-
LCD 1600x1200 primarne na grafiku < 20k
Přelouskal sem si pár diskusí, ale pořád nevím. Do cca 15k je slušnej výběr monitorů, ale pak je skok přes 20k.
Používám zatím provizorku HP1940, ale pořád bojuju s nastavením pleťovky nebo dalších problémovejch odstínů. Tak sem se rozhodl praštit přes kapsu, ale můj aktuální strop je 20.000 Kč (vč. DPH).
Slintám sice nad EIZO S2000, ale na ten momentálně nemám. Zajímá mě, jestli se dá najít něco podobnýho v levnější hladině.
Hledám parametry:
- minimálně 1200px na výšku, WIDE se nebráním, ale to bude už mimo s cenou
- dá se rozumně zkalibrovat sondou
- odezva na hry/filmy mě prakticky nezajímá
- cena bude do 20k s DPH!
PS: myslím že IPS není podmínkou, uvedený EIZO má např. S-MVA panel, spíš by mě zajímaly zkušenosti a reference lidí co pracují s grafikou.
-
Re: LCD 1600x1200 primarne na grafiku < 20k
HP LP2065 :) a zostane ti aj na bublifuk ;)
Skuenosti: vlastne
Nevyhody: v tmavych odtienoch ma velmi male uhly, rychlo ide do fialova, pri beznej praci vsak nepozorovatlene, tiez dithering/paskovanie v sedom prechode cez celu obrazovku, nikdy som ho vsak nevidel na realnej CB fotke
Vyhody: super farby aj bez kalibracie, v podstate staci pouzivat dodane ovladace a profil a je to na 1, po kalibracii je to na 1* :), vyborna polohovatelnost, integrovany napajany USB hub, ovladacia aplikacia s profilmy
Dost ludi si inak chvali 21" viewsonic, nikdy som ho vsak nevidel ...
-
Abych pravdu řekl, podle recenze na SHW mě tenhle kousek moc nenadchnul a po zkušenostech s monitory HP jsem víc než opatrnej :-(
Zkusím pohledat něco o tom Viewsonicu...
-
Ja som recenziam na shw prestal venovat pozornost, pretoze sa premenili na sablonovity popis technickych vlastnosti a merani ... neviem co ta na tom kusku vlastne nenadchlo, zvykne sa mu kritizovat podsvietenie, ale to byva choroba ludi, ktory maju LCD ako jediny zdroj svetla v izbe a cumia na tom furt do ciernej == kukaju filmy :D
Myslim ze brazilterorist tu z fora si ten co mam kupil tiez, tak snad sa tu zastavi a povie svoje dojmy ... osobne som si ho vybral kvoli pomeru cena/uzitna hodnota ... ty mas sice limit ovela vyssi, ale nemyslim si, ze aj za cenu blizku 20k dostanes vyrazne lepsi panel nez to HPcko
-
Ja bych jeste podporil HP co se tyka zaruky. 3 roky s vymenou na miste je imho celkem nadstandard v teto kategorii ne?
-
V práci berem od HP většinu HW a z toho důvodu mám možná určitý výhrady. Prošlo mě rukama hodně LCD (z nižších kategorií), ale přestože svýho času byly tyhle modely někde vychvalovaný do nebes, mě to nesmělo na stůl. Patřím k těm pár lidí, co většinou LCD na oči vadí víc jak klasika. Navíc je o mě známo, že na monitor jsem mimořádně vybíravej ;-)
Kontra lampička je samozřejmost, podsvícení bych musel posoudit až na vlastní oči, ale čeho je bojím je to proužkování. Z 95% používám obrazovku i pro prohlížení a porovnávání, takže by mě to nejspíš vadilo.
EIZO S2000 je jenom o 2k dražší než limit, takže kdybych ještě 1-2 měsíce počkal, tak půjdu do něj. Ale doufal sem, že v cenové relaci 15-20k bude víc tipů pro výběr.
