-
jake wide lcd - 21" x 24"
Zdravim, staricke crt uz dosluhuje, takze jsem se odhodlal k prechodu na lcd ... resim ale ted co vzit ... lcd to bude na doma, predevsim filmy, hry, net a programovani ... ty filmy hodlam sledovat i z postele, takze jsem zavrhnul TN panely kvuli spatnym pozorovacim uhlum ... aktualne mam 17" ploche crt a rozhoduju se mezi 21" a 24", konkretne Samsung 215TW a HP l2465 ... puvodne jsem chtel 215tw, ale rozdil v cene je jen 3k a navic spolubydla ma ten 215tw a prijde mi to oproti te 17" jakesi male, takze proto pokukuju po 24" ... tam uz ale zase je problem s velkym rozlisenim, takze si v nativnim nezahraju a navic ten panel nema hdcp, takze fullHD nehrozi ... nikdy jsem na nicem tak velkem nepracoval, takze ani nevim, jestli ta 24" uz neni moc velka ... tady je srovnani velikosti ... http://tvcalculator.com/index.html?e...3b3272d198ea94 ... mate nekdo zkusenosti s temihle dvema panely? Poradte ...
-
Re: jake wide lcd - 21" x 24"
Pokud je bydla s tim 215TW spokojenej tak bych sel asi do nej...panely od 24" a vys mivaji dost problemy s impulagem, navic to nativni rozliseni je fakt velke...
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Pokud je bydla s tim 215TW spokojenej tak bych sel asi do nej...panely od 24" a vys mivaji dost problemy s impulagem, navic to nativni rozliseni je fakt velke...
Mno ma ho tyden, takze to je celkem brzo na nejake zkusenosti ... prozatim se mu libi a podobne reakce jsem slysel i od ostatnich majitelu ... co se tyce toho inputlagu, tak na to jsem nepomyslel ... nevis o nejakem testu primo na L2465, kde by tohle testovali? Na shw je lg 24" ktere ma neco kolem 30ms, coz uz je vcelku dost ...
-
Mě osobně přijde zajímavý tento 24" HP LCD S-PVA pod 15000Kč s DPH
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4000I0000009TZ
viděl jsem ho na vlastní oči a obraz je luxusní, bez nějakých mazání.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Mno to je prave ma volba pro 24" ... jenze mam strach z toho velkeho rozliseni kvuli hram ... nevim jak dobre/spatne budou vypadat interpolovane hry ... navic nema hdcp, takze hd video nepustim(ve full kvalite), a pak taky kvuli zminovanemu input lagu ... ale zas ta velikost :-)
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Mno to je prave ma volba pro 24" ... jenze mam strach z toho velkeho rozliseni kvuli hram ... nevim jak dobre/spatne budou vypadat interpolovane hry ... navic nema hdcp, takze hd video nepustim(ve full kvalite), a pak taky kvuli zminovanemu input lagu ... ale zas ta velikost :-)
Co se her tyce, zalezi samozrejme na tom, jake hry mas na mysli. Ovsem muzu te ubezpecit, ze na tvoji sestave si nove 3D strilecky na 24" LCD na high detaily nezahrajes ani nahodou.
Input lag je predevsim subjektivni vec, takze never tomu, co se pise na netu, radsi se jdi na dany produkt podivat osobne a poradne si ho vyzkousej... ;-)
-
No muzes zkusit hrat v polovicnim rozliseni, tam nebude interpolace vubec znat a grafika by mela stihat v pohode - tedy 960x600. Jenze to neni moc standardni rozliseni, tak je otazkou, kde vsude bude fungovat. Na tohle by bylo kupodivu lepsi 30" LCD (tam je polovina 1280x800), mno ale ta cena... :-(
-
Muzes si pres ovladadace ke graficky (jen nVidia) prepnout na zobrazovani 1:1 a provozovat jakykoliv rozliseni bez ztraty kvality...
Ted teda nevim jestli i potom monitor pocita i s tema (vypnutyma/cernyma) pixelama, kdyby nepocital, zrejme by klesnul i imputlag...ale tyhle informace se desne blbe shanej...
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Co se her tyce, zalezi samozrejme na tom, jake hry mas na mysli. Ovsem muzu te ubezpecit, ze na tvoji sestave si nove 3D strilecky na 24" LCD na high detaily nezahrajes ani nahodou.
Input lag je predevsim subjektivni vec, takze never tomu, co se pise na netu, radsi se jdi na dany produkt podivat osobne a poradne si ho vyzkousej... ;-)
O tech hrach je mi to jasne ... v planu je e2160 a odpovidajici oc + grafika ... to prohlednuti ev.srovnani bude trosku problem ... kdyz kamos v brne v alfe chtel ukazat dva ruzne monitory pro porovnani, tak mu rekli, ze ne ne ... at si jeden vybere a ten mu ukazou
2 MV> To uz me taky napadlo, ale je pravda, ze tohle rozliseni jsem snad v zadne hre jeste nevidel ... zas na druhou stranu jsem ho ani nehledal
2 falcon> To je taky moznost, ale v tom pripade uz by asi bylo lepsi vzit tu 21" a hrat v 1680x1050 s nizsimi detaily
-
ad HP LP2465: Zrovna se ho chystam kupovat na praci. Input lagem trpely urcite prvni kusy, a to dost vyraznym. Netusim, zda existuji nejake dalsi revize, u kterych by to bylo osetrene. Osobne hry skoro nehraju, takze me tohle vubec netrapi. Zkusim jeste najit odkaz na recenzi, kde input lag merili.
