-
Little oldschool A64 3500+ San Diego
Zaujimalo by ma kde ma zhruba toto jadro hranice, kolko toho zvlada...keby sa mohli majitelia tohto jadra podelit o info...
Bez pridania napetia ide ten moj na 2750 prime stable...Pri zvýsenií napatia na 1,44 ide po 3200 prime stable...Nemam teraz najlepsie chladenie, tak ho uz viac trapit teraz nejdem...Ked doriesim chladenie, pojde napetie vyssie...
ADA3500DAA4BN, CAB1E 0641DPMW
San Diego 512kb L2
-
Re: Little oldschool A64 3500+ San Diego
popravde receno, muzes bejt rad ze ti takto jede :-D.. kdyby to byl Opteron tak by to bylo lepsi ale i tak je to supr vysledek ;).. kde ma limit to netusim ale myslim ze si na nej prave narazil, teda aspon se vzduchovym chlazenim
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
popravde receno, muzes bejt rad ze ti takto jede :-D.. kdyby to byl Opteron tak by to bylo lepsi ale i tak je to supr vysledek ;).. kde ma limit to netusim ale myslim ze si na nej prave narazil, teda aspon se vzduchovym chlazenim
Dufam, ze sa s tym limitom mylis...hehe...chladim to vodou, ale nemam radiator, tak voda je dost hot...
Keby to bolo San Diego s 1MB L2 cache, tak by to bolo uz ozaj fajn...Ale aj takto potesi ta frekvencia...Inac na 300fsb x 11 to stale nabootuje...Tak ked bude poriadny radiator a kopa ladu, skusim kde to ma strop....
-
Sam diego 512kb L2? Neznám. To byly snad všechny Venice ne? Mam za to, že žádnej San Diego s odpojenou půl L2 se nedělal. Jinak ty taky jsou už takhle extrémní, to nedávaj ani Athlony FX.
-
-
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Sam diego 512kb L2? Neznám. To byly snad všechny Venice ne? Mam za to, že žádnej San Diego s odpojenou půl L2 se nedělal. Jinak ty taky jsou už takhle extrémní, to nedávaj ani Athlony FX.
Aj ja som bol prekvapeny, ked som nejaky cas dozadu cital, asi na xtremesystems, ze boli/su Sand Diego jadra s polovicnou L2 cache...Nevadi, kedze je OC very friendly... :)
-
Citace:
Původně odeslal
svicak
aku mas tcasemax
65 stupnikov.. :) ..thermal power 89W... :/
Edit: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=176187
-
:eek: :o :eek: :o :eek: :o
tak to si stastko do dabla perfektny kus
-
Mozno keby si mal nejaku MB DFI namiesto MSI tak este nejaky ten MHz das pri tom samom VCore...
Na druhu stranu sa kvoli tym par MHz menit isto neoplati, ak si so sucasnou spokojny...
Nech to len slape takto super nadalej.
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Mozno keby si mal nejaku MB DFI namiesto MSI tak este nejaky ten MHz das pri tom samom VCore...
Na druhu stranu sa kvoli tym par MHz menit isto neoplati, ak si so sucasnou spokojny...
Nech to len slape takto super nadalej.
JJ to je pravda...Casom sa hadam pritrafi aj ta doska....Zatial sa moze trosku rozcvicit... :)
-
Wow super CPU a super OC :D Nejake testiky si porobil? (Super Pi atd..) S939 ruluje stale :)
Fakt az nenormalne ako je to San Diego lepsie od Venice v MAX OC. To robi asi ta SOI ne? (alebo ma aj Venice SOI?, uz nevim).
-
Citace:
Původně odeslal
Semik
Wow super CPU a super OC :D Nejake testiky si porobil? (Super Pi atd..) S939 ruluje stale :)
Fakt az nenormalne ako je to San Diego lepsie od Venice v MAX OC. To robi asi ta SOI ne? (alebo ma aj Venice SOI?, uz nevim).
Testiky len tak zbezne...lebo este cakam na poriadne chladenie....Ale SuperPi tak do 28sek..Sandra a pod. celkom slusny rozdiel oproti FXom...Max OC som zatial neskusal..kvoli tomu chladeniu, ale na 300 x 10,5 je to prime stable..
Edit: To Semik...Pozeram, ze slapes na 939sock..V ageme maju teraz tuto seriu...Mozno by si sa mohol obzret po jednom kusanci toho CPU...:)
-
@ mortician :
tosku OT, ale to je super, ze si takto trafil z poslednej serie. Skoda, ze nemam s939 ale s754. Ostatne skusil som nedavno to same, ze kupim nieco z poslednych kusov VENICE cpu a ze to pojde vyssie nez povodny newcastle.
Vysledok je ten, ze som vyhodil kopec prachov za otrasny kus venice, ktory uz na 2.3GHz potrebuje vyse 1.5V. To este aj ten pradavny NC 0.13 je lepsi...tomtu staci o 0.1 V menej nez venicovi pri tej samej frekv.
Kua, niekto ma proste stastie a niekto iny ma smolu :-)
PS : Nech len sluzi !
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
@ mortician :
tosku OT, ale to je super, ze si takto trafil z poslednej serie. Skoda, ze nemam s939 ale s754. Ostatne skusil som nedavno to same, ze kupim nieco z poslednych kusov VENICE cpu a ze to pojde vyssie nez povodny newcastle.
Vysledok je ten, ze som vyhodil kopec prachov za otrasny kus venice, ktory uz na 2.3GHz potrebuje vyse 1.5V. To este aj ten pradavny NC 0.13 je lepsi...tomtu staci o 0.1 V menej nez venicovi pri tej samej frekv.
Kua, niekto ma proste stastie a niekto iny ma smolu :-)
PS : Nech len sluzi !
njn, treba mat stastie...to je fakt...Ale za tych 1700.- to velky risk nebol... :)
Venice, ktory som mal pred tym naozaj potreboval okolo tych 1,5V aby vobec preliezol cez 2300MHz...Tento kusok si to ale vynahradil tym, ze na nizsej voltazi pecie ako cert...Takze to ozaj chce kus viac chladit...Ale ako dan z tych troch GHz to asi prezijem.. :)
-
Mam pocit, ze je tento typ (3500+ SanDiego, 1024KB, 2,0GHz potencialni OC king jednojadrovych AMD procesoru. Kdesi na webu jsem videl manika, ktery ho jede na 3600MHz :o A u techto jader je cislovani asi tohle?
3500+ (2,0GHz)
3700+ (2,2GHz)
4000+ (2,4GHz)
-
Citace:
Původně odeslal
Halen
Mam pocit, ze je tento typ (3500+ SanDiego, 1024KB, 2,0GHz potencialni OC king jednojadrovych AMD procesoru. Kdesi na webu jsem videl manika, ktery ho jede na 3600MHz :o A u techto jader je cislovani asi tohle?
3500+ (2,0GHz)
3700+ (2,2GHz)
4000+ (2,4GHz)
JJ, to je cislovanie u jadier s 1MB L2 cache, u toho co mam ja je to klasika ako u ostatnych jadier s 512kB L2...Cize default je 2200MHz...A asi naozaj plati, ze jadra San Diego, nezalezi ci s 1MB, alebo 512kB L2 cache, su z pomedzi vsetkych najviac OC friendly...
Na ilustraciu....: http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=126970
-
Nenasiel by sa nejaky link na obchod, kde maju tieto CPU ?
Pozeral som na alze aj CC a su tam len venice. dik
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Nenasiel by sa nejaky link na obchod, kde maju tieto CPU ?
Pozeral som na alze aj CC a su tam len venice. dik
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9594418
-
V čem se to teda liší od Venice 3500+?
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
V čem se to teda liší od Venice 3500+?
hlavne jadrem DH8-E3/6 u venice s SH8-E4 u tohodle, pravdepodobne i zamcenou ci nefunkcni casti cache
jinak da se tohle sehnat nekde v CR? resp. byl by to nekdo ochoten koupit pripadne v tom agemu a poslat?
-
no pekne: ja som pred mesiacom v ageme kupil 3500+ a je to nejaky zaprdeny ClawHammer a max mam 2717MHz.
http://213.215.107.72/fotoalbumy/024...b18e523d92.jpg
-
@Rácz : pekne, dobra smola :mad: (to vyzera ako by nejaky agemak upgradoval :p )
Mno ten Agem je pekna loteria, zajtra maju dostat nove kusky co zase znamena velku neznamu ??? Co to bude teraz..ak dakdo kupuje napiste :)
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
hlavne jadrem DH8-E3/6 u venice s SH8-E4 u tohodle, pravdepodobne i zamcenou ci nefunkcni casti cache
jinak da se tohle sehnat nekde v CR? resp. byl by to nekdo ochoten koupit pripadne v tom agemu a poslat?
Ked zistim ake jadro maju teraz...nieje problem...mozem ti ho kupit a poslat... :) Ale fakt sa treba najprv uistit, ze to bude SD...Ozaj by sa neoplatil nejaky necakany downgrade ak by to mal byt priemerne taktovatelny Venice...
To Rácz: Nebral by som ten tvoj kusok az tak tragicky, ked si spomeniem, ze par tyzdnov dozadu som tam kupil Venice a 2700 uz bolo nad jeho moznosti...Teraz mas sancu vymenit ho za to SD, ak ich budu mat...
-
Citace:
Původně odeslal
Semik
@Rácz : pekne, dobra smola :mad: (to vyzera ako by nejaky agemak upgradoval :p )
Mno ten Agem je pekna loteria, zajtra maju dostat nove kusky co zase znamena velku neznamu ??? Co to bude teraz..ak dakdo kupuje napiste :)
Takze dnes 16.03. kupeny 1ks: ADA3500ADAA4BN-CAB1E. Urcite to bude San Diego/512. Druhy kus detto, reklamacka z prvej varky (pri @ 4400+ bol nestabilny ;-) ). Este nebol cas testnut, urcite dam vediet.
-
Citace:
Původně odeslal
Semik
aaaale, pouzivam to na 2640 a je to parada. som spokojny. cooler mi ide na 70 percent a je ticho. mozno sa podari viac ked si postavam "vodu".
-
@AmOK - Skvele :) , Tucne ho potrap dostan na maximum.
@Rácz - TO neni zle OC, ale keby som tam ja mohol dat 1,66v by som uz daval tiez 3ghz :p Ake mas teploty po par hodinach burnu?
-
Citace:
Původně odeslal
Semik
@Rácz - TO neni zle OC, ale keby som tam ja mohol dat 1,66v by som uz daval tiez 3ghz :p Ake mas teploty po par hodinach burnu?
nezvysuju sa casom. stale okolo 54, max 56 a to uz musi VGA mat 60. ten freezer(heat-pipe) je vymakana technologia
inak popravde este som ten procak nejak "neoperoval". zvysoval som len FSB a Vcore. sak ja mu este skusim podkurit casom.
-
@Semik - Maximum dal 11 x 290, 3190MHz pri 1,425V. 11 x 295 este nabehol do win, ale "freeze". Skusal som len SuperPi 2M, nebolo casu. Idem testnut druhy kus, tiez to sem hodim. Inac zistil som ze MB (Biostar-Nf4 Tforce-SLI), ma ten "no OC bios", lebo pri viac ako 300 ref. takt ma uz obmedzuje. Aj Vcore funguje nejako choro, do 1,425V je to ok, potom namiesto zvysenia stale 1,344V, az do 1,55. A pri 1,55V sa MB zase namesto restaru vypina, aj na defaultnych nastaveniach. :-( . VRam to iste. nad 2,6V neviem kolko V nastavi MB, ale ramkam to evidentne nechuti, lebo BSoD (HyperX 400/CL2). Chce to evidentne nejaky mod Bios, ale zatial som nic nenasiel, ak niekto o nejakom vie, bol by som vdacny..
-
Citace:
Původně odeslal
Rácz
nezvysuju sa casom. stale okolo 54, max 56 a to uz musi VGA mat 60. ten freezer(heat-pipe) je vymakana technologia
inak popravde este som ten procak nejak "neoperoval". zvysoval som len FSB a Vcore. sak ja mu este skusim podkurit casom.
Super kusok, na to, ze to je 0.13 nm.
Inak celkom by ma zaujimalo ako su na tom stabilizatory na dosku, ked do toho sekas 1.66 V. Len pre porovnanie sa ked tam seknem nejakych 1.52V v biose a dam frekv. na nieco cez 2.4 GHz tak CPU burn kludne 60C a stabilizatory su uz tiez na hranici oblasti kedy sa mi nechce na nich zrovna drzat ruku:-)
Takze bezim na 10*230 na 1.4V (bios). Burn CPU ma tepl. do 47C.
Zaver je taky ze najma ak tam das vodu, co pomoze cpu nezabudni cosi nasmerovat na stabilizacne obvody. Kondiky totiz v takychto "extremoch" mozu vziat za svoje.
