-
Gigabyte GA-P35-DS3R - Intel P35
mam desku Gigabyte GA-P35-DS3R - Intel P35 s procesorem E2140.. nedavno jsem to slozil dohromady a chtel nataktovat.misto taktu okolo 2.4 ghz - 2.6 ghz jsem se dostal na podtaktovanou hodnotu 1200 ghz :D .. nevite jestli neni na tehle desce neco jako bylo u AMD coolnquit.. pri nahledu do cpu-z vidim jak mi lita delicka z 8 na 6 tudiz z 1600 na 1200 ghz.za kazdou radu dekuji:D
-
Re: Gigabyte GA-P35-DS3R - Intel P35
Samozrejme - EIST se to jmenuje.
-
Samozrejme ze se jedna o setrici funkce na podtaktovani procesoru EIST a C1E. Pokud chces taktovat tak je v biosu vypni. Hlavne si prosimte nejdriv nez neco zacnes taktovat a ptat se poradne precti prislusne temata !!!
-
cus,
mam problem,kdyz je kompl vyply,treba pres noc a zapnu ho,tak se aspon 3-5x restartuje nez najede do XPcek..pak az najede,tak je vsechno OK,stabilni,nekolik hodin projete Prime95 a teploty max do 62stupnu a nez se zase na delsi dobu nevypne,tak najizdi do XP hned na poprve..je taktly z 2,33 na 3Ghz mam obyc A-DATA 800Mhz a jedou na 860Mhz, neni to moc?kdyz je to ale prime stable..?co by to mohlo zpusobovat?pomuze flashnuti biosu?
mam desku GA P35-DS3L
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
cus,
mam problem,kdyz je kompl vyply,treba pres noc a zapnu ho,tak se aspon 3-5x restartuje nez najede do XPcek..pak az najede,tak je vsechno OK,stabilni,nekolik hodin projete Prime95 a teploty max do 62stupnu a nez se zase na delsi dobu nevypne,tak najizdi do XP hned na poprve..je taktly z 2,33 na 3Ghz mam obyc A-DATA 800Mhz a jedou na 860Mhz, neni to moc?kdyz je to ale prime stable..?co by to mohlo zpusobovat?pomuze flashnuti biosu?
mam desku GA P35-DS3L
Dej všechno na default (bez OC) a zkus to. Pak napiš jestli to blbne furt. Tímhle by jsme možná mohli vyloučit HW příčinu ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
cus,
mam desku GA P35-DS3L
Ako pise kolega Patrez, najprv skus vsetko na default.
Potom si skus najprv CPU, ci vobec 3GHz na def. voltazi utiahne - RAM nastav tak, aby sla max 800 Mhz (efekt.).
Az si budes isty ze problem nie je v pretaktovanom CPU, tak zacni skusat RAM.
CPU takt zmensi a pohraj sa s RAMKOU. Az zistis ako sa tymto komponentom dari co sa OC tyka, tak pretaktuj oba sucasne.
Skusat to tak, ze pretaktovavaju sucasne kopec veci takym "naslepo" stylom prinasa neraz dost problemov...
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Ako pise kolega Patrez, najprv skus vsetko na default.
Potom si skus najprv CPU, ci vobec 3GHz na def. voltazi utiahne - RAM nastav tak, aby sla max 800 Mhz (efekt.).
Az si budes isty ze problem nie je v pretaktovanom CPU, tak zacni skusat RAM.
CPU takt zmensi a pohraj sa s RAMKOU. Az zistis ako sa tymto komponentom dari co sa OC tyka, tak pretaktuj oba sucasne.
Skusat to tak, ze pretaktovavaju sucasne kopec veci takym "naslepo" stylom prinasa neraz dost problemov...
jak prijdu domu,tak to dam na default a uvidim..
2Janikbanik: Takhle jsem presne postupoval!!a dostal jsem se tam kde jsem ted..jestli sis necetl,tak je to prime stabel nekolik hodin a teplota do 62stupnu..kompl je stabilni i pri hrach v konech proste porad..jen kdyz ho vypnu treba na noc a pak zapnu,tak nez najede do XP tak se parkrat resetne,ale jak najede,tak je zase vsechno stabilni a kdyz ho pak nekdy v prubehu dne resetnu,tak uz najizdi hned napoprve!!co se tyce taktovani,tak vzdycky postupuju po krocich!!akorat mne nikdy nenapadlo na nejakou dobu vypnout PC uplne..dela to proste jenom po prvnim spusteni..
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
jak prijdu domu,tak to dam na default a uvidim..
2Janikbanik: Takhle jsem presne postupoval!!a dostal jsem se tam kde jsem ted..jestli sis necetl,tak je to prime stabel nekolik hodin a teplota do 62stupnu..kompl je stabilni i pri hrach v konech proste porad..jen kdyz ho vypnu treba na noc a pak zapnu,tak nez najede do XP tak se parkrat resetne,ale jak najede,tak je zase vsechno stabilni a kdyz ho pak nekdy v prubehu dne resetnu,tak uz najizdi hned napoprve!!co se tyce taktovani,tak vzdycky postupuju po krocich!!akorat mne nikdy nenapadlo na nejakou dobu vypnout PC uplne..dela to proste jenom po prvnim spusteni..
hmm, mne restarty blbly skor tie za "tepla" - presne opacne nez Tvoje "za studena". Ja sice p35 chipset nemam, ale skus pridat voltaz NB o 1 stupen, mozno sa nejaka zmena dostavi.
Inak tym flashom biosu clovek obycajne nic nepokazi, najma ak si zazalohujes ten stary - pre istotu :-)
-
Viděl bych to tak že na 15% to dělá BIOS - po přeflešování se uvidí ;)
na 5% možná načatej disk ( něco podobného mi dělal komp v práci cca před 2 měsícema a reklamace disku to vyřešila, ale je fakt že se to čas od času svévolně resetlo při normálním běhu systému).
Na 10% nakoplej systém, v tom případě format a reinstal.
Na zbylá procenta zbývá nízké napětí (viz. Janikbanik) a nebo nějaké jiné neduhy.
-
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Viděl bych to tak že na 15% to dělá BIOS - po přeflešování se uvidí ;)
na 5% možná načatej disk ( něco podobného mi dělal komp v práci cca před 2 měsícema a reklamace disku to vyřešila, ale je fakt že se to čas od času svévolně resetlo při normálním běhu systému).
