Mate ji uz nekdo?Jak jde taktovat?Stoji asi 2600Kč bez dane a zajimalo by me jestli je lepsi R9100 nebo FX5200.Dik
Printable View
Mate ji uz nekdo?Jak jde taktovat?Stoji asi 2600Kč bez dane a zajimalo by me jestli je lepsi R9100 nebo FX5200.Dik
kdekoliv je nejake MX nebo FX tak to bude urcite stat za h.ovno... hlavne MX... ta 5200 bude urcite nejaka osekana...koukni se radsi na specifikace www.nvidia.com ... Nak
Z 99% si ju pôjedm kúpiť do konca týždňa dufam že to bude aspoň o niečo lepšie ako to moje MX440.Dám vedieť ako to s taktovaním dopadne :wink:
2NOD: ten tvoj chladic neni nahodou CU5TB???
FX 5600 je stejne vykonna jak Ti 4200 ale s podporou DX9 je ten vykon o 20 procent vejs... u 5200 je to srovnatelny s MX 460... tak to radsi 9100
takze tady jsou testy 5200 ultra takze dejte 10-15% dolu a mate 5200
http://gear.ign.com/articles/389/389...html?fromint=1
je to teda pekna sunka
Taky bych si 5200 dneska asi nekoupil. A hlavně né teď, když je to "novinka". Za chvíli bude ještě levnější.
bude to souboj mezi fx5200 a r9100 v dx 80 v prospech r9100 a v dx90 urcite v prospech fx5200, ale za ty penize clovek dostane kartu na ktery si docela zahraje, urcite lepsi tah nezli mx a pod.
mas naprostou pravdu, staci juknout na tomshardware, FX5200 je prvotridni kraxnaCitace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
2 Mikhaill
Je alevsimol som si to až teraz keď si to napísal.
2 all
Do prdle tak čo si mám kúpiť? ???
R9100, G4Ti4200, nebo R9500 ale ten je uz o neco drazsi
No pomer cena vykon je na urovni R9000Pro a R9100 takze karta splna ucely na ktore bola postavena za tie prachy sa nie je co cudovat, ale na G4Ti a viac to pochopitelne nema a mat ani nemalo takze naco sa rozculovat, NVIdia len doplnila segment kariet ktore doteraz drzali R9000 a R9100.
Bude to S H I T,takova druha G4 MX.... LOL
a jak sou na tom tyhle karty s obrazem???
Citace:
Původně odeslal Massaro
JO presne tak...kdyz sem si koupil moji MX tak to byla novinka stala me 3900 :-o :-o ted za tohlu cenu mam R9100...ku***.....Nak
Tu 9100 sezenes jeste levnejc. :)))
A aký je výkon. rozdiel tej 9100 popr.9200 a FX5200? ???
pokud bude mit kvalitni obraz a doladeny drivery, urcite na jejim zaklade vznikne naky Lowend Quadro a to pujde zprovoznit pres SoftQuadro, takze by to mohla bejt dost oblibena karta mezi "domacima CADarema".
btw ten pasiv je uzasnej, takhle by mely bejt chlazeny vsechny karty... vetracek suxxx
JJ,souhlasim,pro domaci kutily dobra.Je to nahrada za GF4MX,takze pro OBCASNY hrani muze dobre slouzit,jetsli bude stat tak ty 2,5-3kCitace:
Původně odeslal DeeKay
Ale mala by byť o niečo lepšia ako MX440.
stoji 3400 s dani od Inno3D v czechcomputeru
btw na obcasny hrani?
Na obcasny hrani je moje R9000, myslim ze FX5200 stejne jako R9100 jsou normalne slusny herni karty
Nehde psali 2700bez dane a az to klesne......a ona ma mit vykon jako R9100??Citace:
Původně odeslal DeeKay
mozna o malinko nizsi
cet sem nekdo o tom ze ma mit vykon asi jako G4 MX460...takze vykon nahovno. :))
Podle me ted furt nema nvidia co nabidnou proti Ati,jedine ty G4 Ti4200 coz nejsou spatny karty a dnes uz za slusnou cenu,ale presto bych si za tu cenu radsi koupil redeona
No je i 64MB verze a stojí 2980 s DPH
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...4297&level=138
JO?mas pravdu,sem ted mrknul na ten test,no,jestli je to pravda,tak si myslim,ze za ty prachy to neni spatna karta.Jasne,je tu 9100,ale ta tu dlouho nebude,podle me.Citace:
Původně odeslal DeeKay
myslim, ze 9100 bude minimalne do ty doby, dokud bude mit konkurenta od nvidie ve stejnym segmentu...
