Umí deska ASUS A7V8X měnit multiplikátor? Popř.je tato deska kvalitní? Díky za každou odpověď.
Printable View
Umí deska ASUS A7V8X měnit multiplikátor? Popř.je tato deska kvalitní? Díky za každou odpověď.
Umi.Proc by nemela ;DCitace:
Původně odeslal @re
Ano,měnit ho umí,ale já bych si tuhle desku nevybral,Asusu v poslední době nějak nevěřím.Citace:
Původně odeslal @re
Ja mam tu dosku je velmi stabilna a dobre vsetko funguje ako ma je najlepsia aku mozes kupit aj cena je dobra s epoxom som mal problemy a takisto aj gigabytomCitace:
Původně odeslal Tuleň
Podle ohlasů je nejlépe vyladěný právě ten Gigabyte.Citace:
Původně odeslal Radox
Už jsem to vyřešil... Koupil jsem 8RDA+ od EPoXu a jsem (zatim) spokojen-mam ji dva dny a 1700+ mi zatim bezi na 11.5*166=1.92GHz
Mam tuhle desku a duron mi nejde stabile ani na 133FSB. Uz jsem zkousel vse menit krome zdroje a desky. Na vyssich frekvenci se to resne nebo zasekne. Takze zklamani
A preco si myslis, ze by mal ist? Na inych doskach chodi na 133?
Čo sa týka toho Durexa tak mne chodil na 133. :wink:
2 @re:
To máš jedno či zoberieš ten Asus alebo Gigabyte dobré sú obe aj keď ja by som skôr bral toho Gigabyta, ale zase to je len môj názor.
jde nahoru i dolu vcera jsem to zkousel mam totiz nyni tuto desku + 1700XP + 512MB DDR 333MHz, zatim jsem na 12*180MHz super stable, teplota pri 1.75V je max 41 C. Od vcerejska proverovano Prime 95 , 9,5 hod bez chyby pak uz jsem to nevydrzel a prerusil abych mohl delat
Ukazuje vam v BIOSe spravne teplotu CPU ked mate Throughbreda ???
Nedavno som ju kupoval kamosovi a teplotu CPU v BIOSe to ukazuje uplne odveci :?
Pomohol posledny BIOS ???
Dalej :arrow:
Co vybrat ?
GigaByte 7VAX alebo ASUS A7V8X ???
Pocul som, ze nove 7VAX nejdu taktovat, lebo tam odstranili nejaky jumper. Co je na tom pravdy ???
Safra PiTe dyt sem ti to vysvetloval...odstranili jeden z jumperu pro volbu FSB, tzn ze ted muzes volit mezi 100 a AUTO, takze kdyz nemas CPU co defaultne jede na FSB166 tak tam beznym zpusobem 166 nedostanes, nabidne ti to jen do 165 :|
Spec si hral nejak s BIOSem ale nevim jestli s emu todle povedlo obejit
Nejako sa mi to pobilo s info, co som cital na nete, o tej doske...
Mas pravdu :arrow:
----------
Overclockerov asi veľmi nepotešia možnosti tejto dosky. Dajú sa nastavovať voltáže AGP, VCore a VDIMM. Najvyššia možná frekvencia FSB je 165 MHz v priamo BIOS-e a 166-200MHz sa dá nastaviť ručne pomocou pinov umiestnených na povrchu dosky.
----------
To dost SUXX.
Tie posledne dva ASUSy (A7V333 a A7V8X) sa mi totizto vooobec nepozdavaju :?
Dá sa to prežiť.Ak máš trošku laku tak je to v poho a OC pôjde aj na VA :wink:
Ja to nebudem kupovat sebe, takze sa moddovat nebude :(
Naozaj nemam moznost... Aku dosku mam kupit :?:
Tak kúp VAXrev 1.1,VAXP ale ak to zrovna nemusí byť doska s chipsetom KT400 tak zober niečo s NFORCE :wink:
Myslis, ze je dobre riesenie nFORCE ???
Chcem mu tam dat 512MB twinmos a Radeon9700 :)
Tak mu kúp tú VAXP alebo mu povedz nech ešte počká 2-3 týždne a kúp mu KT400A.Poprípade mu kúp neakého EPOXA s KT400.
ted asus se i presto, ze je levny jevi dobre, umi pridavat vsechny mozny napeti, casovani ramek taktez bohate, taktovani az do 227 (mozna pro nekoho malo, ale na co kdyz to nebude stable). Vic jak tech 190 FSB nedam a to je na 100% kvuli ramkam, ale nejak me to zvlast nesere.. Jako ten asus za tu cenu (2500 bez dph) fakt poho, nemusim prerusovat mustky, a menim multak jak se mi chce. Voltaz dovoluje mam dojem, ze az do 2.05V, pri prehozeni jednoho jumperu, ale to pokoudet nebudu. Jako za 1750 kc dobrej upgrade z celera 1G@1.55, i815 + 512 SDRAM. ;D Sice se mi moc k amd nechtelo, ale myslim, ze nespokojenej nebudu ;D
Zkus Gigabyte.Prej sou malo poruchovy......U A7V8X se FSB da nastavit v biosu asi az do 217 Mhz.Nevim,tahle deska neni moc OC friedly.Dostat se na 190 FSB a vic je jen zbozne prani. :?Citace:
Původně odeslal PiT
Problem nebude v RAMkach,zkousel jsem ruzny.Nevim.Ani bios 1011 nic neresi.Pozor na teploty.Probe nemeri teplotu z jadra CPU,ale zrejme z cidla socketu.Citace:
Původně odeslal Pyrous
Hmm. :?
Zatial tu mam tri rozne nazory od troch ludi :|
to se mas ;D
ja sem se ted rozhod ze upgradnu, takze musi taky vybrat desku :|
A jelikoz nforce je dle meho nazoru sunt a chci FSB166 tak mi zbejva A7V8X takze uvidime jak to pojede nebo ne...
jo tak, vcera uz to bylo stable 2160 pri 1.85. pri 2V jsem byl ve winech i pri 2340 - 13*180. Ale zatim to zabiham pri 1.85V na 2060. asi6 cpuburnu ty topej nejvic. Jinak ta deska za tu cenu celkem vychyt. Jo a bios meri z jadra? nebo taky z pod cpu? Zda se vám moc velky napeti 1.85 pro dlouhodoby beh? pri tom napeti mam pri klidu 34 a pri 6*cpu burnu ta 45.
Ja bych se tech 2V bal.Vic jak 1,85 bych nedaval.Kdyz mas na to nervy ;D Tvoje teploty jsou docela nizky.Zkus bios 1010(viz Asus : Bios 1010 Calibrate the reading of CPU temperature in hardware monitor)Citace:
Původně odeslal Pyrous
Ja mam 38-40 klidu.Po 4 hod Prime 49,tj real 63.Podle toho jestli Sandra nebo CPUcool nekeca.
http://www.asus.com.tw/support/downl...odelName=A7V8X
no bios jsem mel orig na desce 1010. Vcera jsem tam zkousel 1011 i betu 1012, ale dal jsem tam zpet 1010, protoze se me zdal nejstabilnejsi. U 1011 pribilo moznost kdyz mam treba fsb 180 tak dat ramky na 288, coz u 1010 nebylo, ale to je v celku na .... kdo by si to daval, to je tak na to vyzkousert jestli to pada kvuli tomu ze nestihaj ramky ci cpu. Jo ted jedu domu, nechal jsem to bezet cely den na 2060 pri 1.85 - 6 cpu burnu, tak uvidim dle histore. A sandra ukazuje teplotu z jadra?
tak uz bezim taky na asusce, sem zvedavej jak se projevi
musim to zaklepat ale instalace probehla bez problemu a to sem na to hodil stary W2k ktery sem behal na KT133A a bez problemu
preju hodne stesti......
Ja doufam,ze teplota CPU v Sandre a CPUcool je z jadra.Odkud by se ty teploty vzaly,zejo? :roll:
pyrous: diky
jinak co se tyka teploty - v biosu mam teplotu systemu 34st a teplotu CPU sem mel dyz sem poprvy zapojil PC asi 17stupnu :D
ted je asi 35st. pri 100%zatezi. Stejny hodnoty ukazuje i Asus probe ktery si to evidentne bere s biosu takze pekna haluz...
ale Vcool mi ukazuje v zatezi 60st coz by moha bejt teplota v jadru, protoze na stary desce ktera merila pod socketem mi stejny CPU se stejnym chlazenim ukazovalo asi 51st takze by to odpovidalo rozdilu.
K tomu Asusu, když se zvyšuje FSB, zvyšuje se taky takt AGP :?: Případně jde v biosu nastavit napevno AGP 66MHz bez ohledu na takt FSB :roll: To moje radlo totiž nemá rádo vysoký takt AGP :-(
ne, delicka je maximalne na FSB166, vsechno nad 166 pretaktuje i PCI a AGP, AGP a PCI lock umi pro AMD jen Nforce2 a snad nektery desky se SiS746
jinak uz mam s timdle asusem jeden prvni problemek:
pokud je PC dlouho vypnuty a zapnu ho, tak normalne pipne, nabehne, vidim POST screen, ale jak se ma objevit progressbar nabihani woken + pak ten grafickej loading screen, tak misto toho mam jen cernej monitor, ale PC normalne nabiha, no a kdyz dojde k prepnuti z loading screenu uz primo do windows tak obraz normalne nabehne.
Pri restartu, nebo pokud PC vypnu a zachvili zapnu se to nedeje, jen pri delsi odstavce. Neni to zadna vazna zavada ale sem zvedavej na naky reseni, urcite jde o naky issue ATI R9000 vs tahle deska, protoze stranka ATI popisuje neco podobneho ve spojeni s R9700. Bohuzel bez reseni.
Tak to znamená, že jestli do toho ASUSe půjdu taky, tak budu mít podobný problém, mám totiž Radeona 9700Pro. Jinak podobný blbiny mě to dělá už teď na desce ASUS TUSL2-C. Když zapnu komp, tak mě třikrát pípne speaker a nenajede monitor, ale jinak to normálně nabootoje do windows, tak musím pc zrestartovat apak už je to ok. A když komp jen vypnu a zapnu, tak to všechno najede hned bez problémů.
s R9700 ma hodne lidi na tydle desce problemy, takze bejt tebou bych se ji asi vyvaroval pokud vlastnis tuhle kartu, protoze co sem cet fora na AMDMB tak se zatim nikomu nepodarilo najit reseni, ATI primo o tomhle problemu u 9700 vi a na svejch strankach taktez nenabizi reseni a doporucuje vyplnit tech jejich techreport formular :|
Nicmene sem ted zkusil par veci nastavit v biosu tak uvidime jestli to zejtra rano nabehne ok
resp ono to OK nabehne, ale jestli uvidim loading screen woken
To Deekay.Jo todle me delala taky.Tak jsem se furt hrabal v Biosu,neco menil,ale nic nepomahalo.Ale najednou problem zmizel.Nevim.Ale grafikou to asi nebude.Mam GF 4TI 4200. :roll: Asi nakej bug v desce.
heh najednou? no to je husty teda.... ja doufam ze to zmizi po zmenach v biosu co sem udelal.. :roll:
tim najednou myslis ze si neco nastavil nebo udelal a nevis co, nebo ze to proste z niceho nic najednou jednoho krasnyho dne zmizelo? :-o
Mne to teda este nikdy neurobilo pani ani pri 1010 a ani teraz pri 1011... Dee ako mas nastaveny BIOS okolo AGP?
Wuuduu: Jak sem to poskladal tak sem to nechal, samozrejme by to tak melo behat, todle neni normalni.
No pak sem se zkousel v biosu hrabat a nastavil AGP na 4x misto Auto a zvednul napeti na AGP na 1.6V a dneska rano to nastartovalo normalne, nechci to zatim zakriknout takze uvidime jak dal.
Jinak sem s tou deskou spokojenej, az na to ze na ni procik nejde vytocit tak vysoko jako na epoxu, ale to je pro me detail. Pro nekoho to ale muze bejt dost vyznamna chyba
btw Wuuduu jde ti u 1011 menit nasobic a nastaveni AGP? Co jsem cetl na amdmb.com tak to prej lidem nefachci
Ja mam nastaveno AGP 4X Fast write a AGP voltage 1.5V Ja jsem se dostal s THB A0 na 10*180FSB na 1,68 Vcore stabilne.Ale pak dalsi den zapinam comp a nic.Ani nepostne.Jako kdyby chybel videosignal z karty.Tak si rikam,ze by treba malo voltiku do procesoru.Zvysuju a nic.Pridavam pametem az na 2,85V,AGP voltage az na 1,7V.Ejhle.Najednou to jede.Zapinam poc druhej den a zase nic.Takhle to probihalo asi pres tejden az jsem si rozjebal Bios tak,ze jsem resetoval CMOS a od ty doby je pokoj.Bios mam ted nastavenej defaultne.Krom procesoru(10*180) a pameti.Ty mam na nejagresivnejsi nastaveni.Mam akorat zapnutej Qfan.Deska je kupovana loni v listopadu.Revizi 1.04.Novejsi se stejne asi nedelali.
