Skusal som uz v biose snad vsetko, je to teda v biose alebo nejakym jumperom?
Prosim help.
Printable View
Skusal som uz v biose snad vsetko, je to teda v biose alebo nejakym jumperom?
Prosim help.
Zkus vypnout Power ON mouse move v BIOSu, pokud nepomůže, vypínej kompl ze zásuvky(nebo prodlužka s vypínačem nebo časový spínač ;D ), je to běžné na ATX zdrojích.
Hm,4-zasuvka je zahrabana pod stolom, takto to nepojde, pohladam to este v biose, no take nieco by som si bol hadam vsimol ako prve... :-|
kup si zdroj s vypinacem me to taky dela ale to me uz nesere
spis si kup novou mys.... :)
A todle se tady uz resilo, zkus pohledat starsi thready
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...t=intellimouse
Vsetko som uz precital, nevyriesilo sa to tam ...
Mys je nova a zdroj ma vypinac, no kto polezie 3x denne pod stol?
a jakou mas vlastne mys ? A proc ti to tak vadi ? Pokud je to nejaka normalni mys a neoslnuje okoli, tak je uplne jedno, ze porad sviti...Citace:
Původně odeslal Axel
kdo??no TY ;D :lol: 8-) ne ted vazne,me to taky sere uz jsem taky zkousel vselicos v biosu a uplne k nicemu ??? :evil: uz jsem se stim smiril ze to musim vypinat rucne,ale ma to zase jednu vyhodu :arrow: nezacne sam od sebe horet :D to se pry uz x krat ve svete stalo ;D
horiaca krysa?
ne,zdroj :lol: a pak cele PC a pak cely byt a pamatuju ze pred casem menily urcite zdroje ktere obcas horely,ale to je mimo nasi diskuzi trosku jsem odbocil
Tohle dělá mýmu kámošovi na starym celeronu.. :eek:
Ja mám tiež na predlžovačke vypínač... Je to lepšie, aspoň mám istotu, že je to naozaj vypnuté a nežerie to elektrinu... A naraz vypnem aj monitor, aj repráky, aj tlačku...
2 Axel: NIč v zlom, ale prečo by si mal liezť 3x denne pod stôl? :?: Zapnúť, vypnúť a tretíkrát prečo? :wink:
Podla mna ta predlzovacka nieje zly napad pre tych ktory rano zapnu a vecer vypnu komp + prisl.
Problem so svietiacou myskou vyriesis kupou mysky na usb. U mna to funguje.
TO All ja mam ako v popise uz uvedene UPS takze to vypinam tak aspon mi to nezerie prud a nemusim vypinat monitor.
Ale mam este otazku kamos nieco cital ze kom by sa nemal vypinat zo zasuvky ze nieco kvoli biosu teda baterke ze sa vybija.....a blablabla..... ??? ??? ???
Co je na tom pravdy. :?:
Mam este jednu otazku pred tymto kompom som mal ABIT BE6-II tam sa dal kom zapnut cez heslo ja som si navolil jednu klavesu a fachalo to v pohode.
Na tejto doske sa to da nastavit tiez ale do pekla preco to nefunguje skusal som uz vesetko, nastaveie SO1 alebo take nieco tam je ako default profil.
Jednu vec este nie mam redukciu z DIN na PS/2 moze to byt tym ??? :?:
S tym vybijanim baterky: ak zapnes kompa aspon raz za tyzden a nemas tam baterku z hodiniek svojho prastareho otca, tak no problem.
Tá baterka by tam mala byť iba kvôli CMOSke, ak sa nemýlim... A určite by vydržala aj hádam rok bez zapnutia - ale načo by bol potom taký komp? :?:
Mohol by som to testnúť. Vo worku máme jeden nepoužívaný komp, už pol roka nebol zapnutý, stará 233ka, za pol roka by sa uvidelo, či to neičo urobí...
