Já jsem na Gigabyte 7VAX 1.1 dosáhl stabilní FSB 207Mhz
Hezká FSB na VIA KT400 je zde
http://www.vr-zone.com/reviews/EPoX/8K9A2+/page5.htm
Printable View
Já jsem na Gigabyte 7VAX 1.1 dosáhl stabilní FSB 207Mhz
Hezká FSB na VIA KT400 je zde
http://www.vr-zone.com/reviews/EPoX/8K9A2+/page5.htm
velmi pekne, ja som na 8K3AE dostal max. 192 a hotowo. Na 226 mozem zabudnut aj s nforce2. :oops:
Ked som este testoval 8K3A tak vysledky su na 202 FSB tusim http://www.pretaktovanie.sk/article.php?sid=700. To vsak bol test a po case som tusim z neho vytrieskal 212 FSB samozrejme nestabilne - stihol som len grabnut Wincpuid. Stabilne to islo na nejakych 206-208 FSB - netusim presne.
No ja jedu stabilne na 200fsb s MSI KT3Ultra,najel sem do win i na 210 ale to uz me to uplne pos.ralo data.No max stabilni je asi tech 202 http://www.madman.borec.cz/KT3Ultra.gif ale to uz me moc nezvlada cpu na tom napeti.
Zatím jedu stabilně na 192 MHz,víc už asi nestíhají paměti :|
Ja som sa na mojej Epox 8K5A2+(KT333) dostal na FSB 216 :wink:, ale nad 210 už robila VGA blbosti(vysoké AGP/PCI), pamete v pohode 8-)
ti na vr-zone maji nějak štěsti na ty megaherze ;D
http://www.vr-zone.com/reviews/ABIT/KX7-333R/page4.htm
ja jsem dosahl na 8k9a2+ stabilne fsb 210MHz a maximum co sem se dostal do voken a projeli testy bylo 215MHz.
ja se docela bojim , aby to neposkodilo ostatni komponenty , ty vysoke frekvence....jako HDD apod. - nekde jsem o tom uz cetl thread....ja pujdu tak max do 175...
ja 192, slabe pameti, jinak s vysokym fsb ze by to nekomu zas neco odrovnalo tu tak moc ohlasu nebylo ;D, ja se odtedka bojim spis o zdroj ;D , odpalil se a vzal sebou procak a mozna i desku, to sem furt nezjistil bo nemam kde vzit procak a zdroj, tady u nas ma kazdy bobek po tom co videl co se stalo mi ;D
A to ti de stabilne?? na KT3 Ultra??? az budu mit better procak tak na Ultre 2 to votestuju taqy.... sem zvedavej...Citace:
Původně odeslal Madman
co to bylo za zdroj ?Citace:
Původně odeslal Aken
jj,stabilne ale ted sem musel trochu snizit kvuli graf.karte :evil: No co uz.Citace:
Původně odeslal Killer[SH
kolem 190 mhz pak zacina delat haluze diskovy radic
jinak ramka by zvladla vic
s tim nejlevnejsim co se dalo a 200MHz v pohode, dal uz byl AGP tearing (ale na stary grafarne, na novy ATi sem jeste nezkousel) a myslim i pametem se to uz nelibilo, obcas se zpletly v GM (jedou na nejlepsi timing jaky vubec jde).. cili v podstate mam docela stigro 8-)
Citace:
Původně odeslal Chocen
250W noname
Ja osobne na byvalej 8K3A+ som mal 211 - Prime stable len nejakych 207
Na tom Gigabytu 205 a Prime 95 jelo 1:30 minut a pak se komp resetnul.
ja sem se prime stable dostal na 190, 195 se prehrival cipset moc tak sem tam hodil 80mm fan,200 sem odpalil pameti tak je mam v reklamaci :evil:
Paměti?? Napětím nebo frekvencí??
Myslíte si,že na frekvence procáku kolem 2400Mhz a vyšší bude stačit zdroj 300W no name?Pozn.:Sestava: Procák XP2100+ (odemčenej Thoroughbred-jak jinak taky :-) ),chladič Titan D5TB,Epox 8K9A,Samsung 2*256 DDR SDRAM 333Mhz CL 2.5 ??? ??? ???