hmm tak to je zajimavy, u me zda se ted jede vsechno OK, po nastaveni AGP voltage na 1.6
ja jsem zatim s podobny problemek nesetkal ..tuk tuk na hlavu(drevo) ;D , ale mam tam radsi pridano AGP 1.6 V. Jinak jedu stable 2160 pri 1.85 V - coz ve skutecnosti podle cpucool kolisa kolem 1.82 - 1.84 V. Teplota pri klidu kolem 45-46 v loadu (doom III, prime95) kolem 56-57 a cpuburn kolem 61 C. Jelo by to i pri 2250 a 2340, ale pri 1.95 resp 2V a to se mi zatim stavit moc nechce, uvidime casem as se zahori... ;D ale vykon zatim fakt staci..
kurna ted mam zas problem s RAMkama, hodil sem si tam druhou 512 a zase to nefakci jak ma, opet problemy s BOOTem, tentokrat trochu jine... jakmile ale nabehne bezi stabilne.
Je fakt ze mam kazdou RAM jinou takze bud si sezenu stejnou, nebo se na to vyprdnu a budu mit jen 512 a casem koupim dve stejny, naky lepsi :-)
Pouzivate nekdo BIOS 1011? Jde vam menit nasobic nahoru i dolu? Jde menit i nastaveni AGP? 2x/4x atd + aperture size?
zkousel jsem ho tam, apribylo tam ta moznost menit ramky, pri pretakteni i smerem dolu, menic nasobitel mi slo, s tim agp jsem to nezkousel ale ty volby, tam byly a bylo tam i neco navic, ale ted nevim co. To me ani nestras, ze ta deska je ohledne ramek vybirava...
ted uz tam 1011 nemas? Ja ho teda asi prubnu, snad bude OK.
co se tyka tech RAM, doufam ze to byla jen shoda nahod, protoze to jsou obycejny nonamy, jedna VM, druha PQI, takze PQI si asi necham a VM poslu do sveta
btw: chtel bych jeste poprosit majitele tyhle desky, aby si stahli a nainstalovali Speedfan, meli ho aspon den pustenej a pracovali normalne na PC a pak vecer koukli na stabilitu napeti (najet mysi NAD hodnotu napeti a objevi se male okynko kde je Min/Max/Prumerne napeti). Hlavne me zajima Vcore, +5 a +12V.
Uvedte prosim i typ pouzivanyho zdroje v PC.
Me totiz prijde ze mi napeti litaji vic, nez by bylo zdravo a to mam 300W Aopen/Fortron kterej na stary desce mel napeti stabilni (osazeni bylo az na desku a RAM jinak stejne)
diky vsem
SpeedFan nepouzivam, kedze vsetky FANy co mam sa reguluju same. Ale ked to sledujem v Asus probe, tak so starym zdrojom to slusne lietalo... prave preto som kupil enermax a mam to ako narysovane pravitkom. Akurat ze som to sledoval najdlhsie asi 1,5 hodiny pri Morrowinde. Skusim dnes vecer spustit to na dlhsie...
wuuduu:
ja to mam dyz mrknu do asus probe taky nalinkovany, jenze to chce neco co ukaze MAX a MIN coz muzou bejt kratkodoby spicky ktery proste nekdy nastanou....
A zdroj mam dost slusnej na to aby utahnul to co mam v PC, pokud tomu tak neni, je chyba v poddimenzovanym napajeni desky, ostatne je jen dvojfazovy...
Ale diky za odpoved.
All:
Mimochodem muj problem s Bootovanim stale trva, deska proste nekdy kdyz je studena nenabootuje :-( , takze zkusim BIOS 1011 a dyz nepomuze pujdu si nechat vymenit desku.. pokud i dalsi kus bude takovej sunt tak fakt nevim co koupim...asi Gigabyte :roll:
Bios 1011 pouzivam.AGP nastaveni jde menit na 2x,4x auto.Ta deska je stejne naka divna.Nekdy me BIOS sam od sebe nastavil aperture size na 128MB i kdyz mam 64,ale neslo to zmenit.Polozka byla neaktivni.Druhej den tam bylo 64,a menit to slo.Ze zacatku me nesel nahodit Qfan.Polozka byla neaktivni.Casem to najednou slo.Nastaveni Vcore je v BIOSu 1,5-1,7 I kdyz tech 1,5V je vlasne 1,65V.Proc?Nechapu.Ve skutecnosti trochu pridava na 1,68V.Nekdy jsem tam mel 1,65-1,85.I kdyz mam jumper prehozenej na overvolt,je to furt stejny.Hmm.... Apropos, muj zdroj je drzak.Asi tu desku poslu do sveta... :?
hmm takze nejsem sam kdo z ni ma neprilis good pocity :-/
ale co jinyho koupit? Nforce je shit takze to odpadava...
jedine me napada Gigabyte ale ten ma blby nastavovani voltazi a FSB166 jde zapnout u novejch revizi jen prelakovanim jednoho spoje na desce :(
tak ten aperuture size muzes menit pouze, kdyz mas system performarce na optimal, kdyz mas na turbo nebo co to tam je tak to znepristupni tu polozku a mam dojem, ze jeste nejakou dalsi, na tonapeti se ti mrknu, ale az o vikendu, mam 350W zdroj, ale ve skrini eurocase, na druhou stranu jsem s ni spokojen. Zatim jsem s amd a touhle deskou fakt spokojenej, i kdyz neco malo se najde, ale to jsou pi***
1.Omlouvam se.Pouzivam BIOS 1010.Nejak jsem se prehlid :oops:
2.To Pyrous.System performance jsem mel na optimal a presto byla polozka aperture size neaktivni.
3.Trochu jsem testoval JIUHB.Fakt sila.Nechal jsem puvodni nastaveni a nabootoval jsem rovnou na 10*180.Pak jsem zvysoval nasobic az 13*180 t.j 2340Mhz bez problemu.Jsou to vysledky pri Vcore 1,74V,to uz ale desne topi.Po jednom 3Dmarku jsem mel Sandre 70 stupnu :o Urcite by sel jeste vic,ale vzduchem se to neda uchladit.Jeste vyzkousim nejaky zatezovy testiky.Burn,Prime,atd.Uvidime jestli to bude stabilni.Za 1700 bez DPH fakt super. ;D
No jak tak na to koukam tak asi nezbejva nez doufat, ze mam jen vadnej kus... v pondeli se jde menit tak uvidim...
Mam ten samy pocit, ze teplota je brana z cidla, protoze 37° pri 166*12, sice pri default. napeti se mi zda malo. O kolik muze byt teplota v jadre vyssi ?? 10 - 15° ??Citace:
Původně odeslal nex
jo teplota v BIOSu u CPU je uplne haluzna, mam do desky pripojeny cidlo a mam ho dany na pasiv chladice co mam na CPU, kdyz mi to v BIOSu ukazuje treba 40, tak pasiv ma 52 a realna teplota je tak 58-60, umi ji realne cist speedfan
Dik za tip, zkusim ten SpeedFan.
Mam jeste jeden problem, ktery je asi trochu off topic, ale zkusim to. Vcera jsem presel z Celera na Athlona. Na desce Asus A7V8X mi selze detekce slave disku na primarnim radici. Bios o nem vi, ale detekce selze. Disk je WD 6,4 GB, tudiz starsiho data, zvladajici mod UATA 2 (33). Je to tim, ze je na stejne ksande (stinena 80-ti zilova) jako master (WD 20 GB UATA 100) ? Ted si najednou nejsem jisty.
Asi by si mel koupit novej disk.Ja mam na jedny WD ATA 100 a Maxtor ATA 133 a mam pocit ze Maxtor jede taky na ATA 100.Citace:
Původně odeslal Kikof
To Deekay:Jak pokracuje reklamace?
Ahojky, zda se ze majitelu teto desky pribyva. Kdyz jsem ji koupil, cekal jsem, ze meho odemceneho morgana 1300Mhz trochu pretaktuji. Uz jsem to sem psal drive, ale nic nepomohlo. Proc mi nejede Duron na vyssi FSB nez 110Mhz, cekal jsem alespon 133Mhz. Coz o to, on jede i na 182, ale vysledek je stejny jako 133, obcas se zasekne, nebo se nedokonci start systemu, nebo se to sekne kdyz modemem leznu na net. Menil jsem pamet, pridal ventilator na chipset a nic se nezlepsilo... A c mi to lidi vyvraceji, myslim ze je to Duronem, jak ctu ty vase prispevky, tak s althonem XP podobne problemy nemate. Take jsem podtaktoval CPU - snizil nasobic, ale je to stale stejne. Jedine FSB 110 je dobra, vys nic - ani 125, coz podtaktovavam PCI,AGP. Poradite?
zatim nijak, dneska deska nebyla skladem, tak cekam a bude, abych nebyl bez main PC....Citace:
Původně odeslal nex
Zkousel jsem Speed Fan. Rozdil mezi Asus Probe, resp. biosem a S. Fanem je 18-20°.
Kvuli tomu disku jsem precetl manual. Pisi, ze se nedoporucuje dat na stejny radic zarizeni UATA 133,100 a 66 a ty pomalejsi. Bude novej disk...
Ja bych koupil Athlonka a hotovo. ;DCitace:
Původně odeslal pletron
Citace:
Původně odeslal Kikof
Maxtor 80GB s 8 MB cache se nabizi.No nekup ho za 3800Kc. :lol:
Zdravim, nevite nekdo co prinasi nebo odnasi beta Bios 1012 ??Citace:
Původně odeslal nex
tak sem se nastval, Asus sel na reklamaci a ja mam misto nej Gigabyte GA-7VAX, zatim sem velmi spokojenej tak to snad bude trvat i nadale
ty jsi tenkrat vedel proc nekupovat novou fosnu :roll: preju ti lepsi zazitky s deskou :-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
jj presne tak branil sem se tomu a moje obavy byly opravneny, snad bude Gigousek OK, ale stavel sem s nim uz dve PC a pohoda, tak snad muj nebude vyjimka :)Citace:
Původně odeslal zap
Soudě dle aktuálního avataru jsi opravdu nadšen ;D
No po tom jak me zklamal asus tak ano :wink:Citace:
Původně odeslal Millisx
co sa tyka teploty :
bios hlasi CPU 26 stupnov, rovnako asus probe 26.
ale pouzivam CPUCool a ten ma 45 stupnov, ako aj sandra 2003 i tam je 45 .
Cize tu teplotu to fakt mera blbo ale inak si myslim doska v pohode. bezproblemovy chod. moje xp 1700 som zatial zdvihal len na 1800 , na viac som akosi este nemal odvahu aby som nebodaj nieco neodpalil...
inak je to moj druhy asus a spokojnost pretrvava ! ;D
2 pepo007: cim chladis ??
Jinak bych se nebal tam dat pro zacatek FSB 166 , vsude budou standardni frekvence.
to kikof :
je to CoolerMaster DP5-7JD1B . je super tichy a chladi bez problema.... ;D
TAk ja tam dám automaticky 11*166 hned odnovoty a nemusíš sa obávať že by si mu niečo spravil.Keď mu nedáš hneď 2,0V tak ho to istotne nezabije. :wink:
to nod :
no ja som to skusil dat na 166 ale akosi po save and exit tma... tak som to bleskom vypol, neodpalilo sa nic takze start , bios a spat na 133. mal som dost obavy aby som toho athlona neposlal ta het .... skutocne je pravda ze ho nemozem odpalit, prip. poskodit dosku ?? dikes za odpoved
TAk daj násobič trocha dolu napr.10,5*166 a skús.Nemáš len tak náhodou 1700+ A0 alebo skús či ti doska zapne pri 166 deličku 1/5.Keby si si nevedel rady mal by som isť do Rajeckých 9.Mája na chatu tak by som zbehol k tebe.
ten Athlon 1700 A0 ! co to znamena ?? nejaka zla seria?
ten nasobic 10.5: aby som ho mohol menit musim mat nieco nastavene na doske alebo co. lebo v biose sa to da mam taky dojem. ale skusim a som zvedavy.... vsade sa hovori o odomykani procakov a tak... to akoze je to Xp1700 odomknute ?? ci co, alebo to umoznuje doska ?? ako je to v skratke ?? please vysvetlit na tomto konkretnom pripade ... thanks
Pozri do biosu a tam sa dá nastaviť multi.
