-
X1950GT a dosazene OC
zdar atickari
doufam, ze se tenhle thread chytne. porad nekde ctu kolik da GT? jestli se vyplati nez Pro, jake je prumerne OC atd....
takze tady bych psal toto:
moje
Sapphire X1950GT 500/1200 256MB PCI-E 45°C win, 55°C 3D referencni chl.
OC - 650/1550 - stable 46°C win, 71°C 3D
OC - 660/1550 v 3d marku pad a reset na def hodnoty.
prekvapilo me ze jde fakt takhle dobre pretocit. no teplota o 20°C co se da delat
EDIT: prosim, drzte se tematu !!!!.piste jenom def. frekvence a max dosazene frekvence + treba teploty. diky
prispevky typu je tichy nebo neni reste v jinych threadech.zas uz tady mame zbytecne OT. pak to nebude prehledne
EDIT 2: tak zatim vypada ze Sapphire dosahuje lepsi OC nez PowerColor
-
Re: X1950GT a dosazene OC
moje Sapphire x1950gt pcie 256mb dava na cat 7.4 po oc na 640/1600 v 3DMark05 9769b. (mam jen A64 s754 3000+@2700), teploty v podstate stejny co ma Moralles
-
Sapphire X1950GT 500/1200 512MB
OC 630/1300-1350
Teplota s originalnim chlazeni - moc (bezne pres 80 v zatezi, v 60-70 v klidu, v zavislosti na nastaveni vetraku)
Teplota s Accelero S1 - 55 v klidu, 65 v zatezi :cool:
PS: Frekvence pameti u tehle karty pry neni tak dulezita, vykon zveda hlavne frekvence jadra - zkousel uz nekdo nejakej BIOS V-mod?
-
ja mam Palit 1950GT PCIe 500/1200 512MB a jedu na 575/1400 treba by sla jeste vic ale nechce se me ji trapit,OC na PRO to staci ;)
orig chladic tichounkej
500/1200 2D 40st,3D 62st
575/1400 2D 46st,3D 73st
-
Koukám že to máte pěkně nataktovaný,až to přesahuje uroveň X1950Pro.Myslíte že je to zaležitost spíše náhody nebo spíše běžná věc?Taky uvažuju o X1950GT 512MB od Palitu.
-
Taktovani je vzdycky otazka kazdyho kusu, to ti nikdo nezaruci....
-
proto jsem tenhle thread zalozil, aby se videlo jestli ty hodnoty jsou normal u GT a nebo jestli jsme meli stesti zatim to vypada dobre... dostat se na 600/1500 by nemel byt problem
pro deathkiller: klidne ji potrap ji to bolet nebude ;-) . jsi zatim jedinej s Palitem tak at vime kolik da max treba bude lepsi nez Sapphire....
-
mely by takhle jit OC vsechny kusy 1950GT jen co sem slysel jsou nejaky problemy s taktovani ze se musi taktovat po 7mhz ale nevim ja dal takty 1950PRO a jelo to :D zkusim to nataktit ale budu online na netu az v patek tak si na vysledky pockate
jinak testiky na def 3800+ X2
03 -- 14918
05 -- 9289
06 -- 4783
zajimavy ze flatout2 jel na 7800GT na 50-70fps a na 1950GT 60-140fps a v markach byl narust vykonu jen nejakych +10%.. fakt marky jsou na pikacu
-
Palit x1950gt 512 MB
zatim 550/1300...viac mi nepustili povodne ovladace...
Musim tam nasekat nejaku utilitu aby som sa vedel dostat vyssie.
Inak Palit chladic je hodne fajn...spokojnost :-)
-
palit 512mb zatim 600/1400. zkousel sem 1480, ale to znamenalo vytuh a pruhy pres obrazovku. ad chladic, zas takovej zazrak to neni, slyset je a spi se u nej spatne....
-
Citace:
Původně odeslal
Lukoborec
. ad chladic, zas takovej zazrak to neni, slyset je a spi se u nej spatne....
No ja neviem, ale vzladom k hlucnosti zbytku zostavy rozhodne nie je nejakou turbinou. Load teplotu som mal vcera jemne cez 60 C, co mi rozhodne nepride ako spatna hodnota.