EDIT:
Osobni uzivatelska zkusenost: "...the LP2465 gives about 40-48ms of input lag."
viz http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1123760
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
ad HP LP2465: Zrovna se ho chystam kupovat na praci. Input lagem trpely urcite prvni kusy, a to dost vyraznym. Netusim, zda existuji nejake dalsi revize, u kterych by to bylo osetrene. Osobne hry skoro nehraju, takze me tohle vubec netrapi. Zkusim jeste najit odkaz na recenzi, kde input lag merili.
EDIT:
Osobni uzivatelska zkusenost: "...the LP2465 gives about 40-48ms of input lag."
viz
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1123760
hmm ... to vypada spatne ... uz 30ms je celkem dost, ale skoro 50 ... kdy mas pls v planu brat tu 24"-ku? Mohl bys na nem zkusit nejakou fps (ut/cs/q4 apod.), jestli to bude moc patrne?
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
hmm ... to vypada spatne ... uz 30ms je celkem dost, ale skoro 50 ... kdy mas pls v planu brat tu 24"-ku? Mohl bys na nem zkusit nejakou fps (ut/cs/q4 apod.), jestli to bude moc patrne?
budu ji brat tento tyden, pripojim ji k notebooku, na kterem fpska asi moc rozumne nerozbehnu. Aktualne bohuzel zadnou fps nevlastnim (ani nenainstalovanou) a mam toho ted fakt moc, abych neco shanel. Pri nejblizsi prilezitosti si zkusim najit chvilku a stahnout nejaky freeware, coz ale muze znamenat treba za mesic ci dyl. Ten monitor je urceny primarne do kanclu, kam hry nechci vubec tahat, ztratil jsem u nich kdysi hodne casu a nechci si to moc pripominat.
Input lag zkusim zmerit jinak - naklonuji displej na notebooku a LP2465, pustim nejakou aplikaci se stopkama a v nejakou chvili to stopnu, cimz zjistim aspon rozdil input lagu oproti internimu displeji notasu... Pripada vam to jako adekvatni metoda? Kdyztak navrhnete jinou.
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
budu ji brat tento tyden, pripojim ji k notebooku, na kterem fpska asi moc rozumne nerozbehnu. Aktualne bohuzel zadnou fps nevlastnim (ani nenainstalovanou) a mam toho ted fakt moc, abych neco shanel. Pri nejblizsi prilezitosti si zkusim najit chvilku a stahnout nejaky freeware, coz ale muze znamenat treba za mesic ci dyl. Ten monitor je urceny primarne do kanclu, kam hry nechci vubec tahat, ztratil jsem u nich kdysi hodne casu a nechci si to moc pripominat.
takze ted jsem zas pro zmenu na shw nasel info, ze input lagem netrpi hp l2465 vyrobene po prosinci 2006, prip. s fw 1.0.7 ... viz. http://www.svethardware.cz/disc_doc-...00033C027.html ... takze jsem zas tam kde jsem byl ...
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Tohle je spis dobra zprava. V te zminene recenzi, kterou ted uz nemuzu najit, testovali prvni kusy (v lonskem roce), pricemz namerili dost hnusne zpozdeni a vyjadrili nadeji, ze to treba v budoucnu bude lepsi. Uvedena osobni zkusenost je datovana 21.11.2006, takze asi taky jedna z tech prvnich serii...
EDIT: o tom firmwaru pise clovek uz 19. ledna, takze doufam, ze vsechny nove kusy uz budou mit nalezity firmware v sobe...
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Tohle je spis dobra zprava. V te zminene recenzi, kterou ted uz nemuzu najit, testovali prvni kusy (v lonskem roce), pricemz namerili dost hnusne zpozdeni a vyjadrili nadeji, ze to treba v budoucnu bude lepsi. Uvedena osobni zkusenost je datovana 21.11.2006, takze asi taky jedna z tech prvnich serii...
jj, ze je to dobra zprava souhlasim ... ale uz ne pro me, protoze pokud by tam ten input lag byl, tak by bylo jasne, ze vemu 215tw ... ted jsem zas na vazkach ... ale asi uprednostnim velikost a pujdu do toho hp ...
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
O tech hrach je mi to jasne ... v planu je e2160 a odpovidajici oc + grafika ... to prohlednuti ev.srovnani bude trosku problem ... kdyz kamos v brne v alfe chtel ukazat dva ruzne monitory pro porovnani, tak mu rekli, ze ne ne ... at si jeden vybere a ten mu ukazou
2 MV> To uz me taky napadlo, ale je pravda, ze tohle rozliseni jsem snad v zadne hre jeste nevidel ... zas na druhou stranu jsem ho ani nehledal
2 falcon> To je taky moznost, ale v tom pripade uz by asi bylo lepsi vzit tu 21" a hrat v 1680x1050 s nizsimi detaily
LP2465 vie zobrazit mensie rozlisenia 1:1 neinterpolovane, da sa to nastavit v menu. Mam to od dnes a je to VELKE :)
-
Citace:
Původně odeslal
tomaash
LP2465 vie zobrazit mensie rozlisenia 1:1 neinterpolovane, da sa to nastavit v menu. Mam to od dnes a je to VELKE :)
ano, prave prisel, umi 1:1 a ta plocha je fakt obrovska (prechod z 19"). Rozhodne lepsi nez dva monitory.
