-
IPS panel za skvělou cenu: LG L2000CP-SF
Ahoj lidi, našel jsem něco, čemu se mi nechce ani věřit, ale přesto se raději zeptám. Protože je-li to pravda, tak je to velmi zajímavý kousek.
LG L2000CP-SF
Má to být IPS panel za cenu 6,5 tis. Je to vůbec opravdu IPS? Je to vůbec za tu cenu možné? Znáte ho někdo? Nevíte někdo o nějaké recenzi? Mě by se totiž líbil (WIDE nechci)
Díky za názory...
-
Re: IPS panel za skvělou cenu: LG L2000CP-SF
-
Podle popisku by mel mit obrazovku IPS, ten by oproti S-IPS (ten je v te recenzi) by mel mit horsi nejake parametry (uhly, kontrast, ...mozna i horsi odezva), kazdopadne za tu cenu vypada zajimave...
-
Na stránkách LG ho nemůžu najít. Nápadně se však podobá tomuhle http://uk.lge.com/products/model/det...l2000cn.jhtml#, který je samozřejmě TN, ale dál v popisu mají taky napsáno, že je to 8 bit, tak nevím.
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Podle popisku by mel mit obrazovku IPS, ten by oproti S-IPS (ten je v te recenzi) by mel mit horsi nejake parametry (uhly, kontrast, ...mozna i horsi odezva), kazdopadne za tu cenu vypada zajimave...
Žádný panel s "IPS" technologií na trhu není a to už dobrých 10 let. "IPS" (In Plane Switching) bylo označení původní technologie, dnes se používá jen jako označení obecné kategorie pro monitory založené na téhle původní technologii, bez rozlišení subkategorií - těmi jsou S-IPS (Super IPS), AS-IPS (Advanced Super IPS) a A-TW-IPS (Advanced True White IPS). Pro úplnost posledním, nejnovějším subtypem je H-IPS A-TW (Horizontal IPS with Advanced True White polarizer), který zatím používá tuším pouze NEC v panelech velkých úhlopříček a jejich OEM partneři (LaCie a snad i Apple).
Přeloženo - "nejhorší" možnou variantou v tomhle případě může být S-IPS.
-
Zajímalo by mě, kolik toho má mnou označený panel společného s tím, co recenzovali v článku co zde uvedl laho. Pokud je to jeho "příbuzný", tak je to za tu cenu bomba - zdá se mi.
No právě že v těch modelech je fakt guláš.... Ten recenzovaný už se prý neprodává. Nyní jsou k nalezení na stránkách LG tyto panely:
L2000CN - což je TN panel (jak psal iguka)
L2000CM - což je MVA
L2000C - což je taky MVA
tolik na stránkách LG. No a pak je tu jako novinka tenhle L2000CP, kterej má být IPS (nebo spíš S-IPS, jak psal jan555).
Skutečně divné je, že tento "CP" model není na žádných stránkách LG.... tak nevím co je to za výtvor (to mě trošku znervózňuje - chtěl bych vědět, kdo ten panel vyrábí - jestli to je LG/Philips, nebo nějaký OEM...).
Nicméně, doporučili byste mi nákup tohoto IPS (S-IPS či jiného xx-IPS) panelu? Jde mi hodně o reálně podání barev (začínám se totiž zajímat o focení), samozřejmě kancl. práce a občas i ty hry (okrajově - neni čas a zatim ani pořádná grafika)...
Teď mám svýho NEC 1760NX - což je obyčejný TNko, ale co se podání černé barvy týká, neviděl jsem zatím lepší - mám tedy zkušenosti jen s levnějšími TN panely, ale viděl jsem jich už dost (IBM/Lenovo, ASUS, ViewSonic, Acer, Philips, Samsung atd....). Doufám ale, že právě IPS panel by měl i tomuto (podle mě velmi slušnému panelu - na svou dobu) natrhnout ...... ("však víte co...")
-
To teda koukam ze 2000C nedelaji v S-IPS, ale P-MVA http://www.prad.de/guide/screen2750.html
a o modelu CP ani na prad.de neni ani zminka, ze by mel PVA?? :D
-
A to se ten tvůj 2000C dříve vyráběl jako S-IPS a nyní jej vyrábí jako xVA panel jo? No koukám, že v tom LG dělá docela bordel.
Když bych si tento L2000CP objednal, zjistím já sám nějak (krom rozebrání), zda-li je v tom skutečně IPS nebo xVA panel?
-
Citace:
Původně odeslal
Hanz
Když bych si tento L2000CP objednal, zjistím já sám nějak (krom rozebrání), zda-li je v tom skutečně IPS nebo xVA panel?
Ano, během vteřin.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ano, během vteřin.
Bezva - jak? (nějaké objektivní hledisko - subjektivní vjem může být ovlivněn nákupem nové "hurá" věci). A myslím, zda-li poznám IPS od xVA - nejen od TN....
Díky
-
Nejsnáz to poznáš tak, že VA panel při pohledu z úhlu začne ztrácet kontrast a žloutnout (celý), S-IPS ne (resp. řádově míň), ale černá barva dostane fialový nádech.
-
Specifikace promo od ceskeho LG
Customer LG
Model Name L2000CP-BF/SF
Factory Model Name L2000CP-BFQ / SFQ
Suffix
Chassis No * Red font : Changed or TBD
Development Status MP Remark
Product Concept
Model R/Change
New Model L-up
Others
New Tool
New Head
New Front
New Stand
Others
Moduel + Oth.
