-
Nákup notebooku na aukru u firmy GigaComputer...
Nazdar, potreboval bych trochu poradit:
koupil jsem na aukru tento ntb z shopu gigacomputer (jeste ho nemam ani nebyl odeslan):
http://www.aukro.cz/item774885501_no...fa_zl_win.html
a chtel bych se ujistit, ze vsechno bude ok...chtel bych mit moznost ntb do 14 dnu pripadne vratit a necham si ho proto radeji poslat dobirkou...myslim ze diky tomu ze pisou ze je s fakturou, tak by to nemel byt problem, nebo se pletu? Neverim moc tomu co mi rekne prodavac do telefonu, tak sem se chtel ujistit ze to chapu dobre...
Notebook lze koupit i primo v shopu gigacomputer, ten samy kus (tvrdi prodavac), ale o 6000 dráž, s jedinou výhodou - o rok delší záruka...a to mi za to nestojí...
Nebo obecneji, koupili byste takto notebook? A co mohu udelat pro to abych nenaletel a abych byl z pravniho hlediska co nejvice kryty?
Diky moc...
-
Re: Nákup notebooku na aukru u firmy GigaComputer...
Nevím, ale z mé chabé znalosti práva bych soudil, že pokud se uzavírá smlouva dle občanského zákoníku a prodejce deklaruje zboží jako nové a nepoužité, tak by měla platit standardní záruka 24 měsíců, ne?
Každopádně to přenechám povolanějším, neorientuju se moc v tom, jak to je takhle při prodeji přes aukro... Ohledně toho, co se ptáš, zda bychom si takhle notebook koupili - já za sebe říkám, že ne. Přijde mi to celý nějaký na levačku a moc se mi to nelíbí... Už jsem taky jednou takhle před lety MÁLEM naletěl jednomu vykukovi, co "fantasticky levně" nabízel modely Tčkové řady od IBMka, a od té doby si dávám na podezřele levné nabídky bacha...
-
Já osobně mám od Gigacomputer HP-čko a až na jazykovou verzi jsem na žádný problém nenarazil, záruku mám standard 2 roky, kupoval jsem osobně v shopu.
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Už jsem taky jednou takhle před lety MÁLEM naletěl jednomu vykukovi, co "fantasticky levně" nabízel modely Tčkové řady od IBMka, a od té doby si dávám na podezřele levné nabídky bacha...
A co bylo na te nabidce nakonec spatne?
Momentalne jsem rozhodnuty to udelat tak, ze kamarad z brna notebook na prodejne dukladne zkontroluje a ja pak zavolam do gigacomputer at mi ho tedy poslou...je neco konkretniho na co bych si mel u takovych nabidek dat pozor???
2pety: thx, jakou mas jazykovou verzi? je realne ze by klavesnice byla jina nez anglicka? (prodavac mi do telefonu rekl ze ntb je z holandska a ze by mel mit anglickou, podle toho co nasel v kompu...) ptam se jen pro pripad ze by tam kamarad nemohl zajit...
-
Klávesnici mám klasiku anglickou, polepky to vyřešily :D, jazyková verze ENG
edit: ještě si vzpomínám, že když jsem jeden NTB objednával do rodiny,
bylo to myslím z Hradce Králové, tak nabízeli i přeinstalování systému na českou verzi
za 500 nebo 800 Kč - nevím přesně
-
sony ma mezinarodni zaruku jeden rok, proto je i na tenhle notas zaruka jeden rok. faktem je, ze na nove zbozi by prodejce mel poskytovat plnou dvouletou zaruku, ale predpokladam, ze ti do faktury napisou ze je to bazar a pak ti klidne jednoletou dat muzou.
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
sony ma mezinarodni zaruku jeden rok, proto je i na tenhle notas zaruka jeden rok. faktem je, ze na nove zbozi by prodejce mel poskytovat plnou dvouletou zaruku, ale predpokladam, ze ti do faktury napisou ze je to bazar a pak ti klidne jednoletou dat muzou.
No, ale pak by se prodejce dostal do rozporu s deklarovanými informacemi o zboží, ne? Protože v tom inzerátu má všude NOVÉ notebooky, ani zmínka o tom, že by šlo o bazar, podle mého selského rozumu "zahraniční původ" ještě nevylučuje nové zboží :-)
HeadHunter: Rozpor mezi deklarovanými a skutečnými parametry, notebook nebyl "nový", ale "jetý, ale pěkně vypucovaný" a celkově jsem nenarazil na ne zrovna moc solidního chlapíka...
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
No, ale pak by se prodejce dostal do rozporu s deklarovanými informacemi o zboží, ne? Protože v tom inzerátu má všude NOVÉ notebooky, ani zmínka o tom, že by šlo o bazar, podle mého selského rozumu "zahraniční původ" ještě nevylučuje nové zboží :-)
ano, jen jsem chtel naznacit jak se da zcela legalne prodat nove zbozi s jednoletou zarukou, pokud s tim obe strany souhlasi. proste se to napise jako bazar.
