Dobrý den,
jaký notebook by jste mi doporučili v cenové kategorii 37000-40000KC bez DPH.Notebook bude urcen predevsim pro cestovani.PReferuji vydrz baterie.Bezna kancelarska prace plus graficke prace.Diky
Printable View
Dobrý den,
jaký notebook by jste mi doporučili v cenové kategorii 37000-40000KC bez DPH.Notebook bude urcen predevsim pro cestovani.PReferuji vydrz baterie.Bezna kancelarska prace plus graficke prace.Diky
A požadavek na rozlišení/velikost displeje? Nebýt těch grafických prací, tak ti na cestování doporučím nějaký subnotebook s dlouhou výdrží (na kanclpráci v pohodě třeba 12" displej stačí). A taky bych se koukal po solidní konstrukci, tedy něco jako Dell, HP, Tčkový IBM atd... Na cestování to chce především nízkou hmotnost, malou velikost a mechanickou odolnost, v tebou navržené cenové relaci bez problémů zajistitelné... Takže teď už jen specifikovat co je pro tebe ta "grafická práce" :-D
Doposud jsem pracoval s ASUS a 6JA.Velikost displeje 15,4 byl jsem s tim spokojeny.(musel jit pryc)
Takze preferuji 15,4 displej.
Grafickou praci je mysleno navrh www stranek,loga,3D studio(navrh objektu)
Doufam ze jsem to napsal aspon trochu srozumitelne.Diky
PS:Zarazi me jen ze HP vyrabi baterie(nahradni)ktere vydrzi cca 8-9 hodin.
Ale kdepak, notebooky Sony Vaio taky vydrží velmi solidní časy, kolem sedmi hodin.
15,4 je pre teba ok jo?
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400810CE014E7B + http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400811P7000BZC + 1GB ramky a este ti ostane na bublifuk alebo druhu baterku :) na tieto nove bohuzial zatial nie je dostupna ta externa (Take ucko zospodu sa priplacavalo), to je prave baterka, co ti prida 5-6-7 hodin navrch :)
Nevím, ale není na 3D lepší nesdílená grafika?
Nie je 3D ako 3D ... X3100 uz ma plne hw TL ("It brings full hardware transformation and lighting for 3D geometry") ... keby to vsak ten cloviecik myslel hodne vazne, moze si kupit Dell D830 s quadrom :) ale to si musi niekoho zohnat na dobru cenu, alebo dosetrit ;)
jak pise D_A_V_I_D radsi bych taky nesdilenou grafickou kartu.Tim nechci byt nevdecny.Dekuji za kazdy typ notebooku.
U toho HP se mi libi ze lze prikoupit cestovni baterku.Pisete ze DELL je dobra volba.Premyslim nad Dell Inspiron 1520.Akorat me mrzi ze na strankach DELL nic nepisi o vydrzi baterii.A nevim kde jinde to hledat
Inspiron je lowend a okrem toho uz ho asi ani nekupis > bol nahradeny radou vostro, kde sice za 40k bez dane urobis slusnu zostavu s high-res lcd a 8600gt a rozsirenou baterkou (vydrz odhadom 5-6 hodin ked sa setri), ale je to velky a tazky notebook a stale low-end ... zisti si, ci SKUTOCNE potrebujes dedikovanu grafiku, pretoze to ti pridava dost na cene a ubera rovnako dost na vydrzi
zkousel jsem si nakonfigurovat Dell 830 jak jste mi poradil.Ale zase nevim jak dlouho vydrzi vyber.Cena sice vyjde na 45000 bez DPH(to nejak zkousnu)
Ale nevim tu baterii nemate s tim zkusenosti?
Popripadne jestli se da koupit nejaka cestovni(napr.misto dvdromky)
v tom konfiguratore, na stranke dva, mas baterky ... v zakladnej konf. je tam 9 clankova (s dedikovanou grafikou a high-res displeyom da tak do 5 hodin) a miesto dvd-romky si mozes prikupit dalsie 3-4 hodiny :) inak pozor na ramku u dellu, v zaklade je tam 1x2GB modul a 2x1GB stoji o 5 tisic menej :D
vsiml jsem si toho.Ale i tak jsem se dostal na vysokou cenu.Musel jsem pridat bluetooth,DVD vypalovacku atd.
5 hodin je dost slusne.TAk to asi neni co vahat :)
Zkusim jeste projit HP a kdyz tak je rozhodnuto
ktery displej by jste bral vy osobne(to patri k tomu dellu)
1680 × 1050
nebo
WUXGA (1920 ×1200)
--DISK jsem zvolil 120GB pevny disk SATA (7 200 ot/min) 54OO otacek se mi zda malo.
To je tvoja volba ... 1920 je vsak na 15,4 pre mnohych uz dost vysoke rozlisenie a namaha prilis oci, je to vsak hodne individualne :) Inak u Dellu sa da vyhandlovat aj zlava, skus si nechat urobit ponuku na danu konfiguraciu, vedia zlavit aj individualne, alebo si najst niekoho kto vladne corporate zlavou (az do 40%!)
Souhlasil bych s MadCapem, na 15,4" je 1920x1200 pomerne HODNE (v ne-notebookovych displejich se tohle rozliseni dava tak na 19"), nicmene je fakt, ze pri kresleni napriklad navrhu budov se hodi kazde misto... Asi by bylo nejlepsi to osobne videt a odzkouset, nejlepe na delsi praci s textem (kdybys mel nekoho, kdo podobny NTB s timto displejem a rozlisenim ma a mohl si ho treba na den pujcit, bylo by to ideal, ale taky asi dost velka klika zrovna nekoho takoveho v okoli mit).
Ja osobne jsem delal na 14" se 1400x1050, me to treba nevadi, ale spousta lidi co videli mou T22ku rikalo, ze by na tom delat nemohli. Takze nejlepe fakt osobne videt a zkusit :-D
v ne-notebookovych paneloch je toto rozlisenie na 24,26,27" ;) a velkost bodov 14" 1400x1050 je este trosku vacsia ako u 15,4" 1920x1200 ...
Omlouvam se za drzost.Ale za optani nic nedam.Nemate MADCAP nejaky kontakt na nekoho kdo ma slevy u DELLu?KOnfiguraci bych zaslal.Jeste jednou se omlouva za drzost.
Dekuji
ps. a jeste jakou wifi kartu byjste mi doporucil u DELL 830?
Dekuji
tu na fore vedel robit delly napr uzivatel "prochaine", inak neviem ... ja osobne nemozem pomoct, teda nie inym ako sebe :)
Take se priklanim k nazoru, ze 1920x1200pix na 15.4 notebookovem displeji je skoro o oci, respektive ikonky velikosti spendlikove hlavicky ci pevny font html stranky ve velikosti 5pixelu je pro mne uz prakticky necitelny. Nicmene na praci s grafikou at uz foto, video ci nejaky 3D modeling a enginering je to vyborna vec. U dedikovane grafiky se da proporcne zvetsit DPI v ovladaci a pak vyuzijes vyhody jak obrovskeho prostoru plochy, nativniho rozliseni, tak bezne aplikace maji prijatelnou velikost fontu, ikonek atd. (sam pouzivam u 1440x900pix na 14.1" zvetseni DPI z 96 na 120 )¨a je to pro mne tak akorat na me obrylene oci :)
co tam vlastne je? bud dell a/b/g alebo intel a/b/g/n ... intel je lepsia, ale Nko nemas kde pouzit a ked nevies ktora je lepsia, tak lepsiu nepotrebujes :D
btw. v defaulte je tam aj brasna a ta za tych 1600Kc imho nestoji
Prosímtě brašnu za 1600 fakt nekupuj, normální brašny stojí méně a navíc si můžeš vybrat, která ti vyhovuje :-D
heh, no brasne su kludne aj vyrazne drahsie ako 1600 ;) (moja stala/stoji 3,5k) ale proste si ju aspon mozes vybrat, aj ked ta zakladna Dellacka je hodne slusna :D
vsem moc dekuji
http://www.laptopessentials.co.uk/la...HD-006-275.jpg
Cheesy Disco, varianta Big Logo taka ako na obrazku, teraz je ich v ponuke tak 20 vzorov :) mozno su aj lacnejsie a urcite su lacnejsie online, kupil som ju v kamennom ksefte na narodni (crumpler ma v prahe uz obchody ale dva)
Ked uz sme u tych brasien tak ich obcas aj testujem ;)
Národní stačí, mám to přes ulici, vím kde to je :-)
Jinak vypadá pěkně, rozhodnu se podle toho, jaký "montérky" budu po škole muset nosit, k obleku mi totiž přijde dost hrozná, jinak se mi ale moc líbí :wink:
uz vramci OT >
existuje kopec modelov/variant, ktore su decentne :)
jeste jsem se zapomel zeptat jaka je ta integrovana karta u DELL 830 Intel GMA X3100??
Diky
mno, zla neni, ked sa nechces hrat, ale ty si tu pisal o 3D modelovani a tam by sa uzivilo trosku aj Quadro (Zrejme)
Quadro NVS135M je ekvivalent Go7300 a 140tka Go7400
tak 140tka je 8400M GS tj. 3000bodov v 3dm05 cca (po update drivero, default 1k)
ta 135tka bude mozno 8400M G tj. polovicka stream procesorov
Brašny Dell nekupujte, jsou to šmejdy ... Nylon ještě jde, nic extra kvalita, ale slušný design, v žádném případě nedoporučuji ty "kožené" - zaprvé nejsou kožené, ale koženkové :mad: , zadruhé jejich kosmetická životnost je jednotky měsíců a funkční o moc delší ne. A u všech jejich brašen odcházejí právě ty zámky s logem, alespoň že u brašen je reklamace bez problémů.
tie nylonove, co som doposial stretol, boli celkom v pohode, proste klasika, ale neviem ci maju tu hodnotu ...
Ja osobne si na brasny stezovat nemohu, je faktem, ze mi prosly rukama drazsi verze nylonu a jedna kozena (a ta skutecne kozena byla nicmene bylo to pro 17ti palec Precision a na jeji cenu jsem se radsi nedival, jelikoz rozhodne nebyla z nejlevnejsich) a rovnez je pravdou, ze to bylo v dobe, kdy Dell nesetril kazdy dolar na "prislusenstvi" k vyssim radam notasu. Moje dve oblibene - na 14 wide modely a na 14-15 starsich Latitude rady jsou vyborne a relativne odpovidaji sve cene ikdyz samozrejme v podobne vyssi cene by se asi dala sehnat i jina znacka se stejnou kvalitou zpracovani. Ta starsi je na 90% Dicota jen s ovalkem Dell, model v te dobe kolem 2.5kkc, ta 14 wide je nevim od koho, ale zpracovanim rovnez vyborna a po cca. 2 letech pomerne intenzivniho ale slusneho pouzivani bych ji po prepucovani mokrym hadrem nepoznal od nove. Ty nejobyc modely k Latitude jsou skutecne lehce predrazene respektive jsou to brasny v cene do cca. 1 kkc prodavane Dellem se jeho logem o nekolik stovek draz. Co vim z okoli, tak tyhle brasny skutecne vydrzej jen to, co stejne provedene v podobne cene. Loga obcas upadavaji jelikoz je to relativne tezka plechova placka a to vetsinou jen nalepena a jeste na miste, kde dochazi k doteku s podlozkou, kdyz se nekam polozi. A zamky a zipy neodchazi nejak o moc vice nez u podobnych brasen, spis se z nich dost osoupava lak a vypadaji pak osklive odrbane. Moje zkusenost.
Intel GMA X3100 je ekvivalent ke ktere graficke karte prosim.Dekuji
Máme ve firmě Dell brašen fakt dost. Právě k Latitude D810/820 používáme ty "nejlepší" koženkové brašny, o kterých Dell trvdí, že jsou kožené. Ty tašky jsou docela dobře navržené (až na takové "detaily", že kovové přezky popruhu do měsíce rozedřou koženku a švy na bocích brašny ...), ale zdaleka nejmíň kvalitní ze všeho, co jsem viděl a to mám reprezentativní vzorek co do objemu i času značný - pářou se, prodírá se koženka, trhají madla, odcházejí zámky, trhají popruhy. Jedním slovem hrůza, pokud se to změnilo, tak jen dobře.