-
takze uz ja som si namontoval 3500+ San Diego 3133MHz 4900+ na 1,47V:) je to dost rozdiel oproti Venice 3200 ktory ledva dal 2500MHz
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Inak celkom by ma zaujimalo ako su na tom stabilizatory na dosku, ked do toho sekas 1.66 V. Len pre porovnanie sa ked tam seknem nejakych 1.52V v biose a dam frekv. na nieco cez 2.4 GHz tak CPU burn kludne 60C a stabilizatory su uz tiez na hranici oblasti kedy sa mi nechce na nich zrovna drzat ruku:-)
Zaver je taky ze najma ak tam das vodu, co pomoze cpu nezabudni cosi nasmerovat na stabilizacne obvody. Kondiky totiz v takychto "extremoch" mozu vziat za svoje.
Tohle neni žádná voltáž, já jsem se nebál ani 1,8v na Venice a 1,7 bych s klidem označil za bezpečný pro všechny tyhle CPU.
A co se týče Clawhammeru a Newcastlu, tak jsou to CPU 0,13nm, a tam bych o slušnym OC začal uvažovat na 1,85v podle mě do toho pouští málo.
-
...Podstatne je ci si schopny to pri takejto voltazi uchladit...Ten moj kusok uz pri 1,5V pecie ako blazon, ale kedze mi to momentalne podmienky dovoluju, tak namiesto 1litrovej expanzky zacal uradovat 10litrový kýbel... :)
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
no tie stabilizatory su uuuuuuplne v pohode. s kludom som na nich mal ruku ked fical 3Dmark. sice pri 2640MHz, ale aj tak.....
skusal som dnes co da to CPU. tu je vysledok:
http://213.215.107.72/fotoalbumy/026...2cabe31461.jpg
do win v pohode, kludne som si surfoval, tahal DC a tak, ale akakolvek vacsia zataz (Prime95,3Dmark,FarCry) sposobila pad. bud do win, alebo komplet reset. do ramiek davam 2.65V a na CPU som dal +10percent. teraz to mam 245x11 a FarCry slapal na plnych efektoch s kludom. 3Dmark03 padol. Uvidime co to este poriesi. inak teplota sa zvysila oproti 2640MHz radovo o dva stupne. cize teraz mavam v oknach 48-49.
update: skusal som ho dnes trosku zapiect. 62 stupnov po asi polhodine hrania. Dost mi liezol na nervy alarm co mam v SpeedFane zapnuty od 60 stupnov a tak som to dal nazad na 240x11 a +5percent Vcore. Je to fajn, cooler ide v oknach na 70 percent a v zatazi to mava do 58 stupnov.
HOWK, dohovoril som
-
je nejaky obchod v cz, kde by se dal tenhle CPU koupit ?
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
Ked zistim ake jadro maju teraz...nieje problem...mozem ti ho kupit a poslat... :) Ale fakt sa treba najprv uistit, ze to bude SD...Ozaj by sa neoplatil nejaky necakany downgrade ak by to mal byt priemerne taktovatelny Venice...
tak jak to vypada slo by to?, psal jsem ti PM ale neozejvas se tak nevim jestli jsi to cet
-
Jeden kusok pretestovany! 3025MHz/1,425V Rock Stable. Toto je on: http://www.directupload.net/file/d/1...8Exi9S_jpg.htm :)
Edit:
Skusil som to aj opacnym smerom. Minimalne Vcore pri defaultnej frequencii.
2200MHz/1,10V bez problemov. Teplota nepresiahla 28'C full load / 23'C idle.
Chladene coolerom Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB na stole, nie v case.
http://www.directupload.net/file/d/1...vhukh3_jpg.htm
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
tak jak to vypada slo by to?, psal jsem ti PM ale neozejvas se tak nevim jestli jsi to cet
...mas sz...Teraz ich v ageme nemaju, maju ich dostat 22.03..ake to bude jadro neviem...ale hadam to bude to co chceme... :):):)
Edit: Na stranke agemu pozmenene na 24.03...Má niekto blizsie info kedy by ich realne mohli dostat?
Edit2: Tak uz ho maju...Daj vediet po icq co a jak...
-
Doslé 3500+ v Ageme NEKUPOVAT!!! Je to Manchester a stoji za h..no.
Mam ho tu.. :sad:
Edit: Maximum co da, je 2880 Mhz. Total nestabilne. Zvysovat Vcore nad 1,5V uz neprinasa ziadny efekt. Isiel som az na 1,625V a nic. Spraval sa rovnako nestabilne. Stabilna freqvencia bude nieco pod 2800Mhz. Pracujem na tom... http://www.directupload.com/files/og...zjdmleywdd.jpg
ADA3500DKA4CG TcaseMax -> 57'C, TDP-> 44,1W, VID-> 1,35V
Manchester sa sprava tiez "haluzne". Kym San Diego mi nad 1,425V po reboote hadze Vcore na 1,344V, tak Manchester pri RT nad 288 ho po reboote zrazi na 193. Vcore ignoruje. Takze mojim Biosom to asi nebude.. C&Q je samozrejme Off. Robia si z nas prdel v AMD. Predpokladam, ze tieto konkretne cpu su nejako predprogramovane. Fakt neviem, mozno trepem..
Babo raď !
-
Nemyslim, ze su nejako specialne predprogramovane...Su proste lepsie a horsie kusy...Obecne snad plati to, co tu bolo popisane uz velakrat a kvoli comu som zaklad tento thread...Jadra SD ci uz s 512Kb, alebo 1MB L2 cache sa za aktualne ceny stale celkom oplati...
Btw. Stale cakam, ci sa niekomu podari zlomit 3300MHz s tymto jadrom v 512Kb L2...Celkom vyzva...:)
-
no neviem ci nenasetrim na vodnika a porazim 3300MHz>:}
-
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Doslé 3500+ v Ageme NEKUPOVAT!!! Je to Manchester a stoji za h..no.
Aby som to uplne spresnil, nie je to az taka tragedia, ako som uviedol v predchadzajucom prispevku.Po dostatocne dlhom
testovani Manchestra sa definitivna stabilna OC freqencia ustalila na slusnych 2800MHz pri 1,500V pre core.
Zo screenu je vidiet aj cas testu p95 a myslim, ze ak by aj pri dlhsom teste ako 15h 30m prime95 hodilo chybu,
stacilo by fakt ubrat len minimum. 1-2 MHz by mali bohate stacit. Screen bpl spraveny okamzite po ukonceni p95 testu,
takze teplota cpu 43'C je real, pri plnej zatazi. Tento cpu, oproti San Diegu/512 relativne malo kuri, co je urcite
sposobene vacsou plochou dvojjadra.
Uz mi to trochu pripada ako OT, nakolko tento thread je venovany San Diegu, ale dufam, ze tieto informacie pomozu
pripadnym zaujemcom o Tray 3500+ z Agemu, aby sa rozhodli, ci kupit,alebo nekupit.
Na strankach Agemu je tento cpu stale oznaceny ako ADA3500DAA4BN, co povazujem za zavadzanie zakaznika!
Na druhej strane, 2,8GHz stabilne za cca 1800sk sa mi nezda zla cena.Je to uz len na vasom rozhodnuti. Prikladam link na
test Manchestra. Udaje som tu popisal preto, lebo link nebude fungovat vecne.
Prajem stastnu ruku skladnika, ak do toho Manchestra rozhodnete ist.
Uploadnut screen sa mi nepodarilo, nejak im to blbne, hned ako to niekam supnem, editnem sem link.
@ mortician: Tu vyzvu 3,3GHz beriem smrtelne vazne, je to len otazka casu a penazi. Ale pracuje sa na tom :wink:
@ klb: Nemusis im hned vsetko zavesit na nos, co ti napisem cez ICQ :rolleyes:
Edit: http://www.directupload.net/file/d/1...Els5V2_jpg.htm
-
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Na strankach Agemu je tento cpu stale oznaceny ako ADA3500DAA4BN, co povazujem za zavadzanie zakaznika!
Na druhej strane, 2,8GHz stabilne za cca 1800sk sa mi nezda zla cena.Je to uz len na vasom rozhodnuti. Prikladam link na
test Manchestra. Udaje som tu popisal preto, lebo link nebude fungovat vecne.
Prajem stastnu ruku skladnika, ak do toho Manchestra rozhodnete ist.
No, zavazdanie zakaznika, skor tam to oznacenie vobec nemali davat kedze kazda varka pride ina a nikto dopredu nevie aka. Tiez nezabudat ze AGEM je cisto VO, nejaky zakon o ochrane spotrebitela neriesia .. :cool:
-
1 Příloh-a(y)
Nu, tak som nasiel trocha casu a vyzva, ktora padla par postov vyssie je pokorena... :)
Dame si dalsiu metu 3,5GHz? :)
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=185296
-
Tak to je excelentne, co dodat. :p Gratulujem!