-
ad pruhy:
skutocne som ich nidky realne nevidel na fotografii, len na testovacom obrazku s prechodom v celom spektre od rohu k rohu ... takze to nehrotim :)
Tiez si nemyslim, ze by kvalita S2000 odpovedal jeho cene :)
-
Já jsem si na radu MadCapa pořídil taky LP2065 a naprostá spokojenost, nevymýšlí si:D . O kus níž je o něm něco málo napsáno. Jen se mi bohužel potvdilo, že s výměnou monitoru mě čekala i výměna grafiky. ATIna 7500 neměla DVI, to se projevilo v nemožnosti nastavit slušně kontrast. TeĎ jedu na 9200 s DVI a absolutně žádný problém, ani jsem ještě neměl potřebu provést kalibraci barev, a že ten soft od HP to umí snadno a dobře! No a za ty peníze...
Jediná výtka by směřovala k uchycení kabelů. Není to zrovna nejšťastnější, ale dá se to...
-
Safra chlapi, vy mě nakonec ukecáte ;)
EDIT: Zkusím si ho někde omrknout...
-
Doporučuji buď to Eizo, nebo NEC. U NEC máš 2070NX (15K), nebo 2170NX (20K). Ale jestli chceš nejlepší 20" do 20K, tak to je imho 2090UXi - za 20K ho už seženeš (!), je to poslední A-TW-IPS s 12-bit LUT/GC a s 8 ms GtG, nevím, co za ty peníze chtít lepšího. Ten panel je fakt skvělý.
-
Nejspíš to vypadá na ten NEC, strávil sem nějakej čas hledáním po diskusích na grafice a i tam jsou na něj celkem pozitivní ohlasy. Dokonce má být lepší než zmíněný EIZO ;-)
Ale fakt netuším, kde ho sehnat za cenu do 20k. Nejlevněji sem ho našel na nějakým podezřelým shopu za cenu těsně po 21k :-(
-
http://jyxo.cz/s?q=2090UXi&d=zb&cnt=...1&sort=1&rev=1
sice neviem, aku presne obrazovku ma to HP, ale 10k by som za zrejme takmer to iste neplatil (z horsou zarukou)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ale 10k by som za zrejme takmer to iste neplatil (z horsou zarukou)
Ono to "téměř to samé" není, prostě tyhle 12/14-bit panely ukazují viditelně líp a na fotkách to vidět je dost dobře. Je jasné, že většina lidí za to nemůže nebo nechce platit, na druhou stranu cena hrozně spadla - ještě před nedávnem se nám mohlo o podobné 20" za tyhle peníze leda zdát.
Aigor: doporučuji si stejně vzít svoje vlastní "testovací" fotky a jít se na ně do obchodu podívat na těch panelech. Je skoro neuvěřitelné, co dokáže Eizo dostat z TN a MVA panelů, ale čistě subjektivně se stejně aktuálně na NEC nechytá - na těchhle "hi-fi" S-IPSech vypadají fotky prostě jinak.
btw: existuje ještě 2090UXi Photo Edition, ale nemám vůbec šajn, čím se liší ...
-
to MadCap - ze zkušenosti vím že HP "odrbává" svoje výrobky jak to jde. Minimálně u PC je to běžná praxe. Zajímavé je, že se mi nepodařilo nikde zjistit ani přesný typ panelu u toho LP2065. V několika recenzích sice píšou o IPS, ale to je vše. Budí to u mě dojem toho, že ve stejném typovém označení se může objevit panel od několika výrobců.
Věřím že na tom monitoru fotky vypadají skvěle, na mém taky. A před rokem bych řekl, že na Trinitronu G420 taky,...
Jednoduše řečeno né že bych za každou cenu chtěl vyhodit 20k, ale ta skoro poloviční cena se MUSÍ někde projevit.
NEC je spolu s EIZO jsou výrobci, kteří prodávají i profi monitory pro DTP s HW kalibrací, což IMHO znamená, že know-how mají dobře zvládnuto. Taky není tajemství, že samotnej panel nedělá záruku dobrého obrazu.