Inch 20.1"
Maker LPL
Moduel Name LM201U05-SLA1,3
Panel Type(TN,IPS) IPS
Aspect Ratio 4:3
Resolution 1600 x 1200
Brightness 300 nits
Contrast Ratio 800:1
Response Time 16ms (8ms GTG)
Viewing Angle 178/178
Color Depth(Num of Colors) 16.8M(8bits)
Pixel Pitch(mm) 0.255 x 0.255
Lamp Qty 6 CCFL
Surfice Treatment AG(3H)
PC Input / Output
D-Sub Yes
DVI-D Yes
HDMI
PC Audio Input
PC Audio Out
USB
RS232C
Mic in
Mic Out
(Jack Position) Rear
Video Input / Output
Composite
S-Video
Component
SCART
Others
(Jack Position)
Audio Input / Output
Audio In (RCA)
Others
Tuner Input / Output
NTSC (America/Korea)
PAL/SECAM
PAL-Multi
PAL M/N
NTSC Japan
Others
Speaker
Max Audio output
Speaker Location
Detachable
Woofer
Others
Frequence
H-Frequence (Analog) 30 ~ 83 kHz
H-Frequence (Digital) 30 ~ 83 kHz
V-Frequence (Analog) 56 ~ 75 Hz
V-Frequence (Digital) 56 ~ 75 Hz
Control
Key Number 5EA(Power Key Included)
Key Location Front
Key Type Tact Switch Type
LED color Blue/Amber
OSD Language "OSD Language English,French,German,Italian,
Spanish,Portuguese,Swedish,Finnish,Polish,
Russian,Korean,Chinese,Japanese,Greek, Ukraine"
15 EA
Control
Power Type (Adapter or LIPS) LIPS
Power Consumption
Normal 50 W
DPM 1 W
S/W Off 1 W
Mechanical S/W No
Mechanical
Set Color
Front Color Black (Silver Optiopn)
B/Cover Color Black
Stand Color Black
Others
Stand
Stand Alone Yes
Dual Hinge Type
Folding Type
Base detachable Yes
Tilt Yes
Swivel Yes
Height Yes
Pivot Yes
Others
Dimension
Set 444 x 440 x 243
Box
Weight
Set
Box
Stuffing
Individual (20Ft/40Ft) 396/864
Pallet (20Ft/40Ft) 320/768
Wrap
Packing Material EPS (Pulp Ready)
Box Type Flexo
Handle Yes
Manual CD
Special Features
F Engine Yes
sRGB Yes
Pb Free Yes
DDC/CI Yes
HDCP No
Intelligent Auto (Auto Resolution) Yes
Remote Control
PIP
VOV
Auto Pivot
Auto Mirror
Tiling
Others1
Others2
Others3
Standard
TCO03 Yes
TCO99
UL(cUL) Yes
TUV-GS Yes
SEMKO Yes
FCC-B, CE Yes
EPA Yes
VESA Mounting Yes (100x100)
ISO13406-2 Yes
Medical Certificatioin No
Others
Accessory
Power Cord Yes
D-Sub Yes
DVI-D Yes
HDMI
PC Audio
RCA 3-Line
RCA-5Line
Others
Schedule
Design Request
Rendering
Design Mock-up
ID Fix
T/Start
T1
T/off
Launching
-
No taky jsem zkoušel kontaktovat infolinku LG a tam mi potvrdili, že se má skutečně jednat o IPS panel (snad teda...). Je dokonce ve dvou verzích -SF (stříbrno/černý) a -BF (černý). BF se ale podle všeho nedá moc sehnat (škoda - líbil by se mi asi trošku víc).
Jinak existuje v podobné cenové hladině nějaká alternativa? IPS panel, nebo max. nějakej fakt super xVA panel? Víte o něčem?
Mám kdyžtak do výše zmíněného monitoru jít?
-
Ja bych do nej asi sel, pokud to nebude IPS muzes ho s cistym svedomim vratit ve 14-denni lhute. Za tuhle cenu tezko nejakou 20" IPS/xVA sezenes.
-
No tak už ho mám objednanej. Takže jsem docela zvědavej až přijde... Samozřejmě se s dojmy podělím, ale co mám vyzkoušet a otestovat?
-
Citace:
Původně odeslal
Hanz
No tak už ho mám objednanej. Takže jsem docela zvědavej až přijde... Samozřejmě se s dojmy podělím, ale co mám vyzkoušet a otestovat?
Začni homogenitou podsvícení a vadnými body...
-
TAK UŽ HO MÁM DOMA!!!
I když koukám jak o život, tak jsem zatím žádnej vadnej bod nenašel (je pravda, že tyhle panely by mrtvý bod měli mít černý a né svítivý a proto se asi budou hůř hledat).
Nevím jak správně poznat rovnoměrnost podsvícení. Normálním pohledem se zdá být podsvícení na kteroukoli barvu z Nokia Test Monitoru zcela rovnoměrné. Tak jsem zkusil tento monitor při zobrazení černé (taky Nokia Test Monitor) vyfotit asi na 25sek (F/22, ISO 100, večer - žárovkové osvětlení). Z té fotky je trošku vidět, že jsou určité oblasti, které jsou o maličko světlejší než jiné, ovšem není to tak, že by třeba celý roh byl tmavší než okolí - jen takové ledabyle rozmístěné ostrůvky. Tak nevim, jedná-li se o odlesky nebo nějaké stíny.