Na 10% nakoplej systém, v tom případě format a reinstal.
Na zbylá procenta zbývá nízké napětí (viz. Janikbanik) a nebo nějaké jiné neduhy.
no tak disk a vsechny komponenty jsou max 3tydny stare,takze myslim,ze disk by mel byt OK..format a reinstal systemu uz probehl..ale mam takovy pocit,ze prvni tyden to nedelalo,ale to si nejsem prilis jisty,protoze to jel kompl skoro 24hod denne..:)jak prijdu domu,tak to zkusim nejdriv co to dela pri defaultnich hodnotach a pak se uvidi..kazdopadne flash biosu asi probehne..:)vsem thx za typy a rady!jak budu doma,dam vedet, jak to dopadlo..:)
edit: delalo to i pri behu systemu,ze se to nekdy svevolne resetlo,ale to bylo snad zpusobene zapnutim C1E a EIST nebo jak se to presne jmenuje,kdy se snizil nasobic na 6x a napeti na 1,2V ale frekvence CPU byla 2,5Ghz..po vypnuti techto funkci uz byl system i v klidu stabilni..
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
no tak disk a vsechny komponenty jsou max 3tydny stare,takze myslim,ze disk by mel byt OK..format a reinstal systemu uz probehl..ale mam takovy pocit,ze prvni tyden to nedelalo,ale to si nejsem prilis jisty,protoze to jel kompl skoro 24hod denne..:)jak prijdu domu,tak to zkusim nejdriv co to dela pri defaultnich hodnotach a pak se uvidi..kazdopadne flash biosu asi probehne..:)vsem thx za typy a rady!jak budu doma,dam vedet, jak to dopadlo..:)
edit: delalo to i pri behu systemu,ze se to nekdy svevolne resetlo,ale to bylo snad zpusobene zapnutim C1E a EIST nebo jak se to presne jmenuje,kdy se snizil nasobic na 6x a napeti na 1,2V ale frekvence CPU byla 2,5Ghz..po vypnuti techto funkci uz byl system i v klidu stabilni..
Na stáří disku nezáleží ;) i nový disk může odejít třeba po 2 dnech ;) Nějakej špatnej kousek a hned je zaděláno ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Na stáří disku nezáleží ;) i nový disk může odejít třeba po 2 dnech ;) Nějakej špatnej kousek a hned je zaděláno ;)
no tak to vypada,ze pri defaultnich taktech to nedela...pak jsem nastavil FSB na 400Mhz tudis CPU jede na 2,8Ghz a ramky jedou na 800Mhz jenze ted kdyz budu zvedat FSB,tak se budou zvedat i ramky a stejne nepoznam jestli nestiha CPU nebo ramky...:)
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
no tak to vypada,ze pri defaultnich taktech to nedela...pak jsem nastavil FSB na 400Mhz tudis CPU jede na 2,8Ghz a ramky jedou na 800Mhz jenze ted kdyz budu zvedat FSB,tak se budou zvedat i ramky a stejne nepoznam jestli nestiha CPU nebo ramky...:)
Inak DDR 800 maju malokedy OC limit prave na 800 Mhz. Ramkam mozes zhorsit casovanie a pridat voltaz.
Zisti najprv OC moznosti CPU a az potom RAM (ale opacne).
Na zaver , az budes vediet moznosti oboch si nastavis kombinaciu optimalnych frekvencii + voltazi hotovo.
-
Stavel jsem kompa s GA-P35-DS3L a fungovala "celych 2 dny" :mad:
Komp se restartoval uprostred hry, a uz nenajely Win (poskozene soubory).
Druhy den to zahlasilo neco o BIOSu a zaclo ho to hledat na disku. Potom deska samovolne umrela vicemene uplne, ted staci zapnout pocitac, cele se to 5 min zapina a vypina aby se to posleze kouslo na te uvodni obrazovce. Sice tam je inzerovana moznost pomoci F9 pustit jakysi Qflash, ale PS/2 klavesnice nefunguje (to by mel resit BIOS F5 :rolleyes:), USB pochopitelne take ne. Dost me prekvapilo, ze deska muze takto svevolne umrit, pritom s BIOSem nebo jeho flashovanim se nic nedelalo. A z komentaru na netu to u desek Gigabyte rozhodne neni ojedinela zalezitost - to ze se samovolne posere BIOS. Njn, holt reklamace a modleni se, aby to dalsi neprovedla take.
EDIT: Tak po hodinovem laborovani sem zjistil, ze to bylo ramkama !! :rolleyes::oops: Neni to poprve co smysim o problemech C2D s 1024MB ADATA 800MHz DDR2, takze nezbyva nez dodat - nekupovat.
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Inak DDR 800 maju malokedy OC limit prave na 800 Mhz. Ramkam mozes zhorsit casovanie a pridat voltaz.
Zisti najprv OC moznosti CPU a az potom RAM (ale opacne).
Na zaver , az budes vediet moznosti oboch si nastavis kombinaciu optimalnych frekvencii + voltazi hotovo.
no ja jsem mel prave hned obavy,ze ta brzda bude prave v ramkach...zkusim zjistit strop ramek,abych vedel,ze tu 860daji..cpu ted je stabilni,takze budu zvedat ram a uvidim v cem je chybka,protoze ted kdybych zvedal FSB,tak se zveda CPU ale i ram,protoze nizsi hodnotu u ramek uz nenastavim...opacny postup mne nenapadl...:-Dkolik max napeti do nich se muze bezpecne pustit??ted jedou na 1,8V a 2,2Vje jeste v klidu??thx
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
no ja jsem mel prave hned obavy,ze ta brzda bude prave v ramkach...zkusim zjistit strop ramek,abych vedel,ze tu 860daji..cpu ted je stabilni,takze budu zvedat ram a uvidim v cem je chybka,protoze ted kdybych zvedal FSB,tak se zveda CPU ale i ram,protoze nizsi hodnotu u ramek uz nenastavim...opacny postup mne nenapadl...:-Dkolik max napeti do nich se muze bezpecne pustit??ted jedou na 1,8V a 2,2Vje jeste v klidu??thx
vo vseobenosti asi tak, ze 2.1 V no problem, 2.2V je OK.
ja osobne by som u obycajnych pamati nad 2.2V nesiel.