Pokusím se oba panely někde zkouknout (no, chci vidět kde se mi to v Brně podaří...), ale jednoznačně zatím vede ten NEC ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Pokusím se oba panely někde zkouknout (no, chci vidět kde se mi to v Brně podaří...), ale jednoznačně zatím vede ten NEC ;-)
No srovnat sám je jediné správné řešení. Kdybych byl vůči obchodníkům nefér, tak bych si je objednal oba a jeden pak v rámci 14denní lhůty vrátil.
Já jsem ten Dell koupil po prohlédnutí pár jiných panelů a musím říct, že za tu cenu je to vážně VELMI dobrá koupě. Je otázka jak hodně se projeví ta investice navíc, rozhodně bych nespoléhal na to že "cenový rozdíl se musí projevit"! Ale vidět ten rozdíl nejspíš bude;) .
EDIT: Samozřejmě myslím HP, kdybych tu nečuměl na logo na monitoru, tak by to bylo možná i k smíchu. Takhle je to skoro k pláči :-D.
-
Dell? myslis HP ze? :D
Inak Aigor > S-IPS vyraba imho len LG/Philips, takze to nemozes mat od ineho vyrobcu a 100% tam je S-IPS. Inak viz http://www.svethardware.cz/sh/media....ElemFormat=jpg
-
Tohle me docela zajima, tak abych zbytecne nezakladal podobny dred tak to hodim sem.
Ja sem zastance CRTcka a zatim sem se svym spokojen. O LCD ale zacinam taky premyslet, usetril bych misto na stole, ze zkusenosti z prace je pro me prijemnejsi na dlouhodoby koukani a hlavne az mi tohle CRT odejde tak uz asi tezko budu kupovat nahradu. Doma na tom delam i grafiku a fotky a obcas si zahraju nakou hru/film. Potrpim si na vernejsi podani barev coz jak vime je u LCD problem. Nesledoval sem ale ted moc ty posledni trendy, takze se mozna mylim. Zajimalo by me v jake cenove hladine se daji poridit LCD ktere uz by byly srovnalne s CRT. Zatim to co sem videl treba u kamaradu nebo v praci, tak nebylo uplne ono (podani odstinu zelene a zlute, tvare lidi,...). Zkouseli ste nekdo takle porovnat nejaky lepsi LCD postaveny vedle CRT? Asi by to chtelo videt na vlastni oci ale lecke uz ani ty crty neprodavaj a nevim jak by se na to tvarili :)
-
Dobré LCD je lepší než dobré CRT. Věrnost barev je víc než technologie otázkou elektroniky a kalibrace, měl jsem dřív TN panel, který (když vynechám dithering, úhly pohledu a ne zcela perfektní černou) neměl s věrností barev žádné problémy. Dobré S-MVA a především IPS panely nemají problém s ničím z toho, co chceš. IPS je pro fotky vůbec to nejvhodnější (k tomu závěru dojdeš zmíněnou pozorovací zkouškou obratem), na fotkách uvidíš jasně detaily, se kterými je i na dobrém CRT problém a to se s vyššími kategoriemi jen zlepšuje.
-
Tak to vypada dobre, ale jak je to s odezvou? To je parametr kery obvykle de zas proti vsemu ostatnimu. Dalsi problem LCD je, ze obcas potrebuju pouzit nizsi rozliseni kde by se muselo interpolovat. Rekl bych ze tady asi taky budou docela podstatne rozrily mezi drazsi a levnejsi elektronikou.
Co se tyce te cerne, cetl sem o panelech Samsungu se selektivnim podsvetlenim pomoci LED coz by melo cernou pomoct resit, ale este sem to nevidel nikde uz nas prodavat.