BTW, mám taký vodojem, že tá baterka nie je dobíjateľná, takže je to asi jedno, či je komp zapnutý, alebo nie...
Moja ma napis Li-ION a to su tusim dobijatelne baterky
Baterka vo všeobecnosti by nemala byť dobíjateľná... Dobíjateľné sú akumulátory... :?: Ale asi sa zaužívalo: baterka=akumulátor. Alebo je to to isté a mýlim sa ja... :idea:Citace:
Původně odeslal Axel
Inak LI-ION je len o tom, z čoho je zložená...
Takze ja sice niesom elektrikar ale baterka nieje a nikdy nebude dobijatelna
2. dobijatelne su len akumulatory
3. k tomu zlobeniu je to akumulatory boli najprv teraz mam na mysli tuzkove a nie nejake ine Ni-Cd, Ni-MH, a teraz plno inych a nedzi nimi aj Li-ON - pri tejto poslednej som si nie celkom isty ci je su aj baterky s takim zlozenim, lebo v mobile mam LI-ON a to samozrejme akumulator.
Dobre, chapem rozdiel medzi akumulatorom a baterkou, no akosi sa zauzival aj pojem baterka do auta a pritom je to akumulator.
Podla mobilu som takisto sudil, ze Li-Ion su nabijatelne do telefonu, takze by mohla byt aj v pocitaci a fakt neviem, ci sa vyrabaju aj jednorazovky.
No ale nejako sme odbocili, chcel som vediet, co s tou krysou.
Bude Ti svieti, pokial si nekupis potkana na usb.
Alebo UPS coz nieje investicia do mrtva alebo popripade rozvodku na stol alebo len vypinac si vyved na stol a mas to v pohode
no a co kdyz mam pocitac nastaveny na zapinani v urcity cas ? To abych si pak nedej boze koupil i tu kravinu do zasuvky ktera umoznuje zapnuti v danou hodinu = investice jako krava - to radeji kvalitnu USB mysku ;DCitace:
Původně odeslal ManDark
teoreticku by mohlo jit sehnat redukci PS2 na USB (opacna existuje...)
Redukcia s PS2 na USB je totalna somarina. Naco je to dobre robit redukciu s pomalsieho systemu na rychlejsi. Ved Ti to aj tak pobezi pomalsie. A navyse som to este nikde nevidel.
Tak taku redukciu by som takisto naozaj rad videl...
ja jen, ze by mu to mohlo vyresit ten jeho problem. jinak doporucju, aby si koupil logitech b69 za 500-600kc (USB). Je to fakt krysa v pohode....
Ako to myslis v urcity cas ako sa da nastavit komp aby sa mi zapol o polnoci alebo kedy chcem ked je vypnuty (samozrejme v sieti).Citace:
Původně odeslal Petrt
Tomu som nejak nepochopil.
Ale to UPS je aj tak super kvoli nestabilite sieti a vypadku prudu par krat sa mi to stalo ;D ;D.
Len skoda ze nemam 500 len 300 ta nema komunikacny port uz som rozmyslal ze ho rozoberiem a pozriem ci tam nechyba len konektor alebo nejake podobne veci co by isli dprobit :idea: :idea:
Pocitac sa normalne zapina v nastaveny cas v biose, to ma snad uz kazda nova doska...
Niekde ide nastavit cas a den v tyzdni, inde den mesiaca,...
Citace:
Původně odeslal Axel
umi to i nase deska EPOX 8K9A ?
zizi
Pokial som dobre pozeral, je tam nastavenie casu a dna v mesiaci, v ktory sa ma spustit...
ano, dival jsi se dobre...prez ztisenim jsem si jej zapinal kazdy den rano nez vstanu-tedka uz to nema zase na nejakou dobu smysl :)Citace:
Původně odeslal Axel
Tak to akosi som este neskusal a netrebalo mi to ale clovek sa stale uci.
A kedze mam UPS je to aj tak na houbi jedine zebysom ho nechal zapnute :idea: