-
Panasonic plazma 42" FullHD nebo 50" ready?
Zdravim, resim vyber plazmy od Panasonicu a to bud 42" FullHD ( PANASONIC TX-P42S10E ) a nebo 50" HDready (napriklad TX-P50X10Y). Prevazne tam bude pusteno PC - filmy, hry a obcas i televize samotna. Vzdalenost bude 3m. Nebo jeste uplne jina varianta a to nejsetrivejsi 42" HDready(PANASONIC TX-P42X10Y, ale tam se me zda to rozliseni na PC moc male).
-
Re: Panasonic plazma 42" FullHD nebo 50" ready?
Na PC vem FullHD a velikost dle finančních a prostorových možností. :D
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Zdravim, resim vyber plazmy od Panasonicu a to bud 42" FullHD ( PANASONIC TX-P42S10E ) a nebo 50" HDready (napriklad TX-P50X10Y). Prevazne tam bude pusteno PC - filmy, hry a obcas i televize samotna. Vzdalenost bude 3m. Nebo jeste uplne jina varianta a to nejsetrivejsi 42" HDready(PANASONIC TX-P42X10Y, ale tam se me zda to rozliseni na PC moc male).
ses si jistej ze na toto pouziti je plasma vhodna? Pokud na tom trvas tak ale full hd bych bral jako podminku. X10Y bych tedy vyradil a pak bud S10E nebo G10E(lepsi volba)
-
Řeším něco podobného a ze 3 metrů bude podle mě rozdíl mezi FullHD a HD obrazem takřka nezpozorovatelný...
Nad čím přemýšlím je spíš to, jestli 50" už přeci jen není hodně a budeš po TV koukat jak po plátně v kině - nestihneš celou scénu najednou.. Proto jsem omezil velikost na max. 46" :)
-
No ten rozdil v TV vysilani urco nepoznam (ani asi na filmech z PC). Ale nemam zkusenost s tim, kdyz na tom pustim hru. Vzdyt rozliseni 1024 dneska ve hrach je trosku malo. Ale necham se rad opravit :)
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
... Vzdyt rozliseni 1024 dneska ve hrach je trosku malo. Ale necham se rad opravit :)
Pokud to s PC propojis HDMI kabelem, tak te rozliseni plasmy nemusi zajimat. Ja mam 42" Panasonica (nativne 1024x768 tusim) a v PC mam nastaveno 1920x1080.
-
Citace:
Původně odeslal
Mymak
Pokud to s PC propojis HDMI kabelem, tak te rozliseni plasmy nemusi zajimat. Ja mam 42" Panasonica (nativne 1024x768 tusim) a v PC mam nastaveno 1920x1080.
Aha, tak to sem si blahove myslel, ze musim mit maximalne nastaveno 1024. Z PC by to slo z DVI -> HDMI kabelem. V tom pripade bych se priklonil take k ten HD ready asi..
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Aha, tak to sem si blahove myslel, ze musim mit maximalne nastaveno 1024. Z PC by to slo z DVI -> HDMI kabelem. V tom pripade bych se priklonil take k ten HD ready asi..
mno tv prijme temer jakykoli format a sama si provede down/up scaling. Samozrejme lepsi cesta je aby se neprovadel zadnej prepocet. Ale tady u 42 plazem je treba to stejne nechat na TV jelikoz tv je sirokouhla a rozliseni 4:3, takze stejne musis posilat 16:9 a jake zalezi na typu propoje. Na pousteni filmu je to sumak ale pracovat ci hrat na tak malem rozliseni a relativne velke obrazovce bych nechtel. Myslim ze s timto urcenim se min. S10ka radsi G10 vyplati a nebo jit radsi do lcd
-
Na 3 metry je imho 50" příliš, 42" akorát, snad ještě 46". Ale záleží na gustu, u mě si někteří z rodiny na 3 metry stěžují, že je 42" moc. :)
-
Ono to záleží na tom, co bude nejčastější využití, ale imho pokud bude většina věcí fullHD nebo alespoň HDready, tak je ta 50" ideální na filmy a hry. Jak by na tom vypadala obyč SD tv si netroufám odhadnout.
Btw pokud bysme se bavili jen o filmech, tak podle THX norem vychází pro 50" obrazovku optimální sledovací vzdálenost při fullHD asi 1,8-2m (pozorovací úhel 26-36°) a pro HDready okolo 3m. Za sebe můžu říct, že sice ze začátku je tak širokej pozorovací úhel dost nezvyk, ale po pád dnech už člověk nechce nic jinýho :).