Co se týká pohledu z úhlu, tak i z dost velikého úhlu je obraz pořád stejný (bez barevného tónu i výraznějšího úbytku kontrastu).
Až v okamžiku, když se na panel (ať už zhora, nebo ze strany) koukám pod takovým úhlem, že mi rámeček zakrývá první centimetry obrazovky, tak je přecijen slabý úbytek kontrastu znát. Nicméně text je v podst. stále čitelný a nemá to žádný barevný nádech.
Když si pustím na celou obrazovku černou, a podívám z dostatečného úhlu, tak je se ta černá skutečně začíná měnit v modro-fialovou barvu.
Ovšem z přímého pohledu je černá přes celý monitor a vypnutý monitor téměř k nerozenání....
Tolik mé úvodní zkušenosti s tímto panelem. Napadá vás někoho, co ještě (a hlavně jak) vyzkoušet? Díky (mám přecijen 14 na rozmyšlenou, tak ho chci otestit co nejvíc....)
-
Stáhni si Eizo test utility a projeď si to: http://www.eizo.de/lcdtestutility.html .
-
Tady neco malo na otestovani a nastaveni online:
http://www.lagom.nl/lcd-test/
-
Když už ho máš, tak mě osobně taky zajímá inputlag a jak subjektivně vnímáš hrání her co se odezvy týče.
-
Tak jsem se snažil tenhle panel otestovat tím softem od EIZA:
- vadné body nevidím žádné
- žádné zkreslení ani moire jsem si nevšiml
- geometrie je - řekl bych standardní (jako rovné čáry jsou jak střela, kruh je pochopitelně vidět, že je složen ze čterečků - ale jsou rovnoměrně kulaté)
- v testu kontrastu (šedivé pruhy přes obrazovku - vidím všechny bez problémů), sloupce v těch obdélníkách se mi zdají taky pozorovatelné (i když ty koncové hodně slabounce
- co se týká konvergence, tak barevná síť je sice rovná, bez přerušení, ale přijde mi, že tloušťka jednotlivých barevným úseků čar není zcela shodná. Je to problém, nebo je to normální? (koukám, že to samé - i se stejnými barvami pozoruji i na NEC 1760NX)
- test rychlosti - no jako nevím co mám porozovat, jako ten nejrychlejší (800pix/sek) je při padání trošku rozmázlej (nebo to tak vidím) - srovnám-li to s TN panelem NEC - řekl bych obdobné rozmáznutí)
- kresba: obdélník začnu spatřovat když posunu posuvník z 255 na cca. 251, u žluté trošku míň, asi 249. Jaké jsou správné hodnoty?
- co se týká přechodů barev, tak tam by (dle popisu) neměly být vidět žádné pruhy. No tak musím říct, že cca. ve 2/3 spektra ve směru k tmavé je lehké proužkování (pár proužků) patrné....
- písmo i úhly pohledu - super, perfektní...
Tak co, jak to s ním vypadá?
Jak správně odhalím "inputlag"?
Zkoušel jsem hrát Crysis (jenže to je na mojí zoufalý grafice trošku běs) a jako zdá se mi (nejsem profesionální hráč vzívající jen CRTčka - na LCD hraju už drahně let), že mě tento panel jinak neomezuje. Rychlost (podle oka) cca. stejná jako TN panel, co jsem měl předtím (NEC 1760NX). Takže hry se mi zatím zdají v poho (ale ještě jsem toho moc nezkusil).
-
INPUTLAG - Je doba, kterou potřebuje monitor na zpracování obrazu (provádějí se různé barevné korekce apod.). Dnes se inputlag vyskytuje hlavně u monitorů s VA a IPS obrazovkou. TN technologie obvykle inputlagem netrpí. Inputlag sice není závislý na technlogii, ale u TN se díky menšímu počtu barev obvykle nevyskytuje (čip nezpracovává tolik informací). Inputlag se projevuje tak, že je obraz lehce zpožděn a při pohybu myši má uživatel trochu pocit, že kurzor po obraze "plave". Pro hry se může stát inputlag smrtelným. Pozn. zkopírováno odjinud.
-
OK, to jo, ale pořád nevim, jak náchylnost inputlagu otestit. Jako když hejbu s kurzorem myši, tak se mi očima zdá, že reaguje hned a přesně. Při ovládání hry se mi zdá, že vše taky pracuje jak má, ale nevim, zda-li mám "správně ostré oči" na to, hodnotit míru inputlagu....
Proto řeším, jestli existuje nějaký způsob, jak toto objektivně otestit.
-
Citace:
Původně odeslal
Hanz
OK, to jo, ale pořád nevim, jak náchylnost inputlagu otestit. Jako když hejbu s kurzorem myši, tak se mi očima zdá, že reaguje hned a přesně. Při ovládání hry se mi zdá, že vše taky pracuje jak má, ale nevim, zda-li mám "správně ostré oči" na to, hodnotit míru inputlagu....
Proto řeším, jestli existuje nějaký způsob, jak toto objektivně otestit.
