-
Abit IP35Pro- informace, recenze, zkusenosti...
Abit IP35 PRO
http://ukazto.com/img/abit.jpg http://www.cpu3d.com/images/stories/...b_DSC04109.jpg
oficialni stranka- Abit
http://www.cpu3d.com/images/stories/...deluxe/duo.gif http://www.cpu3d.com/images/stories/...e/p35_logo.gif http://www.cpu3d.com/images/stories/...eluxe/quad.gif
specifikace:
- CPU
Support Intel® Core™ 2 Extreme/Duo/Quad processors with 1333/1066/800MHz FSB
Support Intel® Core™ 2 Extreme/Quad/Duo & Pentium® Dual Core Processors
Chipset
Intel® P35 Express / ICH9R Chipset
Memory
4 X 240-pin DIMM sockets support max. memory capacity 8GB
Supports Dual channel DDR2 800/667/533 Un-buffered Non-ECC memory
LAN
On board Dual Gigabit LAN controller supports 10/100/1000M Ethernet
Audio
On board 7.1 CH HD Audio CODEC
Supports auto jack sensing and optical S/PDIF In/Out
HDMI ready header (SPDIF header)
Expansion Slots
1 x PCI-E X16, 1 x PCI-E X16 (x4 bandwidth), 1 x PCI-E X1, 3 x PCI
Internal I/O 1 x Floppy Port supports up to 2.88 MB
1 x ATA 133/100/66/3 IDE connector
6 x SATA 3Gb/s connector
2 x IEEE1394, 3 x USB header (support 6 ports)
1 x FP-Audio
Back Panel I/O 1 x PS/2 Keyboard, 1 x PS/2 Mouse
abit Silent OTES™
1 x S/P DIF In, 1 x S/P DIF Out
2 x eSATA
7.1 CH Audio connector (Front, Line-in, MIC-in, Center/Subwoofer, Surround, Rear Surround)
4 x USB 2.0
1 x RJ-45 LAN connector
EZ CCMOS Switch
Serial ATA 6 x SATA 3Gb/s offer by Intel® ICH9R support Intel® Matrix Storage Tech(AHCI & RAID0/1/5/10)
2 x eSATA 3Gb/s through JMicron® JMB363 support 0,1JBOD RAID function
IEEE 1394 Supports 2 Ports IEEE 1394 at 400Mb/s transfer rate.
Form Factor ATX form factor 305 x 245mm
PCB Color: Blue
RoHS 100% lead-free process and RoHS compliant
abit Engineered abit µGuru™ Technology
abit Silent OTES™ Technology
100% Japanese made Low ESR and high ripple conductive polymer aluminum solid state capacitor
100% Japanese Capacitor
EZ for CCMOS
Reviews:
Johnny Bravo's @ Xstreme Systems Review
Coolaler's Review using E6850ES G0 stepping @ coolaler.com
techreport.com review
ocxtreme.org - forum
driverheaven.net review
cpu3d.com
xbitlabs.com
bit-tech.net
hothardware.com
overclockersclub.com
ForumDeLuxx.de - forum
Diskuse:
XS forum
cena k 23.6.2007 - CZC - 4520Kč
-
Re: Abit IP35Pro- informace, recenze, zkusenosti...
Tak pokračujme tady, on to snad někdo sloučí :) .
Já jsem vám před těmi oslavami nejlepšího mobo jen zvedal varovně ukazováček, proti Abitu obecně nic nemám - poradí si s tím každý sám. AB9 řada (včetně QuadGT) je/byla zabugovaná extrémně a některé ty problémy byly až fatální. IP35 Pro nebudu studovat, ale čistý štít rozhodně nemá - kdo používá firewire disk, ten ať se modlí, přejde na USB nebo koupí něco jiného, četl jsem víc zkušeností těch, kterým jedou disky mnohem rychleji přes USB než firewire a to nebude asi jediná pižka. Stejně tak s tolik kritizovaným shutdownem po nastaveních BIOSu je na tom Abit zřejmě hůř než Asus. Stabilitu ale recenzenti chválí.
Ad layout - vadí mi, že už pro dvě PCIe karty je špatný a na rear-IO toho tedy mohlo být určitě víc (i když sám bych se např. se 6 USBčky přes headery/front srovnal). Oblast CPU je navžená tradičně výborně, tomu mohou konkurovat snad jen některé Asusy, které to ale obvykle nakopnou přídavnými kartami od zvukovky. A reset CMOS switch se mi dřív líbil, ale jen do té doby, než jsem zjistil, že Asusí postup vypnout/zapnout zdroj funguje perfektně, přesto se to někomu hodit může.
Ještě jednou se zeptám - co je na tom boardu takového, že jásáte nad cenou kolem 4500?
Nebo ještě lépe tradičně luxusní thread na ForumDeLuxx: http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=359332
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ještě jednou se zeptám - co je na tom boardu takového, že jásáte nad cenou kolem 4500?
takze, ja jsem normalni uzivatel co kouka na pomer cena/vykon
kdyz tu desku srovnam s p35-DS4 tak mi vyjde lip ABIT, sice je drazsi ale ma
- + mensi spotreba
+ mensi chlazeni takze se mi tam vejde libovolnej chladic na CPU
+ dle me super layout (to je muj nazor)
+ funkcni softwarova regulace VSECH vetraku na desce
a kdyz to srovnam s Asus rekneme P5K-deluxe tak je pro ABIT jednoznacne + cena. Ale zase ma oproti ASUSu pomalejsi Fire-wire. Rozhodne bych si ten Asus za tu cenu nekoupil.
