-
najlepsie prislusenstvo do 1000 korun
presiel som niekolko stranok s vlaknami a nenasiel som podobne, tak zakladam. piste sem vsetko lacne (nie uplne bezne) prislusenstvo, ktore ste kupili pod 1000 korun (40 dolarov, 35 eur, 30 libier...) a nedate na neho dopustit.
zacnem:
- neoprenovy popruh OpTech usa super classic - ebay pod 30$ (original popruhy su ako za trest)
- trojita vodovaha do sanok blesku - ebay pod 5$
- no-name dratena spust - ebay okolo 5$
- ochranne sklo na lcd giottos aegis - zalezi an fotaku 10 - 30 libier. sam ho nemam, ale ludia na nete si ho pochvaluju
-
Re: najlepsie prislusenstvo do 1000 korun
Citace:
Původně odeslal
shelll
Souhlas, cokoliv od OpTechu je velmi dobré, Super Classic strap je imho nejlepším z popruhů, jen doporučuji loop uchycení.
Vřele doporučuji také Reporter/Backpack connectors (viz http://www.optechusa.com/product/det...PRODUCT_SUB_ID=# pod nr.10) pro batohy, které mají na popruzích poutka.
Dálkové ovládání tohle: http://cgi.ebay.co.uk/Timer-Remote-C...item19b4cc4781 . Kolem 20 GBP (u nás s velkou slávou tuším za 2K na oehlingu), existuje pro všechny značky (klíčová slova "timer remote").
Z českých luhů a hájů doporučuji poločalouněné brašny na stativ Doerr Adventure - za 750 levnější než značkové, přitom velmi dobré, pohodlné a stabilní na zádech (popruh na jedné straně široký přes celou brašnu a natvrdo přišitý), zapínání na zip a spony, existuje ve více velikostech: http://www.excelfoto.cz/doerr-pouzdr...rd-m-2211.html
Z popruhů dál u nás laciné, velmi dobré neoprenové popruhy od Katy - Reflex C (bez QR): http://www.ebrasny.cz/kategorie/Pris...-Reflex-C.html a Reflex E (s QR): http://www.ebrasny.cz/kategorie/Pris...-Reflex-E.html . Mimochodem, tyhle popruhy mají projektovanou nosnost přes 50 kg a Kata garantuje 25 kg :) .
(mám dva Optechy i obě tyhle Katy a záleží jen na gustu, nedá se říct, které jsou lepší)
-
ja mam na d300 a s pro loop-ami a je to lepsie ako obycajne, ktore mam na d50 (vtedy som loopy nezohnal). loop sa zmesti skoro na kazdy fotak, kedze tie snurky su dost tenke a doverujem mu viac ako obycajnemu uchyteniu.
este som mal v ruke neoprenovy popruh od lowepro (pred par rokmi skoncili vyrobu, neviem ako teraz) a ten bol podla mna az strasne pruzny, fotak klesol aj o 5cm, az som sa bal, ze sa to roztrhne. kamarat ma ten popruh do dnes s d70 + 20-35 f2.8 a drzi dobre.
-
Ony by ty "pružící" popruhy měly vydržet hodně, nejsou jen z neoprenu, ale uvnitř jsou nosné "struny". Ty Katy, které jsem linkoval, pruží právě zcela minimálně, popruhů jsem měl docela dost a nejvíc pružil neopren od Tamracu, to bylo jak bungee-jumping ...
-
dalsia super vec je zvacsujuca ocnica nikon dk-21m, ktora zvacsuje obraz v hladaciku o 17%
pasuje nie len na nikony (urcite od d50 po d300), ale aj na vela canonov a imho aj na ine znacky sa to bude dat nasadit.
-
prave som dal nabijat tuzkove baterky a tak mi napadlo dalsie prislusenstvo pod 1000 korun :)
nabijacka na 4x AA baterky Voltcraft IPC-1L. ja ju mam z conradu (pisu tam, ze je to novinka, ale maju ju niekolko rokov :D). vie nabijat a vybijat baterky roznymi prudmi. vie ozivovat baterky. kazda sachta na baterku vie robit inu vec, nie su zavisle na sebe. jedine obmedzenie je, ze ked sa da nabijat prva baterka nejakym prudom, tak ostatne baterky sa daju nabijat maximalne takym prudom alebo nizsim. samozrejme popri nabijani sa mozu ine baterky vybijat. je to okresana verzia nabijacky IPC-1, kde jediny rozdiel, co som nasiel je, je ze ma este jeden vyssi prud na vybijanie/nabijanie a stoji dva krat tolko...
mate niekto skusenost s tym ochrannym sklom na lcd od giottos?