Inak zalezi od pamati, a od ich teploty. Niekedy je treba zabezpecit pridavne chladenie. (nejaky na nich nasmerovanym fanom atd)
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
vo vseobenosti asi tak, ze 2.1 V no problem, 2.2V je OK.
ja osobne by som u obycajnych pamati nad 2.2V nesiel.
Inak zalezi od pamati, a od ich teploty. Niekedy je treba zabezpecit pridavne chladenie. (nejaky na nich nasmerovanym fanom atd)
tak uz mam jasno co to dela..je to opravdu tema ramkama..kdyz jsem stahl fsb a nastavil delicku aby ramky jeli na 859mhz tak to dela presne to co jsem popisoval!!ted musim zjistit strop pro ramky kdy to delat nebude ale mam obavu,ze se na tech 430fsb(cpu 3ghz ram 860mhz)nedostanu..:(hold jsem mel koupit a-data ee 800+..:(
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
tak uz mam jasno co to dela..je to opravdu tema ramkama..kdyz jsem stahl fsb a nastavil delicku aby ramky jeli na 859mhz tak to dela presne to co jsem popisoval!!ted musim zjistit strop pro ramky kdy to delat nebude ale mam obavu,ze se na tech 430fsb(cpu 3ghz ram 860mhz)nedostanu..:(hold jsem mel koupit a-data ee 800+..:(
Njn, alebo aspon procak vyssim nasobitelom ...
A skusal si nejak upravit casovanie...napr z 15-5-5-cl5 na 20-6-6-6 alebo tak?
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Njn, alebo aspon procak vyssim nasobitelom ...
A skusal si nejak upravit casovanie...napr z 15-5-5-cl5 na 20-6-6-6 alebo tak?
jeste jsem nezkousel ani zvedat napeti..zitra na to vletim a dam vedet..doufam,ze budu mit stesti..:)
-
ahoj, mam taky tuhle desku, zajimalo by me cemu vsemu zvedat napeti a proc, trosku jsem upnul procesor a pameti ale tech nsateveni s V tam je vice a ja nevim k cemu to je :-)
dik za rady
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
ahoj, mam taky tuhle desku, zajimalo by me cemu vsemu zvedat napeti a proc, trosku jsem upnul procesor a pameti ale tech nsateveni s V tam je vice a ja nevim k cemu to je :-)
dik za rady
No ak mas teraz tak ako to mas vsetko stabilne, tak nie je najmensi dovod zvysovat napatie.
Ak pojdes vo vseobecnosti s OC vyssie, resp. s casovaniami nizsie, potom bude zrejme treba zvysovat napatia danej komponente PC.
A to, ktorej komponente konkretne budes musie zistit sam.
Recenzie komponent a ine vstupy mozes v tomto pripade zobrat do uvahy ako teoriu a prax si overis sam na svojom konkretnom kuse HW.
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
No ak mas teraz tak ako to mas vsetko stabilne, tak nie je najmensi dovod zvysovat napatie.
Ak pojdes vo vseobecnosti s OC vyssie, resp. s casovaniami nizsie, potom bude zrejme treba zvysovat napatia danej komponente PC.
A to, ktorej komponente konkretne budes musie zistit sam.
Recenzie komponent a ine vstupy mozes v tomto pripade zobrat do uvahy ako teoriu a prax si overis sam na svojom konkretnom kuse HW.
nekde jsem cetl ze zvedali napeti na cipsetu - s OC pujdu jeste vys az dorazi chladic (zatim box), ale nevim proc a o kolik treba...:_(
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
nekde jsem cetl ze zvedali napeti na cipsetu - s OC pujdu jeste vys az dorazi chladic (zatim box), ale nevim proc a o kolik treba...:_(
Ja mam starsi model, cize chipset 965. Ak nedam v biose MCH+0.1V, tak nebootnem s FSB 300 MHz (presnu hranicnu FSB s defaultnm MCH nepoznam, je niekde medzi 250 a 300 Mhz).
Preco tomu tak je, to neviem.
Kazdopadne skus pridat MCH o 1 skok (zjavne 0.1V) a uvidis, ci to bude OK, alebo nie.
-
Já jsem dneska projížděl svojí GA-P35-DS3 a dala na FSB 500MHz bez přidání V.
Orthos stable, RAM A-DATy 800MHz@1000MHz 2,2V 5-5-5-18 (vyšší Voltage projistotu)
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=293755
-
Mne to robili RAM tak ako si nakoniec zistil aj ty. Pritom boli stabilne v pohode secko ficalo ale proste pc nebiehalo az na 2,3 krat. jedine co pomohlo bolo najst taky pomer delicky a frekvencie RAM aby to neblblo, v tomto ma gigabyte sklamal lebo necital som nikde zeby to robilo aj na inych doskach v takom ropzsahu ako na gigabyte. Robilo mi to na 965 a to som skusal 4 roznych vyrobcov ram a fsetky tak blbli. teraz mam p35ds3 ale kedze este som sa nedostal k ladeniu RAM tak zatial mi to slape ok na 800MHz a delicke 1:1 pri 401 fsb..
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
Mne to robili RAM tak ako si nakoniec zistil aj ty. Pritom boli stabilne v pohode secko ficalo ale proste pc nebiehalo az na 2,3 krat. jedine co pomohlo bolo najst taky pomer delicky a frekvencie RAM aby to neblblo, v tomto ma gigabyte sklamal lebo necital som nikde zeby to robilo aj na inych doskach v takom ropzsahu ako na gigabyte. Robilo mi to na 965 a to som skusal 4 roznych vyrobcov ram a fsetky tak blbli. teraz mam p35ds3 ale kedze este som sa nedostal k ladeniu RAM tak zatial mi to slape ok na 800MHz a delicke 1:1 pri 401 fsb..
tak ja uz jsem to vyresil..koupil jsem A-DATA 800+ ale delalo to to same..:),takze nestihala deska..zvedl jsem na vsem napeti o 0,1V krom teda PCIexpres slotu a nyni jedu pri 1,296V s C2D 6550 2,33 na 3,3Ghz..Orthos je stabilni a teplota je do 65stupnu a to s BOX...:-D
EDIT:mereno v CoreTempu, v TAT mne to ukazuje do 50stupnu,coz se mi zda kravina..idle dokonce neco kolem 30stupnu..:-D
-
Jáká verze Core Tempu?