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Ono to záleží na tom, co bude nejčastější využití, ale imho pokud bude většina věcí fullHD nebo alespoň HDready, tak je ta 50" ideální na filmy a hry. Jak by na tom vypadala obyč SD tv si netroufám odhadnout.
Btw pokud bysme se bavili jen o filmech, tak podle THX norem vychází pro 50" obrazovku optimální sledovací vzdálenost při fullHD asi 1,8-2m (pozorovací úhel 26-36°) a pro HDready okolo 3m. Za sebe můžu říct, že sice ze začátku je tak širokej pozorovací úhel dost nezvyk, ale po pád dnech už člověk nechce nic jinýho :).
A kdyz 50" tak co rikate na toto?
http://www.datart.cz/katalog/Plazmov...-PS50B450.html
http://www.datart.cz/katalog/Plazmov...-50PQ6000.html
-
U te P42S10E se strhla na tvfreak foru vášnivá diskuse jaký to má vlastně v sobě chip. Některé materiály uvádějí Vreal3, některé aktuální Vreal4. Nakonec se tak nějak "dohodlo" a odvodilo, že tam je "starý" Vreal3, který nezvládá počítat celou fullHD scénu (podle nějakých "testů" jim vyšlo cca 900 řádků). Já plánuju kolem vánoc pořízení právě té S10E a nebo G10E.
Vzdálenost mám 3m a uvažoval jsem nad 46" a nebo 50" - vyhrála 50tka. 42" je pro mě malé ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
U te P42S10E se strhla na tvfreak foru vášnivá diskuse jaký to má vlastně v sobě chip. Některé materiály uvádějí Vreal3, některé aktuální Vreal4. Nakonec se tak nějak "dohodlo" a odvodilo, že tam je "starý" Vreal3, který nezvládá počítat celou fullHD scénu (podle nějakých "testů" jim vyšlo cca 900 řádků). Já plánuju kolem vánoc pořízení právě té S10E a nebo G10E.
Vzdálenost mám 3m a uvažoval jsem nad 46" a nebo 50" - vyhrála 50tka. 42" je pro mě malé ;-)
potvrzeno i primo z Panaka ze S10E ma Vreal3. A me osobne taky prijde pri hd obsahu na 3m min 50ka. Pokud byste se ale meli ridit doporucenim panasoniku tak na 3 m doporucuje myslim min 58ku to jen tak pro zajimavost:)
Citace:
Původně odeslal
butcherson
chapu tvoji orientaci za cenou, ale s ohledem na pouziti ktere planujes tak plasmy jine nez od Panasoniku bych vyskrtl okamzite. LG i Samsung jsou od dost nachylnejsi na retenci a pri tomto pouziti hrozi i pern. vypal
-
osobne mam na 3m 42" px80 a je to male ... takze 50" ... a urcite panaka viz. Pavlis ... s x10-kou chybu neudelas
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
osobne mam na 3m 42" px80 a je to male ... takze 50" ... a urcite panaka viz. Pavlis ... s x10-kou chybu neudelas
To uz je trosicku nad moji cenovou predstavu. Panasonic 50" kolem 30000 s dph. je prece jenom uz rozdil :(
Pokud to tedy nejak sesumarizuju, tak hadam, ze pokud bych se chtel drzet cenove relativne pri zemi a mit relativne kvalitni TV, tak asi ta TX-P42S10E. Pujdu holt se sedackou bliz :)
-
četl jsem tvůj thread na tvfreaku :-D
Zkus si někde vyzkoušet, zda rozdíl mezi "malou" fullHD a velkou HDready uvidíš při tvém plánovaném použití. Třeba zjistíš, že detaily z fullHD ani nevidíš.
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
To uz je trosicku nad moji cenovou predstavu. Panasonic 50" kolem 30000 s dph. je prece jenom uz rozdil :(
Pokud to tedy nejak sesumarizuju, tak hadam, ze pokud bych se chtel drzet cenove relativne pri zemi a mit relativne kvalitni TV, tak asi ta TX-P42S10E. Pujdu holt se sedackou bliz :)
Mno z diskuze vyse jsem myslel, ze uz nechces jit do full-hd ... jinak tak 50-ka od panaka stoji necelych 22 ... http://www.videoexpert.cz/plazmove-t...era-tx-p50x10y ... coz si myslim zas takova palka neni
-
Tak to bych mozna investoval cca 25k a koupil lonsky model 50PZ80E - 50" fullHD. Je o cca 5-6k levnejsi nez 50S10E.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Tak to bych mozna investoval cca 25k a koupil lonsky model
50PZ80E - 50" fullHD. Je o cca 5-6k levnejsi nez 50S10E.