Ja pri zapnutom PC nikdy nespim, takze k spaniu sa vyjadrovat nemozem...
Ad takty : zatial jadro 600 a pamate 1404 (taktovane cez ATI tool)
-
Citace:
Původně odeslal
Lukoborec
palit 512mb zatim 600/1400. zkousel sem 1480, ale to znamenalo vytuh a pruhy pres obrazovku. ad chladic, zas takovej zazrak to neni, slyset je a spi se u nej spatne....
Palit ve 2D vicemene neni slyset, pokud je, je to zavada a je nutne reklamovat
-
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
Palit ve 2D vicemene neni slyset, pokud je, je to zavada a je nutne reklamovat
omlouvam se palitu, pri instalaci sem asi zavadil o regulator otacek na zalmanovi(na cpu) a ten pak dost hucel. Ano, palit je opravdu tichy ;)
-
trochu testu a PALIT 1950GT 512MB 500/1200 @ 640/1430 stable.uz asi strop ale artefakty to nehazi,teplota je v pohode ale po nejaky dobe zatuh widli (BSOD to neni) tak nevim kde je zrada.zkusim new win a treba to jeste pujde :D
640/1430 jadro 2D 45st,3D 75st
??? 2D 41st,3D 48st (to jsou asi pameti)
-
Cuzz mám X1950GT Sapphire 256MB a provozuji ho:
-200/400 2D
-650/1600 3D
taktování proběhlo v Ati tool 0.27
zkoušej jsem 3D Mark 05 a tam to hodilo asi 10540bodíků:rolleyes:
-
Tak do nové sestavy jsem pořídil X1950GT od Palitu-podmínkou bylo 512MB paměti-na to,že stačí míň nedám,zkušenost s GF6800 a 128MB stačila,cena do 4 tisíc-sehnal jsem jí za 3700 s DPH a tiché chlazení v základu.Jádro jsem zatím nataktoval na 577,paměti 1430 bez problémů,možná půjdou i více.Jádro má podle mě nižší napětí,takže po přetaktování na 600 jako má verze PRO vytuhne,i když teplota je v pohodě,proti mé předchozí Sapphire o 25 méně v klidu a 11 méně v zátěži.Kdo si stěžuje na hluk,měl by slyšet tu od Sapphire...Tahle karta možná není tak hezká,robožabák na krabici je příšerný,ale svůj učel plní a daleko lépe než mnohé dražší kousky.Bez úprav je použitelná na stavbu rozumně tiché sestavy
-
Mam sapphire x1950GT 512MB pci-e a
jadro zatial: 575Mhz
pamate nedju dobre taktovat... bezia na 594Mhz(1188Mhz) a aj ked dam len zvysit o 12Mhz po nejakom case sa v graficky narocnych hrach zacne objavovat artefakt (vacsinou len nejaka ciara, ale je...)
-neviem ci som mal stastie, alebo sapphire pouzival nejake pomale / nekvalitne pamate...resp. ich napaja mensim napatim...
skusal som aj flashnut bios z xpv a dopadlo to velmi zle:D, este ze mam pci kartu
Inak mohlo by to byt asi aj zdrojom, radsej ani nechem napisat na com ju prevadzkujem (350W noname)...ale sa mi zda, ze tie artefakty sa objavili aj pri pouziti 500w Enermaxu liberty
-
Citace:
Původně odeslal
Mtex
pamate nedju dobre taktovat... bezia na 594Mhz(1188Mhz) a aj ked dam len zvysit o 12Mhz po nejakom case sa v graficky narocnych hrach zacne objavovat artefakt (vacsinou len nejaka ciara, ale je...)
To potvrzuju, ja mel s Accelero S1 problem je vubec uchladit (musim v zatezi ofukovat vetrakem). Ted jedu na 1350.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
To potvrzuju, ja mel s Accelero S1 problem je vubec uchladit (musim v zatezi ofukovat vetrakem). Ted jedu na 1350.
1350Mhz to je celkom dobre, akurat som nahodil 500W enermax a v taktovani sa nic nezmenilo, dal som 608Mhz pre GPU, 1260Mhz pre pamate a zahral COH a behom 10min artefakt cez celu obrazovku...takze zdrojom to asi nie je...zeby sa prehrievala? Otacky na 90%, GPU 63°C max. ...asi omrknem nejaky vmod
2morrales: sorry za OT, ale mozno to niekomu pomoze, alebo radsej odradi od kupy 512MB GT od zafíru
-
tak jsem konečně nahodil Sapphire X1950 GT
jádro chlazeno vodou v zátěži cca 46, na pamětech velký pasiv, a na Wrm originál pasiv.
jádro mi šlo jen na 607 mhz a paměti 1580, možná to ještě trochu vyšroubuju, ale jinak s XP-M mám bez pár bodíků 8k v 3dmarku 05 což je na takové staré sestavě docela slušný
-
mám Sapphire 1950GT a myslel jsem,jak se všude píše, že si jí taktnu na PRO, jenže omyl......jádro jde trošku poladit,ale jak sáhnu na paměť hned mi zčerná monitor...myslel jsem, že je to softwarově,ale jak čtu asi špatný kousek kua.... :cry:
-
Sapphire x1950GT a jedu na 650/1500. az udelam vodnika, zkusim nejaky Vmod.
-
Citace:
Původně odeslal
tipek.pb
mám Sapphire 1950GT a myslel jsem,jak se všude píše, že si jí taktnu na PRO, jenže omyl......jádro jde trošku poladit,ale jak sáhnu na paměť hned mi zčerná monitor...myslel jsem, že je to softwarově,ale jak čtu asi špatný kousek kua.... :cry:
hmm...no 512MB verzie su na OC akesi nepodarene ... ale ked som vymenil chladic OC je trosku lepsie... jadro 600 pamate default (zatial)
ty mas 512 alebo 256MB kartu?
-
Jde tato karta taktovat pod Vistami přes ATI TRAY TOOLS? Předchozí HD2600XT nešla ničím, takže nevím, jestli starší model nebude trošku OC přívětivějši...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jde tato karta taktovat pod Vistami přes ATI TRAY TOOLS? Předchozí HD2600XT nešla ničím, takže nevím, jestli starší model nebude trošku OC přívětivějši...
Muj Asus jde, ted jsem to zkousel (jen jestli jde, nic vic).
-
Takže s Ati Tool 1.3.6.1047beta jsem na Powercoloru rovnou nastavil takty PRO (reálně 581/1404) a myslím, že jsem spokojen - 3DM06 dal 5.201 bodíků a 3DM05 10.713, což pod Vistami vůbec není zlé...
Jen ten chladič musel dolů a místo něj přišel Accelero S1 + Noctua NF-S12 na 5V. Kde vůbec měříte ty teploty? Já je nikde nenašel... :oops:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Takže s Ati Tool 1.3.6.1047beta jsem na Powercoloru rovnou nastavil takty PRO (reálně 581/1404) a myslím, že jsem spokojen - 3DM06 dal 5.201 bodíků a 3DM05 10.713, což pod Vistami vůbec není zlé...
Jen ten chladič musel dolů a místo něj přišel Accelero S1 + Noctua NF-S12 na 5V. Kde vůbec měříte ty teploty? Já je nikde nenašel... :oops:
Prave tlacitko mysi na ikone ATT-Hardware-System tray hardware monitoring. Tam zatrhnout Enable HW monitoring. Ja jeste vyberu logovani a omezeni filu na 1MB. Poslednim krokem je zatrzeni polozky pod GPU Temperature - show in system tray.
ps: mam ATT 1.3.6.1042
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Gratulujem, dufam, ze ta spokojnost co najdlhsie ;)
BTW: Ja som tiez prechadzal nedavno z NV, takze problemy s aklimatizaciou poznam. Este furt totiz zvyknem bojovat s taktami v 2D/3D mode...
-
Citace:
Původně odeslal
tipek.pb
Použij na taktování ATI Tray Tools a potom neuvidíš žádnou černou obrazovku, pokud to nepřeženeš :-) .
Tahle utilitka zvládá spoustu vychytávek, třeba teplota GPU se nemusí zobrazovat pouze v tray, ale dá se nastavit její zobrazení třeba do rohu 3D obrazovky. To neplatí pouze pro teplotu, ale i pro aktuální FPS.
Když Ti bude vadit hluk ventilátoru, tak můžeš optimalizovat otáčky podle teploty jádra. Samozřejmostí je nastavení taktu pro 2D a 3D.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Prave tlacitko mysi na ikone ATT-Hardware-System tray hardware monitoring. Tam zatrhnout Enable HW monitoring. Ja jeste vyberu logovani a omezeni filu na 1MB. Poslednim krokem je zatrzeni polozky pod GPU Temperature - show in system tray.
ps: mam ATT 1.3.6.1042
Tohle všechno jsem udělal, ale ten poslední krok nelze - položka pod GPU Temperature SHOW IN SYSTEM TRAY je šedivá a nelze zatrhnout... a o nějakém zobrazování v rohu ve 3D si můžu nechat leda zdát... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tohle všechno jsem udělal, ale ten poslední krok nelze - položka pod GPU Temperature SHOW IN SYSTEM TRAY je šedivá a nelze zatrhnout... a o nějakém zobrazování v rohu ve 3D si můžu nechat leda zdát... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Poslední stable je 1.3.6.1042, ani ta nechodí. Přiznávám, že tu betu neznám...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Ma ten Palit vobec teplotne cidlo? Moj Gigabyte ho napriklad nema.
-
Citace:
Původně odeslal
flash
Poslední stable je 1.3.6.1042, ani ta nechodí. Přiznávám, že tu betu neznám...
Jak nechodí? Pod Vistami? Nebo neměří teplotu? Nějak nezabírám... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ma ten Palit vobec teplotne cidlo? Moj Gigabyte ho napriklad nema.
Zjavne ma, ja v menu ovladacov mam indikator teploty (snad je to teplota cipu:-) - load cca 60C; idle si nepamatam )
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Zjavne ma, ja v menu ovladacov mam indikator teploty (snad je to teplota cipu:-) - load cca 60C; idle si nepamatam )
Jenže já mám Powercolor... zda má čidlo netuším. Pokud nemá, není co řešit...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jenže já mám Powercolor... zda má čidlo netuším. Pokud nemá, není co řešit...
Jo, jasne.
Ja len, ze TOMASE riesil cidlo na Palit...
S powercolor x1950gt skusenosti nemam:-(
Kazdopadne pri LOADE, ked cidlo ukaze cca 60C tak cela karta hreje ako akumulacna pec...ma docela seriozny stratovy vykon :cool:
EDIT:
Za cca 3.5 hod budem na LP, takze mozme to riesit priamo tam :-)
-
Je uplne jedno na aku kartu som riesil cidlo, pointa otazky bola ci tam to cidlo ma a je uplne jedno aka je to karta.
Podla tohto http://www.xbitlabs.com/articles/vid...0pro-scs3.html ale cidlo zrejme ma
Citace:
...According to RivaTuner’s monitoring module, the graphics core was 56.7°C hot after running 3DMark06 for a few times....
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jak nechodí? Pod Vistami? Nebo neměří teplotu? Nějak nezabírám... :rolleyes:
Promiň, ale vypadnul tam otazník.........ani ta nechodí? Chtěl jsem vědět, jestli jsi ji už vyzkoušel.
-
X1950GT a dosazene OC
Sapphire x1950GT 256MB, def.napětí strop 608/1430, jedu na 595/1388... (ATT)
Edit: chladím boxem - regulovaný pomocí ATT, po regulaci ve neslyšný při běžném provozu. Jinak při zatížení (např. 3D render test, 3D marky...) na 40% ot. už slyšet je (lehce šumí), ale hlavní problém - vysavač i ve 2D vyřešen... Tento def. chladič to bez jakýchkoliv potíží utáhne s nezměněnou výkonností i po SW OC (jako ATT)...
-
Citace:
Původně odeslal
flash
Promiň, ale vypadnul tam otazník.........ani ta nechodí? Chtěl jsem vědět, jestli jsi ji už vyzkoušel.
Tak jsem zkusil verzi 1.3.6.1042, ale ani ta teplotu nemonitoruje - začínám mít téměř jistotu, že tato karta teplotní čidlo neobsahuje a to považuji za velmi významné minus... :(
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak jsem zkusil verzi 1.3.6.1042, ale ani ta teplotu nemonitoruje - začínám mít téměř jistotu, že tato karta teplotní čidlo neobsahuje a to považuji za velmi významné minus... :(
No Maule, sem si taky koukal a nic?
-
Citace:
Původně odeslal
flash
No Maule, sem si taky koukal a nic?
No vzhledem k tomu, že mi Catalysty 7.7 ani 7.8 s touhle kartou záložku Overdrive nenabízejí, tak nekoukal... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No vzhledem k tomu, že mi Catalysty 7.7 ani 7.8 s touhle kartou záložku Overdrive nenabízejí, tak nekoukal... :rolleyes:
Tak to je opravdu zajímavé. Jestli ta karta ani nereguluje otáčky ventilátoru, tak snad vážně teplotu nesnímá :( . To je fakt škoda.
-
Citace:
Původně odeslal
flash
Tak to je opravdu zajímavé. Jestli ta karta ani nereguluje otáčky ventilátoru, tak snad vážně teplotu nesnímá :( . To je fakt škoda.
To rozhodně nesnímá - jede jako vysavač a jediným řešením bylo S1... :cool:
-
Přesně tak, já jsem tohoto PowerColora měl a vydržel jsem to s ním asi 14 dní. Nemá teplotní čidlo a proto se v Catalystech neobjeví záložka Overdrive. Ten chladič je opravdu hrozný, já jsem si nakonec pořídil ASUS 1950Pro. Nicméně v době, kdy jsem PowerColora kupoval, tak měl jasně nejnižší cenu na trhu, řádově o 500 Kč levnější než Sapphire.
-
Tak se přidávám do komunity se Sapphirem X1950GT 256MB, 500/1200@ 620/1420. Žádný zázrak, ale za tři tisíce to není špatné. Já jsem spokojen :) Zkusím ještě dát na kartu Accelero S1, co to udělá s teplotami. Původní chladič se sice dá zregulovat tak, že ve 2D není slyšet, ale jakmile se teplota vyšplhá nad 70 stupňů, stává se z něj vysavač.
-
Tak jsem dalsi s Powercolorem 1950GT a asi teplotni cidlo s regulaci otacek ventilatoru opravdu nema. Co se tyce taktovani, tak jsem se zatim dostal na 580 na jadre (pri 600 vytuh) a 1400 na pametech a to vse na dna 7.7. Myslim, ze ty pameti daji i vic, ale jadro nevim, nevim. Mam na tom zalmana vf900 s nejmensima otackama a v zatezi na nem chvili udrzim ruku, takze tipuju tak 60 stupnu.
-
to cim chladite take cisla ze 630 na jadre? kde je to bezpecne s default chladicom? (sapphire gt256)
chystam sa na wodnika takze potom karta "dostane" :) len by som rad vedel ...doteraz so mal nvidiu
-
Citace:
Původně odeslal
Rácz
to cim chladite take cisla ze 630 na jadre? kde je to bezpecne s default chladicom? (sapphire gt256)
chystam sa na wodnika takze potom karta "dostane" :) len by som rad vedel ...doteraz so mal nvidiu
nevim jestli to je vtip. ale 630 je MHz a ne °C. toto je thread kde mas napsat najakou jsi se dostal max frekvenci GPU/pameti. mas AGP verzi tak by to bylo zajimave zjistit
-
Citace:
Původně odeslal
Moralles
nevim jestli to je vtip. ale 630 je MHz a ne °C. toto je thread kde mas napsat najakou jsi se dostal max frekvenci GPU/pameti. mas AGP verzi tak by to bylo zajimave zjistit
jasne ze MHz a je jasne ze zistim, ale bojim sa s default chladicom a tak sa pytam cim to chladite. stockom to nebude lebo pri default frekvenciach mam 66 stupnov na jadre. urcite nejake tie accelera, ale asi nie seci. zakladat kvoli tomu trejd je blbost....
-
Citace:
Původně odeslal
Rácz
jasne ze MHz a je jasne ze zistim, ale bojim sa s default chladicom a tak sa pytam cim to chladite. stockom to nebude lebo pri default frekvenciach mam 66 stupnov na jadre. urcite nejake tie accelera, ale asi nie seci. zakladat kvoli tomu trejd je blbost....
Vůbec není problém - alespoň v mém případě - po zregulování otáček chladiče v ATT a max OC (taktéž přes ATT) jsem měl teploty skoro stejné a do 80st. není pro gpu žádný problém (já osobně raději když i při delší zátěži je pod 70...) ale vše záleží, jak nastavíš otáčky při různých teplotách. Zajímavé je, že např. rozdíl mezi ot. ventilátoru na 60% a 100% se podepíšou už jen na hluku, ale ne podstatně na chlazení (alespoň tak tomu bylo u mě...) Takže co se mě týká - neboj, box to v pohodě zvládne. Pak už je jen otázka hlasitosti, kterou sneseš.. (mě stačí nehlučnost ve 2D, protože když hraju, mám sluchátka;))
Edit: podpisu si nevšímej, já jsem S. R. x1950gt taktil bráchovi...
-
Hajte,
tak jsem si taky poridil X1950GT [256MB] od Saphiru.
Athlon64 3200+ @ 2300mhz
Kartu jsem pomoci ATT pretaktoval na:
GPU - 621
Mem - 1458
Chladic mam standardni. Pomoci ATT mam otacky nastavene tak, ze 2D neni slyset.
V 3D05 mam 9219.
Pod Vistama jen 8023.
-
2Meluzina: a mas 256 alebo 512MB verziu. Tiez si chcem kupit jednu a chcem vediet ktora je lepsia na OC. Pripadne aj ostatni... staci 256MB? (Dufam ze este 1-2 tyzdnov bude na sklade)
-
Citace:
Původně odeslal
Pret
(Dufam ze este 1-2 tyzdnov bude na sklade)
v alze som kupil poslednu a na druhy den mali dalsich 5 takze problem by v tom nebol. islo o agp verziu, ale to tym duplom...
-
Citace:
Původně odeslal
Pret
2Meluzina: a mas 256 alebo 512MB verziu. Tiez si chcem kupit jednu a chcem vediet ktora je lepsia na OC. Pripadne aj ostatni... staci 256MB? (Dufam ze este 1-2 tyzdnov bude na sklade)
To chces ako k tomu tualatinu ?
(Dufam, ze nie :-) )
Vo vseobecnosti sa da povedal, ze 256MB idu taktovat lepsie nez 512MB.
-
:) Nie, idem staviat nove PC na intel platforme a nechce sa mi davat 9-10k za 8800GTS a tato ATI ma dobry vykon za tie prachy... imho x2600 a gf8600 sa proti x1950 vobec neoplati kupovat.
-
Ahoj, tak mě se na safíru X1950GT s 256MB podařilo 635/1450 - zaokrouhleně, pak to hází artefakty, ale takhle je to s tím jejich refernčním chdičem, přemýšlel jsem o chdači od Arctic - S1 + někaký pomaloběžný větráky na přívod a odvod vzduchu. Má někdo tady s tímhle zkušenost a projeví se tohle chlazení na možnosti přetaktovatelnosti karty?
(jinak na kámošově X1950PRO od safíru s 512MB se povedlo 625/1404 z 574/1388, dál mu to nejde)
-
Citace:
Původně odeslal
Arggon
Má někdo tady s tímhle zkušenost a projeví se tohle chlazení na možnosti přetaktovatelnosti karty?
No napr. Maul ma powercolor 1950GT a Accelero S1.
Chladeniu to rozhodne pomoze, ale pretaktovaniu moc nemusi.
Ja mam Palit 512MB a tam je povodne chladenie v pohode aj co sa tyka teplot aj hluku.
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
No napr. Maul ma powercolor 1950GT a Accelero S1.
Chladeniu to rozhodne pomoze, ale pretaktovaniu moc nemusi.
Ja mam Palit 512MB a tam je povodne chladenie v pohode aj co sa tyka teplot aj hluku.
Přesně tak, S1 je řešením pro TICHO!!! Měl jsem na něm ještě 12cm Noctua 1200 na 5C, ale s klidným srdcem jsem ji sundal - pasiv kartu bez problémů uchladí i při přetaktování na frekvence PRO a ani se při tom nijak moc neohřívá...
-
Sapphire Radeon X1950 GT 256 MB GDDR3 + AC Accelero X2
OC: 600/1500 Win: 33-38°C 3D: ? :)
Zkoušel jsem i kmitočet jádra na 650, ale nešlo to.. Ale tyhle hodnoty mi celkem stačí ;) (dosáhl jsem v 3DMark06 > 5000)..
edit: jinak s tim chladičem je ta grafika fakt tichá!
-
Sapphire X1950GT 256MB AGP + Zalman VF900CU
GPU - 634MHz
MEM - 1566MHz
Idle 47°C 10% rpm
Burn 52°C 27% rpm
-
zdravim... presel jsem na PowerColor X1950GT 512MB z X800GTO... cim tuhle kartu taktujete? Me to proste AtiTool nebere. Nebo musi byt spesl nastaveny?
drivery mam 7.11 ale funguji drivery ale CLI (control center) hazi chyby... i kdyz ten mi nefungoval snad nikdy.. karta nedela zadne chyby ve hrach bezi dobre jen nejde taktovat.. coz je skoda.. diky za rady.
nejlepsi driver, zpusob nastaveni ATI Tool atd... neukazuje me ani teplotu...
-
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
zdravim... presel jsem na PowerColor X1950GT 512MB z X800GTO... cim tuhle kartu taktujete? Me to proste AtiTool nebere. Nebo musi byt spesl nastaveny?
drivery mam 7.11 ale funguji drivery ale CLI (control center) hazi chyby... i kdyz ten mi nefungoval snad nikdy.. karta nedela zadne chyby ve hrach bezi dobre jen nejde taktovat.. coz je skoda.. diky za rady.
ja mam Sapphire a a ide secko OK
-
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
pokud jde o CCC tak musis mit spravnou verzi NetFramework, ale nemyslim si ze by byl nejakej uzitecnej.. pro me je mnohem lepsi ATI Tray Tools, da se v nem i v pohode taktovat a nastavis si tam co potrebujes.. jinak ja taktuju upravou BIOSu v RaBit a zpet preflashovanim do karty pomoci ATIWinFlash ;)
-
Sapphire X1950GT 256 AGP
najprv 620/1400 to bolo burn tak na 70stupnoch
teraz mam Accelero S1+TurboModule na 7V
takty 670/1650 a burn do 50stupnov. inak v oknach 30-33stupnov
jadro ide do 682 a pamate(samsung) cca 1670, ale to je hranica
-
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
zdravim... presel jsem na PowerColor X1950GT 512MB z X800GTO... cim tuhle kartu taktujete?
WinCLK
http://hwsoft.cholerik.cz/hwsoft/Win...Z/winclkCZ.rar
-
jen pro uplnost dodam:
PowerColor X1950pro mel s puvodním chlazenim 620/1540
chlazeni pomerne hlasite, teploty nezname karta je neukazuje.
-
Zdravim, jsem novym uzivatelem Ati (po letech jsem poprve presel od nVidie). Mam Powercolor Radeon X1950 Pro AGP 512 a chtel bych se zeptat (pac to nejak nemuzu nikde najit), jaky takty muzu s origo chladicem Accelero X2 dosahnout. Zatim jsem to nataktil jen lehce na 600/1400 a vse ok.
Muzete sem nekdo napsat, jak jsou z vyroby taktovane GT, PRO a XT?
-
Citace:
Původně odeslal
homberg
Zdravim, jsem novym uzivatelem Ati (po letech jsem poprve presel od nVidie). Mam Powercolor Radeon X1950 Pro AGP 512 a chtel bych se zeptat (pac to nejak nemuzu nikde najit), jaky takty muzu s origo chladicem Accelero X2 dosahnout. Zatim jsem to nataktil jen lehce na 600/1400 a vse ok.
Muzete sem nekdo napsat, jak jsou z vyroby taktovane GT, PRO a XT?
GT ma takty 500/1200
pro 575/1380
XT 650/2000 a taky 48 rop
taktu by jsi mohl dosahnout teoreticky karet XT. Hlavne s timto chlazenim... vec druha je jaky to bude mit ucinek s AGP kartou uz to asi neutahne procik.
-
sice bys sis to mohl jednoduse zjistit sam ale budiz
GT 500/1200
Pro 580/1400 nebo 600/1300 nebo 580/1600 (ultimate)
XT 625/1800 a pipek z 36 na 48
XTX 650/2000
trochu pozde ale presneji :-)
-