-
nove, nepouzite zbozi nelze prodat s kratsi lhutou nez 24 mesicu, a to i pres dohodu obou stran (samozrejme pokud jde o prodej mezi podnikatelem a spotrebitelem, byt pres aukro).
jenom v pripade pouziteho zbozi se da dohodou tato lhuta zkratit na 12 mesicu.
-
absurdistan :)
obe strany se chteji domluvit na mensi zaruce ale stat jim to nedovoli. super.
ale k veci - zajimalo by me, jak bys prokazoval, ze zbozi bylo nove a nepouzite ? ne treba v tomhle pripade, kdy to tam je explicitne uvedeno. ale napriklad koupis v eshopu neco s kratsi zarukou (vis o tom) a produkt se ti po roce a kousek pokazi. zacnes se najednou hadat s eshopem ze mas narok na dvouletou zaruku, protoze to bylo nepouzite a tudiz to muselo mit dvouletou ? opravdu by me zajimalo prokazovani :)
-
to by bylo tezke prokazovani - tady to prodejce pise primo v nadpisu, takze by to slo asi jednoduse (takze hint pro prodavajici - nekdy mene je vice :))
-
Pánové jednoduše....
- ten kdo prodává to nedělá ze soucitu = chce si vydělat !
- ten kdo kupuje by si měl uvědomit že stejný produkt za cenu a cenu o 6k vyšší je podivné... (a samozřejmně bavíme-li se o konečné ceně kolem 20k)
Tzn pokud prodejce prodává ntbk na svém webu za XXX+6k a na aukru pouze za XXX, tak k tomu JE DŮVOD !
např. Eeečka s US a CZ klávesnici se prodávali s rozdílem cca 1k (6k nebude ten rozdíl).
A celý problém bych viděl asi takto (ale možná se mýlím a pak mne prosím opravte). Na Aukru si každý může založit profil se jménem Pepa12345, Jirka007 a nebo gigacomputer.
Z toho odkazu (viz první post) jsem nenašel, že by uživatel "gigacomputer" byl nějak jinak značen jako, že to není fyzická osoba ale právnický subjekt.
Čili koupí zboží budete kupovat dannou věc od "pepy a jardy". Jako doklad sice možná bude papír s razítkem gigacomputer, ale je to stejné jako bych vám tam prodal něco já a doložil vám k tomu doklad, že jsem to koupil u prodejce "xy".
- Závěrem chci říct že, tímto způsobem NIKDY nepoznáte zdali zboží nebylo již jedenkrát prodáno a vráceno a nyní dáno do aukce.
- Nikdy nepoznáte zdali nebylo opravováno !
Prostě lidi začněte používat to kulatý co máte posazené na krku a zečněte MYSLET ! (já vím ono to bolí..)
- - - - - - - - -
A nebo si to kupte a pak trpte !
-
Moje rec, clovek si ma poridit vec, ktera cenove odpovida.
Mne osobne se nikdy "super vyhodne" nabidky nevyplatily.
TO je jako s darkama, kdyz chci nekomu koupit darek za 100 KC, tak mu koupim dobrou cokoladu a nebudu shanet lahev vodky.
Kdyz budu chtit investovat jen 50 Kc, nekoupim cokoladu, ani lahev vina, ale pytlik bombonu..
-
Ja vim ze to nevypada nic moc, ale proste si myslim ze kdyz ten notebook zitra kamarad dukladne (opravdu dukladne) zkontroluje (k tomu bych ocenil jakekoli typy, treba jak spolehlive poznat zda nebyl ntb repasovany), a pak rekne at mi ho tedy poslou na dobirku, cimz bych mel mit narok na vraceni ve lhute 14 dni, behem kterych podrobim notebook zatezkavacimu testu, tak zas tolik neriskuji, nebo ano???
Predpokladam jeste ze ze 14 denni lhuty na vraceni se nemohou vymluvit nebo ano?
Dekuji moc za jakekoli info...
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
absurdistan :)
obe strany se chteji domluvit na mensi zaruce ale stat jim to nedovoli. super.
To je spravne. Ve chvili kdy "stat" dovoli kratsi zaruku, ihned se najdou "sikulove" co na fakturu bodou do spodniho rohu 3kou pismem dopisovat ze zaruka je 14 dni. To pak bude absurdistan...
A k tematu, pocitej s tim ze kupujes ne novej, ale bazarovej notebook. Pokud je dobra cena a vyvazi ti ten risk, tak proc ne.
-
No to je prave to, ze je psane ze je novy a taky jsem tam volal a vyslovne mi bylo sdeleno ze jde o novy notebook... (akorat jsem si ja blbec ten hovor zapomel nahrat...)
-
hech, do telefonu ti taky naslibuju cokoliv :-). I tvá případná nahrávka ti bude k ničemu.
Jelikož mám Soňáka pracovní notebook, tak bych tydle velké krávy nechtěl ani zadarmo, natož za 22k za "pochybný" původ.
-
No nevim, byl jsem si ho tady na obchode obhlidnout (mene vybavenou verzi) a me prijde velikostne a vahove akorat, zpracovani se mi zdalo na vysoke urovni...me treba 15" ntb prijde moc maly.
