Neví někdo, jaký je rozdíl mezi zvukovkami ALC889A a ALC888? Děkuji
Printable View
Neví někdo, jaký je rozdíl mezi zvukovkami ALC889A a ALC888? Děkuji
po zvukové stránce téměř žádný..viz http://techreport.com/articles.x/12747/12 - co se týče fičůr, určitě na googlu najdeš specifikace a porovnáš si je.
...No tak to bez pochyby.
tak například zde...
Integrovaný zvukový kodek ALC889A 8-kanálové High Definition audio.
Zvukový čip Realtek ALC889A. Vysoce účinný DAC (číslicově-analogový převodník) s odstupem signál/šum 106 dB, navržený zvláště pro Windows Vista Premium Pcs. ALC889A umožňuje plnou podporu vysoké kvality bezeztrátového Audia pro chráněný obsah médií a podporu pro oba Blu - ray a HD DVD formáty)
ALC889A poskytuje podporu pro 7.1 přehrávání zvuku, plus 2 kanály nezávislého stereo výstupu přes přední panel stereo výstup.
kdyz uz tady je to tema, rad bych vedel, jestli ze soucasne integr. ALC888DD stoji za to kupovat x-fi gamer extreme, pohlizel jsem i po m-audiu, ale primarne mam pc na hry a praci, tak radsi x-fi, ale jde mi fakt o OBJEKTIVNI porovnani zvuku... (ono 2000 za zvukovku se mi zrovna davat nechce, ale pokud to bude o aspon 300 % lepsi zvuk, tak ji beru :cool: ) DIK
jako jestli je ti za audio obecne lito vyhodit 2k tak to urcite nema cenu...o 300% lepsi zvuk na to muzes zapomenout a dalsi vec..na cem budes vubec poslouchat(bedny, sluchatka). 2k v audiu neni ani cena slusnejch sluchatek..takze bych je radsi vrazil do neceho co Te bavi vic.
neni mi lito do audia obecne vrazet, sluchatka mam docela uchazejici (hd555), zapojuji je pres "decentni" zesilovac v logitech Z-210 (2.1), jinak kdyz jsem doma tak mam v dreve starsi ale skvely technics (no spis asi drevotriska :) ).
hudebni sluch nepostradam, takze tak sonduju o kolik by se zlepsil zvuk (hry hudba) (jestli se to teda da aspon nejak kvantifikovat)
No nejaky rozdil tam bude, ale pokud nepotrebujes zrovna EAX a hardwarovou akceleraci zvuku, tak ty 2000 za osekany mX Gamer nema smysl davat.
To uz radeji pridej petikilo a kup treba Audiotrak Prodigy 7.1 HIFI. Nebo se podivej po starsi XtremeMusic.
Nedavno jsem ji prodaval, protoze jsem dostal M-Audio Audiophile a i kdyz mam SoundBlastery rad, tak v kvalite zvuku mezi Xfi a Audiophilem rozdil je (slysitelny), Xfi postrada ciste vysky. Myslim, ze takove Revo nebo zminovane Prodigy na tom budou podobne. Taky bys pak nemusel pripojovat sluchatka na ten "decentni zesilovac" logitechu, xfi a dalsi lepsi zvukovky tyhle senny utahnou :)
jestli te audio zajima a rad bys investoval ... coz z prvnich postu nebylo zcela zrejme - docela solidne ti radi anduril(ohledne zvukovek), kazdopadne bych se ale pripravoval na nakup rozumnejsich repro nebo zkusil ty sluchatka tahnout primo z karty...abys vyuzil potencial toho upgradu. Dobra zvukovka sama o sobe dobry zvuk neudela a ty senny by asi byly lepsi poslouchat pres levnejsi, ale solovy sluchatkovy zesacek. V pripade, ze by ti je neutahla karta a nemusel bys tak pouzivat (soft. volume).
Presne tak, lepsi repro je urcite dobry napad. Myslim si, ze na soucasnych repro ani s lepsi zvukovkou nebude nejaky vetsi rozdil v kvalite. Na sluchatkach ale urcite ano. HD 555 maji docela malou impedanci a s audigy i xfi hraji dobre. S integrovanym kodekem ne. Myslim, ze Prodigy, Revo a podobne budou v tomto taky dobre. Takze zesik by snad ani nemusel byt tak nutny.
nutny neni, jen kvuli regulaci hlasitosti tak aby nebyla softwarova...ale i to nemusi byt tak hrozne.
Zvlastni je, ze ALC889A neni vubec na Realtek webu. Nejakej diagnostickej soft mi to hlasi jako 885 a zaroven jako Intel 82801IB, coz me zmatlo dokonale.
