Nazdar lidi,můžete mi doporučit nějaký výrobce,popřípadě i obchody,kde se dají sehnat ?Nejlépe přes web.Předem díky za rady.
Printable View
Nazdar lidi,můžete mi doporučit nějaký výrobce,popřípadě i obchody,kde se dají sehnat ?Nejlépe přes web.Předem díky za rady.
Hornbach v Repich (vlastne jakejkoli).
Maj tam asi tri nebo ctyri vyrobce a dokonce i toho co dodava watercoolu. A jsou tam lacinejsi. Hledej v sekci akvaristiky zahradniho zavlazovani...
Dobrej je Heissner (Bauhauss, Hornbach) 300 a 200l.... cena od 390 - 490... Sou tiche a vykon ujde...kazdopadne se vyplati udelat hadice s vetsim prumerem....bude to mene snizovat prutok....pak jeste SI.CCE IDRA ale tu sem nikde nevidel...az kdyz sem si poridil do akvarka SI.CCE Reaction PF600 a pak misto nej SHARKa 1000l.... takze PF600 putoval do kyblu...oproti Heissnerovi 300L ma dvojnasobny prutok (80l/h pri hadicich 8mm) ale je uz dost hlucny...stejne jako ten blby SHARK...mam pocit ze Italove neumi udelat dobry cerpadla....Nak
to nejlepsi z prirody EHEIM 1046 (1048) je prutokove tiche vykone drahe, co vic si prat???
co sem cetl tak tu má nebo mělo dost lidi sicce micru - stoji 295 pak je tu nova asi 450 a idra 900
www.sicce.co.uk/micra.htm
ja si koupim asi tu micr..ted jeste sehnat block
jj, mám novu. a spokojenost, taky se dá zapojit jako průtokový čerpadlo.Citace:
Původně odeslal joXerus
Tak to jo, to je tím pádem nejlepší koupě, co se čerpadla týká. Jestli je to bezproblémové a výkonné jako eheim, tak snad i já půjdu do vodníkaCitace:
Původně odeslal Staňour
a co takhle ponornej eheim v hornbachu ceny od 425,- za 300l/h verzi
sem je viděl v brněnským hornabachu
kdepak ponorné, dnes se preferuje výhradně průtokové.Citace:
Původně odeslal eRTY
no dávat za průtokové přes 2000,- :evil: se mi nechce ,ale jinak proč neCitace:
Původně odeslal eraser
Sicce IDRA, funguje v poho jako průtokové, dá se na něj přidělat fiting, 1300l, Hornbach Řepy, cca. 1200 Kč myslím.
Můžu jen doporučit... :)
No nemusíš za ně dávat 2l stačí když dáš jen cituji:|co sem cetl tak tu má nebo mělo dost lidi sicce micru - stoji 295 pak je tu nova asi 450 a idra 900Citace:
Původně odeslal eRTY
www.sicce.co.uk/micra.htm |a máš to, je lepší mít celé vodní chlazení v bedně i s chladičem, nádržka s vodou by zbytečně zabírala místo
hehe,tu micru mám ale co teda určitě vím tak je ponornáCitace:
Původně odeslal eraser
Ale jako průtoková nefunguje že ne?
ne micra je jen ponorná. Jenom NOva a Idra je průtoková.Citace:
Původně odeslal Marty
Sicce rulezz
Mno, a co EXTREMA a SUPERMA? Ty jsou taky průtokový :) Měl jsem možnost je držet v ruce, a jsou to fakt mňam monstra... :D
Dělal jsem totiž brigádu v Hornbachu v Řepích ;D
2Staňour: Jak je na tom ta Nova s hlučností ?Jo a jak vysoko se dá zaplavit ?
2ALL: díky za náměty,nevíte o nějakým obchodě na webu,Praha je pro mě dost z ruky(150 km).
Taky me zajima ten hluk..
Muze pls. nekdo kdo ma ten prutokove typ NOVA nebo IDRA srovnat hlucnost s Eheimem - aslespon od boku jestli je to vicemene stejne nebo je ten rozdil uz znat .. ?@?
