-
obycejna klavesnice - druh na vymreni?
V novy praci jsem nenasel vyhovujici klavesnici, zadny problem,najdi si na netu vyhovujici, koupime.
jenze budto jsem exot ja, nebo vyrobci klavesnic, ale nechapu, co je tak slozityho na nasledujicich pozadavcich:
velky Enter (ne aby mu shora ubiralo misto '\'), oba dva dlouhe shifty (tj jako dve bezna tlacitka), a normalni dlouhy backspace. A samozrejme klavesy na normalnich mistech, tj zadny posun bloku s del-pgDwn x del-ins, atd.
Zadne dalsi pozadavky na zdvih ergonomii,... nemam!
Zacal jsem prohledavat nabidku czc, podle ceny, a kdyz jsem se dostal na 500,- , (coz je vazne max, co bych byl ochotny za _obcejnou_ klavesnici dat) aniz bych nasel jedinou, ktera by vyse uvedene splnovala, chytlo me zoufalstvi.. Snad jedina a4tech, nejaky herni special, byla jakz takz, ale mela zas soupnuty escape, ktery pouzivam velmi casto..
Nema nekdo tip na typ?
-
Re: obycejna klavesnice - druh na vymreni?
na sve Logitech Ultra X mam:
- velky enter a backspace
- pravy shift je velky, levy zmenseny o [|\] klavesu
- zadne dalsi harakiri s premistovanim klaves se nekona :)
ale bacha, existuje vice variant s ruznym rozlozenim (a obrazky v e-shopech moc nesedi), takze by to chtelo nejlepe osobne zkouknout v krame a teprve pote kupovat
pripadne nejakou Fujitsu-Siemens z topicu 03/06 Klávesnice s nízkým zdvihem
-
logitech Ultra X Premium s nízkym zdvihom, za tú cenu ťažko zoženieš niečo lepšie a layout by ti mohol vyhovovať (teda až na krátky ľavý shift, ale čo viem tak sa niektoré revízie líšili v layoute takže ideálne pred kúpou ošahať)
edit: LM bol rýchlejší :)
-
Hmm, tímto jsem si prošel před půlrokem taky :-(
Nakonec jsem (po několika nezdařených nákupech) skončil u LOGITECH Deluxe 250 (PS2, nebo USB).
Bohužel má také zkrácený levý shift (ale při programování jsem se kupodivu rychle naučil používat "\" vlevo), jediné co bych jí mohl vytknout jsou detaily jako jednobarevné popisky (Z/Y si občas přemaluju fixem, aby se mi to nepletlo), Win klávesy (které ale dneska jsou všude) a i povrch náchylný na umatlání (i když je mat).
Naproti několika dalším značkám ale neumřela do 2 měsíců a momentálně zvažuju, že za tu cenu vezmu ještě 1-2 do zásoby
PS: Moje první klávesnice má čestné místo ve skříni, používal jsem ji až do loňska, tj. asi 12 let !!! a kdyby neměla ještě DIN připojení, používal bych ji dodnes...
-
redukce DIN - ps2 se da sehnat. Je to jen jiny konektor, logika pripojeni je stejna.
edit: taky jsem pouzival svoji prvni klavesnici z roku 93 pomerne dlouho a je jeste stale funkcni, ale bouzel nema win klavesy, na kterych jsem zavisly, takze bouzel ....
-
Vítej do klubu, normální klávesnice už jsou dneska asi jenom pro socky :D Dneska musíš mít bambilion "funkčních" tlačítek a aerodynamickej vzhled :D Já jsem strašně dlouho zůstával u klasický chicony za 120 ká čé a nebo u dolbyovky, jinak jsem nebyl schopnej sehnat klávesnici co by odpovídala mejm požadavkům z hlediska designu a nebo byla příšerně drahá.
-
Genius SlimStar USB/PS2....do kanclu myslim dostacujici, layout se vsim jak pises
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31172
...bohuzel se meho i bydlova exemplare obcas zasekne klavesa, takze na gameseni to moc neni ./
-
Nepsal náhodou velký backspace? Ať koukám jak koukám, tak slimstar má jen "malej čudlík", což mě osobně neskutečně irituje a pořád si na to ne a ne zvyknout, čili tenhle thread sleduju ostřížím zrakem, snad ještě nějaká kláveska pro normální lidi bez fičurinek pro frikulíny existuje? :-/
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
redukce DIN - ps2 se da sehnat. Je to jen jiny konektor, logika pripojeni je stejna
tu redukci mam, ale ted potrebuju DIN-USB a to je krapet vetsi orisek ;)
Osobně mě nejvíc vytáčí Win klávesy, ale bohužel jediné kvalitní klávesnice bez tohoto nešvaru vyrábí IBM a samostatně jsou u nás nesehnatelné.
-
Presne tak, malej bckspc je zasadni :( Zatim to vede ta Logitech Ultra X..
