Zdar
Nemate nekdo zkusenosti s novym chladicem: Cooler Master CP5-7JDIB-0L (viz. http://www.coolermaster.com/products...-7jdib-0l.html)
Na hlucnost prdim jde mi hlavne o vykon. 8)
Diky
Printable View
Zdar
Nemate nekdo zkusenosti s novym chladicem: Cooler Master CP5-7JDIB-0L (viz. http://www.coolermaster.com/products...-7jdib-0l.html)
Na hlucnost prdim jde mi hlavne o vykon. 8)
Diky
Slušnej. Uchladí XP1800+@XP2100+. Ale doporučil bych větší větrák, protože ten původní nevyužívá potenciál pasivu na max. S 80mm větrákem by uchladil i XP2600+ naprosto v pohodě
Dneska jsem jej objednal...
TO: Sam Hawkens - az ho budeš mít tak sem prosímtě hoď nějaký výsledky, taky bych ho chtěl
kolik stoji ?
ten pasiv mi prijde dost zmrsenej ... myslim ze kdyby tu med zapustily do pasivu , bude to lepsi
to Sam Hawkens: Ok dej potom vedet su dost zvedavy.
vypada dost dobre :-)
Zrovna si ho prohlizim na strankach Czechcomputer, asi do nej pudu, dam tam nakej lepsi vetracek a bude v pohode.
Myslite, ze klasicky 8cm vetrak je lepsi nez vetrak na tom CoolerMasteru ???
No, vzhledem k tomu, ze ma 22,2 CFM takly kdyz se tam da obyc. SUNON, tak to bude chladit vo dost lip.Citace:
Původně odeslal DAM
Jestli koukas hlavne na vykon, tak ses na spatny adrese. Coolermaster ma TICHY chladice s dobrym vykonem, ale nic svetobornyho to neni. Sezen si nejakej celomedenej pasiv a foukej na to nejakym hovadem :-D
A co rikate na tento CoolerMaster HHC-001 v LEVI ho maji za 1500 bez DPH.
http://www.coolermaster.com.hk/en/pr...r/hhc-001.html
Vypada dost dobre a dival jsem se na testy a nedopadl vubec spatne (viz.http://www.bit-tech.net/review/70/1) porazi zde GlobalWin CAK-II-38 a dokonce i Swiftecha :o
Co vy na to?
Tak sem si ho prines domu. Pasiv je slusnej, asi 26 zeber, na medi trochu pasty, ale de v poho dolu. Vetrak neni skoro slyšet (v sandre ukazuje 2400 otacek), ale zarověn skoro nefouka. Az si na nej dam naky (?hovado?) tak bude chladit fakt slusne. Vypada bezva, sice sem ho este nedaval na procik, ale snad bude dobrej. teda jak tak este koukam, tak by snes este trochu dolapovat pasiv.
jo, neni spatnej, ale ja osobne bych za tu cenu uvazoval spis o Volcanu 7+Citace:
Původně odeslal DAM
Zdar
to Kebrdle:
1. Ja jsem muj CoolerMaster lestil Silichromem. Cim to budes lapovat ty? A co to je vlastne lapovani ??? Diky
2. No Volcano 7+, to si myslim, ze ten CoolerMaster HHC-001 je lepsi.
1. lapovat - vemes jemny smirglpapiry zacnes nakou 400 a cim dal jemnejsi, docilis toho, ze se ti pasiv zespod bude lesknout jako zrcadlo. Jiank pokud by si chtel nak lip vysvetlit tak se zeptej Visbyho - ten je na to expert ;DCitace:
Původně odeslal DAM
2. Ja osobne nevim co je lepsi, ale spis mi 1500,- bez DPH pride uz docela dost.
No, tak jsem ho konecne taky nandal. Srovnani s DP5-7H53F-0L:
1.) vetsi pasiv + medena desticka (zajimalo by me,jak kvalitni je spojeni medi a hliniku
2.) ventilator na prvni pohled stejny, u DP5 se vsak tocil cca 3200 otacek, nyni cca 2800 otacek
3.) teplota zhruba stejna
Vazne by stalo zato nahodit rachlejsi ventilator :-o
Tak uz ten OLkovj mam namontovanej. Fakt dost dobrej. V klidu tak kolem 40st C, pri taktovani vyleze ma 50st C, ale to ticho, kdyz porovnam s D5TB jeto jako rozdil mezi 486 a aspon tak D750.... 8-)
Kolik mas otacek?
