Zdravim,
rad by som vedel ake mate skusenosti s ovladacmi http://kxproject.com
ja som iche neskusal ale uvazujem o nich. Daju sa bez problemov potom odstranit ? Nasli ste dake dolezite problemy ? Pripadne zlepsili daco ?
Sleyo[/b]
Printable View
Zdravim,
rad by som vedel ake mate skusenosti s ovladacmi http://kxproject.com
ja som iche neskusal ale uvazujem o nich. Daju sa bez problemov potom odstranit ? Nasli ste dake dolezite problemy ? Pripadne zlepsili daco ?
Sleyo[/b]
pouzivam:
problemy:
- nefungoval mi instalator, musel sem je nahodit rucne protoze se tam fuct cpal standardni woknousi ovladac, ale to vypada spis na chybu wokenic
vyhody:
- lepsi zvuk
- plna kontrola nad DSP
- nedelaji k.o.k.o.t.i.n.y a v pohode me s nima Live behal i na VIA 686B
nevyhody:
- 3D neni podporovano a jede v softwarovym rezimu, me to vubec nevadi, ale nekomu muze absence EAX chybet
no to by mi sakra vadilo :-(
Ja ich nepouzivam...sice sa hovori ze lepsi zvuk ale mne ovladace k A2 nerobia problemy a idu v pohode...
Pocket: Todle nejsou drivery pro gamery...EAX je totalne naprd...
no EAX ... no sound ...Citace:
Původně odeslal DeeKay
ale prdlajs, i bez eaxu ti zvuk funguje ;)
Akorat to nedela tovy ty picoviny co sou stejne vic ke skodenez k uzitku :wink:
no ja jsem to myslel tak ze kdyz neni EAX neni poradnej SOUND a kdyz neni poradnej SOUND neni poradna GAMES a kdyz neni poradna GAMES tak proc u toho kompu sedet :roll: :lol: ;D ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
vcera som ich nahodil a kvalita zvuku VYRAZNE stuple - merane RMAA5 a hlavne maju vela features a s tym sa ja rad bavkam :wink: a je to len otazka casu kym tam budu dorobene aj game features. Ja pri grabovanie videa potrebujem funkcnu PCI a tieto niesu ako origose take zruty. V games to este poskusam (mozno aj 3DM03)
Chtěl jse je zkusit, ale když jsem viděl, že nepodporují hw 3D zvuk, tak jsem je zavrhnul. Bez EAX nemá hra tu správnou atmosféru ;-) A sw 3D moc brzdí..
nj gamesnici se zase ozvali hehe :lol:
si mejte svoje genialni EAX dokur**ny creativacky drivery a my normalni lidi budem pouzivat neco poradnyho ;D /noflame ;D
2DeeKay: Njn. když myslíš. Mě ty moje "dokur.." drivery fungují bez jediného problému i s EAXem 8-) Mě akorát vždycky dělají bordel ty Creative drivery, které nejsou na orig. cédu. Ty co tám jsou, nemají chybu (u mě). Se zvukem jsem spokojenej. Zase nepotřebuju plnou kontrolu nad DSP. Taky nemám VIA chi*set s 686B, takže nemám problém..
Ale ty drivery můžou být jinak dobré (kvalita zvuku třeba). Až budou podporovat hw 3D s EAXem, tak to bude v pohodě a hned je nainstalím.
tim dokur**ny sem myslel zvukove ;)
ale samozrejme i po jiny strance jsou :)))
:-) Nevím, ale mě znějí v pohodě. Ale nemám absolutní sluch, takže nemůžu hodnotit objektivně ;D
no ty to taky poslouchas na inspire ze, tak to se nedivim :lol:
Chacha.. Mám taky celkem kvalitní sluchadla Philips... Ovšem mě to stačí i na těch Inspirech :-) Na rock jsou v pohodě.
tak zkus zkusmo nahodit kXka a porovnat hudbu mezi nima a creativackejma....pokud mas phily aspon 910 tak to uslysis urcite i ty ;D
Oki, já to tedy zkusím. Doufám, že to potom půjde odinstalovat, aniž by tam zbylo několik mega zbytečných souborů...