-
přesně tohle jsem několik let řešil a konečně před několika měsíci uspěšně vyřešil! tehdy jsem objevil shop, kde měli skladem tvrdě nedosatkové chicony KB-2961 a hned tři kousky zakoupil. Snad mám navěku pokoj :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
přesně tohle jsem několik let řešil a konečně před několika měsíci uspěšně vyřešil! tehdy jsem objevil shop, kde měli skladem tvrdě nedosatkové chicony KB-2961 a hned tři kousky zakoupil. Snad mám navěku pokoj :-)
napadne to pripomina moji prvni klavesnici, (10 let nazpet) kterou bych si do prace vzal, kdych ji nechtel mit doma.. Taky ma jeste din konektor :) AZ NA TEN BACKSPACE...
-
UltraX jsem si koupil do prace a nemuzu si vynachvalit. Sice uz jsem jednou v CC reklamoval, protoze se muselo na pomlcku trochu vic pritlacit, ale zase to slo vymenou.
Jestli jsi zvyklej psat na notasu, tak je tohle hodne blizko.
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Nepsal náhodou velký backspace? Ať koukám jak koukám, tak slimstar má jen "malej čudlík", což mě osobně neskutečně irituje a pořád si na to ne a ne zvyknout, čili tenhle thread sleduju ostřížím zrakem, snad ještě nějaká kláveska pro normální lidi bez fičurinek pro frikulíny existuje? :-/
Aha, to sem si nevsim, moje chyba...me maly backspace nevadi, to uz je horsi zkraceny levy shift.
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Rozne varianty ENTERu, BACKSPACE, \ a laveho SHIFTu existuju davno:
- maly backspace, vedla neho je \ a preto moze byt ENTER velky tvaru L
- alebo \ vlavo od ENTERu, potom moze byt velky tvaru obrateneho L
- alebo maly enter, nad nim \ a nad nim velky backspace
- povodne 101-klavesova klavesnica ma len jeden klaves \ a 102-klavesova dva - jeden pri backspace a druhy pri lavom SHIFTe (tym padom je lavy SHIFT maly)
Logitech Deluxe 250 maju u nas v Ageme, pre nove PC je to celkom pouzitelne riesenie. Blbe je, ze nemaju bielu ani USB verziu.
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Aha, to sem si nevsim, moje chyba...me maly backspace nevadi, to uz je horsi zkraceny levy shift.
Přesně tak, když už kompromis (překvapilo mě, že i Chicony dělá klávesnice s minimálně jedním "zkrácením" :-(), tak IMHO jde nejméně poznat právě ten chybějící dlouhý Backspace...
-
Nejlepsim resenim je IMHO zkraceny pravy shift (1.5 klavesy) a "\" napravo od nej. Potom muze zustat velky enter, backspace i levy shift. Konkretne s takovymhle rozlozenim tu mam keytronic - taky pekne stary - cca rocnik 97....
-
Řekl bych že tohle je pro každýho jiný, takže debata co je menší zlo je dost mimo ;-)
Fajn je, že jsme dospěli k nějakýmu výběru a každý si už z toho musí vybrat co mu bude vyhovovat nejlíp :-)
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
V novy praci jsem nenasel vyhovujici klavesnici, zadny problem,najdi si na netu vyhovujici, koupime.
jenze budto jsem exot ja, nebo vyrobci klavesnic, ale nechapu, co je tak slozityho na nasledujicich pozadavcich:
velky Enter (ne aby mu shora ubiralo misto '\'), oba dva dlouhe shifty (tj jako dve bezna tlacitka), a normalni dlouhy backspace. A samozrejme klavesy na normalnich mistech, tj zadny posun bloku s del-pgDwn x del-ins, atd.
Zadne dalsi pozadavky na zdvih ergonomii,... nemam!
Zacal jsem prohledavat nabidku czc, podle ceny, a kdyz jsem se dostal na 500,- , (coz je vazne max, co bych byl ochotny za _obcejnou_ klavesnici dat) aniz bych nasel jedinou, ktera by vyse uvedene splnovala, chytlo me zoufalstvi.. Snad jedina a4tech, nejaky herni special, byla jakz takz, ale mela zas soupnuty escape, ktery pouzivam velmi casto..
Nema nekdo tip na typ?
No našel jsem takovou co by rozmístěním měla klávesy jak si přeješ, akorát že šipky a ASWD má oranžově :confused:
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007R0D8000FI7
-
Jj, na tu jsem taky narazil..
Citace:
Původně odeslal
KtK
...Snad jedina a4tech, nejaky herni special, byla jakz takz, ale mela zas soupnuty escape, ktery pouzivam velmi casto..
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Konkretne s takovymhle rozlozenim tu mam keytronic - taky pekne stary - cca rocnik 97....
Keytronic su super, ale uz sa nedaju u nas kupit - asi boli prilis drahe a nikto ich nekupoval :( Obcas sa daju najst od nich OEM klavesnice - mam dve s logom HP. Sice su nemecke, ale pise sa na nich vyborne.