-
Tak jsem byl v gigacomputeru, notas je opravdu uplne jako novy, klavesnice je ciste anglicka, na muj dotaz jestli muzu notebook spustit a a projet furu testu rikal prodavac ze klidne (ze zacatku byl prijemny).
Po spusteni se zacaly instalovat windows (zaregistroval jsem nejake automaticke formatovani, obnovu a instalaci aplikaci (photoshop elements, sony programky apod.) dohromady to vsak trvalo pres hodinu a pak mi uz prodavac rekl ze uz musim rict jestli jo nebo ne (vymlouval se na ocividnou blbost ze jde s sefem na obed a uz opravdu moc mily nebyl, mimochodem po te co me vyhodil jsem schvalne cekal pul hodky v aute a nikam samozrejme nejel...). Instalace aplikaci byla tou dobou na nejakych 54%. Nebyl jsem tedy schopny pustit zadny test...
Bohuzel me nenapadlo ze to potrva tak dlouho, jinak bych si vzal radsi nejake boot cd s testy nez windowsovske programy...
Mel bych tedy dotaz na majitele sony: kdyz jste poprve pustili svuj ntb tak patrne probihal podobny sled operaci (tusim s 4 restarty mezitim), jak dlouho to trvalo??? Je normalni aby to trvalo pres hodinu?
Jeste prosim o vase nazory ohledne toho, zda pri takove koupi (tj pres aukro ale od firmy), mam narok ntb do 14 dni vratit...
-
Citace:
Původně odeslal
HeadHunter
(... treba jak spolehlive poznat zda nebyl ntb repasovany)....
NIJAK ! (pokud tedy nebude vyslověně vidět že byl rozmontováván)
Citace:
Původně odeslal
HeadHunter
.... ale proste si myslim ze kdyz ten notebook zitra kamarad dukladne (opravdu dukladne) zkontroluje.
No to by mne zajímal postup důkladné, ale opravdu důkladné kontroly
Citace:
Původně odeslal
HeadHunter
...at mi ho tedy poslou na dobirku, cimz bych mel mit narok na vraceni ve lhute 14 dni....
Predpokladam jeste ze ze 14 denni lhuty na vraceni se nemohou vymluvit nebo ano?
Nevím jestli si četl můj příspěvek výše, ale domnívám se že jsem zcela jasně uvedl že pokud to koupíš přes AUKRO tak jsi to nekoupil u firmy GIGAcomputer !
Koupil jsi to od uživatele "gigacomputer" a tedy nevíš jestli nové či použité či repas zboží.
Koupí zboží přes aukro neplatí 14 denní lhůta na vrácení produktu - to pouze leda benevolence a nebo dobrí vůle prodejce !!!
To je to tak težké pochopit ?
-
A nebo ještě jeden příklad (možná se ti pak v hlavě rozsvítí)
1) založím si na aukru nick "agencomputer" (raději používám jméno již zkrachovalé firmy aby nedošlo k nějakým potížím)
2) na Aukro hodím že prodávám ntbk a uvedu svuj firemní tel.
3) jedná se o ntbk který se nám vrátil z opravy, ale bohužel zákazník si v rámci reklamace již odnesl peníze - čili zbyl nám tu ntbk volný k prodeji
4) uvedu že je to nový kus
5) do telefonu slibuji hory a dokonce i doly
6) najde se zákazník který se konečně chytil na "supr" cenu (TY)
7) prodej uskutečněn mám prachy a ty zboží
8 ) zjišťuješ že ntbk byl opravován a že nebyl nový a voláš mi
9) má odpověď: "nikoliv ntbk byl v naprostem pořádku"
10) ty tvrdíš omyl - jsou zde jasné známky že někdo jej už otevíral a je poškrábaný
11) bohužel vám ntbk vyměnit nemohu, protože jste si jej musel odřít sám - my jsme jej expedovali jako nový - sry
12) >>>> a co uděláš teď ??? <<< přijdeš do kamenného obchodu že ho chceš vrátit ? - tam se ti vysmějí - dyť jsi to nekoupil u nich ale přes aukro
13) budeš mi znovu a znovu (psát) na můj mail uvedený na aukru ? mno a co já s tím ? stěžuj si...
-
Ano, ale prepravce musi od nekoho zasilku prevzit a pokud to bude od gigacomputers, tak je prukazne ze je od nich, nebo ne?
BTW ke kontrole zda je ntb novy: napriklad me napadlo ted behem minuty zkontrolovat ve smartu hdd pocet spusteni, to urcite nikdo nemaze...atd, urcite existuje vic moznosti...
A jeste si rikam ze prece nemuzou byt vsechna hodnoceni uzivatele "gigacomputers" falesna, jsou tam i docela velci prodejci...nebo se v necem pletu?
-
pokud ti na to skutecne daji fakturu a poslou ti to postou, tak to muzes vratit. mam pocit ze se tady uz nekdy resil podobny problem s touhle firmou, ale mozna si to pletu, nevim. podle me aby neco trvalo hodinu (respektive aby pulka trvala hodinu tzn celek tak dve) mi prijde divny, obzvlast notebook v takovyhle celkem slusny konfiguraci...nevim co by dve hodiny delal.