PZ80E bych nebral ... uz si presne nevzpominam co to bylo, ale cetl jsem neco o spatnem zpracovani obrazu ... navic ... ta spotreba
-
řešil jsem něco podobného, nakonec jsem si vybral P42G10E (VReal4). Původně jsem chtěl S10 (Vreal3). Já teda měl jasno ve velikosti.
Čekám jen na kreditku, zaplacením kreditkou dostanu navíc rok záruky a 90dní na náhodné rozbití/ukradení.
neberte to jako reklamu, přísahám, tři roky tam už nepracuju :-)
http://www.csob.cz/cz/Lide/Platebni-...tni-karta.aspx
-
Mam ted trochu brouka v hlave s tou 50". Ty nazory se lisi clovek od cloveka. Nekdo rika, ze HD ready je krok zpet a nekdo rika, ze to stejne nepoznam a at radeji vezmu vetsi uhlopricku. Jeste jsem pri brouzdani narazil na tento model: TX-P50C10Y (oproti X ma jen 2 HDMI a nema to automaticke rizeni kontrastu, coz bych obe dve veci ozelel). Co na ni rikate?
Kdyz jsem se dival sem, tak moc rozdilu mezi temi zakladnimi modely nevidim: http://www.cybex.cz/vyhledavani/prod...sort=price-asc
-
tak zacinam resit jakou vybrat TV pro rodice na Vanoce
vyuzivat se bude pouze na filmy takze to vidim na plazmu (bratr jeste pokukuje po LCD od Samsungu) a kdyz plazmu tak panasonic
preci jenom od doby kdy jsem mel sirokej prehled a mohl si ruzny vyrobky vyzkouset uplynulo hodne casu (pracoval jsem v DatArtu), tak bych se rad zeptal na nazor
nevim jeste presne velikost... preci jenom HD filmu moc na ni nepobezi a nevim jak bude vypadat bezne UPC na uhlopricce 42" nebo 50" z 2,5m-3m (je 50" uz opravdu mimo ?)
-
Kolega ma 42PX80 na analogovém UPC v Brně a co jsem u něj koukal, tak se obraz zdál o něco "málo" lepší než na mé 32" LCD TV. Na SD vysílání bych bral HDready...
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Kolega ma 42PX80 na ....... Na SD vysílání bych bral HDready...
rozhoduje engine, zastaralou 42PX80 bych sem netahal. Pokud však rozhodujou peníze, HD plazmu bych taky nekupoval.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0090415146.htm
http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...l?tag=txt;page
http://www.avforums.com/reviews/Pana...10-Review.html
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Mam ted trochu brouka v hlave s tou 50". Ty nazory se lisi clovek od cloveka. ..........[/url]
vím jak se cítíš, prošel jsem tím samým.
K rozhodování - čím větší úhlopříčka, tím více bych se rozhodoval pro HD
přecházím z 70cm CRT, nárůst na "mrňavé 42" plazmě" budu mít 36cm. Vybral jsem si géčkovou řadu, protože má nejnovější zpracování obrazu. eSková řada zobrazuje mezi 900-1000 řádky a taky hůře pracuje s SD vysíláním. 400 vs 600Hz by mě vůbec netrápilo.
HDready by mně trápilo při pouštění HD filmů. Jestli to ale stojí za příplatek v mém případě 10kkč, to nevím ani ve svém případě, natož Ti radit.
-
"zastaralou" ?? Dyt je to lonsky model ne? Nema Skova rada stejny chip jako lonska 80tka??
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
"zastaralou" ?? Dyt je to lonsky model ne? Nema Skova rada stejny chip jako lonska 80tka??
Máš pravdu, čip je stejnej, jako v řadě S. Zastaralej je panel.
-
Diky moc za Vase reakce!
Dnes sem se byl podivat v obchode (bylo pusteno HD vysilani) a ta 50" byla v detailech zubatejsi nez ta 42" ale ne nejak kardinalne. Bohuzel k porovnani nebyla zadna hra nebo PC (na plochu a dalsi aplikace budu mit stale stejne svuj monitor), takze se jedna prevazne o hry.