Ekvivalent na srovnani se hleda dost blbe, jelikoz integrovane reseni grafiky je vzdy v urcitych parametrech dost specificke.
Vykonove proti GMA 950 nic prevratneho, zlepsena podpora pro video (auto de-interlacing = teoreticky lepsi obraz u videa, podpora pro HDTV = analogovy vystup do 1080p, hw TL (pri softwarovem musi krta moooc pocitat a tim padem "ztraci" vykon oproti kartam s s hw TL jednotkou) opet a zase nic (uz GF MX2 to umel :( ) tedy zase nic moc noveho pod sluncem.
A jak opet vyse psano, na specifickou a narocnou praci s grafikou ve vsech formach je lepsi dedikovane reseni ala Quadro ci Fire GL, ci bezne verze mobilnich GF a Ati, na hrani samozrejme rovnez (pokud beru v potaz bezne neintegrovane karty podobnych notebooku, tedy GF 7300 - GF 8600 - ci Ati X1300 - x2600 = i zde jsou velike rozdily vykonu mezi jednotlivymi modely.
Testy v benchmarcich na soudobych notasich kolem 2GHz vykonu C2D na Santa Rosa + - kolem 500bodiku 3DMark06, cca. 900b v 3DMark 05, cca. 1600b v 3DMark03 a kolem 6000b v 2001 (dost o vykonu CPU).
Tedy na hry a narocnejsi veci zadna slava, nicmene dostacujici
PS: nevim jak vypadaji drivery od GMA X3100, ale do verzi pro GMA 950 stale neslo rucne nastavit DPI v driveru karty, tedy kombinace 15.4" v 1920x1200pix displeje a teto karty (pokud tedy Intel nevylepsil ovladac a konecne se nad polozkou DPI nezamyslel :) ) je to dle myho nekoukatelnej masakr, kde bych na plose nahanel ikonky asi s lupou v ruce a do diskuznich for psal pod mikroskopem, pokud bych nechtel menit nativni rozliseni na "rozmazany" interpolovany nizsi ci menit velikost fontu, ikon, ramecku atd (kde pak zase widle vypadaji dle meho jak po zemetreseni, tedy priserne :) ).
Tedy pokud notebook podobne kvality a ceny, se kterym zamyslis byt okrajove neco graficky delat, pak rozhodne s dedikovanou kartou, vyplati se to.
No ja mam asi stesti na ty "lepsi" nylony, ze jsou OK, kamarad je IT ve firme, ktera jede cela na Latitudech (hodne desitek kusu v cele rade od D400 az po D820) a vetsina brasen je od obyc nylon az po drazsi nylon a ty "luxusnejsi" rovnez dobre drzej, ikdyz s tim vetsina zamestancu prej zachazi jak s uhlim :)
len pridavok k DPI > vo Vistach to urcite ide aj na X3100vke
pouzival som teraz visty 5-6 tyzdno na D630 s X3100 a pohoda, ale nejak som nenasiel vlastne nic, preco by som ich chcel pouzivat ... integrovany search spolupracoval s office2k7 az po presvedcovani a google desktop je snad aj lepsi vratane "sidebaru" aj pre xp a proste mam XP tak nejak vychytane a viem co to urobi :)
Visty s Aerem chodí naprosto v pohodě i na GMA950, stejně jako na jakékoliv jiné kartě splňující základní požadavky - nevím, proč by na X3100 mělo jít o slide-show.
To jsi mi nerozumel, nemyslel jsem to tak, ze GMA X3100 nezvladne Aero, jen jsem vyjadril svuj odpor k tomuto novemu rozhrani, ktere mi pripomina slideshow funkci lepsich grafickych prohlizecu. Jinak nemam rozhodne nic proti X3100 a vicemene ani proti Vistam s Aerem, jen mi zatim nesedi a zatim nemam potrebu ani duvod na ne prechazet :)
To přijde ... :) Chápu, že pokud je řeč o Aeru, tak je závěr takový - kvůli Aeru bych také nemigroval. Ale skončíme s OT, tohle sem nepatří.
Určitě se ta brašna nevyplatí, za takovou cenu seženeš už někde ve výprodeji Samsonite, která bude někde jinde.
K D620 je sice brašna poměrně pevná, drží tvar, ale po pár měsících má tendence odírat se na krizových místech...
Jinak myslím že síťovka postačí ta Dellácká..
A muzu se zeptat, jakou brasnu konkretne k D620 mas? Moje teda tendence k odirani myslim vubec nema a jak rikam, pomerne intenzivne ji pouzivam a ikdyz ji zamerne netaham po betonu za sebou po ulici, tak zase uplne v rukavickach se k ni nechovam. :)
Coz neni navod k tomu, ze si nekdo musi striktne brasnu Dell s notebookem objednat - jak jsem sam napsal - dle myho jsou brasny s logem Dell lehce predrazene a stejny model vyrobce dela bez log Dellu a cena je urcite o par set nizzsi. Nicmene pri vyberu dobreho kusu to zase az takovy pruser neni a pokud chce mit nekdo k pomerne drahemu notebooku i stylovou a originalne signovanou brasnu, pak jina cesta nevede :)
Ohledne sitovek - napr. vedle sebe postavene dva Dell D600, jeden s Intel 2200 a druhy s Dellackou 1470 (myslim) tak subjektivne kvalita prijmu je stejna, podobne to bude i s vyssimi typy u novych stroju, jde spis o zvyk na ovladaci rouzhrani ovladace, mne ten Intelackej pripada jednoduchej a blbuvzdornej, takze spis preferiuju Intel. Funkcne je to to samy, nastaveni pouzivanejch funkci (sifrovani, preference atd.) jsou na stejne urovni vybavy. Predesilam, ze pres wifi rozhodne nejsem odbornik a nepotrebuju nejake specialni features, ktere jednak nevyuziju a jednak ani nevim jak funguji a na co jsou :) = z pohledu laika a jen uzivatele wifi je to uplne jedno zda Intel ci Dell (akorat se pri pouziti Dell sitovky neda notebooku rikat Centrino, nesplnuje podminky chipsetu centrino = deska intel, CPU Intel se speedstepem a Intel wifi sitovka :)
Na minulé D810 (pravda, jiná generace) jsem měl Intel i Dell NAJEDNOU a nezdála se mi být subjektivně některá lepší, takže sekundární Dellácká byla natvrdo disablovaná, dodnes jsem moc nepochopil, kdo uživí dvě síťovky (já ne, do novějších modelů to tak zkonfigurovat myslím ani nejde). V PCM testovali wifiny v notesech z pojízdného stolku v kancelářské budově a Dell síťovky měly snad vždycky zdaleka nejvyšší spotřebu, ale také zdaleka největší dosah. Je to už ale dost let, dneska by to mělo být jedno. Vzal bych Intelskou a je jen o předpokládané době užívání a příplatku kterou - pokud je to pár stovek jako jinde, tak bych u notesu za 40K draft-N vzal.
myslím že tuto : http://snpi.dell.com/sna/images/prod.../460-10172.jpg
je tento notebook urcen i pro nove hry?Nebo bych toho chtel uz moc :)
spustis ich, ale nizsie rozlisenie, nizsie detaily ... ani na "hernom" notebooku to vsak nie je nejake super, skor slaby midrange oproti desktopu
To zalezi, na co skutecne notebook potrebujes, D6xx rada je preci jen mobilnejsi, 14.1" displeje a k tomu lehce lehci telo. D8xx rady jsou urceny spise na obcasne prenaseni, jinak vykonove a funkce je to pomerne podobny (daj se nakonfigurovat v podstate podobny soucastky).
Takze je to spis o tom, zda vice mobility, lehce mene vahy oproti prijemnejsimu a vetsimu displeji a celkove prijemnejsim rozmerum pro praci na stole.
Jinak zpracovani, materialy a vse podstatne je hodne podobne, do 830 se da mylsim nakonfigurovat lehce vykonejsi verze Quadra a samozrejme dispej s vyssim rozlisenim.
Ale jak pisu - musis si sam ujasnit, co je pro tebe prioritou.
Se vším souhlas až na tohle. Initial váha D630 je 1.98 kg, u D830 je to 2.71 kg a to je u notebooků imho rozdíl galaxie.
Jinak vřele doporučuji před objednáním Dellu jít pod pokličku a pořádně si zjistit detaily, Dx30 notebooky jsem ještě v ruce neměl, ale četl jsem, že např. D630 údajně nemá s-video out (nemusí vadit, ale je to nepochopitelné) a není vhodné připlácet si za 9-cell aku, protože je větší a trčí z notebooku (takže 6-cell a druhá do multibaye). Dell je na tahle překvápka mistr, taky proto, že nemá v základních informacích full specifikace - pak by se mi taky nestalo, že jsem vybalil D810 a zjistil, že nemá firewire ... (zatímco D510 i D610 ho v základu měly, dodneška to nepochopím)
Initial vahu si dle meho u Dellu obcas asi typuji, protoze co jsem si vazil ja (pro zajimavost) nektere modely, vzdy jsem se vahy oproti oficielnim udajum nejak nemohl dopocitat.
Jsem ted na dovolene mimo Prahu, takze treba pokus polozit na vahu plne "naslapanou" D820 a D620 nemohu, osobne si mylsim z "prenaseni" techto booku, ze rozdil vahy na podone konfiguraci bude lehce mene, ale to je moje domnenka.
Jinak samozrejme souhlas, pokud chci book za podobnou castku, nejdriv si ho "osmatam" osobne, pak mne nemuze prekvapit to, ze mu chybi pro mne dulezity port ci vystup, nebo naopak, ze treba firewire nepotrebuji, potrebovat nebudu a tim padem to pro mne neni problem.
A opet pravdou je, ze Dell (ale dela to i IBM a jine znacky) dost nelogicky urcitymi porty ci vystupy vybavi treba lowend radu a u relativne top modelu marne hledam to ci ono.
Takze samozrejme - neco si vyhlidnu, parametrove mne to uspokojuje, sezenu si o tom info a idealne dlouhodobejsi zkusenosti uzivatelu a jdu si to nekam osahat. Pokud je vse dle mych predstav, pak teprve nakup realizuju.
Samozrejme vztazeno k notebooku za nekolik desitek tisis s planovanou zivotnosti treba nekolik let, housku si jdu koupit i bez techto info :)
Jinak D620 nema skutecne ani s-video out ani firewire, vse je vyvedeno na systemovy konektor pro dock, ktery jak s-video tak firewire ma. 9clankova baterka z nej rovnez trci cca. 2.4 cm pred predni hranu notebooku a konci cca. 4 cm pred levou i pravou hranou, je pogumovana a ma tak tvorit operku pro zapesti pri psani na klavesnici. Vzhledem k tomu, ze D630 je skoro to samy (obalem) a co se pamatuju, tak ohledne vystupu je tam zmena akorat ze misto kryciho skla infraku je tam ted firewire, tak ostatni veci budou podobne. A v me sestave a s 9-cell baterii bych ho odhadoval rovnez na cca. 2.8kg, takze vahove proti D830 s velkou baterkou a vybavou skoro to same.
Jj, D630 by měla být D620 s jinými vnitřnostmi.
A zcela souhlasím s doporučením pořádně si vše osahat a dát si dohromady s vlastními potřebami. Mně tohle stálo historicky spoustu peněz a z větší části zbytečně.
(já mezi D820 a D620 ten rozdíl cítím dobře, ale jiný taky nemusí)
D630 s 6cell a optikou ma 2,4 kg :) pouzival som ho asi 6tyzdnov ...
