-
Dual DVD (8,5GB)-problemy??
Jeste nikdy jsem nepalil na tyto DVD (dualy-8,5GB),ale ted bych potreboval neco na ne hodit,protoze normalni DVD nestaci a co jsem se od znamyho nedozvedel.Vsechny dual DVD jsou pry naprd,ze se pry z nich brzy ztraci data a staci i jen nejaky maly skrabnuti a dual DVD je KO.Pry je ta druha vrstva strasne nachylna na poruseni a je hrozne jemna.Je to opravdu tak nebo ma s nimi nekdo lepsi zkusenosti??Moc diky za info...
-
Re: Dual DVD (8,5GB)-problemy??
Já s tím problém nikdy neměl, občas jsem na tom měl i pár dní krýgl od piva, občas mi to spadlo na zem atd, ale číst to jde pořád :D
-
O ničem takovém jsem tuším ani nečetl, ale co je asi důležitější je, že podobný problém jsem taky nikdy nezaznamenal.
-
Panove,to je jedine dobre a diky ze to od vas slysim.Je supr ze v tehletech vecech se na Vas muzu vzdycky spolehnout.
Nevim jestli ten znamy nemel nahodou nejaky "shity" dual DVD,ale byl z toho fakt zklamany ze mu kazde to DVD po nejaky dobe neslo...
No nic,jeste jednou diky za rady a ja si je hned poletim koupit (Verbatim) a hodim na to ty data.Snad to teda bude OK.
-
Konkrétně používám obvykle tahle média: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28327 a problém jsem fakt žádný nezaznamenal.
-
-
jedinym faktom zostava, ze palit na DLka cokolvek ine ako filmy ci hry, ktore inam nevlezu je maximalna blbost :) DL medium ma vzdy nizsiu kvalitu zapisu v druhej vrstve a zaroven 3-5 nasobne vyssiu cenu ;)
-
Chtel jsem na to hodit HD filmy ktery maji neco okolo 8,5GB.Nechci je mit porad na HDD,zabiraji celkem dost mista a kazdy den na ne koukat take nebudu,cili neni duvod je mit na disku.
-
zaroven ale neni ani dovod ich TRVALE archivovat na takto drahe opticke medium ... ale to je tvoj boj :) ja by som si kupil nejaky externy hdd
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
zaroven ale neni ani dovod ich TRVALE archivovat na takto drahe opticke medium ... ale to je tvoj boj :) ja by som si kupil nejaky externy hdd
O externim HDD samozrejme take uz nejakou dobu premyslim,ale rozhodne se mi ho nechce zaplnit takovou spoustou filmu a dalsich ptakovin a pak ho nekam ulozit a cas od casu ho vyndat,protoze se chci na ten nejaky film podivat.Externi HDD chci mit na to,ze budu napr. od znamych,z LANparty a podobne prenaset ruzna data domu,kde je zase nekam vypalim a externi disk zase smaznu.Takhle to aspon vidim ja...
-
Problémy jsou téměř výlučně s jednovrstvými médii profláklých výrobců, DL hned tak někdo nevyrábí (pokud vím, tak jen MCC, Ritek, Ricoh, CMC), tudíž jistá záruka kvality tu je - i přes už zmíněný méně kvalitní zápis, než na jednovrstvé disky (logicky).
Jedinou další možností je haluzící vypalovačka nebo haluzící element mezi klávesnicí a stoličkou (zničit lze jakékoli, i super-hyper-extra-durable médium).
-
No ono vypalovani na DL myslim moje mechanika zvladne bezproblemu.Jestli se nepletu,tak v ruznych testech vykazovala vyborne vysledky vypalovani jedno i dvouvrstvych DVD.Kazdopadne asi jeste uvidim,ale nejspis budu brat ty DL Verbatim.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No ono vypalovani na DL myslim moje mechanika zvladne bezproblemu.Jestli se nepletu,tak v ruznych testech vykazovala vyborne vysledky vypalovani jedno i dvouvrstvych DVD.Kazdopadne asi jeste uvidim,ale nejspis budu brat ty DL Verbatim.