Jo? A jakého? Za cenu od 4000,- do 5000,- mě ukaž Radeona,který by mohl konkurovat GF4 Ti 4200!Citace:
Původně odeslal Dr.Xander
Tak nakonec si necham R9100 128MB sapphire :D
Vykon v UT2003 je strasnej :o
fuj
Noxx:tak me neber hned za slovo no,ale ono zas napriklad MSI G4 Ti4200 je za 6100 s DPH,no a redeon 9500 non PRO je za stejnou cenu......sice ta G4 bude asi o trochu vykonejsi,ale treba kvalita obrazu nevim nevim,kvalita TV-outu....... :))))
A gdo rika,ze musis koupit MSI za 6,5K??,Proc nekoupit Prolinka za 4,5k ;D Kvalitativni rozdil tem 2 tisicum ROZHODNE odpovidat nebude,tak newim,co resite ;DCitace:
EDIT:sorry,1,5k ;D
ale jo mas pravdu no.....
A co třeba Eagle za 2990,- Kč bez DPH?
To je za GF4 Ti4200 docela cool cena, ne?
To je,ale otazka je,co za to dostanes ;D ALe do levnejch compu,proc ne ;DCitace:
Původně odeslal Darth Maul
hehe,za 3000 nekupto,to by me zajimalo jak to vypada,aby sis to treba taky nemusel slozit jak lego :)))))
Negde tady bylo foto a zas tak hrozny to nebylo,ale ja bych to nekoupil ;DCitace:
To jsem sem dával já ale dokonce tu byl někdo, kdo ji má doma a jediné na co si stěžoval bylo, že nešla tak dobře taktit jako třeba Leadtek nebo Gainward... :wink:Citace:
Původně odeslal SPYKER
No tak muze to bejt zajimyvy!!zaty penize by me teda nesralo ze to nejde taktit...ale taky bych si to nekoupil...
JA taky,ono to hceme furt levny,ale kdyz je to levny,tak to stejne nekoupim :-) Takovej zlatej stred-PROLINK :smoke: ;DCitace:
Jenom dodatek k tomu "o trochu": zkus postavit ty dvě karty proti sobě v nějakém herním testu a poznáš co je to TROCHU. Nepopírám, že R9500 je super karta,ale jedině v PRO verzi a pokud by stála 4000,- ;D ;DCitace:
Sice ta s PRO sice stoji 7000kc,ale da naprdel i G4Ti4600 :))))
Myslim, že výhoda R9500 spočívá v poměrně snadném SWmodingu na R9700 a to je už pořádnej výkonovej rozdíl. Díky této možnosti je R9500 výborná volba. Něco podobného jako TB XP2100 s bezproblémovým taktnutím na XP2700 za 3tácy - úžasný !!!
Jinak k FX5200 - myslim že Nvidia zase po dlouhé době slušně kontruje. Uvidíme jak zareaguje distribuce R9200,9600 a R9800 ... FX5200 za 3tácy je slušná koupě pro hodně širokou sortu zákazníků.
DX9 u low-end karet je stejná blbost jako AGP8x. Pouhopouhej markáč. Na jakoukoliv hru která bude DX9 vyžadovat tahle karta rozhodně stačit nebude. To platí i pro Radeony.
jako uzasnejsi povazuju XP1700+ DLT3C s taktnutim na 2600+ a vic za 2tacy :lol:
ti4200 za 3600?? co to je za kartu?? jaka je??Citace:
Původně odeslal Darth Maul
jestli ten r 9200 stoji 4000 tak je fx v poho pže 9100 nelze skoro sehnat
To je pravda,ze Dx 9 je u tehle karet na ho*no!!!podle me je tahle karta od Nvidie(FX5200) jedina karta ktere muze nejak konkurovat ostatni Atinam,hlavne protoze je levna a nema ten vysavac...jinak ostatni modely ktere zatim vysli stoji za ho*no!!!