+- 2400 otacek, zrovna mam 41 stupnu :wink:
Mel jsem objednany Volcano 7+ ale nebylo na sklade, tak jsem si priplatil asi 200 (mam to po znamosti) a nechal si dovest HCC-001. Jako je to super chladic. na mem XP 1600+ @ 2000+ mam pri zatezi 45C (bez zateze pod 40C)
link je takto
http://www.coolermaster.com/products...-7jd1b-0l.html
medeny rozvadec je sroubovany a asi podpastovany,
zajimalo by mne porovnani s TAISOL CGK 760092 Cu,
ten velmi pekne vlozen medeny rozvadec, ale stoji 700,-
http://www.taisol.com/cgk760002.html (sehnatelny u nas)
Myslíte že se vyplatí přechod z CM DP5-7H53F-01 na CM CP5-7JD1B-0L. Asi nějak velký rozdíl to nebude, ale kdyby alespoň o pár stupňů vic uchladil než ten CM DP5-7H53F-01 tak by to bylo super. Nejlepší by asi byl Tt Volcano 7+ ale těch prachů co stojí :evil: :evil:
Dle mych zkusenosti (vyse) nevyplati - je to otazka vetraku. Spise bych tedy doporucil viceotackovy ventilator...asi s tim taky poexperimentuju.
A co ta měděná destička. Ta ničemu nepomůže ??? I ta pasivní část je o něco větší než u DP5-7H53F-01 .Citace:
Původně odeslal Sam Hawkens
Bohuzel uz nemam puvodni ventilator, objektivni porovnani potrebuje, aby se oba tocily stejne rychle, jak jsem vyse poznamenal, ten novy se toci o 400 otacek mene...
Technologicky je lapovani dokoncovaci proces,kdy se nanese pasta s velmi malickymi brusnymi casteckami v ty paste na povrch obrobku a pak se o sebe trou 2 plochy,jedna opracovavana a druha lapovaci/taky opracovavana.Dosahuje se tim asi nejmensi drsnosti povrchu co jde spolu s lestenim....Jak se to dela v malem na chladice,zas uz moc nevim,ale princip bude podobnej ;)
Teď sem si ho přines domu a nevěřim svejm očím :o
Ta měděná destička rozhodně potřebuje dost vylapovat... humáč největší... no dobrá inu nasadil sem... a IDLE mám 50°C !!!!!!!!!
s modovanym D5TB na 7V mám 43°C fakt tomu nerozumim, ale mám pocit že že to bude tim že tam sou ty šrouby na měděnou destičku a nedolíhá to celou plochou na heatspreader...
no, ja mam opacny zkusenosti. Ac priznavam, ze vylapovat by ho to chtelo. Ja mam ted na XP1600+ a mam pod 40 stupnu, chladic vlaznej, v case bezej 2 vetraky 92 na 127 bodu z 255 (reg. od Helia). S D5TB na TB 1,2 a 16 vetrakama na 7V sem mel pres 45 as pasiv hodne moc teplej...Citace:
Původně odeslal Oranger
pasiv mám NAPROSTO ledovej...
Tenhle chladič tak na AMD, na Tualatina je díky šroubům naprosto nevhodnej... asi se vrátim zpět k D5TB s 80mm 5lopatkovym větrákem
Tak Vám nevim. Mám XP 1700+ a chladič JustCooler 2000. Teplota full 68°C.
S D5TB je teplota cca 60°C. (v jiný desce 51°C, ta moje ukazuje nějak moc Epox 8K3AE)
Váhám jestli je lepší tenhle Coolermaster nebo Spire
A taky by mě zajímalo, jestli je ten Coolermaster výkonnější než D5TB.
Co myslíte (znáte někdo ten Spire)
ten chladič ( CM ) určitě NENI výkonnější než D5TBCitace:
Původně odeslal Jan.Ko
Teť nevím do čeho mám jít jestli CM CP5-7JD1B-0L nebo ten SPIRE nebo co ja už fakt nevim. :-( ??? :evil: Potřebuju něco lepšího než CM DP5-7H53F-01.
Citace:
Původně odeslal Adrenix
No teď sem si s tim docela dost dlouho hrál a tímto i děkuju DeeKayovi za jeho odbornou konzultaci po ICQ... pokud máš AMD tak ho vem za tu cenu je super. U mě je problém s dosedánim tý mědi na IHS. AMD má menší plochu tak to pujde lépe... jinak už sem to částečně vyřešil, mám 45°C IDLE ve win2K BURN mám 50°C, bohužel na tyhle teploty bych se chtěl dostat i po přetaktování a to si myslim že bude těžký. CP5-7JDIB-0L doporučuju na AMD...