Ked som skusal Audigy (drivery od Creative) tak som sa cudoval ze to co z toho lezie von nie su moje MP3ojky :roll:
Tak jse ty kX zkusil, ale je to absolutně na-prd! Instalace sice proběhla plně automaticky bez problémů, nicméně zvuk, který moje Livka s těmito ovladači "blila" z reproduktorů i sluchátek, to teda nemá obdoby.. Zvuk byl přesicený výškama (úplně sičel,šuměl apod.), naopak úplně chyběly basy - subwoofer vůbec nehrál. Různě jsem si pohrál s tím nepřehledným mixérem, ale absolutně nic nepomohlo. Taky by mě zajímalo, kdo využije toho složitého nastavování efektů, které podle mých "zážitků" na EAX nemají.. Takže během 20 minut jsem se vrátil k původním origoš Creative driverům, které mi fungují zcela bez problémů a zvuk je u mě skvělý. Toto co jsem napsal je pravda. Možná si drivery nějak nerozumněly s mým systémem, ale prostě hrůza..
spis bych rek ze ty sis nerozumnel s driverama...
clovek co neumi dobre ridit se bude s Ferrari taky jen trapit ;D
chybu nehledej v systemu, ale mezi zidli a klavesnici ;)
Originalni creativacky drivery maji tolik basy ze zakrejvaji ostatni frekvence ze i ja, sem u nich basy stahoval dolu(a to ti lidi co me znaji potvrdi, ze ja mam rad kdyz to dupe ;D ).
A pokud si linej nastavit si DSPcko, to je pak holt tezky, pouzivej si lamadrivery ;D
Njn. Když to "nemůže" být těma božíma driverama, tak se to svede na člověka, co? Ale co když to třeba není pravda. A originální Creativácký drivery zas tolik basů (podle mě) nemají, páč jsem je musel naštelovat na 88% a ještě přiostřit Dee DSP pluginem ve Winampu... a výšky ani středy mi tam rozhodně nechybí.. ale to je subjektivní názor, že.. Jina to DPS se mi stejně zdá na prd. Takové ozvuky, či cokoliv, co tam jde udělat můžu nastavit jednoduše i v EAX control panelu, včetně ekvalizéru atd.
..Navíc jsem ty drivery nechtěl používat kvůli chybějící podpoře hw 3d zvuku, jak jsem psal, takže to mě nějak netrápí...jen říkám, že to není ještě dotažené na tolik, aby to bylo použitelné pro každého. Mě osobně se nechce štelovat drivery ke zvukovce déle jak pět minut, což mi u Creative stačí k tomu, abych si nstavil basy, výšky a Reverb, tak, jak to mám rád a poté vše hrajé naprosto bez problémů - a to i včetně subwooferu. Btw. po odinstalaci zůstalo v registrech 163 položek od kx driverů!!!Citace:
pouzivej si lamadrivery
Ovšem pokud ti kX drivery vyhovují, tak prosím, je to tvoje věc. Mě zase vyhovují Creative drivery.
Btw. proč jsi koupil Live!, když jsi ji v době, kdy jsi měl CMI8738 myslím zavrhoval..?
hehe nj gamer :)
vidim ze nechapes pravej vyznam slovniho spojeni DSP!
Tady nejde o naky efekty, na ty sere pes...
Tady jde o nastaveni komplet pruchodu, vstupu a vystupu a prizpusobeni zvukovky presne podle prani uzivatele...
btw pokud pises "Jina to DPS se mi stejně zdá na prd", tak muzes to DSP z ty zvukovky odpajet :lol:
co se tyka ozvuku apod tak to k smrti nesnasim....mas pravdu ze to je tam naprd, taky je muzes z DSP "odprogramovat" a dat si tam misto nich neco uzitecnejsiho.
Jinak ty Drivery nebyly, nejsou , neboudou a nemaji byt pouzitelny pro kazdyho. Jsou to drivery pro lidi co chteji dostat z karty zvukove maximum a je jim fuk jestli jim nakej zombik hejka za levym ramenem z kanalu nebo za pravym z tunelu...
Co se tyka odinstalace - ja sem je neodinstalovaval takze nevim ;D Ale nevidim v tom zadnej problem...
ted k lajvu - na CMI8738 mi odesel pravej kanal, takze sem nutne potreboval nakou zvukarnu, Paja zrovna prodaval livko za 400kc, tak sem si rikal, zkusim a bud mi to pojede OK i na stary Via KT133A/686B kterou sem predtim mel , nebo to hodim do druhyho PC kde je i815 a holt budu muset nasetrit na fortissimo.
No hodil sem to do PC, zadny kraviny to nastesti nedelalo (preci jen je to este starej Live a ne 5.1 kterej byl z nich asi nejhorsi). Nahodil creativacky drivery.. Spokojenej sem byl se SNR, to bylo oproti CMI opravdu o dost lepsi, ale nesedel mi u tech creativackejch drivery takovej divnej, nerealnej zvuk, kdyz sem poslouchal veco co mam naposlouchany normalne z AudioCD pres vez... pak mi Glassman rek at zkusim kXka... dybys videl jak sem mu nadaval dyz to neslo poradne nainstalovat tim instalatorem, no pak sem nahodil rucne a nadaval sem mu ze se v tom nevyznam, co mi to doporucil za sunt a bysl sem odhodlanej je ihnet smest z HDD...no ale pak sem si rek ze si proctu web kxproject.com, takze sme si precet komplet dokumentaci a dal se do nastavovani.... a voila - zvuk byl paradni (na pomery Lajvu samozrejme...). Takze mi ta karta zustala... asi do doby nez u nas nekdo bude prodavat M-Audio Revolution
Hmm. Je fakt, že ty drivery jsou určené buď pro audiofily nebo pro hudebníky, kteří využijou ASIO, či jak říkáš kvalitní zvuk, který se u mě však neobjevil. Ty basy tam prostě absolutně žádné nebyly. Jakobych pustil walkman s bedničkama za 150Kč. A´t jsem nastavoval, jak chtěl, co chtěl, tak žádná výrazná změna. Takže jsem je ihned odinstaloval.. Já mám raději ty zombíky za mímy zády :wink:
Co se týče CMI, tak mě taky odešel pravej kanál. Prostě najednou téměř nehrál. Zkoušel jsem to propájet, ale nic, ani nová zdířka nepomohla. Tak jsem to vyhodil do popelnice, zašel do bazáče a za 600 koupil téměř novou Livku 5.1 digital. Má to i AC3 dekodér, SPDIF (který zbožňuju) a hlavně to tak nezatěžuje CPU jak ten CMI. Takže jsem spokojenej. Problémy s deskou žádné.
btw zkousel si ty drivery poslouchat na sluchatkach nebo jen na repro? Mozna si mel nastaveny bandpass..
Ja kdyz tahnu ze zvukarny do veze a postim nakej nabassleji track, tak si na absenci nemuzu vubec stezovat, ba naopak je to velmi vyvazeny narozdil od puvodnich.
Jinak koukam ze to odchazeni kanalu u CMI je asi nakej serious problem ;D
Zkoušel jsem to i se sluchátkama. Právě, že nejdříve jsem měl sluchátka. Pustím Winamp a žádný basy. Tak jse zapojil Inspiry, a zse žádné basy. Tak jsem otevřel ten mixér. Pošoupal jsem se vším, co šlo a žádnej rozdíl. Nastavoval jsem i reproduktory v tom spec. dialogu - frekvenci LOWPASS, Bass redirection atd. Prostě nic...
S tím CMI to asi bude tak.. Ještě mám v druhým komplu jedno CMI, tentokráte 5.1, tak uvidím, jestli taky odejde..
aha tak to je divny, odinstaloval si predtim ty creativacky drivery?