/// do prvniho postu pridany linky na recenze od jan555, diky
-
firewire je slaby/slabsi pretoze je na PCI (IMHO), ale to si musi kazdy rozhodnut sam ... ja preferujem tie dva eSATA porty, pretoze firewire disk nemam a keby som si nejaky kupoval, tak to bude eSATA .... kazdemu co jeho jest :) Abit ma proste obecne slusne renome a na Asus kazdy druhy nadava (vsak to je ale aj tvoj pripad jan nie? aspon v do nedavna :) ) takze toho moc nezostava okrem GB a toto je pekna alternativa DS4ke tusim
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Abit ma proste obecne slusne renome a na Asus kazdy druhy nadava (vsak to je ale aj tvoj pripad jan nie? aspon v do nedavna :) )
Tady mi šlo právě o to, že na předchozí Abity nadává skoro každý (znáš spíš výjimku). Co se mě týče :) , tak já Asus rád fakt nemám a to že od nich mám teď shodou okolností dvě věci, které fungují (zatím) bezvadně, to rozhodně nezmění ;) . Dnes beztak nejde o žádném výrobci říct, že je něco "super", protože všechno má svoje mouchy, bohužel i ty Gigabyty. (ale ono to tak bylo vlastně vždycky)
tx3rf: jj, tohle jsou dobrá kritéria a argumenty pro koupi, zvlášť ta spotřeba je zajímavá. Co se ceny a Asusu týče, tak jsem se díval na P5K-E/WIFI-AP a ten třeba mně nepřipadá být layoutem ani feature-setem nějak horší, přitom stojí stejně, taktovat jde zřejmě taky stejně a navrch má wifinu (kterou si zrovna mohli imho odpustit).
-
Citace:
Původně odeslal
tx3rf
a kdyz to srovnam s Asus rekneme P5K-deluxe tak je pro ABIT jednoznacne + cena. Ale zase ma oproti ASUSu pomalejsi Fire-wire. Rozhodne bych si ten Asus za tu cenu nekoupil.
Tam bych to jako + Abitu rozhodně neviděl.
Myslíš tuhle cenu ( 4361,-) ? http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi...dlx-s-775.html
nebu tuhle ( 4170,-)? http://www.nakupnasplatky.cz/objects/1074665961.html
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Protoze nemecky neumim ani dobry den,muzes strucne povedet,jestli Abit chvali ci nikoliv?
-
-
Prostě jsem jen zadal na Seznamu vyhledat zboží podle ceny
http://zbozi.seznam.cz/?q=asus+P5K+D...ice=&maxPrice=
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Protoze nemecky neumim ani dobry den,muzes strucne povedet,jestli Abit chvali ci nikoliv?
Nepročítal jsem to (nový mobo nechci), proběhl jsem jen pár stránek. Mám z toho dojem, že je to prostě další motherboard :) - ani nejsou odvaření ani nenadávají. Je tam pár zmínek o problémech s kompatibilitou pamětí (imho nic vážného). Co se týče OC, tak jsem si tam nevšiml, že by se někdo dostal přes FSB500, končí na FSB480, na pár mobo měli problém někde pod FSB400. IP35 Pro vytýkají velký Vdroop, pomalý firewire, síťovky na PCI a nemožnost flashovat BIOS z flashdisku (to nechápu, proč to ten mobo neumí). Někdo tam zmiňoval špatně fungující regulaci fanů z BIOSu (točily se pořád pomalu) a kontrolní beep při postu. Žádnou tragédii jsem tam nepotkal, on si to někde jistě přečte pořádně a udělá lepší report ...
-
Ono stejne vetsinu tehletech detskych chyb poopravi nejnovejsi BIOSy,jak jsem psal uz v jinem threadu.U me osobne na ABITu AV8 bylo zpocatku take par problemu,ktery nejnovejsi BIOSy v pohode opravily a ted je vse OK.
Na ABITy kazdy nenadava,uz odjakziva dela ABIT celkem dost kvalitni MoBo a doufam ze to tak bude i nadale.S tou kompatibilitou pameti to je ale pravda.Je spoustu lidi co nemaji/nemely zadny problemy,ale pak jich je i dost co ty problemy mely.To je podle me jediny nejvetsi problem ABITu,ze ty desky (nektery) jsou opravdu na ty pameti vybiravy.
Nechci tady ale nekomu cpat do hlavy ze je ABIT nejlepsi a at si ho poridi.Kazdymu vyhovuje neco jinyho.Ja osobne jsem chtel zustat stale u ABITu,pak jsem zjistil ze je spoustu lepsich desek na s.775 (Gigabyte a pod.),ale kdyz se ted objevil ten IP35 Pro,tak by to pro me byla jasna volba.Ale ted stejne nebudu upgradovat,takze treba za rok az pujdu do jinyho PC,tak uz zase bude nejaka jina a lepsi deska treba od jinyho vyrobce nez je ABIT.Ja doufam ze se ale bude stale drzet na tech vyssich pozicich a ceny budou zustavat tak nizky jako je to ted v tomhle pripade oproti jinym a vesmes stejne vykonnym deskam.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Na ABITy kazdy nenadava
Každý jistě ne, ale je fakt, že desky z řady AB9 byly snad nejzabugovanější ze všech i965, přitom přišly pozdě. Zvlášť některé chyby u QuadGT - jednoho z posledních nových i965 mobo - byly na pováženou (sotva polofunkční Jmicron řadič, shořelé paměti, nefunkční LAN, problémy s USB, atp.), proto je vhodné si to nastudovat a případně počkat, než pak čekat na záchranný BIOS.
btw: stále jsem se nikde nedočetl, proč se Abit tak rychle vrátil od plně digitálního PWM ke klasice, nevíte někdo?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Každý jistě ne, ale je fakt, že desky z řady AB9 byly snad nejzabugovanější ze všech i965, přitom přišly pozdě. Zvlášť některé chyby u QuadGT - jednoho z posledních nových i965 mobo - byly na pováženou (sotva polofunkční Jmicron řadič, shořelé paměti, nefunkční LAN, problémy s USB, atp.), proto je vhodné si to nastudovat a případně počkat, než pak čekat na záchranný BIOS.
btw: stále jsem se nikde nedočetl, proč se Abit tak rychle vrátil od plně digitálního PWM ke klasice, nevíte někdo?
Jo tak s tou radou AB9 mas asi pravdu,s tou zkusenosti nemam a ani jsem o tom nic necetl.Hold se jim ta rada asi moc nepovedla,ale jinak vesmes ty desky plni slusnou sluzbu uzivateli.Jak ale tak od tebe ctu,tak ty AB9 mely fakt slusny problemy.
Jinak o tom PWM take nic nevim.
-
No tak ted jsem se dozvedel,ze na tyhle desce musi byt Noctua NH-U12F nainstalovana nejpsis pouze v horizontalni poloze,protoze jinak by kolidovala s chladicem cipsetu.Je to pravda nebo ne?Celkem by me to zajimalo (do budoucna treba :)). Obavam se ze to tak ale opravdu je.
-
-
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Jo jo,tam take...Popravde,to mi celkem nevyhovuje.Pokud budu uvazovat o teto desce do budoucna,tak take predpokladam ze si necham Noctuu,ale je lepsi kdyz muze byt vertikalne a moje zadni 2x120mm ventilatory budou pomahat teplemu vzduchu pryc z case.Takhle by to muselo jit pres zdroj...No proste me tahle informace moc nenadchla.
MadCap: Myslis ze kdyby se k tobe dostala Noctua NH-U12F a mel by jsi naladu,tak ze by jsi to moh vyzkouset??Radeji verim informacim primo od nekoho kdo to fakt zkusi.Tedy nejspis od tebe.
-
sorry ale nemal, pretoze mam sam chladic co sa nechutne zle dava dole :)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
sorry ale nemal, pretoze mam sam chladic co sa nechutne zle dava dole :)
jj,chapu,take jsem si toho chladice vsimnul na LP a rikal jsem si jak jsi si asi tak s tim dal praci ho tam nandat. :)
No ta Noctua se nastesti nasazuje celkem v pohode.
-
no ja bych ty strance noctua neveril, ne proto ze bych chtel obhajovat tu desku, ale proto ze u Gigabyte DS4-p35 taky maj/meli ze se tam ta 12ctka nevejde a podle nejakyho spanelskyho testu (byly i fotky) se tam nacpala.
Jinak koukam ze deska neprijemne zdrazila :(
-
jj,zdrazila solidne,ale ted me to zatim moc netrapi...Do upgradu pujdu asi stejne az tak za rok. :)
Jinak take prave tomu nechci moc verit ze tam ta Noctua nejde,dokavad mi nekdo,kdo to zkousel,opravdu nerekne ze se tam neda dat.
-
Dost by me zajimalo,jestli na tuto desku pujde osadit chladic Thermalright Ultra-120 eXtreme do svisle polohy.Ale jelikoz je podobne velky (no,o neco malo vetsi nez Noctua),tak se obavam ze na tom bude prave stejne jako ta Noctua NH-U12F.Na Googlu jsem nic nenasel (mozna ze jsem neco prehledl),tak snad da nekdo nejaky echo...
-
Zdarek,
zajímalo by mě kde tuhle desku koupit. Na CZC ji nemají a když jsem jim psal tak mi řekli, že dodavatel jí taky nemá a nevědí, kdy dorazí. Zatím to je takhle asi dva tři měsíce takže to může taky tak být dalšího půl roku. Nevíte kde by ji mohli mít skladem. Dik :)
-
Citace:
Původně odeslal
Franz Josef
Zdarek,
zajímalo by mě kde tuhle desku koupit. Na CZC ji nemají a když jsem jim psal tak mi řekli, že dodavatel jí taky nemá a nevědí, kdy dorazí. Zatím to je takhle asi dva tři měsíce takže to může taky tak být dalšího půl roku. Nevíte kde by ji mohli mít skladem. Dik :)
Abit desky jsou obecne vyborny desky,ale u nas se vsude sehnat nedaly.U nas jsou spatne k sehnani,a navic jeste tato nova a vyborna deska.
Kazdopadne vyzkousej www.abacus.cz,ty take maji ABIT desky,popr. pak vyzkousej hledat pres Google.Nedavno jsem se na Abacus dival a meli ji tam,ted nevim...
-
Když jsem si vybral ondá QuadGT (a rozhodně to nebyla horká novinka), tak jí nebyl reálně nikdo schopný dodat a dostával jsem termíny 2-4 týdny (s "možná"). Pak mi jeden prodejce "pod čarou" sdělil, ať se na Abit vůbec vykašlu, že to ani prodávat nechtějí, protože s reklamacemi je to stejné jako s dodáním ...
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Abit desky jsou obecne vyborny desky,ale u nas se vsude sehnat nedaly.U nas jsou spatne k sehnani,a navic jeste tato nova a vyborna deska.
Kazdopadne vyzkousej
www.abacus.cz,ty take maji ABIT desky,popr. pak vyzkousej hledat pres Google.Nedavno jsem se na Abacus dival a meli ji tam,ted nevim...
Dikes, vypada to, že ji tam maji. :)
-
Tady jsem ji našel dokonce za 4970 Kč. Nakupoval jste tam někdo nebo znáte ten obchod?
-
Citace:
Původně odeslal
Franz Josef
Tady jsem ji našel dokonce za 4970 Kč. Nakupoval jste tam někdo nebo znáte ten obchod?
OMG, to jsou otázky... :rolleyes:
a) je to jeden z nejznámějších obchodů
b) nemají ji skladem stejně jako jinde
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No tak ted jsem se dozvedel,ze na tyhle desce musi byt Noctua NH-U12F nainstalovana nejpsis pouze v horizontalni poloze,protoze jinak by kolidovala s chladicem cipsetu.Je to pravda nebo ne?Celkem by me to zajimalo (do budoucna treba :)). Obavam se ze to tak ale opravdu je.
Tak pro info, ten chladic (Noctua NH-U12F) na Abit IP35Pro jde dat na obe strany, jen ten lepsi zpusob je ponekud pracnejsi - trosku koliduje s chladicem pod patici CPU. Neni treba nic rezat/ohybat/... jen je tam pri montazi(predevsim upinani vetraku na pruzinu) trochu min mista, takze to chce trochu vic trpelivosti. Da se to nasadit i naprosto bezdotekove, ale mysim ze kontakt s chladicem nicemu neuskodi.
Uchyceni k MB vpohode, nikde se nic neprohejba, netreba nikde nic nejak brutalne utahovat. Relativne dobre zustanou po montazi pristupny i vsechny diry na desce pro montaz do case.
Abych nezapomel, CCko MB sehnalo pri dodaci lhute neznamy cca za 14 dnu, coz IMO jde.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
...
Moc Ti diky,neco takoveho jsem potreboval vedet.Nikde jsem se to od nikoho ale nedozvedel,ani nic nenasel na netu,tak konecne ma nekdo tu zkusenost,je to perfektni :)
Jinak take by me zajimalo jestli by tam stejne sel dat i ten Thermalright Ultra-120 eXtreme.Uz jsem o tom psal vyse.Nikde jsem o tom zadne info ale take nenasel...
-
-
Tak už alespoň víme, co se stalo s digital PWM. Tahle deska z nejlevnějších asi nebude :) .
