Rozhoduju se mezi:
- LG L226WTQ-PF (da se sehnat za cca 7,4k)
- SAMSUNG 226BW (cca 7,6k)
- SAMSUNG 2232BW (cca 7,8k)
Ktery vzit a proc?:) Pripadne je neco lepsiho za podobnou cenu?
Printable View
Rozhoduju se mezi:
- LG L226WTQ-PF (da se sehnat za cca 7,4k)
- SAMSUNG 226BW (cca 7,6k)
- SAMSUNG 2232BW (cca 7,8k)
Ktery vzit a proc?:) Pripadne je neco lepsiho za podobnou cenu?
Ty dva Samsungy by měli být kromě designu v podstatě stejný. Sám plánuju koupit po vánocích levnější variantu jednoho z nich v podobě 20". Ale pokud máš možnost do toho vložit kolem 9k,-, tak bych volil HP Pavilion w2207v.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47770
http://www.zbozi.cz/?q=w2207v&maxSto...ice=&maxPrice=
tu 226ku sem tu mel ted kratce na stole, DMSN - IMHO je to dobry panel. Vice prozradi testy.
to HPčko má opravdu skvělý obraz, až jsem skoro nevěřil že to je TNko, už jenom tím že to tak z boku rychle netmavlo :)
Ja mam LG L226WTQ a jsem spokojeny.
Ale jak uz jsme se bavili, dneska bych sel do toho HP 2207v, kvuli vyskove nastavitelnosti a designu.
Take posledni dobou resim nahradu za HP 1955 protoze 1280x1024 mi zacina byt male...
premyslim nad kvalitnejsi 20" s 1680x1050
http://www.svethardware.cz/art_doc-3...50050E351.html
nebo vetsi ale mene kvalitni 22" 1680x1050
http://www.svethardware.cz/art_doc-F...B002B8A93.html
nebo nejvetsi ale horsi 24" 1920x1200
http://www.svethardware.cz/art_doc-C...C0048D717.html
kvalitni a velky si nemuzu dovolit - idealni by byla nejaka dobra 22" s 1680x1050 s VA/IPS - TNku proste moc neverim
Ok beru to.
Mam pul roku 2207v a spokojenost maximalni :) nemam vyhrady... Akorat se mi to zacina zdat male :lol:
Ahoj,
samsung hodně přikresluje barvy, ale má moc pěkný obraz. Brali jsme je do kanclu .. LG se mi obraz líbil ještě víc, ale má míň stabilní podstavec - drkneš do stolu a ještě chvilku se ti klepe celý LCD. Osobně bych šel do Samsunga.
o kterem Samsungu mluvis?
no ja se byl vcera podivat na to lg v czechcomputeru... krome toho ze to lezelo na stole - pry se postavec spatne rozdelava, tak me to moc nenadchlo, predemnou se tam dival manik na to hpecko a myslim ze z boku bylo videt lepe nez u toho lg, to se mi zdalo byt do zluta, jinak barvy jsou brutalni na vsech - prislo mi ze nejsou ani realne...
prakticky se rozhoduju mezi temi samymi modely, hm je to tezke
nevite nekdo, ktere , nebo jestli vubec nejake 22" wide panely jsou s 8-bit zpracovanim obrazu?
Myslím, že to mají nějaké modely od Eiza, ale nevím to jistě...
Zase TN technologia hodne pokrocila takze to nemusi byt az take zle. Preju dobrej kup;)
DamonCZ
a jake mas zkusenosti s tim Samsungem??
teda jestli nebude zakladateli dredu vadit kdyz se to sem napise :-)
Poofy: vis jak budes pracovat u 30" ??? budes sedet v kresle na druhy strane pokoje :)
jj, taky jsem pošilhával po 24", ale jak jsem tak četl, přišlo mi, že čas S-PVA a S-IPS tak nějak ještě nedozrál - ukrutně omezenej výběr nebo příliš vysoká cena.
Padlo na 21", ale po 14 dnech už vidím, že je to furt to samý - malinkatý :)
24tky ovšem maj buď velkou spotřebu, špatný podsvícení nebo stojej baťoh - zatím ;)
ja jsem zaexperimentoval a zkusl levnou TN 24 ku - podsviceni ma dobre hodne nestala a se spotrebou si moc hlavu nelamu ;)
jediny co me trapi jsou ty uhly no ...ale zase kdyz sedim u stolu tak vpohode
(dell e248wfp)
Nic proti, ale TN už nééé..., kdybych neměl TNko zapnutý hned vedle S-PVAčka - držím pec, ale barvy se nedaj rovnat.
To TNko je jak milionkrát vypraný v Perwollu :)
Co 8800GT a hry na 24"? Nějaká změna při tomhle rozlišení? Mě to cuká i na 21", možná bude chyba někde jinde, není čas do toho řádně zabřednout.