-
ehm, tak s vyjadrenim "rozhodne lepsie ako dva monitory" by som sa krotil, pretoze pre velku vacsinu pracovnych cinnosti su dva displeje lepsie ako jeden siroky a donedavna sa dalo za cenu slusnej 24ky kupit 2x20" 1600x1200 co bola vo vysledku aj vacsia plocha ;)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ehm, tak s vyjadrenim "rozhodne lepsie ako dva monitory" by som sa krotil, pretoze pre velku vacsinu pracovnych cinnosti su dva displeje lepsie ako jeden siroky a donedavna sa dalo za cenu slusnej 24ky kupit 2x20" 1600x1200 co bola vo vysledku aj vacsia plocha ;)
na praci mozna, ale na hry a filmy je lepsi jedna 24" ;-) ... a na dvou monitorech bych se asi nejakou dobu ztracel
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
a na dvou monitorech bych se asi nejakou dobu ztracel
zvykl by sis az priserne rychle .... a je to strasne navykovy
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
to máš pravdu. Byl jsem líný napsat, že mám noťas, ke kterému můžu připojit jen jeden externí monitor, takže jsem u dvoumonitorových konfigurací limitovaný interním displejem notebooku. Dvěma monitory jsem tedy myslel externí + interní displej. Předchozí kombinace 19" externího LCD +15" LCD notebooku mě docela iritovala a vzhledem k aktuální ceně LP2465 (do 15k) jsem neváhal a vůbec nelituju :) U desktopu bych zvažoval i tvůj návrh, i když mám dojem, že cenově bych asi adekvátní 2 x 20"LCD v současné době nenašel, ale nemám moc přehled o aktuálních cenách 20" LCD ani jejich kvalitě, tak mě kdyžtak oprav....
-
preto tam je to "donedavna", pretoze par mesiacov/tyzdnov dozadu stala LP2465 tolko ako dve LP2065 :)
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
ano, prave prisel, umi 1:1 a ta plocha je fakt obrovska (prechod z 19"). Rozhodne lepsi nez dva monitory.
mohl bys pls sdelit sve dojmy z panelu? Hlavne by me zajimal input lag ... jestli nejaky je ... a pak jak je na tom tolik hanene podsviceni ... super by bylo, kdybys to mohl treba vyfotit na nejakem nazornem obrazku ... kdyz budes mit chvilku ;-) ... Diky
-
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
mohl bys pls sdelit sve dojmy z panelu? Hlavne by me zajimal input lag ... jestli nejaky je ... a pak jak je na tom tolik hanene podsviceni ... super by bylo, kdybys to mohl treba vyfotit na nejakem nazornem obrazku ... kdyz budes mit chvilku ;-) ... Diky
input lag u soucasnych modelu jiz nepredstavuje problem, byl odstranen jednim z firmwaru (viz vyse v tomto threadu). Pokud bys koupil starsi monitor s problematickym input lagem, je tato zavada reklamovatelna, v servisu ti zdarma nahraji novy firmware. Podsviceni mi pripada ok, okem nic zavadneho nepozoruji (ani u jednolitych ploch v jakoukoli denni dobu). Dalsi info viz MadCapuv odkaz, tam se tenhle monitor resi dal, MadCap se ho chysta proklepnout kalibracni sondou.
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
input lag u soucasnych modelu jiz nepredstavuje problem, byl odstranen jednim z firmwaru (viz vyse v tomto threadu). Pokud bys koupil starsi monitor s problematickym input lagem, je tato zavada reklamovatelna, v servisu ti zdarma nahraji novy firmware. Podsviceni mi pripada ok, okem nic zavadneho nepozoruji (ani u jednolitych ploch v jakoukoli denni dobu). Dalsi info viz MadCapuv odkaz, tam se tenhle monitor resi dal, MadCap se ho chysta proklepnout kalibracni sondou.
Mam ode dneska novou HP 2465 z Alfy. Verze spm120. Vsechno v pohode, nez jsem zapl Call of Duty 2 multiplayer. Hra se sekala, myslel jsem si, ze jsou to lagy site, ale pingy byly v pohode, tak jsem si rikal, ze je to "unavenym" systemem, ale po restartu to same. Vsiml jsem si, ze to nektere plochy dost maze (napr. pricky zabradli). Zkousel jsem narychlo prehodit kabel na HP 2045 a vse bylo v pohode. Co ted? :(
-
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Mam ode dneska novou HP 2465 z Alfy. Verze spm120. Vsechno v pohode, nez jsem zapl Call of Duty 2 multiplayer. Hra se sekala, myslel jsem si, ze jsou to lagy site, ale pingy byly v pohode, tak jsem si rikal, ze je to "unavenym" systemem, ale po restartu to same. Vsiml jsem si, ze to nektere plochy dost maze (napr. pricky zabradli). Zkousel jsem narychlo prehodit kabel na HP 2045 a vse bylo v pohode. Co ted? :(
Z toho, co píšeš, bych tipnul:
1. Sekání: Pokud se projevuje jen ve vysokém rozlišení, pak předpokládám, že grafika/pc toto rozlišení prostě nezvládá. Zkoušel jsi hrát na 2465 v nižším rozlišení?
2. Mazání: Pokud jsi přešel z HP 2045 (TN, 5 ms), bude to pravděpodobně horší odezvou 2465 (s-pva, 8 ms). Osobně hry skoro nehraju, akční fps už vůbec ne, takže s tímhle problém nemám. Mazání jsem ani netestoval, ale předpokládám, že na tento typ her jsou vhodnější rychlejší panely nebo crt.
Ani v jednom případě to nemá nic společného s input lagem, pokud narážíš na tohle.
Jestli ti to opravdu vadi, muzes monitor vratit ve 14 dnech, mas-li tu moznost. Na reklamaci to ale podle me neni...
-
Hraju to ve stejnem rozliseni jako vzdy (na nativni rozliseni 2045w). Nevim, jestli to je input-lag, nikdy jsem ho nevidel :-) Ale takovy problem jsem nemel ani s prastarym Gigabytem, ktery mel udajne 16 ms (TN). Jeste poradne otestuju to "sekani" a pak se rozhodnu :( Jinak to mazani testovat nemusim, tim jsem si jisty.