Pokud subjektivně nemáš pocit, že taháš kurzor myši "na gumičce", nemusíš nějaký inputlag vůbec řešit - minimálně pro Tvé potřeby není zjistitelný... ;)
-
No tak buďto nejsem sto se vyjadřovat k inputlagu jako takovému, protože prostě to nejsem schopen poznat a nebo tento panel tímto problémem netrpí. Mám laserovýho Copperheada nastavenýho na dost velikou citlivost a fakt mi přijde, že reaguje standardně....
-
Co se tyce rovnomenosti podsviceni,
fotka bile je na adrese:
http://img45.imagevenue.com/img.php?...t_122_28lo.jpg
Bohuzel projevuje se znacne prouzkovani u testu http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php jak je videt na obrazku
http://img24.imagevenue.com/img.php?...122_1179lo.jpg
me to dost vadi, ale na reklamaci to holt nejni.
E.M.
-
to prouzkovani je proste dany levnou elektronikou, nekde se ta cena odrazit musi....holt LCD monitor neni jen panel
-
Schvalne na ten test mrknu na svym 2000C, bohuzel budu moct az v Po vecer :/ Ale urcite nejsem sam kdo ho tu ma...
-
No já mám se svým 24" LG zkušenost takovou, že pro dobré zobrazovaní vyžaduje dost precizní nastavení a to, co je nastaveno z továrny, rozhodně moc ke koukání není... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No já mám se svým 24" LG zkušenost takovou, že pro dobré zobrazovaní vyžaduje dost precizní nastavení a to, co je nastaveno z továrny, rozhodně moc ke koukání není... :rolleyes:
Máš taky tedy LG monitor. Dokázal bys mi nějak jednoduše popsat, jak mám při takovém nastavování postupovat. Samozřejmě, že jsem se snažil si nastavit monitor aby mi co nejvíc vyhovoval - otázkou je, je-li toto nastavení správné (např. pro úpravu fotografií).
-
Citace:
Původně odeslal
Hanz
Máš taky tedy LG monitor. Dokázal bys mi nějak jednoduše popsat, jak mám při takovém nastavování postupovat. Samozřejmě, že jsem se snažil si nastavit monitor aby mi co nejvíc vyhovoval - otázkou je, je-li toto nastavení správné (např. pro úpravu fotografií).
Nebudu dělat chytrého, sám jsem jen pasivně přihlížel, když mi to nastavoval DeeKay podle těchto stránek - http://www.lagom.nl/lcd-test/
V principu bys měl hlavně nastavit kontrast a jas tak, abys na tomhle obrazci http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php viděl aspoň čtverec č.5, na tomhle obrazci http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php čtverečky č.254 aspoň zlehka a na tomhle obrazci http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php rozlišil všechny proužky u všech barev...
To je hrubé nastavení jasu a kontrastu pro úpravu fotek - na samotnou práci ve woknech nebo sledování filmů si to nastav jak je Ti to příjemné. :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Hanz
Mam tento monitor od piatku a kupoval som ho hlavne na amaterske upravy fotiek. Farby som v menu nastavil na sRGB, jas aj kontrast na 40. Pri pozerani videa alebo hrani hier niekedy prepnem podla potreby rezim pomocou f-Enginu. Zatial som s nim max.spokojny za tu cenu myslim ze nema momentalne konkurenciu. Mozno by ho chcelo este preverit kalibracnou sondou, ale subjektivne myslim ze je nastaveny dobre z vyroby. Povodne som chcel nejake EIZO, ale odradzali ma ceny a typy panelov u lacnejsich verzii (TN+,S-PVA). Na druhej strane by ma zaujimalo ci napr. 10 bitove spracovanie signalu ma nejaky viditelny prinos v praxi oproti trebars tomuto LG.
-
Tak uz ta cena neni tak uplne skvela (i kdyz neni nejhorsi), v tom Agenu ho ted zdrazili a ted je kolem 8,5 tisic kc :-( A to jsem o nem taky celkem uvazoval...
-
svet sa zblaznil, 8,5k je za 20"@1600x1200 moc? :D
-
No tak to je v Agenu docela brutální zdražení, protože já jsem za něj před pár dny dal 6,5k...
Takže v tomto kontextu je 8,5k docela drahota, ale jinak si myslim, že na IPS panel v této velikost a rozlišení to je pořád obvyklá cena (třeba NECy s IPS panelem - a teď nemyslim ty super profi foto panely - stojí kolem 13k).
Ale pokud o něj máte někdo zájem za lepší cenu, tak např. TADY ho mají pořád ještě za 6,7k (otázkou je, jak dlouho - neni to reklama, fakt u nich nepracuju... ;)).
EDIT:
Tak se mi konečně podařilo tak nějak nastavit panel, abych viděl vše, co Darth Maul popisuje tomto příspěvku:
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=69322#31
-
Pred cca 1/2rokom po tom ako mi odišiel môj milovaný CRT LG Flatron 915+ som dlho váhal nad LCD ale nakoniec som kúpil L2000CN.
S odstupom času môžem povedať že nelutujem ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Jendo
Pred cca 1/2rokom po tom ako mi odišiel môj milovaný CRT LG Flatron 915+ som dlho váhal nad LCD ale nakoniec som kúpil L2000CN.