-
Na aukru to funguje jednoduse. Koupis, zaplatis a dostanes zbozi. Okouknes ho a das pozitivni komentar. Kdyz ti za mesic chcipne a zjistis, ze nejde vyreklamovat, tak uz komentar nezmenis.
A abych jen nekritizoval. Znamej si koupil u Gigacomputeru HP Pavillion, ted cca po roce mu zacal blbnout, byl 2x na reklamaci a podruhe mu menili zakladni desku. Takze to vypada, ze alespon zatim resi reklamace.
-
Citace:
Původně odeslal
HeadHunter
BTW ke kontrole zda je ntb novy: napriklad me napadlo ted behem minuty zkontrolovat ve smartu hdd pocet spusteni, to urcite nikdo nemaze...atd, urcite existuje vic moznosti...
Repasovaný/reklamovaný NTB s vyměněným diskem? :wink: Klidně na to sedí to, co psal Atreides :-) Vrátí se to z opravy, s novým diskem a čistým SMARTem :-)
-
a přepravce se dá posílat utajeně takže nevíš od koho to šlo.
kua to jsou konspirace :)
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
podle me aby neco trvalo hodinu mi prijde divny, obzvlast notebook v takovyhle celkem slusny konfiguraci...nevim co by dve hodiny delal.
Jestli to ma taky 4200ot disk jako ten muj Sony (18,4", 2.xGHz, 4GB, 500GB, BR-ROM, herni grafika), tak Sony tam automaticky instaluje tolik kravin, ze je vse neskutecne pomale a zasrane, ze disk furt hrabe. Takze za sebe se tomu ani nedivim :-))
-
Podle toho co pise v aukci:
VEŠKERÉ ZBOŽÍ JE K PROHLÉDNUTÍ A VYZVEDNUTÍ POUZE NA CENTRÁLE SPOLEČNOSTI NA ULICI OTAKARA ŠEVČÍKA 83 V BRNĚ. V OSTATNÍCH PŘÍPADECH DORUČENÍ NA DOBÍRKU PŘES PPL
a tohoto na strankach gigacomputer.cz:
http://www.gigacomputer.cz/cs/mapa.html
se skutecna bude jedna o firmu gigacomputer.
Dale pokud se zactes do jejich OBCHODNICH PODMINEK, tak tam najdes vetsinu odpovedi na tve otazky.
Napr:
Záruka - zboží prodávané na našich stránkách je POUŽITÉ (pokud není uvedeno jinak) Jinak receno = vse je pouzite i kdyz je to vlastne nove (muze jit o kusy z predvadecich akci)
Právo na odstoupení od smlouvy. Zákazník má právo dle zákona 367/2000 Sb. na odstoupení od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží při uzavření kupní smlouvy prostřednictvím komunikace na dálku Absolutne netusim zda se toto bude tykat i zbozi zakoupeneho na aukru??
Záruka na všechny notebooky je uplatnitelná pouze u naší firmy (pokud není uvedeno jinak) To si myslim, ze nebude az tak pravda, po zakoupeni si zaregistrujes NTB na strankach SONY a pripadnou reklamaci budes resit pres jejich zakaznicke centum. Pokud budes s produktem spokojen? Tak si muzes dokoupit i delsi zaruku //primo u SONY//
EDIT// ale na to, na co ptas tady nas, jsi se mel zeptat hlavne prodejce pred prihozem .... A mel by jsi klidne spani :)
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Repasovaný/reklamovaný NTB s vyměněným diskem? Klidně na to sedí to, co psal Atreides Vrátí se to z opravy, s novým diskem a čistým SMARTem
Jasne, to byl navrh, konec koncu v kolika pripadech vymeni disk? Prave sem potreboval dalsi podobne figly...
Citace:
Původně odeslal
cody1
VEŠKERÉ ZBOŽÍ JE K PROHLÉDNUTÍ A VYZVEDNUTÍ POUZE NA CENTRÁLE SPOLEČNOSTI NA ULICI OTAKARA ŠEVČÍKA 83 V BRNĚ. V OSTATNÍCH PŘÍPADECH DORUČENÍ NA DOBÍRKU PŘES PPL
a tohoto na strankach gigacomputer.cz:
http://www.gigacomputer.cz/cs/mapa.html
se skutecna bude jedna o firmu gigacomputer.
Jiste jedna se o gigacomputer, otazka je jestli kdyz se neco stane (budu chtit ntb vratit, reklamovat...) tak nereknou ze to nejsou oni...
Citace:
Původně odeslal
cody1
Dale pokud se zactes do jejich OBCHODNICH PODMINEK, tak tam najdes vetsinu odpovedi na tve otazky.
Napr:
Záruka - zboží prodávané na našich stránkách je POUŽITÉ (pokud není uvedeno jinak) Jinak receno = vse je pouzite i kdyz je to vlastne nove (muze jit o kusy z predvadecich akci)
To vim, cetl jsem to, na aukru je jasne uvedene ze jde o novy kus.