-
To že NOCTUA NH-U12F jde na Abit IP35Pro i tak, že fouká dozadu ven ze skříně je fakt ověřeno v praxi? Já, že výrobce chladiče na stránkách píše o možnosti pouze horizontálně.. ( http://www.noctua.at/main.php?show=c...nh_u12f&lng=en ) Sám bych se modlil, aby tam šel, pže jinak ho budu házet z okna...
-
Citace:
Původně odeslal
Hurvajs
To že NOCTUA NH-U12F jde na Abit IP35Pro i tak, že fouká dozadu ven ze skříně je fakt ověřeno v praxi? Já, že výrobce chladiče na stránkách píše o možnosti pouze horizontálně.. (
http://www.noctua.at/main.php?show=c...nh_u12f&lng=en ) Sám bych se modlil, aby tam šel, pže jinak ho budu házet z okna...
Kdyby sis to tady poradne precetl,tak by sis vsimnul ze uz je tu vse napsany.Nekdo to tady zkousel(ted presne nevim kdo) a ze to pry jde.A o tech strankach Noctua take vime ze to tam je napsane.
-
ale já si to tu přečetl, otázka směřovala spíš na Jezevce, jestli to je jeho praxe, nebo z doslechu (jeho podpis nevidim, tak nevim, jestli tuhle kombinaci používá), na předchozí stránce jsou jen žádosti o to, zda to může někdo vyzkoušet a víceméně dohady jde/nejde? Každopádně dík za info
-
:roll: to je snad zrejmy z toho jak to pisu ne, ze sem to sam montoval. Na netu se toho naplka. Jasne ze to tam nejde uplne optimalne, ale pri trose snahy se to vejde.
-
Zdravim. Mám dotaz k této desce. Už nějakou tu dobu se snažím na ni nainstalovat WIN XP, ale nedaří se. ACHI mám přepnuto na IDE. HDD mam 2x 250GB MAXTOR SATA1, WIN XP SP2. Vždy jak vyberu na jaký oddíl to chci nainstalovat, tak mi to napíše: Tento disk však neobsahuje oddíl kompatibilní se sytémem WINDOWS XP.
Nevíte v čem by to mohlo být? BIOS je na def. Nic není nataktované. BIOS je nahraný poslední.
-
Z jaké mechaniky připojené kam instaluješ?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Z jaké mechaniky připojené kam instaluješ?
Problém vyřešen. Neměl jsem jen nastavený aktivní oddíl. Prostě deska rozpoznala oba HDD, ale viděla více oddílů a nevěděla kam nainstalovat WINy. Jsem odpojil jeden HDD a hned vše šlo jak po másle.
-
abit IP35-Pro: Houston, We Have a Winner @ AnandTech
Citace:
Původně odeslal conclusion
With praises come accolades, and AnandTech is proud to present the Gold Editors Choice to the abit IP35-Pro. abit has come a long way in the last two years and the result is an exceptionally stable motherboard, full of useful features, along with being one of the most consistent performing products we have tested recently. abit's µGuru technology clearly stands out as the best platform tuning and monitoring tool currently offered by any motherboard manufacturer; it sets the standard that other brands would do well to emulate. Except for µGuru, there is not a single feature on the board that really stands out from the crowd. However, every feature that abit has included on the IP35-Pro along with the board layout, color selection, BIOS design, accessories, support, and consistent performance certainly leads us to believe the whole is greater than the sum of its parts in this case.
Not all is perfect, however; we still need to nag about the Vdroop exceeding that of other board manufacturers when overclocking quad cores, but how much that really matters is clearly debatable depending upon your overclocking objectives. We are still not pleased with overclocking when utilizing 4GB of memory and exceeding DDR2-1100 speeds. Overall, the positives of the board greatly outweigh the negatives, and while we have expressed these concerns to abit, the IP35-Pro remains one of our favorite P35 boards.
-
Takze uz vime ze Noctua NH-U12F se na tuto desku s trochou snahy nacpe.Chtel jsem vedet jak to bude i s Thermalright Ultra-120 eXtreme a je to nastesti "Okay" (podle vyrobce chladice) - viz. zde: http://www.thermalright.com/a_page/Ultra-120-MCL.htm
-
Tak mam takovy dotaz k teto (a asi nejen k ni) desce. Vite nekdo o nejakym live distru, ktery na tom nabootuje a vidi CD/HDD ? Testoval sem Gentoo 2007.0, Ubuntu 7.10 a Knoppix 5.11. Ani jedno z toho. Testoval sem vsehny mozny nastaveni radice v biosu, bohuzel boot z CD se konal jen pri nastaveni IDE. Pri nastaveni AHCI/RAID to nezaclo ani startovat (DVD palka na sate).
Problem je podle vseho chybejici modul v jadre => staci to jadro s nim nejak dostat na hdd, ale na to potrebuju z neceho nastartovat.
-
Jo to bude nejaky bug ala implementace radice Abitu ... :-(
Nebot na gigabytech, jede na P35/ICH9R s JMB363 naprosto PERFEKTNE rekneme od 2.6.20, odzkouseno na: PClinuxOS, Ubuntu, Slackware, Slax
EDIT: a to jak v RAID, tak v AHCi a obyc. IDE ...
-
pozor, na tom Abite su sata porty len ICH9R, tie jmicronacke sracky su len eSATA ... skusal si to na ICH9R?
-
Btw je nejaka sance nabootovat z DVD, ktere je pripojene na SATA v AHCI modu? Na Asus P5K-E se mi to nepovedlo.
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Btw je nejaka sance nabootovat z DVD, ktere je pripojene na SATA v AHCI modu? Na Asus P5K-E se mi to nepovedlo.
Na Asus P5B-E(i965+ICH8R) v AHCI modu se SATA DVD vypalovackou(Lite-On 16A7S) nabootuji bez problemu. Kolegovi z prace se taky na P5K nepovedlo nabootovat z DVD.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
pozor, na tom Abite su sata porty len ICH9R, tie jmicronacke sracky su len eSATA ... skusal si to na ICH9R?
Jasne, mam to zapojene na interni konektory, ty Esata sou vyvedeny ven a v Biose je na to extra nastaveni. Hledal sem i nakej driver do widli, aby to startovalo v AHCI, ale zatim sem nic nenasel.
-
jak driver do widli? na AHCI to je predsa uplne v pohode + to ide donutit aj nasledne ... je tu o tom thread
-
NA AHCI potrebujes SAMOZREJME driver pod Xp, pod Visty ne ...
K tomu Linuxu, v linuxu potrebujes na IDE kanal jmicron moul na radic, jak jsem psal vyse. AHCi jete klasicky pres Intel sata .... Fakt jsem nevidel problem, ale jak rikam uz leta, Asus neverim - nedelam, Delam pouze Gigabyte a Abit neumim dobre koupit abych mohl preprodat, takze taky nevim ...
Podpora P965 je od 2.6.18 a cca od 2.6.20 je P35 a vis ...
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Jasne, mam to zapojene na interni konektory, ty Esata sou vyvedeny ven a v Biose je na to extra nastaveni. Hledal sem i nakej driver do widli, aby to startovalo v AHCI, ale zatim sem nic nenasel.
Myslis jako instalace systemu v rezimu AHCI ? Na to potrebujes zavest driver z diskety pomoci F6, musis to byt z diskety, nebot super system z roku 2001 neumi pouzivat USB .... Ovladace (cca 400 kb) by meli byt na strankach vyrobce nebo na CD, u giga-byte jsou .. mrkni treba tam.
-
Na Supportu ABITu je moznost stahnout "JMicron Installation Disk".Treba to nejak pomuze na ten AHCI rezim a instalaci OS -> http://www.abit.com.tw/page/uk/downl...ET_TYPE=LGA775
Jinak jsem z toho ted trochu zmateny.Pokud to tedy nejde pod tim AHCI,tak musim instalovat pres ten rezim IDE a v tom to potom nasledne poslape stale??
-
Ano. Kdyzby jsi to pak prepnul na AHCI tak dostanes na 99 procent modrou smrt ... Mluvime-li o windows, linuxu to samozrejme nevadi ...
-
mozes prepnut na AHCI, ale predtym treba urobit jednu vec ... niekde tu je o tom thread, mne to fungovalo v pohode
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
mozes prepnut na AHCI, ale predtym treba urobit jednu vec ... niekde tu je o tom thread, mne to fungovalo v pohode
No tak jsem tady nasel tyhle dva thready:
http://4um.overclocking.cz/showthrea...ht=AHCI&page=2
http://4um.overclocking.cz/showthrea...highlight=AHCI
Z toho prvniho jsem pochopil,ze AHCI mod je v podstate "stejny" jako IDE,jen s tim,ze prida podporu NCQ,atd. a ze je mozny pouzivat ruzny RAID pole a tak podobne.Osobne RAID nepouzivam a NCQ pry nema nijak vyrazny vykon oproti normalu,cili je to v podstate jedno (mozna jen v mem pripade).Kazdopadne by se to ale mohlo hodit.Snad jen doufat aby nebyly zadne problemy (BSOD,atd.).
Jinak nechapu proc se treba nedodava k desce disketa na ktere jsou ovladace pro AHCI.U me "staricke" ABIT disketa je a nasledna instalace je potom bezproblemu.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Ano musis modifikovat vrstnu HAL a podobne drivery ... Je na to i primo nejaka debilni utilita od MS ..
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No tak jsem tady nasel tyhle dva thready:
http://4um.overclocking.cz/showthrea...ht=AHCI&page=2
http://4um.overclocking.cz/showthrea...highlight=AHCI
Z toho prvniho jsem pochopil,ze AHCI mod je v podstate "stejny" jako IDE,jen s tim,ze prida podporu NCQ,atd. a ze je mozny pouzivat ruzny RAID pole a tak podobne.Osobne RAID nepouzivam a NCQ pry nema nijak vyrazny vykon oproti normalu,cili je to v podstate jedno (mozna jen v mem pripade).Kazdopadne by se to ale mohlo hodit.Snad jen doufat aby nebyly zadne problemy (BSOD,atd.).
Jinak nechapu proc se treba nedodava k desce disketa na ktere jsou ovladace pro AHCI.U me "staricke" ABIT disketa je a nasledna instalace je potom bezproblemu.
Ano ale je potreba JINY ovladac ... proto ta diskteta ... Proc se nedodava disketa ?? Protoze vsichni samozrejme pouzivaji skvely system Vista, kde to neni potreba ..
-
disketu si mozes vyrobit utilitkou ak chces, naco by tam bola defaultne, ked ju pouzije mizive percento ludi?
-
Pouzije ji mizive procento lidi, protoze tomu nerozumi ....
KAZDY pocitac, ktery jsem kdy stavel pro zakaznika, jsem daval do AHCI rezimu. Kazdy. To ze to nedelaji ostatni, NENI argument ..
-
Tak abych upresnil:
a) widle sem nainstalil bootem ze sata DVD, ktery bootuje z nejakyho duvodu pouze v rezimu IDE => widle taky bezej v rezimu IDE. Kdyz prepnu radic do AHCI/RAID tak widle samo skolabujou. Proto chci ten ovladac.
b) pri bootu tuxe v jedinym bootovatelnym rezimu (IDE) ze sata DVD ten tux (viz vejs, gentoo, knoppix, ubuntu) nenasel ani mechaniku ani disk, tudiz vlastne vubec nenastartoval.
Takze mi nezbylo, nez pripojit pata cdrom, z ni se mi tux nabootoval a !! v rezimu AHCI !! disk videl.
Primarni potiz tudiz je v tom, ze v rezimu AHCI/RAID system nebootuje ze sata DVD mechaniky (samsung 203b).
-
Ja to chapu od zacatku...
Problem je ten, ze to klasicke IDE je jmicron radic nalepeny na jizni mustek, ICH9 uz proste nema nativni IDE. Dale tvrdim a ty mi to jen potvrzujes, ze bios toho Abitu je ZMRSENY protoze na gigabytech to vsechno linuxove jede z praku...
Pokud dam AHCI rezim - kernel mi da sda, sdb
Pokud dam IDE rezim - kernel mi da hda, hdb
To IDE (jmicron) - v IDE rezimu (jmicrom MUZE BYT v IDE ale SATA MUE byt v AHCI) - je pak znaceno jako hde, hdf ...
s jadrem 2.6.22 a vis jede ICH9 - naprosto bez problemu ve vsech rezimech ..
Jestlize u Abitu ne, muze za to abit ...
http://www.abclinuxu.cz/hardware/zak...yte-ga-p35-ds4
http://www.abclinuxu.cz/forum/show/189471
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Takze mi nezbylo, nez pripojit pata cdrom, z ni se mi tux nabootoval a !! v rezimu AHCI !! disk videl.