wow inno 5200 ma sdr ale leadtek ma DDR!!! a je o kilo dražší!!
ale houby .. 5200 má normálně DDR,SDR už ti dneska nikdo nebude dělat pro grafiku.Citace:
Původně odeslal joXerus
hehehe grafiku s SDR ram.......to mi pripomina stary casy :)))))) :lol: :lol:
ja spis vzpominam na stary dobry casy kdy kralovaly WRAM ;D
:lol: :lol: :lol: :lol:
to jo, a najuzasnejsi je xp1700+ DLT3C taktnuty na 2800+ za cca 2 tacy a k tomu na doske ECS s cipsetom SiS746 na 200FSB za min jak 2 tacy 8-) :arrow: :!: :D TOMU hovorim THE BEST kupa roku 8-) :D 8-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
NESOUHLAS: :idea:Citace:
Původně odeslal DeeKay
Přetaktovat XP1700 na XP2600, popř. výš to už teda rozhodně není jen tak. Nevyhneš se řádnému a taky hlučnému chlazení, pořádnému Vcore dopingu a nároky na DDR a desku jsou přímo extremní co se kvality a stability týče. Osobně mám mnohem lepší zkušenost s XP2100 TB. Na hodnotu XP2700 ho rozjedeš bez jakejchkoliv potřeb navíc, na defaultní napětí a s těma nejobyčejnějšíma DDRkama - 100% stabilně a stačí k tomu i levná deska s Nforce2. Výkon tohoto "výsledku" (13-13,5x166) dosahuje na výkon reálného BARTONA na XPcca3000, který rozhodně nepřetaktuješ na XP4000, takže nemá valný smysl ho kupovat za tak bláznivou cenu. :eek: :D
Osobně si myslím, že XP2100 TB za cca 3tácy je v současné době absolutně nejlepší koupě CPU AMD.
no ak si si nevsimol, tak uz "stare" xp1700+ ktory mam aj aj a potrebuje na pretaktovanie na hodnotu 2600+ uz 1,8V , tak tie sa uz stratili z trhu a su nahradene XP1700+ DLT3C s napajanim 1,5V, ktore idu na 2700+ s 1,58V a na 2800+ uz s 1,6V takze pohoda :D 8-) , neni treba kupovat zadne 2100+
apropo, aj ked nemas stastie na DLT3C s 1,5 az 1,6V, tak napr. moj procak ziveny 1,8V uchladim tichym 2000ot. vetrakom ... takze netreba sirit zase paniku :wink: o hlucnom chladeni...
Alien: hrube s tebou nesouhlasim, vim ze si chces ospravedlnit nakup o litr drazsiho prociku, ale XP1700+ DLT3C neni nutny provozovat na nakym vysokym napeti a tudiz ani naky lepsi chlazeni vuci tvymu procaku.
takze podle me XP2100+ nejlepsi koupe rozhodne neni :wink:
musim suhlasit s DeeKay-om 8-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
jak tak koukam tak moje PC je uz brutalne RETRO :lol: no tak at vam to jede chlapi..cus Nak
no nebut smutny - pozri na moju dosku a pamate (SDR :wink: ) - tiez RETRO jak HOVADO :oops: :roll: 8-) :wink: ;DCitace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
ještě že já tady nepíšu, že nákup XP2400+ je ta nejlepší koupě :lol: ;D
;D HAhááá, já si nemusím nic ospravedlńovat, vidím svůj výkon denně doma a s úsměvem se pochechtávám všem těm, kteří toho dosáhli sice jak říkáš o tisícovku levněji na CPU, ale s nasazením životnosti ostatních komponent (včetně toho CPU). Věřím, že tu nikdo nevěří blbosti, že XP1700 jde rozjet a dlouhodobě provozovat 100% stabilně na XP2600 na defaultním Vcore (a to nemluvím o vyšších FSB, třeba tak okolo 200MHz) ....a to vše jen tak s nějakým fanem na 2k ot/min. XP2100 si přefikne na XP2700 i moje babička bez základních znalostí o/c praktik a to bez jakékoliv nadměrné zátěže okolních komponent, které by mohly jakkoliv destabilizovat chod systému, programů, životnosti HW a podobně.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Neodsuzuji tu schopnosti overclockerů, to v žádném případě, jen porovnávám úsilí vynaložené na stejné zhodnocení dvou komponent ...