Citace:
Původně odeslal
cody1
Právo na odstoupení od smlouvy. Zákazník má právo dle zákona 367/2000 Sb. na odstoupení od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží při uzavření kupní smlouvy prostřednictvím komunikace na dálku [COLOR="RoyalBlue"]Absolutne netusim zda se toto bude tykat i zbozi zakoupeneho na aukru??[/COLOR]
To je presne to co chci vedet, vim ze kdybych to koupil primo pres gigacomputer.cz tak ze to muzu vratit, ale takhle prave nevim...
Citace:
Původně odeslal
cody1
Záruka na všechny notebooky je uplatnitelná pouze u naší firmy (pokud není uvedeno jinak) To si myslim, ze nebude az tak pravda, po zakoupeni si zaregistrujes NTB na strankach SONY a pripadnou reklamaci budes resit pres jejich zakaznicke centum. Pokud budes s produktem spokojen? Tak si muzes dokoupit i delsi zaruku //primo u SONY//
No tak to si nejsem jist, vetsina vyrobcu dava ruce pryc od zahranicnich kousku...ale pokud vis neco co ja ne ohledne sony, rad se priucim...
Citace:
Původně odeslal
cody1
EDIT// ale na to, na co ptas tady nas, jsi se mel zeptat hlavne prodejce pred prihozem .... A mel by jsi klidne spani :)
Nemam problem zasilku nevyzvednout, at mi do hodnoceni napisou co chteji...jen jsem si chtel pojistit, ze mi to nikdo nevyfoukne...
V podstate jsem rozhodnuty jakmile zavola typek z ppl zeptat se ho kdo je odesilatel a pokud to bude gigacomputer s.r.o. tak myslim ze je prukazne ze ten uzivatel "gigacomputer" jsou oni a tedy bych mel mit narok na odstoupeni do 14 dni. Pletu se? Pokud zjistim ze odesilatelem je fyzicka osoba, balik patrne neprijmu.
Mimo jine mam v planu predani baliku natocit a na kameru porovnat seriove cislo ntb a zarucaku/faktury aby bylo jasno ze jde o notebook co mi poslali.
Mam za to ze takovy postup by mel byt temer neprustrelny vuci nejakym jejich pozdejsim vymyslum ze nemam narok na odstoupeni od smlouvy protoze "kecy,kecy"...
-
Citace:
Původně odeslal
cody1
Já myslím, že tohle bylo myšleno úplně jinak. Aby si člověk nekoupil notebook a pak ho šel reklamovat do Českého servisu. Pokud si přikoupíš ofiko záruku, tak je to čistě tvoje věc.
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Já myslím, že tohle bylo myšleno úplně jinak. Aby si člověk nekoupil notebook a pak ho šel reklamovat do Českého servisu. Pokud si přikoupíš ofiko záruku, tak je to čistě tvoje věc.
Jo jako ze to fakt pujde??? To zni hodne dobre...
-
Citace:
Původně odeslal
HeadHunter
Jo jako ze to fakt pujde??? To zni hodne dobre...
Já jsem ale vůbec neřekl, že to půjde ;-) . Ale u Lenova to kdysi šlo.
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Já jsem ale vůbec neřekl, že to půjde ;-) . Ale u Lenova to kdysi šlo.
Jde to, mam ten proces za sebou nedavno....
Zaruka se da dokoupit i tady v CR, ale videl jsem jenom o 12mes.
Primo na podpore SONY mi chlapek poradil dokoupit zaruku venku, ja ji dokoupil v UK. Pote jsem znovu zavolal na podporu (kde uz jsem mel sve cislo pripadu) a produkt jsem nechal zaregistrovat = prodlouzit zaruku.
Musim se ale priznat, ze to bylo dosti krkolomne;)
1)produk zakoupen v UK se musi zaplatit tamni kreditkou a mimo uzemy UK ho neposilaji, takze jsem to vyresil nekym kdo byl u UK a produk mi dovezl do CR.
2)kdyz jsem uz mel produk fyzicky doma i s fakturou, tak jsem zavolal do SONY s tim, ze to bude brnkacka, ale.... Technikovi jsem zdelil vsechna mozna cisla co byla jak na fakture, tak i na krabicce, ale zadne nebylo sparavne :eek: Tak jsem mu poslal scan faktury a foto produktu. Za dalsi den se mi ozval s tim, ze si s tim tady nevi rady a musi to odeslat do centraly v UK. Pote se mi ozval s tim, ze produkt uz byl tak nejak zaregistrovan na e-mailovou adresu toho, kdo to v UK zakoupil. Tak jsem mu musel zdelit e-mailovou adresu toho kdo to v UK zakoupil ....
Pak mi konecne prisel mail, ze zarucni doba NTB toho a toho cisla byla uspesne prodlouzena a konci k tomu a tomu 2013
Byl to boj, ale dcera je s malym SONY VAIO spokojena a ja mam 4 roky klid ;)
Prodlouzeni o 24mes. stoji 126-129 liber
-
Aha ale to asi neresi pripad kdy uz je notebook zde v cr, nebo ano? Kazdopadne zavolam asi zitra do sony, takze diky za tip...