Tak tudle zvukovku má známá na desce a je to VOPRUZ. Po porodních bolestech s instalací běžela, pak jsem jí nahrál nový ovladače z netu a byl konec. Původní ovladač už nemám, na webu výrobce desky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48143 jsou 2 a ani jeden nejde. Na webu Realteku nic o týhle zvukovce není a přitom jí vyrobil.....Tak teď mám problém a nevím co s tím. Už jsem to odinstaloval a nainstaloval asi 10x a nic...... Je to pakárna
Hm, mne to funguje v pohode s Realtek ovladacema co jsou bezne ke stazeni - i tady ve foru.
Ale cely to neni zadnej zazrak no...
Nahoď odkaz na stránku Realteku se zmíňkou o ALC889A........http://www.realtek.com.tw/search/def...eyword=ALC889A
4 Ištván
Když vidím Gigabyte... nemůže to být podobný problém jako jsem řešil u své P35-DS4?!
http://4um.overclocking.cz/showthrea...t=64721&page=2 (#39)
V tech ovladacich samozrejme podpora tyhle zvukovky je.. jinak by mi to neslo.
Na druhou stranu vychazim z udaju z webu vyrobce desky... ktery se ovsem ponekud lisi od toho co mi rika diagnosticky soft. Takze je mozny, ze je to uplne jinak.
Schvalne, stahni si www.hwinfo.com tohle a napis jak se ti to identifikuje.
Nejde to, nejde a nejde. Proste to buď hodí chybu, nebo se to nainstaluje, ale po restartu to zas hledá nový hardware a to pořád dokola. Můžu ty ovladače odstranit, úplně vymazat i z registrů, restartovat furt dokola a nic.... Ten program uvádí zvukovky 2 a to ATI SB600/SB700 High Definition Audio Controller a ATI RS690 High Definition Audio Controler
Už to mám chuť vyhodit z vokna. Todle jsem ještě nezažil!
Zkus FAQ na stránce Gigabytu:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2579
Taky jsem mel problemy se zprovoznenim zvuku, na GA-P35-DS3R, ale diky tomu FAQu sem to zprovoznil.
Tak jsem zkusil vše co je tu napsáno, novej BIOS a po hodinách jsem docílil toho, že zvuk jde, ale to je vše. Jde jen jeden výstup, vůbec nejde mikrofon a pořád jsou tam nějaký neznámý zařízení (MEDIA) a ty nejdou nainstalovat..... Asi se na to vykašlu a koupím zvukovku do PCI, na todle už nemám náladu.....Docela u mě Gigabyte kles, už ho nekoupím.
A odebrat Microsoft UAA Bus Driver For HD Audio a pak teprve instalovat ovladace pro zvukovku si zkousel (a pak samozrejme znovu MS UAA Bus Driver)?
viz: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...spx?FAQID=2538 Přesně podle tohohle návodu jsem zprovoznil zvuk u mě...
JA treba UAA ovladac nikdy neinstaloval.
pokud ale instaloval podle prilozeneho CD, tak se mu UAA prave nainstalovalo automaticky a DRIV nez driver na zvuk. A v tom je problem
Dělal jsem to podle všch návodů co tu píšete.....nakonec jsem to rozchodil, jenže šel jen zvuk, mikrofon ne, navíc tam zůstaly nějaký neznámí zařízení, nespapá to žádnej ovladač......tak jsem koupil PCI zvukovku a hádejte. Jde zvuk a když zasunu jack od mokrofonu do díry, tak už nejde ani zvuk, nic.... Odeberu zařízení, restart a zas jede......ale nesmím použít mic. Když jsem to v prosinci instaloval, tak s tím zvukem byly potíže a ty ostatní zařízení jsem po marném boji zakázal a bylo, jenže chtěj používat mic a to je problém. Už si u tý známý připadám jak hňup, todle se mi ještě nestalo. Teď nevím, když nejde ani PCI zvuk, tak co? Linux (Mint 4.0 Live CD) mi na tom nechtěl najet kvůly grafice tak jsem ani nezjistil jestli by pod ním šel ten zvuk abych mohl třeba zkusit reklamovat desku............