Btw, radsej ako 9cell baterku by som tiez mal multibay, alebo lacnejsiu variantu - druhu 6cellku, sice musis vypnut/hibernovat notas pri vymene, ale cena je zhruba polovicna a vydrz este dlhsia ... na 6cell s X3100 vydrzi 4,5-5hodin, s quadrom zhruba o 20percent menej
Takže co, to udávají initial weight bez optiky? To je dost sranda, hlavně že např. IBMka si dlouhá léta kazila kšefty tím, že udávala "travel weight" - i s nabíječkou :) . Potom u D830 to bude asi to samé, protože se mi nezdá, že by bez ní vážil ten notes 2.3 kg? (nevíš, tiktaku?)
Za tohle bych výrobce vraždil. Každý si to váží jak se mu zachce a hlavně většinou ani neuvedou jestli se ta hmotnost myslí s optickou mechanikou nebo s weight saverem, jestli s baterkou nebo bez. Negativních zkušeností s tímhle jevem mám už milion, jediný co funguje na 100% je zvážit si to sám, protože ani recenzenti se tímto většinou nezabývají a jen přebírají prapodivné údaje od výrobců :(.
ja idem tento tyzden kupit do naseho testlabu vahu ... inak u D630 je tych 1,98 kg s 3cell baterkou, bez optiky, s integer grafikou a snad aj bez BT, jednym modulom a vobec aby to aspon slo zapnut a nic viac :) su to fakt hajzlici, ja to zacnem exaktne vazit, lebo je v tom gulas
Bohuzel jsem na dovolene, takze nemuzu booky hodit na vahu, nicmene rozdil vahy mezi D630 a D830 se stejnou mechanikou a 9cell baterkama bych skutecne videl nekde kolem 2.8kg u D630 a tak o pul az maximalne trictvrte kila vice pro D830. Nejaky rozdil vahy bude asi i mezi displeji D830, 1280x800 bude o neco lehci nez 1920x1200.
Nicmene D830 v "plnem" obsazeni, 9cell baterii a s 90W adapterem = dle meho minimalne 4-4.5 kg na rameni v tasce :(
Az se vratim z dovci, muzu pro srandu hodit podobne vybavene D620 a D820 na vahu, predpokladam rozdil kolem tak 0.7 kg (muj odhad) :)
Bylo by to určitě zajímavé ... Kdyby to bylo těch ~0.7 kg rozdílu, tak by to odpovídalo rozdílu v initial weight, ale (ad MC) neříká to o váze nic. Schválně zvážím tu D810, je těžká jako kráva.
U mojej X31 je to fuck :D ta ma jednu hmotnost, pretoze ma iba jednu kapacitu baterky :)) 1,6kg rulez, ale aj s D630 sa pri tych 2,4~ dalo fungovat obstojne ... adapter som si vsak kupil aj na t kratku dobu druhy, pretoze to co ma dell za giganticke zrudy je na pogrcanie. Hlavne to motanie snury z toho vyroby taku gulu skaredu, fuj
No hlavne ze z novejch adapteru alespon odstranili toho prisernyho "Mickey Mouse" aneb ten prisernej a dle meho nelogicky pretocenej konektor, vstupujici do trafa ze site, az nedavno asi zjistili, ze pokud jich v ramci reklamace 90% meni proto, ze se kazdemu povede jej "urvat" ci rozslapnout a novy kabel je extremne drahy, vyplati se udelat jednoduchy vstup do trafa jen dvoulinkou, kterou sezenu v kazdem elektru za dvacku.
Jinak k "motani" snury pres adapter - pokud to pekne zamotas a mas na to lety pouzivani grif, neni to nic spatnyho, adapter pak neni o nic vetsi a pritom pak netaham snuru pul hodky z tasky :)
Ale to je vec osobniho vkusu, pokud se to nekomu nelibi, muzu adapter a snuru nahazet do brasny "po staru" tedy klido rozmotany :)
Jinak D620 je i s trafem a 9cell baterii docela prenositelna, nicmene to se zda mne, protoze jsem na ni zvyklej, "subnotebookarum" to samozrejme musi pripadat, jako ze nosej v tasce navic par cihel :) (taky mam vice adapteru a hlavne dva docky, protoze jsem linej nosit trafa a zapojovat vsechny potreby USB kabely k PDA atd :) )
ja som yvzknuty adaptery motat tak, aby boli co najviac ploche. Vyhovuje to umiestneniu v brasne a preto ich mavam motane po tej uzsej strane, co u Dellu neni mozne a napr Thinkpady podporuju priamo konstrukciou ...
Keď nevadí, tak prispejem trocho praxe, konkrétne s D830. Máme tento noťas doma dva dni, takźe nejaká prvé skúsenosti už mám. Konfigurávia je dole v podpise. Čo sa týka displeju tak 1920x1200 nedoporučujem. Sám rád využívam vysoké rozlíšenia, ale 1680x1050 je už aj tak dosť na hrane a to mám dobré oči. Samozrejme ide zmeniť DPI, ale pri web stránkach s tým je problém a tieź niektoré obrázky v alebo ikonky v systéme sú interpolované (napr. v taskbare), nie je to pekné. Takže 1680x1050 je idálne rozlíšnie keď máte dobré oči, keď máte horší zrak, tak radšej brať 1280x800 (stále to je veľa, takét rozlíšenie majú 19" stolové LCD). K baterke: 9 článková so Santa Rosa čipsetom je naozaj fajn, a k tomu ešte podpora Energy Star 4.0. Prakticky to znamená s Windows XP s vypnutým wifi aj BT, svetelnosť displeja na minime pri 98% percent kapacity batérie vypočítanú výdrź 8 hodín 15 minút v kľudnom stave. Keď zapnem wifi, dám svetelnosť na maximum, browsujem na youtube trocha potrápim DVD mechaniku a pozriem jeden divx, tak výdrž cca. 5,5-6 hodín (toto mám odskúšné na prvé nabitie). Hodnoty pre Windows Vista budem mať neskôr. K číslam by som ešte dodal, že tam je 7200rpm disk a 2x 1GB RAM, grafika je intelácka X3100. Jediná vec ktorá mi nesmierne vadí je že ked je notebook otvorený a hýbe sa diplejom tak v ňom hrká otváracia positka. Drobnosť, ale mohli to už dotiahnúť do konca.
Tiež mám dve zaujímavosť. Na notebooku je nálepka "n series". Asi sa tam dostala omylom, lebo má Dell wifinu. Druhá vecička je tlačítko šípka doprava. Je na nej modrou farbou vyznačené niečo ako podsvietenie klávesnice (teoreticky by to malo reagovať pri stlačení s Fn). Samozrejme do dnes som nezistil čo to je, lebo svietiť nič nesvieti, čo je škoda. Táto funkcia sa mi páči na Thinkpadoch. :) No nevadí, dokúpim USB lampičku a hotovo.
No já na druhou stranu muzu 1920x1200 @ 15,4" jen doporucit - jestli to má na 3D modelování, tak tam žádný rozlišení není dostatečně veliký...
Já mám - údajně - velmi dobré oči a s tímhle rozlišením/DPI nemám vůbec žádný problém, je třeba si chviličku zvyknout na množství iformací co se na displej vůbec vejde, ale opravdu s tím není problém...
To je asi o preferencich jednotlivce a pouziti booku.
Nicmene staci pul dioptrie na blizko handicap a bez zmeny DPI je takovyto displej nepouzitelny.
A druha vec je - dle znameho "ocare", jak dlouho ti velmi dobre oci zustanou, pri kazdodenni praci na podobnem rozliseni a uhlopricce displeje. Samozrejme ti preju, aby to bylo alespon do duchodu :) , ale obavam se, ze tohle rozliseni na 15.4" displeji je skutecne jen pro hrstku "vyvolenych", se skutecne vytecnym zrakem a tendeci vyuzit toto rozliseni prave pro specifickou praci treba ve 3D.
Aneb dle meho je to displej skutecne pro specifickou skupinu uzivatelu, ktera vi, proc si takoveto rozliseni porizuje. Na "kancelarskou" praci to skutecne neni.
přesně tak, původně jsem měl dostat 1600x1050, ale místo toho mam tohle. Na kancl práci to fakt není ideální, ale jinak luxus:D