-
Reproduktory k PC (2.0 alebo 2.1)
Nazdar, prosim o radu. Potrebujem k PC reproduktory. Primarne pouzitie bude na MP3 a hry, neskor mozno na pozeranie TV (z PC). Nic pre audiofila ale zas nechcem zobrat uplny odpad.
Zatial sa obzeram po nejakych 2.1 ale pokial by boli nejake zaujimave 2.0, ktore by aj dobre "basovali" tak si necham poradit. Rozmerovo by to mohlo byt co najmensie, pojde to na maly stolik.
Preferovani vyrobcovia su Creative, Logitech, Genius lebo ich mam u predajcu, kde idem brat celu zostavu.
Dakujem za pripadne rady a komentare.
-
Re: Reproduktory k PC (2.0 alebo 2.1)
Malé neumí basovat - to je fyzika (oprostím se od extrémně drahých experimentů alá Bose).
2.1 má výhodu v dobrých basech (velká bedna pod stolem), které nejsou tak směrové a malých bednách na stole (pro středy a výšky).
Mám na stole Logitech X-230 a naprostá spokojenost.
-
Jenze zase narazis na tu fyziku. Male satelity :) Vetsina techto sestav ma neprirozene stredy a sycive vysky. Jako dobra volba mi stale pripadaji nektere z vetsich 2.0 drevenych beden od geniusu. Zpracovani nic moc, ale zvuk/cena je super.
-
Souhlasím s Andurilem. Doporučil bych nějáké rozměrově větší (kvůli rozsahu dolů) 2.0
Normální 2.1 sestavy hrají tak, že pod stolem sice něco hučí, nebo v případě lepších i basuje, ale satelity hrají plastově, chybí tam středy, prostě pro poslech hudby to není. Pro hraní her snad jo. Když jsem kdysi kupoval 2.1 od Creativu (P380) asi za 1000Kč, tak "subwoofer" opravdu jenom hučel, do basů to mělo hodně daleko.
Jsem zastánce 2.0, pro hudbu daleko rozumnější volba. Obecně nepůjdou rozsahem tak nízko, jako 2.1, ale podání je daleko vyrovnanější přes celý rozsah. Pro sestru jsem kupoval k PC Genisusy HF-2000 asi za 1200Kč (odhad), a nehrajou úplně špatně.
-
K receiveru mám sloupové třípásmovky, tak si na zvuk trochu potrpím, ale nejsem do toho vyloženě fanatik. Když jsem slyšel, jak hrají ty výše zmíněné Logitechy, tak jsem byl velmi příjemně překvapen.
Úroveň basů lze regulovat a ty skříňky na stole nejsou zase tak prťavé, aby středy rozumně nezvládly (dvoureproduktorové).
Záleží na tom, co očekává od her, pokud chce aby "nadskočil" až mu za hlavou někdo vystřelí z brokovnice, tak to je imho 2.0 slabá, to se musí i "cítit". Pokud by to bylo jen na hudbu, tak bych doporučil jako vy větší 2.0.
-
Paolo:
Logitech X230 ma zaujali (aj na inych strankach). Je to sice mimo budget ale myslim, ze synovca radsej dokopem aby si nasetril par stovak navyse a zobral ich.
Zatial bude pocuvat na sluchadlach Koss Porta Porta, ktore dostane ku 15 narodeninam cez vikend takze by mal byt ako tak happy.
Firuz:
Genisusy HF-2000 - mozes pls upresnit typ? Zatial som nasiel len tieto a chcem to seriozne zvazit.
http://www.alza.sk/reproduktory-geni...hf2-d79010.htm
http://www.alza.sk/reproduktory-geni...f2-d100949.htm
Anduril:
Presny model by potesil :-)
Inak skor to bude na tie hry ako na hudbu takze sa priklanam aj podla vasich postrehov ku 2.1.
Tie Logitech-y maju vstup na sluchatka co tiez potesi ale to maju zrejme aj ine.
==
Ja mam inak doma k PC stare Creative FPS2000 (4.1)
http://www.hardwarezone.com/reviews/...0/fps-2000.htm
ktore hraju podla mna dobre aj hudbu a aj dobre posluzia pri hrach. Iba semtam amrzi, ze su 4.1 a nie 5.1 ale vtedy boli ine casy.
A na non-PC audio mam uplne inu zostavu, to je o inom.
Tu ide o PC pre synovca a nechcem mu zobrat uplny shit ale zas ani vrazat do zbytocnosti na jeho ucely.
Dikes za rady!
-
Myslel jsem presne takove geniusy, ktere jsi tu vypsal.