-
Citace:
Původně odeslal
HeadHunter
Aha ale to asi neresi pripad kdy uz je notebook zde v cr, nebo ano? Kazdopadne zavolam asi zitra do sony, takze diky za tip...
Jde to dokoupit na jakykoliv NTB SONY. (tusim, ze to jde dokoupit i na NTB ktery si dovezes z USA? U NTB, ktery byl prodan v Evrope to jde na 100%. )
-
Citace:
Původně odeslal
HeadHunter
V podstate jsem rozhodnuty jakmile zavola typek z ppl zeptat se ho kdo je odesilatel a pokud to bude gigacomputer s.r.o. tak myslim ze je prukazne ze ten uzivatel "gigacomputer" jsou oni a tedy bych mel mit narok na odstoupeni do 14 dni. Pletu se? Pokud zjistim ze odesilatelem je fyzicka osoba, balik patrne neprijmu.
Víš jak tohle v práci funguje? Fyzická osoba si donese něco do práce, zabalí si to (často i s firemní lepící páskou) a pošle na firemní účet. Tj. odesílatel je firma, přestože to poslal jejich zaměstnanec soukromě. Ty z toho nic nepoznáš a budeš v háji.
(Mně osobně by kvůli 6k nestálo riskovat "ztrátu" 22k...)
-
No psal jsem vcera do Sony jestli si pro dany kus s konkretnim seriovym cislem (nafotil jsem ho vcera v gigacomputeru) muzu dokoupit zaruku a napsali:
"Tato zaruka pro VAIO urcene pro Holandsky trh plati take pro ceskou republiku. Tudiz nemusite dokupovat zadne rozsireni zaruky. Pro Vase VAIO zarucni doba konci k 25/09/2011. Zaruka se poskytuje na hardware. Technicka podpora je poskytovana pouze pro preinstalovany operacni system a software.
S pozdravem
Michal
VAIO-Link Team"
Takze jsem se dost uklidnil (dokonce to prebiji 1 rocni zaruku poskytovanou gigacomputerem)
-
Milý pane,
já vlastně už ani nevím proč se nás ptáš na nákup - 9z10 jsme ti řekli, že bychom do toho nešli, důvodů bylo mnoho.
Přesto všechno nám stále vracíš argumenty že vlastně snad nemáme pravdu.
Tak co vlastně po nás chceš ??? ?
KUP SI JEJ - Běž a udělej to. Stejně si o tom přesvědčenej a nikdo z nás tě nepřesvědčil... Na co tedy naše rady ? k ničemu...
Užij si ten skvělý a báječný nákup a přístě nás prosím nezatěžuj zbytečnými dotazy :/ Díky.
-
Citace:
Původně odeslal
Atreides
9z10 jsme ti řekli, že bychom do toho nešli, důvodů bylo mnoho.
Ze zkušeností také víme, že 90% návštěvníků tohoto fóra trpí paranoiou (což samozřejmě neznamená, že po vás nejdou) :)
A jestli jim HeadHunter nevěří, tak ať si do Brna na prodejnu přijede a notebook převezme.
-
To nechce, stálo by jej to o 6000Kč víc :-)
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
To nechce, stálo by jej to o 6000Kč víc :-)
To už je detail, hlavně že bukva chytře poradil :-D :-D
-
Citace:
Tak buď jsem tu debil já, nebo někdo jiný ...
-
Citace:
Původně odeslal HeadHunter
Notebook lze koupit i primo v shopu gigacomputer, ten samy kus (tvrdi prodavac), ale o 6000 dráž, s jedinou výhodou - o rok delší záruka...a to mi za to nestojí...
... a možná proto taky dost lidem přidje, že "tu něco smrdí" :-) Pokud ti někdo dá slevu 6 litrů za to, že si to nekoupíš přímo na shopu, ale objednáš přes aukro (a přitom si to tam můžeš vyzvednout), tak je to trochu zvláštní, ne? :-)
Pokud je pravda to, co tu HeadHunter psal, tak to vypadá, že:
- koupíte si to přímo v shopu a odvezete (čili transakce bude uzavřená přes shop), tak platí, že výsledná cena = VÝHODNÁ CENA + 6000 Kč
- koupíte si to přes Aukro (a pak si to klidně můžete vyzvednout i na shopu), pak platí, že výsledná cena = VÝHODNÁ CENA
Headhunter chce těch 6000 ušetřit, čili si to chce koupit přes Aukro... Předpokládám, že na shopu pak bude mít k vyzvednutí "připravený balíček"... A to, jestli je to levačka, případně jaká jsou rizika spojená s tím, že se transakce neuzavře přes kamenný obhod, ale přes Aukro, a také to, proč asi ti někdo dá 6 klacků slevu jen proto, že uzavřeš obchod přes Aukro a ne přes kamenný shop, to je asi tak to, co se tu +/- řeší... Chápem? :roll:
-
Osobne taky nechapu, v cem je problem a proc se to tu furt resi. Pokud si zakladatel threadu overil, ze ten onen konkretni kus je v zaruce (a to v zaruce pres serial number = servisu je tim padem sumak, zda mu jej preda k oprave firma Gigacomputer, Pepa Novak nickem Gigacomputer z Aukra nebo novy majitel HeadHunter), prohledl si jej a vse "sedi", tak je to treba jen o tom, ze z Aukra je to nejaky levnejsi odkup nekoho ze Gigacomputeru, ci jakasi forma prodeje, kterou nemuseji standartne danit atd. atd.
Pokud ti jde jen o zaruku a mas tedy bezpecne zjisteno, ze ti ji uznaj na zaklade serioveho cisla a nic jineho nebudou pozadovat, nevim, v cem je problem. Pro mne zadny - usetril jsem 6 klacku za peknej notas se zarukou.
Zdali je notebook treba nejak "vnitrne" opravovany, ti muze byt celkem sumak (alespon mne jo), nebot to neni auto, takze se da vymenit v podstate vse, aniz bys to poznal ci to nejak narusilo jeho integritu, funkci ci vykon.
Ja bych to takhle brutalne neresil - chces-li mit 95% jistotu noveho notebooku, kup si ho nekde v Sony centru, pokud chces usetrit, ale z nejakeho duvodu se bojis to resit pres Aukro, tak si ho kup v kamenne prodejne Gigacomuteru, pokud ti jde o cenu, kup si ho pres Aukro (osobne tam taky lecos nakupuju, ale rozhodne bych si tam nekoupil notebook za xy tisic, ktery bych pred koupi nevidel osobne, respektive bych ho rozhodne neplatil jinak, alespon dobirkou ci lepe osobkou, ale to je kazdeho vec a riziko - na Aukru je spoustu levaku, zbozi naprosto neodpovida popisu atd atd. )
-
Lokace: gigacomputer
obsazení: zákazník a prodavač
scéna2:
zákazník "Dobrý den, tak jsem tady pro ten notebook! Dnes už jej nebudu hodinu testovat, ale opravdu jej koupím. Jsem dnes již zcela pevně rozhodnut."
prodavač "Rád vás opět vidí, bohužel ale jdu na oběd se šéfem... " :-)
... nechci slevu zadarmo, udělám pro ni cokoliv... :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Connor
Lokace: gigacomputer
obsazení: zákazník a prodavač
scéna2:
zákazník "Dobrý den, tak jsem tady pro ten notebook! Dnes už jej nebudu hodinu testovat, ale opravdu jej koupím. Jsem dnes již zcela pevně rozhodnut."
prodavač "Rád vás opět vidí, bohužel ale jdu na oběd se šéfem... " :-)
... nechci slevu zadarmo, udělám pro ni cokoliv... :-)
:-D No tohle?!? (teda mam uz trochu popito, ale stejne nejak nechapu)
Jen abych to dovysvetlil: puvodni plan byl ze kamarad ten notas zkontroluje a vyzvedne, nebot na to nechat si ho rovnou poslat nemam moral. Nasledne kamos napsal ze je nemocny. Rozhodl jsem se ze tam zajedu sam. Prijel sem tam a rekl, ze jsem ten co ma ten notebook vyzvednout. Typek ho donesl. Rekl jsem ze mam instrukce dukladne ho zkontrolovat. Co bylo dale jsem napsal...
Vyfotil jsem si seriova cisla (pro jistotu na krabici, na ntb i v biosu).
Kdyz jsem mu rekl ze to je divne ze me najednou vyhodi, tak rekl ze maji tech kusu toho modelu vic, ze mi klidne proda jiny. Rekl sem ze ok, donesl krabici, ja zkontroloval ze jde o stejny typ a dal jsem mu kreditku. Na ni vsak nebyl dostatek penez, nicmene byl ochotny mi ho za tu lepsi cenu prodat a platit kreditkou!!!
Nakonec jsem mu rekl ze ja si to na triko nevemu at to posle ppl-kem tomu co to koupil. Kazdopadne byl ochotny i za tu zvyhodnenou cenu me nechat hodinu a pul se v tom "hrabat" (ikdyz jsem mohl ten cas vyuzit samozrejme mnohem lip nez cekat nez se nakopiruji wokna a aplikace - moje chyba, necekal jsem ze by to mohlo trvat tak dlouho a hlavne stale nevim zda je to normalni) - tedy zadny predzabaleny balik. Rekl jsem si tedy ze si zjistim vsechna sva prava pro pripad ze by poslal napr. neco uplne jineho (nevim treba jak moc je to prukazne kdyby mi poslali treba cihlu??? Prave proto uvazuju ze si predani natocim kamerou. O zaruku se ani moc nebojim, nebot pokud poslou to co maji, tak podle sony ma ten notas zaruku do 25.09.2011 (coz nevim jestli treba sony dava na repasy znovu zaruku 2 roky. Jinak by to celkem sedelo k tomu ze ma byt ten ntb novy...) a predpokladam ze ji lze uplatnit primo u Sony bez JAKEKOLI vazby na prodejce (nebo budou chtit videt u sony fakturu od prodejce?)
Jinak myslim si ze tech -6000 je tam proto ze ho pak nemusi mit v ucetnictvi a taky mi muzou dat pouze 1 rocni zaruku (coz uz me tolik nezajima, s reklamaci me stejne muzou poslat nekam, to bych se radeji obratil primo na Sony). ALE nejsem podnikatel, takze tomuhle nerozumim. Zajimalo by mne, v cem je to pro ne vyhodne...
2Atreides: nejsem rozhodnuty ntb koupit, ale taky se nerozhodnu podle subjektivnich dojmu typu: "ja bych do toho nesel". Chtel jsem ziskat co nejvice informaci z oblasti ve kterych se prilis nevyznam. Byt mohly me prispevky pusobit tak jakoze sem rozhodnuty, tak vez ze slouzily pouze k tomu abych se dopracoval k nejakemu rozumnemu rozhodnutí a postupu.
BTW: nevim jestli to cele neni trochu moc paranoia, protoze mi prijde ze gigacomputer nebude mit zapotrebi prodat jeden pochybny notebook na aukru (sef spolecnosti o prodejich na aukru vi, volal jsem mu, tedy to patrne neni akce jednoho zamestnance). Prece by si na kazdy takovy notebook museli registrovat novy ucet na aukru (protoze ten aktualni by byl po takove smrsti co by nasledovala neverohodny). A to ten co tam ted je je snad 3 roky stary. To by ho snad radeji prodali na nejakem "anonymnim" bazaru ne?!?! A ta jejich hodnoceni asi taky nebudou vsechna falesna...
Kdyz nad tim tak premyslim, mozna bylo nejlepsi koupit ho na miste a zkontrolovat si akorat fakturu a zarucak ze sedi seriove cislo apod. Akorat tehdy jsem nevedel ze je moznost zaruku uplatnit primo u Sony a taky me tim ze najednou "otocil" natolik znervoznel, ze jsem si rekl ze si napred vyzjistim co nejvic informaci.
-
Ja teda nevim, ale pokud se v tom notebooku nekdo "vrtal", a treba je tam jiny disk nez origos, nebo jina ramka, (nebo je postaven ze tri sony notebooku..) tak to asi zaruka od Sony je nanic, neboli ji (v pripade zavady) nemusi uznat.
Selskym rozumem, kdybych prodaval bezvadny "novy" notebook, nebudu mit zadny duvod ho nabizet o 6000,- Kc mene nez ve svem krame. Pokud moje nakupni cena je opravdu mnohem nizsi, rovnou budu o 6K prodavat vsechny, aby se to rychle tocilo..
-
Ano toho se taky obavam... Jeste zkusim kontaktovat sony, zda jsou schopni udelat kontrolu zda je ten notebook netknuty a tedy se na nej vztahuje jejich zaruka...
-
Mě situace připadá docela jasná. Notebook je nový a ok a jediná "levá" která v tom je a z nějakého důvodu nutí prodávat přes aukro (že by prostá touha obchodníka hlavně prodat), je v tom, že notebook je za šedého dovozu, tj. nepochází ze standardní české distribuční sítě ale někdo ho sem dovalil z Holandska...
-
Jenze oni ty dovozove kusy prodavaji normalne...napadlo me jeste ze to muze byt kradeny kus ze skladu, to by pak asi nemelo byt nikde v ucetnictvi...
BTW repasovani dela primo vyrobce ne? Na to by se mela zaruka vztahovat... zakladni deska tam patrne bude originalni (seriove cislo v biosu sedi s tim na notebooku, ikdyz to asi neni problem toho svaba vymenit ne?)
Jeste sem nasel toto: http://www.pravoit.cz/article/e-aukc...-kupni-smlouvy
-
No tak nějaká finta v tom bude, určitě ti těch šest tisíc slevy nedají jen proto, abys měl radost. Cílem obchodníka je prodat a vydělat, nedělá to jen pro radost zákazníků kupujících přes Aukro :-) Z toho bych vycházel :-D
-
Já bych vycházel z toho, že už vyvolávací cena (respektive "kup teď") na Aukru byla dostatečná k tomu, aby se obchodníkovi vyplatila a že firma Gigacomputer není společnost, která se systematicky zabývá prodejem kradeného zboží.
-
bukvo, nikdo tu neříká, že to je určitě kradené a že to dělají systematicky :-D To sis doplnil sám :-)
-
Za mne rikam, jdi urcite do toho, jsou to tvoje penize.
... a vzdycky je lepsi se poucit z chyb vlastnich, nez z chyb nekoho jineho... (clovek si to pak lepe pamatuje :) )
-
Dobrý den, rozhodně bych od gigacomputer nic nekupoval protože jsme jsme od nich kupovali 2 notebooky, s jedním byl problém už od začátku, tak stále reklamace a druhý odešel cca po roce ....koncem roku 09 kdy jsme je naposled posílali do reklamace a od tě dobý tam sou .... stále výmluvy, už jsme celou věc museli předat právíkovi :(