Na jakou kartu od jaké firmy vzpomínáte v dobrém a na jakou naopak ve zlém? To platí i o současných kartách.
Printable View
Na jakou kartu od jaké firmy vzpomínáte v dobrém a na jakou naopak ve zlém? To platí i o současných kartách.
nejhorší karta jakou jsem měl byla asi ATI rage fury 2000xpert, to byl děs, hodně dobrá karta se mi zdála moje riva tnt2 m64 16mb od creativu, s tou jsem hrál i to co jet nemělo, a jelo a relativně hratelně. páni to je let
no a teď jsem velice spokojenej s hercules fdx 8500, i když tady jsem na zrovna tuhle kartu četl spoustu strašných věcí, ale mně problémy nedělá :-)
Ja mal tiež Rage 128 (Experta 2000) a veru niesú to dobré spomienky ;D
Skoro mna z nej je*blo ;D ;D Neskúr som si kúpil GF2 MX tehdy super pomer cena/víkon, potom GF 2 Ti a teraz mám nadupaného Radka 9700 :P
Já asi měl nejradši OAK OTI-077, pro tu jsem měl udělanejch spoustu assemblerovejch demíček s rollováním a FadeIn/Outama a dalšíma ptákovinkama, potom ještě snad na kartičku od Diamondů Stealth GT3000 2MB VRAM (S3 Vision 968) - to byla dlouho moje srdcovka, obě ještě někde snad mám.
nejvic sem byl i sem porad spokojeny s Voodoo3 3000 16MB popravde jeste dneska nestraci dech na rychlych procacich(jako by nemaela vykonovy strop) a qalita videa+ Tv outu je sqela
nejmene sem byl spokojen s MSI GFC 2TI jelikoz nesla temer vubec taktovat nebyla to sice spatna karta ale pro me karta ktera nejde taktovat je pasé
no moje nejoblibenejsi karta byla 3D blaster Banshee, kupoval sem ji kdysi za 4000,- a to bylo tenkrat panecku delo :)
ja8k1: tos mel asi celkem smolika, protoze moje G2Ti MSI 8833 mi chodila z 250/400 na 294/450...coz neni spatny :idea:
nejoblibenejsi karta - Matrox G400 SH 32MB SGRAM vanilla
bohuzel sem ji odpravil nejspis prilis vysokou frekvenci AGP, ale doted ji mam i kdyz nefunkcni, cest jeji pamatce :roll:
No mne sa teda najviac lubila 3Dlabs Permedia 2 8MB - to bol hukot!!
A potom na Diamond Monster II
A Gravis Ultrasound PnP
Adaptec 2940UW
...a este kedysi na 386 som mal nejaku grafiku Tseng Labs bola to ISA,dlha jak svin a mala 4MB...a ked som sa asi pred rokom kukal do starych PC World co som nasiel v jednej kancelarii tak tam presne bola a cena bola 1200 $ !!! ze specialka na CAD hehe
Opravdu :o Ja ji nataktoval jen 280/445 a aj to som musel mat na baráku otvorený balkón ;DCitace:
Původně odeslal Rabban
2Rabban : byla ???????
:-)) do naseho poce sme ji kupovali zhruba 2 mesice pote co se objevila v CR (3d blaster Banshee - neco pres 4000 bez dph) a mas pravdu je to pecka :-) (skoda, ze vyslo nejaky V3, V4...) - stejne nechapu, ze nekdo muze psat, ze ma vyblity barvy - ma je daleko hezci nez kdejaka GF2MX400, vykonove sice dost zavisla na CPU, ale na moji K6-2 jede skvele + jde super takovat (na to ze je originalne 100/100 a CL 100/110)
si jeste pamatuju jakej to byl sok po prechodu z winakceleratoru S3 765 (Trio 64V+) od Diamondu (coz byla taky skvela karta) - jak sme se pachtyli, za kazdym demickem s podporou Glidu ....jo jo to byly casy....
sem tam si sice vypujcim bratrovu GF2MX, sice ma lepsi fill rate, HW T&L,...ale zase kazda verze driveru se chova jinak, ani s pomoci rivatuneru se mi to nepodarilo nijak moc vyladit,....