Takze kdyz mam PATA mechaniky,tak nebude zadny problem s instalaci XP/Vista v rezimu AHCI?Tedy podle toho co pises,tak to asi slape...
-
Samozrejme, ze ne, ovladac potrebujes jen na AHCI / RAID rezim ...
Pod XP a nize ho nepotrebujes ani na IDE rezim (vyple AHCI) pro SATA ...
Takze pokud bude VSUDE vyple AHCI/RAID pojede ti pod XP UPLNE vse ...
Jenze on ma problem pod linuxem ...
-
No tak aspon mensi poteseni...Ze by se nam cena zacala konecne pohybovat smerem dolu?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47012
-
Porad o 1200kc navic proti DS4 :)
-
Citace:
Původně odeslal
nex
To sem nepatri...Navic to neni ABIT a ABIT je ABIT ;) Proste luxus deska
-
Citace:
Původně odeslal
nex
A pořád nějaké funkce navíc - například pro lepší OC u quadcore... ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
A pořád nějaké funkce navíc - například pro lepší OC u quadcore... ;)
Jo presne tak,o to mi hlavne pujde az budu tuhle desku brat.Protoze s Dual-Corem uz ani nepocitam,jedine C2Q :D
-
Luky,ty nez se dokopes k upgradu na tuto desku,uz to bude zastaraly srot :) Navic p-35 dnes uz neni 2x perpektivni.Spis x38,48? ne?Podle zajmu tady vidim,ze ji skoro nikdo nema cili ti preji hodne stesti s ''luxusnim'' Abitem.;)
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Luky,ty nez se dokopes k upgradu na tuto desku,uz to bude zastaraly srot :) Navic p-35 dnes uz neni 2x perpektivni.Spis x38,48? ne?Podle zajmu tady vidim,ze ji skoro nikdo nema cili ti preji hodne stesti s ''luxusnim'' Abitem.;)
Tuto desku tu ma nekolik lidi. Jedna se o super desku, za kterou si clovek proste musi priplatit. Ja si priplatil a jsem s ni velice spokojen.
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Hehe,jj,mas pravdu,nez ja se dokopu k upgradu,tak tahle deska uz bude asi fakt celkem zastarala,ale budou zase novy ABITky,a to prave ty X38,48...Kazdopadne ono se rekne zastarala,ale myslim si ze jeste dlouho bude na spici.Kdyz si vezmes ze vykon ma dobry,paradni a hlavne dostacujici OC u C2Q procesoru + ma spoustu ruznych portu,vychytavek a tak podobne,takze treba nebude ani nutny porizovat nejakou X38,48.A to uz ji urcite poridim za jeste mensi peniz nez je ted. ;) (ale uvidime uvidime)
Citace:
Původně odeslal
Neller
Tuto desku tu ma nekolik lidi. Jedna se o super desku, za kterou si clovek proste musi priplatit. Ja si priplatil a jsem s ni velice spokojen.
To verim,ja mit ted finance ktery muzu pustit na upgrade PC,tak jdu hned do toho.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Ja ti treba verim ze je super ale cim konkretne?Provozujes na ni beznej E2140 pri 3,2Ghz.Predstav si,ze se rozhoduji mezi nekolika vyrobci.Zkus me presvedcit ze Abit je ta prava volba.Diky.
Vyjmenuj proste ty featury cim je Abit lepsi nez konkurence...
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Ja ti treba verim ze je super ale cim konkretne?Provozujes na ni beznej E2140 pri 3,2Ghz.Predstav si,ze se rozhoduji mezi nekolika vyrobci.Zkus me presvedcit ze Abit je ta prava volba.Diky.
Vyjmenuj proste ty featury cim je Abit lepsi nez konkurence...
1. ma ze vsech P35 desek nejlepsi layout co jsem videl (reset tl. vyvedene do zadni zaslepky, natocene sata konektory....)
2. v BIOSu lze nastavit opravdu vse potrebne.
3. stabilita, i pri 100% OC jede deska tak jak má.
4. podle testu vyzaruje velice malo tepla (nemam jinou P35 desku, takze nemuzu osobne otestovat).
5. POST Code definitions (LED ukazatel na desce, ktery vam v pripade problemu napise cislo-podle cisla se da ihned zjistit v cem je problem (RAM, CPU, HDD....)
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
1. ma ze vsech P35 desek nejlepsi layout co jsem videl (reset tl. vyvedene do zadni zaslepky, natocene sata konektory....)
2. v BIOSu lze nastavit opravdu vse potrebne.
3. stabilita, i pri 100% OC jede deska tak jak má.
4. podle testu vyzaruje velice malo tepla (nemam jinou P35 desku, takze nemuzu osobne otestovat).
5. POST Code definitions (LED ukazatel na desce, ktery vam v pripade problemu napise cislo-podle cisla se da ihned zjistit v cem je problem (RAM, CPU, HDD....)
+ eSATA,atd.,atd.
nex: Uz se to tu vsechno psalo (nekde o par stranek drive),tak staci cist a uvidis.Kazdopadne nerikame ze neni Gigabyte spatny a ten ABIT ti nenutime,ale rikame jen ze je o neco malo lepsi.Je sice fakt ze stoji vic,ale vyplati se priplatit si.
-
Diky,tohle neni spor GB/Abit.Jen budu delat dalsi PC tak me zajima,zdali mam obetovat skoro 5000kc za neco extra.
2Neller:
Bod 1-3 jsou nic nerikajici fraze.100% OC je co?Bod 4 mozna,cetl jsem.Bod 5 Dobra vec,pamatuju z Epoxu.
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
+ eSATA,atd.,atd..
eSATA me kdejakej MB a to atd atd je co?Vic vyse jsem zadny extra info nenasel.
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Diky,tohle neni spor GB/Abit.Jen budu delat dalsi PC tak me zajima,zdali mam obetovat skoro 5000kc za neco extra.
2Neller:
Bod 1-3 jsou nic nerikajici fraze.100% OC je co?Bod 4 mozna,cetl jsem.Bod 5 Dobra vec,pamatuju z Epoxu.
eSATA me kdejakej MB a to atd atd je co?Vic vyse jsem zadny extra info nenasel.
Radsi to uz moc neres.Myslim ze nejsi tak hloupy aby sis dokazal nekde na netu najit hromady a hromady informaci o teto desce a navic myslim ze jsme tady toho uz dost napsali...