Taky nešířím paniku, naopak chci zabránit rozčarování některých potencionálních čtenářů, kteří by tomu mohli uvěřit a potom se doma hrozně divit ......
Jenže tady šlo přeci o FX5200 ne ....?? Resp. moding R9500 na 9700 ne ...??
Sorry, ale stačí se podívat na tvůj podpis, ta sestavička je setsakramentsky vyladěná a nabušená na extremní o/c .... což teda je sice velmi chválihodné, jsi šikula, ale těžko to doporučit jako optimální doporučení tak jak jsem to myslel já, páč kromě o/c nadšenců tvého kalibru do toho nikdo nepůjde ... včetně mě ....Citace:
Původně odeslal Marcelino
jaky FSB200?? daš násobič jak blazen a pojedeš s malym FSB a paměti zas v poho
tak to by stačilo a zase z5 k FX5200
No teraz som kukal do cenniku a maju tam najvacsiu vykonostnu bombu menom MANLI FX :lol: 5200 za 3090,- a 5800 za 13990,- bez dph.
Tak ted trochu zpet k topicu, GF FX 5200 od Sparkle uz dorazila - takze vecer budou vysledky. Akorat pameti to ma nic moc - Samsungy myslim ze 5ns (takt uvadeny na krabici 250/400) - ns pameti poznam podle posledniho cisla v prvnim, nebo druhym radku na cipu?
Citace:
Původně odeslal Aliencz
KUA,koukam ze nejsem jedinej,gdo tak trochu rad odbyha od tematu ;D Kolik tipujete,ze bude stat 5600 a 5600ULTRA??Tam uz ten vykon nejakej bude ;D a v AA je dobra.
2Marcelino:ja mam taky SDR,bud fpoho ;D
5600 asi 7k
5ns :-o
Ale hown..,to neni mozny,5 ns,gde si to cet??A nebo to bylo nejaky Manli :lol:Citace:
Původně odeslal joXerus
ale to psal vlask že ta 5200 ma 5ns :wink:
Ja newim,ale podle me je to blamaz ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
Ti dam blamaz :evil: . Clovek jim tady donasi takove rychle zarucene informace a oni ho jeste obvinuji z blamaze :o . Cena stanovena na 4050,- s DPH MO - ma 128MB DDR, na krabici uveden takt 250/400, ma to DVI+Svideo+obyc VGA, redukci z DVI na VGA a SVideo kabel.Citace:
Původně odeslal SPYKER
A na pametech je napsano presne tohle
SAMSUNG 307
K4D28163HD-TC50
Made in Korea
Tak mi reknete jestli maj fakt 5ns (estli sem to typnul spravne)
A téhle variantě o/c mám říkat "ideální volba" ....??? Takhle se k požadovanému výkonu teda těžko dostaneš. Zkus porovnat 10x200 vs 20x100 (extremy pro srovnani) = oboje 2GHz .... výsledky výkonu dramaticky rozdílné. Potom to ale onomu XPratingu po přetaktování vůbec neodpovídá ..... to zn. že XP1700 s nastavením cca 16.5x133=2190 není XP2700 ani náhodou ....Citace:
Původně odeslal joXerus
No,tak si moc nezatkatis,ale urcite se objevej i se 4ns :wink:Citace:
Původně odeslal Vlask
No ani ty 4ns nebudou zrovna super.....
Na me stavajici sestave to da 880 v 3DMarku03 a 6679 v 2001SE. TO je docela malo, kdyz uvazim ze s MX440 udelam okolo 5500 v 2001SE. Drivery zatim byly z CD - 43.03, uvidi se co na to novejsi verze.
hehe,to moje 8500LE s taktem 250\200 dam stejny score!!!!!!!!!takze je to S H I T :))) :lol: :lol:
Mno takze takt mame stejnej :-) Ta karta ma taky 250/200 ale tedka s novejsima driverama 43.45 to da 1478 v 03 a 8100 v 2001SE. Takze ty ovladace opravdu k necemu jsou aspon v pripade 3DMarku.Citace:
No to je protoze v 3DMarku03 nvidia "cheatuje"(s timahle driverama),cet sem to na nejakym webu,proste da tam horsi kvalitu obrazu a tim ma vyssi score.....!!!