-
Citace:
Původně odeslal
shelll
prave som dal nabijat tuzkove baterky a tak mi napadlo dalsie prislusenstvo pod 1000 korun :)
nabijacka na 4x AA baterky Voltcraft IPC-1L. ja ju mam
z conradu (pisu tam, ze je to novinka, ale maju ju niekolko rokov :D). vie nabijat a vybijat baterky roznymi prudmi. vie ozivovat baterky. kazda sachta na baterku vie robit inu vec, nie su zavisle na sebe. jedine obmedzenie je, ze ked sa da nabijat prva baterka nejakym prudom, tak ostatne baterky sa daju nabijat maximalne takym prudom alebo nizsim. samozrejme popri nabijani sa mozu ine baterky vybijat. je to okresana verzia nabijacky IPC-1, kde jediny rozdiel, co som nasiel je, je ze ma este jeden vyssi prud na vybijanie/nabijanie a stoji dva krat tolko...
mate niekto skusenost s tym ochrannym sklom na lcd od giottos?
Zaujimava nabijačka. A skutočne sa daju opotrebovane dobíjacie baterie recyklovať-oživovať?
-
Ano a taky to funguje. A taky stačí fungl baterky nabít/vybít a pak oživit a mají větší (často o hodně větší) kapacitu :) .
-
A do pr...e! Ja mam 2 roky tuto: http://www.alza.sk/i-tec-super-quick...er-d133362.htm
Až skončí, tak potom kupim ten model.
-
Sluší se dodat, že maximální nabíjecí proud IPC-1L je oproti IPC-1 2.5X (!) nižší, což samo o sobě navádí (k mnohem dražší) IPC-1. Ta má navíc v příslušenství 8x aku, cigareťák, redukce na mono/baby články a brašničku, takže ten rozdíl není ve finále tak velký. Jen škoda, že IPC-1 je modro-šedá a ne černá jako IPC-1L :) .
-
Super tip chlapi, díky. Kdysi jsem to někde zahlíd a nemohl jsem to znovu najít :( takže jestli mi ji nepřinese ježíšek, tak si ji hned pořídím sám :)
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Sluší se dodat, že maximální nabíjecí proud IPC-1L je oproti IPC-1 2.5X (!) nižší, což samo o sobě navádí (k mnohem dražší) IPC-1. Ta má navíc v příslušenství 8x aku, cigareťák, redukce na mono/baby články a brašničku, takže ten rozdíl není ve finále tak velký. Jen škoda, že IPC-1 je modro-šedá a ne černá jako IPC-1L :) .
Fakt! Ale ani nabijaci prud 0,7A nie je zly.
Ten drahší model jedine vtedy, ak tych 8 článkov AA za dačo stojí. Farba mi nevadí.
Inak, link na recenziu: http://www.rkolbabek.com/jomla/elekt...kratka-recenze
No teraz mam dilemu. Mam možnosť predať moj starsi ultrazoom, možno to strelim ako set s nabíjačkou I-Tec.
-
mne prud 0,7A bohate staci. sam som nabijal najrychlejsie s 0,5A, lebo som sa ponahlal. ak sa clovek neponahla, tak pomalsi prud je setrnejsi k baterkam :) ...a 8 bateriek conrad? :mweheh: eneloop a obdoby su najlpesie :cool:
-
Jistě, proč ne, jen jsem na to upozornil - já si kvůli tomu koupil tu lepší verzi, protože to někdy potřebuju. Na té levnější taky musí trvat refresh cycle tak dva dny (discharge je polovičním proudem než charge, to je asi u obou stejné). Ty aku jsou v pohodě (já měl teda 4x 2500 mAh), ale je potřeba brát to spíš jako bonus, používám je do gamepadů a jsou fajn :) .
