Windows XP - rychlost bootovani (BootVis) :-)
Na me sestave:
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/bench...s_16.34sec.png
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/bench...tvis_16sec.png
Meril (a optimalizoval) jsem to programkem BootVis od Microsoftu, podobny cas se mi podarilo jak vidno 2x za sebou, ty obrazky jsem vytvoril tak, ze jsem dal trace na .bin, ktery to udela (kdyz si tu volbu zaskrtnete).[/img]
Re: Windows XP - rychlost bootovani (BootVis) :-)
Ahoj,
pomalý start mého počítače mně dovedl až sem. Použil jsem tedy program Bootvis, který mi to zcela jasně ukázal. Jelikož notebook požívám i v síti, musím se logovat a při logování mi proces svchost.exe načítá driver mrxsmb.sys a u něj je vždy doba 120s. Předpokládám, že je to nějaký čas, po který se čeká na odezvu sítě a určitě to jde někde upravit. Můžete mi někdo poradit? Dík
Citace:
Původně odeslal
arburg
Ahoj,
pomalý start mého počítače mně dovedl až sem. Použil jsem tedy program Bootvis, který mi to zcela jasně ukázal. Jelikož notebook požívám i v síti, musím se logovat a při logování mi proces svchost.exe načítá driver mrxsmb.sys a u něj je vždy doba 120s. Předpokládám, že je to nějaký čas, po který se čeká na odezvu sítě a určitě to jde někde upravit. Můžete mi někdo poradit? Dík
pane jo, vytahnout 4 roky starej thread, to uz je umeni ;D
Citace:
Původně odeslal
arburg
Ahoj,
No zalezi na tom co se pres sit vsechno kontroluje a na rychlosti site. Ony si XP stahuji spoustu informaci. Teoreticky by mohl helpnout reinstall, ale pokud nemas duvod k reinstalu tak by to byla ztrata casu.
Citace:
pane jo, vytahnout 4 roky starej thread, to uz je umeni
a pak ze pouzivejte moznost hledat, a nezkladejte temata ktere uz se resily :D
[QUOTE=Geeker;667315]No zalezi na tom co se pres sit vsechno kontroluje a na rychlosti site. Ony si XP stahuji spoustu informaci. Teoreticky by mohl helpnout reinstall, ale pokud nemas duvod k reinstalu tak by to byla ztrata casu.
Reinstal nemohu. Ale tento čas mi běží, i když nejsem zapojený v síti ani na internet. Tento problém trvá již cca 3 měsíce, ale nemohu si zaboha vzpomenout, čím by to mohlo být způsobeno. Původně jsem si myslel, že je to díky wifi, který jsem zhruba někdy v té době začal používat. Ale i když vypnu wifi síťovku a zákážu ovladače, nemá to na to vliv. Tak nevím. Ještě zkusím kolegu, který má stejný notebook, aby si tam naistaloval BootVis a mrknu na to, co mu to dělá u něho. Ale i tak budu rád za každou radu.
No ono to muze byt i tou WiFi win muze jit o nizko urovnovy ovladac. Zkus nedavat DHCP pokud muzes tzn zadej napevno IP.
Citace:
Původně odeslal
arburg
Ahoj,
Zkus odpojit IDE mechaniky :-) A dej vědět.
EDIT: Koukám že to notebook....tak to asi fachat nebude.