Já mám teploty idle / burn
TAT 22°/47°
speedfan 4.33 22°/ 47°
core temp 0.95.4 22°/47°
Core temp 0.96 37°/62°
Takže spíš věřím většině :)
Jinak teda E2140 ESIT zapnutý
1,92 GHz 1,168 V / 2,56GHz 1,28 V
-
Citace:
Původně odeslal
Busch
Jáká verze Core Tempu?
Já mám teploty idle / burn
TAT 22°/47°
speedfan 4.33 22°/ 47°
core temp 0.95.4 22°/47°
Core temp 0.96 37°/62°
Takže spíš věřím většině :)
Jinak teda E2140 ESIT zapnutý
1,92 GHz 1,168 V / 2,56GHz 1,28 V
CoreTemp 0.95.4 a podobne teploty to ukazuje i v Everest Ultimate,jen v tom TAT to uzkazuje tak o tech 10° min..
edit: ted jedu na 3,33ghz bez zvyseni napeti..burn do 66°..pri 3,4Ghz uz je to nestabilni a pada to ve winech..ale napeti budu zvedat az pri lepsim chladici..
-
Nevím, jestli je na vině deska nebo cpu, nejvíc co POSTnu je 370*6 :confused: Vyšší FSB nemožno...i kdyz zvednu napětí skoro všemu :D
Jinak ted to provozuju na těch 320*8 a no problem.
-
Citace:
Původně odeslal
Busch
Nevím, jestli je na vině deska nebo cpu, nejvíc co POSTnu je 370*6 :confused: Vyšší FSB nemožno...i kdyz zvednu napětí skoro všemu :D
Jinak ted to provozuju na těch 320*8 a no problem.
a si si isty ze to nieje kvoli RAM, dal si delicku na 2?
-
Jasne, dělicku sem měl nastavenou spravne...:-)
-
Je to fsb wall u procesoru. Nektere procesory proste vysoke fsb nezvladnou.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Je to fsb wall u procesoru. Nektere procesory proste vysoke fsb nezvladnou.
No to sa mi nezda pretoze 360 nieje moc vysoke fsb, s tym cpu co ma by mu to malo ist v pohode do 400MHz, kazdopadne skus dat vyssi nasobic 6 je malo ja mam napr 8*401, daj 8 nasobic alebo nehaj default aky mas tusim 8 :) a chod hore s fsb, pripadne pridaj cpu par V ale do 3GHz myslim ze nebude treba cize ked nastavis 8*380 tak by ti to malo ficat... ale cez 400FSB sa asi s tym cpu nedostanes..
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
No to sa mi nezda pretoze 360 nieje moc vysoke fsb, s tym cpu co ma by mu to malo ist v pohode do 400MHz, kazdopadne skus dat vyssi nasobic 6 je malo ja mam napr 8*401, daj 8 nasobic alebo nehaj default aky mas tusim 8 :) a chod hore s fsb, pripadne pridaj cpu par V ale do 3GHz myslim ze nebude treba cize ked nastavis 8*380 tak by ti to malo ficat... ale cez 400FSB sa asi s tym cpu nedostanes..
Je to tak, vim to z vlastni zkusenosti, nektere procesory z rady e21xx, to tak maji. Snizeni nasobice nepomuze.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Je to tak, vim to z vlastni zkusenosti, nektere procesory z rady e21xx, to tak maji. Snizeni nasobice nepomuze.
Hmm no tak potom smola. pokial vyskusal fsetky moznosti a viac neda tak to asi bude strop, aj ked mozno s inou doskou by to slo ja som mal predtym 965 a viac ako 398fsb som nedal teraz mam p35 a 460 mi ide v pohode...
-
Tak CPU mi jede jak jsem už psal bez problemu na 8*320=2,560 na 1.28V, na 370*8 se taky rozjede (nezkousel jsem,jestli je stabilní), ale vyšší FSB prstě ne:)
A to mám revizi M0, která co jsem slyšel by na FSB wall neměla tolik trpět...
-
Citace:
Původně odeslal
Busch
Tak CPU mi jede jak jsem už psal bez problemu na 8*320=2,560 na 1.28V, na 370*8 se taky rozjede (nezkousel jsem,jestli je stabilní), ale vyšší FSB prstě ne:)
A to mám revizi M0, která co jsem slyšel by na FSB wall neměla tolik trpět...
No uz sme trosicku OT toto sa riesi inde kukni tam, az si tak este nespravil pripadne pokracuj tam...
-
tak sem dneska zkouaml a ja se s FSB nedostanu pres 255mhz. jak dam 260 pc nabehne ale po tm co stoji celou noc a rano ho zapnu ho musim resetovat bios. Sestavu mam v podpisu. Zkousl sem i menit ramky ale stale nic. zvedat ramky napeti zvedat proc. napeti ale stale stale nic:( ramky se snazim drzet kolem 800 .Stalo se to tu nekomu???
Jo a zapomel sem. Sekne se to dycky kdyz to zacne nacitat ramky. Bud to nedokonci cislo a je tam dva a pulka nuly a nebo to napise 2048 a konec taky. Chvilku stoji a pak reset:( nez bios smazu. A mam prehrany bios na F11 ale dela to stale.
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
tak sem dneska zkouaml a ja se s FSB nedostanu pres 255mhz. jak dam 260 pc nabehne ale po tm co stoji celou noc a rano ho zapnu ho musim resetovat bios. Sestavu mam v podpisu. Zkousl sem i menit ramky ale stale nic. zvedat ramky napeti zvedat proc. napeti ale stale stale nic:( ramky se snazim drzet kolem 800 .Stalo se to tu nekomu???
Jo a zapomel sem. Sekne se to dycky kdyz to zacne nacitat ramky. Bud to nedokonci cislo a je tam dva a pulka nuly a nebo to napise 2048 a konec taky. Chvilku stoji a pak reset:( nez bios smazu. A mam prehrany bios na F11 ale dela to stale.
Vyskusaj nastavit delicku RAM na 1:1 cize 2,0 v biose ak ti to nepomoze tak je mozne ze mas bud taku zlu RAM alebo je vadna...