proste to neni 3dfxko...:-)
takze moje nejoblibenejsi karta je na 100% Banshee
BTW a samozrejme superdlouhy (jeste s IDE radicem on board) SoundBlaster 16 Plug and Play a 3com Etherlink III :-))))))))))))
No ja povazujem za naj kartu, STB Velocity 4400 (Riva TNT, 16MB Ram) Celkom v pohode aspon podla mna... :-)
jo na velocity si pamatuju, mel sem ji pujcenou asi na tejden a to byla karta jak remen, bezproblemova a RYCHLA :lol:
No moje nejlepší karta (ehm teda moje největší radost z karty) bylo, když jsem propojovacím kabelem poprvé propojil svou první 3DFX voodoo k 1 MB grafice (Cyrix PR200)
To jsem opravdu čuměl na toho Tomb Ridera, nebo WinComander pro Phecy
Nářezzzz....... ;D
První moje karta byla Voodoo 2 3d akcelerator měl jsem jí propojenou s integ šitem SiS 6326 takže byl problém s kompatibilitou.Ale kdy jsem hru spustil , byla to fakt paráda. Pak se změnou desky (AOPEN AK 33) jsem vyměnil voodoo za S3 Savage4. To byl největší šit a hrozně jsem u toho kur*oval :evil: . Šla sice dobře taktovat (asi o 30%) ale s takovouhle šitnou kartou si téměř nic nezahrajete. Ne proto že by neměla výkon (v 800x.. byl naopak výborný) ale ovladače , ovladače. :? No pak jsem koupil G4 mX440. No nVIdia je král kompatibility takže no problem. Nyní si chci pořídit Radka 9100 tak doufám že to bude ona.Má nejlepší karta :!: ;D
Jo přesně Voodoo 1 to byl asi největší skok v grafikách dopředu v historii. Kde by byly dnešní karty bez 3DFX.
Moje první 3D karta byla Savage 3D,což byla na svou dobu taky slušná karta,ikdyž na voodoo 1 neměla.
Ale asi nejvíc "nadržený" jsem byl na TNT1 od Creativu, to byl nářez,ta stíhala ještě donedávna a snad kromě nejnovějších her jede (někomu) ještě doteď v pohodě. Ale třeba i na takové S3 Trio 3D jsem hrál NFS3 akcelerovaně a že to žádná 3D karta nebyla :)))
ATI ALL-IN-WONDER rage 8 MB do PCI... to byla skvela grafika :-) oprotitomu 2 MB S3-TRIO byl pekny shit...
Moje oblíbená byla ATi Xpert@98 8MB, která na dlouhou dobu oživila moje tehdejší P200. Tato karta ještě stále dobře slouží v jednom PC. VooDoo3 bylo také v pohodě. No a moje nejoblíbenější je moje stávající Maya R9000Pro.
Absolutně jsem nesnášel Gf2Ti od Inna a nesnášel jsem ji ještě více, když jsem zjistil, že je to Gf2GTS. Pak taky s TnT M64 jsem nebyl moc spokojený.
V 486ke som mal ATI Graphics Ultra Pro (mach32, ISA 2MB VRAM) - to bola parada - hardwarovo to vedelo kreslit vektory a pod. K tomu monitor AcerView 56L - vtedy jeden z mala monitorov s digitalnym ovladanim. Cely te pocitac je v robote a stale to chodi.
Moje Rage Magnum mam tiez celkom rad. Aj Unreal II ide, ibaze trochu pomaly (okolo 5 FPS ;D ). Akurat 3D Mark 2003 ukaze pri vsetkych testoch Not Supported takze nie je co testovat ;D
jednoznacne nejradsi vzpominam na: Diamond Monster 3D - 3DFx Voodoo 1 ... byl jsem uplne mimo kdyz sem si ji tehda koupil za 6000,- !
3Dfx je a bude legenda!!! sice uz je out ale ani ATI ani nVidie nevydala nic co by bylo tak "revolucni" jako 3DFx .... 3DFx 4ever!!! :wink:
Taky vzpominam na sve dua S3Trio3D 4MB + Voodoo2 12MB a nejradsi bych zapomel jak jsem to vymenil za ManLi TNT2Pro :-( vykon sice narostl ale ten obraz byl hnusny ( a byla hooodne podtaktovana ) tak jsem ji co nejrychlejo vymenil za MSI GF2MX a to bylo zase jiny kafco :-)
Tet mam sveho Radka 8500 a jsem spokos :D
Přesně tak Voodoo byl skok z ničeho do 3D světa :!:Citace:
Původně odeslal Khandar
Jednoznačně nejlepší vzpomínky.
