Můžete mi pls někdo zhruba říct k čemu tato funkce je ? A jak moc je to ve hrách videt. Dik
Printable View
Můžete mi pls někdo zhruba říct k čemu tato funkce je ? A jak moc je to ve hrách videt. Dik
je to naprosto jednoduche, pri filtraci vyrenderovaneho obrazu nedochazi k tak velkemu rozmazani textur a obraz nakonec pusobi cistejsim dojmem, u nvidii je to vsak provazeno znatelnym propadem vykonu.. :(
Dík ;D
Treba kdyz budes ve hre bez anizo,tak to v jakoby v dalce bude rozmazany
Tak jsem to zapnul na 8x a obraz byl v CS tak ostrej az me bolela hlava a y vzkonu to bere strasne moc ale strasne :)))
hehe, kdybys mel radeona tak ten propad vykonu skoro nepocitis ani s 16x aniso, coz ty brecky GF4 ani neumi...a co jsem sledoval testy aniso ATI vs NVIDIE tak ATI ho ma lepsi nez GF4(na GF4 je to takovy furt rozmazany) a navic kvalita obrazu je uplne nekde jinde ;DCitace:
Původně odeslal Hidden.Death
ok povime si to za par tejdnu budu si kupovat FX :)
FX 5200??
No,s tim obrazem,myslim,ze lepsi nez ATI nebude,ale anizo a AA,to je ve hvezdach ;DCitace:
no nevim jak vam ale me az takovy pokles vykonu nedeje....Citace:
Když jsem zkoušel CS, tak jsem taky žádnej propad vykonu nepostřehnul. Zapl jsem 4x AA a 8x anizotrop a mel jsem furt 99 fps.Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
hehe, CS nejni vubec narocnej...ja jedu 16x aniso ve vsech hrach, UT2003, U2, MS ralli, proste ve vsech :)Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
Ale jo FXka by meli mit uz slusny obraz, teda co jsem cetl, ovsem dokud neuvidim na vlastni oci neuverim...se vlastne muzem zeptat Mirka kdyz mel tu FXku tedka pucenou...akorat at si koupi jakou chce FX, tak za ni da hafo penez a vykon tomu nebude ani nahodou odpovidajici, dneska bych sahl po 9500/pro nebo 9700/pro :)Citace:
Původně odeslal SPYKER
Jj,radek rulezzzzzzz ;D JA bych koupil 9700np,kapku pretaktil,mozna i na vykon PRo a jedem...... ;DCitace:
Původně odeslal Tom
Spyker: lehce off topic, kde furt beres ty novy photo? Ze ty si jeji soukromej fotograf .) a mozna i neco vic ;D
uz mu asi dosly páč už jede"dokola" odznovaCitace:
Původně odeslal Tom
aha, to jsem si nevsiml, prece jen ty fotky nesleduji porad ;DCitace:
Původně odeslal -Ja8k1-
VOE,mam jich doma asi 800,tak ticho.Chcete zmenu ??? ;D ;DCitace:
Původně odeslal Tom
cece, to jsem nevedel, tak -Ja8k1- keca, ja to fakt nesleduji :), jak casto je vubec menis a kdes je nahrabal? :), jo, zmenu uz by to chtelo .)Citace:
Původně odeslal SPYKER
NO mě ten vykonovej propad ani nepride, kdyz Anizotropa na 8* tak je to par snimku dolu, kdyz dam FSAA na 4* tak se muzu jit klouzat.
Anizotrop rules a ostry textury s nim.
Uz dobry ;D :wink:Citace:
Původně odeslal Tom
Me to taky tak nak nepride,se 4x anizo v GP4 procesor ocupanci prumerne tak 85% a s 8x prumerne 90-95%.
Tak to máš nějakej zázračnej systém, protože když jsem zkoušel 8x anizotrop v Unreal2, taxe to nedalo hrát. Ono místama padalo fps na 10 i bez něj...Citace:
Původně odeslal Tom
JAsne ze zalezi taky na hre...........Citace:
Mno AF je celkom fajn....ale staci tak 2-4 krat.... v poriadnej akcii aj tak neni cas ocumovat prostredie.
btw.... Ati u svojho AF pouziva trik(nefiltruje vsetky textury na obrazovke), preto ta rychlost. Nvidia filtruje vsetko.
(ps- A GF4 TI ma v jadre este jeden poondeny bug, ktorý ho stoji tak 25-40% percent vykonu po jeho zapnuti :-( GF4 MX, ani GF3 tymto bugom netrpia)
JO jenze von mluvil o UT2003, ja kdyz dam AF 8* tak jsem v ... a on ma R9100 128MB a hraje to pri 16* AFCitace:
Původně odeslal SPYKER
no sry ale tomu se mi fakt nejak nechce verit.... NE ZE BYCH MU TO NEPRAL
NEVIS O TOM BUGU NECO PRESNEJSIHO , TREBA JAK SE HO ZBAVIT, CI NEJAKY OVLAADAC....Citace:
Původně odeslal Semik
Tu je cela tematika okolo GF 4 TI Anisotropic Filtering Bugu rozobrana do detailov :
http://www.3dcenter.de/artikel/2002/10-01_a.php
Ale vyzera to byt problem Hrdw... tak neviem ci v tom daco pomoze. ???
English pls ! :-)Citace:
Původně odeslal Semik
Sorac..Citace:
Mno o inom neviem..... skus snad google :| ten mozno najde daco ine.....
Honzíku, to nevíš, že deutsch je ein Weldsprache....Citace:
houby zazracnej system, mam ATInu :), vy snad vubec nectete co pisu...na ATI je ten propad vykonu s AF daleko mensi nez u GF4Ti4200 a kort v nejnovejsich hrach, to ze si nekdo zapne 8x AF v Counterovi je fakt k smichu ;D A jinak mel jsem predtim v kompu skoro rok GF4Ti4200 tak se me nesnazne namluvit, ze vim houby jak to na ni bezi...kupoval jsem tu R9100 do bratrova compa, ale potom co jsem ji vyzkousel u me, tak jsem si ji nechal, protoze je proste lepsi nez GF4Ti4200(vykonove je to sice jinak, ale...) :)Citace:
BTW: trebe i takovy Halen hraje UT2003 s 16x aniso, a muze ho takhle hrat kazdy kdo ma aspon R8500le(9100) a vykonejsi .)
Ono je to takto : Ati ma inteligentnu technologiu na AFku...(filtru je len urcite textu... a to tie co potrebuje.Citace:
Původně odeslal Tom
Ale ked si na Ati 8500-9100 zapnes AA napr 4x je to strasný zrut výkonu a to len preto, ze poutiva obstarozny SUPERSAMLPING (technologia z doby GF2...)
Naproti tomu Nvidia ma u AF starsiu technologiu. (filtruje poctivo vsedko. a 8X u Nvidie sa technologicky naozaj vyrovna 16X u Ati)
ALe u AA Nvidia vyuziva pokrocilejsi MULTISAMLING....ktory nezere tolko vykonu...ale je tiez nepeknejsi.
Takze kazda strana ma svoje + :D
Semik: Sice tady krasnes basnis o Nvidii AA 4x, ale kde se da v nejnovejsich hrach dnes vyuzit? NIKDE!!! Vykon klesne jako svin dolu, za to u ATI je 16x AF dobre pouzitelne....a pro me je daleko lepsi AF nez AA, kort kdyz se hraje v slusnem rozliseni 1024x768 a vys(zalezi taky na monousy .))...
Mno ja som len prrovnal technologie. Ze AA v novych hrach nevyuzijem :wink:
Nebud smiesny na svete niesu len Doomovky ;D ( ale ked sme pri nich tak 2xAA v U2 nerobi problemiky 8-) )
Problemi nerobi, ale ani ziadne odstranenie zubatosti sa v podstate nekona (az od 4xAA a to je potom cukatura):-(Citace:
Původně odeslal Semik
Tim chces rict,ze treba 2xAA nic nedela,jo??Citace:
Původně odeslal dexterav
Co takhle místo planých řečí sem dát nějaký minimální počty Fraps třeba na IL-2 v excelent detailech 1024x768/32 + nastavení GF4 8*AF a 4*3sD(nebo tak nějak) AA + zvuk EAX (8chanel) na 5.1 bednách ve Wide modu?
Já mam na sestavě dole s taktnutou GF na 320/720 min.počet fraps= 34. 8-)
A kolik vy?
Kdyz uz sme u FRAPSU,zkouseli ste to negdy spustit s 3D MARKEM???JA to udelal,naka odchylka tam byla a mel sem i min bodu,ale to bylo jeste s Radeonem......ale du to zkusit znova ;D
Tak kolik Radeonáři :wink: ?
Len tu tí co mate tie radeony 9000(pro) a 9100 nemachrujte. Mozete ich taktovat kolko chcete ale shit ostane vzdy shitom. Este tie 950(pro)a 9700(pro) su dobre ale tie ostatne dole su onicom. Co je na tomze mas 16x Anizo filtrovanie .Len sa z toho neposer. Buhví jaku tu kvalitu filtrovania naozaj. Ta ti 4200 a 4600 je aj tak 100x lepsia jak tie vase 9000 a 9100 dreky.
