chtěl bych si přečíst názory na tyto serie procesorů 1700+,
tak do toho CO JE LEPŠÍ KOUPIT (pokud to někde je už psáno sypu si popel na hlavu) :idea:
Printable View
chtěl bych si přečíst názory na tyto serie procesorů 1700+,
tak do toho CO JE LEPŠÍ KOUPIT (pokud to někde je už psáno sypu si popel na hlavu) :idea:
Koukni se nahoru do tehle sekce, je tam nekolik threadu oznacenejch jako "dulezite", asi ve 2. z nich bys mel najit odpoved. Jinak DLT3C de lip taktit, ale celkem o dost vic topi =>chce to hodne dobre chladit
DLT3C je bezkonkurenčně lepší
A lepšie s ním vykúriš byt. ;D ;D ;D
DUT3C dosta¨nes tak na 2160mhz
DLT3C i na 2500mhz ale neuchladis to vzduchem a i normalne se hreje jako krava pro mne lepsi volba je DU
DLT3C je lepsi!! ja som ho na 2,4Ghz uchladil v poho vzduchom, pri 100% zatazi 53,5-54C, ale ten hluk..... :-) ten moj coolermaster na 4800ot. pekne reve ;D
Podla mna je lepsi DUT3C
Vsak prave preto ze ho sice chladicmi s vyssimi otackami uchladis...ale reve ako blazon. A vela ludi chce vysoky vykon a tiche PC...pre nich je lepsia volba DUT3C....som sa rozhodol ze aj ja dam spat toho svojho DUT3C pravdepodobne (JIUGB).
ale ked am DLT3C na nizsej frekvencii-cca2200mhz je to tichucke, a este je tam rezerva! 8-)
Tiez som xcel DLT3C ale ked som uvidel tie teploty... som rad, ze som ho nekupil
kazdy chvali to svoje! ;D
nie je o com. moj ide teraz 11x200 pri 1,6v a 2200 ot na v 9. tiche jak svina :D
NO hej ale s DLT3C by si sa dostal podstatne vyssie ... ale zase keby si to uchladil !!Citace:
Původně odeslal Manik
Ja som s mojim DUT3C uplne spokojny... Vykon postacujuci a pocitac tichucky...
No myslím že verdikt je jednoznačný. Okolo 2200MHz sú obidva procesory tiché, akurát DLT je schopný aj 2500MHz pri výkonnom chladení. (Už na tom pracujem) Toť asi vsjo.
A Gabo podľa mňa narazil na veľmy nešťastný kus alebo sériu 0307WPMW.
ja mel oboje a rozhodl sem se pro DUCitace:
Původně odeslal KAFFundASS
hm super ale kdyz dam DL na 2200mhz tak to da i ten muj a o 10c lipCitace:
Původně odeslal bananalama
a kdyz dam V11 na 2000ot tak bych mel v burnu na DL tak 70C ;D
takze to mrdam
ja bych vzal DLT .
To ze vic topi je pravda , ale neni se cemu divit, kdyz s nim jedete na 2300mhz - kde vyzaruje kolem 100 W !
Me jede na 2100 pri defaultu ( 1,5 V) = cca 70 W
Mě by jen zajímalo, chlapi, jestli to už někdo měřil, tu spotřebu ve wattech. Zatím mám odměřený DUT3C JIUGB při 2100MHz a 1,70V. Těch 70W tam není ani omylem, a to byla spotřeba měřená při zátěži Sandrou 2003-
KURŇA! zavahani života!:((( dneska sem mohl skoupit JuHB 1700+ DLT3C za 1500,-! :(( krna to sem zasral! myslel sem ze je to nejaka zasrana serie(zatim sem se o to moc nezajimal) :evil:
Ja mam DLT3C, pecie jak svina a aj tak som si ho nechal. Ide pekne pretaktovat a casom som aj tak chcel vodne chladenie.
jj aj ked je DLT3Cko viac zhave........ je lepsie. Uz len ked mozes pri nessich frekvenciach, tak okolo 2.1-2.2ghz davat pohodových 1.5v :wink:
To pri DU3C asi nedas ;D
Neviem či je lepšie DU alebo DL.Ja mám DU 0311 a na 1,65 to frčí až do 2,2 prime stable potom už musím prikladať V ale mám na hovno ramky viac ako 2375 z toho momentálne nedostanem. :evil:
Citace:
Původně odeslal BRUCEF
74W mam pri 1,75V a 2,34Ghz.Pri 1,6V a 2,16Ghz mam asi 59W
Mrdej či nemrdej, ja som mal tiež obydva, ale rozhodol som sa pre nekompromisný výkon DLT. ;D :smoke:Citace:
Původně odeslal fabsa
A nestačil by na to Thermaltake Volcano 11???Citace:
Původně odeslal fabsa
A kde se vůbec daj sehnat ty DL? Prosim napište mi nějaký obchody. Díky.