Na svým stole né, jen u známýho jsem koukal na nějaký HPčko - je fakt, že to vypadalo pěkně, ale zase to bylo pro změnu zrcadlo.
Ty úhly u TN mě abych řekl pravdu nikdy nevadily, ale u S-PVA je to luxus - žádný tmavnutí, když seděj dva vedle sebe... druhej nevidí vlčí mlhu apod. :)
o tomhle:
http://www.alza.cz/lcd-panel-samsung-2232bw-d81942.htm
a jeho 20" kamarad je na tom uplne stejne... ale samozrejme skvelej monitor a urcite bych ho bral, bohuzel/pro nekoho bohudik:-D/ na lcd veci vypadaji lip nez real :-)
Tak uz je doma ten LG :D Prvni jsem se lekl silenych tmavych odstinu ve filmu - misto cerne/sede byla zelena/fialova. O tom jsem ale cetl uz pred nakupem, takze to slo jednoduse opravit pres servisni menu (byl nastaveny jiny panel nez lcd skutecne ma - problem o kterem jsem cetl z jednoho fora kde to resili pul roku zpatky, nechapu jakto ze to jeste u novych kusu neopravili.) Zatim jsem nenasel zadny vadny pixel, rozdil ve velikosti je zejmena u filmu proti stare 19" lcd obrovsky, pri vetsim uhlu jde bila trochu do ruzove, s tim ale nemam problem, protoze se na monitor divam primo kdy je to ok, takze snad budu spokojeny :) Kdyby mel nekdo zajem, muzu obraz nafotit/natocit...
ja idem zase objednavat samsunga 223BW tak ked ho budem mat tiez poreferujem.
jrk: ten gif je fakt husty :-)
Zdravím, k novému hernímu kompu vybírám 22" LCD a podle recenzí mi nejlépe vyšly tyto:
1) Samsung 226BW
2) Samsung 226CW
3) HP Pavilion w2207h (verze s "v" na konci se už do ČR nedováží)
Počítač je převážně herní plus nějaký ten internet, na filmy koukám přes TV. Uvítal bych i pivota, ale to u Samsungů nehrozí :-/ U LCD Samsungu 226BW a HP w2207h mě trochu děsí podsvícení, v recenzích to vypadalo obludně, ale zase na fórech se názory na tento problém rozcházejí. Je částečně pravdou, že to bude nejspíše kusová záležitost, ale přeci jen dát 10k za LCD a být pak na sebe nasraný nechci :-) Uvítám všechny zkušenosti se zmíněnými panely.
Tiez uz dlhsiu dobu uvazujem o prechode na vacsie LCD (aspon 22") a pri hladani som narazil na LENOVO L220x. Je to novinka, ktora sa este nepredava, parametre vsak vyzeraju velmi zaujimavo (22", S-PVA panel, rozlisenie 1920x1200).
jj, to Lenovo vypadá víc než rozumně, zkušenost s ním ovšem nemám a testy jsem nikde neviděl.
Lenovo vypadá opravdu suprově, bohužel testy zatím nikde nejsou a papírových hodnot není radno se držeti. LCD potřebuju do konce roku, takže čekání na tento zázrak taky nehrozí. Nakonec se rozhodnu až na prodejně, a to mezi Samsungem 226CW a HP 2207h - který bude vizuálně lepší. Takže uvidíme co a jak a následně poreferuju.
Až uvidíš HP w2207, budeš mít jasno který monitor koupíš. Věř mi. ;)
Stavel jsem pro znamou pc s hodne omezenym rozpoctem - a jako monitor jsem koupil ACER 22''TFT X223W http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=68761 zrovna ho v ten tyden meli v akci za 5600,- s DPH.
Ma sice jen VGA vstup - ale mile mne prekvapil kvalitou obrazu,( a i designem)
Takze pomer cena/vykon dobry.
Fakt, nekecam :) ostatne jsem to mohl porovnat se Samsungem pres DVI, ktery mam vedle.
Ostatne stejnak u TNT technologie clovek nemuze ocekavat zadne verne podani barev...
Jinak pro tu znamou to bude rozhodne pokrok vuci jejimu staremu 17ti palcovemu repasu... (on to byl upgrade pc s limitem 16 tisic (vcetne laserove tiskarny), kdy ze stareho pc se pouzije jen DVD vypalovacka, a to pak clovek musi opravdu delat kompromisy, stovka sem, stovka tam, a je razem rozdil 3 tisice jen to fikne....
Jinak jak uz myslim padlo v diskuzi u monitoru, VGA signal je hodne zavisly na technicke kvalite graficke karty. V tomto pripade sapphire 2600pro s ddr3.