-
Ja sem po nejakem tom hledani a badani ozelel velky enter a skoncil u G15 (ve starsi verzi, ktera je IMO lepsi nez ta soucasna).
Jinak moje puvodni (13 let stara a stale funkcni) KB ma velky enter a \ pod nim misto kusu shiftu (coz je vyhoda, pokud se hralo neco na sipkach a neslo to dat jinam, tak dalsi ovladaci klavesa v dosahu ;) ).
-
mno já před pár týdny koupil Logitech Media Keyboard 600 CZ a je to zoufalost... multimediální tlačítka jsou super, ale Delete & spol. jsou úplně přeházený, takže když člověk instinktivně klikne do míst, kde býval End, zmáčkne Delete... bohužel se budu muset porozhlédnout po jiné klávesnici s klasickým rozložením... a pořád váhám (zlatá Dolbyovka, která už ale dosloužila)
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
...
...
Nejsi exot, už taky několik let vyhlížím tu "správnou". problém je s tím "\". Někde prostě být musí. Kde by podle tebe měl být umístěn?
EDIT: úplně nejradši mám ty klávesnice, kde si místo PG_DOWN vypnu počítač...
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
mno já před pár týdny koupil
Logitech Media Keyboard 600 CZ a je to zoufalost... multimediální tlačítka jsou super, ale Delete & spol. jsou úplně přeházený, takže když člověk instinktivně klikne do míst, kde býval End, zmáčkne Delete... bohužel se budu muset porozhlédnout po jiné klávesnici s klasickým rozložením... a pořád váhám (zlatá Dolbyovka, která už ale dosloužila)
Tak vem tu G15tku, ta klasicky rozlozeni ma. Je sice dost draha, ale jako bonus k tomu budes mit LCD se kterym umi nativne dost games primo spolupracovat (zobrazuje se ti trebas munice/mana/zivoty/ ...) a vsechny klavesy navic jsou umisteny mimo => nicemu nevadi.
-
Citace:
Původně odeslal
Camillek
Nejsi exot, už taky několik let vyhlížím tu "správnou". problém je s tím "\". Někde prostě být musí. Kde by podle tebe měl být umístěn?
mně osobně vyhovuje vedle levého Shiftu (že je krátký mi vůbec nevadí, dokonce bych už jiný nechtěl)
Citace:
Původně odeslal
Camillek
EDIT: úplně nejradši mám ty klávesnice, kde si místo PG_DOWN vypnu počítač...
jedna taková letěla do koše po asi dvaceti minutách (a dvou restartech)...
-
obyčejné klávesnice s klasickým rozložením najdeš víceméně jen v lowendu
třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26504 (pokud Ti nevadí malej backspace)
PS:dodnes používám compaq klávesnice (tady známé jako Dolbyovky) a jednu hp, co po převzetí compaqu převzala i rozložení kláves
to MideD - osobně bych kvůli hraní měl radši "\" vedle backspace, a ne u shiftu, navíc stejně používám ALT+Q, protože u klávesnic bývá "\" na dvou různých místech, popřípadě "\" chybí úplně
-
Citace:
Původně odeslal
Camillek
problém je s tím "\". Někde prostě být musí. Kde by podle tebe měl být umístěn?
no idealne nalevo od enteru, nad pravym shiftem. enter ma pak tvar obraceneho L.
Ma to tak treba ta logitech ultraX.
-
Tak já bych přidal pár tipů:Genius SlimStar 100 - low end, malej backspace, na můj vkus moc lehká, ale pro běžný použití v pohodě a při ceně 190 kč se alespoň nemusím bát, když na ní obědvám:D
Logitech UltraX Premium Keyboard USB - dražší, malej levej shift, spolubydlící si ji velice pochvaluje
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Tak vem tu G15tku, ta klasicky rozlozeni ma. Je sice dost draha, ale jako bonus k tomu budes mit LCD se kterym umi nativne dost games primo spolupracovat (zobrazuje se ti trebas munice/mana/zivoty/ ...) a vsechny klavesy navic jsou umisteny mimo => nicemu nevadi.
bezmála dva tisíce za klávesnici jsou příliš... navíc LCD bych fakt nevyužil...
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
to MideD - osobně bych kvůli hraní měl radši "\" vedle backspace, a ne u shiftu, navíc stejně používám ALT+Q, protože u klávesnic bývá "\" na dvou různých místech, popřípadě "\" chybí úplně
jelikož píšu všemi deseti, tak mi to nevadí... navíc jsem levák, takže ruka je mnohem ohybnější... chápu ale, že pro praváka to může být problém
-
Ja pouzivam klasicky IBM model M cca 15 rokov stary a este slape.
http://www.clickykeyboard.com/_ebay/...391403-001.jpg
http://www.clickykeyboard.com/2005/0...484887-001.jpg
Tusim mam tu verziu s Lkovym enterom a kratkym lavym shiftom.