Ten Spire, o kterym je řeč maj ve výkonější variantě (M3 místo L3) za lepší prachy na sirius.cz, myslim, že je to pohádková cena za takovej chladič. Stojí tam 341,- s dphCitace:
Původně odeslal Adrenix
Ten Spire je vážně zajímavej. Testovali ho na pctunig (ten slabší L3). Bohužel neuvedli teplotu okolí.
Má ho někdo?
Taky bych raději ten výkonější. A ta cena na sirius.cz je 381 s DPH.
Kde se da sehnat ten SPIRE, nejlpis negde v Praze?? Je lepsi nez CM CP5-7JD1B-0L ?? Diky
Tram č. 10, 5, 25, zastávka Ke Stírce nebo Okrouhlická. Sirius.cz, 381,- s dphCitace:
Původně odeslal Kebrdle
diky :wink:Citace:
Původně odeslal BDs
daval nekdo z vas na ten CM vetsi vetrak, chtel bych tam hodit 80*80*25 ale nevim jak? existuje na to redukce, podle me titan s 3000 otacek bude urcite stacit :roll:
Tak sem tam nahodil Sunon 8*8, parametry nevim, ale je to jeden z tech vykonnejsich... no, teplota je misto 43, 39 stupnu, este nevim jak se to bude chovat pri zatezi a pri taktovani...Citace:
Původně odeslal samon
Tak otestovano, na XP 1600+@2200+ 1,9V je v klidu 43 (priblize sejny teplota jako s tim 7cm vetrakem, ale na 1600+ 1,75V) a pri zatezi to leze mezi 47-48 stupnu.
a poradis jaks tam daval ten vetrak?
CM maji novy chladic, vypada perfektne:
http://www.coolermaster.com.hk/en/pr...r/hac-v81.html
me by zajimalo kdo v praze prodava retail produkty od CM, vsude jsou jen ty obyc. (standard products).
Citace:
Původně odeslal samon
no, do ty osmicky sem dal takovy hodnou dlouhy srouby, akorat to vyjde, ze jsou to tesne vedle sten chladice, pak sem tam navlik takovy ty veci z Merkura (takovej ten dutej valec se sroubkem, na utahovani co se daval treba na osy atd.) tak sem to narazil na ty sroubky a utah. Ale je to vazne docela rozdil, prirovnal bych to asi takhle: jaky byly teploty na netaktovanym sou ted na nataktovanym se zvysenou voltazi na 1,9V. Jedinej problem je, ze se zvednul docela dost hluk :?
Tenje FAKT pěknej, docela by to chtělo někde zjistit cenu...Citace:
Původně odeslal samon
Citace:
Původně odeslal Kebrdle
Asi Vas budu muset zklamat, ale ja si ho taky objednal ze sirius.cz a v jine sekci mi rekli, ze uz ho tam nemaj a asi uz mit nebudou.
To ze uz ho tam mozna mit nebudou jsem ti rikal ja :wink: . Ja myslim, ze se vsichni radi spokojime s tou slabsi variantou...Citace:
Původně odeslal MustaF
Chlapy, když si zítra najdu čas, zkusím dát na FalconRock L3 ventilátor z D5TB, který má cca 3100ot/min. 28CFM Spire/38CFM Titan. Uvidíme jaký vliv to bude mít na teplotu.
Tak uz mam ten Spire neco L3, moc hezky zpracovanejm, jemny zebrovani, vyborne vylestenej. Ale teploty sou temer shodny s CM-OL, cekal sem to teda lepsi, uz jenom kvuli tomu jak ten CM byl blbe vylapovanej a tenhle tak dobre. Jinak tichej je dost. Jestli se nekdo rozhoduje mezi temahle dvema, tak berte ten SPIRE, a je taky levnejsi :wink: Jinak spona sla naprosto v pohode.... 8-)
Podle mých zkušeností je ten coolermaster tižší - je vlastně tak tichý že o něm nevím ani při otevřeném casu hned vedle mně. Ze začátku jsem pořád nakukoval dovnitř jestli vůbec jede ;D ;D ;D .Co se týče rozdílu teplot je spire o malinko lepší.
Uz mam taky L3. Jeste sem nemel moznost otestovat ho, ale zpracovani je fakt dobry...vypadá poctive
Poviem ti clovece, je to brak.Totalny brak, za ktorym sa vsetci idu zblaznit.
Ver viem co pisem
Citace:
Původně odeslal Oranger
mozes to objasnit ... ??? :roll: