Zajímavá diskuze o tom je zde:
http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=1647
Stojí za to si ji pročíst :roll:
Printable View
Zajímavá diskuze o tom je zde:
http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=1647
Stojí za to si ji pročíst :roll:
A pro mene neznale uzivatele ? Nevim anglicky :roll:Citace:
Původně odeslal Spec
Ozaj a citaj sz :wink:
Takze mi ABITaci mame jasno..... :wink:
Kód:[b]ABIT Marketing[/b]
The PCI clock and the CPU clock are independent for the nForce 2 chipset, therefore the PCI will stay at 33Mhz for the whole time.
Hope you will have fun with your new motherboard.
A my EPOXáci detto.
Dear Customer
The PCI is locked at 33MHz. I tested using an oscilloscope to measure
the bus at CPU clocks 100, 133, 140, 150, and 166Mhz. The scope
measured 33Mhz at each setting.
Thank you for your interest in EPoX products and contacting our support
department.
A jak je na tom Asus ?
Všechny Nforce2 jsou na to co se týká AGP/PCI lock stejně :roll:
Citace:
Původně odeslal Spec
Suhlas! Kto chce mat istotu s PCI na 33 nech pouziva aj AGP na 66 !
Ale vzdy podstatne lepsie ako mat iba delic 1/6 !
Takže máme jasno všichni ;D ;DCitace:
Původně odeslal Spec
Vždyť už jsem to tvrdil před X měsíci v recenzi - u nForce 2 je PCI nastavená na 33 MHz bez ohledu na AGP a bez ohledu na FSB. AGP lze nastavovat libovolně v rozsahu 50 až 100 MHz, opět nezávisle na FSB.
Stačí hledat.
Nojo jenze u nekterych desek chteli usetrit a tak PCI fix se vaze na AGP. Netyka se to myslim ASUSu ale proste kdyz na foru z merili PCI po vzdnuti AGP tak se taky zvysovalo.
Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Suhlas!
Presne o tomto som pisal JA vyssie a tak isto aj SPEC ...
Znamena to moc dobre, ze zustava PCI na 33 MHz, nebo moc spatne? Stojim pred koupi nejaky desky a zatim bych ji osadil prave NFORCE2 a ted nevim, co si o tom mam myslet...
camylarde> znamena to vic nez dobre, skoro super dobre ;-)
tim ze ti frekvence zustava na 33mhz u PCI znamena ze kdyz to taktujes tak mas stale stejnou frekveci na PCI (u ostatnich chipsetu se zvysuje, nebo snizuje) u nforce desek se o to nemusis starat a je ti jedno jestli jedes na 133 nebo 145mhz, stale budes mit na PCI 33mhz
PCI se zvysuje pokud zvednes AGP ale jen u nekterych (levnejsich) desek...
Aj NF7-S je lacna ?!Citace:
U NF7-S je AGP na PCI nezavysle pokud vim.... A je to tak na ASUSu ..... u jinejch to nevim....
Za 4800,- neni NF7-S levna.... i kdyz sem ji mel 4000,-
No len aby si sa nemylil .....Citace:
Cetl sem to na tom foru co sem daval SPEC...
Akurat ze SPEC sem ten thread daval pre tu polemiku .....Citace:
Je jasne ze nFORCE2 vie udrzat PCI na 33MHZ pri akejkolvek FSB ....
ALE vsetky testy co som cital boli robene pri nastaveni AGP na 66 ...
preto som sem napisal prispevok
Citace:
Původně odeslal Deviant
S tim nForce2 to neni zas tak bezproblemove. Me se zahadne posraly dve graficke karty,obe R9700.Prvni od Clubu-3d a druha od Herculesu.Ten Hercules je teda zatim v shopu s celym casem na "diagnostikovani zavady",ale i tak to s nim nevypada dobre.Nastaveni jsem jel viz podpis a nemyslim si,ze by to byl nejaky extrem. Vzdycky to tak mesic jelo v klidu a pak se zacal srat obraz atd. Nekdo mi ted rikal,ze snad je i nejaka chyba v ovladacich na nForce2 a ze snad byly ty predchozi drivery stahnute z obehu. Zkratka a dobre nekde je chyba.
kdyz nastavim AGP na urcitou frekvenci, treba 66 tak se nastavi i PCI na locknutou frekvenci 33??polozku agp/pci lock sem totiz nenasel....
thx moc!
p.s.asi bych tady nekde nasel odpoved...ale trosku nestiham:-(
PCI frekvence je vždy locked.Citace:
Původně odeslal AraFat
Tak na co je v biosu to zvedani agp sbernice a jeji voltaze? ???
Na to, abys ji mohl zvedat a přidávat voltáž! Kvůli výkonu. S PCI to nesouvisí, pokud to deska odděluje. Pokud to deska neodděluje, tak to souvisí. Jsou desky, které neoddělují nic, takže při zvedání FSB se zvedá i PCI/AGP. Tam se moc taktovat nedá, protože to karty a disky nemusí zvládat.
Ještě nějaký chytrý dotaz?
mnoo... jeden by som mal. :-) o kolko % (plus minus) sa mi zvysi vykon grafiky, ked zvysim AGP takt? ???Citace:
Původně odeslal jagoro
1) Jak se pise v tomhle threadu tak ne kazda deska s nf2 ma PCI nezavisle na AGP.... U nekterych levnejsich desek se po zvyseni AGP testerum zvysilo i PCI...
2) Zvedani AGP mi ztim prinaselo vykon jen u NVIDIA-e.. Kdyz sem zvedal AGP u myho RADEONA tak vykon zustaval stejny ne-li nizzsi (odchylky kazdeho testu). Takze sem usoudil ze AGP zvedat uz nebudu dokud budu u ATi (takze asi uz nidky ;D )
Tak nějak, nejlepší je to vyzkoušet. Ale já mám taky jeden chytrý dotaz: Co znamená položka v biosu PCI Latency Timer Clock. Jestli je to takt PCI sběrnice, tak proč je tam default 32, když v AGP je 66? Ono se to totiž dá nastavovat po jednom MHz od 1 do 250, nebo ještě výš.
je to doba prodlevy mezi PCI
To z toho vyplývá, to bych chápal. Dotaz však spíše směřuje k té hodnotě 32: proč je tam právě 32 a co tam nastavit jindy a proč? Ten rozsah od 1-250 je děsivý. :eek:
To Ondra: nikdy nerikej nikdy ;D
Nemam proc to znova zouset :wink: Mozna to vyzkousim az prejdu na jinou desku...
Ja to myslel k te grafarne.
k PCI latency(a nastaveniu vsetkych poloziek BIOS):
http://www.rojakpot.com/freebog.aspx
dole v texte klikni na free access
potom na system bus
tam je odpoved :idea:
Mam desku Gigabyte N400 Pro 2 s nForce 400 Ultra, i kdyz v BIOSu nastavim AGP na 66 Mhz a zvednu FSB na 195 Mhz (200Mhz by bylo lepsich, jenze bych musel zvedat Vcore a pak muj procik moc topi) tak mi pak Utilitka od Gigabytu hlasi cca 97 Mhz. Tak na kolikati teda bezi?
pre PCI zariadenia (zvukovka, sietovka atd.) sa odporuca 32, pre grafiku 64 az 128.
Existuje nějaký soft, abych zjistil skutečný aktuální takt PCI sběrnice? A když změním frekvenci AGP, zůstane locknutá PCI na 33 MHz? Deska je to Epox 8RDA3+ 2.0
jasneCitace:
Původně odeslal vitosek
mam tuto dosku abit nf7 a ked chcem pretaktovat tak sa bojim aby zvysena frekvencia nemala niaky zly dosledok na hdd a pod.nenasiel som tu pci/agp lock a teda neviem aku delicku mam nastavit aby to bolo ok.nenasiel som to nikde,ani vo faq,a mam tam nastavenie delicky auto,ked ho dam nestane sa tomu nic,bude to v poho?mam bartona2500+.za pomoc diky
...delicky v biose nastavujes len pre pomer FSB:RAM a manualne mozes zmenit len frekvenciu AGPcka /podla mna zbytocne/ a PCi ti bezi stale na 33MHzCitace:
Původně odeslal J.C.Hawk
a ramke to nevadi.nic sa nestane ked to necham na auto?diky
optimalni stav je synchronni, tzn ze "delicka" je v pomeru 1:1. system je nejstabilnejsi. cili kdyz mas FSB 333 nastav ramky taky na DDR333 ikdyz to jsou DDR400.Citace:
Původně odeslal J.C.Hawk
Máte *AGP Freqency*zamklou na 66MHz nebo stačí na auto?
V žádném softu (aida,sandra,cpu-z atd.)jsem Freq. AGP a PCI nenašel.
Ultramarine: Mám gigabyte viz podpis a dneska po naflashování nového biosu (F17) jsem si také všiml, že po zvýšení FSB ukazuje utilitka od Gigabyte zvýšení AGP frekvence, z čehož by vyplývalo, že nemá AGP/FSB lock. Přitom tahle deska není zrovna z těch levných... Existuje nějakej program, kterej by ukazoval frekvenci AGP (CPU Z a podobné to neumožňují, teda alespoň jsem to tam nenašel). Nevím, nakolik mám věřit dodávané utilitce, s těma bundlovanýma nemám dobré zkušenosti.
No tak si (nám) odpovím sám: Existuje utilitka nvidia nForce system utility, která poskytuje info o systému, VČETNĚ frekvence AGP. Je to mimochodem docela užitečná věc, určitě lepší než defualtní prográmky k deskám. Možná to znáte, ale já jsem na to narazil poprvé a v tomhle threadu se to myslím neobjevilo
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...ID=246&LayID=2
úplně dole je odkaz