S odstupom času môžem povedať že nelutujem ;-)
Pri kupe treba davat pozor na pismena v nazve, lebo sa vyrabaju v 2 verziach a mnohe shopy udavaju zle parametre(pozorovacie uhly a kontrast):
L2000CN = technologia TN, odozva 6ms, kontrast 2000:1, uhly 170/170 (vhodnejsie na hry a video)
L2000CP = technologia IPS, odozva 16ms(8ms GTG), kontrast 800:1, uhly 178/178 (vhodnejsie na grafiku a fotky)
Inak v ALZE sa stale drzi za dobru cenu aj v cechach aj na slovensku.
-
preco je TN verzia vhodnejsia na video? imho je TN vhodne maximalne tak na hry
-
mas pravdu, ja by som TN tiez nebral
-
Presne, TN tak na hry (i kdyz ty dnesni uz se mnohem zlepsily). Ale kdo chce lepsi barvy, musi si poridit slusny x-VA nebo IPS panel. Ja ted mam P-VA 17" a zacina mi byt "maly", tenhle 20" LG by mi vice nez vyhovoval :-)
-
Keby mám peňazí nazvyš tak by som asi kúpil aj ten CP, ale najlacnejší v SK ktorý som vtedy našiel bol cca 13-14k Sk a tolko som nemal. 19" CRT mi odišlo a už ma nebavilo čučať do kancelárskej 17-ky. Som zvyknutý pracovať vo vysokom rozlíšení(1600x1200).
Tento ma vyšiel na 9300,-, podla mňa je za tie peniaze výborná kúpa(20", 1600x1200).
Foto neupravujem a na Corel, CAD a bežnú robotu mi bohate postačuje.
Zo začiatku som mal s neho zmiešané pocity, ale treba sa trochu pohrať s nastavením obrazu(ja cca 14dní), "surový" aj s predvolenými režimami je nič moc.
-
Citace:
Původně odeslal
Pinhead
Tak uz ta cena neni tak uplne skvela (i kdyz neni nejhorsi), v tom Agenu ho ted zdrazili a ted je kolem 8,5 tisic kc :-( A to jsem o nem taky celkem uvazoval...
bezne se da koupit za 6,6k s dani
-
Cau..chtěl bych se zeptat majitelů tohoto monitoru jak vidí subjektivně jeho podsvícení. Např. na černém pozadí, jestli jsou vidět nejaká světlejší místa nebo fleky (hlavně za tmy)..Přeci jenom se mi na ty parametry ta cena zdá poněkud nízká. Přemejšlím v čem bude háček..Díky
-
Citace:
Původně odeslal
Honza2005
Cau..chtěl bych se zeptat majitelů tohoto monitoru jak vidí subjektivně jeho podsvícení. Např. na černém pozadí, jestli jsou vidět nejaká světlejší místa nebo fleky (hlavně za tmy)..Přeci jenom se mi na ty parametry ta cena zdá poněkud nízká. Přemejšlím v čem bude háček..Díky
hacik v podsvieteni som nepostrehol, mam ho vyse 2 mesiace, je to kvalitny monitor za super cenu, odporucam vsetkym
-
nevíte, jak je to s garancí počtu vadných (sub)pixelů? na stránkách LG to nemůžu najít. díky
-
Ahojte,
chtel bych jen prispet svymi poznatky k tomuto LCD.. Dnes mi dosly domu dva kousky L2000CP a hned jsem se dal do testovani... Mohu jen potvrdit, co jiz bylo napsano.. a sice obraz vypada velmi dobre.. Nekolikrat jsem na obou spustil test EIZO (pro jistotu) a pokazde bez znamky vadneho pixelu ci nejakeho zkresleni obrazu..
Oba LCD budu pouzivat prevazne na strih videa (proto dva ks), ale take na mensi upravy fotografii a tvorbu grafiky..
Obcas si zahraju i nejakou tu hru.. prozatim jsem testoval Crysis a CoD:4 a vse naprosto bez problemu..
Pri otoceni monitoru na vysku je vskutku radost pracovat s textem, ktery je velky a krasne citelny..
Zkratka.. jsem nadmiru spokojen.. a timto bych chtel podekovat vsem prizpevovatelum tohoto fora, diky nimz jsem se rozhodl pro tuto skvelou koupi..
Xaver
-
Moire, geometria, konvegencia? Tie pojmy sa u LCD neriesia... Ma to vyznam u CRT, kde ciary nie su rovne a treba to nastvovat, dalej konvergencia, aby RGB elektronove dela strielali priblizne do 1 bodu, aby biela ciara nebola 3 farebna...
-
mel bych dotaz na majitele tohoto LCD, patral jsem po novym LCD, jelikoz moje stary 22" TN chci soupnout jako TV k posteli a tak chci konecne k PC neco s dobrou technologii (IPS, MVA) mam v oku 2 LCD a jedno je tohle ale narazil jsem na foto
http://images.mironet.cz/foto/2_1/90...0-90401597.jpg
a matou me 2 veci za prve rozliseni 1680x1200 co to je? a druha vec kontrast 2000:1 kdyz ma byt 800:1 jako rikam si jestli to neni ta verze s TN ale to by prece nemela stejny oznaceni a nestala v mironetu pres 7000
ten kontrast mi muze byt ukradeny, ale to rozliseni je divny a uz jen kvuli hram jak to teda je? ma doopravdy 1600x1200 jak ma mit a jen je zprasena nalepka nebo je to nejakej hybrid?
-
Pokud je to 4:3,tak jiny nez 1600x1200 ani byt nemuze...
-
taky mi to prislo divny, ale ono staci zadat do googlu 1680x1200 a vyskoci nejvic nalezenych vyrazu prave ohledne tohoto LCD a kdyz je i na krabici nalepka 1680x1200 tak se radsi ptam ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
t0x!n
mel bych dotaz na majitele tohoto LCD, patral jsem po novym LCD, jelikoz moje stary 22" TN chci soupnout jako TV k posteli a tak chci konecne k PC neco s dobrou technologii (IPS, MVA) mam v oku 2 LCD a jedno je tohle ale narazil jsem na foto
http://images.mironet.cz/foto/2_1/90...0-90401597.jpg
a matou me 2 veci za prve rozliseni 1680x1200 co to je? a druha vec kontrast 2000:1 kdyz ma byt 800:1 jako rikam si jestli to neni ta verze s TN ale to by prece nemela stejny oznaceni a nestala v mironetu pres 7000
ten kontrast mi muze byt ukradeny, ale to rozliseni je divny a uz jen kvuli hram jak to teda je? ma doopravdy 1600x1200 jak ma mit a jen je zprasena nalepka nebo je to nejakej hybrid?
Jak jsem uz psal.. mam doma dva kousky, oba jsou s technologii IPS a oba maji rozliseni 1600x1200, jinak to u praveho formatu 4:3 ani nejde.. ale uz tu bylo receno.. :-)
-
v tom pripade se omlouvam asi jsem slepec ;D diskuzi jsem cetl celou ale tohle jsem nevidel, v tom pripade dobra, ted uz je jen jedna vec ceho se desim, hry moc nehraju az na Counter-Strike Source jako oddychovku a bojim se toho input lagu jak jsem cetl recenzi, hrajes nejake hry, pozorujes neco?
-
Koupili jsme 3 do firmy, na blind, pro mě teda žádná sláva. Můj 6b IPS panel na Lenovu T60 má větší gamut než tenhle LG. Má úplně divnou bílou, klasicky minimální možnost nastavení, a navíc občas píská-vrní.
-
Dokupil som cez ebay k tomuto lcd hardwarovu sondu od x-rite: ColorMunki Design a som teraz max. spokojny. Chcel som totiz docielit aby zobrazenie fotiek na lcd bolo totozne s vystupom na tlaciarni(Canon iP4500), ktoru som tiez kalibroval sondou. Vysledne fotky mam teraz farebne identicke s fotkami z fotolabu. Urobil som profily na toto LG s IPS a na druhe 6-bitove LCD s TN Prestigio.
To iste som urobil aj v praci na LCD DELL s ips a DELL s TN panelom. Vysledny gamut (po kalibracii !!!) jasne ukazuje viditelny rozdiel technologii v prospech IPS. Chcel by som este porovnat po kalibracii tento panel s nejakym EIZO LCD s PVA alebo MVA(10-bit sprac.sig.), ale zatial nemam k dispozicii, alebo s LCD Samsung s LED technologiou.
-
Citace:
Původně odeslal
poki2
To iste som urobil aj v praci na LCD DELL s ips a DELL s TN panelom. Vysledny gamut (po kalibracii !!!) jasne ukazuje viditelny rozdiel technologii v prospech IPS.
Co tahle informace má znamenat? Že TNka nedosahují sRGB gamutu a IPS ano? Nebo že TNka dosahují sRGB gamutu a IPS většího? Nebo? Máš sondu, tak to můžeš vyjádřit přesně, ne?
Citace:
Původně odeslal
poki2
Chcel by som este porovnat po kalibracii tento panel s nejakym EIZO LCD s PVA alebo MVA(10-bit sprac.sig.), ale zatial nemam k dispozicii, alebo s LCD Samsung s LED technologiou.
Upřímně, čekáš, že zjistíš něco jiného než že dražší je lepší?
btw: jakých výsledků tedy dosahuje to LG po kalibraci?
-
Tak upresnujem, lebo som sa zle vyjadril, namiesto gamutu som mal pouzit zobrazenie a podanie vernych farieb pri rovnakej referencnej fotke, pretoze gamut zavisi okrem poctu pouzivanych bitov na 1 kanal aj od typu podvietenia a teoreticky pri kvalitnejsom podsvieteni moze mat TN lepsi gamut. Jednoducho som len chcel povedat ze sytost farieb po kalibracii na mnou kalibrovanych IPS paneloch je viditelne lepsia, ako na mojich paralelne umiestnenych TN paneloch. K tejto sonde(amaterska trieda) sa dodava len jednoduchy soft, kde po kalibracii vidiet rozdiely pred a po len na referencnej fotke, cize presne hodnoty grafu ti neposlem (vid.recenziu na http://www.photographyblog.com/revie...unki_photo.php)
-
Citace:
Původně odeslal
poki2
K tejto sonde(amaterska trieda) sa dodava len jednoduchy soft, kde po kalibracii vidiet rozdiely pred a po len na referencnej fotke, cize presne hodnoty grafu ti neposlem
Aha, tak to jsem netušil - ani mě to nenapadlo, ten produkt neznám a viděl jsem ho prodávat (ColorMunki Photo, které pro tohle doporučují) asi za $600, takže jsem čekal, že toho bude umět dost ...