-
Pokud nejsi maniakální profi hráč CSka nebo něčeho podobného, tak s odezvou nemůžeš mít žádný problém - já nepozoruji žádné mazání ani u svého papírově (tuším) 25 ms S-IPSu, nové 8 ms panely jsou přitom v reálu imho ještě tak 1.5 - 2x rychlejší. Interpolace problém být může a to si musíš nastudovat v testech - pokud by to byla interpolace na 800x600, tak je to samozřejmě s 1600x1200 panelem v pohodě.
Ad Samsung - pokud jde většina času na grafiku a fotky, tak si od Samsungu panel asi nekoupíš (alespoň z aktuální nabídky) ...
-
Pokud by tu intpolaci delali tak, ze by byl novy pixel celistvym nasobkem puvodniho (2x2, 3x3,...) tak aby vyplnil max. plochu obrazovky a kde by to neslo by se nechaly okraje, tj ne za kazdou cenu roztahovat na plnou plochu, tak by to bylo super...
Jeste dotaz trochu mimo k LCD panelum obecne. Vecina tech novych ma alanog i DVI, je mozne pripojit oba zdroje signalu a prepinat mezi nima v OSD? By byla docela sikovna fce.
-
Citace:
Původně odeslal
RayeR
Jeste dotaz trochu mimo k LCD panelum obecne. Vecina tech novych ma alanog i DVI, je mozne pripojit oba zdroje signalu a prepinat mezi nima v OSD? By byla docela sikovna fce.
U mnoha (a předpokládám, že většiny) LCD je to standardní funkce. Některé na to mají i spec. tlačítko, aby člověk nemusel lézt do OSD...
-
přesně jak píše Kankal, osobně sem už dlouho neviděl žádný panel, který by to neuměl (resp. neměl na to přímo tlačítko). Velmi užitečné pokud někdo jeden monitor používá na dva kompy.
Ještě k té interpolaci, některé panely umí také vynutit režim (nevím jak se správně jmenuje), že místo zvětšení a přepočtu zobrazí menší roslišení prostě na menší ploše. Sice písmenka zůstanou brablenci, ale nedochází k degradaci grafiky (např. u her).
Stejně tak u některých monitorů jsem už zahlídl PIP, což si vysvětluju podobně jako u TV, že třeba v rohu obrazovky sleduješ výstup z jednoho zdroje a na zbytku obraz ze druhého.
Profily nastavení pro video/text/grafiku jsou už dneska asi taky standard...
-
"standard" :D ani nahodou, bohuzial
to iste per pixel zobrazenie (bez resize) ci PIP su skor funkcie lepsich panelov, takze nech to niekto neocakava vsade ....
-
Tak tak. Zrovna u těch 1600x1200 panelů je zajímavé, že přestože mohou zobrazovat 800x600 bez interpolace, některé panely to nedělají a interpolují i tohle.
RayeR: btw: na co konkrétně ta nízká rozlišení používáš/potřebuješ?
-
Není náhodou to rozhodnutí o "vyplnění plochy/zvětšení obrazu se zachováním proporcí/1:1 zobrazení" otázkou ovladačů gk? Protože to je přesně to místo, kde tuto volbu najdete (určitě u LCD připojených přes DVI). Dokonce jde nastavit pro každou aplikaci zvlášť.
-
Ano, najdes to aj v ovladacoch, ale transparentnejsie sa to ovlada priamo na LCD a funguje to uplne vzdy (tj. aj v kazdom Linuxe ci DOSe)
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
RayeR: btw: na co konkrétně ta nízká rozlišení používáš/potřebuješ?
Textovej mod 80x25, nekde bych moh asi vnutit nakej vyssi VESA textovej mod, ale stejne to bude malo a pak obcas starsi hry a dema, tam bylo bezny treba 320x200 coz by slo zrovna celociselne nasobit na 1600x1200.
No je mi jasny ze kdyz si ten LCD panel kupuje do prace na jeden druh cinnosti tak s tim ma min starosti nez kdyz to chvi domu kde na tom delam spoustu ruznej veci a v tom mi prave CRT pride dost univerzalni.