rozhodne stacil na 5300 otacek noproblema ;DCitace:
Původně odeslal Dj Google
ale nevim jak dlouho by to bavilo usi
Dneska mi přišel XP 1700+ DL
Jede na 1.5V,ale fakt topí jak bejk :o
Dal jsem ho na 190 FSB,ale to už chtěl 1,6V.Na 196FSB dokonce 1,7V a to už při CPU burn mělo něco kolem 70-80°C :-o
Zatím jsem ho nechal na 190 FSB a 1,62 V a teplota je 48-55°C
Chtělo by to asi nějakej lepší chlazení.
Pomohl by nějakej cooler Master s měděnou destičkou nebo už to chce vodníka? (to ještě není léto :-o :-o )
proto mam DU na 2160mhz pri V11 na 2000OT teplota 47 vc idle v burn cca 58
a mam ticho a klid vykon celkem slusnej samo 2500mhz by bylo super ale vodnika nechci :evil:
Na DLT3C jednoznacne vodnika (ak chces ticho a vykon).Citace:
Původně odeslal Katoo
By ma zaujimalo, ze ludia co maju 0308SPMW a idu pri 1.5V na 2.1GHz, ci to maju prime stable. Ja som svoj testoval a je prime stable pri 1.525V na 2GHz (testovane 24 hod.) a teplota sa hybala okolo 53°C. Zas som chytil najhorsi kus zo serie SPMW (alebo to iny nemaju prime stable)???
nic si z toho nerob, mne na 2Gh pri 1.5V nenabehne ani bios a pri 1.525 vsetko frci
Dnes jsem kopl do kompu novej DLT3C (viz podpis-dík Ondro). Topí teda fakt dost, ale proti starýmu DUT3C JIUGB to není tak strašný. Prime jsem testoval jen 3 hoďky - bez chyb a dál už to nežeru. Teď to smažím UD klientem a zatím drží. V biosu mám nastaveno 1,675V - monitoring ukazuje 1,63-1,65V. Chce to lepší chlazení. Přitom Sandra ukazuje "pouze" 68W - což by nemělo být zas tak moc. Iddle to má 45°C, pod zátěží PRIME 56°C. Takže nárůst cca +8°C proti JIUGB. :?
jaktože jde DLT taktovar líp když to je revize A ja myslel že nejlip jdo B
Protoze to neni revize A, ale B s defaultnim napetim 1.5V.
Keď robíš poriadny upgrade, tak DLT...
Keď potrebuješ každý MHz navyše takisto... Len je otázne či by neboli lepšie 2100+ AIUHB... :?
Keď už máš DUT, tak je zopár možností:
- nemáš ho komu predať, tak radšej investovať do niečoho iného...
- máš ho komu predať, ale máš zlé chladenie, tak len s dobrým chladičom...
- máš ho komu predať, ale získaný výkon pretaktovaním navyše pravdepodobne nevyužiješ (brzdia to iné komponenty), tak sa to neoplatí...
- keď chceš získať rekord v OC, tak ho ber...
Taky mám od Ondry jeden kousek a na 2300MHz už chce 1,725V. Iddle mám 40°C a pod prime 52°C. Běhá na 2300MHz i na nižším napětí (1,675-1,7V), ale jakmile přeleze 50°C, tak prime padá. Tak mu dávám víc šťávy a je klid. Ale s lepším chlazením by se určitě choval líp. :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
Chtěl bych koupit 1700+ DUT3C nebo DLT3C, OC bych si představoval něco kolem 2100-2300MHz a budu mít chladič AC Slim Silent Pro TC. Mám vzít DL nebo DU? Uchladím DL v pohodě? Dík za radu.
DU ti nemusi dat 2100-2300 MHz (zavisi od kusu), a DL pecie jak das. Ja osobne by som sa bal dat na DL cisto hlinikovy chladic.