Na pruzinovu mikrospinacovu klavesnicu nedam dopustit ;)
A komu sa cvakanie nepaci moze pocitit jej dalsiu vyhodu co je vaha cez 2kg vdaka kovovej platni vnutri ;)
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
Presne tak, malej bckspc je zasadni :( Zatim to vede ta Logitech Ultra X..
Jak už tu bylo někde zmíněno: můžeš to "obejít" tak, že si pořídíš klávesnici s jedním malým shiftem a symbolu, který ho zmenšuje, přiřadíš funkci shiftu. Když to půjde :p
-
Citace:
Původně odeslal
puki
Slint... mel jsem podobnou (ale cernou) v posledni praci. (jedna z mala dobrych veci tam :)). Poctivy kus HW, je proste poctivy kus HW. Krome toho, ze mela vsecny klavesy dle meho gusta, slo s ni zneskodnit protivnika, a navic tam asi bude jeste dlouho po me... A nejaky klouzani po stole? neexistuje :)
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
jelikož píšu všemi deseti, tak mi to nevadí... navíc jsem levák, takže ruka je mnohem ohybnější... chápu ale, že pro praváka to může být problém
píšu taky všemi deseti a levák jsem taky :-)
jde spíš o hraní, WSAD jako levák ovládám pravačkou, a pak bych radši velkej shift u "ZY" místo backslashe. To je jediná věc, která mi na "dolbyovce" vadí.
PS:ale to už jsou fakt detaily (mi napadá, že levé win tlačítko bych nejradši vynechal taky)
-
Dovolil bych si shrnou základní druhy rozložení.
Britské rozložení
Vyznačuje se velkým enterem, backspacem a malým levým shiftem, vedle kterého se vyskytuje |\.
Americké rozložení
Vyznačuje se malým enterem, nad kterým je \, velký backspace a levý shift.
Genius rozložení
Vyznačuje se velkým enterem, malým backspacem a velkým levým shiftem.
Toto rozložení bylo kdysi hojně používané, hlavně Geniusem.
Osobně preferuji britské rozložení, které dlouho používám a je oblíbené hlavně u Logitechu.
Nedávno jsem ovšem pořídil notebook DELL, který používá (kromě atipického rozložení PGUP, PGDW atd.) americké rozložení. Takže mi docela dělá problémy přecházení.
-
Mno kdyz to tak pozoruju, je to skoro na hlasování ;-)
-
1 Příloh-a(y)
neni nad "ASUS rozlozeni":mad::mad:
Jinak doma a na vsech ostatnich PC v praci pouzivam dolbyovku (v praci originalni HP klavesnice i s popisky)
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Americké rozložení
Vyznačuje se malým enterem, nad kterým je \, velký backspace a levý shift.
Mam KeyTronic z USA z roku 1993 - velky ENTER tvaru L, maly backspace a \ vedla neho.
Citace:
Původně odeslal
wong
neni nad "ASUS rozlozeni":mad::mad:
Co je na tom zle? Vyzera to ako standardna notebookova klavesnica.
-
2 Příloh-a(y)
Rainbow: myslim treba PG DN vedle enteru nebo zadny rozestupy mezi F4,F5 a F8,F9
vzorovou klavesnici ma napriklad IBM T40(krome ESC) nebo Compaq Evo N620c (kterej jsem mel)
Na tom Compaqu navic v BIOSu slo prehodit Ctrl a Fn mezi sebou
-
souhlas s Wongem
osobně mám radši CTRL na kraji (a ne Fn). Jinak velký enter a nenacpané klávesy se vejdou i na 14", viz obr.
http://img402.imageshack.us/img402/1...0037vv1.th.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
wong
Rainbow: myslim treba PG DN vedle enteru nebo zadny rozestupy mezi F4,F5 a F8,F9
Na to som si bez problemov zvykol.
Citace:
vzorovou klavesnici ma napriklad IBM T40(krome ESC)
Na ten ESC som si zvyknut nevedel, je to dost silna kava :D
-
Já zoufale sháním USB klávesnici s velkým enterem a backspacem... vzdal jsem to.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Já zoufale sháním USB klávesnici s velkým enterem a backspacem... vzdal jsem to.
nechceš tu, co jsem si koupil já? má přeskupený tlačítka Delete, End etc., ale jinak má obojí...
-
A co třeba již několikrát zmíněná UltraX Premium?
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
nechceš tu, co jsem si koupil já? má přeskupený tlačítka Delete, End etc., ale jinak má obojí...
Měl bys link?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
třeba CHICONY KB-9810 USB - tady jí máš za stovku
http://www.discomp.eu/p-14335/chicon...z-plus-sk.html
-
-
Auuu, krátkej levej shift a backslash hned vedle. To je taky dost hrozný :)
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Auuu, krátkej levej shift a backslash hned vedle. To je taky dost hrozný :)
mno mně to maximálně vyhovuje (nic jiného bych snad ani nechtěl)
-
Přesně, mně také tak.
Ale co si budem povídat, zvyknout se dá na cokoliv :)
-
Nej klavesnice ever pro me je zatim Benq A122. Nedavno se opet objevila na CZC, tak jsem ji dal do kosiku a druhy den uz zmizela :(
Rozmisteni klaves perfektni, navic ma takovy stredne-vysoky zdvih, mezi standardni a notebookem. Ani neni tak hnusna jako na obrazku. Jedina nevyhoda je rozmisteni eFek, nechapu proc nejsou po ctyrech ale po trech. Jinak super ;)
Jinak se pridavam k placi nad soucasnym stavem klavesnic, je to fakt bida. Osobne vyzaduju dlouhej levej shift, dlouhej Backspace a dlouhej enter. Přesne jako ma vyse uvedena Benq. Jinak moje T60 ma uplne domrveny rozlozeni, malej shift, giga enter. Sem blb ze jsem si to nekoupil z USA s jejich layoutem.
Jinak se mi docela libi diNovoEdge, ale je drahy a ma tunu kravin, do cehoz bych asi nechtel moc triskat...
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
Jedina nevyhoda je rozmisteni eFek, nechapu proc nejsou po ctyrech ale po trech.
To je okopirovane od M$ a je to na zabitie...
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
Nema nekdo tip na typ?
http://www.a4tech.com/ennew/product....cid=101&id=491
http://www.a4tech.com/ennew/product....scid=12&id=520
vypada to ze spravne rozlozeni dela jen A4-tech, skoda ze to nikdo nedovazi,
pro me nejhorsi co muze byt je maly levy shift nebo maly backspace, takze jsem nakonec skoncil u jednoradkoveho enteru, coz mi tak nevadi
-
Citace:
Původně odeslal
vixl
Buh ti zehnej! Davam si to do bookmarku..
EDIT: k dostani je kb720: http://www.lan-shop.cz/klavesnice/a4-tech/45118 (aspon papirove)
Je to sice lowend, ale rozlozeni je presne pro me. Hura :)
-
Citace:
Původně odeslal
vixl
ta slim vypada celkem dobre! Mozna by stalo to prubnout a kdyztak udelat hromadnou objednavku od nekud :)
-
Ta A4tech slim vypadá fakt dobře, tu bych si taky nechal líbit:drool:.
-
O bože!!! KONEČNĚ! ;D
Ta Smart vypadá asi nejlíp. Teď ještě kdyby byla bílý barvě a kde ji u nás sehnat :)
Rozložením by jako alternativa MOŽNÁ šlo i toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55599
-
-
http://www.lan-shop.cz/klavesnice/a4-tech/45119
Tahle by byla perfektn9, jen kdyby nebyl ten backslash vpravo od shiftu (nechápu).
Kdybysme udělali objednávku, vzal bych si rozhodně 2-3ks (a byl by tak deset let pokoj ;D)
-
Psal jsem do CzC a vyjádření:
Dobrý den,
Pokud máte o klávesnice zájem, rádi Vám je dodáme. Podnětů na zařazení některého produktu do sortimentu je opravdu hodně, takže nedokážene všem vyhovět a zrovna v tomto případě myslím, že máme v nabídce klávesnice s obyčejným rozližením.
V případě dalších dotazů se na mě neváhejte kdykoliv obrátit.
S pozdravem
David Trčka
Vedoucí obchodu
-
takže bude nebo nebude? určitě bych taky vzal
-
A jsme v loji.
Dobrý den,
tak bohužel kolega z nákupního oddělení mě informoval, že v tuto chvíli je
dodat neumíme. Každopádně jsou velice pěkné a pokud se nám je podaří sehnat,
tak je zařadíme do našeho ceníku.
:(
-
Z ofiko nemeckyho eshopu:
Dear Jan
We have only German Layout
Best regards
Stefan
Nemeckou teda ne:(
-
Zkuste vyhledat "Samsung SWT1000" leckde ji ještě mají skladem. Splňuje většinu požadavků. Jediné minus je přítomnost win kláves a té pro kontextovou nabídku. Ale to mají dnes všechny.
Na czc ji už nemají, ale je tam alespoň foto, které se dá zvětšit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37513
Já jsem při nákupu této klávesnice asi před 4 lety, kdy jsem obyčejnou klávesnici hledal velmi velmi dlouho, raději zakoupil rovnou 4 kusy a dneska ještě dva ve skříni mám. Nelituji. Pomalu se blíží čas, kdy je vyměním za ten hnus na kterém píšu a na kterém je podle nejnovějších výzkumů více bakterií než na záchodovém prkénku..
http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/37513v.jpg
-
kupoval jsem na vanoce rodicum set od geniusu = klavesnice a mys, je to ten typ s malym backspace..
ale nemyslim, ze by byl problem sehnat vyhovujici obyc klavesku...
ten set stal okolo 400 v kamenym obchode..
bohuzel na top neni napsany typ a krabice je fuc jen na hore je napsano "logo" a divnej panacek :=0
-
V praci mame jako klavesnice Dell RT7D50. Vypada sice divne, ale rozlozeni je normalni (velky backspace, oba shifty velke, zadny presuny klaves...)
