Kolik u vas stojej ty obycejny supersvitivy modry ledky ? U nas jeden kus 45Kc ! Neni to moc ???
Printable View
Kolik u vas stojej ty obycejny supersvitivy modry ledky ? U nas jeden kus 45Kc ! Neni to moc ???
Já je kupoval v Brně v GESu (jinde jsem je nesehnal) a jedna stála 30,30 Kč. Já jsem sice myslel, že mě budou omejvat, ale pár jsem jich vzal... :oops:
ten GES nema webshop? resp. kde to je ... nejaky by sa mi hodili ... 8-)
MadCap
Tak tak, u nás taky 30Kč(Benešov). Také jsem se divil, když jsem vůbec neměl ponětí kolik stojí a vzal jsem si jich do auta 10 + odpory a kabel a málem to moje peněženka neunesla, protože jsem měl u sebe i s drobnými asi 380,- ;D
Ten GES má myslím i i-shop, je to normálně www.ges.cz...
Hmm tak to radsi jak pojedu nekdy do brna to koupim tam ... predstava ze kdyz u nas koupim 2 ty ledky za 45 budu mit v brne za tu cenu 3 je precejenom lepsi :)
v Kolíne v elektroshopu stojej 33Kč
jo, protoze to berou z gmka a trva jim 14 dni nez to dotahnou :roll:
Kolem 32Kč, ale pořád se mi více líbí osvětlení CASE LEDkami než katodou.
Pavel !!!!
110 Sk v KE, nemate sa co stazovat
ale zase nieje dioda ako dioda. Su rozne s roznou svietivostou. Pochybujem ze by ta za 110sk bola ta ista ako za 30kc...aj ked u nas je mozne vsetko.
ta za 30 by mela mit svitivost 300cd/cm2
nasiel som dobreho distributora suciastok a nasiel som supersvietivu blue ray diodu za 110 bez dane so svietivostou 4000 (!) tak do toho by som sa mrknut nechcel :-)
a daju sa kupit aj lacnejsie, cca 40 sk so svietivostou 200.
na mojej case NeonLight mam taku vypalovaciu diodu, ze sa nedaju pozerat filmy bez toho, aby som ju zakryl nejakou plentou. prilis oslepuje :)
Cena v Ba je od 40 - 80sk. Ine su samozrejme smd ledky tie uz idu od 70-viac :wink:
u nas vyskosvietice blue ledky vyjdu na 120 sk to je sila co? jednu som kupil este aspon tak dve :idea: :idea:
Ja ich mam na PC asik 12 ;DCitace:
Původně odeslal maco
prezradis meno ???Citace:
Původně odeslal rOn
Zeby GME :wink:Citace:
Původně odeslal Haldo
na vychode GME asi nenajdes, ale mame tu S.O.S. electronics, www.sos.sk maju naozaj vsetko. (dokonca UV ledky, informacne LCD a vetraky sunon). funguje uz aj internetovy obchod. a maloobchod je v Jumbocentre.
U nas je vubec nemaj... musel sem do Jihlavy.. stojej asi 28 Kc...
me by zajimalo jake jsou nejlepsi ? jak velke apodobne, koukam na GES a vidim ze tam maji...
je to dobra dioda na osvetleni case ? a jak se zapojujou ? 5 kousku do serie na 12V ?Kód:LED ø10mm, superjasná, rudá, 3000-3800mcd/20mA, čirá, 40deg, 640nm ...9,14,- bez dph
a jeste jedna otazka ... UV diody asi nejsou co ? :)
ale jsou ... jen jsou celkem mastny 60kc/kus .. asi pred tydnem jsem jednu kupoval v GESu .. je to opravdu UV jen na osvetleni case by byly potreba nejmin 4kusy .. a to uz je lepsi koupit katodu
jinak GES je celkem fajny shop pro moddery ;D.. maji tam i tu kroucenou buzirku tzv. kroucenka , pruhledna .. na omotani kabelu ze zdroje, pro lepsi pruvan v kejsu .. doporucuji :wink:
meli tam take modrou diodu za 10kc/kus .. nebyla sice supersvitiva ale za ty penize ... skoda ze je na takove atipicke napeti :?
a jak je to stim pripojenim diod? nejsem zadnej elektrikar ale dratky spojovat umim :)
Ja som vymenil diodu z case (power) z cervenej na modru a ta sa s napajanim na doske ani nerozsvietila. Dal som ju na 5V zo zdroja a nedalo sa na nu pozerat, tak som tam dal trimer 2k2. Ten jas bul brutalny a ledka stala 38 Sk (mala co sa da dat do case namiesto diody na power, alebo HDD)
Ja mam vsetky zelene vymenene za modre a oranzove za cervene jak v cdrw tak na bedni , klavesnici atd. Okrem malej mechaniky a monasu. Modra je dobra :wink:
asi nějak odpor ještě... neměl by tam fičet proud víc jak 20mA tk si to změřCitace:
Původně odeslal ekki
cenu taky dost ovlovni jestli jsou to trojky nebo pětky
mluvte cesky, naky vyrazy jako "trojky" nebo "petky" mi nic nerikaji mozna tak prumer diody ?
uff ...tak ozaj neviem preco by som mal hvorit [skor pisat] po cesky. Zatial tu s tym problem nebol ??? . Co tak keby si sa posnazil ty a ked ozaj nevies co su to trojky [3] alebo patky [5] nevies ...tak sa spytaj niekoho ineho ...predpokladam ze by to mal vediet ...tie slova niesu az tak odlisne. :!:Citace:
Původně odeslal ekki
ty ses lama vid ? :)
Já jsem kupovel v Osrtravě v GMelectronic za 39kč a když měli výprodej tak za 29kč.
Vezmes jakejkoliv kablik ze zdroje (4 draty - cervena, cerna, cerna, zluta)Citace:
Původně odeslal ekki
Diodu napojis pres odpor na cervenou (+5V) a cernou(-)
V Ostrave v GMElektronic maji za 16(jsou myslím 4 kandelove) a pak za 26 (8 kandelove). Je ale problem je sehnat. Oficiálně je tam vedou ale ja tam jednou chodil 2 měsice a pořád je neměly. Když jsem se ptal tak mi vždycky řekly že jim do týdne příjdou.
ja je kupuji na slovensku za 25sk nebo blikajici za 19.50 ktere jsou do 12V. Takze si asi dooooost prerobil :)
2RON: vedel by si z tych SUPER 4000 svietivych zohnat v zelenej farbe? Potreboval by som tym podsvietit spodok auta (namiesto neonov tie dlho nedrzia)....porad nieco.
Nejseš lama náhodou ty? Tak pitomé otázky jsem tu už dlouho neviděl! No, hlavně když umíš spojit ty drátky.Citace:
Původně odeslal ekki
Gabo, Ty asi nemas moc rad svuj technicak, ze ne ?Citace:
Původně odeslal GABO
Kdyz o nej chces tak mermomoci prijit. ;D
Preco ? :lol: v pohode...nie naozaj sa pytam...tak radte :)
Pozrel som si teraz tie ledky, ale v zelenej farbe som vysokosvietive nenasiel, respektive nasiel, ale so svietivostou 500 mCd. Modre su az do 4400 (!)mCd, cervene 3500, zlte 1500, dokonca oranzova s 2800mCd. Ale zelena len 300 (3 a 5mm) a 500(8mm, L-813 SGC). Teoreticky sa svietivost roznych farieb posudzuje rozne, koli vyssej citlivosti oka na zelenu, takze tych 500 by uz malo byt dost..Citace:
Původně odeslal GABO
Cely cennik si mozes pozriet na www.sos.sk. Je to kosicky velkoobchod s elektrosuciastkami, objednavat sa da po registracii aj z internetu. Osobne prevzatie vsak az pri nakupe nad 1000, inak dobierkou. Ja to mam 300 metrov od intraku, objednaval som si veci za 500Sk tak som ich doslova ukecal nech mi to nikam neposielaju..
a maju vsetko, co sa len da na slovensku zohnat.
edit: Este som tam nasiel vysokosvietivu bielu s 6800mCd :)
2RON - dik si zlaty..idem na to pozriet.
Ono to asi skor poputuju tie ledky do interieru - predsa este len kolesa na aute nie su a podsvietene auto s 14 kolesami je dost na nic.
Vie mi tu niekto ochotne popisat ak by som daval tie LED do interieru AUTA (do predu pod nohy) niekde dozadu (to je jedno momentalne) ako ich zapojit a pod. Rady okolo toho?
Taky pudu do LEDek :drool: ,pojedu si pro ně do HK,asi ve středu,snad je budou mít ;D Myslíte že mi budou stačit tři :?:Citace:
Původně odeslal GABO
3 je malo :wink:
nevim, jestli to tu nahodou jeste nebylo, ale jeste jedna dulezita informace, krome svitivosti v cd, je potrebna a to je rozptyl svetla. Je udavanej ve stupnich. Kdyz si koupite ledku, ktera ma svitivost 4000 mcd s uhlem 5st, tak je to moc pekny, ale kejs s tim neosvitite, pac to bude jak laser. Lepsi je kupovat ledky s rozptylem od 30st a vys, i kdyz maji nizsi svitivost. Svetelnej tok maj ale mnohdy vyssi, nebo shodnej.
A kdyz jste se tu "trumfovali" se svitivosti bilejch LED diod, tak existuje bila 5W dioda, ktera ma svitivost kolem snad 20 cd. Kamos ji ma v celovce a kdyz to zapne, tak to je jak kdyz zapne predni reflektor vlak. Svetla jak svin ;D
EDIT: Jeste k te bile ledce, stoji kolem 400. V GME jsem ji neobjevil, nevim, kde ji kupoval...
Brno - GM taky staly kolem 35,- - proto jsem presel na cervenou - za 15,- kus jsou supersvitivy 10000uCd - mam jich 10 na home made liste a sviti to skoro jak katoda, ale narozdil od ni je to CERVENA barva :)
No tak to ne - chce to aspon 10 na listu - ja jich tam mam 20 :)Citace:
Původně odeslal valmet