No ja mam doba 250 ale neviem co no name alebo nieco lepsie a beha to aj na 2600 ale nie prime stable okrem toho mal som proc u kamosa ten ma 350 ale asi tiez nejaky noname a to iste. :eek:
Divne no nie ???
ja stabilne na 195, pak uz tearing ako sfina...nad 200 tearing i pri bootovani a v biosu.....
No mě to jede stabilně 188,ale 190 jede taky docela slušně!!!!!!
No mě to jede stabilně 188,ale 190 jede taky docela slušně!!!!!!
Ja mam KT400 a FSB 172
Můj EPoX max. 211 MHz FSB, při 212 a výš AGP tearing už v BIOSu... Kupodivu moje shitózní paměť těch 211 MHz rozdejchá... ;D
Moja byvala deska ( MSI KT4 V ) Slapala len na 160FSB a aj to s problemami. Podla mna je MSI strasny S.H.I.T.
Podla mna bol problem v Tebe a aj je. Zamysli sa nad sebou.Citace:
Původně odeslal b3nco
Souhlasím ,že MSI neni moc dobrá značku !!! :wink:Citace:
Původně odeslal b3nco
Co furt do mna picujes :evil: :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal KeXo
myslim ze urcite je... ja sem maximalne spokojenej...!Citace:
Původně odeslal SOAD
já dám max 200 Fsb víc aňi ťuk!!!
myslim ze chtel rict, ze kdyz napises, po zkusenostech s low end modelem nejaky desky ze cela firma je sh.it tak by ses mel nad sebou zamyslet ;D ..anebo chtel rict ze neumis taktovat :lol:Citace:
Původně odeslal b3nco
jinak ale souhlasim ze MSI neni moc dobra znacka pro OC...
btw ja mam 166 a vic ani.... sem nezkousel ;D
Ja som s MSI uplne spokojny... 175FSB mi staci...
ja s ni osobne nemam ani ten nejmensi problem,proste jede jak ma :D no na OC asi neni nejlepsi ale vyjimky se najdou,ze ;DCitace:
Původně odeslal Manik
nekdo umi a nekdo kupuje Epox ;D /no flame :mweheh:Citace:
Původně odeslal Madman
JA NEMAM RAD EPOX ;D /no flame :mweheh:
A já zas nemám rád MSI!!! ;D FLAME!!!!!!! :wink:
I love Epox!!!! 8-)
Bud sa ukludnite..alebo to zamknem..mali sa tu postovat vysledky max. oc cez FSB na KT333/400 tak prosim...v danom smere nech debata pokracuje :evil:
Klid Gabo.Já to myslel jen tak ze srandy.Citace:
Původně odeslal GABO
Já mám na VIA KT 266,což sem nepatří,maximální stable FSB 148Mhz.
A když říkám stable,tak stable!
No co se týče mojeho max FSB, tak jsem dosáhnul ještě s Matroxem a Kingmaxama 333 FSB 215, teď max, asi 208 a AGP tearing jak blázen. na FSB 204 jsem se dostal do win ale spadlo to, WCPUID sshot jsem udělal akorát na 203.
Jsem v pátek totiž taktoval :) max bylo s mým tbredem 203x12,5 - tj. 2540MHz :smoke:
Jů Marty to je nádhera 2540 MHz,no prostě špička.
S tím mojím DUT3C jsem jel zatím na 210 FSB,ale to AGP/PCI 84/42 už není ono :?
Až budu mít novej board,tak to zkusím taky dostat vejš.
Myslím,že 210 je na toho mého Gigabyte celkem dost :wink:
I když to nebylo Prime stable(nemusí to být jen procákem) celkem se mi to líbí :D
No mozno ze som neni brutalny manik do OC ale taktovat urcite viem :evil: :evil: To by si mal vydiet jak mi doma fici nFORCE2Citace:
Původně odeslal Warlord
Podla mna je to moc dobra znacka, akurat ze sa uz nie tak dobre da nanich "cvicit kaskaderstvo" ako volakedy na starych K7T Turbach.Citace:
Původně odeslal SOAD
Proste dnes su uz len dobre pokim sa kupi-osadi a frci. Overclocking uz nie je ich silna stranka, ale myslim si ze mu dali smer. Ja som MSIcko donedavna mal a co sa s tym dalo robit...
Takze jedincov co tvrdia ze nieco co je dobre, ale nie zrovna na to co potrebuju (a este k tomu sa pekne vyjadruju) nemam moc v laske.Citace:
Původně odeslal b3nco
Chcel by som sa vypracovat na nadavkach...