Nostalgia ??? To je moj dnesok S3 Trio 3d 2/x to je karta !!! A ked uz tej nostalgie tak sa chces spitat ze vo druhom compe mam kartu od compaq asi V2000 s cipom MGA ktora ma myslim 2MB a mato nejaky konektor na karte a neviem k comu to je ???
no, kdyz tady tak opevujete puvodni voodoocka, taky si musim prisadit a pochvalit ji... dodnes nezapomenu na ten pocit, ktery jsem zazil, kdyz jsem videl, co dokaze... :) jinac ten muj kousek, co jsem mival, byl extra putovni, mel nekolik (5) majitelu a prodany byl 7krat.... :) Pro jednoduchost je oznacim cisly... :) Nejdrive si ji koupil kamos 1. Pak mi ji prodal. Ja pak podlehl svodum kamose 2 a prodal ji jemu. Za chvili sla karta od kamose 2 ke kamosi 3, po par mesicich zase zpatky ke kamosi 2 (trojka potrebovala prachy... :)) a pak znovu ke 3. No a po dvou letech ji odkoupil kamos 4, u ktereho ted jako krasna vzpominka a rarita lezi v sufleti a obcas je otestovana...on s ni ma fakt trpelivost, vzdycky na ni rozchodi i hru, na ktere vubec jet nema... naposledy rozchodil RTCW... :) i kdyz se to hrat nsamozrejme nedalo... nicmene nic to nemeni na spletitem zivote tehle kartice... :)
asi nejvic mi k srdci prirostla tnt2 m64 od inna u ktery slo jadro z 140 na 230 ;D , ted to jadro nosim na klicich :lol:
v32000 kterou se mi podařilo dostat na 215/215 :o (default 143/143 :-o )
a teď s tou ATInou jsem taky celkem spokojenej....
Najkrajsie spomienky samozrejme na 3Dfx Diamont monster. To bylo NECO!!! Na karty mam zatial celkom stastie. Ani nasledujuci Matrox G400 MAX nebol zly, viedol si uplne super, a este teraz v pohode sluzi. Potom prisla Geforce Ti 4600, ako tu uz bolo spominane, kral kompatibility splnil ocakavania. O tu som potom nestastnou nahodou prisiel. A teraz zaujal jej miesto milasek Radeon 9700 pro !!! Mam ho asi najradsej....:)) muj milasek :))
To by me fakt zajimalo, jak jsi toho dosahl... :O Nejaky Vmod nebo co? ja chci taky... :) Voodoocko 3 mam... :)Citace:
Původně odeslal LM
Fungovalo to BEZ Vmodu. Ale musel jsem to pořádně chladit --> použil jsem "sendvičové" chlazení (chladiče s obou stran čipu) + chladiče na pemětech, ale stejně se to hřálo jak s.v.i.n.ě. ;D Ve 2D to jelo i na 220, ale ve 3D se to seklo....
Svou roli u toho sehrál i čipset (BX). Když jsem to zkoušel na jinym (nějaká VIA) tak se mi už při 186 rozpad obraz (ve 2D :eek: ).
Ale byl to nejspíš nějakej super kousek. Měl jsem možnost to porovnat s jinou V32000 a ta měla SMD kondenzátory, narozdíl od tý mí kde byly klasický ;D (kvůli nim jsem musel pracně vrtat a pilovat chladič, byly celkem blízko u čipu)
úplně nejradši jsem měl Matroxe G400 DH 32MB SGRAM - šla přetaktit nad hodnoty MAX serie a fungovala po celou dobu a ještě teď jede kámošovi :)
druhá v pořádí Creative 3D Blaster Banshee - můj první 3D akcelerátor
a momentálně třetí současná karta od Hercula :)
JJ, Voodoo3 rulez. U mna najprijemnejsi skok bol z Manli TNT2 Pro na Voodoo3 3000, vtedy uz bohom zabudnutu kartu. Mal som K6-2 a V3 bolo povestne malymi narokmi na CPU. Menil som to z TNT2 kvoli nekompatibilite trojky Nvidia+Via MVP3+Creative SB128 - zvuk sa mi mrsil. Po vyladeni ovladacov mi FPS v CS (vtedy sa hrala este v1.3) vzrastlo na dvojnasobok :!: a aj v najzapeklitekjsich situaciach neklesal pod 30.
To boli casy ...
kazdopadne nejvetsi bohyni byla prababicka poradnejch grafik voodoo 1 pak jsem taky dost zral 3D blaster Banshee to byl odvaz.nejmin oblibena nevedu kupuju jen co mam rad coz je ted Ati Radeon 9000 parada
No karta na ktorú dobre spomínam je GF 2 Ti 64 MB (tehdejší šampión Nvidie) :-)
Ted mám Radeona 9700 (stelestnená nádhera) a nemožem sa stažovat :D
dodnes považuji za skvělou kartu 3dFx Voodoo3 - přešel jsem na ni z S3Virge. Hrál jsem s ní na K6-2 500 Mhz Unreal Tournament v 1600x1200 (v 3dfx Glide). Zdá se mi, že v kvalitě obrazu ve 3D v 16bit barvách v lecčems překonávala současné karty ve 32 bitech. Glidu je vůbec velká škoda. :wink:
Nejradeji vzpominam na Velocity100 (voodoo3 s 8MB), perfektni byl u ni softwarovy trik na zapinani druhe texturovaci jednotky (narust vykonu o 30%).
Nejhorsi asi bylo S3trio, protoze na ni nechodila zadna akcelerovana hra .
Z minulych karet jsem mel nejradsi ATi Mach 64 PCI 1MB; a kdyz jsem do patic osadil dalsi 1MB z jedne vadne karty a pripojil Diamond 3D Monster (Voodoo 1), nemelo to chybu. :)
...ja v dobrom spominam na vsetky 3Dfx karty, ktore som mal - VooDoo1 4MB, VooDoo2 12MB a aj VooDoo3 2000 16MB
...ale No.1 spomienku mam na VooDoo1 a prve vzhliadnutie Real 3D v Quake2 - to bolo nieco ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
no vzpominam si na ATI XPERT 4MB s TV OUTEM kdy sem si poprve neco zahral na televizi byl to var mel jsem ji docela dlouho nez jsem ji prodal se straym kompem pak prisla na radu za docela velky penize tnt2ka m64 a to byl panecku vykonovej skok jak najednou vsechno behalo.
Rád si zavzpomínám Cirrus Logic 1MB (hehe, slapalo to docela dobre), pak na Matrox Mystique 2MB + Diamond Monster II - Voodoo II 12MB. To byla super kombinace a běhalo to krásně. BTW - ten Matrox mi teď trůní ve workovým compu a vůbec si nestěžuju. ;D Doma jsem přešel z výše jmenované kombinace na GF2-MX400 (nic moc) na GF4MX440 - dobrej výkon v 3D, horší obraz 2D a nešťastná podpora jen DX7. Teď Radeonek 9100 a jsem navýsost spokojen. ;D
takže takovýhle byl vývoj u mne:
jakýsi Trident 1MB (386DX)
S3 Trio 64 (stále 386DX)
S3 Virge 4MB - na tu vzpomínám...to byla karta...btw - snad první co uměla 3D i když...( :lol: )
S3 Virge + 3DFx Voodoo 1 (a konečně P100@115) - zlaté pařanské časy...
S3 Virge + Voodoo 1 (tentokrát ovšem na K6-2 300MHz)
S3 Savage 3D (K6-2 300@350) - ta se moc dlouho neohřála...byla záhy nahrazena...
S3 Savage 4 Pro od Creative (K6-2 450@500) - tak na téhle jsem byl taky dost závislý...
Kyro II (duron 900) - tak nejak to nebylo ono (ale Kyro rullezzz :wink: )
A ted mam to co je v podpise - R8500->9100 a NP 8-)
btw - pamatujete na takové věci jako Lands Of Lore (to byla pařba!!!), Tie Fighter, Duke Nukem, Dark Forces, Dune + Dune II, Jedi Knight, Quake, Unreal,.... a tak by se dalo pokračovat (o Doomech (+Hereticích) ani nepíšu)....tyhle věci se nedají zapomenout.
Takovehle hry zustanou nevzdy legendy...Vetsinu z nich jsem hral na svem uber l337 pentium 166 MMX + Voodoo 1 Rush (tehdy jsem jeste nevedel jakej to byl s...). To sem potom koukal, jak Unreal Tournament jel na Voodoo Banshee!Citace:
Původně odeslal Chocen
Jinak u me to bylo nasledovne...
Pujceny notebook (od taty z prace) - 486@33Mhz, 32 MB RAM (!), 300Mb disk...grafika neznama, ale jel na tom Dukem, Windows 95 a Office 95/97 a dokonce i 2000! (no, jel....bezel....plzil se :D)
P1 MMX 166Mhz + Voodoo Rush + 32 MB RAM (1997)
Celer 433Mhz + Voodoo Banshee, pozdeji Hercules GF2MX + 64 MB RAM (1999-2002)
Tedka to co mam dole...to byl asi nejvetsi skok
přihazuju na voodoo 3!
Mě šlo přetočit ze 143 na 183 a šlapalo nádherně. Do teď si vyčítám, že jsem ho prodal. Ty barvy, ta čistota!
S3 Trio byl samozřejmě šit
A současná GF 3 Ti 200 šla sice celkem doře přetočit a všechno na ní šlape jak má, ale nepadli jsem si do oka, nějak mě za srdce nebere a proto půjde z baráku a místo ní 9100 od Herculesu!
No, já samozřejmě VOODOO1, a taky jsem taktil ;D , ono 3Dfx je pěkný nostalgický kus historie. Pak STB Velocity 100, jak ta se pekla, ale skok z VOODOO1 to byl pořádný a ten obraz, mmmm... Rozdíl i na té mojí staré 15" na první pohled viditelný.Tenkrát to STB byl se mnou kupovat kámoš, který ještě kompa neměl.Samozřejmě celá ulice se ke mě skoro každý den slízala na hry, takže ten obraz dokonale znal, a pak sem tam šoupnul to STB a začal se rozplývat nad tím perfektním obrazem a on mi bezeslov jediným mrknutím oka dal najevo, že jsem asi debil ;D a vůbec nechápal.
No tak moja prva grafika na ktoru nemozem ani muknut bola S3 Virge FX/DX 4MB. Po kratkom case som kupil Voodoo 3 2000 PCI a bola proste parada. Zahral som si uplne fsetko co som len xcel. potom som vymenil strasne vela kariet od nVidie ale to nikdy uz nebolo ono az kym som si neporiadil ATI R8500 !! Tato karta ma uz dost dlho sprevadza a nemozem nanu povedat ani jedno ktive slovko. Je to paradicka za ten peniaz !!
Má nejoblíbenější byl 3Dfx Banshee.... nevím proč, ale prostě taková malá láska ;D
jo, Virgka...to byly časy...ach jo. nic už není a nebude takové....(nejen trocha nostalgie :wink: )Citace:
Původně odeslal cox
No já byl nadmíru spokojenej s combem Diamond Viper V330 PCI (Riva 128 4 MB SGRAM) a Daimond Monster (3DFX Voodoo 4 MB). Na tom se dala svýho času rozchodit jakákoliv hra v D3D, OpenGL nebo Glide.
Předtim jsem měl Diamond Stealth 3D uz nevim přesně typ, s S3 Virge s 2 MB EDO.
Diamond vyráběl skvělý grafiky a kde je mu díky S3 konec...
Pak jsem měl MSI GF2MX a až na vyblitej obraz taky super.
A teď Hercules 8500 FDX a taky dobry.
Ale časy kdy se taktovalo Voodooo pomocí příkazů SET v autoexec.bat se nevrátěj.....
moja naj. karta bola kazdopadne STB Velocity 4400 Riva TNT 16MB, to bola proste karta!!! ;D ;D ;D
dobre spomienky mam vsak aj na Hercules 3D Propeht II MX (GF2MX 32MB), dost do pohody karta (hlavne OC) ;D
no moje nejoblibenejsi byla velocity 100 - zadnej problem
nejhorsi :
1) Voodoo rush - shit nejhorsi
2) TNT od Diamondu - spalena...netaktovana
perfektne riesenie na DX7 veci, este stale ju mam a ani nepredam kedze to je v sucastnosti na PCI najlepsie v pomere cena/vykon A samozrejme s aktivnym chladenim sla na 183MHz. s vynimkou CMR2 a ovladacmi starsimi ako 1.05 na nej sli asi vsetky hry - vdaka glide 8-)
Ja nejvic vzpominam na PC XT made in Zbrojovka Brno a monochromaticky monitor cernozeleny. Grafiku bych tipnul taq na ....
.... to teda faq nevim.
Urcite voodoo3 :D
Jednoznacne voodoo1 Na tu dobu super grafarna. Ked som kupil Nvidiu bolo mi jej luto zbavit sa
Riva ZX128MB 8MB RAM
Asi Hercules alebo nieco podobne :-)Citace:
Původně odeslal patka
nebo Trident
Co se týče nostalgie pak bych to videl asi takhle:
1. Voodoo 1 - i Quake3 jsem na ni rozbehal neprosto quick, byla to best of the best karta (akcelerator chcete-li)
2. TNT2 M64 - ale ta me fakt moc nenadchla taky se va slotu neohrala vic jak 1/2 roku
3. GeForce 2MX - to uz byla konecne lidova a dobra karta zvlaste ta od Herculese ;D
jinak prvni co jsem potkal byla samozrejme skvela S3 Trio 2 MB PCI
koukam, ze se tady asi vetsina lidi shodne - Voodoo 1 byla proste skvela a prelomova, a takovou kartu uz nikdo nikdy nevyrobi......necht odpociva v pokoji a venujme ji minutu ticha ;D
3DFX Voodoo 3 3000 PCI
Nikdy sem nebyl z karty tak štastnej jako když před glidem vytočila to logo 3DFX. Nikdy nezapomenem.
No, při koupi jsem měl rád všechny karty, po dlouhém používání jsem je nenáviděl, protože na nic už nejelo.Teď zrovna nenávidím GF2 MX :D .(Začínal jsem s S3 Trio PCI, pak jsem měl pučenou S3 nevím co AGP, no a teď tu výše popsanou.Vlastně jsem jich ani moc neměl ;D )
Má nejmilejší byla zatím Inno TNT2.Šla ze základních 125/150 na 170/195......čest její památce...
Nejvetsi radost jsem mel z Voodoo1 - v Quake jsem jenom chodil a dival se na vodu, to byla nadhera.
STB Velocity 100 (Voodoo 3) slouzi jeste ted, obraz krasny, vykon dostatecny, ale takovy skok uz to nebyl.
a dalsi nostalgicka vzpominka:
cca 1993
Western Digital Paradise - chip tam byl od Diamond-u, sbernice vesa local bus, pamet 2MB velmi rychla (myslim ze to melo 20ns - a to byla na tu dobu bomba) :-)
predtim nejake tridenty, potom s3, ati rage 128pro, ati AIW rage 128, inno tnt2, r7500 a ted r9100 od sapphire
ale nejvic vzpominam na WD Paradise
pamatuju taky na MSI TNT2 m64 125/143 default a jela 190/185 a Baronovi jeste vic a vykon byl o 35% vyssi v 3demarku 2001.
No taková ATI RAGE FURY MAXX byla super a 8MB TRIDENT BLADE nebyl taky k zahození.
...taky rád vzpomínám na voodoo1 to byl tenkrát nářez - revoluce ..... ani jsem nemoh věřit svým očím :lol: :lol: :lol: ..... jojo...... ale to už je dávno .....
Ja nekdy rad vzpomenu na no name TNT kterou jsem mel od zacatku jeji ery (nejaky 4 roky) jeste na duronku.
VOODOO 2 12M grafiky,pasivně chlazená pamatuju na ten nářez když jsem poprvé pustil Unreal...Funguje dodneska na obstarožní 333 MHz
sem tam ještě něco stíhá.
.....já když jsem uviděl unreal - ještě tenkrát v softwarovým módu tak sem uchcával blahem ..... ;D :wink:
ja nemuzu zapomenout na mou prvni Voodoo I, 4MB a u ni bylo demo na Turoka, proste narez
Dalsi idealni kartou byla GeForce2 MX od MSI, prvni karta kterou jsem taktoval vice. Dal jsem na ni aktivni chlazeni a chladil pameti. Vysledkem byl o 30% vyssi vykon v 3dMarku 2001.
Nejvetsi sitovku co jsem mel byla asi S3 Trio, pote co jsem ji vymenil za ATi RageIIC jsem nemohl verit svym ocim.
Moja najoblubenejsia karta bola WOODOO II +S3 trio 64V+, potom som zohnal este jednu wuducku ;D a rozbehol som to v SLI mode to bola parada. ;D ;D ;D Obe este bezia na P I 200@233 dodnes. Akurat to bol problem narvat do kejsu - vesla velke. Taktit som sa to bal lebo vtedy boli drahe 8-)
Uplne nej karta byla Tseng ET4000w32p pak uz to slo z kopce.
Ja byl asi nejvic spokojeny s Voodoo1...
mam podobne pocity, Voodoo 1 bola skvela a revolucna karta, este teraz si pamatam, ako som slintal nad nou :drool: a netrpezlivo cakal, kedy ju budem konecne vlastnit aj ja ;DCitace:
Původně odeslal Khandar
a potom Voodoo 2 a Voodoo 3, ale jednicka bola iba jedna :wink:
cest ich pamiatke !
Z 2D kariet mam dobre spomienky na Tseng ET6000.
Pametam si este ako som kedysi kukal nazivo demo na Turok Dinosaurus Hunter na Voodoo 1 - to bola pecka. Neskor som mal Voodoo 2, no a to bola tiez skvela karta.
Čo bolo bolo ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Nigga
Nevim, jakou jsem mel nejradsi, ale kazdopadne vim, jakou jsem rad opradvdu nemel - S3 Savage 4 jak 16 MB tak 32 MB.
Neustale problemy s ovladaci, pouze pas. chladic = topeni zdarma a nulovej 3D vykon...
A jeji mama Savage 3D si nejak zrovna nerozumela s OpenGL a rada kurvila barvicky a zrala textury...
Jeste, ze uz jsou vsechny Savage pryc...
Savage jsem mel...presne S4 8MB....dal jsem tam vetsi pasiv a jelo to skoro stejne tak perfektne jako Velocity 100Citace:
Původně odeslal Dawe
Jo na svou dobu byl Savage 3D docela přelomová karta. Jako první uvedla kompresi textur. Výkon byl někde na úrovni Voodoo 1 a pokud se vychytaly ovladače a trošku se přetaktila,tak se na ní dalo dobře zahrát - třeba Kingpin po síti!
To je ono. - Vychytali ovladace...Citace:
Původně odeslal Noxx
Ja nevim, jestli jsem mel smulu, ale ja je rozhodne nevychytal.... :-(
A ze jsem jich zkusil hodne... a jeste mela dost chudej TV-out, ale tu uz bych po ni chtel moc...
V praci jsme pak davali Savage 4 do kancl compů jako velmi levne a vcelku spolehlive reseni...
BTW: Predstavte si, ze si od nas jedna firma uz pres rok objednava do PC noname Geforcky 4 MX440 a to delaj i v CADu ! :!:
A nemuzou si je vynachalit, zvlaste kvalitu obrazu...
Ja uz tomu nak nerozumim... :D
Jednoznacne najlepsie spomienky Creative Voodoo Banshee PCI. Kvoli PCI som ju zhanal po celej blave 2 mesiace a oplatilo sa. Moj obstarozny cyrix pr200mx rozhybala celkom slusne. Cest jej pamiatke.
Najhorsia S3 Trio3D mal som ju pozicanu chvilu ked som poslal na druhy svet moju banshee a musim povedat ze to bol hnustny shit ktory mal toho popisane vela na krabici ale karta nic nepodporovala.
ja rozumim naprosto...kdyz jsem slysel kamarada rikat, ze GF2 MX ma peknej obraz (Q910) a ECS s DDR a SDR je dobry reseni, tak uz me techhle lidi je jenom lito....Citace:
Původně odeslal Dawe
Tak takovyhle "kamarady" ja nastesti moc nemam. ;DCitace:
Původně odeslal mraky
Zase nemuze kazdej rozumet vsemu, to proste nejde, ale dostavaj me lidi, co si dodneska u nas objednavaj Celery 2,0 GHz, protoze je to prece Intel ! (No flame :wink: ) A podobnejch pripadu by bylo...
A nenechaj si to vymluvit.... No co, jsou to nakonec jejich prachy a ja jsem tento boj s vetrnymi mlyny uz stejne davno vzal.
Jejich blbost=jejich smula. :-)
Maj potom lepsi pocit, ze si sami urcili pocitac, takze je vic jejich... ;D
estli u te ECS mas na mysli K7S5A, tak to na svoji dobu byla uplne vyborna deska za jeste lepsi cenu. A pokud nekdo postupne upgradoval, urcite rad vyuzil moznosti nechat si treba starych 512 SDRAM...takze na svoji dobu to DOBRE reseni bylo...Citace:
Původně odeslal mraky
no ja zrovna myslel tu pro Tualatin...Citace:
Původně odeslal Chocen
tak tu neznám :-(
A co ATI Rage Fury MAXX? Na tu já vzpomínám skutečně s láskou - brutální řešení hrubé síly (2x GPU), všechno lítalo, paráda!
Hrozně se mi taky líbila nějaká Nvidia Velocity (stála mě asi 15-20 kKč, byla dvoudesková...), na svoji dobu nejrychlejší, jen toho na ni moc nechodilo :-(
A výbornej byl Diamond Viper S3/868/968 (?) do VL-BUSu... Tuším první grafika s jakous-takous HW podporou videa...