-
no tak sem zkousel jeste fsb 300 a stane se tohle. : Pc napoprve nabehne a bezi. resetnu nebo vypnu a zase se sekne u nacitani ram. Kdyz dam na 255 fsb tak proc i ram bezi stale. Delicku sem ted nastavi ze ramky bei pres 1ghz a stale to s nima nabiha. i po celonocnim stani. Je mozne ze to dela deska a nebo porc?kdyz ramky bezi na 1ghz v pohode zda se mi ze to bude prave procem a ne ramkou:(i kdyz proc semm usel uz nkrmit 1,4V)co kdyz zkusim zmenit casovani ramek?stane se nec o a hlavne zvladnout to?ted mam 5-5-5-18) a mam na nich chladice
-
otestuj ram memtestem na default, po oc, pokud je to ok, tak zkus zvednout V (+0,1V) na northbridge...
-
ram v pohode takze je to procesorem:( ach jo proc dycky ja musim mit spatnej kousek:D
-
Chci se zeptat, když mám na P35 DS3 procesor (E2160) s FSB 200Mhz/800MHz, zvýším FSB např. na 333MHz/1333Mhz, nebude to pro desku to samé, jako kdybych do ní dal procesor běžící nativně na FSB 1333MHz? Vyplívá mi z toho, že do 333MHz by nemělo být potřeba zvedat napětí desky, protože se vlastně nejedná o přetaktování, a do této frekcence to musí být stabilní bez zvedání napětí. Pochybuju, že by deska po vložení E6750/1333MHz zvětšovala napětí pro chipset.
Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte :)
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Chci se zeptat, když mám na P35 DS3 procesor (E2160) s FSB 200Mhz/800MHz, zvýším FSB např. na 333MHz/1333Mhz, nebude to pro desku to samé, jako kdybych do ní dal procesor běžící nativně na FSB 1333MHz? Vyplívá mi z toho, že do 333MHz by nemělo být potřeba zvedat napětí desky, protože se vlastně nejedná o přetaktování, a do této frekcence to musí být stabilní bez zvedání napětí. Pochybuju, že by deska po vložení E6750/1333MHz zvětšovala napětí pro chipset.
je to tak ako pises, len musis mat ram co to zvladnu...
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
je to tak ako pises, len musis mat ram co to zvladnu...
Samozřejmě můžu zvětšit děličku pro paměti tak, abych ve výsledku nepřekračoval jejich frekvenci. Pak to bude jen o stabilitě procesoru.
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Samozřejmě můžu zvětšit děličku pro paměti tak, abych ve výsledku nepřekračoval jejich frekvenci. Pak to bude jen o stabilitě procesoru.
alebo tak, sice budes mat o trosku nizsi vykon ale viaz zalezi na cpu akona ram co sa tyka MHz :)
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Tak já jsem zatím u žádné DS4 (965P ani P35) nezvedal napětí desky až do 400MHz a vždycky mi to jelo v pohodě...
-
mam taky E2140 a max jde 2k9... vic uz ne a to jsem ho kostil jak to jen slo... zvysovani napeti nepomahalo, takze to da na default a pak uz nic....
-
Citace:
Původně odeslal
Vinc Black
mam taky E2140 a max jde 2k9... vic uz ne a to jsem ho kostil jak to jen slo... zvysovani napeti nepomahalo, takze to da na default a pak uz nic....
asi som blby ale ake cislo je 2k9??? 2009???
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
asi som blby ale ake cislo je 2k9??? 2009???
2900 :p
-
OT - aby si vedel z coho to vzniklo. Ked koncom roka 1999 vypukla hysteria, ze padnu vsetky pocitace, ze nevedia prehodit cislo vacsie ako 99 a pod. tak sa ten problem z letopoctom zacal nazyvat Y2K , y pre year a 2K pre 2000 :-)
-
Poridil jsem si desku s P35 chipsetem GA P35. Ma jen jeden IDE konektor, myslel jsem, ze kdyz tam pripojim na jeden kabel starej disk i vypalovacku, ze to pojede, stejne jak na stare desce, ale obe zarizeni nataz mi nejedeou. Kdyz necham pusteno oboje, tak bud disk, nebo dvdromka nejede. Ted to resim tak, ze zatim prehazuju kabel na jedno, ci druhy, coz neni ono. Jde to nejak zprovoznit, nebo je potreba koupit treba pci/IDE radic, pripadcne hodit jedno zarizeni po psovi a koupit si SATA dvd mechaniku?
-
"cé je správně"... na těchto deskách už nativní IDE není, zajištuje to externí čip JMicron a ten nemá zdaleka moc dobrou pověst. S jedním zařízením se to někde podaří rozchodit uspokojivě, záleží na náhodě. Někomu jedou obě, podle toho jak se nejspíš sejdou značky.
Já se zbavil IDE už před rokem a dnes tyhle problémy neznám, ale chápu, že to nemusí být zrovna nejjednodušší řešení.
-
Zajimavy, me to slo pri zprovoznovani kompu v pohode (stary disk ATA + ATA DVDRW (oboje Sams.)), ted uz tam mam jen vypalku....nemas spatne nastaveny master/slave/CS? :)
-
no v podstate jsem vzal HDD a DVD ze stareho PC i se stejnym kabelem a dal do noveho. Zkousel jsem dat i jumpery na cableselect a ruzne to prohazovat a bez efektu. Disk mam saegate a dvd LG. Jako az tak me to netrapi, DVD stejne zacina odchazet, tak si koupim sata, ale je opruz to do te doby prehazovat. Ten disk je 200GB a nechci se ho zatim zbavovat, ikdyz mam novej SATAII 320GB
-
Jeste bych vyzkousel kabel od noveho MB...jinak ti asi nezbyde nez koupit tu SATA vypalku
-
a nebo redukci PATA - SATA:) (davaly se k Abitkam)
-
Citace:
Původně odeslal
Tanya
OT - aby si vedel z coho to vzniklo. Ked koncom roka 1999 vypukla hysteria, ze padnu vsetky pocitace, ze nevedia prehodit cislo vacsie ako 99 a pod. tak sa ten problem z letopoctom zacal nazyvat Y2K , y pre year a 2K pre 2000 :-)
Ja viem preco co vzniklo len takuto formulaciu som este nevidel 2k9!!! v takychto pripadoch sa to vacsinou uz pise normalne kedze usetris len 1 cilo kdezto pri 2k usetris 2 ;)
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
Ja viem preco co vzniklo len takuto formulaciu som este nevidel 2k9!!! v takychto pripadoch sa to vacsinou uz pise normalne kedze usetris len 1 cilo kdezto pri 2k usetris 2 ;)
a ja bych si 2k9 vysvetlil jako 2009 kdyz by na to prislo :). 2900 bych zapsal jako 2.9k. (sorry za OT)
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
a nebo redukci PATA - SATA:) (davaly se k Abitkam)
Nefunkční - vyzkoušeno :-(
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
a ja bych si 2k9 vysvetlil jako 2009 kdyz by na to prislo :). 2900 bych zapsal jako 2.9k. (sorry za OT)
Presne...