Proste na ucely obyc kompu jen na chlazeni CPU duchodce ..
Po snizeni otacek, instalaci vlastniho psycho-windtunnelu je muj poc furt moc hlucny na praci 24/7 - takze jdu do jakyhokoli - i "provizorniho vodnika" ..
dix
No, já mám IDRU položenou na 2cm molitanu a slyšet téměř není. Mám jí zapojenou jako průtok..
já mám novu, momentálně jako ponornou. Je trochu slišet jak vibruje, ale je to slyšet jen při vypnutým compu, jinak to přehluší hdd.
průtokově není z 2m slyšet vůbec.
jak jde zpojit nova idra aspol jako prutokač?Citace:
Původně odeslal Marty
:roll: zepředu nastrčíš jednu hadici, ze shora druhou ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
stan>
a jak to mash s fitinkama?
mash tam na to volake redukcie nebo rovnou pridelany na cerpadlo
z tech fotek toho vyrobce me neni uplne jasny jaky maj
tyhle cerpadla udelany ty vyvody..
IDRA:
Fitingy tam nejsou, ale na výstupu je 1" závit. Já jsem na něj našrouboval fiting a do toho hadici.
A vstup je taková trubka průměr 12, na něj jsem nasadil hadici.
Mám to takhle:
http://www.tuning.cz/creation/lanparty3/P1010023.JPG
Jestli ta fotka nestačí tak to doma ještě vyfotim detailně.
vyblejskni to,taky by mě to zajímalo,díkCitace:
Původně odeslal Marty
OK, zítra ráno až půjdu domů tak to vyfotím a během dopoledne to sem postnu.
no urcite to pls. vyfot!
Jinak mam takove dojem ze jsi pouzil nejaky komponenty
pro zahradkare, ne .. ? ;D
Ta fitinka a trubka vypadaji dost hard core - hah - to me fakt rajcuje
vic nez ty normalni eheimovsky reseni co jsou bezne k videni! ..
Neznate nekdo nejakej ceskej internetovej obchod na tu ponorny cerpadlo Micra?
To co sem nekdo daval http://www.sicce.co.uk/micra.htm nezni moc cesky :?
Nebo se to da normalne koupit v akva. potrebach?
mno ta micra je v akvaristice za 295 a idra za 956...novu ted nemaj ale stoji asi 480
šel jsem do dalšiho a tam měli micru za 320 a novu za 569 :evil:
radši si připlatim za novu jestli umi byt prutokač :wink:
Tak fotky: www.sweb.cz/dejmalm/bv
Je to focený kamerou takže nic moc :)
jake ma nova parametry? kolik litru atd... moc tomu nerozumim, ale asi se me libi nejvice...
Jo a jeste jak je ta NOVA velka? Nemam moc mista :-( dik
Na to se mrkni na www.sicce.co.uk - tam jsou jak parametry průtoku a výtlaku, tak rozměry.
diky
micra ma asi 5*5*5 takže nova nebude moc vetší
eihem 1046 rulz
ten neni slyset ani kdyz k nemu dam ucho
tak to už je mazec...kolik ale stoji micra a nova a kolik eheim :wink:
hi, nahodou sem narazil na stranku, kde je online obchod s cerpadlama pro akvaristiku. Maj tam toho dost - Idra, Nova, Micra...
http://www.pets.cz/shop/default.asp a pak ->oddeleni pro ryby :wink: ->
technika->cerpadla
wow super... konecne online shop :wink:Citace:
Původně odeslal Hunt3r
2 Hunt3r :konečně se našel člověk,který nám vytrhl trn z paty(že jo Khandare ;D ).Díky Ti za to.
Hej skvělej LOL prej oddělení pro ryby, to jako já mám být ryby:-)Citace:
Původně odeslal Hunt3r
JJ, neni zac..
tak ktery je podle vas nejlepsi na WC?
me se nejlip zda bud Idra nebo ta Nova jen za 543KC.