-
Mohl by mi nekdo prosim poradit, rozhoduji se mezi LG L2000CP-SF a PHILIPS 200WP7ES, ktery je postaven take na technologii IPS a je jeste levnejsi cca za 4500Kc a v testu na
http://www.svethardware.cz/art_doc-7...40044C211.html
ma velmi slusne hodnoceni (pokud se tedy jedna o stejny monitor...).
Diky.
-
Musim te zklamat, ale 200WP7ES je sice 20", ale wide, cili ma mensi plochu a rozliseni 1680 x 1050, z toho prameni i tak nizka cena...ten recenzovany Philips 200P7ES se skoro nedal sehnat.
-
Ahoj....
Chtel bych se zeptat zda tento monitor "umi" rozlisit HD a Blu Ray filmy.....nekde sem cetl ze jsou zakodovane a monitory je musi umet dekodovat aby se filmy prehral...... myslim ze by mel mit v popisku HDCP aby to znamenalo ze to umi ....a u tohohle sem to neasel tak se chci zeptat zda to umi ci ne? (ale asi ne :-/) :-)
Pak sem se chtel zeptat jeste na odezvu :
Casto hraji an pocitaci a poustim filmy...... a tento pocitac ma odezvu 8 ms (a to GTG (gray to gray) , nekde sme cetl ze BTB (black to black) (neob tak nejak) ma odezvu az 16 ms!..... tak zda to je znat ci ne.... (me se libi pomer stran na hrani her u tohoto pocitace jako 20" :-) )..... Tak jestli am nekdo s tim zkusenost pls :-)
Pak jeste posledni dotaz....ja jsem se dival na obrazky tohoto monitoru a nejsem si jist u toho kloubu ....... zda se mi ze pod vahou celeho monitoru by mohl behem par otoceni/nastaveni kloub povolovat a pak se monitor "viklat" ......tak pokud ma nekdo tenhle monitor uz dyl tak jeslti mi na to muze napsat svuj nazor :-) ........
-
Ahojte!
Už delší dobu mám zájem o koupi monitoru LG L2000CP-SF. Soudím podle některých příspěvků, že monitor je dostatečně otestován. Mě by velmi zajímalo, jestli se při sledování filmů (rychlejší scény atp.) neobjevují "duchové", případně se u rychlejších her netrhá obraz. Přece jen ta odezva 16ms BTB není moc slavná. Budu moc rád, když napíšete svou zkušenost. Tento monitor bohužel nikde fyzicky na prodejně nemají, takže ani vlastně nevím, jak vypadá v reálu. Taky tam píšou doporučené rozlišení 1600*1200 analog; znamená to, že pokud to připojím přes DVI, tak tohoto rozhlišení nedosáhnu? Děkuji za odpovědi! tomáš, olomouc/brno
-
ja ono LCD mel asi pred mesicem, ale vracel jsem ho ve 14ti denni lhute coz zarucuje nakup po netu, panel je dobrej, podsviceni bylo vyborny, barvy taky, s odezvou u her (CS) jsem nemel sebemensi problem a u filmu taky absolutne nic, kdyz ho proste clovek srovna s nejakym TN, ja mel na srovnani LG L226 WA-WN a to nebylo zrovna v dobe koupe nejaky levny TN, tak je to nehoraznej rozdil at uz jen ve zpracovani nebo v onom podstavci, kterej je mohutnej a pevnej takze urcite nehrozi zadne vyklani, ja ho bohuzel vracel z duvodu ze mi piskal a to pri zobrazeni cerneho podkladu hluboce a svetleho zas vysoce a jako bonus jsem mel kdyz jsem mel chvili otevrenej nejakej statickej obraz napr. prohlizec po jeho zavreni jsem videl ramecky celyho prohlizece na pozadi na plose, vypadalo to jak vodotisk na bankovce, takze putoval nazpet a chtel jsem vzit novej kus ale naskytl se HP LP2275w coz je 22" PVA panel za cca 7000 tak jsem sel radsi do nej, no moc jsem si nepomohl, protoze jsem jiz mel 2 kousky a ted cekam na reklamaci opet z duvodu piskani ted ale pro zmenu se to objevuje pri zmene jasu takze cim ma clovek nizsi jas panelu tim vic mu rve, hold asi budu cumet dokonce zivota do zdi :D
ale pokud shanis nesirokoulej levnej nonTN panel je to supr volba, pokud by si byl radsi pro sirokouhlej radil bych jiz zmineny HP : )
-
Toxine, děkuji za tvou odpověď!
Říkám si, jestli nemáš něco s grafickou kartou, když ti ty monitory pískají... doufám, že na závadu přijdeš. Každopádně já jsem chtěl právě normální 4:3 panel a dvacítku, která se mi akorát vejde na stůl a tento LCD panel je prostě lepší, než ty TNka. Výběr v kategorii 20" formát 4:3 a s DVI je bohužel dosti malý; nechci do toho vrážet třeba 10-11 K. Já se chci právě vyhnout tomu posílání nazpět, ale asi mi nic jiného nezbude, než to objednat a prostě to risknout. Doufám, že nebudu podobně rozladěn jako ty. Objednám to příští týden, takže až bude monitor doma a trošku se zaběhne, popíšu své zkušenosti.