-
ja som vcera chvilku skusal World in conflict na nejakych 1280x800 a nepozoroval som ziadne velke mazanie ...
inak objavil som taku vtipnost, ked pripojim tablet do USB na displeji, tak zacne piskat :) robi to len tablet, ziadne ine USB zariadenie z tej kopy co mam doma to nesposobuje :)
-
Vybírám ted teaky LCD ale uhlopřičku asi 22" WS , 24" mi přijde drahý a chci WS takze jedině 22 , 20 a 19 jsou moc malé.
Určitě bych chtěl dobře nastavitelnou výšku a uhel sklonu , primárně na windows, net atd + filmy většinou v širokouhlém formátu. Z her pouze závodní jako GTR2 , rF . Tyhle simulace hraju opravdu hodně takze aby to bylo pro to vhodné.
Mám už vyhlídlý Samsung 225BW a podle jedný recenze kde vyhrál i jistý ViewSonic VX2255wmb.
Jsem tak neak rozhodnut pro toho Samsung ale pokud by někdo věděl o něčem podobném či lepším a nebo mi to chtěl vymluvit na jinou uhlopřičku tak mužete , diky moc.
http://www.alza.cz/22-lcd-samsung-22...03--d67734.htm
http://www.it-zone.cz/?Mode=Sti&StiId=29578
-
Zdravim, takze uz mam LP2465 doma ... input lag nevedu, nebo jsem si zatim nevsiml, myska beha jak ma ... barvy oproti kamosove 226BW sqele, jen jsem narazil na jeden problem ... nevim jestli to je vlastnost nebo chyba ... pri urcite urovni zelene jde videt mihotani pixelu a dela to pak takove neprijemne artefakty ... grafikou to neni, ta jede na default ... snazil jsem se to vyfotit, ale mam jen mobil, takze to dopadlo takhle ... http://jaluvkap.borec.cz/DSC01012.JPG (nejlip jsou videt ve spodni cast ... takove svisle svetle zelene prouzky) ... mohli byste, kdo mate tohle lcd, zkusit, jestli vam to dela taky? Zdrojovy obrazek najdete tady ... http://jaluvkap.borec.cz/0000031-1920.jpg ... pripadne to dela i pokud kliknete na PCt foru na odkaz na PCt (ve firefoxu se udela ramecek kolem toho obrazku a ten takhle "blika")
-
s odkazem pct problem nemam, ale na tom obrazku jsem pri blizkem zkoumani par drobnych artefaktu zaznamenal, je jich ale velice malo, z metru uz to nevidim. Jedes pred analog nebo digi vstup? Jakou mas grafiku?
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
s odkazem pct problem nemam, ale na tom obrazku jsem pri blizkem zkoumani par drobnych artefaktu zaznamenal, je jich ale velice malo, z metru uz to nevidim. Jedes pred analog nebo digi vstup? Jakou mas grafiku?
Jedu pres digital(analog jsem zkousel, ale neda se na to divat, jak je to rozmazane) a grafika je viz. podpis gf7600gs od galaxy ... nejdrive jsem myslel, ze to je pametma na grafice, ale ty jsem stahnul z5 na default a dela to porad, navic ty artefakty by se objevovaly i jinde, coz nedela
-
ja jedu pres analog z integrovany grafiky v notebooku, zkousel jsem ladit nastaveni v OSD, ale nema to zadny vliv... jinde jsem zatim problemy nepozoroval... zkusim to nekdy vyfotit
-
Existuje podobne dobry panel ako HP LP2465 ale s HDMI a HDCP pripadne iba DVI+HDCP ???
-
naco potrebujes HDCP? ;) pri prehravani z kompu niet jednoduchsej veci ako ho "vypnut" ...
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Existuje podobne dobry panel ako HP LP2465 ale s HDMI a HDCP pripadne iba DVI+HDCP ???
HDCP má spousta LCD intergrovaný do DVI-D , HDMI nepotřebuješ protože to je jak pro obraz tak i zvuk. HDCP konektor se rozumí DVI .
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
co treba Dell 2407WFP? Pri srovnatelne cene (s HP2465) bych bral jednoznacne dell....
-
lenze ta cena je minimalne o 30% vyssia :D
-
Mna by skor zaujimali rady od ludi co nejaky ten 24" LCD panel doma maju pripadne testovali ..na nete si to dokazem vygooglit aj sam no mna zaujimaju realne skusenosti .. Tak co mam vziat :confused:
-
HP 2465 - za aktualni cenu (kolem 15k) bezkonkurencni - info viz tento thread. Z vlastni zkusenosti doporucuji (pokud ovsem nejsi profesionalni hrac fps...)
DEll 2407FWP - o par tisic drazsi (viz bazar, rekl bych tak o 25 % nez HP) - oproti HP2465 mirne lepsi obraz, vice vstupu
uvazujes o necem dalsim?
btw: na co ho vlastne chces?
-
Prechod vlevo - http://vaga.rulez.cz/garbage/cod_porovnani.png - to je HP2465 oproti 2045 tak dobra a holt za ten spatny prechod muze hra, nebo...?
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Jedu pres digital(analog jsem zkousel, ale neda se na to divat, jak je to rozmazane) a grafika je viz. podpis gf7600gs od galaxy ... nejdrive jsem myslel, ze to je pametma na grafice, ale ty jsem stahnul z5 na default a dela to porad, navic ty artefakty by se objevovaly i jinde, coz nedela
Takze trosku jsem zmenil gamma krivku (standart - 0.75) a uz se to neobjevuje ... ani na pct ani na te fotce ... jeste zkusim pohledat, jestli se to nepresunulo jinam, ale asi solved
//edit: takze artefakty jsou, jen se presunuly na jinou uroven rgb ...
-
cumim jak len chcem tak artefakty nevidim, ale teraz mam starsi panel, tj. 8/06 a ten ma zaroven aj nizsie nastaveny jas (chvalabohu) ako ten co som mal predtym (2/07) ...
fr33k > jaky spatny prechod? na jednej fotke mas ten panel prehuleny a na druhej nie, tak neviem co tam porovnavat ...
inak ja by som artefakty v obreze osobne reklamoval :)
-
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Co to je za humus ..to len niekto nevie nastavit panel alebo WTF co to jeee :eek:
-
nevie nastavit imho :) alebo odfotit ;)
-
co rikate na Hewlett-Packard Pavilion w2408 ? je lepsi/horsi nez lp2465?
-
podľa uhlov to bude TNko, takže kvalitou obrazu určite horší, na druhú stranu má pivot a vďaka lepšej odozve sa viac bude hodiť na hry ..
Na tak veľký obraz ale radšej S-PVA, kôli uhlom.
-
Citace:
Původně odeslal
rOn
podľa uhlov to bude TNko, takže kvalitou obrazu určite horší, na druhú stranu má pivot a vďaka lepšej odozve sa viac bude hodiť na hry ..
Na tak veľký obraz ale radšej S-PVA, kôli uhlom.
lp2465 ma taky pivota ;-) ... a jen pro ty, co si jeste nevsimli, tak cenove uz je ve vetsine shopu krom alfy nad 19kkc ... jesteze jsem si ho stihl koupit za tech 15kkc ... i kdyz me reklamacka asik nemine :-/
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
lp2465 ma taky pivota ;-) ... a jen pro ty, co si jeste nevsimli, tak cenove uz je ve vetsine shopu krom alfy nad 19kkc ... jesteze jsem si ho stihl koupit za tech 15kkc ... i kdyz me reklamacka asik nemine :-/
Reklamacia :D
WTF ???
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Reklamacia :D
WTF ???
Mno psal jsem to vyse, ale jeste jednou pro ty, co neumi cist ... v obraze se mi pri urcitem nastaveni gammy objevujou na nakterych mistech artefakty ... http://jaluvkap.borec.cz/hp_lp2465_vada.JPG ... nejedna se jen o zelene, ale i o cervene a modre prouzky (napr. v divX filmech) ... objevuje se to minimalne, ale stve me to, tak uvidime, co mi povi
-
jaluvkap: dej vedet, jak reklamace probihala a jak rychle byla vyrizena, bohuzel ted nemuzu monitor dat ani na den z ruky.
ad cena 2465: jeste porad se da v mnoha obchodech sehnat kolem 15k: http://www.nejlepsiceny.cz/lcd-monit...hp-lp2465.html
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
co rikate na Hewlett-Packard Pavilion w2408 ? je lepsi/horsi nez lp2465?
aha uz jsem si vsiml je to TN...
-
reklamacia je easy, jeden email s popisom problemu (ja som ho vypol a potom proste nesiel zapnut) a o 2 dni dojde UPSkou druhy panel :) s navratkou na ten co mate ... easy
-
btw http://www.xcomputer.cz/DetailPage.asp?DPG=74794 dalsia lacna 24ka, vobec netusim co je to zac :)
-
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Mno ty ceny se odkazuji vetsinou uz na vyssi ceny ... ocividne to neni online, ale maji nejakou db, kterou prubezne aktualizuji ... k te reklamaci ... dneska jsem volal do praglu na servisni linku. Prvni poznatek je, ze nemaji v hlasove nabidce monitory, taxem to risknul pres pocitace ... zenska neodporovala, ale byla ocividne znudena, asi dlouha sichta ;-) ... nadiktoval jsem ji kdo jsem, co mam za monitor,popis zavady, pak me prepojila na technika a ten se na to jen podival a rikal, ze tyhle monitory se resi vymenou u zakaznika, takze v po/ut prijede jak psal MadCap zrejme UPS, dovezou novy monas a stary si odvezou
2 MadCap> Musel jsi mit uz ten monas nachystany? Protoze mi se to nechce cele rozebirat ... rikal jsem si, ze to udelam tak, ze otevru krabici co mi dojde a jen prohodim panely ... ocividne s tim mas vice zkusenosti
-
dovezu ti, ale neodvezu nutne hned ... to je krabica v ktorej je len panel, ten si iba vymenis na nohe a ten pokazeny/stary das do krabice, na ktorej su pokyny a navratka pre odoslanie (opat cez UPS), ktore musis realizovat do 5tich pracovnych dni ... proste pohoda ;)
-
Mno tak o vikendu se rozhodnu a kdyz se podari, vzal bych taky z Alfy to HP 24" a upgradoval jim svoje 4lete ultra hyper skvele Neovo X17-AV ;)
Madcape, myslis, ze pro moje potreby bude OK?
-
Budes muset ale asi pocitat s moznou vymenou grafiky, pokud chces jet pres DVI. Single link DVI ma maximum 1600x1200@60Hz, takze budes pravdepodobne potrebovat grafiku s dual-link dvi. Neni to ale stoprocentni, podle whitepaperu tady http://www.siimage.com/docs/SiI-WP-007-A.pdf (strana 21) je mozne nejakym zpusobem rozsirit single link DVI, aby zvladalo 1920x1200.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
to vypada podle vseho na TNko - uhly 160°, 5ms odezva
EDIT: tak je to tak: http://www.svethardware.cz/art_doc-C...C0048D717.html
-
Citace:
Původně odeslal
MV
Budes muset ale asi pocitat s moznou vymenou grafiky, pokud chces jet pres DVI. Single link DVI ma maximum 1600x1200@60Hz, takze budes pravdepodobne potrebovat grafiku s dual-link dvi. Neni to ale stoprocentni, podle whitepaperu tady
http://www.siimage.com/docs/SiI-WP-007-A.pdf (strana 21) je mozne nejakym zpusobem rozsirit single link DVI, aby zvladalo 1920x1200.