Ale dík za rady, jsou třeba i když to nepomáhá, člověk aspoň ví, že je pod kontrolou :-)
nezda se mi, ze jsi aspon napsal na jakem OS komp jede, jestli tam treba nejsou XP se ServisPackem1, coz dela lidem presne ty same problemy. Pokud tam jsou SP2, tak zkus nainstalovat zaplaty KB835221 a KB888111, dalsi moznost je stornovani pruvodce nového hardwaru pri instalaci, to taky nekomu pomohlo.. kdyz nic, tak se jeste pohrab v nastaveni manageru realteku, je mozne ze jsi tam neco prehledl (nastaveni vystupu - 2.1 speakers, headphone, 8kanal, atd) no a kdyz uz nic nepomuze tak preinstaluj widle a zkus je tam dat hned po directuX a grafice :lol: no je to koma, ale gigabytu to neprisuzuj, kdyby to neslo na kazde tehle desce, tak by byl internet zaplnenej nadavkama na GB nebo na Realtek(coz je mozna ta chyba)
edit: jeste jsem si vzpomnel ze ja musel zakazat ve spravci zarizeni ATI driver for HighDefinition audio, jinak mi nesel taky zvuk a kdyz uz i po reinstalu nic nepomuze, tak reklamace... pokud mas legal windows, tak vem klidne celej komp at si to poresi.. na co se s tim s*at, vytrhas si vlasy
Jsou to XP SP2 a všechny záplaty......+ty co píšeš ty tak taky. No, reinstal bych nerad, už tam má hafo programů atd, ale bylo by to jistě nejlepší....Ale jak píšeš ty s tím ATI driver for HighDefinition audio, to jsem nezkoušel a je to stejně divný řešení....Ale zkusím to taky...jen teť nechápu, proč nejede ta PCI zvukovka (C-MEDIA)
to urcite zkus, protoze u novejch karet se tam instaluje i driver na hdmi/hd (coz jak sem se dival tak ta x1250 ma), ale to funguje jen za urcitych podminek.. mne taky prave nejel realtek alc888 ani x-fi, tak sem se vztekal cim to je.. a ejhle tohle funguje xD
http://imgupload.cz/s1/Mo2ya4m2Op.JPG
pokud se vam zvukovky bijou s ATI HD Audio tak neni nic jednodussiho nez zmenit v Multimediich v polozce Zvuk vychozi zarizeni na to spravne.. treba Realtek HD Audio/X-Fi apod.. problem je v tom ze u XP se po instalaci HD grafiky ATI prehodi vychozi prehravaci/zaznamenavaci zarizeni na ATI HD Audio a pak zvuk nejede.. nic ve spravci zarizeni se zakazovat nemusi!
k problemu instalace Realtek HD Audio: po ciste instalaci XP SP2 jsem nikdy neinstaloval Microsoft UAA driver a ani driver z Gigabyte CD/DVD, vzdy jsem mel jen aktualni verzi ovladace z Realtek stranek (mometalne verze 1.85 http://4um.overclocking.cz/showpost....34&postcount=1) a to byly XP bez zaplat! Hned po restartu zvuk fungoval.. to ze ve vypisu neni podporovan cip 889A problem neni, uz nekolikata verze ovladacu ho podporuje ;)
Takže vyhráno, format c: a jako první po instalaci Win XP SP2 jsem naistaloval zvukovku a maká to. Jen nevím co s tím udělá aktualizace Win.......to už jsem nechal na majitelce
Zdravim,mam taky problemy s touto integrovanou zvukovkou.Mam desku MSI K9A2 Platinum a je na ni zvukovka Realtek ALC888.Zkousel jsem zde popsane navody a nic nefunguje.Nainstalovat nove ovladace se nadari a pokezde to hodi hlasku-Pri instalaci zvukoveho ovladace Realtek HD doslo k chybe!!(ERROR code :-0001).Pritom podle spravce zarizeni zvukovka pracuje spravne ale pritom ve vlastnostech to pise ze verse ovladace neni k disposici pri pokusu neco prehrat to hodi hlasku ze tam nemam zvukovou kartu.V jinym programu tu zvukovku taky nevidim.Pritom tam nejakym zahadnym zpusobem je nainstalovan Spravce zvuku Realtek HD a v nom jdou prehrat ukazky zvuku 3D.Uz jsem 2x kvuli tomu formatoval a jako prvni dal ovladace zvuku ale stejne to nefunguje.Ma nekdo nejake rady jak to rozchodit?Mam to trochu zmatene popsany ale uz jsem z toho zoufalej a mam chut to cely rozmlatit
2smates: a mas XP s SP2??
Ano mam a posleze jsem stahl vsechny aktualizace
Je to boj, já vím. Nechápu, že to dělá takový problémy. Mě pomohl reinstal. Zkus tam dát starší ovladače....každopádně mám pocit, že jak se to jednou naistaluje blbě, tak už neni jiná cesta, než to celý smáznout a zkusit to jinak....Aspoň teda u mě to tak bylo :-(
Problem je ze mi tam nejdou dat zadny ovladace,ani novy ani starsi pokazdy to hodi hlasku ze se instalace nezdarila.Pritom se to ve W tvari ze je vse OK ale treba ve Ventrilu tu zvukovku nevydim
odinstaloval si MS UAA Bus? pak teprve nainstaluj driver a pote az MS UAA...
jj presne tak, akorat me se podarilo nainstalit drivery a pak mi UAA neslo, tedy slo ale furt i to hlasilo, ze se to musi nainstalovat, tak jsem to zakazal a zadnych problemu si nevsimam ;)