-
Kolik zhruba žere notebook?
Zdar,
vite nekdo kolik zere (W) tak priblizne notebook, vim, ze zalezi co v nem je za procik atd. ale jedna se mi o to, ze bych koupil menic napeti z 12V na 220V (do auta, misto zapalovace) a zapojil bych do toho notas, ale nedokazu si vubec predstavit, jestli je to v realu mozny.
Nasel jsem treba tohle:
http://www.levnealarmy.cz/eshop/meni...-220v-10a.html
nebo tohle
http://www.levnealarmy.cz/eshop/meni...sp300-12v.html
diky
btw. pripojil bych to toho Dell D600, 1.6G Centrino, 60GB disk
-
Re: Kolik zhruba žere notebook?
Kup si radsej zdroj na notebook do auta - robia sa aj univerzalne - nastavitelne napatie a konektory pre rozne typy notebookov.
-
jo jenze do toho uz nepripojis nic jinyho, tady v tom si treba i dobijes baterky do fotaku nebo mobil a mit na vsechno zvlast mi prislo zbytecny.
ale mrknu na to.
btw. tu spotrebu nekdo netusite, z materialu jsem to nejak nevycetl.
-
Citace:
Původně odeslal
patka
jo jenze do toho uz nepripojis nic jinyho, tady v tom si treba i dobijes baterky do fotaku nebo mobil a mit na vsechno zvlast mi prislo zbytecny.
ale mrknu na to.
btw. tu spotrebu nekdo netusite, z materialu jsem to nejak nevycetl.
Mne ted T42 dle podpisu pri browsovani a bez namahy, speedstep na 600MHz, display na pulku prumerne kolem 18-19W. Notebook na Centrinu s integrovanou grafikou pak jeste o nejake 3-4W mene, spravne nastaveni "prebornici" s ULV Dothany CPU pak kolem 8-10W.
Vetsina novejsich notasu pak jsou pres 25W a klido i vice, pri zatizeni taky o hoodne vice.
Tak si vyber. :)
-
ale 100W to teda asi presahovat nebude, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
patka
ale 100W to teda asi presahovat nebude, ne?
Pokud nemas nejakou 19" special model s nabusenymi GeForce v SLI, dvema disky v Raidu ci podobny gamersky extrem, melo by to stacit. :)
Pokud tam pujde D600, tak pokud to ma skutecne 100W, nemel by v tom byt problem, D600 mi v Idle zere to samy, co jsem ted napsal, mozna jeste mene.
Nicmene doporucoval bych na rezervu, lepsi chlazeni a celkove myslim lepsi provedeni radsi ten druhej, ten prvni mi pripada, ze se musi pri 100W "roztect" :) (soudim dle obrazku a infa, neznam je osobne)
-
pripojoval jsem notebook bez baterie primo na 12V z autozapalovace. Je tam cca 14V pri nastartovanem aute. Notebook mi fungoval i na 12V (zkouseno laboratornim zdrojem).
Spotreba NB pri bootu cca 2.4A, we win pri nejmensi spotrebe 0.6A
jen male upozorneni : nb se zresetuje pri startovani auta, pac napeti jde hodne dolu.
-
Citace:
Původně odeslal
patka
Zdar,
vite nekdo kolik zere (W) tak priblizne notebook
Víme stačí když vezmeš do ruky napájecí adaptér od notebooku a vynásobíš si napětí a proud na sekundární straně a máš watty. Mělo by to být něco ve smyslu:
19,5 V * 3,34 A = 65 W (konkrétně Dell D620)
To máš čistou max. spotřebu notebooku a ještě bych započítal účinnost toho adaptéru notebooku 75% (bude v reálu asi vyšší ale nějakou rezervu to chce....).
65 / 0,75 = 87 W a to je min. výkon na který bych koupil měnič.
-
Wataz zdroje je obcas primo na zdroji pro NTB uvedena ;)
-
Jenom tak pro zajímavost můj A6T(1,6GHz X2, go7600) na adaptéru psáno 90W, reálně je spotřeba:
okolo 20W při podtaktování a běžné práci
okolo 65W při gamesení
až 95W při nabíjení baterie a plné zátěži
...ten Dell bych odhadnul, že v reálu nepůjde přes 75W, ale i tak bych radši vzal třeba
tohle nebo ten SP300-12V, ten slabší cos vybral mi přijde nějakej podezřelej.
-
Muzu doporucit ten drazsi co mas v postu - znamej ho ma, pouziva ho hodne casto nejenom na notebook. Sice je vetsi, ale vypada opravdu solidne. K tomu levnejsimu bych se bal pripojit i holici strojek :))
EDIT: Otec si ted koupil 150W i-tec menic, ma take peknou kovovou krabicku ale maly ventilator dava tusit, ze bude hlucnejsi. Jeste jsem ho ale netestoval.
-
puvodne jsem vybral ten vetsi, ale pak jsem nasel i tu vecicku, co vypadala prenosneji a proto jsem zacal resit tu spotrebu.
Nebudu to riskovat a vezmu neco duverihodnejsiho, jen mozna ne 300W ale 150W nebo 140W co psal Peca-on-line.
kazdopadne diky vsem.
-
Citace:
Původně odeslal
mudboy
pripojoval jsem notebook bez baterie primo na 12V z autozapalovace. Je tam cca 14V pri nastartovanem aute. Notebook mi fungoval i na 12V (zkouseno laboratornim zdrojem).
Spotreba NB pri bootu cca 2.4A, we win pri nejmensi spotrebe 0.6A
jen male upozorneni : nb se zresetuje pri startovani auta, pac napeti jde hodne dolu.
To by som neodporucal, mozes tym notebook velmi lahko znicit.
-
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
HardCore over/under-volting
-
moja A6je ma 90w zdroj...
A3H mala 60w
-
vsetky notebooky, co maju dedikovanu grafiku maju 90+W adaptery ...
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
vsetky notebooky, co maju dedikovanu grafiku maju 90+W adaptery ...
Vetsinou, treba na D620 je standartni 63W adapter, at mas verzi s NVS 110 ci Intelem. Zase naopak D820 ma standartne 90W adapter, taky jak s intelem, tak s Quatrem
-
Divne, skoro by som povedal, ze to ten 63W adapter nemoze utiahnut :)
-
Citace:
Původně odeslal
mudboy
Ehm, to je notes bez aku, nebo jak je to možné?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ehm, to je notes bez aku, nebo jak je to možné?
Ehm, psal že notes neměl baterku ;)
-
Citace:
Původně odeslal
J.Wade
Ehm, psal že notes neměl baterku ;)
Díky, přehlédl jsem to, sry.
-
Mám zkušenost s tím 140W belkin adaptérem a byl jsem až překvapen, jaký je to solidní výrobek (dovnitř jsem ale nešťoural). Má to všemožné druhy ochran včetně podpětí autobaterie. Na normální ntb toto bohatě stačí.
-
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
no, provozuji to tak jiz cca 2 roky a nic se nikdy nestalo.
-
Citace:
Původně odeslal
mudboy
něco o džbánu a uchu...
jinak samozřejmě možné to je, ono i takové rádio/navigace/palubní počítač bude potřebovat nějaké to stabilizované napětí, ale abych to řešil takovýmhle HardCore bastlem, to si raděší nějaký ten HardCore pustím (NYHC a nebo Nelu :D )
-
Citace:
Původně odeslal
mudboy
Tak mas asi dobre stastie. Mozno v inom aute by si to pri prvom nastartovani odpalil. V niektorych autach sa dokaze prerazit aj obycajny stabilizator 7805 ak nema pred sebou filter a nejaku ochranu proti spickam.
-
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Tak mas asi dobre stastie. Mozno v inom aute by si to pri prvom nastartovani odpalil. V niektorych autach sa dokaze prerazit aj obycajny stabilizator 7805 ak nema pred sebou filter a nejaku ochranu proti spickam.
tak to jsem dite stesteny:)