-
refresh som robil len raz a najpomalsim prudom (ano, vybija polovycnym prudom) a robilo to asi 4 dni :D boli to velmi stare oly tuzkovky a pouzivam ich uz len do dialkovyc ovladacov.
-
keby niekto potrebobal nabijat viac bateriek naraz, tak som pocul chvalu na maha mh-c801d, ktora nabija rychlo 2000mA alebo pomaly 1000mA (AAA nabija pomalsie). tiez by mala vediet ovladat kazdu baterku zvlast a vie aj vybijat. samozrejme je to drahsi spas (85$). je aj jej vacsi brat maha mh-c808m, ktory nabija aj baterky C a D.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Jistě, proč ne, jen jsem na to upozornil - já si kvůli tomu koupil tu lepší verzi, protože to někdy potřebuju. Na té levnější taky musí trvat refresh cycle tak dva dny (discharge je polovičním proudem než charge, to je asi u obou stejné). Ty aku jsou v pohodě (já měl teda 4x 2500 mAh), ale je potřeba brát to spíš jako bonus, používám je do gamepadů a jsou fajn :) .
Jan, ty sa vidim asi v tom vyznas. To oživenie spočíva v čom, to je nejake preformatovanie? A ešte mam otazku. Ak nastane oživenie, je to plnohodnotne, napr.po 100 nabijacich cyklov vlastne urobim akože novy akumulator s kapacitou ked som ju kupil?
-
Oživení je přesně řízené opakované pomalé vybití a nabití akumulátoru.
Kapacitu jako při koupi tím nedosáhneš, akumulátor je jenom chemie a používáním degraduje, ať se k němu chováš jak hezky chceš.
Příklad s tím, kdy si Jan nechal oživit nové aku a ony měly větší kapacitu než udávanou, je ukázka výrobní tolerance. Když si nastuduješ, jaké parametry by daný akumulátor měl mít (podobné je to např. u kondenzátorů apod.), tak je tolerance obvykle -5% až +10%, jestli se nepletu. Zase, je to jen plusmínus autobus chemie, proto ten velký rozptyl.
-
A má niekto otestované oživenie? Je to úkon, ktorý sa oplatí?
Oživenie nových aku beriem, tam je to jasne. Teraz ma zaujímajú skúsenosti s používanými aku - 50 či 100 cyklov za sebou.
-
Citace:
Původně odeslal
duves
A má niekto otestované oživenie? Je to úkon, ktorý sa oplatí?
Oživenie nových aku beriem, tam je to jasne. Teraz ma zaujímajú skúsenosti s používanými aku - 50 či 100 cyklov za sebou.
Ano, oživil jsem tím "mrtvé" snad pět let staré akumulátory, které už měly něco za sebou (počet cyklů netuším). Ne, že by to pak byl superhit, ale v dálkách a hlavně hračkách slouží dál, předtím s nimi žádné zařízení vůbec nefungovalo a vyhodil bych je.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tie aku 8ks Conrad 2500 mAh stoja za niečo? Neviem sa rozhodnut, či kupiť ten model IPC-1 alebo IPC-1L.
-
Myslím si že budú použiteľné, väčšinu batérií aj tak vyrábajú iba v niekoľkých fabrikách a potom iba lepia na ne iné logo. Aj keby to boli úplne shit batérie, môžeš ich používať ako núdzovú náhradu napr. do blesku, nehovoriac o tom že budeš mať Volcrafta na ich oživenie.
BTW: Myslím si že kvalitu značkových 2300mAh dosiahnú a možno že budú aj lepšie. Nemyslím si že by si trúfali dať k tejto nabíjačke (ktorá dokáže merať aj kapacitu) nejaké šmejdy.
-
Lenže tie baterky vychadzaju narovnako trebars ako eneloopky (cez alza 1 ks =3,16€) a to sa teda velmi nevyplati. Asi kupim iba jednoduchu verziu nabijačky, bez aku.
-
Jak jsem psal - ty aku fungují, mají dokonce deklarovanou kapacitu, víc k tomu nemůžu nic říct. Pro foťáky a blesky jsou "Eneloopy" (nemyslím, že by zrovna v tomhle případě byly Sanya to nejlepší, myslím kategorii) ovšem vhodnější. Dál záleží, jestli ti ty bundlované aku k něčemu jsou a zdali tě budou omezovat ta "ořezání" a horší příslušenství u levnější verze nabíječky a to upřímně nemá co s baterkami dělat, bohužel mají tu nabídku postavenou tak, jak mají. (sám jsem ty aku nepotřeboval, ale co dělat, když pomalou nabíječku nechci ... Ještě se můžeš zkusit podívat jestli jiná oem verze není ta silnější a bez baterek, levnější. Ale dávej pozor, často se to může špatně rozeznávat, nicméně pod jinou značkou tuhle nabíječku najdeš)
-
Conrady som mal tusim 2000 ci 2200ky asi 3-4 roky dozadu. Kamos ich odrovnal pod polku kapacity za pol roka v blesku (daval si pozor aby boli vzdy v rovnakej sade), ja cca za 3/4roka v BT mysi/klavesnici (rotacia po dvoch za 2/4 tyzdne). Zozaciatku sa zdali byt dokonca lepsie ako papierovo zhodne Sanyo, avsak tie este doteraz slapu vcelku OK. Otazkou je, co by snimi spravilo ozivenie.
Kedze je to uz hodne davno netreba to brat ako 100% referenciu na sucasnu ponuku.
-
Objednana verzia IPC-1L. Kuva, akurat som nasiel majovy letak z Conradu, mali akciu na IPC-1 za 50€.
-
V Praze v kamennem obchode se da IPC-1 sehnat za 1116,- vcetne DPH (bude to asi teda FK Technics IPC-1 nicmene to je sumak, je to stejne "zelezo"), jen je v prislusenstvi jen 4xAA, 4xAAA a snad redukce na clanky a brasnicka. "Cigaretak" chybi, nicmene kdo ho nepotrebuje, je to slusna cena.
Pokud by po ni nekdo zatouzil a nedokazal to sam najit tak CDR shop v Holesovicke trznici :)
-
-
na ebay sa da kupit kopia tohoto voltcraftu pod nazvom La Crosse AlphaPower BC-9009
-
Citace:
Původně odeslal
shelll
na ebay sa da kupit kopia tohoto voltcraftu pod nazvom La Crosse AlphaPower BC-9009
Škoda že poštovné z USA to predraží na dvojnásobok a po prepočte je celková cena cca. 60€ bez prípadného DPH a cla.
-
Citace:
Původně odeslal
e1
... 60€ bez prípadného DPH a cla.
Zbozi do 150 € je od cla a DPH osvobozeno.
-
Zdroj: http://www.sk-ebay.sk/clo-a-dph.htm
Citace:
Tovar, ktorý je prepustený do colného režimu s oslobodením od cla je je oslobodený od dane, ak ide o zásielky, ktorých hodnota nepresahuje 22 EURO.
V praxi to znamená, že tovar, bude podliehať týmto poplatkom:
- tovar v jednej zásielke do 22 EURO - oslobodenie od cla a DPH
- tovar v jednej zásielke do 150 EURO - oslobodenie od cla, DPH bude vymeraná
- tovar v jednej zásielke nad 150 EURO - oslobodenie od cla a DPH sa neuplatňuje, bude vymerané
Oslobodenie sa nevsťahuje na alkoholické výrobky, parfémy, toaletné vody a tabakové výrobky.
Neviem ako to v ČR, ale podľa tohto u nás zaplatíš ešte 19% DPH.
-
Ano, narizeni Rady c. 918/83 z r. 1983 se tyka vyhradne osvobozeni od cla.
Ale v CR Zakon o DPH v § 71 dale upravuje podminky osvobozeni od DPH, ktere se prave primo vztahuje na skutecnosti stanovene ve vyse uvedenem narizeni.
Suma sumarum (v CR) plati co jsem napsal v predchozim postu.
-
ja som vyratal sumu 50 eur s postovnym (pri kurze 1.5) a takto mala (fyzicky aj cenovo) vec mi este nikdy neskoncila na colnici :)
-
To mi skutecne pripada skoro lepsi napad ji koupit v CR, jelikoz kurz eura vuci korune je kolem 26 Kc / 1 EUR a pokud nekdo nepotrebuje ten cigaretovy - auto konektor, tak obsah baleni je jinak stejny, tedy nabijecka s adapterem do site, brasnicka, 4x AA, 4x AAA, 4x redukce na velke clanky, to vse v krabici a s navodem. Pri bezne migraci zdejsich clenu CR x SR ci obracene pak neni problem ji zakoupit s usporou cca. 200,- Kc. (coz i tak stoji samostatne ten cigaretak :) )
Dnes jsem pro ni byl (jelikoz jednu uz mam a tuhle davam "do rodiny", maj ji tam skladem, takze v tom zadny problem neni.
Jinak prakticky stejnou cenovou nabidku ma mylsim Softcom, kterej to posila urcite i do SR a i s postou to asi nepresahne tech cca. 50 EUR. Pricemz zaruka je v CR a dvouleta.
Nicmene aby se tenhle thread nezmenil misto o obecnem prislusenstvi jen o IPC-1 :)
-
Pokud někdo chce TTL kabel pro systémový blesk, přijde mi jako dobrá varianta kabel od B.I.G.
U Škody prodávají 0,5m/1m varianty pro Canon, Nikon, Olympus, Pentax, Sony.
Kupoval jsem 1m kabel pro Canon (originál Canon má 60cm) přičemž cena oproti originálu je poloviční, cca 700Kč:
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p203...-eos-1m-423230
Blesk s tělem komunikuje, všechny piny jsem ještě propípl měřákem, vše vypadá OK :)
-
tady prodavaji tu kopii volcraftu i s bateriemi za celkem pekny peniz.
http://www.compos.cz/nabijecka-rs900...a_d157536.html
-
No mate lepší trh, vid aj moj prispevok do Pentax K-x.
-
Není to sice tak úplně "příslušenství", ale nedá mi to: http://www.kosmas.cz/knihy/150018/ho...malych-blesku/ . Tahle knížka je opravdu úžasná, jsou v ní skvělé fotky i texty a ještě je to sranda. Jedna z nejlepších "foto" publikací, jakou jsem kdy měl v ruce, pokud vás zajímá svícení, tak vůbec neváhejte, pokud nezajímá, tak zajímat začne :) .
-
Citace:
Původně odeslal
cipis
Alebo bez bateriek model IPC-1L za asi najlepsiu cenu u vas: http://www.suntech.cz/produkt/68812/...-displejem.htm
No..mne to doslo až vcera po 3 tyzdnoch. Stratil sa balik.
Tak testujem. Dal som testovať baterky AAA GP 1000 mA a ukazuju maximalnu kapacitu slabo nad 500mA. Už viem, prečo boli v akcii. :mad: (dcerka to ma do mp3 prehravaca).
-
Ona ti je ta nabíječka srovná, tedy pokud to v nich je :) . Například moje Panasonic Infinium měly nové kapacitu někde kolem 1850 mAh (pokud se dobře pamatuju) a po dobře mířeném zásahu té nabíječky mají už pořád cca 2300-2450 mAh (liší se kus od kusu), což není zlé ve srovnání s udanou 2100 mAh :D .
-
No. Asi 1 ročne eneloopy 2 ks a po nabiti ukazuju okolo 1700 mA, čo je menej ako udava vyrobca 2000 mA. Uvidim ako skoncia ostatne.
-
Citace:
Původně odeslal
duves
No. Asi 1 ročne eneloopy 2 ks a po nabiti ukazuju okolo 1700 mA, čo je menej ako udava vyrobca 2000 mA. Uvidim ako skoncia ostatne.
Pokud z nich chces "vymacknout" maximum, pak je treba je dat do nabijecky na cely program rekonvalescence. To sice chvilku trva, jelikoz nabijecka opakuje nekolik cyklu rizeneho vybijeni a nabijeni do te doby, dokud konecna kapacita clanku po nabiti stoupa. Ja jsem nedavno delal rekonvalescenci asi 4 sad po ctyrech baterkach, a konecna kapacita clanku byla vzdy vyssi, u nekterych o hodne (jeden z Eneloopu 2000mAh vykazoval cca. 1700 mAh a na konci recyklace pres 2300 mAh).
-
Práve, že som spustil program oživenia. Otestujem ine, iba normalnym nabitim.
-
4 ks vybite uplne a nabite, a kapacita okolo 1900 mA.
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Nicmene aby se tenhle thread nezmenil misto o obecnem prislusenstvi jen o IPC-1 :)
...asi tak
-
Môže to admin, či niekto z moderatorov oddeliť a dať do "elektronika a bastlení"?
-
Nevíte někdo, jestli se dá koupit nějaký klip se sáňkami na blesk - tak, abych do toho zasadil blesk a uchytil kdekoli tím klipem?
Snažil jsem se hledat na eBay, ale nějak asi nevolím správná klíčová slova :)
-
Ja to riešim tak že pôvodné sánky ktoré sú k blesku namontujem na Gorillapod. Oboje môžeš kúpiť cez eBay lacno. Tie sánky na eBay nájdeš ako "flash stand" alebo "flash shoe".
-
Vyrábí, samozřejmě. To nejrozšířenější mezi profíky je imho Bogen/Manfrotto Justin spring clamp (Manfrotto 175F), ve Státech to vyjde na cca 50 USD, u nás asi 1200 s daní.
http://www.bhphotovideo.com/images/l...ges/349147.jpg
Když si hodíš "Justin Clamp" do googlu, vysype Ti toho dost ;)
-
jan555: Super, to je ono. Dík!
e1: s tím gorillapodem to není špatný nápad, je to takové univerzálnější. Máš originál od JOBY nebo nějakou levnou napodobeninu?
-
Ja mám Joby, ale kamoš si kupoval noname a je kvalitou úplne rovnaký. Jediný rozdiel je v cene, takže kľudne kúp noname za tretinovú cenu.
-
Hm ja mam nejaky cinsky cca za $10 v "zoom" variante (nejlevnejsi co jsem nasel na ebayi) a nic moc teda - sice udrzi 4kg na stole, ale na strom bych se to neopovazoval nasadit. Tusim ze jsem nekde videl i quickrelease desticku na Joby, tenhle nema nic, jen zavit (samozrejme kolem zavitu je jakasi mala desticka, aby se to aspon neviklalo). V praxi to nevadi, proste se pri sroubovani otaci nohama. Co mi ale vadi je, ze ne kazdy clanek nohou je kloubovy, je to po dvou fake clancich, ktere jsou spojeny napevno, takze tim klesa flexibilita. Joby jsem ale v ruce nemel, nemuzu primo porovnat.
-
No, tak asi nie sú všetky kvalitné. Moje JOBY unieslo D70 + 80-200/2.8. D700 + grip už nezvláda. Noname ktorý má kamoš je rovnaký ako môj len bol o polovicu lacnejší.
-
Ony jsou napodobeniny a "napodobeniny" Joby. Hral jsem si s nejakou podobne zminenou "cinou", zpracovani odflaknute, pevnost tak maximalne na kapesni kompakt (s D90, grippem a 18-200 se to rozjizdelo na rovnym povrchu jak nohy opilce, to bych nechtel ani za tech 10 dolacu (co to tak nejak stalo), pak jsem si osahaval prakticky identickou kopii Joby SLR Zoom (ale asi za cenu 600,-) a ta byla uz podstatne slusnejsi, te uz bych se nebal, jelikoz mi taky pripadalo, ze je to presne Joby ale s jinak tvarovanou destickou u sroubu a sam mam JOBY SLR Zoom i s tou jejich hlavou primo pro nej, unese to slusne i D90 s grippem a 18-200, s 80-200 uz musim skutecne nohy obtocit ci poradne kvalitne rozlozit a pocitat s velkym "hupem" po aretaci hlavy, nicmene i tak je to furt docela pouzitelne, ikdyz uz je to na hrane funkcnosti. (samozrejmosti je 100% nutne pouzit dalkovou spoust)
-
Tohle je velmi inspirativní a macatý thread k věci: http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=501928 ;)
-
Super :) já jsem si BTW koupil 32" kulatou skládací odraznou desku 5-in-1 (difuzní, černá, bílá, stříbrná, zlatá) - krásná věc. Chystám se ještě dokoupit difuzéry na blesk - bílej, zlatej a nějakej ten modrozelenej.
edit. objednávat od toho týpka jedině přes to forum?
-
prestala ma bavit pomala citacka kariet (max 10mb/s, karty mam ovela rychlejsie). poradte niekto rychlu (aspon 20mb/s) usb citacku na CF a idealne by bolo, keby vedela aj sdhc. dik
-
Oboje by dneska měla umět každá běžná čtečka za pár korun ... :) Pokud chceš mít přepodklad větší rychlosti, tak od výrobce karet (SanDisk, Transcend, Lexar, atp.).
-
Mam Kingston 19in1. CF ti nevyzkousim, ale sdhc umi 20/18 MB (rychlejsi kartu nemam :) ) , tak snad nebude problem.
-
presiel som ebay a najlacnejsie som nasiel transcend p8 za 12 libier. vsade na nete pisu len, ze podpruje aj udma karty a ze je super rychla, ale nejaky test som nenasiel, kde by napisali skutocnu rychlost. nemate s touto citackou niekto skusenost?
asi najlepsie (do usb) co som teraz nasiel by mal byt lexar professional udma dual slot card reader, len tato citacka stoji viac nez dva krat tolko co ten transcend.
-
Někdy před rokem až dvěma jsem kupoval v TSB Transcend externí čtečku asi za 200Kč a běží to i ke 20MB/s. Byla to nějáká taková, ale asi starší typ:
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=81404
-
v ramci hladania som nasiel stranku s testom CF citaciek od roba galbraitha. tam ten kingoston 19-in-1 vysiel celkom obstojne.
firuz: ten link je na tu citacku, ktoru pozeram na ebay, ale neviem sa rozhodnut
takze sa mi to zuzilo na transcend p8, ktory podporuje udma a skutocne rychlosti su nezname a kingston 19-in-1, ktory dosahuje realnu rychlost aj 30mb/s. cena je +- rovnaka.
-
Citace:
Původně odeslal
shelll
...ktory dosahuje realnu rychlost aj 30mb/s. cena je +- rovnaka.
Vím, že je to detail, ale matoucí.
b = 1 bit - stav 0/1
B = 1 Bajt - 1 Bajt obsahuje 8 bit informaci, stav 0-255
Takže pro mě z tvé (nepřesné informace) vychází, že je rychlost jen cca 3,75MB/s.
-
ja moc nepouzivam velke pismena :oops: malo to byt 30MB/s a este spravnejsie 30MiB/s, ale to uz je moc OT...
EDIT: zly smajl.. nie je tu ziaden so svatoziarou?
-
tak som kupil ten transcend p8 (necelych 14 euro) a s novsou verziou sandisk extreme iii 8gb to dava 21MB/s aj pri kopirovani velkeho suboru, aj pri koporivani 10MB velkych rawov. takze spokojnost. casom mozno dokupim udma kartu a uvidim, ci sa to pohne. zapis ma tiez celkom dobry, na ten sandisk to dava 18MB/s
-
Set odrazky 80–20 LumiQuest-LQ105 PRO Max
Uz je to sice nad 1000 korun, ale kdo pouziva externi blesk, tak urcite oceni a tady to maji za super cenu (levnejsi skoro o 1000,- oproti ostatnim web shopum).
http://www.befoto.cz/img/2022.jpg http://www.befoto.cz/Odrazne-plochy-...O-Max-set:8929
-
to mi pripomenulo, ze ja pouzivam na makro lumiquest big bounce. kedysi davno ma to vyslo na 1000 SK z ebay.
-
dalsia vec co mi napadla je nikon SG-3IR, ktory zial nemam, lebo to neviem zohnat. v prolaike to objednali a ze daju vediet, ked to bude a uz 5 mesiacov su ticho. ked som sa ich pytal, tak ze oni sa ozvu...
je to na zablokovanie zablesku interneho blesku (prepusta len IR), aby neovplyvnil expoziciu pri pouziti ako commander na riadenie dalsich bleskov. aj ked sa interny blesk nastavi ako -- v commander menu, tak aj napriek tomu ovplyvni scenu do nejakych 1,5 metra. najvacsi problem mi robia odlesky na lesklych povrchoch :(
-
-
praveze prolaika to ma za 11,60 :D preto to neberiem z ebay. mozno kuknem bhphoto/adorama, kde to maju tiez lacno, ale casto nie skladom a neviem postovne.