hehe ... tuhle debatu uz jsem vedl na CC ... 1920x1200 digital jede i pres single-link ... je to tesne pod maximem ... analog uz potrebuje dual-link kvuli zatemnovacim impulsum navic
-
MV: vychazim z tohoto - http://ati.amd.com/products/radeon95...pro/specs.html
btw pred hodinou ho v Alfacompu zdrazili o litrik... na 15,6k
-
Citace:
Původně odeslal
Dolbac
on jim tak skace uz par dni :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Dolbac
jsem ho zkousel pres analog na int. 6100 a 1920x1200 uplne v pohode ... rozdil mezi digitalem a analogem bych poznal pri dlouhem hledani a musel bych je mit vedle sebe pro srovnani ... jinak bez sance ... ten radek na tom bude podobne, takze kdyz nepujde dvi, jakoze pujde, tak se zadny problem nekona
-
Dolbac, ked si doteraz vystacil s tym neovom, tak by si to mal "prezit" aj s tymto panelom ... sukromny odhad
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Dolbac, ked si doteraz vystacil s tym neovom, tak by si to mal "prezit" aj s tymto panelom ... sukromny odhad
Pravda, ikdyz to Neovo neni zase tak spatne - ale lide mi v posledni dobe rikali, ze v te cerne jeste je kresba a pritom ja nic nevidel :mweheh:
Zitra jedu na Prahu, tak jsem ho pri te prilezitosti objednal v Alze, maji ho tam skladem a jen o 200Kc drazsi, nez v Alfe. Tak si ho necham predvest.
-
tak ono pozor, kresba v ciernej je ciste o nastaveni a HODNE "lcdckarov" ma tak ohulene panely, ze vidia veci, co nemaju ... ak chces osetrit nejake kraviny v tmavych oblastiach, tak v PS nahod vrstvu uprav v levels, trosku to supni a pozri sa ci tam cosi neleze ;) napr tu http://photo.madcap.info/temp/fire_ball.jpg som to tak urobil a "doladil" cierno-ciernu tmu tam kde ju chcem
-
Jenze kdyz nastavis "tmavou cernou", zase se ti z bile stane seda...
-
neviem jak to robis, ale nie ... mam ten panel doma a ma dostatocne velky kontrast aby to zvladol ... pripadne si skus supnut gamu na 0.9
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
dovezu ti, ale neodvezu nutne hned ... to je krabica v ktorej je len panel, ten si iba vymenis na nohe a ten pokazeny/stary das do krabice, na ktorej su pokyny a navratka pre odoslanie (opat cez UPS), ktore musis realizovat do 5tich pracovnych dni ... proste pohoda ;)
Takze presne jak psal MadCap ... dneska mi dovezli panel ... ptal se jestli to budu posilat hned, rikal jsem, ze ne .. ok, no problemo ... panel jsem vybalil, prohodil a artefakty jsou pryc ... jinak mi dosel az z Nizozemska ... puvodni panel byl fw1.20 duben 2007 z CR(Brno), tenhle je kveten 2006(Cina, Suzhou) s fw 1.10 ... tak doufam, ze nebude nejaky input lag, zatim jsem si nevsiml
-
HPcko je doma, letma kontrola neodhalila zadne vadne body, ani nerovnosti podsviceni. Jednim slovem parada. Velke rozliseni je sakra navykove, vejde se na nej vse potrebne. V sekci monitory zalozim thread o tomto modelu, abychom nepsaly postrehy v tomhle vseobecnem ;-)
foteska
edit: thread ciste o LP2465 - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=63778
-
dolbac: to mas stesti, ja jsem zjistil, ze mi ta plocha stejne nestaci, ale je to vyrazne lepsi ;)
ot: muzu se zeptat, co to mas na fotesce za podlozku pod mys? obsiti vypada zajimave.
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
dolbac: to mas stesti, ja jsem zjistil, ze mi ta plocha stejne nestaci, ale je to vyrazne lepsi ;)
ot: muzu se zeptat, co to mas za podlozku pod mys? obsiti vypada zajimave.
Kozena s bilym prositim, IKEA 99,- :)
edit: uz ji slevnili na 69,- :mweheh: - http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40093144
-
CVo reknete na Samsung 226BW? 24" je pro me moc, mam maly pokoj a tento monitor by mel nahradit obstarozni Acer AL1722. Dik za nestranne zhodnoceni.
-
22" pri 1680*1050 ma vyrazne vacsie body, to by ti nevadilo? inak je to TN panel, ako vsetky ostatne 22jky ...
-
Tak tak ... TN-ko fuj ... kamos ho ma ... pri hornim pohledu se obraz moc nezhorsuje, ale pri spodnim dochazi k celkem znatelne degradaci ... navic nema stavitelnou vysku a neda se otacet ... a co jsem videl ty barvy, tak taky nic moc ... na te lp2465 je zelena o neco zelenejsi, nez na crt (je to videt treba na icq ikonce), ale co jsem videl na tom 226bw, jsem spokojen i s timhle ... 4um bylo cele takove do fialova ... ne modre, jak ma byt ... totez normalni odkazy ... barvy proste naprd ... mozna bych se zkusil podivat jeste na to nove hp 22"
-
Jasne ze ma kapku vetsi bodiky, ale porad je to neco mezi 17" 1280x1024 a 19" 1280x1024. To bych jako zasadni problem nevidel. TN-ko to je; jako ostatne skoro vsechny panely a nehrozi mi koukani se z uhlu; Spis me zarazi barevne podani, od jinych lidi jsem slysel zase chvalu na barvy i v nejakych reviews jej hodnotili celkem hodne vysoko. Ja se nemuzu rozhoupat :( Libi se mi hodnoty kontrastu, chci jej z valne vetsiny pouzivat i jako telku a na filmy.
-
Citace:
Původně odeslal
Halen
Jasne ze ma kapku vetsi bodiky, ale porad je to neco mezi 17" 1280x1024 a 19" 1280x1024. To bych jako zasadni problem nevidel. TN-ko to je; jako ostatne skoro vsechny panely a nehrozi mi koukani se z uhlu; Spis me zarazi barevne podani, od jinych lidi jsem slysel zase chvalu na barvy i v nejakych reviews jej hodnotili celkem hodne vysoko. Ja se nemuzu rozhoupat :( Libi se mi hodnoty kontrastu, chci jej z valne vetsiny pouzivat i jako telku a na filmy.
AFAIK se tyhle lcd delaji 3 verze s ruznymi panely a v tech recenzich meli povetsinou ty nejlepsi, se samsung panelem, ktere se u nas nedaji skoro sehnat ... nejlip asik bude si ho nechat poslat a do 14 dnu ho prip. vratit, pokud nebude vyhovovat ... pokud nemas moznost ho nekde nazivo videt
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
4um bylo cele takove do fialova ... ne modre, jak ma byt ... totez normalni odkazy ... barvy proste naprd ... mozna bych se zkusil podivat jeste na to nove hp 22"
Ja ti takove barvy udelam i na monitoru za sto tisic .o) (tim chci rict to, ze taky zalezi, jak to ma ktery user nastaveny...)
-
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Ja ti takove barvy udelam i na monitoru za sto tisic .o) (tim chci rict to, ze taky zalezi, jak to ma ktery user nastaveny...)
jo jasne ... i cervena muze byt zelena ... ale ja se tady bavim o standardnim nastaveni
-
Lidi co říkáte na tenhle HP http://www.alza.cz/lcd-displej-hp-pa...408-d77292.htm ? Podle recenze 22" předpokládám že bude dobrej až na slabší podsvíceni. Asi to má TNko takze slabší barvy a horší pozorovací úhly ale na tom mi moc nesejde. Jde mi hlavně o cenu která je na 24" nízká oproti ostatním.
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Lidi co říkáte na tenhle HP
http://www.alza.cz/lcd-displej-hp-pa...408-d77292.htm ? Podle recenze 22" předpokládám že bude dobrej až na slabší podsvíceni. Asi to má TNko takze slabší barvy a horší pozorovací úhly ale na tom mi moc nesejde. Jde mi hlavně o cenu která je na 24" nízká oproti ostatním.
Mno jak je psano na SHW v recenzi te 22" ... HP ma dobre panely, ale vsecko kazi podsvicenim ... osobne bych si ale tohle TN neporidil, protoze bych mel strach z toho, ze uz se tam projevi spatne uhly + spatne podsviceni = tmave kraje ... nic ti ale nebrani ho objednat a do 14 dni bez udani duvodu vratit ... muzes pak aspon napsat recenzi ;-)
-
Možná se vám bude hodit ...
22" Monitors Roundup: Part 1: http://www.xbitlabs.com/articles/oth...ay/22inch.html
-
zdravim, mam moznost vzit vyrobky Dell za 60% cenu, takze okamzite muj rozpocet 12000,- za ktery jsem chtel vzit Lenovo L220x dostava jiny rozmer. Doporucili byste Dell™ UltraSharp™ 2407WFP-HC? Takovy pouziti na vsechno mozny - net, prace Word, PS, filmy, obcas nejaka ta hra...
-
Osobně jsem neviděl, ale slušná recenze je např. na http://prad.de/new/monitore/test/200...407wfp-hc.html (což ale asi víš).
-
ano recenze jsem cetl....bohuzel ten nakup by mel tu nevyhodu, ze bych ho uvidel az doma pri vyndavani z krabice, tak se trosku bojim
-
Citace:
Původně odeslal
Holda
zdravim, mam moznost vzit vyrobky Dell za 60% cenu, takze okamzite muj rozpocet 12000,- za ktery jsem chtel vzit Lenovo L220x dostava jiny rozmer. Doporucili byste Dell™ UltraSharp™ 2407WFP-HC? Takovy pouziti na vsechno mozny - net, prace Word, PS, filmy, obcas nejaka ta hra...
Ja ti ho môžem doporučiť, mám ho a na filmy/pracu je skvelý, u hier som neaznamenal najmenší problem (CSS ale nehrám takže neviem aký je pri hi-fps akciách), input lagu som si žiadneho nevšimol. Pivot som využil len raz, zato čítačku kariet a usb hub denne. Tlačítka idú pomerne ztuha, ale monitor je na stole naprosto stabilný. Vadí mi "sivá čierna s fialovým nádychom", ale to bude vlastnosť technológie.
Ak máš ešte nejaké dotazy, pýtaj sa.
Edit: k "sivej čiernej": samozrejme v miestnosti je ambient light vždy (na to som si zvykol už za čias CRT), to ale neduh nečiernej čiernej len zmierňuje ale neodstraňuje. A u Dellu 2407WFP som ho vypichol aj z toho dôvodu, že aj na minimálny jas je svieti silnejšie ako by sa mi páčilo.