HW mam Core 2 4400 na 2,4 GHZ, 2 GB ram a Radka 4870, ale stejne planuji upgrade.
Myslite si, ze na hry lepe tu mensi full nebo bude stacit HD ready?
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Diky moc za Vase reakce!
Dnes sem se byl podivat v obchode (bylo pusteno HD vysilani) a ta 50" byla v detailech zubatejsi nez ta 42" ale ne nejak kardinalne. Bohuzel k porovnani nebyla zadna hra nebo PC (na plochu a dalsi aplikace budu mit stale stejne svuj monitor), takze se jedna prevazne o hry.
HW mam Core 2 4400 na 2,4 GHZ, 2 GB ram a Radka 4870, ale stejne planuji upgrade.
Myslite si, ze na hry lepe tu mensi full nebo bude stacit HD ready?
50"-ka je dobra, ale musis od ni sedet dost daleko prave kvuli onomu hd-ready ... pokud dobre vidis a budes sedet bliz nez 2m, tak vem radeji full-hd ... i kdyz jen 42" ... pokud ale opravdu planujes brat jako hlavni pouziti hry, tak na plazmu kasli ...
-
Prochazel jsem si fora a obchody a nejak me driv vubec nenapadlo hledat jinde nez u Panasonicu (vsichni v okoli ho maji a sou spokojeni). Ale je to opravdu takovy rozdil oproti Samsungu nebo LG?Ze bych vzal 50" full HD ale ne Panasonic..
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Prochazel jsem si fora a obchody a nejak me driv vubec nenapadlo hledat jinde nez u Panasonicu (vsichni v okoli ho maji a sou spokojeni). Ale je to opravdu takovy rozdil oproti Samsungu nebo LG?Ze bych vzal 50" full HD ale ne Panasonic..
vzhledem k tomu pouziti co planujes znovu opakuji u LG a Sama je treba pamatovat na vyraznejsi retenci obrazu nez v podani panasoniku a v jake mire to muze zpusobit pernamentni vypal ti nikdo nerekne, ale pokud se tak stane tak to muzes vyhodit, reklamovat toto nelze. Obrazovou kvalitou jsou min. Samsung vyborne, ale kazi to retence, vyssi poruchovost, bzukot.
-
Diky za Vase reakce. Dnes jsem uz musel skoncit s rozhodovanim a koupil jsem Panasonic 50"..uvidime :)
Jeste jednou diky vsem!
-
Co přesně si vybral? Koukej se pak podělit o fotky ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Jirka_koffee
Co přesně si vybral? Koukej se pak podělit o fotky ;-)
Kamos co ma 50 full HD tak rikal, ze si mam radeji koupit 50". Ze ta 42" bude pro me za chvilku mala a rozdil stejne moc nepoznam (mezi full a hd).
Vzal sem toto tady:
http://onlineshop.cz/tv-technika/pla...ma-34488P.html
V pondeli prijede, tak napisu :)
-
kacirsky premyslim o levne full HD Samsung PS50B551, plazma 100 Hz nebo full HD projektoru, cena u obou tak kolem 30k, u projektoru muze byt o neco vyssi Pnaka 4000 rada... Porad jsem cekal na LED, ale nejak to neprichazi v cenove relaci, kterou bych akceptoval, tak zvazuji +- sy obou reseni.
Zdroj jen fullHD. Hry tak 25 procent, SAT 40 procent, Filmy HTPC 30 procent, zbytek rezie media portalu a plochy.
-
Tak uz je doma a zatim sem jeste neotestoval. Jakmile tak udelam, hned napisu. Jenom dotaz-nejsou nejake ovladace na WIN XP pro tuto TV?Nemam to roztazene uplne do okraju. V nastaveni mam jenom "Monitor plug and play".
-
A jake rozliseni jsi nastavil?? 1366*768 není zrovna "standardní" rozlišení a ne každá grafika to umí (ale tvůj Radek ano). Možná budeš muset použít PowerStrip na definování tohoto rozlišení - a nebo používat 1360*768.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
A jake rozliseni jsi nastavil?? 1366*768 není zrovna "standardní" rozlišení a ne každá grafika to umí (ale tvůj Radek ano). Možná budeš muset použít PowerStrip na definování tohoto rozlišení - a nebo používat 1360*768.
V powerstripu to bohuzel nejde upravit. Pokud dam "zmenit", tak se otevre standartni nastaveni obrazovky..