Me vsechno totiz jede jak ma , vcetne basu
Jo odinstaloval jsem vše..vymazal odkazy v registrech i soubory v system32, které se týkaly Creative, ale nešlo to..nicméně to neřeším, protože to nejsou divery pro mě.
hmm, jak myslis :)))
nicmene ja to instaloval pak este u dvou kamosu a chodilo to u obou OK, takze tezko rict v cem je prblm
Nevím..možná jsem to měl zkusit nainstalovat ještě jednou, nebo nevím co.. Ale třeba to byla náhoda.. Jednou jsem prostě nemohl nainstalovat Creative drivery pro SB128 na Xpčka, furt to nešlo. Jednou jsem si řekl, že to ještě zkusím, a ejhle...jelo to na první pokus. A vše jsem prováděl naprosto stejně.. prostě nějaká náhoda..
Taky bych si ty kx-ka nechal, ale trošku mě vadí, že při spuštění jakékoliv aplikace, která má zvukový výstup to hodí Master Volume na max, třeba s takovým Therionem jsou to m.dy jak sviňa (sem to teď zkoušel znova - ale možná už jsem těch různých audio-driverů zkoušel trochu privela a je to nějak rozjeté), takže teď jsem na tu svoji Audigy nahodil ty hacknuté A2 drivery a jedu na nich.
btw. stejně asi budu teď kupovat EgoSysáckej Waveterminal a pak mě může celý Creative políbit ;D ;D ;D .
me to master volume na max nehazi....
Mě jo, ale jak jsem psal, měl jsem před tím nainstalované originál drivery, ale možná za to může něco jiného, třeba iTouch, přes který normálně pomocí kolečka na klávesnici to volume ovládám, ale jak píšu, Waveterminal 192L SP to na 99% jistí.Citace:
Původně odeslal DeeKay
kolik das za toho egouse?
Asi tolik, ten co jsem si vybral je teda s M I/O D I/O, kvůli klávesám, bez něho je levnější, já to asi budu brát přímo od nich, protože do Boskovic to mám kousek, takže kvůli případným reklamacím atd., ale jinak tuším mager tady nabízel, že od nich berou zvukovky jako firma a je schopný to prodat dál s nějakou slevou.
edit: podrobnější info je tady
hmm neni to moc levny ;D
nj. není, ale já už jsem do toho audia nacpal docela dost (no já vím, jsou tu i lidi s daleko dražšími aparaturami :wink: ) a asi přišel čas vyměnit nejslabší článek, takže Audigy půjde ;D, očekávám od toho hlavně "trošku" lepší D/A převodníky (dynamiku, zkreslení) a ovladače.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Aky zosik mas atd???
Si hudobnik???Kamos je tiez a na sintak ma specialnu kartu so specialnym prepojenim...
Ja som skorej len na posluch hudby...a tiez uvazujem o novej zvukovke.
Ale nechcem do toho davat vela penazi.
Paci sa mi Hercules GameTheater XP ci jak sa to vola.To co ma ten externy modul...
Cena je u nas asi tak 5000,-
hmm, ja budu mozna kupovat M-Audio Revolution 7.1 z Ameriky, pokud se mi povede to dohodnout s nasi americkou lektorkou ;D vyslo by to na neco kolem 2.500,- jen pro porovnani disk.cz to nabizi za bratru 4.500,- :roll: muj nejslabsi clanek je mezi pocitacem a sluchatkama :lol: takze vymena celeho retezce je pomerne jednoducha - nova zvukovka + sluchatkovy zesik a mam kompletne novy audio :wink:
Tak už tu nádheru mám (Ego Systems Waveterminal 192L SP), jsem netušil, jaký přenádherný (to se nedá jinak nazvat :wink: ) zvuk je schopná ta moje aparatura dát, když ji nakrmí něco "na úrovni", takže s konečnou platností, plechový a plochý zvuk Audigy sajeeee :lol: :lol: :lol: :lol: .Citace:
Původně odeslal FlashedBrain
A ještě jedna věc, sice je to trochu reklama, ale berte to spíš jako upozornění na solidního a vstříceného prodejce - společnost DISK (od nich jsem to kupoval, v předchozím příspěvku je i odkaz) má u mě velké plus, s takovým zajmem o zákazníka a ochotou, ikdyž nejdeš kupovat zboží za desítky nebo stovky tísíc jsem se už dlouho v počítačové branži nesetkal.