-
Ten Dell je normalny S-PVA panel, za 12k by som ho bral okamzite (webova dell cena je 19k vratane dane, co tiez nie je zle). Inak neikomu by mohlo pomoct > buduci stvrtok na stankoch Computer 3/08 s testom 22" a 24" panelov, specificky tychto:
22"
Acer AL2223W
Asus PG221
Eizo FlexScan S2201W-E
Fujitsu-Siemens ScaleoView P22W-3
HP w2207h
LG Flatron L227WT
NEC AccuSync 22WMGX
Samsung SyncMaster 2243BW
Samsung SyncMaster 226CW
ViewSonic VX2255wmb
24"
Benq G2400W
Eizo FlexScan S2431W
Fujitsu-Siemens ScaleoView P24W-3
HP LP2465
Hyundai W240D
LG Flatron L246WH
NEC MultiSync 2470WNX
Samsung SyncMaster 245T
ViewSonic VX2435wm
Dell nie je, pretoze nechcel/nemal zaujem ... divne ale fakt, ktory nejde ovplivnit - kupovat ho kvoli tomu nebudeme a pozicat od inakadial proste nejde ...
EDIT: Siva cierna? zasviet si v izbe aj nieco ine ako monitor :D
-
prave, za tu cenu me to laka, to je cena stejne velkych TN.
Protoze si ho ale emuzu zkusit, bojim se veci jako http://www.youtube.com/watch?v=V1mN6lYAJzE&NR=1
Jinak na test se tesim, asi si po x letech koupim recenzi HW na papire :)
-
Tu 2407 mohu jen doporucit, mam ji, i kdyz nevim jestli stejne oznaceni a jaky je v nich pripadne rozdil. Nenasel sem na nem zadnou zasadni vadu. Dle meho amaterskeho posouzeni skvely monitor. Pokud budes potrebovat neco zjistit, neni problem, az u neho budeu sedet.
-
Citace:
Původně odeslal
rOn
Vadí mi "sivá čierna s fialovým nádychom", ale to bude vlastnosť technológie.
To zní, jako by to byl IPS panel, přitom by měl být použitý S-PVA?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
To zní, jako by to byl IPS panel, přitom by měl být použitý S-PVA?
Rôzne revízie používajú zrejmä rôzne panely, ja mám presne BQR-2407WFPB (B) REV A04, ktorý by mal byť S-IPS (...As regard to the 2007WFP Dell only just recently revised the model to REV A04 that now uses a S-IPS panel..), ale z rôznych zdrojov som čítal rôzne názory na revíziu, dokonca ani na dellcommunity.com sa nevedeli zhodnúť a nedočkali sa jednoznačnej odpovede od dellu..
HC verzia by ale mala používať s-pva: The 2407WFP-HC uses a Samsung S-PVA panel.
Takže sa ospravedlňujem za mystifikáciu, vyzerá to, že sa panely v rev A04 a v edícii HC naozaj líšia.
Edit: ešte doplním, revízie A01 až A03 boli s panelom S-PVA, A04 zrejmä používa ako S-IPS tak S-PVA a HC aka HighColor používa sice S-PVA panel, ale s upraveným podsvietením, ktoré mu dáva vyššiu hodnotu farebného gamutu ako u predchádzajúcich revízií.
-
Dell a jeho revizie ... co kus to unikat :)
-
rOn: díky za osvětlení, další příklad, kdy revize představuje reálně dva různé produkty :o .
-
ted aktualne resim nakup druheho monitoru, s Eizem S2431W jsem velmi spokojen..je to zdarila smes vsech mych pozadavku(je to sice kompromis, ale opravdu delam na kompu vse), nebyl sice moc levnej...ale hezkej je i ve vypnutym stavu..))) Uvidime co nam panove z Computeru napisi za moudra...))) v recenzi. Schanim jeste secondary LCD(levnejsi kus)...a jsa rozmlsan peknymi vlastnostmi vyse popsaneho monitoru, bude to asi dost tezke. Trosicku sem silhal k tomu lenovu x220l, ale jestli je na zobrazeni jeste horsi nez HP2465 tak to budu mit tezke..(((
ad me zkusenosti s Dell CR..a end user(jejich chovani+ma povaha=bez sance). To ze se stitej i recenze v periodiku..mne jenom utvrzuje, ze by end user..sekci meli zrusit a dal at smelej jen ve velkym.
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
ted aktualne resim nakup druheho monitoru, s Eizem S2431W jsem velmi spokojen..je to zdarila smes vsech mych pozadavku(je to sice kompromis, ale opravdu delam na kompu vse), nebyl sice moc levnej...ale hezkej je i ve vypnutym stavu..))) Uvidime co nam panove z Computeru napisi za moudra...))) v recenzi. Schanim jeste secondary LCD(levnejsi kus)...a jsa rozmlsan peknymi vlastnostmi vyse popsaneho monitoru, bude to asi dost tezke. Trosicku sem silhal k tomu lenovu x220l, ale jestli je na zobrazeni jeste horsi nez HP2465 tak to budu mit tezke..(((
To shanis druhy monitor ke stejnemu pocitaci, nebo dalsi monitor k uplne jinemu kompu?
Ptam se z toho duvodu, ze si nedokazu predstavit, na co bys jako home user potreboval dva 24" monitory... :o
-
K druhemu kompu..ale pro jedny oci a podobne ucely...))
-
zdravim
potreboval bych pporadit s vyberem 24'' LCD
mym favoritem je HP LP2465, proverenej, dobrej panel, skoda ze ma tak malo moznosti zapojeni, jen DVI a analog
chci se zeptat, jestli nekdo nema nejaky zpravy o tom, ze by HP vydalo treba novejsi model, precejenom ten panel uz tady bude skoro 2roky a to je na HW dost dlouha doba
pripadne mi doporucte jiny panel, ale na EIZO nemam penize a Benq firme nejak neverim
-
Tenhle nový hyundai 24" PVA by nemusel být špatný
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4000K000000GSU
Ale je to novinka, takže jak to je v praxi ví asi málokdo.