Jo jo to je pravda, Ati používa 24 bitové výpočti s desetinou čarkou zatímco Nvidia jen 16 bit :-( A to znamená že má večší výkon ale horší obraz :-( :? Kdyby Nvidia púžívala 24 bit tak jak ATI, bola by o dost pomalšia. Napríklad v Detonátoroch 43.00 je presnost počítaná v 32 bit a jaké sú vísledky tejto karty v Benchmarkoch? Koukejte sem :arrow: http://www6.tomshardware.com/graphic...800pro-23.htmlCitace:
Presne tak..neni co dodat!!
Hmmm problem je v tom, ze ja jako normalni uzivatel rozdil nepoznam a kdyby to nebylo vsude napsano, tak to nepozna ani vetsina z vas. To sice NVidii neomlouva, ale osobne bych byl klidne pro to, aby to slo v driverech vypnout/zapnout. Druha vec je, ze se docela dost zvysil vykon i 3DMarku 2001 SE (ut2003 jsem nezkousel), takze prostor k optimalizacim (byt jen oblibenych aplikaci) jeste zustava - nebude to vsechno jen vec toho cheatovani.
panebože no tak to má 16 no - poznáš to?? asi těžko
zvlášt jestli máš nějakou manli nebo co když máš 250/200 to je nějaky LELE ne??
Hele v klidu,je to Saphire tak se mi nenavazej do karty!!! :evil:
jo v poho...
...každej se občas utne ;D
Citace:
Původně odeslal joXerus
Kazdej SI obcas utne ;D
Moc levne vjeci sou mi podezreleCitace:
Původně odeslal SPYKER
:lol:
to se ukáže až časem jak si bude stát...až budou novy ovladačeCitace:
Původně odeslal -Ja8k1-
fuj!
nekteří vyrobci davaj 4ns někteři 5 ale palit tam dává 6ns!!
koukněte na pctuning
A co by si chtel,je to Palit!!!!!! :-( :-(
mno ja o ni uvažoval ale když sem na radeon.borec přečetl že
fx5200(ultra) má 250/200 (325/325) tak sem se zdězil -ty paměti jsou tam o 250 dany vic!!
jestli to nebude o moc dražší tak bych šel do ultry...kolik asi bude stat nevite??
Někde jsem četl že 9100 už pomalu končí. Např. Sapphire přestává s výrobou úplně a bude se věnovat 9200. 8-)Citace:
Původně odeslal Rabban
Citace:
Původně odeslal Unz
AAAAA,uz je to tady sem si to myslel,ze uz by mela koncit...........
Návrat k původní myšlence:
POZOR NA VERZI FX5200 s 64MB DDR:
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=17412
TosaInu tvrdí, že modely od InnoVision jsou 128bitové obě verze, to zn. i s 64MB DDR. Takže to asi nebude pravidlo, ale jen občasný stav v obchodech. Tím hůře, protože prodejce o tom určitě nebude mít tušení a přistání šmejdu na Vašem stole je hodně pravděpodobné.
ajeje to uz tu jednou bylo :roll: stara "dobra" nvidie :oops:Citace:
Původně odeslal Aliencz
Citace:
Původně odeslal Killer[SH
ten rozdil mezi FX 64 a 128MB neni tak velkej jako r9100 64 a 128mb takže to zas tak hroznY NENí
:eek: a na to si prosim ta jak prisiel ? :eek: :roll:Citace:
Původně odeslal joXerus
sorry zapoměl jsem na jedno hodne dukležiti sluvko cenovej rozdílCitace:
Původně odeslal Marcelino
a taaaaak, :wink: :arrow: :idea: , to podstatne meni vyznam celej vety :wink: :idea:
Vsetky radeony 8500(le) 9100 9000(pro) su shity. Nic horsie ako 9500(pro) alebo 9700(pro) ani radsej nekupujte
Kazdy nechce vrazet do karty vic nez 8000 Kc :)Citace:
Původně odeslal eXcalibur