Ja som behal s Titanom D5TB (cisty hlinik) na 2300Mhz a pohoda :)Citace:
Původně odeslal Toxic
(ked neberiem do uvahy otvorenu case, vymontovany zdroj a otvorene okno :)
Spominal som JA OSOBNE. :DCitace:
Původně odeslal Vorlon
Inac aj ja poznam par takychto extremistov (nic v zlom).
ja flashnu MoBo a prej tam pak frčej THB ;D
koupim DLT3C a bude - dnes sem koupil wb a včera čerpadlo ;D
a co to ma byt za seriu apod.??
jeden boreček mi nabídl DLT3C XPMW - prej je super
fakt se v tomto moc neorientuju
Tak ako vravis. Este by som odporucal aj SPMW, aj to je jeden stych lepsich kusov.Citace:
Původně odeslal joXerus
AXDA1700DLT3C
JIUHB0308SPMW
Není čistě hliníkový, má měděnou destičku přicínovanou pod hliníkový pasiv. BTW je doporučovaný pro XP do 3000+. http://www.bostar.cz/Super%20Silent.htmCitace:
Původně odeslal Toxic
OK, dik za upozornenie.Citace:
Původně odeslal rned
Neviem preco potom nedaju do nazvu copper. Ved v modeli pred tymto modelom to tak maju. Tym padom ten DL uchladis, ale velky overclock (nad 2.2G) neurobis (zavisi aj od kusu cpu).
No tak jsem taky zkousel vcera DLT3C - pravda jede na defaultu 1.5V i na 2Ghz ale topi hrozne. Jeste jsem ho vytahl na 2100 ale uz musi mit 1.65V aby byl primestable - pak mi to pece 63.5 stupne v torture testu. A to je teda poradny rozdil oproti DUT3C. Ten stary co jsem mel byl downgrade z XP2800+ a jel bez navysovani jen na 1800Mhz a s 1.7V i na 2GHz - 2100 ale nedal vubec (na 1.7V vic jsem nechtel davat) - ani post. Ale na tech 1.7V a 2GHz mel v klidu nakych 36 stupnu coz je sakra rozdil oproti cca 54 stupnum DLTC taky na 2Ghz a defaultnich 1.5V.
No nakonec si asi stejne necham toho DLT3C a zkusim se dostat aspon na 2200 at ta teplota ma aspon nejake opodstatneni v narustu o 200Mhz :-)
tak se cim dal vic utvrzuju v tom ze si asi necham svoje acko.
zajimalo by me jaky by byly teploty pri defaultnim voltazi a defaultnim taktu A0 vs DU. vs DL (nejde mi primo o stupne, ale o rozdily) ???
Ja som sa tiež chytal za hlavu, že som kúpil B0 DUT3C a pár dní nato vyšlo toto DLT3C... Ale teraz mi to až tak nevadí, hlavne, že nemám také problémy s chladením...Citace:
Původně odeslal Braindead
Pozerám, že teploty Lka sú aj o 5-10 stupňov vyššie ako Učka pri rovnakom takte...
No jo jenze jestli je tak jako u me ze kdyz nastavim 1.7v a pri PRIME95+BurnK7 klesne napeti na 1.63v! Tak se nedivim ze pri 1.7v je to nestabily po urcitym zatizeni a teplte.... Mam v podstate stejnej problem..... Mam ted to v podpisu... a v biosu 1.725 a taky to dava spis tech 1.68-1.69 bez zatrezeCitace:
Původně odeslal Massaro
niekto tu pisal, ze mu na 2ghz dlt3c moc ,,,topi,,, mne na 2ghz ide bez zataze na 37C(otvoreny case)1,525V. a ked case zavrem teplota ani po hod. zataze neprekroci 52C a to mam case UPLNE NEVETRANY=ziadny chasefan, DLT3C ,,,topi,,, len na vyssich frekvenciach=tam kde by sa DUT3C nikdy nedostal!!!!!! tak prestante ociernovat moj procacik!!!!! :wink:
a preds trochu kritiky, DLT3C nezvlada vysoku FSB, aspon moj-225 s malym multipl., kamos ma DUT3C a isiel mu na 237 :o
No mi zatím zkušebně při 203,9*11,5 (2345MHz) a 1,7 V 42 St. při SETI a 44st. při Prime. Na 1,6V to bylo 38 a 40st při teplotě okolí 23 st. Otevřený case, Falcon Rock na CPU + 2 příd. větráky dovnitř.
tak to ses pekne vedle, topi MNOHEM vic i pri default...Citace:
JJCitace:
Původně odeslal tesla
Blbost :) nezvlada ti to neco jinyho.. RAMky, chipset....Citace:
tak at to zkoušej an jednom compe a jenom menej cpu
NO jasne ze mu to nezvlada nieco ine !! Ved je to ta ista technologia vyroby tak tam urcite nemoze byt taky skok ! a este asi nikdo nenarazis konecnu FSB procesora pretoza nato asi zatial niesu pamete !!Citace:
Původně odeslal MaPa
no teda, odkedy procaku (odomknutemu) vadi FSB, ved ani on sam nevie na akej FSB ide takze nevidim dovod preco by 1 kus mal ist 225 a druhy 237FSB, to urcite neni v procaku :-).
btw: DLT3C kuri ako das uz pri 1.5V 1.466Ghz !!!
Ja mam na DUT(12*166=2,0ghz) 50'C v idle a 55 pri zatezi. mam na tom V11 a vetrak na 2000rpm. Zda se mi ta teplota docela dost vysoka na to, ze tu nekdo s DLT ma na 2,3ghz 50'C pri zatezi :evil: :evil: :evil: Myslite, ze mam jen blby kousek? :?:
NO hej ale oni (aj ja) to nechladia z V11 na 2000ot./min. ktory ma pri tychto otackach dost uubohy vykon !!Citace:
Původně odeslal Deacon
To hej ja som na teplotu haklivy ak nemam pri idle max 39 pri najhorson 40 tak to je zle hoci ako to ukazuje v podstate rovnako ako 8k9a2+ co tak pozeram.
A pri zatazi akceptujem max 46-47 ale to je asi v pohode, to vravim co mi ukazuje ten USDM.
Pri 13.5x150=2.0GHz a 1.8v som mal max 51 pri záťaži.Citace:
Původně odeslal Deacon
Tak to je nejak vela ale pri tych 1.8v je tak dost, este aky mas chladic.Citace:
Původně odeslal x3X3x
Kua co sa všetci tým teplotám tak hrozne čudujete :evil: ??? Vždit 2 GHZ už niečo je :evil: ??? To si myslíte že budete taktovat stále a stále nekam až do neba a teplota CPU bude stále pri pokojovej teplote :evil: ??? Niekomu trocha vystúpi teplota pri 2,2 ghz a už sa pýta: Mam blbý kúsok ??? :evil: Ved XP jak XP. Ešte som sa nstretol XP 1700+ ktorá by išla taktnút menej než 2600+ :roll:
Tak to toto forum necitas poriadne. Su ludia, co idu ledvy na 2400+.Citace:
Původně odeslal Pyroteam
2Toxic: hej je par kuskov ktore nejdu nad 2400+ to je pravda...minule som u kamosa jeden skusal a nevedel som ho dostat na tych 2600+ :(
No ja mam asi cekom dobry kus ale tiez ho nemozem dostat prime stable na 2600+ ale to je mozno zdrojom. Ale nie som si celkom isty.
No nejaké to velmi malé percento ludí (neštastnici) majú kusi ktoré moc niejdu :wink:Citace:
Původně odeslal Toxic
Múj nazor je: CEZ PRIME TO NETESTUJ! Prime je dost na *** test! Mne to vihodí chybu po 5 sekundach (na sestave viz dole) ale v hrach ani náznak nestability. (Skamošmi som hral od 10 večer do 6 hodin ráno) ;D -A všetko apsolutne v poho.Citace:
Původně odeslal ManDark
NO ja som mal to iste so starym procakom !! isiel som snim na 2166MHz pri 1.8V a prime mi po par minutach hodilo chybu no zo stabilitou v inich aplikaciach som nemal apsolutne ziadne problemy, proste setko ostatne frcalo jak hodinky !! :wink:Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Hry ti idu asi preto, lebo nevykonavaju tu operaciu ktora dobre nefunguje. Ale ak by si nieco pocital, tak ti to hodi zly vysledok, inac ak ti prime95 hadze chybu tak by som radsej znizil freq. aby sa procak rychlo nenicil.Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Vorlon ma pravdu hoci prime je fest prisne co sa tyka stability ale ak niekto robi v Exceli alebo take nieco s vypoctami tak je to dolezite inac asi menej.
Chcel by som Vas (prime nestabilnych) vidiet po 6 hod. grabovania videa, ked by ste zistili, ze sa Vam to pokazilo a cela praca je na ...
Ale proti gustu ziaden disputat.