Jeden je starsi a jeden novejsi (ten s ovladanim na boku) typ. Hrat to imho bude stejne.
-
Jen ještě jedna drobnost k těm Logitechům a výstupu na sluchátka, ano mají a dokonce je průchozí - tj. když máš do nich zapojené sluchátka, nemusíš mít zapnuté repro. ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Jen ještě jedna drobnost k těm Logitechům a výstupu na sluchátka, ano mají a dokonce je průchozí - tj. když máš do nich zapojené sluchátka, nemusíš mít zapnuté repro. ;)
A funguje regulace hlasitosti na repro? Jestli to nebude jen píchlé na výstup ze zvukovky :)
2ace:
tady toto jsou ony: http://www.alza.sk/reproduktory-geni...hf2-d79010.htm
-
A co tieto Creative GigaWorks 2.0 T40 , mam este starsiu verziu kde su len dva repraky a som spokojny. Ovsem kazdy mame ine usi ;)
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
A co tieto
Creative GigaWorks 2.0 T40 , mam este starsiu verziu kde su len dva repraky a som spokojny. Ovsem kazdy mame ine usi ;)
Verim, ze si spokojny a dik za tip. Su ale mimo rozpocet pre tuto zostavu. Povodne som planoval tak do 700-800 skk a uz spominane logitechy a geniusy su dost nad.
-
Jestli jsou GENIUS SP-HF2.0 2000X moc drahý, tak jdi do nižší řady. Sám mám na stole SP-HF850X a jsou skvělý. Vyměnil jsem je za sestavu 5.1. Pro poslech mp3, filmů a pod. jsou úplně dostatečný, zvuk je vyvážený. Vůbec mě nemrzí, že jsem vybral repro bez subwooferu, chtěl jsem něco, co nehučí, když je ticho. Výkonově dostatečný, rozměrově se vejsou na stůl vedle monitoru (2000C jsou už taky docela velký).
daso
-
Citace:
Původně odeslal
daso
Jestli jsou GENIUS SP-HF2.0 2000X moc drahý, tak jdi do nižší řady. Sám mám na stole SP-HF850X a jsou skvělý. Vyměnil jsem je za sestavu 5.1. Pro poslech mp3, filmů a pod. jsou úplně dostatečný, zvuk je vyvážený. Vůbec mě nemrzí, že jsem vybral repro bez subwooferu, chtěl jsem něco, co nehučí, když je ticho. Výkonově dostatečný, rozměrově se vejsou na stůl vedle monitoru (2000C jsou už taky docela velký).
daso
Dakujem za tip. Su cenovo prijatelnejsie oproti Logitech X230.
-
kolegovi jsem do práce loni kupoval HF1250x a slušně vypadají HF1200 http://www.alza.sk/reproduktory-geni...f2-d100947.htm
Hrajou za ty peníze dobře. Jen jsou hůř odstíněné - mobil s nimi dělá divy.
Mně se nevešly na stůl, tak jsem si koupil za 1000Kč T20 (bylo to v akci), jejich nástupce je tohle http://www.alza.sk/stereo-reprodukto...20-d107450.htm
Ty T20 jsou odstíněné dobře, na plast hrajou překvapivě kvalitně.
Někde tady jsme se rozepisovali. Najdu to.
-
Dakujem za tip.
Ked dam nabok 2.1 Logitech X230 tak tieto 2.0 Geniusy SP-HF2.0 850X a SP-HF2.0 1200A su oboje zaujimave a v podobnej cene.
Vsetky 3 zostavy maju vstup na sluchadla co nebola na zaciatku podmienka ale je to vitane.
Oba Geniusy maju analog stereo vstup co tiez potesi, pripojil by som tam Playstation 2 zvuk. Logitech X230 to nema.
Tak som nechal zas odfuknut na 2.0 Genius, 3-pasmove sa mi najviac pozdavaju :-)
-
-
Dikes, pozrel som podrobne. Vacsinou sa to tam tocilo okolo drahsich reproduktorov.
Kazdopadne aj porovnavam rozmery reproduktorov co budu na stole (rozmer je pre jeden reproduktor).
Logitech X230: 20.3 X 6.4 X 7.6 (cm).
Genius SP-HF2.0 850X: 16 cm x 13 cm x 23 cm.
Genius SP-HF2.0 1200A: 11.2 cm x 14.9 cm x 30 cm.
Rozmery zas hraju Logitechom, co je zrejme z typu 2.1.
No myslim, ze na vyber je v celku dost. Hodim rec so synovcom, ktoremu to ide, ze kolko ma na to bubakov a kolko mu to moze zabrat na stole lebo aj to kriteria podla ktorych to pojde.
Este raz dik vsetkym za rady. Urcite dam vediet co som nakoniec zobral a ako to hralo len neviem kedy to bude.
Zatial som na takychto cenach:
Logitech X230 2+1 - 43 EUR
Genius SP-HF850X - 26 EUR
Genius SP-HF1200A - 28 EUR
a mne su najviac sympaticke Geniusy 1200. No uvidime.
-
Pred mesicem jsem hledal levne 2.0 repracky k ntb, zacal jsem u nejakych krapu za 400Kc a pres Logitech X-140 a X-240 jsem se dostal k X-230 a volby nelituji. Proti tem dvema uvedenym nejsou nicim ruseny a hraji dobre (viz. historie prispevku zde na foru a v diskuzich pod produkty na webu CzC).
Drevene Genius jsem nechtel, protoze bych je nemel kam dat.
PS: logitech ma sice vystup na sluchatka, ale tento vystup neni regulovatelny potakem na bedne - pouze dojde k odpojeni hrajicich beden.
-
Dikes za info.
K tomu vstupu na sluchadla... predpokladam, ze ziadne lacnejsie bedne nebudu mat ovladanie hlasitosti sluchadiel takze to "nevadi". Ovladanie hlasitosti bude rovnake ako keby som ich pripojil priamo do vystupu na zvukovke namiesto reprakov, cize cez Volume Control (softverovo).
-
Genius ma ovladana sluchatka. Nefunguji myslim korekce, ale volume ano.
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Chlapi, vy mi davate, priklanam sa raz jednym a raz k druhym ako kyvadlo na hodinach:-) Dik za info!
-
Nejsem si jist, zda i Creative nema ovladany vystup na sluchatka.
ps: tohle jsi cetl ? (stahni si PDF s testy).
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Nejsem si jist, zda i Creative nema ovladany vystup na sluchatka.
ps:
tohle jsi cetl ? (stahni si PDF s testy).
Testy pozriem dik.
A musim sa opravit, zda sa, ze z tych 3 co tu zatial vyberam ma len Genius SP-HF850X ma extra vstup, co je pre tento model dost potesujuce, lebo by som to vuyzil na propojenie PS2.
-
ja mam genius sphf2000x
rozmerovo su relativne velke a vzhladovo su daleko krajsie nez nejaky kus plastu.
stredy/vysky su naozaj dobre a drzia sa aj pri vyssich hlasitostiach (samozrejme v tejto cenovej kategorii!)
basy nezvladaju, a pri vyssich hlasitostiach to nieje zvuk, ale proste hlucia. cize ich treba dost zasadne orezat. len kedze ja basy nemusim a preferujem stred/vysky tak mi to ani v najmensom nevadi... :)
inac kvalita spracovania ziaden zazrak (mam tam nejake vytecene lepidlo), pri zapojeni sluchatok repro trocha sumi, pri vypnuti ventilatora v nich praskne....
ale za tie prachy to bola dobra kupa.
-
Dakujem za tip. Uz sa to ale splha do ceny nad povodny limit.
Kym tieto Geniusy su prijatele
a Logitech vytrca
Logitech X230 2+1 - 43 EUR
tak genius sphf2000x uz vidim tak za 50 EUR :-(
-
To je, jak říká můj kolega, těžké, buď chceš věc levnou nebo takovou, která funguje... :)
Popřemýšlej, nejlépe, pokud by sis je mohl poslechnout a rozhodni se. Však si je nekupuješ jen na rok a peníze, které dáš teď navíc, jsi schopen probendit i za podstatně zanedbatelnější věci, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To je, jak říká můj kolega, těžké, buď chceš věc levnou nebo takovou, která funguje... :)
Popřemýšlej, nejlépe, pokud by sis je mohl poslechnout a rozhodni se. Však si je nekupuješ jen na rok a peníze, které dáš teď navíc, jsi schopen probendit i za podstatně zanedbatelnější věci, ne?
Vsetko sedi a keby som kupoval pre seba tak by to bolo aj aplikovatelne ale je to pre synovca, ktoremu to platia rodicia takze presvedcit ich aby kupili repraky k PC je samo o sebe uspech.
-
Mohuli se do toho také vložit. Tak přesně ty Logitechy jsem měl půjčené několik měsíců. A prostě mi tam chyběli "střední" basy - hralo to jenom ty dunivé hluboké basy. A to i když jsem stáhnul basy, tak mi tam prostě něco chybělo. jako by sub hrál jenom do x Hz a ty malý satelity až od y (k)Hz. Raději bych zvuk ořezal na krajích než uprostřed. proto doporučuji 2.0 s vyrovnaným výstupem.
-
Takze tieto 2 modely sa dostali (aj kvoli cene) do uzsieho vyberu:
Daso (alebo aj ostatni ak viete), ovladanie hlasitosti na SP-HF850X funguje aj pre sluchadla a repraky sa pri zapojeni sluchadiel vypnu?
Anduril:
Citace:
Plati to vseobecne, cize to maju aj vyssie uvedene 2 modely + vypu sa pri zapojeni sluchadiel repraky?
==
Inak tym SP-HF850X nahrava ten extra vstup. Inak sa mi zdaju takmer totozne, rozdiel vo vykone sa mi zda pre bezne nie extra hlasne pocuvanie nepodstatny. Mozno keby som mal oboje repraky vedla seba tak by som (ne)poznal rozdiel.
-
Pred 2 tyzdnami som riesil otazku reprakov. Kamarat ktory vlastni studio mi poradil tieto
http://www.euronakup.sk/?Mode=Sti&StiId=23575
Som s nimi velmi spokojny, nielenze su skvele na party, kde sa mozu kamosi strapnit ak im pripojis mikraky, ale hraju bohovsky a k tomu aj vyzeraju skvelo, mam nabytok podobnej farby ako su tie repraky, takze super zapadli. Pocuvam Hiphop a pre mna su proste perfektne. Myslim si ze aj cenovo su uplne luxusne, hlavne ked uvidis aky velky subak ti k tomu dojde. repraky su sice mensie, ale hraju super.
-
Dakujem za tip. Repraky vyzeraju zaujimavo ale nie su podla mna prilis vhodne na bezne pouzivanie PC konkretne pre synovca, ktoremu to beriem (hry, semtam mp3, internet radio, ...).
To ovladanie na subw. vyzera dost nepohodlne, kedze by bol niekde zasity pod stolom., zrejme pri stene hlbsie.
Ale inak verim, ze su super, hlavne na karaoke party :-)
-
Tady jsem popsal zkušenosti s Genius SP-HF2000A, mám je a spokojenost.
Jinak samozřejmě fyzika je fyzika, ale na daný rozměry to hraje celkem obstojně. (k DK mám 30litrové regály a krmím to receiverem Yamaha, takže taky mám porovnání s lepším...)
-
Dik za tip. Zdaju sa mi podobne tym 1200A len su vykonnejsie a zrejme zlahka vseobecne lepsie (to nie je ohrnutie nosom, len moj kladny postreh).
Synovec chcel povodne tie Logitechy X-230 ale ked videl lacnejsiu alternativu tak po nej siahol, ze bude urcite happy.
Suhrn cien za ake som to na rychlo nasiel:
SP-HF850X - 26 EUR
SP-HF1200A - 28 EUR
SP-HF2000A - 39 EUR
Navyse ked porovnam rozmery:
Logitech X230: 6.4 x 7.6 x 20.3 cm
Genius SP-HF2.0 850X: 13.0 x 16.0 x 23.0 cm
Genius SP-HF2.0 1200A: 11.2 x 14.9 x 30.0 cm
Genius SP-HF2.0 2000A: 16.3 x 18.0 x 30.5 cm
tak 2000A zacinaju byt dost vacsie oproti povodnemu zameru (ide mi hlavne o miesto co zaberu na stole, vyska nie je az taka kriticka). Je mi jasne, ze mrnave bednicky budu hrat horsie, o to nejde. Ide o kompromis stol/bubaky/nie uplny shit/...
-
Jako na stůl k PC jsou ty 2000A fakt velký, když jsem je vybalil, tak jsem byl trochu překvapenej :-) Večer můžu udělat foto, jak to vypadá v praxi na stole s 22" monitorem...
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Jako na stůl k PC jsou ty 2000A fakt velký, když jsem je vybalil, tak jsem byl trochu překvapenej :-) Večer můžu udělat foto, jak to vypadá v praxi na stole s 22" monitorem...
Za foto budem vdacny. LCD 22" pojde v konecnom dosledku k tomu PC takze to bude dobre vidiet.
A ako pri nich funguje vstup na sluchadla? Vypnu sa repraky pri zapojeni sluchadiel? Da sa ovladat hlasitost sluchadiel cez ovladac na repraku?
-
tady jsou geniusy SP HF 1250x (33,5 cm výška), vedle je 1,5l petka, a 19" wide LCD
http://img197.imageshack.us/img197/2...ge00067.th.jpg
-
Dik za foto a podrobny popis vedlajsich telies. Vyzeraju stabilne polozene. Len neviem ci sa zdaju tie reproduktory velke alebo ten monitor maly :-)
-
Tak tady moje foto, přihodil jsem tam taky pro srovnání 1.5l petku.