btw. zkusím udělat pár testíků s RMAA a hodím to do patřičného threadu.
jj uz se tesim :wink:Citace:
Moc se netěš :wink: , zatím se projevuje problém s Crosstalkem, viz. tenhle thread na fóru RMAA, ale podle mě to vypadá spíš na problém RMAA (pokud pustím signál, který generuje RMAA při nastavování úrovní, tak se vždycky po tom pípnutí v levém kanálu ozve takové lupnutí), když jsem zkoušel třeba v SoundForge přes ten externí loopback nahrát kousek písničky, tak to znělo normálně, ale asi by to chtělo něco na přesné porovnání ???.Citace:
Původně odeslal Glassman
btw. nexistuje nějaký jiný soft na testování jako je RMAA ??? .
btw2. vzhledem k problémům se sousedy si asi budu muset zakoupit nějaké rozumné naslouchadla (moje stařičké Sony MDR-CD550 už nejsou žádná sláva), tak jsem se chtěl zeptat, co bys doporučil, jestli třeba ty co máš ??? , hodlám do toho dát tak max 6÷7k, díky za radu :wink: .
Nooo tie Senny su v pohode...a urcite sa zmestis.Ale chce to este nejaky zosik (na sluchatka)
No zatím jím bude muset stačit sluchátkový výstup ze zesilovače (viz moje stránky/sekce Texty), peníze budu tisknout až příští měsíc :wink: ;D - ty svoje staré chrastítka mám momentálně přímo v sluchátkovém výstupu ze zvukovky.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
az na ten sintak...
Chcelo by to nejakeho Rolanda,nemyslis???Tam je pocut rozdiel aj na najlacnejsich kusoch vo vernosti zvuku.
Zosik nepoznam,ja mam Rotel.
Efektove repro tiez nic moc.
Sub nepoznam,ale asi by som volil nieco ine (velodyne)
A kable???
Heh, nj. zas takový audiofil nejsem, co se týká těch kláves, tam je to celkem jedno, protože sem z nich používal pouze mechaniku, o ostatní se staral Sonar a špičkové SoundFonty pro Audigy, takže o vlastní samply v tom synťáku vůbec nešlo a zvuk byl super - doufám, že se mi to podaří rozchodit i teď, Sonar umí načítat SoundFonty i sám, takže uvidíme, ty prostorové chrchlátka mám jenom proto, že je mi je líto vyhodit :wink:, zesík je celkem pohoda (aspoň pro mě a aspoň prozatím), bedny se taky dají, všechno má svůj čas.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
jj holt nekdo si neuvedomu ze jsou i taci (resp je jich vetsina ;D ) co bezne nemuzou vyplaznou stovky tisic za aparaturu :lol:
No k bednam nemam pripomienky - nikdy som ich nepocul a uznavam ludi co si to postavia doma,niekedy je to kvalitnejsie ako hocico v obchode...
K sintaku,ja neviem mozno keby si pocul rozdiel tak by si hovoril inac.Audigy nema taku velku MIDI tabulku a ajtak vacsina je len softwerova zalezitost.Taky Roland ma HW a dost namakane.Da sa to upgradovat.A dokonca sa to da pouzit ako zvukovka (len na midi) a to je potom zvuk.
Ale je to viac profi takze aj cena je profi.
No, největší banka, kterou mám, má nějakých 120MB, solidní stereo piáno, které má zvuk, co se dá poslouchat (kua, kdybych nebydlel v paneláku, tak hraju na fajn koncertní křídlo Petrof, ale ho nemám kam dát :-( ) má tak kolem 25MB, takže kvalita celkem slušná, ale jako originál to prostě nebude znít nikdy :wink: .Citace:
Původně odeslal Mikhaill
A kolko pamete ma audigy???
Si pamatam ze som mal kedysi na nejakej zvukovke 8MB a bolo tam aspon 64 zvukov.
Kolko ma audigy HW???Sa mi zda ze len nejakych 256 a soft dalsich 1000 ??? ale fakt neviem.