Nevim jak dobre se da ovsem koupit.
eBay na ebayi je asi vse takze by se to dalo vzit tam...
-
Citace:
Původně odeslal
Koudy
V praci mame jako klavesnice Dell RT7D50. Vypada sice divne, ale rozlozeni je normalni (velky backspace, oba shifty velke, zadny presuny klaves...) ...
mám ji doma, a má malej enter - na to jsem si nezvykl. Hraju na ní jen Frets on Fire, jako "keyboard kytara" je dobrá :-D
-
Jo mne se zda US rozlozeni klaves lepsi nez CZ (tzn malej enter a oba shifty velky). Ale je to o zvyku pravda... Pokud budete hledat na ebay.co.uk tak tam je s velkym enterem.
-
Citace:
Původně odeslal
KtK
Toto je nesplnitelné, protože někam tu klávesu "|,\" musíš dát, buď zkrátíš jeden shift nebo okleštíš Enter či bude BS jen na velikost jedné klávesy.
Já jsem dlouhodobě spokojen s Chicony 2971 a pro jistotu sem si koupil ještě jednu do zásoby.
http://www.lan-shop.cz/img/klavesnic...15338/detail_1
-
Ta Chicony nevypadá vůbec zle! Jen bych se za tuhle cenu "bál" kvality. Spousta klávesnic má buď příliš velkej nebo malej odpor kláves. Ale co... Za ty prachy to zase vůbec nebude mrzet zkusit :) Koupím černou mámě, zkusím něco málo napsat a kdyžtak napíšu dojem.
Rozložením je skoro ideální.
-
Používám je (dvě v práci a jednu doma) už několik let a krom toho, že mají opravdu trvanlivý potisk (všechny jsou bílé s černým a červeným potiskem) tak s nimi nebyl (ťuk ťuk ťuk) žádný problém. Dělají se dvě verze - s PS/2 a s USB.
Já potřebuji také velký Enter a Shifty, ale časem jsem zjistil, že mi stačí malý BS, protože jej stejně "nahmátnu" na rohu klávesnice.
-
Chicony jsou dobre klavesnice. Potisk skutecne vydrzi uplne v pohode.
-
-
Chicony jsou držáky i po mechanické stránce, nejen co do popisků (oproti třeba Geniusům, Samsungům, všem levným šidítkům a některým Logitechům). Navíc k vyčištění stačí odšroubovat 8 šroubů a dát celý vrchní plastový dekl pod sprchu nebo do myčky.
Nicméně raději než 2971 mám 2961, byť je hlučnější (je totiž menší, má větší sklon i prohnutí, nemá "utopené" klávesy a je stabilnější), nové se už bohužel nedělají a na 9810 se tak moc dobře nepíše (je "rovná", trošku netsabilní a prohýbá se). Takže mým ideálem by byla 2961 ve ztišeném provedení a měkkým dosedem kláves.
Ten Keytronic E06101U vypadá velice dobře, ale musel bych to "osahat". Jen to podle ceny v USD vypadá na dvojnásobek ceny 2961 kdysi (při 20 USD odhaduji, že pod 500 se v ČR asi nabízet nebude). A k mé smůle potřebuji české popisky, přestože se na klávesnici dívám jen periferně a píšu téměř poslepu.
-
necetl sem celou diskuzi,ale osobne pouzivam
Keytronic KT1000 (doma) prace pak nejakou starou Compaq (nejtezsi klavesnice co znam).
V zasobe doma mam pak Lenovo ThinkPlus Preferred Pro USB Keyboard
ps:moznost sehnat starsi (nekdy nerozbalene) klavesnice co se do CR vozi v IT srotu z anglie. cena nizka (tip tak 30kc/klavesnice - lesi vzit vice kusu - prodava se to tu na vahu, nebo se to odveze do turecka :D)
-
Citace:
Původně odeslal
russianblue
necetl sem celou diskuzi,ale osobne pouzivam
Keytronic KT1000 (doma) prace pak nejakou starou Compaq (nejtezsi klavesnice co znam).
V zasobe doma mam pak Lenovo ThinkPlus Preferred Pro USB Keyboard
ps:moznost sehnat starsi (nekdy nerozbalene) klavesnice co se do CR vozi v IT srotu z anglie. cena nizka (tip tak 30kc/klavesnice - lesi vzit vice kusu - prodava se to tu na vahu, nebo se to odveze do turecka :D)
Ta Lenovo klaveska, to je ta s tim FingerPrint readerem? Jaká je? Uvažuju o ní, vzhledem k mé plánované migraci PC na notebook+dock kvůli čtečce, protože prst používám hodně. Ale dá se i koupit jenom čtečka, takže kdyby nebyla dobrá tak ji mít nutně nemusím :)
-
-
Mysim, ze mam podobnou doma - nizky zdvih, ticha, prijemna. Koupil jsem ji jako jetou za nejakych 20Kc - ma tedy nemecke rozlozeni, coz je mirne neprijemne. Co je na ni hezke je, ze kabel ma pripojeny rj45-like konektorem. Co je horsi - jde spatne rozdelavat.