2k9 je 2009
2.9k alebo 2k9h je 2900 a to akosi postrada zmysel skracovat
-
hehe jsem vam koukam zamotal hlavu ;), jsem zvyklej to takhle psat (asi to mam ze znaceni rezistoru, fakt nevim). Aby to nebylo OT stava se vam nekdy ze nabootujete bez OC na default? Obcas, nevim v jaky souvislosti, ale rekl bych ze uplne nahodne, to najede bez OC.
-
Podarilo sa niekomu na tejto doske rozchodit regulaciu FANov? Mam GA-P35-DS3R rev. 2.1, WinVista 32b so zaplatami. Moj CPU chladic ma iba 3 piny a bohuzial stale toci 2700rpm (taky maly vysavac).
Neviem, ci tu regulaciu blokuje Vista, ale nejde to ani v SpeedFane (posledna verzia), ani v EasyTune (aktualizovany cez volbu v menu).
edit >> trocha som skumal dalej a zistil som rozdiely v BIOSoch medzi reviziami 2.0 a 2.1
Dosky s reviziou 1.0 a 2.0 este obsahovali v BIOSe taketo krasne polozky na nastavenie regulacie. Bohuzial revizia 2.1 ma v tomto smere velmi zjednodusene nastavenie.
Takze ak by niekto any ideas, ako to rozchodit vo Vistach (na XP sa uz nekcem vraciat), tak sem s nimi.
-
mam rev1.0, ony polozky v biose jsou, ale na PWM nemam 4-zilovy vetrak a na voltage mi to nefunguje (speedfan posl. verze)
-
Citace:
Původně odeslal
Vinc Black
hehe jsem vam koukam zamotal hlavu ;), jsem zvyklej to takhle psat (asi to mam ze znaceni rezistoru, fakt nevim). Aby to nebylo OT stava se vam nekdy ze nabootujete bez OC na default? Obcas, nevim v jaky souvislosti, ale rekl bych ze uplne nahodne, to najede bez OC.
no jo no, vacsina je na mojej strane :)))))
Mne to robila 965 ds3 doska a pomohlo nastavit inak RAM ked som ju mal na default tak fsetko islo OK ale akonahle som zmenil delicku na inu ako 1/1 tak mi to blblo, cize skus sa pohrat s nastavenim RAM
TO: IPOK
tiez mi to nefunguje a mam reviziu 1,0 ale kedze vetraky mam na regulatore tak ma to ani netankuje nejak... ale mam v robote MSI p35 neo a na tej sa reguluje cpu vetrak podla zataze ale ostatne 2 konektory sa tiez nedaju zregulovat...
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
tiez mi to nefunguje a mam reviziu 1,0 ale kedze vetraky mam na regulatore tak ma to ani netankuje nejak... ale mam v robote MSI p35 neo a na tej sa reguluje cpu vetrak podla zataze ale ostatne 2 konektory sa tiez nedaju zregulovat...
Mas WinXP? PLS toto potrebujem vediet ci moze mat vplyv. Este som zvedavy na podporu ACPI v openSUSE, to si poskusam uz sam.
-
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Mas WinXP? PLS toto potrebujem vediet ci moze mat vplyv. Este som zvedavy na podporu ACPI v openSUSE, to si poskusam uz sam.
jj WinXP
-
Mam jeste jeden takovj drobnejsi problemek s touhle deskou. Mam pc pod oknem, kde je celkem chladno. Stava se mi skoro vzdy, ze kdyz pustim PC, tak houka. premyslel jsem cim to je a zjistil, ze kdyz maji obe jadra (mam C2D 8200) pod cca 27°, tak se regulace otacek na box chladici snizi natolik, ze se proste prestane tocit a spusti mi alarm varujici pred zastavenym chladicem. Staci vzdy pustit nejakou narocnejsi aplikaci a za deset vterin se cpu zahreje natolik, ze se zase vetrak roztoci a je klid. Vypinat alarm zaseklyho vetraku se mi nechce a nejak vypinat regulaci chladice taky ne. prece jen to ticho, kdyz se v zatezi toci nejakych 800 otacek je bozske :-D nepotkal jste se s tim nekdo?
-
Citace:
Původně odeslal
Tempest
Mam jeste jeden takovj drobnejsi problemek s touhle deskou. Mam pc pod oknem, kde je celkem chladno. Stava se mi skoro vzdy, ze kdyz pustim PC, tak houka. premyslel jsem cim to je a zjistil, ze kdyz maji obe jadra (mam C2D 8200) pod cca 27°, tak se regulace otacek na box chladici snizi natolik, ze se proste prestane tocit a spusti mi alarm varujici pred zastavenym chladicem. Staci vzdy pustit nejakou narocnejsi aplikaci a za deset vterin se cpu zahreje natolik, ze se zase vetrak roztoci a je klid. Vypinat alarm zaseklyho vetraku se mi nechce a nejak vypinat regulaci chladice taky ne. prece jen to ticho, kdyz se v zatezi toci nejakych 800 otacek je bozske :-D nepotkal jste se s tim nekdo?