Audigy nemá žádnou (asi), to se všechno načítá do RAMky - limit se dá měnit, takže kolik máš volné, tolik si můžeš načíst (já mám teďka 3/4 GB :wink: ).Citace:
Původně odeslal Mikhaill
edit. kua sem si nalil červené víno do ovládání od zesáku :evil: ;D ;D
No ani tak nejde o peniaze,da sa aj lacno a kvalitne.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Neviem co presne myslis ze je drahe.Ak sintak,to je ako auto,kupis starsi za 1/3 povodnej ceny a mas.Stale je to lepsie ako najnovsie Casio a podobne hracky.
Tak isto niekto povie,na co sluchatka za 6k
Ja mam sice dost drahe veci (relativne) ,ale kym som na ne zarobil...a to som kupoval postupne,najprv zosik,za pol roka repro atd.
Ale tak skoro to menit nebudem.
Nooo teraz uz leti soft.Citace:
Tak jak vsetky tie hudobne programi ala Fruityloops alebo Reason.Uz je jedno aku mas zvukovku,ajtak to vsade hra rovnako...
Jo, synťák jsem zkoušel koupit starší, ale sem nesehnal, tak jsem to vyřešil takhle, to ostatní je celkem pravda, ale si na to musím taky vydělat, takže teď jsou akutní slušné sluchátka (zesík pro ně bych musel asi koupit, baslit ho nemám čas - kdyby někdo o něčem rozumném věděl, tak bych byl vděčný), no zesík mám jaký mám, stál mě 7k, bedny už mám dlouho, teď jsem jim dával akorát nové výškové repara a nové vyhybky, takže to musí ještě nějaký čas počkat :D .Citace:
Původně odeslal Mikhaill
sluchatkovej zesik asi levne nesezenes, fakt je nejlepsi si to pobastlit, nebo nekoho zaukolovat at to pobastli :lol:
A tie repraky,to su domace,alebo normalne na akcie a tak.Alebo hras len tak preseba??
To není dobré :lol: , (co to plácám), no né že bych už něco sem tam nezbastlil, takže tohle bych možná taky zvládl (problém by byl asi s tišťákem), mimochodem, co si představujete pod takovým slovem levně neseženeš ??? ;D .Citace:
Původně odeslal DeeKay
Nee, pro mě a blízké přátele a přítulkyně :wink:.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
no a kolko ta to vide???Citace:
Původně odeslal DeeKay
Som pozeral na tie schemy ale ja sa ftom nevyznam.
Ani neviem co to stoji,moc sluchatka nepouzivam a max. cez vystup na zosiku.Ale taky elektronkovy by nebol najhorsi...
BTW vyzera to tak ze cim je to mensie tym je to drahsie.Predzosilovac na gramofon od 4k stym ze dalsia najblizsia cena je 11k :o
no treba takovej, co ted bude stavet glassman pro sebe a pro me a soucstky vyjdou na cenu >2000Kc, tak se vyrabi uz i seriove a jeho cena je 500USD...
takze asi tak -> blizsi informace poskytne Glassman ;D
No tak to je vpoho,len aby to tak aj fungovalo.
Dyz se to udela stejne, se stejnejma soucastkama, neviim duvod proc by to fungovalo jinak :wink:Citace:
Původně odeslal Mikhaill
moje doporuceni ohledne sluchatek - otevrene: Sennheiser HD590 (moje), HD580 (to chce ale kvalitni headamp).. uzavrene: Sennheiser HD250 Linear II, Beyerdynamic DT770.. samozrejme kazdy mame jiny vkus, ale s temahle kouskama neslapnes vedle, bez si je poslechnout do nejakyho poklidnyho hi-end studia :wink:
sluchatkovy zesik vyjde kazdopadne do 2.000,- a zbastlit by nemel byt problem, nebude to mit regulaci hlasitosti, od toho mame zvukovky a ovladace, protoze takovej slusnej potak stoji treba 1.200,- :roll: jinak to bude kvalitou plne srovnatelne s tim za $500 8-) .. a samozrejme to nebude v krabicce z brouseneno hliniku na super pristrojovych nozickach :lol: