-
Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Accelero S1
Ofic. stránky:
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=138
Recenze:
http://www.overclockers.ru/lab/25576.shtml, sice Rusky, ale jazyk není tolik podstatný, podstatné jsou grafy. Pasivně poslouží +/- stejně jako stock na 100%, po osazení 120mm fanu se teploty rapidně sníží.
http://www.area3d.ch/artikel/ac_s1_x2/seite1.php
http://www.awardfabrik.de/forum/showthread.php?t=1222 zkušenosti jednoho usera ze zahraničního fora [url]
Hodně fotek:
http://www.pcdvd.com.tw/showthread.php?t=715242
Obchod:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45817
kompatibilita:
ATI:
X1950, X1900, X1800 series
nVIDIA:
GeForce 7950, 7900, 7800, 6800 series
Accelero S2
Ofic. stránky:
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=125
Recenze:
http://www.59hardware.net/Articles/T...rmant_?/3.html
http://www.rbmods.com/Articles/Arcti...Accelero/2.php
http://www.technic3d.com/index.php?s...=article&a=472
http://www.overclockzone.com/spin9/r..._s2/index.html
http://85.31.186.99/crazy-oc/index.p...rid=123&rsid=1
Hodně fotek:
http://www.pcdvd.com.tw/showthread.php?t=715242
Obchod:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45463
kompatibilita:
ATI:
X1650, X1600, X1550, X1300, X1050 series
X850, X800, X700, X600, X550, X300 series
9XXX series
nVIDIA:
GeForce 7600, 7300, 6600 series
FX 5950, 5900, 5700 (Ultra) series
FX 5600, 5500, 5200 series
GeForce 4 Ti, MX series
-
Re: Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Accelero S1 a S2 by snad mali byt trhakom, jednak cena a snad aj ten vykon bude viac ako dobry. S1 mi pridu na sklad dnes, S2 budu az koncom mesiaca. Dam nejake na test snad sa potvrdi ich dobra ucinnost.
-
v casopise Computer uz recenzia bola ci je (cislo 9 ci 10)
-
Necital som zial :( kazdopadne uz dosli a vyzeraju dost dobre...:cool:
-
Takze je to Computer 10/07 :)
-
Citace:
Původně odeslal
GABO
Necital som zial :( kazdopadne uz dosli a vyzeraju dost dobre...:cool:
Me prisel uz ve ctvrtek. Vcera jsem ho nainstaloval na X1800Gto a prave ted dostava do tela.
Z tech kousku co ti prisli, meli vsechni komplet balení? nechybel tam např: tento plech? Pac me v baleni chybel, nejak to neresim, protoze ja osobne ho nepotrebuju, ale nekomu by mohl chybet.
http://www.ukazto.com/img_small/AcceleroS1.jpg
-
2Kollda: tak pak napis vysledky, docela by me take zajimalo srovnani i teplot na napet. regulatorech pokud jsi menil i ten pasivek
-
Rozhodl jsem se napsat krátkou minirecenzi na tento skvělý chladič, doufám že někomu pomůže při výběru nového chladiče.
Po vybalení tohoto chladiče z transportní krabice na mě vykoukl obrovský chladič, měl jsem podobné pocity jako když mi došel TT Sonic Tower, hned na první pohled je člověku jasné, že tenhle „drobeček“ musí něco uchladit. Jako plus beru i to, že se mu při přepravě nic nestalo, což u chladičů balených v plastovém obalu nebývá natolik zvykem. Po chvíli ale přišel šok! Na zadní straně plastového obalu se nacházelo vylisované místo, pro nějakou součást balení, ale nic tam nebylo. Nedalo mi to a začal jsem hledat na internetu. Nakonec jsem svoji odpověď našel na pct, kde jsme se shodli na tom, že „ta“ chybějící část je vlastně plech, který se používá na chlazení napěťových regulátorů pouze u karet X1950GT/PRO. Čímž se mi ulevilo, protože na moji X1800GTO tento plech nepotřebuji.
Problém s instalací se prakticky nevyskytl, jenom původnímu chladiči se moc dolů nechtělo, to samé platí i o červeném pasivku na napěťových regulátorech. Ted ještě něco málo k instalaci: Pozor dávejte na malé pasivky pro paměti, které mají tendenci „padat“, pokud jim ovšem zaručíte naprosto rovnou plochu(odstaraníte z pamětí „humus“ co zbyl po demontáži stock chladiče), tak máte reálnou šanci, že budou držet, pokud by ani tak nedrželi, tak budete muset použít jednu z alternativních možností. Mě osobně stačilo odstranit „humus“ z pamětí a chvilka pevného přidržení pasivku na pamětech a držely obstojně.Trochu mě překvapili velice úzké šroubky, nebo spíše velice úzký závit, hlavička je víc jak dostatečně velká, ale začal jsem mít obavu o správné usazení chladiče, protože otvory na kartě byli o něco širší, avšak po utáhnutí všech čtyřech šroubů, vše drží jak má. Jako velice šikovné považuji šroubkové uchycení pasivku pro napětové regulátory.
Jinak chladič je opravdu monumentální na délku pokryje celou kartu a na výšku ji o nějaké 4cm převyšuje. Samotný váží 300g a po namontování 120mm ventilátoru značky Xilence(s červenými lopatkami) se váha celého kompletu rázem vyšvihne až k 450g, navíc s takto osazeným chladič spolyká již velké množství místa.
Tak chladič máme nainstalovaný a můžeme se vrhnout na to nejdůležitější a to na testy.
Obecné informace:
Teplota v místnosti se pohybovala okolo 25C
Taktoval jsem v Ati Tray Tools, kde byla zvyšována i Voltaž na jádře, bohužel z nějakého důvodu nešla zvýšit Voltaž u pametí a tak jsem zůstal na výchozí hodnotě (viz tabulky), myslím, že podstatný rozdíl v teplotách by se nekonal a tak jsem radši zachoval objektivnost. Zátěžové testy byli prováděny také pomocí ATT(položka Scan for Artifacts)
Hodnoty v tabulkách jsou vždy v tomto pořadí: (údaje jsou ve stupních Celsia)
Klid :: zátěž 5min :: zátěž 10 min
////// - test nebyl proveden (byt z důvodů zbytečnosti, nebo již nedostatečného chlazení)
Ještě bych rád uvedl několik hodnot z třetí tabulky na pravou míru:
U Stock chladiče byl test přerušen po 4min, kvuli velmi vysokým teplotám
U Accelera pasiv byl test přerušen po 8min, kvůli vysokých hodnotám u nap. regulátorů
U Stock chladiče jak mile byla překročena hodnota 70C, se zvýšili otáčky na 70% a produkoval neskutečný hluk.
http://www.ukazto.com/img_small/AcceleroS1vysledky.jpg
Kapitolou samou pro sebe, by mohli být napěťové regulátory, pasivek dodávaný k chladiči nepochybně pomhl, jeho větší plocha je hodně znát a i při vrcholném testu dokázal držet hodnoty na více jak přijatelné hodnotě.
Závěrem bych chtěl říci, že Accelero S1 splnilo přesně to, co jsem od něj očekával, nabízí naprosto bezkonkurenční poměr cena/výkon. I po mírném zvýšení napětí ho lze stále provozovat jako naprosto pasivní chladič, pokud chcete zdolávat vyšší mety stačí 12cm ventilátor na 5V. No a co dodat ke kombinaci s 12cm ventilátorem na 12V? Napadají mne dvě anglická slova no comment:)
-
Nemam co povedat len suhlasit a ohodnotit :). Co sa tyka balenia, co mi prislo tych par desiatok kusov ani jeden nemal v baleni plech heatspreader pre X1950PRO...ten sa vsak ale da u mna kupit zvlast takze nie je problem.
Inak vysledky si mozete pozriet aj na fore pretaktovania.sk tuto a porovnat...myslim ze s vysledkami je kazdy viac ako spokojny...
http://www.pretaktovanie.sk/modules....18058&start=60
Recenzia a velke porovnanie sa uz chysta tak dufam ze budu citatelia spokojni :).
-
Dneska sem S1 nahodil na moji x1950GT, teploty 47 stupnu v idle a 65 v zatezi jsou jako z pohadky. Jedine co me trosku zklamalo, sou ty pasivky na pameti, absolutne nedrzej, musim si poridit nejake teplovodive lepidlo, klidne mi neco doporucte, diky :)
-
Dobre si ocistil povrch pameti, lebo 3M lepia hodne dobre...:). Inak co sa tyka obsahu uz som pisal co to ma znamenat nakolko plny produkt ten pliesok tam mat musi (je to pliesok na X1950 PRO...na jeho regulatory napajania). Ide o to ze toto bola prva varka (letecka pokial viem) a hodne malo kusova.....realna pride normalne klasicky za cca tyzden az dva klasicky na lodke :p.
Inak odpoved som k tomu pliesku chybajucemu nedostal...ale aj vsetky kusy co som mal boli bez neho.
-
Nelepi a nelepi - pameti sem ocistil tak, ze z nich i napisy slezly :) , pri otoceni karty ty pasivy svevolne upadly :rolleyes:
Plisek sem take nemel, lec na GT neni stejne co chladit.
-
Takže už mám namontován Accelero S1 na mojí Sapphire x1950Pro AGP. Bez zátěže 40˚. Při zatížení AtiTrayTools 60˚. Zatím jede bez větráku, ale je fakt, že okolo pasivu vzduch proudí. Objednával jsem z CC a v balení byl ten plíšek na x1950Pro AGP. Musel jsem jej ale upravit, odstřihnout nůžkami cca 1x1cm z okraje, aby šel přilepit. Vadil mu druhý napájecí konektor. Chladiče pamětí drží úplně perfekt, odmastil jsem paměti pomoci isopropanolu. Zatím jsem velice spokojený.
P.S. Akorát musím koupit novou bednu :-D protože bočnice fakt nejde zavřít :-D. S tím jsem ale tak trochu počítal.
-
tak ja jsem taky vcera poridil S1 na svyho Sapphira 1950Pro a mam z toho takovy rozporuplny pocity.. cekal jsem na nej asi mesic :confused:.. pasiv na VRM jsem tam mel takze jsem ho vymenil za ten svuj homemade a jak jsem koukal tak celkem elegantni reseni ale nejsem si jistej jestli tak moc funkcni.. teploty se prakticky nezmenily a jeste k tomu kdyz jsem to zatizil v ATI Tray Tools tak to asi po 5ti minutach spadlo (tma).. mam podezreni na to chlazeni VRM ktery asi chce jemne ofukovat.. ve skrini mam jeden intake a druhej outtake vetrak Noctua 80mm a na procaku 92mm Noctua (samozrejme nemaj moc otacek kvuli hluku).. vyresil jsem to pridanim 80mm Noctuou na cely Accelero a je klid.. chladi to o 3°C lip v burnu a asi o 5°C v loadu nez to moje homemade monstrum ktery bylo ale vetsi, tezsi a navic ta Noctua na tom jela na vic otacek.. co jsem koukal tak je to docela plotna :D, kdyz jsem to mel poprve v rukach tak jsem si rek ze to mi prece nemuze do casu vejit a kdyz jsem to namontoval tak samozrejme nesla zavrit bocnice :D ale napadlo me sundat ten cernej plast co je po celym chladici u bocnice a svete div se, najednou to slo.. stacilo proste jen par milimetru a je pokoj
jeste k tem pasivum na pameti.. po tom co jsem cetl ze to skoro nikomu nelepi tak jsem se na ne vyprdnul a nechal tam nalepeny ty svoje jeste z dob kdy jsem mel Primecooler (ta kopie Zalmana)
kazdopadne z toho ze to nema tak velky chladici efekt nez by melo mit obvinuju svuj case: Eurocase 5410 :rolleyes:.. je to celkem mala bedna na OC sestavu.. mam v planu neco vetsiho uz dlouho ale tezko rict kdy se k tomu odhodlam :D
-
kde mas ten intake fan? uplne dole vpredu? aby si zvysil ucinok na ten pasiv, tak je niekedy dobre vyhod zaslepku pod grafikou ... ked by si mal lepsi case, co ma nejak v urovni grafiky z predu vetrak, tak staci minimum otacok a vytlaci to z case von, rovnako ako hodne pomaha mat vzadu 120tku, pretoze ta cast profilu co presahuje cez grafiku tiez co to posle smerom von zadnym fanom/zdrojom ... v EC vsak nemozes cakat ziadne zazraky, je to proste sracka
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
kde mas ten intake fan? uplne dole vpredu? aby si zvysil ucinok na ten pasiv, tak je niekedy dobre vyhod zaslepku pod grafikou ... ked by si mal lepsi case, co ma nejak v urovni grafiky z predu vetrak, tak staci minimum otacok a vytlaci to z case von, rovnako ako hodne pomaha mat vzadu 120tku, pretoze ta cast profilu co presahuje cez grafiku tiez co to posle smerom von zadnym fanom/zdrojom ... v EC vsak nemozes cakat ziadne zazraky, je to proste sracka
intake je samozrejme uplne dole vepredu a je to pomalobezna 80mm Noctua a v draze vzduchu ji jeste zavazi disk.. takze na grafiku prakticky ''nedosahne''.. mam sice vyrezany mrizky a to jak vepredu tak vzadu ale to spis kvuli hluku :).. zaslepku v casu nemam momentalne zadnou takze tim to nebude.. to ze EC je sranec vim ale mam ho celkem upravenej k obrazu svemu takze mi to nejak nevadi.. abych nezapomel tak zadna 120mm mrska tam dat nejde :rolleyes:.. jinak jsem i tak spokojenej, v zatezi mam po hodce hrani 60°C a neslysim to a to i pres to ze na tom Acceleru drime vetrak :)
jediny co me stve tak porad slysim disk :lol:.. jsem proste uchyl na ticho :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
jediny co me stve tak porad slysim disk :lol:.. jsem proste uchyl na ticho :mweheh:
To je naprosto normalni, pokud se ti podari zkrotit hluk skrine, uslysis i sebetissi disk. V takovem pripade je uchylaku plne tohle forum :)
-
heh, potom su ludia, co si myslia, ze maju tichy pocitac a pritom nikdy "nepoculi ticho" a byvaju potom velmi prekvapeny, ze indikaciou zapnutia pc su diody :D
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
heh, potom su ludia, co si myslia, ze maju tichy pocitac a pritom nikdy "nepoculi ticho" a byvaju potom velmi prekvapeny, ze indikaciou zapnutia pc su diody :D
Presne takhle se mi podarilo utisit moje PC a pak jsem mel obavy jestli se vubec zapnulo, dokud me nepresvedcily diody a monitor :)
A abych aspon neco trochu "k tematu" prihodil: Ta moje sestava byla A64 3000+, nF4 Ultra deska, GF6800. Na te grafice byl TT Schooner (tedy pasivni chladic) a opravdu tomu asi hooodne prospiva ta odstranena PCI zaslepka pod grafikou + nejaky ten svezi ale tichy proud vzduchu:
1x12cm Nexus IN
1x12cm Nexus "visici" mezi grafikou a Freezerem 64 na CPU
1x 8cm Nexus OUT (tesne nad CPU, ne u zdroje)
1x12cm Nexus ve zdroji Nexus :)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Tak to bych asi potreboval nejake "silentmaxxy na silentmaxxy" ;)
-
-
Jasne, ale tohle je jako rada, ze pocitac v jine mistnosti je tichej pocitac....
Chtel sem jenom naznacit, ze sem byl celkem zklaman ucinnosti silentmaxxu - je mozne ze nemam vhodne disky pro tichej pocitac, jeden z tech maxtoru mi prijde hlucnejsi nez druhy, tj. bezpecne existuji vyrazne tissi disky.
Na druhou stranu sem byl velice prekvapen chladicim ucinekem Accelero S1, tj. nerikam, ze me lecos v mem usili o tiche PC jeste prijemne neprekvapi :)
PS: Z me zkusenosti je obcas lepsi poslouchat lehke sumeni vetraku nez piskani pevneho disku
-
Pche maxtor je ještě nic oproti dvěma seekujícím raptorům v raidu :p
-
Nebo proti 2ma HD 2900, ne? :)
-
tie 36tky co mas su nechutne hlucne mrchy ... nove 150tky su oproti tomu supersilent disky :)
-
Tak tento chladič, je opravdu výbornej výrobek.Na mojí MSI x1950pro teploty:
v klidu 38 - dříve 49
v zátěži max 56 - dříve 65 Bez fanu, pouze pasiv.Chladiče pamětí drží v pohodě,přejel sem je odlakovačem na nehty :D potom přitlačil a drží.Tři 12cm fany ve skříni(vepředu,vzadu a zdroj)
pár fotek
http://hunk.rajce.idnes.cz/AC_S1/images/Snimek_003.jpg
http://hunk.rajce.idnes.cz/AC_S1/images/Snimek_002.jpg
http://hunk.rajce.idnes.cz/AC_S1/images/Snimek_001.jpg
-
Tak recenzia a dost velka od Bikera je vonku - povinne citanie ;) havne pre tych co rozmyslaju o kupe S1 od AC.
Test high-end VGA chladičov
-
Super recenze a potvrzuje moji zkušenost s tímhle chladičem - do včerejška jsem Accelero provozoval pasivně, ale ty pitomý můstky mi vysvětlily, že to nepůjde - zatím jsem tam (docela i inteligentně) přidělal jeden 92 mm ventilátor, dnes zkusím ještě jeden přidat - na 5V.Jinak ten chladič je za ty peníze bomba, i když dobře, že mám velkou bednu - do menší bych ho nenarval (na AGP X1950 PRO).
edit: tak i druhý 92 mm ventilátor jsem přidal - jak píši výše na 5 V - je to neslyšné a účinné.
-
jj, ono by tam naozaj stačil asi aj len jeden 92mm ventilátor, ale presne nad MOSFETmi. S1 ako taký, ofuk nepotrebuje, len tie napájacie regulátory. A tie by jeden fan stíhal chladiť.
-
Lidicky nevite nekdo, jestli by S1 dokazala s dvema 120mm fany na 800 ot. uchladit moji X1950XTX? Nemate nekdo tenhle chladic na X1900XT(X), idealne X1950XT(X)?
Edit: nevim totiz, jestli mam koupit podstatne drazsi HR-03 od Thermalrightu, nebo Accelero S1. Recenzi od Bikermotyla sem cetl, z ni mi vyplynulo, ze Accelero by to melo zvladnout uplne v pohode s dvema pomalobeznymi 120mm fany.
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Lidicky nevite nekdo, jestli by S1 dokazala s dvema 120mm fany na 800 ot. uchladit moji X1950XTX? Nemate nekdo tenhle chladic na X1900XT(X), idealne X1950XT(X)?
Edit: nevim totiz, jestli mam koupit podstatne drazsi HR-03 od Thermalrightu, nebo Accelero S1. Recenzi od Bikermotyla sem cetl, z ni mi vyplynulo, ze Accelero by to melo zvladnout uplne v pohode s dvema pomalobeznymi 120mm fany.
Podle recenze co tu je zminena vys to vypada ze S1 je lepsi nez HR-03, takze bych vtom uchlazeni nevidel problem, 2. vetrak pomaha o par stupnu takze jen v pripade nutnosti...za ty prachy co stoji bych sel nejdriv urcite do S1...
-
No ja to chci taky zkusit nejdriv s jednim 120mm fanem a kdyz nebudou regulatory napeti tolik hrat tak bych to tak nechal, ale zase kdyz jsou dva fany vedle sebe, tak to ofukuje primo ty regulatory napeti. No uvidim, jak to vyresit. Chtelo by to nekoho, kdo ma kartu s jadrem R580 (krome X1900GT, ta by mela topit min), pripadne R580+ aby napsal, jak to chladi jemu.
-
Stacilo by sehnat kolik odpadniho tepla produkuje testovana X800GTO2 a tvoje X1950XTX...XTX na tom bude hure, ale zas ma vyhodu v technologii vyroby (110nm ku 90nm). Navic kdyz s HR-03kou chladej 8800GTX tak bych se toho nebal...
-
da sa tym chladit aj gforce 8800, 8600 a radeon 2900, 2600 seria kariet lebo nenasiel som to v popise :rolleyes:
-
Podla vsetkeho 8600 by mala ist, 8800 nie a tie ATI-ny zatial neviem...;)
-
Tak jsem neodolal a nakonec jsem chladic zakoupil na svoji X1950XTX od Saphiru. Instalace byla v pohode az na ty pasivy na pameti (nechtely drzet ani kdyz sem tu lepici pasku ohral docela fest fenem a to sem ty pameti odmastil jak nejvic to slo), takze sem tam dal pasivy jiny (tusim od nejakeho vejire od Primecoolera, ale ne modre medene jako ma Zalman, ale sede hlinikove. Ty uz drzely dobre. Jinak na pravou stranu chladice (tak aby mi to foukalo na ten chladic regulatoru napeti) sem umistil 120mm vetracek zregulovany an 800ot., takze je to krasne tiche.
Vysledky jsou nasledujici:
Teplota v klidu (cca deset minut od skonceni 3D Marku 05) 42 stupnu
Teplota v zatezi (cca dvacet minut prubehu 3D Marku 05) nebyla vyssi nez 70 stupnu.
Teplota v mistnosti zhruba 22 stupnu
Teplota VRM bohuzel nedostupna, nebot program ATiTool mi ji nezmeri (ukaze 0 stupnu). Takze tady bych poprosil o radu, jestli to nepujde zmerit necim jinym. Jinak myslim ze bude zhruba stejna jako teplota jadra v zatezi, protoze jsem schopen na tom udrzet prst, ale docela dost uz to pali.
Celkove jsem velice spokojen. Za tyhle penize ten chladic chladi opravdu vyborne. Uz uz jsem chtel koupit Thermalright HR-03, ale pak jsem precetl par testu (THX a K+ Gabovi za odkaz na recenzi od Bikermotyla a jemu THX a K+ za skvelou recenzi) na tenhle skvost a rozhodl se to vyzkouset. Usetril sem 700 a teploty jsou krasny. Takze muzu jen vrele doporucit :)
-
Jak tam pridelavate ty vetraky, aby ofukovaly ty mosfety?
-
Kup si ty elektrikarský rychloupinací pásky.100ks stojí asi 20Kč.
-
Pomoci stahovacich umelohmotnych pasek co se pouzivaji treba ke stazeni kabelu v PC. Prostrcis kazdou montazni dirou dirou ventilatoru jeden a prostrcis to aj skrz zebra chladice a pak uz jen utahnes (samozrejme ne moc, aby sis ty zebra neohnul). Me to takhle funguje perfektne a drzi to tam jako pribity :)
-
Áha. A pak predpokladam ani neni potreba cpat vrtule dopredu a dozadu do casu.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Áha. A pak predpokladam ani neni potreba cpat vrtule dopredu a dozadu do casu.
neni potreba to pridelat primo nad ty mosfety.. pak nebudes potrebovat ani intake ani outtake vetron, staci to v pohode pridelat kamkoliv na pasiv a vetrak ti tam ''dofoukne''.. me se prehrivaly VRM a stacilo pridelat pomalobeznou Noctuu 80mm zhruba do prostredka karty a dat ji tak na 500 otacek (mozna ma i min) a je klid ;).. mam ho pridelanej dvema sroubkama, jeste z bejvalyho vejire od Primecooleru
-
Hm, mam nejakej ASI 120 vetrak s teplotnim cidlem, trosku fouka a slyset neni... To cidlo je sice naprd, protoze samozrejme reguluje otacky a teplym vzduchem to k foukani neprinutim, ale asi lepsi nez nic...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hm, mam nejakej ASI 120 vetrak s teplotnim cidlem, trosku fouka a slyset neni... To cidlo je sice naprd, protoze samozrejme reguluje otacky a teplym vzduchem to k foukani neprinutim, ale asi lepsi nez nic...
Kup si nekde 120mm xilence (toho cervenyho). Stoji neco kolem sta korun a kdyz ho zregulujes na 800 otacek, tak o nem vedet nebudes :)
-
Hele ta cerna varianta je o 2dB tissi a stoji o 30Kc min :D
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hele ta cerna varianta je o 2dB tissi a stoji o 30Kc min :D
Ale nedaji se u ni regulovat otacky, nema tri-pin, ale klasicky molex. To bych radsi byt tebou vzal tu cervenou verzi. Ta ma jak tri-pin, tak molex.
-
Aha. Ja jen porovnal specifikace na webu CzC.
Da se plus minus rict, kdyz dam jeden vetrak dopredu a druhy dozadu, jestli se nejak vyrazne zmeni teplota v bedne?
-
Pokud budes mit dobry airflow ve skrini, tak u karet co tolik netopi muzes mit accelero pasivne. Zalezi co mas za grafiku. Ono by to i u te me X1950XTX stacilo pasivne, ale to by nesmely tolik hrat ty regulatory napeti, ten ventilator tam mam kvuli nim. Jinak si myslim, ze by to bylo schopne uchladit i pasivne, ale ty regulatory se dostanou skoro ke sto stupnum a to uz se mi nelibi.
-
Tak jsem objednal S1 a nejaky vetraky do bedny. Ma smysl koupit nejaky maly pasivy na pameti nebo tak?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Tak jsem objednal S1 a nejaky vetraky do bedny. Ma smysl koupit nejaky maly pasivy na pameti nebo tak?
Pokial planujes taktit aj pamate a hlavne dvihat im napatie, tak urcite ano. Ak nie, tak to neni nutne.
-
Myslel jsem to krapet jinak, ale blbe se vyjadril. Pasivy na pameti, ze bych je eventuelne nacpal i na ty mosfety, napriklad. Ale samozrejme chlazeni na pametech nikdy neni na skodu, ne? :)
-
Jo jeste jsem si vyhlidnul tenhle case http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46167 - ale nejak mam dojem, ze do nej neni kam narvat 120 vetraky. Plus vepredu snad neni misto na vubec zadnej.
-
poslal bys pls název toho case nějak mi ten odkaz nechce šlapat
-
uz opraveno. urizlo sejedno cislo
proste bych rad case, kam nacpu 120 vetraky a zaroven to nebude vyssi nez stul :)
-
fajn už to jede :) a co takovejhle drobek? by se nelíbil? :) http://www.jerrome.webzdarma.cz/photos/photo_17.html
-
Jezismarja ;D
Asi si toho Chiefa prece jen koupim... 80mm vetrak nemuze byt o TOLIK hlucnejsi, kdyz ho trosku stahnu.
-
Dej si ale bacha na to, aby si koupil dostatecne sirokou case. 180mm na sirku uz myslim bude malo. Do 190mm by se mel urcite vejit, do 180mm to bude bud tesne, nebo se tam tesne nevejde.
Pokud chces nutne Minitower skrine, tak z vyberu na CC ma vice jak 180mm treba tahle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46891 a vzadu ma misto pro 120mm vetrak.
Edit: a 80mm vetracek bude mit pri stejnem hluku mnohem mensi prutok vzduchu jako 120mm kus.
-
Ono neni az tak problem v sirce bedny jako spis v dirach a mrizce jen na 80mm. Bedna je siroka dost, ale vyrobce se jaksi nenamahal s myslenkou, ze by si tam nekdo chtel dat 120.
-
Nakonec jsem si vybral http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37438 - 15kilo, hruza. A stejne tam jde jen jeden 120, zbytek je na 92...
A timto se omlouvam za polovicni OT poslednich prispevku ;)
-
hm pěkná bedýnka, co do ni pujde? novej stroj?
-
Kdepak. Jen postupne upgraduju. Tu bednu v podstate jen protoze nemam rad sroubovani, vzdycky jsem chtel Chieftec, a nakonec kvuli "potrebe" 120mm vrtule. Tech 15kilo se ale docela bojim a fakt netusim, jak to dokazali ;D
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Tech 15kilo se ale docela bojim a fakt netusim, jak to dokazali ;D
to je jeste dobry, mam bigtower od chieftecu a z tahani ty kravy na lanky mam akorat hemeroidy...
-
lanparty? to bych si radsi doma honil vocas ;D ;D
moc prace... :P
-
no je fakt ze je nekdy lepsi sedet doma a honit si vocas, nez se nekde tahat s kravou, ale to uz je trosku off ... ;D
-
btw jak to vidite se zarukou po odmontovani puvodniho chladice resp pasivu? jak koukam na 1950GT tak s tim asi problem nebude :) tam se nic snad ani porusit neda
-
Citace:
Původně odeslal
basik
btw jak to vidite se zarukou po odmontovani puvodniho chladice resp pasivu? jak koukam na 1950GT tak s tim asi problem nebude :) tam se nic snad ani porusit neda
pokud neozuzlas sroubovakem hlavicky sroubku a nebo neco neskrabnes tak si toho nikdo nemuze ani vsimnout.. nam takto Gigabyte daval neopravneny reklamace kdyz nasli stopy po sroubovani ;)
-
Otazka pro kutily :)
Jak to chladit, kdyz nemam case? Letni uprava pocitace = deska na zemi a vsechno okolo :)
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Otazka pro kutily :)
Jak to chladit, kdyz nemam case? Letni uprava pocitace = deska na zemi a vsechno okolo :)
Dej pred to takovej ten velikej vetrak, ktery ti ochlazuji v lete mistnost mistnost (neco jako ve foto priloze). Hlucnost udesna, ale prutok vzduchu je myslim vic nez dostatecnej :D
-
-
ehm, pocitac mimo skrine skoro nejde normalne uchladit ... ked som mal chvilu creva na stole, tak sa prehrieval chipset aj disky a pritom v skrini to bolo tichsie a studensie ... tabletop je proste picovina na bezne pouzivanie
-
Picovina? Mozna pro tebe, ale nemluv za ostatni...
V bedne jsem vzdycky mel horko jak svin. Takhle mi to vyhovuje... Minimalne do doby, nez poridim toho Chiefteka :)
Mam na to Accelero pridelat nejakou vrtuli a pokud jo, kam?
-
Vela OT mimo temy - pomaly jedna strana...zislo by sa vratit k teme ;).
Co sa tyka teplot, ak mas dobru skrinku s dobrym prietokom a usporiadanim vnutornych komponentov teploty su dobre aj v skrinke. Na stole to zalezi od okolitej teploty a tiez ako to mas na tom stole rozhodene.
K Acceleru S1 a vetraku 120x120x25 mm nieco take:
http://pretaktovanie.sk/obr/chladice...lero_s1_25.jpg
-
To GABO: ja to mam taky takhle jako na obrazku, ale jenom s jednim 120mm 800 ot. fanem pridelanym na prave strane nad VRM u X1950XTX a staci to (v zatezi to neprelezlo ani v tehle vedrech co tedka byly 70 stupnu, at delam co delam :D )
-
Tak jsem na Accelero S1 pridelal jeste druhy 120mm ventilator. Oba jedou na 800 otacek.
Teplota v klidu slezla pouze o dva stupinky na 40 stupnu.
Zato teplota v zatezi slezla z tech maximalnich 70 stupnu (s jednim 800 ot. ventilatorem) na zhruba 55 stupnu (dneska venku neni u nas takovy vedro, takze predpokladam, ze se muze jeste o neco malo teplota zvednout, ale vic jak na 60 stupnu si myslim, ze nepujde at budu delat cokoliv), coz je nadhera. Navic mi oba ty 120mm ventilatory castecne ofukuji skrz Accelero i Ninju na kterem je 800 ot. Noctua. Je pravda, ze se mi to do casu veslo tak tak, ale je to tam (zajemci co chteji videt jak to vypada, tak at poslou SZ, milerad fotky poslu).
-
dej ty fotky proste sem....
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
dej ty fotky proste sem....
Dam, ale az budu mit k dispozici digital, coz by melo byt mozna zitra, nejpozdeji na zacatku pristiho tydne.
-
4 Příloh-a(y)
Tak tady jsou ty slibovane fotky. Jak je z nich patrne, tak u me desky (Asus M2R32-MVP) se to tam s dvema 120 mm vetronema vejde tak tak. Na jedne strane je to nalepene uplne na casu a na druhe strane se mi tak tak podarilo zapojit sata kabel (jeste muzu zapojit ten spodni, ale ty zbyle dva co jsou nalevo od nich uz nezapojim). Jeste ze mam jenom jeden disk :)
-
Hm, kdyz by byl jen jeden vetrak, kam cca na chladic ho privazat?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hm, kdyz by byl jen jeden vetrak, kam cca na chladic ho privazat?
Zalezi na tom co mas za kartu. Jestli mas neco ze serie X1900, X1950 a ma to VRM, tak bych doporucil ventilator pridelat spise nad ten pasiv VRM. Ale jestli mas treba neco ze serie GeForce 7***, tak ho dej doprostred at ofukuje vsechny heatpipes. Jinak pokud mas kartu co moc netopi, tak to Accelero uchladi pasivne. I takovou X1950 Pro chladi lidi pasivne a teploty sou krasny.