Asi nemáš na výběr :D Vypínat regulaci větráku je blbost, s tím souhlasím. Buďto v biosu vypneš alarm ať neřve, nebo pc přestěhuj do teplejších krajin :)
-
Řešením je třeba pasivní chlazení Ninjou... ;)
-
Pořád se mi strasně zahřívá můstek pod procesorem jak je na něm ten velkej chladič. Mám věžový chladič tak tam nefouká vzduch. Nemáte nějaký tip na kompatibilní chladič? ale bez větráku míst toho boxovaného.Moc místa tam zzrvna není
-
Jo to taky resim, rad bych tam nacpal thermalrighta 05 IFX ale nevim nevim...
http://mujweb.cz/www/falcon2/Chip.JPG
-
poradi nekdo jak mam nastavit bios u teto desky p35-ds3l pro lepší výkon
-
Tak taktovani vyreseno:) vse delali pameti A-data. Ted mam patrioty, 1gb a 800mhz a jiz sem s porcem na 3ghz a bez porblemu:)
-
Citace:
Původně odeslal
Tempest
Nejsem si úplně jistý, ale myslím že některé desky umožňovali mít zapnutou regulaci fanu a při tom vypnutý alarm. Zkus to ověřit, třeba ti to půjde. Patrez
-
taky neco k tydle desce napisu,
na F7 ani na F9 jsem nemel svy E4500 stabilni ani na 2700 mhz az kdyz jsem dal F11 biosek tak uz "jede" na 3000 mhz pri 1,3875V bios real 1,34V pri 68 stuopnich, jinak mymu kusu vadi 100% jedna delicka pac kdyz mam pameti na 910 mhz tak je komp stabilni ale kdyz dam pameti na 500 mhz tak padne orthos do minuty.
zkousel jsem 3100 mhz pri 1,4V a to padlo asi po 30 sec. 3ghz mi stacej i kdyz na me do toho jde moc V myslel jsem ze to pujde na def V
PS. chladim boxem a na chipset mam namiren 80mm vetrak /je postaven na grafice/
-
N a nedelaj to pameti???co mam patrioty nevim co je problem. S adatama presne co mas ty sem mel problemy porad. padalo to, zamrzalo pri loadu pameti ram treba se naceto jen pulpismenko a bylo nto na hovno. Ted este ani jeden problem
-
Voky, zkousel jsi ty pameti hodin na def. casovani? 910Mhz CL4 je dost i na EE verzi...jinak myslim ze 3GHz s boxem je peknej vysledek :)
Ja zatim jedu na 3,1G, s EISTem, voltaz auto, myslim ze tam cpe neco pres 1,3V...se starsim biosem sem dal max. 3,0G
-
jasne ze jsem zkousel pameti na def. vic mi to proste nejde a ted to mam stabilni. a ted zkousim davat pameti co to jde nahoru a zkousim zda to je stabilni
-
Poslední BIOS F11 u mě vyřešil problém s OC. Desku jsem dostal s F7 a pri FSB 333 i nížší to padalo a navíc mi to ještě stačilo poškodit Windows. S F11 jedu zatím na 9*345 a vypadá to ok.
Jinak stejně jako Voky mě trochu zklamalo, že na takty nad 3GHz tomu musím dávat v BIOSu 1.375V (1.36 real, v load 1.34V).
-
mam podobny typ desky par dni (EP35C-DS3R) a potreoval bych poradit. Mam v otm E6550ku na momentalne 444x7 .Ale i kdyz dam ten nasobic u ramky na 2.00tak porad bezi pres 800. Budu ted zas davat patrioty 800ky tak se bojim aby to zvladly .Lze se nejak dostat bez snizovani FSB zpet na tech cca 800?. Bios mam F1. Lze tohle nejak vyresit?
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
mam podobny typ desky par dni (EP35C-DS3R) a potreoval bych poradit. Mam v otm E6550ku na momentalne 444x7 .Ale i kdyz dam ten nasobic u ramky na 2.00tak porad bezi pres 800. Budu ted zas davat patrioty 800ky tak se bojim aby to zvladly .Lze se nejak dostat bez snizovani FSB zpet na tech cca 800?. Bios mam F1. Lze tohle nejak vyresit?
no o taktovani toho moc nevies ze? nasobic pamati znamena ze pojde 2x FSB cize ked mas 444fsb tak najnizsi nasobic co je 2 znamena ze RAM ti nepojde menej ako 2x444 a neboj sa skoro kazda 800mhz RAM da minimalne 900Mhz cize klud, nizsi nasobic ako 2 nieje jedine zeby si mal dosku s nvida chipsetom tam sa daju RAM nastavit zvlast
-
Já zatím jedu 3Ghz 300fsb 3dělička.. Eist on.. všechno on, a je to orthos stable.. ale vůbec se mu nelíbí víc jak 3Ghz na defaultu .. a FSB vyšší se mu taky nějak nezdá.. chce to chladič... a né box :)
Deska DS3R, E4500
-
jsem čerstvým vlastníkem EP-35 DS3 a zatím mám dva takové malé postřehy:
1. nějak nefunguje vypnutí EIST v biosu. i když ho mám disabled, tak mi to stejně furt ve woknech snižuje násobič (i když tohle mi až tak moc nevadí :-) )
2. chladič CPU se točí pořád na +-1500 otáčkách (při vytížení vyleze i na 1900), jenže na mé starší GB desce s.775 (ale jiný chipset) a s tím samým procesorem (i po přetaktování) se větráček točil jen kolem 600. zkoušel jsem i v biosu někde najít ten Smart FAN control či co a přepnout na voltage (viz thread o DS4), ale mám tam jen možnost enabled/disabled...??
jinak bios mám asi f10
-
vypada to ze A-date se moc s touhle deskou nemaji v lasce, hazi mi to chyby v memtestu (dohromady i zvlast). Vyreklamauju a pak dam vedet jestli vic nataktim... :D
-
Citace:
Původně odeslal
Vinc Black
vypada to ze A-date se moc s touhle deskou nemaji v lasce, hazi mi to chyby v memtestu (dohromady i zvlast). Vyreklamauju a pak dam vedet jestli vic nataktim... :D
Mam podobne skusenosti. Najskor som mal 2x1GB moduly. Bezali na svojej defaultnej frekvencii 800MHz (400MHz FSB) v pohode s casovanim 4-4-4-12 a defaultnym napatim. Potom som dokupil dalsie dva rovnake moduly, takze teraz mam 4x1GB.
Tu zacali problemy - sice Win a hry boli relativne stabilne, ale vsetky testy (Orthos, Prime95, Memtest+) chybovali s rovnakym nastavenim pamati uz po kratkej dobe. Nove moduly som teda otestoval samostatne - ziadne problemy.
Vyriesil som to tak, ze som zvihol napatie o 0,1V a casovanie som posunul na 5-5-5-18. Takto to uz ide stabilne (Memtest+ celu noc), aj ked su v systeme vsetky 4 moduly.
BIOS F11.
-
ja mam za to, ze tahle deska pousti do RAMek 1.8V a ty adata maji doporuceno 2.0-2.1V, tudiz je nutny nastavit v biosu +0.2V u RAM voltage...
-
Pár mých zkušeností s deskou Gigabyte GA-P35-DS3 po 10 dnech. Jinak sestava z podpisu.
1. Když opouštím BIOS, tak se někdy stane, že se počítač ne restartuje, ale jakoby vypne a zapne.
2. Při OC při zapínání PC někdy dochází k oněm restartům. Při normálních hodnotách OK. Podařilo se mi dát FSB490, 30 minut stabilně Othos, vypnul jsem PC a druhý den nechtěl naběhnout. RAM jsem dal děličkou nejníž, co to šlo.
3.Někdy dochází k problémům s IDE diskem, nedetekuje se, hledá se, hledá a nenajde.
Dodám, že uvedené problémy nesouvisí zdrojem, vyměnil jsem 350W a dal 520W, dělá to stejné věci. Při NoOC to nezlobí. Trochu mi tohle nesedí s tím, že tahle deska je doporučovaná jako skvělá pro OC ???
-
podws > zkusil bych to jeste bez IDE zarizeni. IMHO ten JMicron muze byt pricinou ruznych problemu. Neni to tak dlouho co se resilo neco podobneho na starsich ASUSech.
-
Citace:
Původně odeslal
podws
Pár mých zkušeností s deskou Gigabyte GA-P35-DS3 po 10 dnech. Jinak sestava z podpisu.
1. Když opouštím BIOS, tak se někdy stane, že se počítač ne restartuje, ale jakoby vypne a zapne.
2. Při OC při zapínání PC někdy dochází k oněm restartům. Při normálních hodnotách OK. Podařilo se mi dát FSB490, 30 minut stabilně Othos, vypnul jsem PC a druhý den nechtěl naběhnout. RAM jsem dal děličkou nejníž, co to šlo.
3.Někdy dochází k problémům s IDE diskem, nedetekuje se, hledá se, hledá a nenajde.
Dodám, že uvedené problémy nesouvisí zdrojem, vyměnil jsem 350W a dal 520W, dělá to stejné věci. Při NoOC to nezlobí. Trochu mi tohle nesedí s tím, že tahle deska je doporučovaná jako skvělá pro OC ???
ad1 jo, dělá to víc lidem (mě taky)
ad2 přidej V na MCH
-
Citace:
Původně odeslal
s.skull
ad1 jo, dělá to víc lidem (mě taky)
ad2 přidej V na MCH
ME na moji stare nepomohlo ani tohle. Zkus spis ty pameti dat kazdou do jinyho slotu. Delalo mi to s a-datama. Kdyz sem dal pattriot prestalo to. Na ds4 mi to delalo i s tim. Tak sem kazdou ram dal jinam aby nejeli parovane a je po problemu
-
Jedna otázka trochu mimo téma - mám v plánu koupit verzi EP35-DS3R (tj. rev 2.1) a neplánuju žádný OC.
Aktuálně mám kit 2x1GB A-DATA EE 800MHz a kvůli nasazení 64bit bych rád přidal, má někdo odzkoušeno na některé z těchto desek 2x1GB + 2x2GB ?
Jinak pokud jsem to správně pochopil, tak bez OC se nemusím problémů s A-DATAma bát. Připlatit si např. za Patrioty už je otázkou asi 200,- ale zase nechci kombinovat značky..
-
Tak problem s RAM vyresen, myslel jsem ze mam cerstvy BIOS, ale mel jsem 10ku...:rolleyes:, po nahrani F11 problem zmizel.
-
tak hlasim problemy s BIOSem, po zapisu do nej a ulozeni dojde k vypnuti a zapnuti misto k restartu, s cimz je asi spojen problem s nemoznosti taktovat jakkoliv CPU.
http://4um.overclocking.cz/showthrea...859#post791859
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Toto mi dělá taky (P35-DS3), ale všechno funguje v pořádku. Změním hodnoty, nataktuju víc/míň, uložím. PC se vypne a zapne a vše jede tak, jak má.
-
Uz jsem to vyresil, uz vim ze je to normalni. K memu problemu - vyreseno v BIOSech pro DS3,DS4 DQ6
-
ibcas se mi stane ze kdyz prezenu OC tak i kdyz mam nadstaveno treba jako ted 12,5x280 tak mi to bere fsb 200 a kdyz menim vse okolo / nasobic casovani ... tak to jde/ ale jak menim fsb tak je stale 200. v biosu je to dobre ale cpu jeden n def taktech fsb
zkouseno asi na 5 verzich bosu a stale stejny
pak to necham chvili v klidu a pak to jede zase dobre.
-
Citace:
Původně odeslal
Voky
ibcas se mi stane ze kdyz prezenu OC tak i kdyz mam nadstaveno treba jako ted 12,5x280 tak mi to bere fsb 200 a kdyz menim vse okolo / nasobic casovani ... tak to jde/ ale jak menim fsb tak je stale 200. v biosu je to dobre ale cpu jeden n def taktech fsb
zkouseno asi na 5 verzich bosu a stale stejny
pak to necham chvili v klidu a pak to jede zase dobre.
no to sa stava aj mne, ale tak vypnem snuru pockam 3min a uz to ide takze to neriesim.. asi to nieje bug but feature :)
-
Zdravím,jsem čerstvě majitel P35C-DS3R,předtím jsem měl P35-DS3L a má otázka zní-Proč deska která je 2x dražší než má předešlá má absolutně stejný OC potenciál???na Lku jsem měl max stabilní FSB 475MHz uplně stejné je to na Rku,čekal jsem aspoň 500MHz FSB...má někdo z vás podobné zkušenosti?
-
Po 5ti hodinovém trápením,zkoušením všech verzí biosú,změnami voltáže snad u všeho,jsem docílil stabilní FSB 500MHz což byl muj cíl a stačilo jen a pouze ubrat voltáž na položce DeOvervoltage FSB o 0,1V .....snad bude mé trápení někomu k užitku