Krasny OC, na to, ze mas MSI dosku. Predpokladam, ze si isiel cez RMclock, lebo napr. ja mam problem, okolo 300 RT mi uz procak po save v biose, zhodi fq na 193.. uz som to spominal vyssie (MB Biostar TForce4 SLI, aj Asusu A8N SLI). Nejake pripravy som uz spravil aj ja, tak mi tu pribudla DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D + Thermalright HR-05 SLI. Dnes ju trochu prevetram a ak sa nahodou nieco podari, tak to postnem. Predpokladam, ze zasadna vec je aj ta voda.. co ja zatim nemam..:( Popis pls nejake podrobnosti. Vcore predpokladam 1,425V ?? Ako sa to spravalo atd. Stabilitu neocakavam, ale napr. co po restarte.. Dik, este raz congratulations. :wink:
-
Kedze som nemal cas na vacsie upravy, tak vsetko bolo ponechane v normale..(myslim HW).. Do CPU islo 1,5V a taktene bolo z win pomocou ClockGen...Myslim, ze nejaky extreme OC, ak sa to da tak nazvat...:) poriadne skusim az ked naskoblim na rychlejsie pamete..Tieto sice idu az na 500MHz prime stable, avsak pri nastaveni vacsej delicky sa z doposial nezistenych pricin odmietaju zobudit...A je im uplne jedno ako su nacasovane, ci na akej frekvencii bezia...Kazdopadne ked bude trochu viac casu, pripravim atak 3,5GHz... :) Btw. cim dlhsie mam tuto dosku od MSI, tym viac ma prekvapuje...Pomer cena/stabilita pri vyskom OC je vyborny...
-
Tak, vysnivanych 3,5 sa nezadrzatelne blizi... :)
Vcera definitivne padla hranica 3,4...v konf. s jednou ramkou a ladovo vychladenou vodou v desat litrovom rezervoari... :) :)
Podarilo sa 313*11 = 3443MHz s defaultne ponechanym napatim na chipset a 1,5V na CPU...Nejake pekne obrazky nahodim po praci...
To AMOK: Co tie tvoje kusky? Kolko MHz dovidia, mohol by si hodit nieco aktualne? Alebo ho natiahnut cez 3,5??? :)
-
Tak tomu řikám OC.... fakt gratuluju... musím konečně taky potrápit pořádně ten svůj kousek X2 kolik dá max stable ..... :)
-
Pozeram, ze tvoje dvojjadro dava pekne 3GHz...To je veeelmi slusne...Skoda, ze mame rozdielne graf. karty...Rad by som urobil nejake porovnanie A64@3GHz vs. X2@3GHz v nejakych gametestoch...Len tak pre moju zvedavost... :)
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
Pozeram, ze tvoje dvojjadro dava pekne 3GHz...To je veeelmi slusne...Skoda, ze mame rozdielne graf. karty...Rad by som urobil nejake porovnanie A64@3GHz vs. X2@3GHz v nejakych gametestoch...Len tak pre moju zvedavost... :)
Ty 3ghz (275x11)mám stable při 1.425V jinak jsem zatím zkoušel 280x11 1.450V ale na to pak už nebyl čas na stable testy... tak si myslím,že by možná ty 3.2ghz mohli padnou uvidím.. určitě pak poreferuju v tématu o X2.. s výsledkem až bude čas na to.
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
To AMOK: Co tie tvoje kusky? Kolko MHz dovidia, mohol by si hodit nieco aktualne? Alebo ho natiahnut cez 3,5??? :)
Sorry strasne rad, ale som tak casovo vytazeny, ze nie je kedy. Len aby si bol v obraze, pred piatimi dnami som kupil MB, DDR2 a Brisbane X2 4000+ a este mi to tu stale lezi nevybalene na stole.... Ale dobra sprava, jeden kusok som vcera poslal Halenovi z fora, takze sa nam klub San Diego 3500+/512 rozrastie. :)
Tu vodu stale nemam, presr.. som bubaky na X2, tak konkurencia tvojim skvelym vykonom zatial nehrozi. Tych 3,5GHz verim, ze zmaknes! Go go go!!!
Btw, klb vynuchal Vcore mod na svoju MB Asus A8R-MVP, len ho musim trochu povzbudit,dodat odvahy.. Uz teraz mu to beha okolo 3,1GHz pri 1,44V cca, tak dufam, ze este bude veselo. Ja som uz rozhodnuty, skusim Pinmod 1,55V, lebo po restarte mam stale ten problem, ze mi zhadzuje MB napatie na def. ak mam nastavene viac ako 1,425V. Nejako to suvisi s P-States cpu predpokladam. Inac este k tej DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D, co som kupil, no bola to pre mna rana, nefungoval horny PCIe 16x slot, takze je spat u majitela. :( Tak som v depke nakupil tie AM2 veci. :evil:
K tvojej K8N Neo4 Platinum v3.0 rulezzz. Hodne mile prekvapenie od MSI.
-
Ani se mi bracha nepochlubil, ze si tento procesurek takhle obstaral. Je docela tajnustkar, jsem zvedavy, kolik z nej vymackne. Ja ze svyho klasickyho 4000+/1MB dostanu maximalne 3000Mhz pri 1,55V. Ale nechci ho tak stvat a tak jedu stabilne 2800Mhz/1,45V.
-
Hehe, mozno bracho chysta nejake prekvapko... :) ...do doby kym som nenarazil na tuto 3500+ som nahanal prave SD 4000+..samo kvoli OC moznostiam a 1MB L2... Na 1,55V uz musi poriadne piect, ale 3GHz + 1MB L2 su lakave... :) Ked pojdem do anglicka donesiem jeden-dva kusky a hadam budu okej... Sice teraz mam San Diego, ale San Diego s L2 1MB a 3,5GHz stale velmi, velmi laka... :)
-
Tak to je bracho :) a spominal nieco, len mi to nezaplo.. No ten jeho u mna isiel 3080MHz 1,425V 9 hodin p95 stable. Max. fq pri 1,425V dal 3212MHz, ale uz fakt totalne nestabilny. Vcore je rezerva, takze drzim brachovi palce. :wink:
tot je: http://www.directupload.com/files/jz...3iummggmmz.jpg
-
to halen
aku mas t maxcase na tom athlone 4000+ hmm
-
moj kusok je 65 stupnov tcasemax a vykon 67w
chcem sa spytat to som jediny s takymto vysokym tcase?
mimochodom ficim na 1,4volta pri nizkych teplotach na 3113mhz - 4870+ s prime 20hodin stable(dlhsie ma to nebavilo).. pri 3150mhz padne prime po 4hodinach.. ani viac stavy mu nepomoze(teda mozno pomoze ale po par hodinach sa pravdepodobne teplom sekne prime).. komp + win nabehne aj pri 3278 ale prime nejde ani sekundu.. mimochodom prime mi pri 3200mhz padne po 5 minutach no fical som na tej frekvenci skoro tyzden a win ani ziadne 3dmarky a hry mi ani raz nepadli.. no amok ma nalakal ze mi procak takto robi chyby a moze my rozmrdat windows tak som to dal na tu hore uvodnu spominanu frekvenciu..
ficim na asuse a8r-mvp s ac64pro chladicom - teda nic moc + 2x1gb Adaty
-
Citace:
Původně odeslal
BlekotaL
mimochodom ficim na 1,4volta pri nizkych teplotach na 3113mhz - 4870+ s prime 20hodin stable(dlhsie ma to nebavilo).. pri 3150mhz padne prime po 4hodinach.. ani viac stavy mu nepomoze(teda mozno pomoze ale po par hodinach sa pravdepodobne teplom sekne prime).. komp + win nabehne aj pri 3278 ale prime nejde ani sekundu.. mimochodom prime mi pri 3200mhz padne po 5 minutach no fical som na tej frekvenci skoro tyzden a win ani ziadne 3dmarky a hry mi ani raz nepadli.. no amok ma nalakal ze mi procak takto robi chyby a moze my rozmrdat windows tak som to dal na tu hore uvodnu spominanu frekvenciu..
ficim na asuse a8r-mvp s ac64pro chladicom - teda nic moc + 2x1gb Adaty
Mas na tej doske nastavene pamate na 1T alebo 2T? 1T ani neskusaj, nezvlada to.
-
Citace:
Původně odeslal
BlekotaL
Citace:
Původně odeslal
mortician
8 ks, co som mal mali vsetky TcaseMax 63'C a thermal power 61,8W, takze ste zatial dvaja. Bola to pravdepodobne ta uplne prva seria, co Agem predaval. Ja som ich kupoval trochu neskor, a medzi poslednymi sa uz nasiel aj taky, co da stabilne, len 2,9GHz.