-
Mam 1900XT, onehda jsem to psal...
Mam totiz objednanej jen jeden vetrak a jsem linej kupovat dalsi :P
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Mam totiz objednanej jen jeden vetrak a jsem linej kupovat dalsi :P
Nemusis, staci kdyz ho upevnis vice na pravou stranu, aby to ofukovalo chladic VRM.
-
dotaz
1)Chtěl bych se zeptat jaký mám použít hadičky na bloky s fitinkama 10/12 od galaxiho.
2)Poraďte kde by se dali koupit UV hadičky silikonové na tyto bloky.
3)Chci si dělat pasivní radiátor,jaký mám použít trubky?Stejné jako jsou v celém okruhu nebo větší,napište typ trubky.
4)Nevíte kde sehnat čerpadlo Eheim HPPS myslím 1046 na 12V někde levně.
5) Nevíte kde sehnat Blok na procesor- Caskade od Radka.
Prosim pošlete info na michal.1982@seznam.cz
Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Michal Světanský
-
Re: dotaz
Nejdřív se pokus vložit příspěvek do správného tématu, nebo založit nové :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Tak tady jsou ty slibovane fotky. Jak je z nich patrne, tak u me desky (Asus M2R32-MVP) se to tam s dvema 120 mm vetronema vejde tak tak. Na jedne strane je to nalepene uplne na casu a na druhe strane se mi tak tak podarilo zapojit sata kabel (jeste muzu zapojit ten spodni, ale ty zbyle dva co jsou nalevo od nich uz nezapojim). Jeste ze mam jenom jeden disk :)
Mohl bys mi pls zmerit o kolik mm vycniva to accelero nad hranici zaslepky? mam v bocnici vetrak na tahani vzduchu od grafiky a nevim, jestli bych je tam vmestnal najednou
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Mohl bys mi pls zmerit o kolik mm vycniva to accelero nad hranici zaslepky? mam v bocnici vetrak na tahani vzduchu od grafiky a nevim, jestli bych je tam vmestnal najednou
nez jsem si udelal tunel tak jsem tam mel 80ku fan a ta ma 25mm a slo to dovrit ale tak tak
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
nez jsem si udelal tunel tak jsem tam mel 80ku fan a ta ma 25mm a slo to dovrit ale tak tak
A co mas za kejs? Nebo spis jak je siroky? Muj ma 200mm
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
A co mas za kejs? Nebo spis jak je siroky? Muj ma 200mm
mam http://www.atcomp.cz/zbozi/cetus-yy-...aspx?p=z:22018
cili take 200
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Tak nad zadnima zaslepkama je Accelero 4 cm nahoru. Ja mam taky 200 mm case na sirku a obavam se, ze se ti tam ten nasavaci chladic bude prekazet, nebot mezi nim a bocnici jsou necely 2 cm, presne se to zmerit uplne neda, ale od oka je to tak 1.6 - 1.8 cm.
To Pavlis: divne, ja tam mam mista mnohem min, ty 2.5cm co jsou potrebny tam nemam, je tam urcite min nez 2cm. Ale to bude asi tim jak ma case (ac mame oba 200mm na sirku) vysoko provedene uchyceni MoBo. Muj case ma totiz MoBo polozeny trochu vys, tak mozna proto.
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
To Pavlis: divne, ja tam mam mista mnohem min, ty 2.5cm co jsou potrebny tam nemam, je tam urcite min nez 2cm. Ale to bude asi tim jak ma case (ac mame oba 200mm na sirku) vysoko provedene uchyceni MoBo. Muj case ma totiz MoBo polozeny trochu vys, tak mozna proto.
mno bylo to uplne nadraz, bych rek i trochu prohnuta ta umela potvora na S1, ale myslim ze tu kdyby sundal tak by nemel bejt problem urcite
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
mno bylo to uplne nadraz, bych rek i trochu prohnuta ta umela potvora na S1, ale myslim ze tu kdyby sundal tak by nemel bejt problem urcite
Pravda, kdyby se sundal ten umelohmotny kryt, tak by nahnal dalsiho cca 0.5 cm mista a to uz by se tam tak tak mohlo vejit.
-
tak taky postnu sve dojmy.
1. SUPER SUPER SUPER :-)
2. cetl jsem hodne, ale moc jsem tomu v praxi neveril. myslim teploty
ted mam v klidu 35°C v zatezi 45-48°C - PASIVNE (samozrejme fany ve skriny 2x120) predtim se stock chl. jsem mel o 10-15°C vic
jediny problem byl s velikosti. musel jsem dat grafiku do 2. PCI-E slotu v 1. slotu mi tam vadil "jezek" od zalmanu. a v 2. je to zase tak tak s konektory S-ATA na desce.
instalace v pohode. pasivky pameti drzi az na 1 ktery upadl.
fotky pro zajimavost hodim zitra
http://ukazto.com/img_small/DSC00295-npu1.jpg
-
Takze ... Sapphire X1950GT + Accelero S1 + skrin CoolerMaster Elite 331 ... v pohode se vejde, jeste zbejva pres centimetr mista vedle bocnice, kterou tam ted nemam a ve skrini je jen jeden 12cm outtake pod zdrojem, takze airflow 0 :D a teploty sou jako se stockem a to pasivne ... takze i takhle bych byl spokojenej, ale samozrejme pujde dopredu jedna 120 a mozna i na acc ...