[OT]
Ja jsem palil na DVD DL Verbatim a vsechny stolni prehravace ( 3ks - LG, Panas a Philips, starsi kousky.. bratru cca 2 roky ) meli problem s ctenim filmu. Disc reading - error. Na PC vsak bez problemu, takze pokud to mas vyhradne jen na PC, tak nebude zadny problem IMO.
[/OT]
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
[OT]
Ja jsem palil na DVD DL Verbatim a vsechny stolni prehravace ( 3ks - LG, Panas a Philips, starsi kousky.. bratru cca 2 roky ) meli problem s ctenim filmu. Disc reading - error. Na PC vsak bez problemu, takze pokud to mas vyhradne jen na PC, tak nebude zadny problem IMO.
[/OT]
jj,je to pouze na PC.Nic na stolnim prehravaci poustet nebudu.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
jj,je to pouze na PC.Nic na stolnim prehravaci poustet nebudu.
oki.. dival jsem se trochu na netu, ale nic nez "starsi prehravace to neumi, nove to umi ;-) " jsem nenasel..
-
Na tebou odkazované Verbatimky jsem už pár věcí pálil, jsem člověk, co se občas k médiím chová trochu prasácky (alias dvě placky v jednom slim obalu atd.), ale přesto všechny tyto verbatim DL bez problémů :wink:
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Na tebou odkazované Verbatimky jsem už pár věcí pálil, jsem člověk, co se občas k médiím chová trochu prasácky (alias dvě placky v jednom slim obalu atd.), ale přesto všechny tyto verbatim DL bez problémů :wink:
Supr,dik moc Davide.Tyhle informace jsou pro me nejdulezitejsi (zkusenosti uzivatelu) :)
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Supr,dik moc Davide.Tyhle informace jsou pro me nejdulezitejsi (zkusenosti uzivatelu) :)
NZ, ať ti to smaží :wink:
-
Tak jsem poridil ty Verbatim DVD+R DL 2,4x a uz jsem na to par veci vypalil,tak snad to tam dlouho vydrzi jako na normal DVD.
Zajimavy ale je,ze v nastaveni rychlosti vypalovani mi to umoznuje rychlost vypalovani az 8x,i kdyz se na to DVD DL da vypalovat max. 2,4x.Radeji jsem to ale nepokousel a palim max. tech 2,4x.Trva to sice dlouho,ale jistota je jistota.
-
No ono to je mechanikou , ta dovoli kolko dovoli , nie mediom. Osobne palim duallayer jak 2.4x podla specifikacie tak 4x a pohoda. Staci sa pozret na www.cdr.cz na test medii , tam mas kopec zaujimavych informacii , nielen o mediach ale i napalovackach ;)
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
No ono to je mechanikou , ta dovoli kolko dovoli , nie mediom. Osobne palim duallayer jak 2.4x podla specifikacie tak 4x a pohoda. Staci sa pozret na
www.cdr.cz na test medii , tam mas kopec zaujimavych informacii , nielen o mediach ale i napalovackach ;)
To vim ze zalezi na mechanice,ale vetsinou to rozezna tu max. rychlost vypalovani toho daneho CD ci DVD a i kdyz mechanika umi vice,tak to vetsi rychlosti vypalit nejde-proste ji to napr. v Neru nezobrazi.V tomhle pripade u toho DL to asi nerozezna a umoznuje max. rychlost,ne pouze tu co zvladne DVD (2,4x).
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Tak jsem poridil ty Verbatim DVD+R DL 2,4x a uz jsem na to par veci vypalil,tak snad to tam dlouho vydrzi jako na normal DVD.
Zajimavy ale je,ze v nastaveni rychlosti vypalovani mi to umoznuje rychlost vypalovani az 8x,i kdyz se na to DVD DL da vypalovat max. 2,4x.Radeji jsem to ale nepokousel a palim max. tech 2,4x.Trva to sice dlouho,ale jistota je jistota.
To je jen blbost smaziciho programu (Nera? :) ), predpokladam, ze kdybys odklepl tuhle rychlost, tak ti vzapeti oznami, ze se da na media smazit jen 2.4x a ze tedy pojede touto rychlosti. Pokud na to mas mechaniku, muze nybidnoit i overburn, nicmene zda ho nabizi i na DL media to nevim a taky bych to vzhledem k jejich cene a vzhledem k zde zminene mozne horsi kompatibilite zapisu nezkousel :)
-
Ale ved to pisem , ja mam moznost 2.4x , 4x ,6x a palil som 4x a pohoda. Ale sorry za OT/
-
Asi je to fakt blbost Nera,ale vzdy jsem radeji palil na CD i DVD tou max. rychlosti,na kterou jsou delany.Snad jen parkrat jsem palil o neco vice nez na co jsou certifikovane.Na DL overburn radeji fakt nedelam,ale ani nevim zda by to slapalo OK. :)
-
Blbost Nera to až tak není, ono povolí to, co povolí mechanika. Na druhou stranu jsou některé mechaniky skutečně schopny tou osmičkou kvalitně zapsat 2,4x DL médium. Přesto bych si více jak 4x netroufl.
-
přesně tak, je to otázka mechaniky a jejího firmware, na DL Verbatim 2.4x povoluje až 8x rychlost většina současných mechanik
-
SONY VAIO FW41ZJ-mam tento model notebuku,je v nem tato mechanika Optická mechanika:
BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM jednotka a mam problemy s vypalovanim dvd r dl medii.Pouzivam krabicovou full verzi nero 8 a pred vypalovanim media to medium vysune a napise
,,Nemohu nacist disk najednou chyba kalibrace,,
MŮŽE NĚKDO PORADIT CO S TÍM???
Media mam verbatim-klasicka dualni + i - media,jenze na nich je napsana rychlost 8x a nero i mechanika mi dava moznosti pouze max 6x
-
Specifikuj, co je ta mechanika zač (výrobce, model). Nicméně ať je to, co je to, neschopnost zapsat DL médium to nevylučuje (a možná je to lepší, než aby se o zápis pokusila a za minutu médium vyzvracela zničené, což je specialitka odpozorovaná u různých mechanik LG, LiteOn a Samsung).
Nižší nabízená rychlost není chyba.
-
z firmweru mechaniky by to mela byt Matshita UJ230AS
-
zkus vyhledat a aplikovat nový firmware, při vypalování zkus rychlost 4x a zkontroluj, zda se data na dvouvrstvý disk vejdou
-
to uz jsem udelal...proto vim i typ mechaniky,je tam jenom 1 aktualizace,navic jsem si poridil programek img burn,ktery si umi poradit i s dualama...tedka resim misto abych to mohl vyzkouset...potrebuji tak 10gb na vypaleni dualu...dam vedet co a jak...to vis kdyz mas nasysleno 40 dualu na disku tak to neni prdel...
-
Zistil som že niektoré DVD stolné prehrávače LG majú problém s prehrávaním DL DVD. Konkrétne môj DVX492H, zhruba prvú polovicu filmu prehrá bez problémov, a až sa dostane na určitú kapitolu, ktorá je zrejme na druhej vrstve, zastaví sa. Je to zaujímavé, očakával by som, že v roku 2010 kúpená mechanika nebude mať takéto problémy. Možno to bude divný FW, ale ťažko sa hľadá nejaký support pre LG. Vyskúšam si urobiť kópiu DVD na čisté médium a uvidím. S médiom zrejme problém nie je, nebol problém urobiť z neho ISO.
edit: vyzerá to na chybnú mechaniku v DVD prehrávači, ktorá má problém s DL DVD. dokonca aj v PS2 to išlo prehrať, a ten má už nejakých 10 rokov.
-
To je originální lisované médium, nebo kopie? U originálu by to bylo na reklamaci (disku nebo přístroje, zkusil bych jiný disk).
-
Je to original lisované médium, tak som celý DVD player odniesol na reklamáciu, vymenia mi mechaniku. Rovnako sa správala aj kópia toho DVD, teda prvá polovica išla, druhá nie.
-
Super, tak dnes som si išiel pre nový prehrávať a robí to to isté, asi to bude celá chybná séria.
-
Anebo obrovská smůla...
Při další reklamaci už asi jedině zkusit rovnou na prodejně a vzít něco jiného.