NO :-)Citace:
Původně odeslal eXcalibur
Kolik mas v 3D MARKU na ty tvy sestave,jestli ji doopravdy mas???
3D Mark 2001SE : 18465 bodov
3D Mark 2003 : 7065 bodov
Myslim ze kombinace AMDxMSIxGeforce FX hovori za vseCitace:
To myslis jak ;DCitace:
Původně odeslal Pavlis
hele pretaktuj si tu tvoji g4 MX 440 a nehluc :) 4200 je stokrat lepsi ? mozna ale obraz stoji za hovn.oCitace:
jinak proc mas desku od MSI ;D
Vtip je v tom ze AA vo verzii Quincunx prinasa kvalitu 4xAA za cenu vykonu 2xAA co bohate staci nie :wink: ;DCitace:
Původně odeslal dexterav
Já používám AA4XS a nijak velky pokles vykonu jsem nepoznal jen při extrémních situacích :)
hmm a skusal si napr betu Doom3 ;D (alebo aspon Unreal2 ??? )Citace:
Zkoušel jsem Unreal 2 tam to bylo poznat. DOOMA 3 nemam, ale treba ve hre Splinter Cell, ktera má podle mě pěknou grafiku tak tam se pokles vykonu viditelne nekonal.
IMHO DOOM 3 a UNREAL 2 vubec AA nepotrebujou jsou pekne i bez nej :)
Ty hlupáčku,sám máš 2 :!: gr.karty od Manli, procík 2400+ přestože by ti stejně -né-li lépe posloužil 1700+ (viz. můj proc.) , a budeš rozdávat rozumy :lol:Citace:
Jsi vulgární a navíc k smíchu
No uvidíme jak to bude s GF-FX už bych ji měl pomalu mít :)
Asus GeForce FX 5800 ultra V9900
Uvidíme co ten vysavač dokáže :)
Podla infosiek na nete ide FX 5800 (non ultra) skvele taktovat... by som to teda este riesil, kedze suma co usetris je znacna :!:
excalibur rad keca. najdite si jeden jeho thread o superzostave ktora sla k sipkom... tlapkovina...
Kto siel k Rychlim Sipom ;D
No já to mám trochu se slevou takže me to vyjde na 7000kc a za 7000kc prodam tu starou no neříkej mi že by jsi to nebral ?Citace:
Původně odeslal Semik
Za 7000 kacek beres GF FX 5800 ULtra :?: :!:
Tak to sa fakt oplati ...... jedine ci neni chyba v tom ze mas na mysli 5600 Ultra ??? (by mohol byt dost podstatny rozdiel )
Nene mam znamé na správných místech :)Citace:
Původně odeslal Semik
Hale hochu,nemas nak malo v 3D Marku??,MAs vejs taktovanou kartu a DDR a ja mam o 400bodu vic ???Citace:
Spyker --> ja to take nechapu ale ono je to take deskou ja na te MSI-KT3V mam 11000 ale proste ta deska (K7S5A) je slaba tak treba na tvoji kartu staci a na moji uz ne :) BTW na KT3V jsem dostal az 1300 pri pretaktovanem procesoru 1662@1850 uvidíme až mi vrátej desku z reklamace což bude tenhle tyden.
Mno najvecia hamba bude GF FX 5800 Ultra co sa bude max nudit na tvojom kompe ;D ;D ;DCitace:
Naozaj myslis ze s takej Ultra karty vytlacis na takom stroji viac :lol:
Skorej skoda karty.....nic v zlom :idea:
Jde videt ze to nechapes ja ji mam defakto zadarmoa je mi naprosto jasny ze ji nevyuziju na plnz vykon tak klidek :)Citace:
Původně odeslal Semik
BTW az mi vratej desku tak to pretaktuju ale vic jak na 1850 to nepujde :)
Ja bych ji koupil na 100%,bych ji za 12k prodal a koupil Radka 9700Pro ;DCitace:
A nebo koupil 2,jednu prodal a koupil new procesor a new fosna a druhou bych si nechal ;D
Alebo by si rovno kupil 1. tu predal za 2nasobok, zato kupil 2 a tie zas predal.... potom by si kupil 20kariet predal za dvojnasobok .... az by si mal 1000000KC ne ;D ;DCitace:
Původně odeslal SPYKER
Já si ji koupím a nechám on by byl největší problem spykere to prodat protože jediná nevýhoda této koupě je záruka :( myslim že je něco kolem 14 dnů takže buď se posere hned a dostanu novou nebo se budu muset modlit at se nerozbije ale snad ne protože tu GF4-4600 jsem kupoval taky takhle (6K v době kdy stála 12K) ;)