Sak ja v pohode...ja len ze s tym nadavanim klud :). Inac MSI Turbo bola sice dobra ..ale ku dobrej doske na overclocking mala daleko...mala jeden velmi nechutny bug...
To co na VRzone dosiahli je skutocne realne.
Mne ide max 225.5Mhz FSB (v biose nastavene 226), pri 227 windows hlasi protection error.
Doska KT333 Epox 8K5A2+
http://sweb.cz/3ddama/225.5.png
Já jí teďka mám na hraní, tak uvidím :) O kterým bugu mluvíš? ten v 686B a propustnost sběrnice?Citace:
Původně odeslal GABO
Tak ja si taky prisadim. K3A+ 200 stable, ale s PCI grafarnou S3 :wink: . Vic sem netestoval, paac s MSI TI4200 se nedostanu stejne pres 190. S ni je stable 180.
Já stabilně na 200 ale s tearingem.
Malý paka co při každý příležitosti hajlujou že je něco s.h.i.t. po doslechu, tu stálý návštěvníci snad znaj a můžou je ignorovat ne?
mmch: bios mi ukazuje jinej poměr agp/pci než sandra. Sandra při fsb 185 - agp 95 / pci 45. Nevíte kdo má pravdu? :?
2Marty: myslel som na bug s pretaktovanim kde preskakovali urcite nasobice napr. po nastaveni na 9 skocilo 5 a pod....
MSI KT4V fsb stabilne na 200. Cez 200 uz nestihala pamet, grafika a disk, teda iba "zopar komponentov". hold agp/pci 80/40 je uz dost. Na inych doskach som sa dostal aj vyssie, ale ina grafika atd.. Inac slusna priepustnost. V sandre cez 2700 MB/s
Co sa tyka Epox vs MSI a pod. Chce mi niekto nahovorit, ze epox dava kvalitnejsie suciastky na dosky. Alebo pouziva lepsie serie chipsetov???
Epox je na rozdiel od MSI overclocking friendly, ide na vysoke FSB, a nema problemy typu - preskakujuce nasobice, blby IDE2 kanal atd
Epox ma lepsich inzinierov, takze ani im netreba drahe suciastky.
Je to taky o designu samotný desky, prostě zvládá bez nějakejch problémů s indukcí vysoký frekvence.. to je třeba důvod nestability u jiných, blbě navržený PCB. nebo třeba kvalita BIOSů, že ;)
No co sa tyka EPoXU nie je tiez vsetko zlato co sa blysti...napr. taka 8K9A2 je dost problemova doska...oproti mojej 8K3A/+.
Jasne je to o tom kto ma akych schopnych lusi ved len pred nedavnom o epoxe ani chyru najlepsie na tom bol ABIT.
MSI malo stale nejake problemy niezeby Epox ich nemal ale nie v takej miere.
Osobne som sa vacsinou stretol z odpalentmi MSI-ckami ;D
O ABIT a Epox som len cital ci sa dopocul
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ,Citace:
Původně odeslal b3nco
ale len ked Ti niekto odomkne procak :D :lol: ;D
Inak b3nco sorry ze zijem,
ja len ze nemam rad ked: dnes co mas doma je najvecsie MNAM a vsetci ostatny maju SHIT a ked sa za 2 mesiace toho MNAM zbavis pretoze uz mas nove MNAM, tak to stare MNAM je SHIT aj ked dobre sluzilo a bol si s tym spokojny.
Podla mna mas blby pristup k veci. :oops: Sorrac...
Moze byt aj ked ja osobne som s tym nikdy problemy nemal,Citace:
Původně odeslal GABO
ale myslel som to tak, ze MSI sa dost pricinil o to aby bol OC prijemnejsi - cez softwarove aplikacie a bios, aby sa to nemuselo robit priamo na doske prepinacmi ako volakedy za Marie Terezie (dost otravna robota - aj ked vysledky boli) :-)
no s tim OC u MSI to de se me zda z kopce,ted ta jejich nova deska nema vubec moznost zmenit nasobic,tak nevim.Asi bych si uz MSI nekoupil ale ne proto ze je spatna,ale proto ze jsou i lepsi desky :-) uz to nereste :wink:Citace:
Původně odeslal KeXo