Áno všetky 1700 tb sú odomknuté.
A0 znamená typ steping jadra.Tie A0 nešli moc dobre taktiť max. oklo 2400+ čo je asi 2000 MHz.Ale čo sa týka toho procíka tak si prečítaj v sekcii AMD dôležité thready.
Asi najednoduchšie zistíš aký máš proc. keď vbehneš do biosu a kukneš na napätie CPU.Keď tam bude 1,75 tak to bude na 99% staré palko ak tam bude 1,5-1,65V tak máš buď A0 alebo B0 čo by asi bolo najlepšie.
Teraz k tomu takteniu.Vbehni do biosu na nastavenie CPU nechaj FSB zatial tak a zdvihni mu multi.Uvidíš koľko dá.
pozdravujem v novom pracovnom tyzdni...
no a problem : Xp 1700 som pretaktil na XP2200, fsb na 166. Ale napr. po restarte hlasi system ze zlyhal alebo nieco podobne, proste ani monitor nenabehne a ked aj nabiehal tak len cierna obrazovka.. Ked som odpojil stavu z PC, a znova zapol tak v pohode isiel.ked vsak som zapol komp asi treti krat. tak to iste!! len hlasi mi akysi hlas ze sys je kaput.... dokial je xp 1700 na default tak je vsetko v pohode. Moze to byt doskou, ze ma nejaku chybu ?? alebo ja neviem kto poradi. inakm pretaktovany XP2200 v pohode slapal, vsetky testy prebehli a teplota max.53 stupnov.
Skoda myslel som ze uz konecne bude XP2200 ale akosi mi stastie nepraje.
A tiez som musel nastavit v biose takt pamati na 333, lebo mi bezali ako 266 aj ked su to 333. vdaka za odpovede.
Pridej vic FSB,me to pri 166Mhz dela taky problemy.
to akoze mu mam natvrdo dat napr.170 a hotovo ?? a co pamate ?? mam tiez 512 MB 333 MHz. nebude to blbnut ?? nezblbne mi z toho comp?na default slape vsjo o.k.. aj ked som mal tych 166 zdalo sa ze poho ale potom problemy .... hlavne so startom PC .....
mozem v biose nastavit niekde aj fsb ramiek ? lebo jedine co som nasiel boli moznosti " auto, 266, 333, 400. dikes
Citace:
Původně odeslal pepo007
Ja jsem nedavno kupoval novy proc. a rovnou jsem ho nahodil na 10*180.Na pametech zalezi hodne.Ja mam Kingston(s orig, cipy Kingston) a prikupoval jsem zase 512 ale s cipy Samsung,ktera proste nestihala.Tak jsem ji musel vratit.Kdyz zvedas FSB tak se ti taky zvysuje rychlost PCI,AGP.Ja mam jenom PCI zvukovku,ktery to nevadi a grafice taky ne.Ramky nejdou nastavit zvlast.Proste je treba zkouset,pridavat pomalu Vcore,testovat stabilitu v zatezi,Prime 95 atd.
a nemal si problem s doskou, t.j. s bootovanim ?? lebo som pisal ze niekedy bootuje ale obraz cierny, teda pri tej fsb 166, a niekedy bootoval v pohode. dnes to teda skusim. tych 170 a uvidim, dufam ze nepojde dym z kasne ...
Ako by som mohol nastavit pamate co najlepsie ?das nejake tipy. Mam jeden 512 MB modul 333 ale znacku neviem. az zajtra by som ju mohol zistit. dikes.
Jo s bootovanim jsme mel problem.Proste cerny obraz.Ani post.Ale najednou me to uz nedela,nevim proc.Asi nejaky bug v desceCitace:
Původně odeslal pepo007
:-o S RAMkami musis zkouset co snesou.Zvysit casovani.Me jdou na 2 2 2 6,misto 2,5 3 3 7.