2 eraser: Nemusis byt jen ryba, maj tam i jiny sekce... :D Treba oddeleni pro hlodavce... CHe
hele nova :
s pf filtrem za 569
normálni za 499
ten pf filtr je asi na rybky že?? takže za 500,- 8-)
A jste si jisti ze se da NOVA pouzit jako prutokovy cerpadlo? Moc to tak nevypada..
btw: pekna case - co je to?Citace:
Původně odeslal Marty
ježíš marjá, dyt ji mám jako průtokovou, tak co furt řešíte ???Citace:
Původně odeslal Hunt3r
Taky nevím co řešíte... ale je možný že k tomu ten nástavec nedostanete :lol:
Co by, Chieftec DX-01B-D Middletower 360W PSU w. Active PFC :wink: www.chieftec.com (cena řádově kolem 2k7 bez daně)Citace:
Původně odeslal arcanus
Tak mi dneska přišlo čerpadlo-SICCE NOVA,fakt docela špunt.Dodaný je jako ponorný,ale na průtokový se dá předělat pomocí nástavce,který je součástí dodávky.Má to ale dvě mouchy:pokud ho pomocí nástavce předěláte na průtokový přijdete tím o možnost regulace průtoku přímo na čerpadle a za druhé(nevím jestli to platí obecně o tomto čerpadle nebo jen u mojeho)se jako průtokové nedá použít bez toho,aby jste nejdříve vyřešili utěsnění toho nástavce,protože gumička na tom nástavci to nezvládá a to tak,že čerpadlo vodu vůbec nenasaje a přisává jen vzduch.
Průměr výstu pu je 10/13.U vstupu je to trochu komplikovanější-na straně hadice je to 14/17,ale na druhé straně nástavce je díra pouze 10!!!Toliko pro případné zájemce.Cena s DPH na dobírku 602,-
602,-? kdes to kupoval :lol: , já za ni dal 450,- a to ještě v maloobchodě.
Psal jsem ,že je to za dobírku.My co nebydlíme ve městě nebo ještě hůř máme nějaké větší město daleko si moc vybírat nemůžeme.Jinak objednával jsem to na http://www.pets.cz/shop/default.asp
Tak co se týče nástavce, u mojí IDRY krásně těsní, a připojený to mám tak, že nahoře mám fiting a na ten nástavec mám nasazenou hadici. No problem :)
Je to vidět na http://www.sweb.cz/dejmalm/bv/Image023.jpg
dnes sem ji koupil za 435 ;D
hele ten vyfuk je na hadice 13mm ale to nasávání je na 16mm!!!
wtf?
njn, je to tak... život :) ostatně když jsem na to přidělal fiting, tak to vyšlo na stejno, tak to neřeším.Citace:
Původně odeslal joXerus
ty tam máš stejny prumery na tech fitinkách?? hod foto!!
kolik to stálo??
jo nahoře si dal odkaz na obrazek :oops:
tys tam udělal takovou redukci přes hadicu na zahradu ;D
to má 16mm?? co to tam máš za měděnej mazec?? to je aby se i tam vlezla ta hadica??
ten měděnej mazec je mosazná redukce a na ní fiting, a hadice jsou zelená 14/12 a průhledná 12/10.Citace:
Původně odeslal joXerus
ale vnější u tý zelený si nejsem jistej.
2stanour - když ji máš jako ponornou - máš tam to regulovatelny kolo nebo tu násadku na prutokáč? mě by se vic libil asi ten nástaec na prutokáč
Prosím vás nevíte o nějakém čerpadle co jede na 12V a šlo by na ně napojit přímo MOLEX? Utáhne vůbec 12V vodu do kopce se zdrojem 360W chiftec
jako průtokáč to jde jedině s násadkou, kam bys asi jinak strčil tu hadici ??? ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
Někde v Olomouci? Kde přesně ho maj?Citace:
Původně odeslal joXerus
Díky
kua řikám když ji máš zapojenou jako ponorny maš tam ten regulovatelnej nebo prutokovej nastavec?? ten prutokovej je lepši se mi zdáCitace:
Původně odeslal Staňour
jo jó, jako ponornou, tak to asi trpím dislexií ;D sorry. I jako ponornou ji mám s nástavcem, protože je potom průtok plných 800l/h, jinak je to od 600l/h níž.Citace:
Původně odeslal joXerus
dix ja si to myslel ale radši se zeptam :wink:
hele jak dlouhy si mel na to WC šrouby?? 5 cm?? jsou to prumer 5 že jo??