EDIT:
tak sem se tak nak dobral ke 2 pripadnym kandidatum:
Eizo S2000
NEC 2090UXi
nic lepsiho v cene kolem 20k asi neni. Pudu je nekam omrknout, ale zatim to nijak nehrotim, CRT funguje este stale dobre.
-
Citace:
Původně odeslal
RayeR
tak sem se tak nak dobral ke 2 pripadnym kandidatum:
Eizo S2000
NEC 2090UXi
nic lepsiho v cene kolem 20k asi neni. Pudu je nekam omrknout, ale zatim to nijak nehrotim, CRT funguje este stale dobre.
Udala se uz nejaka zmena? Planujeme s pritelkou amaterskou fotografkou poridit nejakou nahradu CRT Dell a podle me ten NEC 2070NX, jak radil jan555, vypada dobre. Nebo se v tehle cenove kategorii objevilo neco zajimavejsiho?
-
Take mozna pripada v uvahu Hewlett-Packard LP2465 (24", 1920x1200, S-MVA). Mate nekdo realne zkusenosti?
(Mozna to trochu prekracuje ramec tohoto tema, ale zda se mi zbytecny pro to zakladat novy..)
-
stoji mne doma na chodbe, v utorok poreferujem :)
-
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Take mozna pripada v uvahu Hewlett-Packard LP2465 (24", 1920x1200, S-MVA). Mate nekdo realne zkusenosti?
)
Nejaky test..
http://www.svethardware.cz/art_doc-9...9003B647C.html
Za tu cenu a velikost asi bezkonkurecni volba..
Co treba tenhle LG? s-ips 4:3 cena paradni
http://shop.computershop.cz/eshop/de...-dvi-silver-8m
-
wake up nex, toto je thread o niecom inom, tak to nehnoj dalej ...
inak zakladny rozdiel medzi 24" a 20" je v pouzitej technologii ... s-pva vs. s-ips
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
to MadCap - ze zkušenosti vím že HP "odrbává" svoje výrobky jak to jde. Minimálně u PC je to běžná praxe. Zajímavé je, že se mi nepodařilo nikde zjistit ani přesný typ panelu u toho LP2065. V několika recenzích sice píšou o IPS, ale to je vše. Budí to u mě dojem toho, že ve stejném typovém označení se může objevit panel od několika výrobců.
Věřím že na tom monitoru fotky vypadají skvěle, na mém taky. A před rokem bych řekl, že na Trinitronu G420 taky,...
Jednoduše řečeno né že bych za každou cenu chtěl vyhodit 20k, ale ta skoro poloviční cena se MUSÍ někde projevit.
NEC je spolu s EIZO jsou výrobci, kteří prodávají i profi monitory pro DTP s HW kalibrací, což IMHO znamená, že know-how mají dobře zvládnuto. Taky není tajemství, že samotnej panel nedělá záruku dobrého obrazu.
Moje logo hovoří za vše, když jsem EIZO viděl asi před sedmi roky tak sem říkal to chci to chci a pak přišla tvrdá rána v podobě ceny, ale od té doby co jsem ho (teda spíš je) koupil, tak jsem naprosto spokojený a nenašel jsem LCD, které by zobrazovalo líp. Už mám vyčíhnutý 24" wide - ze stejného důvodu - min 1200bodů svisle a jen čekám na podzimek až se uvolní nějakej kačák.
-
Protože jsem tohle téma nastartoval, tak jen menší aktualizace...
Zatím vybráno 100% nemám. Podle referencí a testů vede jednou EIZO S2000, podruhé NEC 2090UXi.
Aktuálně mě čeká rozprodej kompu, pak pojedu cca 2 měsíce na NB jako provizorka (takže grafiku zpracovávat nebudu) a navíc mám zapůjčený náhradní LCD, takže to budu muset rozseknout někdy kolem září. Rozhodne nejspíš náhoda po domluvě s peněženkou. Pak se podělím o zkušenosti.