No, ale nadevším vede Tseng... To bylo letadlo. Když dosloužil, vyndal jsem z něj paměti a zupgradoval s nima board - zrychlil se o dobrejch 20 procent :-)
To už je všechno dávno... :?
Ja jsem mel kdysi nejakou Matrox ISA kartu, ktera byla tak dlouha, ze to vypadalo, ze kazdou chvili urve port. :-)
Zahy jsem ji vymenil za Ciruss Logic 5446 PCI 1MB, takze na jmeno si opravdu nevzpomenu. Je to skoda. Byla svym stylem krasna...
Slint - Leadtek WinFast S430 4MB PCI & Matrox G450 DH 32MB
Nic moc - Manli Riva TNT2 Pro :)
Leadtek - měl čipset S3 Vision968, Skvělý drivery pro Win 3.1, prostě krásná karta.
A ještě tu někde používám ATi 3D Rage PRO 4MB PCI, to je taky pěknej kousek :)
Moje oblibena karta byla MSI 8833 (GF2MX400),mel jsem ji taktnutou na 225/225-jedina karta od MSI,kde mi opravdu fungoval Live update biosu primo z netu.Moc dobra karticka.Pak jsem mel 8855(GF2Ti) a nakonec GF4TI4200 taky od MSI,narozdil od zakladnich desek o jejich grafikach nemuzu rici jedine spatne slovo.Bohuzel MSI ATI nevyrabi,takze se neda nic delat,zatim neexistuje nvidia karta,kterou bych za svou R9700 byl ochoten vymenit.
MSI ATI nevyrabi,takze se neda nic delat,zatim neexistuje nvidia karta,kterou bych za svou R9700 byl ochoten vymenit.[/quote]
To se dá pochopit ;D
A dlooooouho nebude. :-)Citace:
Původně odeslal wizard
BTW: To je zajimavy - ja mel vzdycky talent na OEM. ;D
Jednoznacne Matrox G400. Dodneska mi jede v jedny masince...
ICE
1. S3 TRIO 2MB PCI - des
2. ATI Rage fury 128 - des a hroooza
3. INTEL 740 AGP 8MB s BX chipsetom to bola super karta na svoju dobu.
4. TNT M64 Vanta za tie prachy celkom good
5. geforce 2MX400 64MB tiez good za tie prachy
6. teraz cakam na nejakeho radka 9xxxpro
najoblubenejsia bola INTEL 740 vsetko fachalo co som pustil bez problemov, aj kvalita obrazu bola dobra
V roce 1997 jsem kupoval "3D akcelerator" S3 Virge DX. Na strategie byla dobra... Pak jsem koupil Rivu 128, cekal jsem drtivy vykon, ale nic moc. I efekty byly naky hnusny. Pak jsem vzal Voodoo Banshee a parada, vykonovy skok oproti Rive byl znacny. Akorat mela nejaky zmrseny drivery a dalo fusku ji nainstalovat, ale pak slapala bez problemu. Po ni jsem mel Voodoo 3/2000, vykonovy skok byl oproti Banshee mensi nez v pripade Banshee vs. Riva 128, ale zase byla absolutne bezproblemova. Akorat ten 32 bit tam chybel, ale tenkrat to stejne zralo moc vykonu. Takze nejlepe vychazi Voodoo Banshee.
Jinak zkousel jsem i M64 (ne Vantu), ale bohuzel se potvrdilo, ze na K6 nelze rozchodit. Misto ni jsem vzal tu V3/2000
Muj favorit byla Voodoo 2 :) skvele vzpominky,zvlaste kdyz sem na ni pak poprve pustil Unreal a videl tu grafarnu... :D
Vydlrzela mi dost dlouho a kdyz sem ji kupoval tak ten vykon byl celkem masivni
jj, na logo taky nikdy nezapomenuCitace:
Původně odeslal Puťas
ATI Mach 64 2MB - na tu dobu peklo
Elsa Erazor III VIVO - TNT2 pohodova karta 5 rokov zaruka...
jj - první věc, co jsem na tom hrál bylo NFS...pak samozřejmě Turok atd...to byla paráda...Citace:
Původně odeslal Štemba
nejradeji vzpominam na voodoo3 2000 .
muj soucasni radeon 7500 ( orig ATI ) se take tesi me velke oblibe ;D