Kazdopadne s tim vyberem desky ti muzeme trosku poradit,ale zbytek je na tobe.Proste pokud se ti nejaka jina deska libi vic,tak ji vem.Nam je to uplne jedno co si tam das.My jsme si vybrali (nebo vyberem) tuhle ABITku a to nam staci. ;)
Jinak eSATA zas kdejaka MB nema.Sice ted se jich objevuje uz vice,ale vetsinou je maji jen ty drazsi a to ne jeste pokazde.
-
IP35Pro ma z meho pohledu idealni layout. Vsechno je krasne po ruce a nikde mi neprekazi zadny kabely ani chladice. Vsechno funguje tak, jak by clovek ocekaval a to i pri OC. To zdaleka neni pravidlem. Externi clear cmos a displej s identifikaci chyby jsou sice relativni zbytecnosti, ale dokazou velmi ulehcit zivot. Proste laska na prvni pohled a nelituju nakupu ani po delsi dobe.
-
jj,skvely layout mel ABIT odjakziva vyborny.Sice by se naslo par desek kde mel neco min vychytany,ale vesmes vetsinou to bylo supr.
Externi clear CMOS je podle me opravdu uzitecna vec,ale jelikoz je ta deska na tom tak dobre,tak myslim ze je ten clear trochu zbytecny,protoze neni asi treba ho moc pouzivat (spis vubec).A displej ktery ukazuje pripadny chyby je hodne dobry,mam s nim jen ty nejlepsi zkusenosti.Cloveku to moc ulehci zivot pri hledani chyb.Staci se podivat co je tam za cislo,otevrit manual a uz vime co je KO.Proste supr...
-
Přesně tak, jak říkáš, layout je subjektivní. IP35Pro ho má velmi dobrý, ale pokud se podívám na současné nové desky (najmě X38-based), tak velmi dobrý ho má skoro každá (pokud ne všechny). Zrovna v tomhle kritériu vidím za poslední dobu velká zlepšení.
Ad clear CMOS čudl - fajn věc, ale řešení např. Asusu je subj. lepší a funguje zcela bez problémů.
-
X38cky som neskumal este, ale v com je vlastne od P35 lepsia? len v pocte PCIe lanes a teda pouzitelnosti na crossfire :)
-
Zdar páni.
Mám malý problém. Po zakúpení tejto MB mi po komplet inštalácii ostali dve neznáme zariadenie. Skúšal som aj najnovší bios a najnovšia drivre ako od ABITU tak aj od výrobcov HW (Intel, apod). Nestretli ste sa s tym už? Prípadne mám niečo zle nastavené v BIOSE?
Dalšie komponenty:
Q6600, 2x2 GB RAM, (Testoval som aj 2x1GB a Vistu 32bit), GF 8800GTX, 2x320GB SATA Hitachi, DWDRW Samsung a cez USB tlac. HP 1018, Vista Ultimate 64bit
VSetko funguje v poho, ale niesom spokojný s týmto stavom.
http://img84.imageshack.us/img84/9876/scr11th5.th.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/7067/scr12ao4.th.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
bluedragon
Po zakúpení tejto MB mi po komplet inštalácii ostali dve neznáme zariadenie.
Myslím že je třeba nainstalovat Abit uGuru, abit má na desce svůj vlastní čip na monitoring. (alespoň na mé AT8 32x to tak je)
-
To je sice fakt, ale to se instaluje samo, pokud pouzil prilozenou placku. Co je ovsem horsi, ze temer vse co sem kde po netu k tyhle desce/chipsetu nasel, bylo jen pro XP64/Vistu.
Taky tam mam nenainstalovany HW, na 90% ma neco spolecnyho s radicem, protoze to tam je/neni podle prave zvolenyho rezimu toho sekundarniho radice.
-
JJ je treba tam dohodit ABIT uGuru. Je to sice na placke ale neinstali sa to samo. Je to v utilitach (tusim) a treba to tam hodit rucne.
Nasiel som to pred 3 hodinami na americkom fore.
-
Nemáte prosím někdo zprávičku zda by tato deska mohla podporovat i nové 45nm procesory? Na stránkách Abitu není mezi podporovanými procesory.A já si na tuhle cool desku už dělal chutě.
-
Na strankach Abitu je podpora 45nm procesu explicitne uvadena.
Jinak E8400 naprosto bez problemu a to jedu s puvodnim biosem. Jenom nekoresponduje voltaz cpu v biosu se skutecnou voltazi, ale to me az tolik nevadi. OC stable cca 4.15 GHz aniz bych desku musel nejak slozite nastavovat.
Citace:
Původně odeslal
SirAnthony
Nemáte prosím někdo zprávičku zda by tato deska mohla podporovat i nové 45nm procesory? Na stránkách Abitu není mezi podporovanými procesory.A já si na tuhle cool desku už dělal chutě.
-
Napr. procesory Intel E8400 a E8500 jsou 45nm a na ruznych zahranicnich forech jsem videl ze je maji na tehle desce,takze myslim ze problem nebude.
Jinak ja ted cekam na Core2Quad Q6600 (@3,6GHz - lapovany) a pak budu porizovat taky tuhle desku :) Uz se tesim...
EDIT: Hmm,tak Camill byl rychlejsi...
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Na strankach Abitu je podpora 45nm procesu explicitne uvadena.
Jinak E8400 naprosto bez problemu a to jedu s puvodnim biosem. Jenom nekoresponduje voltaz cpu v biosu se skutecnou voltazi, ale to me az tolik nevadi. OC stable cca 4.15 GHz aniz bych desku musel nejak slozite nastavovat.
Já teda ten procesor na přehledu nevydím....
HTML kód:
http://www2.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/intel_p35_ip35-pro.htm
Citace:
Napr. procesory Intel E8400 a E8500 jsou 45nm a na ruznych zahranicnich forech jsem videl ze je maji na tehle desce,takze myslim ze problem nebude.
Jinak ja ted cekam na Core2Quad Q6600 (@3,6GHz - lapovany) a pak budu porizovat taky tuhle desku Uz se tesim...
Já mám strach že pokud tam dám E8400, že to bude dělat neplechu a třeba až budu taktovat, že něco po....
Jinák mám v merku ještě P5K Premium/WiFi-AP, ale ta Abit je mi sympatičtější.
-
Citace:
Původně odeslal
SirAnthony
...Já mám strach že pokud tam dám E8400, že to bude dělat neplechu a třeba až budu taktovat, že něco po....