-
Nevím co přesně jak děláš, ale zkus toto:
Nainstaluj PowerStrip, po restartu Win klikni v tray liště pravým tl. myši na ikonu PW -> profily obrazovky -> konfigurovat. Otevře se okno s klikacím tlačítkem „vylepšené nastavení obrazovky“.
Klikni na „vylepšené nastavení obrazovky“ -> přidaná rozlišení -> v levém sloupci je xx rozlišení – najdeš tam 1366x768p 60Hz (LCD/TV). Vpravo nahoře jsou dvě okna – v jednom bude asi 1360 (přepiš to na 1366) a ve druhém je správné 768. Dole dej „přidat nové rozlišení“ – varování ignoruj a dej ANO při otázce na restart počítače. Po restartu by již mělo být rozlišení zařazeno mezi ostatní.
-
to vubec neni treba a stejne nevim zda ta plazma ma 1:1 pixel mapping. Pokud to mas pres hdmi-hdmi tak do ni pust standart 720p ci 1080p a ona si to sama prechrousta, max. v ovladacich postelovat velikost plochy ci posunuti.
-
Rozliseni sem nastavil, ale problem je v tom, ze to televize nerozbrazi (cerna obrazovka). Ale v nastaveni sem vyresil pres overscan. Bohuzel ted to nevezme uz ani 1360x768 ale pouze 1360x1024 :( (ta 768 hodi taky cernou obrazovku). Jeste upresnim ze to tam poustim pres DVI-HDMI.
Jeste mam takovej hloupej dotaz - jde udelat to, abych mel na plose LCD jiny wallpaper nez na plazme (pokud tam mam rozsirenou plochu?
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Rozliseni sem nastavil, ale problem je v tom, ze to televize nerozbrazi (cerna obrazovka). Ale v nastaveni sem vyresil pres overscan. Bohuzel ted to nevezme uz ani 1368x768 ale pouze 1368x1024 :( (ta 768 hodi taky cernou obrazovku). Jeste upresnim ze to tam poustim pres DVI-HDMI.
tak pres dvi-hdmi by to melo byt stejne, podivej se do manualu jake rozliseni jsou podporovany pres hdmi, ale predpokladam ze pouze 720p ci 1080p standart (Take pozor na frek). Tyhle dve ale musi fungovat, sam to mam vyzkouseny na 42ce hd ready. Kazdopadne mi neni jasne jak jsi to myslel tim overscanem? ten pokud mas cernou ti prece nepomuze ne?
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Rozliseni sem nastavil, ale problem je v tom, ze to televize nerozbrazi (cerna obrazovka). Ale v nastaveni sem vyresil pres overscan. Bohuzel ted to nevezme uz ani 1360x768 ale pouze 1360x1024 :( (ta 768 hodi taky cernou obrazovku). Jeste upresnim ze to tam poustim pres DVI-HDMI.
Jak psal Pavlis - nastav 720p/1080p a neres plazma si to nejak prelouska ... pokud to nechces na cteni webu, tak by to melo byt v pohode ... i moje 42px80 s 1024x768 si s 1080p poradi a v pripade krize se da text z webu precist
//edit: ted si vzpominam, ze jsem s tim davneji taky laboroval a neslo to ... cokoliv krome stand.rozliseni melo kolem ramecek at jsem delal co delal
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Jeste mam takovej hloupej dotaz - jde udelat to, abych mel na plose LCD jiny wallpaper nez na plazme (pokud tam mam rozsirenou plochu?
Taky jsem hledal a nasel totok ... http://www.softpedia.com/get/Desktop...llmaster.shtml
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
tak pres dvi-hdmi by to melo byt stejne, podivej se do manualu jake rozliseni jsou podporovany pres hdmi, ale predpokladam ze pouze 720p ci 1080p standart (Take pozor na frek). Tyhle dve ale musi fungovat, sam to mam vyzkouseny na 42ce hd ready. Kazdopadne mi neni jasne jak jsi to myslel tim overscanem? ten pokud mas cernou ti prece nepomuze ne?
Diky za reakce. Overscan byl jeste k te problematice roztazeni do okraju. Taky diky moc za ten programek na plochu! Bohuzel mi porad nejde do hlavy, jake nastavit to rozliseni (kdyz pred instalaci powerstripu slo 1360x768 a i po odinstalovani programu to stale nejde). Nebere me to uz ani 1024x768.
-
Tak to sorry za komplikace. Než jsi PS odinstaloval, vrátil jsi zpět provedené změny?