SP-HF2000A + 22" wide LCD.
http://stuff.myslenka.net/CRW_5858.jpg
-
Dik. Nazorna ukazka je lepsia ako rozmery v cm.
Ta 1.5l flaska by sa mohla stat standardom v testoch reproduktorov:-)
-
Takze finalne sme sa so synovcom rozhodli pre Genius SP-HF1200A ale akurat neboli dostupne a potreboval som to uzavriet tak som zobral Genius SP-HF850X, ktory ma prakticky navyse jeden vstup, ktory asi vyuzijem.
Este raz diky za rady, vdaka nich som si vybral. Dam vediet ako hraju.
-
Genius SP-HF850X - prve postrehy (aj posledne lebo som ich uz odlozil a pojdu synovcovi)
- reproduktory po zapnuti silno puknu (ocakavane, nie je existencny problem), pri vypnuti puknu slabo
- modra LED svieti ako besna aj cez den, v noci to bude brutal
- mp3 hraju subjektivne dobre, su tam aj basy, rozoznat pesnicku aj ked hraju ticho
- zvuk v hre Crysis sa mi zda subjektivne prijemny a pekne sedel ku hre
- po zapojeni sluchadiel sa zvuk z reproduktorov vypne, hlasitost sluchadiel je ovladatelna
- zapojil som do extra vstupu (female jack) ipod shuffle a bol som spokojny
- balenie obsahuje kratky (asi 10 cm) jack-jack (male) kablik na pripojenie napr. spominaneho ipod shuffle, nic horibilne ale potesi a rovno som ho vyuzil
Zaver mam taky, ze su to prijatelne reproduktory za rozumnu cenu ale neviem to porovnat ku ziadnym sucasnym. Z mojich Creative Labs (Cambridge Soundworks) FPS 2000 Digital (4.1) mam lepsi pocit ale zas tie boli vo svojej dobe (vela rokov dozadu) asi tak 8-krat drahsie ako tieto Geniusy teraz a okrem toho asi tazko porovnavat 2.0 zo 4.1 kde su ine basy apod.
-
ace:
Jj, ta ledka je hodně ostrá. Vyřešil jsem to stříbrnou samolepkou. Mám, pocit, že tahle modrá ledka je teď na všech uvedených typech repro od Geniusu. Jinak se zdá, že tvoje závěry jsou podobné jako moje viz výše.
-
Já tam mám tu ledku stejnou, přelepil jsem to černou nálepkou.
-
Tak tak, inak synovec na tu LED-ku povedal, ze je celkom super takze Genius mozno tymto mieri na takychto zakaznikov. Kazdemu sa paci nieco ine.
Este raz diky za pomoc.
-
Taky zvažuji náhradu targa reproduktorků: http://www.aukro.cz/item627828706_fu...pk41q_2_1.html jinde jsem je nenašel, dá se uvažovat o něčem trochu kvalitnim do 1000 kč ??? třeba tyto: http://www.alza.cz/reproduktory-geni...6-w-d94828.htm EDIT: to neprodavam ja:p
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
Promiň, ale proč jsi prodával tady tyto? Myslíš, že například ty odkazované geniusy budou hrát něják znatelně líp? Já se bojím, že ne. Neznám ty Targa repro, ale připadá mi, že si takovým upgradem kromě designu niják nepomůžeš.
Toť teda můj názor, ale rád si ho nechám vyvrátit :)
-
jojo genius ledky su vecne
ja som ju prelepil papierovou paskou.
potom som ju 5 minut zafarboval modrou fixkou na cd
a potom 5 minut ciernou
teraz to nadherne funguje, ked su vypnute tak tma, ked su zapnute tak je to decentna modra. a ani mi nespali sietnicu ked sa do nej pozriem :)
-
Zdravím,
otevřu ještě tento thread.
Po stěhování do podkroví se mi nechce tahat kabely od zadních satelitů mých starých Creativů (5.1 Creative 5300) a hledám nějakou 2.0 či 2.1 náhradu. Nejsem žádný audiofil, bude to na občasný poslech hudby, film či TV, popřípadě co bych byl rád, aby měly dva vstupy - plánuji do budoucna připojení LCD TV. Pomrkával jsem po výče zmíněných geniusech, líbí se mi Genius SP-HF 1800A - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67974 - zdá se, že mají dva vstupy. Nějaké tipy a doporučení, co se podobných typů repro týče? Cena řekněme tak do 2000Kč.