle:
A-DATA 4GB (2x2GB) VITESTA+SERIES ( 1600MHz DDDR III ,CL8,AD31600E002GMU2)
nebo ty same,ale 2x1GB..
Musim se vejit do rozpoctu.
-
Ad. GPU: za stejné peníze pořídíš GTS 250, která je krapet výkonnější. Ale "jen" 512MB paměti. Co k tomu kompu bude za monitor?
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Ad. GPU: za stejné peníze pořídíš GTS 250, která je krapet výkonnější. Ale "jen" 512MB paměti. Co k tomu kompu bude za monitor?
Monitor nejaky LCD si bratr vybere 19",20"
s tou grafou..no ja mam Atinu,tak jemu nvidii..
On bratr na tom stejne neumi,tak mu ty hry vytrou zrak.
Kdyby tu grafu nemeli,tak reknu o tu co mi radis ty.
Dnes tam pojedem,jestli vse stihnem.
Tak zatim koupim 2gb ..
Ty 4gb ramky 3litry ouvej.
-
~12600Kč v alfacompu:
AMD Athlon II X2 250
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0)
Zeppelin Gold 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz
Gainward GTS250 512MB DDR3 0599
WD Caviar Blue 3.5" 640GB WD6400AAKS
Samsung SH-S223C černá, OEM
skříň KME
Seasonic SS-500ET-F3 500W Bronze OEM
Microsoft Wireless Optical Desktop 3000 OEM USB
Od tohoto bych osobně odvíjel sestavu, pokud budeš chtít příplatit... První bych u CPU, pak u grafiky - v případě výkonu. Taky můžeš investovat do lepšího chlazení CPU než je boxový chladič, zvolit jiné příslušenství..
-
Tak jsem pc objednal,ale pry tam jdo pameti jen 1333Mhz tak to nechapu.
Nekde pisou nejvetsi 1666 s OC.
Tak to znamena takt nebo jak?
Holt jsem objednal 1333Mhz,ale dumam,tak mi to prosim nekdo vysvetlete.
-
Paměti mají v sobě uloženo nastavení pro všemožné frekvence. To co se píše v parametrech pamětí je maximální frekvence, pro kterou je v SPD uloženo nastavení, ne jediná.
Paměti označené jako 1600MHz ti pojedou i na 1333 a 1066MHz (a nejspíš i cokoliv mezi tím a něco nad a pod tím).
-
Sory,jestli jsem te spatne pochopil.
Jde o desku..
Nekde pisou 1333Mhz nekde 1600Mhz.
A v kramu mi rekli to ,ze tu desku muzu osadit tema 13stovkama a udelali,ze me blba,ze tam chci 16stovky.
Takze to znamena ze to do tech 1600Mhz muz nataktit jako max?
Nebo jsem si to spatne vylozil.
-
Znamená to jediné: paměti se zaručenou frekvencí 1600MHz ti na takové desce automaticky pojedou na max. frekvenci 1333MHz, pokud si těch 1600MHz nenastavíš (děličkou) v BIOSu. A ano, je to kvůli taktování :-) a těch 1600MHz IMHO nebude strop pamětí - když si s nimi pohraješ (o čemž pochybuju), tak tě pustí ještě výš (anebo s lepším časováním).
Jestli z tebe udělali v obchodě blba, tak to nebylo kvůli koupi 1600MHz pamětí, ale kvůli tomu, že jsi ze sebe blba udělat nechal (= chci 1600MHz paměti, ale nevím proč). A prodejci zřejmě budou taky na "úrovni", když tě s tím taktováním tak nějak "nepopostrčili"... :p
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Znamená to jediné: paměti se zaručenou frekvencí 1600MHz ti na takové desce automaticky pojedou na max. frekvenci 1333MHz, pokud si těch 1600MHz nenastavíš (děličkou) v BIOSu. A ano, je to kvůli taktování :-) a těch 1600MHz IMHO nebude strop pamětí - když si s nimi pohraješ (o čemž pochybuju), tak tě pustí ještě výš (anebo s lepším časováním).
Jestli z tebe udělali v obchodě blba, tak to nebylo kvůli koupi 1600MHz pamětí, ale kvůli tomu, že jsi ze sebe blba udělat nechal (= chci 1600MHz paměti, ale nevím proč). A prodejci zřejmě budou taky na "úrovni", když tě s tím taktováním tak nějak "nepopostrčili"... :p
Oki tak tohle mi staci.
Myslim,ze tu sestavu taktit nemusim.
Urco bude stacit na par let..pak treba dokoupim ete 2Gb..
Dekuju za vysvetleni.
Ja kdyz se do neceho pustim,tak mi to neda,abych na to neprisel.
-
Tak to bude nakonec Amd Phenom X2 550 3,1Ghz.
X3 nakonec nemeli..
-
Mam dotaz..
Co mam koupit win 7 32bit?nebo 64bit?
Slysel jsem,ze 64bitovych programu je malo a budu mit problemy i s ovladaci.
A uz ma nekdo zkusenosti s instalaci win7?jestli tam nekde je moznost rozdelit disk nebo pripadne nejaky program na deleni disku?
Dekec za rady.
-
Pokud tam budeš mít 4GB RAM, tak rozhodně 64bit. Půjdou ti tam spouštět všechny programy a s ovladači problém nebude - máš nový HW.
Disk jde normálně při instalaci rozdělit jako ve Vistách.
-
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Pokud tam budeš mít 4GB RAM, tak rozhodně 64bit. Půjdou ti tam spouštět všechny programy a s ovladači problém nebude - máš nový HW.
Disk jde normálně při instalaci rozdělit jako ve Vistách.
Myslis,ze 2GB ram ddr3 nebudou na 64bit stacit?
Maj vetsi propustnost,tak to zkusim.
UVIDIME.
-
Citace:
Původně odeslal
meganek96
Myslis,ze 2GB ram ddr3 nebudou na 64bit stacit?
Maj vetsi propustnost,tak to zkusim.
UVIDIME.
Budou a pojede to, ale význam 64bit systému je především v možnosti využít 4GB a více RAM. Jinak to že budou paměti trochu rychlejší nebude mít na chod systému jako takového téměř žádný vliv; rozhodující je velikost.
-
:lol: ty mě bavíš. Co jsi nepochopil na větě "pokud tam budeš mít 4GB". Tady nejde o rychlost, ani propustnost, ale o množství. S 2GB to opravdu nemá smysl, jelikož v 64bit systému musí běžet i rozhraní pro spouštění 32bit aplikací a to také nějakou RAM spapá ;).
No prostě jak píše berraneck.
-
Dobre dobre.
Uznavam,ze v tomhle nemam zkusenosti a davam vam zapravdu.
Dekuji za vysvetleni.
-
Citace:
Původně odeslal
meganek96
Dobre dobre.
Uznavam,ze v tomhle nemam zkusenosti a davam vam zapravdu.
Dekuji za vysvetleni.
:))) to si hodnej
-
Kdyz nainstaluju do xp vin7 na jeden disk pujde mi to?
Nebo musim mit ten disk rozdelenej a jakej program na to?
Chtel bych zkusit jestli to ma sunka zvladne.
Mam nick meganek96.
-
To není možné... ROFL :mweheh: na čem si to hochu ujíždíš? Nemáš ještě? Jenom doufám, že si neujíždíš na pubertě :-D
-
Disk musí být rozdělen, nick kde na čem? Taky trochu infa když něco chceš.
Pokud win7 na xp, to asi pujde pouze upgrade.
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
To není možné... ROFL :mweheh: na čem si to hochu ujíždíš? Nemáš ještě? Jenom doufám, že si neujíždíš na pubertě :-D
uzjidi na IQ 53..
jinak doporcuju googlit... tohle sou zakladni veci a navic vzhledem k topiku je to celkem offtopik...
-
Nainstalovat na jeden oddíl(partition) více systémů není nemožné, ale nejspíše přinese hodně problémů. Rozhodně bych každý systém instaloval na vlastní oddíl. Ano zvládne. A až budeš mít další offtopic dotaz, zeptej se napřed googlu či wikipedie.
-
Chtel jsem si to ulehcit a na net litam jen pres mobil.
Mam tu dva nicky a muzu se pripojit jen na tenhle.
Jinak ted mam prescotta 3,4Ghz,2Ghz ram.
A uz se nebudu holt ptat.
A disk uz delim a az ted tohle ctu,takze jsem to zvladnul sam.