to jako myslíš ty šrouby, kterýma to přitáhnu k desce hej? Tak to byly M4 a délka co nejdelší co u nás měli tj. asi 55mm.Citace:
Původně odeslal joXerus
šroubky M4 jo?? ja si myslel že M5 ale nebyl sem si jistej thx
včíl, já si taky nejsem jist, prostě tam dej takový, který se ti tam vejdou a je to 8-)Citace:
Původně odeslal joXerus
Díry v desce jsou 5 mm,takže šrouby budou M4.Dýlka záleží na výšce WB ;D
mnojo...s těma pérama...vemu tatinovi nějaky M4 tak 5cm ;D
Hi all. Shanel sem po Brne sicce NOVU, ale v kazdym obchode sem se dockal stejne odpovedi: Nemame , nevedeme... Tak sem vzal za 630KC cerpadlo MaxJet MJ-500 a vypada vazne fine. Prutok 500l/h, vytlacna vyska 1.3m. Jeste nemam WB, ale zkousel sem ho pustit jen tak v umyvadle prez chladic a vypada to ze je uplne tichy(jen kdyz sem dal hadice s prumerem 6mm tak uz to trochu slyset bylo).Jinak vstupni otvor je 14/16 a vystupni 13/11(priblizne-mereno pravitkem.)
Zatim teda docela ujde.. (no jeste aby ne za ty prachy :evil: )
Ta NOVA je fakt fajn. Ja ju mam a nedal by som ju za nic! :-) Tichucka a zatial bezproblemova. Jednoducho parada. ;D :lol: Kupil som ju hned na 1. krat v Piestanoch. Je tam jedna pekna akvaristika (obsluha tiez ;D ).
Ta idra je ale docela drahá 1000 , nova 543 , je rodíl opardu dvojnásobný?Citace:
Původně odeslal Marty
prosím jaký je rozdíl mezi Čerpadlo Nova 200-800l/h, 1.5m Cena:543.2Kč
Id: 031-PRN100 A Čerpadlo Nova 200-800l/h, 1.5m VDE Cena: 804 Kč
Id: 031-PRN162
To máš asi z toho inetovýho obchodu, co?
Já myslim, že ta dražší verze je venkovní provedení, takže tam bude asi něco navíc? Aby na to mohlo pršet a tak. ???
ty jsi tam už obědnával, zají má mě jestli ty ceny jsou tam včetně daně (zboží, i doprava)Citace:
Původně odeslal pety
eraser: ta drazsi NOVa je myslim s filtrem do akvarka, ale jiste to nevim.
K tem cenam: zkus si to hodit do kosiku a uvidis. Vyp[ise se ti i postovny..
je to s daní, a je na to 3% sleva, mam dilem jesli Nova nebo Idra, sice je mnohem dražší ale, někdo tu říkal, že je nej, no nevímCitace:
Původně odeslal Hunt3r
je to s pf filtrem - s tim filtrem sem ju videl za 565 a ja ji mam za 435
kdo za ni dá těch 800 tak je u mě peknej vul pže 900 stoji idra s 1300l/h takže asi tak :wink:
A je ta idra o tolik lepsi nez nova?Citace:
Původně odeslal joXerus
ja mam novu za 435 a 900 za idru bych nedal...ono zaleži na hadicich apod....martymu dávala ta idra jenom 300l/h - asi tim že měl debilni hadice od aquacoolu 8/6mm..ja tam narvu x/13 ;D