-
K tomu jen malou poznámku - shodou okolností jsem měl nedávno možnost na chvíli porovnat side-by-side stejně drahé Eizo S2000-BK a NEC 2090UXi. Bohužel vzhledem k rozdílným technologiím panelů se nedá ani "pseudo-objektivně" říct, který je "lepší", čistě subjektivně ale můžu říct, že z těchhle dvou bych Eizo zapojil do úvah jen kvůli delší záruce.
btw: tuhle možnost jsem měl v jednom velikém grafickém studiu a byl jsem jemně řečeno šokován tím, že na spoustu věcí ve velkém nakupují nějaké Samsungy (bohužel nevím model - wide, 21-22"). Vysvětlení bylo dost pragmatické - byť se dřív chvástali, že mají všude CRT Barco, tak dneska říkají, že pokud nejde o některé vlastnosti (asi hlavně barvy), tak jsou i tahle celkem levná LCDčka na 2D lepší než superdrahá Barca, lidi jsou s nimi víc spokojení a tak nevidí důvod, proč utrácet víc. Tak tak nějak to asi dneska bude s kvalitou lepších LCDček ...
EDIT: Aigor - shodou okolností jsem se trefil, ale nereagoval jsem na Tebe, ale na Paolův post výše, jen mi to trvalo déle ... :-D
-
Pride mne DOST zvrhle ci skor zbytocne vrazat prachy do pseudoneprekonatelneho EIZA len kvoli tej znacke. Ekvivalentne kvalitnych panelov je kopa (uz ich tu vela padlo) ;)
-
Já vím, že Eizo nemá svoje vlastní panely - používá panely Samsungu, jen podsvětlení a celou elektroniku si dělají sami. Pokud ale dám vedle sebe LCD stejné kategorie obou výrobců, tak je rozdíl v zobrazení a čistotě odezvy znát.
Cena je u jejich LCDček bohužel vyšší, bo to montují Japončíci a jejich hodinovka je zjevně někde jinde než v Číně či Taiwanu - tím nechci říct, že by to, kde se LCD vyrábí, mělo tak velký vliv na kvalitu. Záruka 5 let je ale další dobrou motivací.
Rozdíl který jsem poznal oproti ostatním značkám, u kterých jsem proseděl / prosedím taky dost času (ADI, Samsung, LG, Miro, Acer) je i v únavě očí a drobných přidaných hodnot v ovládání. U NECa jsem nikdy dlouho neseděl a tak nemohu hodnotit, ale velmi mě zklamalo Miro - velmi kvalitní CRT ale u LCD je šlápnutí do ...
Acer a LG bych ohodnotil jako nižší střední třída a celkem spokojenost s ADI a Samsungem.
-
Ona ta elektronika a spol. udělá fakt hodně, takže je až k nevíře, co dokáže Eizo vydojit z některých panelů (najmě TN, ale i u PVAček jsou rozdíly dost vidět).
Ad to Miro - jejich LCD jsou (alespoň, že levné) sračky, ale pokud se to nezlepšilo, tak podobné platí třeba pro Iiyamu, CRTčka velmi slušná, LCDčka slabota.
-
Co já znám pár (desítek) grafiků, tak dneska už Eiza nikdo nekupuje.
Poslední zhruba roka je už poptávka v podstatě jen po 20',21',22' a 24' wide LCD (S-PVA, P-MVA, S-IPS), nejčastěji HP, Dell, Samsung ale i Acer a Eizo má pro většinu lidí v těchto rozměrech ceny naprosto neopodstatnitelný.
Navíc když si můžu koupit míst jednoho Eizo dva jiný panely, nebo místo dvou Eizo k tomu SpacePilot a pořádnej talbet od Wacomu nebo skoro rovnou Cintiq, tak se to jeví jako zatraceně špatná investice (krom např. lidí v DTP - minimum grafiků - nebo lidí, co nevědí co s penězma - opět minimum grafiků :) )
-
co ja vidim na kolegoch v praci a znamych tak ani v DTP sa tie monitory nehrotia ;)
inak mne pride lepsie investicia mat "normalnu" znacku a kalibracnu sondu :) pri vacsich rozmeroch to vyjde aj tak lacnejsie ako eizo :D
-
Nechci obhajovat cenovou politiku EIZO, ale myslím, že značně přeháníte...
Moc rád bych za 22k vč. DPH viděl nákup 2x 20" LCD použitelný na DTP, nebo jeden + SpacePilot a "pořádnej tablet" k tomu :rolleyes:
To už kombinace LCD s kalibrační sondou mi přijde snad trochu reálná, ale protože skutečné sondy začínají na nějakých 8k, tak nevím, nevím... :o
-
Aigor> Kdoví jak jsi četl to, co jsem napsal, ale ja tam závorka a v ní je zcela naprosto jasně a nezpochybnitelně napsáno krom lidí např. v DTP, takže si jeden z nás dvou nejspíš sedí na vedení ...
Jinak:
http://www.alza.cz/lcd-displej-eizo-...-bk-d71651.htm = 2x http://www.alza.cz/21-palcovy-lcd-mo...ver-d63450.htm
http://www.alza.cz/lcd-displej-eizo-...-24-d72717.htm = 2x http://www.alza.cz/profesionalni-lcd...465-d63391.htm + 8000kč na dovolenou
+ za 22kč (i když referenčně z alzy by to mělo být 25kkč) = http://www.alza.cz/sirokouhly-tablet...de--d62620.htm + http://www.3dshop.cz/hardware/spaceexplorer
No dobře, uznávám, s tím SpacePilotem sem to přehnal, bude ti muset stačit SpaceExplorer :rolleyes:
Protože jsem to jednoznačně pochopil jako agresivní slovní výpad na moji osobu (s myšlenkou "co ten holobrádek o tom může asi tak vědět, mistr světa jsem tu já"), dostal jsi stejně osobní a agresivní odpověď. Jak se do lesa volá ...
-
Citace:
Původně odeslal
bukva
Aigor> Kdoví jak jsi četl to, co jsem napsal, ale ja tam závorka a v ní je zcela naprosto jasně a nezpochybnitelně napsáno krom lidí např. v DTP, takže si jeden z nás dvou nejspíš sedí na vedení ...
aaaano, mas pravdu ;) opravuji tedy na ne primo DTP, ale na primarne na zpracovani grafiky, jak zni nazev tohoto vlakna :cool:
Nahled na recenze zminenych monitoru me nepresvedcuji, ze graficky stoura jako ja bude spokojen. Proste temer polovicni cena MUSI byt nekde znat. Takze s mirne nadsazenym EIZO se muze srovnavat v kvalite vystupu jen nekolik znacek a tam uz rozdil neni tak propastny. A jsme zpatky na zacatku :roll:
-
lenze ono ti fakt vyjde HP, samsung, etc. + 8k za sondu zhruba tak cena podobneho eiza :) bohuzel ... preto nemam eizo + naviac mam pristup k sonde za 10k kc zadara
-
MadCap: Nasel sis tedy cas na otestovani toho 24" HP, jak jsi rikal, ze se nan v utery juknes? ;)
-
1 Příloh-a(y)
No v utorok som si ho teda skutocne nahodil na stol :) takze par kratkych postrehov, pretoze na viacej neni casu (upozornujem, ze nie som pixel counter a ani na LCD nehladam chyby ked neudieraju do oci ...):
- velmi dobra "noha", to maju aj ine HPcka triedy LP
- USB hub je super vec, to je skusenost aj z LP2065
- ovladacia aplikacia je tiez super, umoznuje napriklad prepinat profily jasu a kontrastu
- tovarenske nastavenie je IMHO prilis jasne/vyhulene, co sposobovalo, ze strasne vyliezal sum oproti mojmu sucasnemu LP2065 so S-IPS. Zrejme to je tym, ze papierovo ma 24ka 500jas a 1000kontrast proti 300 a 800 co mam na tej 20tke. Vyriesil som to upravou gama krivky v ovladacoch, ktora vobec neovplivnila dynamicky rozsah a stiahla to uplne do normalu :)
- velkost bodov je trosicku vacsia ako u 20" UXGA ale iba o malicko, vidiet to aj na prilozenej fotke podla rozdielov fyzickej vysky proti rovnako velkemu (v pixeloch na vysku) LP2065 vedla
- oproti s-ips lp2065 ma lepsie uhly a tiez aj lepsiu ciernu, farebne sa subjektivne zda byt rovnako dobry ako lp2065, nemeral som to vsak zatial kalibracnou sondou - nahodil som len default profil. Ocakavam vsak ze to bude niekde medzi Delta E 1 a 2 co je vlastne super ;)
- filmy su ovela vacsie :D ale zase uz to skoro nespasi ani ffdshow a bezne 350MB serialove ripy uz nie su uplne super, ked pri tom clovek sedi blizko ...
viac ma takto od boku nenapada, dalsie postrehy snad este doplnim neskor ... ;)
P.S.> moje sukromne resume je vymena, tj. LP2065 je na predaj :) a naviac si doupim zaruku z 3 na 5 rokov asi za 650 Kc :D
-
MadCap> A jak je to s podsvícením? Skoro v každé recenzi se píše, že největším problémem LP2465 je homogenita podsvícení. Všiml sis toho?
-
ako som uz povedal, nehladam chyby, ktore bezne nevidim a aj v noci som nebadal ziadny problem ... pravda nepozeral som do ciernej plochy, ale to bezne nerobim :) mozem to sklusit odfotit v noci
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ako som uz povedal, nehladam chyby, ktore bezne nevidim a aj v noci som nebadal ziadny problem ... pravda nepozeral som do ciernej plochy, ale to bezne nerobim :) mozem to sklusit odfotit v noci
ani já jsem u LP 2465 problémy s podsvícením při běžné práci nezaregistroval, ani při zkoumání homogenních ploch...
-
tak som kukol na tu rovnomernost podsvietenia a na celej ciernej ploche o tomto case s tlmenym svetlom v inej casti izby nevidim ziadny rozdiel po celej ploche ... nevravim, ze by meranie ukazalo nejake odchylky ale na to sa mozem vysrat :) zajtra to zjedu kalibracnou sondou
-
Custe
a mohli byste teda zmerit ten input lag na ty lp 24? docela by me to zajimalo.
diky
-
a ako to bez crt zmeram? nijak ...
-
Citace:
Původně odeslal
spajda
Custe
a mohli byste teda zmerit ten input lag na ty lp 24? docela by me to zajimalo.
diky
input lag uz opravdu neni problemem tohoto monitoru (ve srovnani s ostatnimi LCD). Pokud to chces na akcni fps ci neco podobneho, pak by ti mohla vadit hlavne odezva 8 ms...
-
No ja ho prave mam ten hp, a co muzu rict trochu tam ten input lag je. Moje predchozi 17 lcd viewsonic vp 171 podaval exceletni vykony na to, ze ma kolem 16 ms odezvu(jeste mam 17 crt). Teda zkousel sem jenom battlfield 2, mozna je to tim ze sem to dlouho nehral ale odevzda byla viditelne horsi. Jinak tezka pohoda barvy, filmy, plocha. Jenom nevim jak ho poradne zkalibrovat.Poradi nekdo?
-
Citace:
Původně odeslal
spajda
No ja ho prave mam ten hp, a co muzu rict trochu tam ten input lag je. Moje predchozi 17 lcd viewsonic vp 171 podaval exceletni vykony na to, ze ma kolem 16 ms odezvu(jeste mam 17 crt). Teda zkousel sem jenom battlfield 2, mozna je to tim ze sem to dlouho nehral ale odevzda byla viditelne horsi. Jinak tezka pohoda barvy, filmy, plocha. Jenom nevim jak ho poradne zkalibrovat.Poradi nekdo?
Tohle bych resil tady ... http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=63778 ...