Ano to zajiste. Stejne bych ale uz nic bez DVI nekupoval. To mela pozadavek na 22" a jeste k tomu sirokouhly? Asi to ma pani na sledovani filmu a hry, tam to je dejme tomu jedno.
A co nove LG,videl jsem jedno v softcomu a mnelo skvely pozorovaci uhly,a navic ted jeste uvedli novy model.Videl jsem zive i HP ale myslim si ze uz ted bude LG lepsi.
Kluci jak to tak čtu tak jste trošku jinde :). Jám mám nějaký Neovo 17" starý tři roky a taky žijo a vcelku v pohodě ale upgrade to opravdu chce :).
Já osobně jsem viděl a hral sem crysis na tom samsungu 2232BW a super, na 80% do něj na novej rok pujdu, ještě se podívám někde po těch HP, ale tenhle samsung je fakt super designem, lesklim displayem to me oslovuje to se mi libi a vubec :).
Ja prave si taky chci koupit novy monitor a vaham mezi
LG 22" L225WT-BF
Samsung 22" SM 223BW
LG 22" L226WT
a
ASUS 22" VW222U černý
Proste v cene 6500-7000. Jako na potvoru posledni dobou nejsou nikde zadny novy recenze na monitory (ze by Vanocni marketinkove duvody?)
(ten Acer bych si taky sam pro sebe nekoupil, a prave proto jsem byl celkem mile prekvapen)
Myslíte, že se vyplatí připlatit těch 500,- až 1000,- za 22ku oproti 20ce?
Plánuju koupit Samsung 20" SM 2032BW, ale furt váhám ještě nad nějakou 22kou, ale nechce se mi do toho dávat víc než těch 6500,- až 7000,-...
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4000J000000ENN
Za mne osobne je proste to rozliseni na 20" moc velky. Jednu sirokouhlou 20" mam doma (teda manzelka). A musel jsem ji tam dat Firefox 3.0 betaverzi, aby si to mohla zoomovat. (ale stejnak repta, ze ty obrazky jsou takovy nehezky). Stejne tak jsem musel nastavovat fonty v systemu na 125DPI a proste je kolem toho vic delani. A sirokouhla 19ka je zase moc uzka.
Takze z meho pohledu jit but do obyc (4:3) 19 cky, nebo sirokouhle 22. A ono to cenove neni zase az takovy rozdil. (v sekci monitoru byl takovy pekny odkaz na obrazek porovnani kolik ktera obrazovka zabira plochu.)
Samsung 226BW spokojenost vysoka. Ale uz mi to zase pripada maly, to je nejaky divny, ne? :)
Jak je to s hraním na 22" a 24" na menší rozlyšení třeba 1280xněco, je lepší zmenšit detaily ve hře a jet na maximální rozlyšení nebo i menší rozlyšení je dobré?
Je to dost subjektivní samozřejmě ale nějak nevim, já zas tolik možností nemam to někde videt :).
OT: Rozlyšení... To se fakt nedalo :)...
Jinak já se byl dneska kouknout u kamoše na na ten Samsung 20" SM 2032BW a asi do něj půjdu za ty prachy + si udělám radost ještě něčím jiným :).
zalezi jak kterej monitor zvladne interpolaci - urcite je lepsi pouzivat nativni rozliseni. Zatim sem hral vsechno na 1920x1200 az mimo RBR a Aquaria kde to neslo tak v 1280x1024 a 1600x1200 takze i zmeneny pomery stran a i tak to u techto her bylo snesitelne..
ja mam ted chvili a uz mi taky 24" prijde malo :) takze je to normalni
Tak pokud to pujde dobře tak si pujdu v pátek pro Samsung 22" 2232BW , máma dostala pod stromeček ten samej ale 20" s TV tunerem a ma to do kuchyne na televizku a dvd kdyz vari :) a super, ten design me opravdu oslovuje a uz se na nej fakt tesim :).
:D Cau , takze ja som si kupil domov SAMSUNG 22" 226CW . V praci mam LG 24" L245WP-BN . Aj jeden aj druhý je super. Skusal som rozne LCD kedze pracujem v IT , ale po 3 mesiacoch uchylneho skusania som skoncil pri tychto. Inak 226BW a 226CW je fakt velky rozdiel !!!! Ja odporucam na 22 SAMSUNG a na 24" LG ale 245 a nie lacnejsiu 246ku. pred tym som mal doma DELL 17" a uz pred 3 rokmi mal 1000:1 a mam pocit , ze skutocnych 1000: anie ako teraz :mad:
na
http://www.svethardware.cz/art_doc-3...40036D3B8.html
je ted recenze na LG - L226WTQ.
Zda se, ze to je celkem dobry kompromis - ideal na domaci hrani..