Jinák mám v merku ještě P5K Premium/WiFi-AP, ale ta Abit je mi sympatičtější.
Co by se mohlo stat??Jak rikam,videl jsem na zahranicnich forech tuhle desku s E8500,takze bych se toho nebal.Popr. staci pouzit Google a prolezt trochu internet a neco o tom zjistit.Na 100% tam o tom neco bude.
-
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Tak do popisu BIOSu mě ani nenapadlo se podívat. Tak to je super. Díky moc.
Jak to, ale že tedy, pokud píšou podporu v BIOSu, že není jak u desky, tak ani v celém přehledu?http://www2.abit.com.tw/cpu-support-...-core2-duo.htm
-
Njn,oni to casem snad upgradujou ten CPU support.
Jinak s tim BIOSem me to nenapadlo a to jsem se vcera dival jaky je posledni BIOS a vsimnul jsem si BIOSu 12 ze podpopruje ty novy jadra. :)
-
Kamarád mi neustále tlačí, že ABIT má dokonale propracovaný systém regulace fanů (samozřejmě má desku ABIT, že). Můžete to (majitelé desky) nějak posoudit?
-
kontrolovatelny cez software z wokien a s mnohymi podrobnymi nastaveniami ... asi je dobry, ale nepouzivam > mam manualny regulator uz roky
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Kamarád mi neustále tlačí, že ABIT má dokonale propracovaný systém regulace fanů (samozřejmě má desku ABIT, že). Můžete to (majitelé desky) nějak posoudit?
Dosku som mal (predana s celym PC) a regulaciu mozem len chvalit. Mal som aj GIGABYTE P35-DS4 a teraz ASUS P5K ale je to neporovnatelne. S regulaciou sa da na tej Abitke fakt vyhrat a nastavujes tam priamo Volty ktore pustas do fanov. V poho je nastavitelne od 5V do 12V s tym ze min. aj max das ake uznas za vhodne (trebars 5-5,5) a kazdy fan moze byt zavisly na lubovolnom teplotnom cidle.
Proste to ma ABIT fakt premakane.
EDIT:Samozrejme to co nastavis v softe sa automaticky zapise do biosu, takze som ten soft mal spusteny len asi dvakrat kym som to vyladil a hotovo.
-
Jojo,ja treba jak jsem mel tu starsi ABIT AV8,tak jsem mel na tu regulaci pripojeny FAN z chladice CPU (Noctuu) a podle sebe jsem si to nastavil na ruzny teploty a ruzny voltaze a bylo to naprosto perfektni.Dobry je ale jak rikas ze ta IP35 Pro umi voltaz uz od 5V,ta AV8 umela min. pouze tusim 7-7,5V,takze nic moc.Takze ja pouzivam jak regulaci nekterych FANu pres desku,tak i pres rucni regulator.
-
Jo tak já mám taky regulátor od Primecooler, takový s displejem (funguje supr, ale to zpracování hrůza), každopádně je pro mě lepší SW automatika, tohle bohužel regulátor neumí. Proto jsem si s grafárnou ATi chrochtal, ATT má tohle dokonale zmáklé (sice jen pro grafárnu), u RivaTuneru to beru spíše za "svýmzpůsobemfungujícípokus" :-) Takže škoda že jsem to nevěděl dřív, asi bych měl podvozek ABIT namísto GB...
-
Chtel bych se zeptat jestli nekdo na teto desce ma nejaky vyrazne nataktovany CPU se zapnutym EIST.Prave tuto desku si budu uz brzy porizovat a zajima me,jak bude EIST fungovat.Mam doma jiz pripraveny C2Q6600 o kterem vim,ze funguje bezproblemu na 3,6GHz,tak prave proto me zajima jestli bude mit nejaky smysl EIST zapinat a nebo ho radeji nechat vypnuty aby to nedelalo nejaky haluz.Diky za info.
PS: Jeste neco o CPU VTT.Slysel jsem,ze pokud se taktuje,tak by melo byt CPU VTT nastaveno na stejnou hodnotu jako CPU voltage,co je na tom pravdy?
Tento novy Intel budu mit ted poprve,takze se ve vsem jeste tak moc nevyznam...Dekuji
-
Tak jsem konecne majitelem tehle desky.
Mam ale mensi problem s regulaci ventilatoru.Mam Noctuu NH-U12F (3-pin) a mam to samozrejme pripojeny k "CPU FAN" na 3-pin,ale deska umi i 4-pin PWM.Ze zacatku,hned po prvnim nabehnuti PC jsem nastavil hodnoty takto: High - 60°C/100% otacky, Low - 30°C/35% otacky ventilatoru.V BIOSu mi to potom ukazovalo otacky ventilatoru okolo 750ot.,ale pak jsem si s tim jeste trochu hral a ted jsem nainstaloval i uGuru,ale ventilator mi bezi porad na 100% (ukazuje mi to cca 1300ot.) a nejde to nijak zregulovat.Chtel jsem aby se to regulovalo postupne podle toho jaka bude teplota,ale nejak mi to ted nefunguje.Nevi nekdo co s tim?
Pak mam jeste jednu otazku.Vadi mi,kdyz uGuru hned po nabehnuti win vyskoci normalne na plochu.Nikde jsem nenasel nastaveni aby zustaval jen v ikonce.Vi nekdo jak nastavit jeste tohle?Diky vsem
-
Hladaj lepsie, mne nabieha v tray ale uz ho davno nepouzivam - teploty ma nezaujimaju.
Regulaciu som nikdy nepouzil, pozor vsak na to, ze profily v uGuru softe to vedia prerazit (biose nastavenie) a ak ti to reguluje v biose spravne, tak to je tento dovod.
-
No zkousel jsem vic moznosti,ale stale nic.V BIOSe mi zo ukazuje i po nastaveni porad jen tech 1300ot. a to je to samy i kdyz to nastavim v uGuru.Prijde mi,jako by to proste uz neslo nebo ja nevim.Jak jsem psal,ze zacatku ukazoval BIOS treba 700ot a ted uz ne-e.Netusim kde se stala chyba.Hral jsem si vselijak mozne s tim nastavenim,ale proste bez uspechu.
EDIT: A nebo to dopadne nakonec jeste tak,ze pripojim ten vetilator na nejaky jiny 3pin a necham to regulovat v rozmezi jen 8-12V.Ale celkem me to stve ze to nechce slapat.Neni to problem BIOSu bo co??