-
jeste sem si rikal, ze by stalo za to otestovat teploty s normalnim stolnim vetrakem ... burn pri default taktech o 21° mensi :D (46° GPU a 45° ENV) ... v idle 37° oproti 54° (otevrena bocnice, takze zadnej pruvan) ... jen ten hluk :D
-
Tak uz ja chladim S1tkou, teploty su skvele, pri zatazi o 20° menej a samozrejme hlucnost je uplne niekde inde ako u povodneho stock chladica! Ale mam aj obrovsku vyhradu voci jednej veci - paske na pasivom! :evil:
Pamate som odmastil, pasivy nahrial, 4 drzali tak ze som mohol dvihnut pomocou nich celu kartu a 4 nahodne odpadavali uz pri jemnej manipulacii. Opakovane nahrievanie nepomahalo, chvilu to vyzeralo ze drzia, ale potom po ochladeni pasivov zase odpadavali. Tak som kupil sekundove lepidlo, dal drobne kvapocky na rohy pamatovych cipov a prilepil ich. Drasticke ale ucinne riesenie, zatial neodpadol ani jeden... Na S1ku som upevnil tiez FAN s PWM od AC a mam fakt tiche a ucinne chladenie. Len mierne sa zvysila hlucnost FANu na cipste, dviha otacky kvoli tomu, ze S1ka zakryva s tym bocnym plastom ventilator, trosku skusim nahnut FAN aby ofukoval cipset, uvidim ci to pomoze.
-
Citace:
Původně odeslal
daggy
Ale mam aj obrovsku vyhradu voci jednej veci - paske na pasivom! :evil:
Pamate som odmastil, pasivy nahrial, 4 drzali tak ze som mohol dvihnut pomocou nich celu kartu a 4 nahodne odpadavali uz pri jemnej manipulacii. Opakovane nahrievanie nepomahalo, chvilu to vyzeralo ze drzia, ale potom po ochladeni pasivov zase odpadavali. Tak som kupil sekundove lepidlo, dal drobne kvapocky na rohy pamatovych cipov a prilepil ich. Drasticke ale ucinne riesenie, zatial neodpadol ani jeden...
No vidis ja jsem ty pameti taky odmastil co to dalo. Pak jsem nahral fenem tu lepici pasku na pasivech natolik, ze jsem pasiv neudrzel v ruce a prilepil to. A sedm jich drzelo jak pribitych, ale osmy po jemne manipulaci taktez odpadl. Opetovne zahrati jako u tebe nepomohlo. Tak jsem je vsechny sundal a dal jsem tam pasivy co jsem mel nevyuzity od Zalmana Vf 700 AlCu jeste z doby kdy jsem mel do AGP GF 6600GT (tam ty pasivy dat nesly vsechny, tak jsem nedal ani jeden a nechal je pro pozdejsi vyuziti). Ty drzely jak pribity od zacatku, takze sem to udelal takhle. Jinak urcite si udelal dobre, je to velice kvalitni chladic za velmi dobry peniz a navic v kombinaci s tichym vetrakem je i ucinny i na takovych kartach jako mas ta a ja :)
-
Idealne je dokupit novy stvorcek teplovodivej pasky obojstrannej od 3M - ta uz bude drzat velmi pevne.
-
Je to skoda ze si AC kazi troska meno s tymi paskami na pasivoch, ak by do toho troska investovali a dali tam kvalitnejsiu pasku, tak to je bezchybny chladic aj bez dokupovania pasok. Skoda. Ale kto sa s tym pohra, tak ziska ucinny a tichy chladic na grafiku.
-
no me na tom chladic jeste stvou ty 2 cerny hacky co se pridelaji k pasivu a nasledne nasunou na kartu.. jeden z nich mi tam vubec nedrzi a porad vypadava z Accelera.. je nejakej moc otevrenej :(.. ale to je asi tak jedinej nedostatek co jsem nasel, na pametech mam svoje stary pasivy takze toto neresim.. jinak super nakup ;)
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
no me na tom chladic jeste stvou ty 2 cerny hacky co se pridelaji k pasivu a nasledne nasunou na kartu.. jeden z nich mi tam vubec nedrzi a porad vypadava z Accelera.. je nejakej moc otevrenej :(.. ale to je asi tak jedinej nedostatek co jsem nasel, na pametech mam svoje stary pasivy takze toto neresim.. jinak super nakup ;)
A zajišťuješ ho těmi pojistkami nahoře, kterými se zajišťuje pasiv? Nějak to nechápu, protože když se to zastrčí mezi "správná" žebra, tak to drží jen vlastním tvarem a po nasazení pojistky to skoro nejde rozebrat...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
A zajišťuješ ho těmi pojistkami nahoře, kterými se zajišťuje pasiv? Nějak to nechápu, protože když se to zastrčí mezi "správná" žebra, tak to drží jen vlastním tvarem a po nasazení pojistky to skoro nejde rozebrat...
jasny mam to zajisteny i tema protikusama.. prave jeden ten hacek do kteryho se nacvakne ten protikus je nejakej divnej, asi moc roztahlej takze nema moc sily zacvaknout a drzet
-
No mne teraz sa objavil iny problem, ventilator na cispete v tychto horucich dnoch dost huci, chcelo by to Thermalright HR-05 SLI, ale kam s nim? Pod grafanu nevojde kvoli S1ke a 12cm FANu a nad nou nie je miesto kvoli Ninji. Znie to ironicky, ale uz nemam kde osadit dalsi cheat-pipe chladic :sad: Ostava uz len cakat na chladnejsie dni.
Mam tuto dosku: http://www.dfi.cz/sharedimages/image...4UUUltra-U.jpg