Díky!
-
Chtěl bych se zeptat, zda lze na tomto LCD monitoru provozovat rozlišení 800x600 aniž by došlo k rozmazání hran zobrazovaných objektů (především písma). Zatím jsem nenašel LCD monitor, u kterého by bylo ostré jiné rozlišení než nativní. Zde by to teoreticky mohlo být možné, protože každý bod z 1600x1200 by měl mít v 800x600 přesně "dvojnásobnou velikost". Už jste to někdo zkoušel ?
-
Rozmazane to pak neni, ale hranate ano - je to vlastne 1/4 plochy 1600x1200 cili to funguje jako lupa - tedy neni to nic pekneho :) ...ted sem zjistil ze ani ne widlich (nat. rozliseni) nepouzivam Cleartype, ktery byl treba u HP1955 (5:4) nutnosti.
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Rozmazane to pak neni, ale hranate ano - je to vlastne 1/4 plochy 1600x1200 cili to funguje jako lupa - tedy neni to nic pekneho :) ...ted sem zjistil ze ani ne widlich (nat. rozliseni) nepouzivam Cleartype, ktery byl treba u HP1955 (5:4) nutnosti.
Moc děkuji za informaci, že si ten dojem přepnutí z nativního rozlišení 1600x1200 do 800x600 mohu na jakémkoliv monitoru simulovat pomocí Lupy. Tedy resp. nyní díky Lupě vidím, co pak koupím, co od toho mohu čekat. Každopádně i když to rozlišení 800x600 dává na LCD hranaté písmo, tak mi přijde že je lepší koupit tento 20" LG monitor 4:3 (1600x1200) než jakýkoliv jiný WideScreen 1680x1050, protože tam při přepnutí na 800x600 to bude ještě k tomu rozmazané díky interpolaci na ne-celá čísla.
-
LG L2000CP-SF - Moje zkušenosti
Monitor mám doma druhý den, i s poštovným vyšel na 5840 Kč.
Nastavení barev je do velké míry subjektivní, já jsem zvolil propojení DVI, barvy sRGB, jas jsem z původní hodnoty stáhl na 48 (ze 100). Vadný pixel jsem neobjevil, po otestování několika zběžných ukázek z filmů avi, wmv a dvd jsem žádné "duchy" nezjistil. Testoval jsem i pár her (ale bohužel žádné akční střílečky nemám) a odezva opět v pořádku.
Jediné, k čemu mám výhradu, je zde už zmiňované pískání. Zesiluje se při ručním (onscreen nastavení monitoru) zvyšování jasu, takže při hodnotě 70 ze 100 je to už poměrně slyšitelné. Sluch mám vynikající, takže jsem to musel vyřešit tak, že jsem na monitoru nastavil maximální jas, při kterém už to nepíská (nebo jen velmi málo), což je hodnota 48, a chybějící jasnost jsem zvýšil softwarově pomocí nástroje ke grafice nVidia. Toto doporučuji i vám ostatním.
Po počátečním rozladění z toho, že to bohužel píská, jsem po výše zmíněných úpravách spokojen a budu doufat, že se tato vlastnost nebude zhoršovat. Diskusi budu sledovat dál a pokud budu moci, rád odpovím.
-
Re: LG L2000CP-SF - Moje zkušenosti
Citace:
Původně odeslal
t.kedzior
Monitor mám doma druhý den, i s poštovným vyšel na 5840 Kč...
Kde jsi ho kupoval?
-
Nechci, aby to bylo bráno jako reklama, takže ti dám takovou nápovědu: zadej si do vyhledávače slovo "vostřák" a měl by ti hned vylítnout obchod, kde jsem to pořídil. Ale za srovnatelnou cenu toho na netu najdeš víc. OK?
-
Citace:
Původně odeslal
t.kedzior
Nechci, aby to bylo bráno jako reklama, takže ti dám takovou nápovědu: zadej si do vyhledávače slovo "vostřák" a měl by ti hned vylítnout obchod, kde jsem to pořídil. Ale za srovnatelnou cenu toho na netu najdeš víc. OK?
Proč tak konspirativně? Vostřáka tady zná kdekdo. :p
Ale i tak dík...
-
Dá se tenhle monitor nějak "nakalibrovat" vic nez umi sam o sobe? Tedy nejakym SW nebo tak neco? Graficky karty jsou nejruznejsi... notebook / integr. na desce / ATI i nVidie...
-
Ahoj lidi.
Má tento LCD někdo v okolí Kladna? Mám trochu potíže se zrakem a tak hledám možnost jej vidět in natura. Bojím se, že 1600x1200 při 0,255 bude "mikro", ale třeba se pletu...
Díky.
PS: Asi to tu nějak umřelo. Tak kdo si ho koupil další?
Tak na něj asi můžu zapomenout a hledat něco jiného, už se nedá nikde sehnat.
-
dobrý den....rad bych se zeptal jestli nevite kde se tento monitor da sehnat....ja uz hledam nekolik dni po netu a vsude pisou ze stahli z prodeje,nemaj ho atd.
tak pls reknete jeslti vite kde to prodavaj (za tu dobrou cenu kolem 6 tis.)
diky moc
-
Tak to vypadá, že tenhle monitor už nebude, všude se píše, že byl prodej ukončen. Škoda, myslím,že by měl i nadále úspěch.:(