BTW: 23. 04. 2007 by mali zase dorazit. :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Mas na tej doske nastavene pamate na 1T alebo 2T? 1T ani neskusaj, nezvlada to.
no idem na 2t odjakziva.. dokonca ani nepretaktovany komp nezvlada 1t.. ale inak mi som s adatami spokojny... z povodnej freq 200mhz bezim na 260mhz(to jest ddr 520) pri timingu 3-4-4-9 s 2t
-
Citace:
Původně odeslal
BlekotaL
no idem na 2t odjakziva.. dokonca ani nepretaktovany komp nezvlada 1t.. ale inak mi som s adatami spokojny... z povodnej freq 200mhz bezim na 260mhz(to jest ddr 520) pri timingu 3-4-4-9 s 2t
Myslel som to tak, ze tych 1T nedava doska. Ale ramky inak pekny pretakt.
-
Good CPU San Diego ADA3500DAA4BN
Díky ochotě AmOka mám nový skvělý procesor San Diego:
http://sweb.cz/Halen/temp/CPU.png
Je to super kousek, jde krásně taktovat. Teď jedu 11*280. Při idle teplota 35°C, při burn 56°C.
-
Re: Good CPU San Diego ADA3500DAA4BN
Mal si to supnut SEM nech ich mame pekne pokope. :-D
Ale som rad, ze si to nakoniec vyladil. Ja akosi namam kedy a prostriedky (vodnik) skusat tych 3,3-3,5GHz co mortician vymyslel. Ale drzim to v hlave stale. ;)
EDIT: temata sloucena... mISHA
-
Po tom co skvely kus SD, kvoli ktoremu som tuto temu nacinal, umrel vdaka vode... :) som kupil SD s 1MB L2 a proste mi zmizla moznost nastavenia 1T timingu v biose... Nevie niekto ako to je mozne?
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
Asi hodne meskam. >:}
3363MHz, ale kym neumre pokoj mu nedam a potom syn mne..:p Na tej jeho Biostare som dal 9x350MHz na supu, takze rezervu doska ma, uz len tych 1,725V uchladit kua! V momente ma 60°C a ide off.
-
Velmi pekneeeee... :) Freezer ma s nim taky problem? No sice to napetie je uz...Hadam ti neumre, mne neumrel na nasledky OC, ale na nasledky toho, ze som ho vytopil.. (/pre cz kolegov - oblial vodou..) :) :) Drzim palec, potrap ho este, zlom tych 3400... :)
-
mno me se ted dostalo neco podobneho do ruky ale na AM2 a sice Athlon LE-1600 (1MB cache, 90nm - 45W) a ted mi bezel 24hod orthos pri 2,6Ghz a 1,08V coz mi prijde docela zajimave
-
Kde je jeho strop aby bol schopny boot/load? Nechaj orthos tak a skus kam az sa dostane aby to bolo meratelne... :) Pekny vysledok anyway...
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
Kde je jeho strop aby bol schopny boot/load? Nechaj orthos tak a skus kam az sa dostane aby to bolo meratelne... :) Pekny vysledok anyway...
mno zkusil jsem 3,3Ghz pri 1,3V a nabootoval jsem, ale deska po postu rekla ze se ji to nelibi a nabidla jestli se chci vratit nebo resetovat bios. Mno na tyhle desce to asi pres 300fsb uz nebude lehke
-
No kazdopadne keby sa ti tych 3300 podarilo obenchovat, bol by to s tymto procakom slusny uspech... :) Teda asi aj s tou doskou..
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
No kazdopadne keby sa ti tych 3300 podarilo obenchovat, bol by to s tymto procakom slusny uspech... :) Teda asi aj s tou doskou..
jeste to nekdy zkusim, kazdopadne jsem videl i snad 4Ghz s timto proc:)) ale trosku jinym chlazenim
-
Noo, nechcem trepnut, ale nebude ta LE-1600 len preznacena X2-ka s vypnutym jednym jadrom a cashou??? Ja by som sa normalne stavil ze ano. F3 revizia X2 a to su asi najlepsie 90nm cpu, co sa OC tyka.! Tych 3,3GHz urcite neni strop, co sa z neho da vymacknut. ;)
Hod pls nejaky screen z CPUz, koli tej revizii.
-
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Noo, nechcem trepnut, ale nebude ta
LE-1600 len preznacena X2-ka s vypnutym jednym jadrom a cashou??? Ja by som sa normalne stavil ze ano. F3 revizia X2 a to su asi najlepsie 90nm cpu, co sa OC tyka.! Tych 3,3GHz urcite neni strop, co sa z neho da vymacknut. ;)
Hod pls nejaky screen z CPUz, koli tej revizii.
taky si myslim ze jsou to dvoujadra s vyplym 1 jadrem. Jinak ano je to F3 revize viz
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=329624