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
Ta Lenovo klaveska, to je ta s tim FingerPrint readerem? Jaká je? Uvažuju o ní, vzhledem k mé plánované migraci PC na notebook+dock kvůli čtečce, protože prst používám hodně. Ale dá se i koupit jenom čtečka, takže kdyby nebyla dobrá tak ji mít nutně nemusím :)
je to ta bez ctecky
http://www.softchoice.com/catalog/pr...R=M92992_US_EN
akorat k ni nemam tu operku na ruce :(
jinak tu klavesnici hodnotim tak 7/10 (solidni build,ale pro pisare to neni-kdyz se na ni podivas ze strany, tak pri naklonene klavesnici jsou naklonena i tlacitka-napriklad ty keytroniky pri naklonene klavesnici maji tlacitka tak, ze vytvari jakoby kaskadu). Rozhodne je ovsem lepsi, nez vsechny geniusy, chcickony a obdobny shitky...
-
Můžu srovnávat, protože IBM klávesnic a teď už Lenovo kbd, mi prošlo rukama celkem dost a na tu chicony nedám dopustit, takže bych ji shitem rozhodně nenazýval!
-
Ty Chiconky právě dokazují, že líbivý design (a co nejdebilnější rozložení/zpřeházení* kláves) není zdaleka všechno, co je potřeba pro dobrou klávesnici, na níž s epohodově píše...
*Logitech a jeho hrátky s obrovským Delete a zpřeházenými editačními klávesami
-
Já jsem zastáncem toho Britského typu, velký enter, velký backspace a tlačítko backslash vedle levého shiftu rozhodně bych nic jiného nechtěl . A zvyknul jsem si i na nové rozmístění navigačních kláves od Logitechu s velkým deletem a vyhozeným inzertem , tuto oblast jsem stejně nikdy moc nepoužíval takže si libuji na velkém deletu.
-
Velký Delete proklínám coby uživatel, který začínal ještě pod DOSem, používá souborový manažer, za 13 let jsem nepřišel na chuť "průzkumníkoidnímu" ovládání a tak se mi Insert sakra hodí, nehledě na psaní textů...
Pokud někdo přijde k XP a zaučíme ho na průzkumníka, těžko pozná výhody Windows Commanderu...
Takže pro mě klasický vzhled Chicony 5311/5911/2961... A kdyby se někde objevila klábosnice Mitsumi... Ty také neměly chybu.
Hodně to také závisí na tom, jak si na to člověk zvykne, malý backscape mi nevadí a to přestože píšu už delší dobu poslepu bez správného prstokladu, ovšem s malým Enterem bych se utrápil nezávisle na tom, zda by rozložení klábosnive bylo britské (spíš německé) nebo americké...
-
Citace:
Původně odeslal
peta303
Pokud někdo přijde k XP a zaučíme ho na průzkumníka, těžko pozná výhody Windows Commanderu...
z tohoto důvodu jsem absenci Insertu taky proklínal, ale jak sám píšeš zvyknout se dá na ledacos a dnes už mě ani nenapadne nic jinýho než v Commanderu místo Insertu používat myš i když uznávám že je to trošičku těžkopádnější
ono je to vše o tom kolik toho má s PC člověk za sebou, návyky se obtížně mění, já si teď zvykám v práci na malý Enter a na klasické rozložení editačních kláves a plynule přecházím doma na svou obstarožní Logitechku (velký enter, velký delete) .. nějakým těm překlepům a nadávkám se nevyhnu ale vadí mi to daleko míň než např. nízký zdvih kláves, experimenty s velikostí či tvarem funkčních kláves, nebo malý či opačný náklon
-
jj, je to těžce o zvyku. Já sám jsem ještě naučen na "Borlandovské" zkratky Ctrl+Ins, Shift+Ins (pro neznalé je to stejné jako Ctrl+C a Ctrl+V) a i ve Windows používám víc klávesnici než klikačku, tak se bez Ins prostě neobejdu.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
jj, je to těžce o zvyku. Já sám jsem ještě naučen na "Borlandovské" zkratky Ctrl+Ins, Shift+Ins (pro neznalé je to stejné jako Ctrl+C a Ctrl+V) a i ve Windows používám víc klávesnici než klikačku, tak se bez Ins prostě neobejdu.
+1 ale 100%ne
Zvykol som si na klasicke OEM Logitechy - klasicke rozlozenie klaves, podlhovasty maly enter, velky backspace, pod nim backslash a velke shifty.
-
Já ins použil asi 10x v životě :) . S pc jsem začal až na win 98 jako samouk a klávesové zkratky mě nikdy moc nechytly . používám ctrl-c a ctrl-v a jsem spokojen :)
-
to aless: Ano. Nezáleží, kdy jsi začal PC používat, ale jak ho používáš. Můj tát používá PC od 89 a v životě ins nepoužil (tedy pokud vynechám používání NC). Většina "profesionálů" prostě zkratky používá, protože je to rychlejší. Ty multimediální klávesy jsou také vlastně jakousi "zkratkou". Někomu takové klavesy vyhovují, protože používá hlavně Poštu. Stejně tak je pro "programátory" důležitý Ins, End, Home...
-
A co tahle http://www.alza.cz/klavesnice-enerma...ium-d70310.htm
Vypadá docela dobře, akorát nevím jestli by mě neprudil ten hliníkový převis před klávesnicí, normálně mám ruce položené na stole a bojím se aby to nestudilo.
A ještě
http://www.kasa.cz/pocitace-prisluse...ung-pkb-8000b/
http://www.xcomputer.cz/multimedialn...-2--d79644.htm
Zkušenosti?
-
Tak už několik týdnů používám Chicony 2971 a bublám si spokojeností. Můžu vřele doporučit.
Asi si preventivně sjedu koupit ještě jednu.
Rozhodně dávám 11/10 bodů.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Tak už několik týdnů používám Chicony 2971 a bublám si spokojeností. Můžu vřele doporučit.
Asi si preventivně sjedu koupit ještě jednu.
Rozhodně dávám 11/10 bodů.
ano taky jsou několik měsíců chrochtal blahem , ale před pár dny se evidentně oběhla plastový trh v levém altu a musel jsem ji odstavit, klávesa začala drhnout :mad:. já už fakt nevím, jedině snad das keyboard, tak se nemá co z heldiska levných plastů podělat.
-
koukám tolik náročných lidí :) já už asi 5 let používám černou hp právě bez win tlačítek a x funkčních.... to je asi vyloženě o člověku a o tom kdo ji k čemu používá.....a taky rozdil doma/prace
koukam to odhalilo prašno co tam mam du to utřit fuj ...
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
ano taky jsou několik měsíců chrochtal blahem , ale před pár dny se evidentně oběhla plastový trh v levém altu a musel jsem ji odstavit, klávesa začala drhnout :mad:. já už fakt nevím, jedině snad das keyboard, tak se nemá co z heldiska levných plastů podělat.
A to je další výhoda. Cena. Podělá se a pod 150 máš novou :)
-
No ono jak se to vezme, já měl kdysi taky Chicony a vpohodě i když po čase už ten chod tlačítek nebyl úplně košer. Teď mám Logitechku a ta tedy přežila kde-co, hlavně ty hovádka na koleji. Stačí ji jednou za čas vyčistit a je jako nová. Když jsem za ni kdysi dával 500,- tak se mi smáli, ale oni za tu dobu vystřídali těch klávesek za 150,- celou řadu.
-
a to je přesně ono. já nechci každých pár měsíců měnit klávesnici. já chci koupit jednu kvalitní a fungovat na ní co nejdéle. bohužel při dnešní nabídce slim eye-candy-funky klávesnic s milardou multimediálních tlačítek, supernízkým profilem a překopaným rozložením je to nemožné. teď jedu na 2961 a modlím se aby vydržela. pokud totiž že, tak pak už fakt nevím (a dávat 99E za daskeyboard se mi nechce ani v nejmenším). nemáte někdo volnou dolbyovku ;-)?
-
Tady mate clanecek http://cdr.cz/a/25052 , dela se pry v nekolika variantach enteru a klaves kolem. Co vic, jde o klavesnici spinacovou => mela by opravdu vydrzet hooodne dlouho.
-
však jsem ten článeček před pár hodinami sesmolil, nicméně stále platí, že ta cena je na můj vkus trochu scifi.
-
Ono jak se to vezme, pokud nepredpokladas ze vymena klavesnice co 1/2 roku je "normal". Ja mam za poslednich 14let druhou klavesnici, tudiz me nejaka ta tisicka za neco, co vydrzi 8+let nevadi.
Rozhodne je to trvanlivejsi investice nez grafarna.
-
Mam Hyundai z roku 1993. Myslim, ze vydrzi este dost - napisy na klavesach nejavia ani naznaky opotrebovania. Klavesy funguju tak, ze su tam dva pliesky (kontakty), ktore su normalne spojene a pri stlaceni sa rozpoja. Parkrat zacali niektore klavesy blbnut - stacilo trochu oskrabat a funguje dalej. Obcas ju vycistim a vyzera ako nova.
-
ta DAS vypadá cool, ale na tom videu se mi zdá že strašně klape a má velký zdvih. Já si zvykl na zdvih menší a místo klasických spínačů takové ty X-spínače a přijde mi to supr, píšu na tom mnohem rychleji než na vyšších.
Neznáte někdo tu Enermax Auroru?