-
Windows XP Profesional - SP3
Dobrý den.
Tak, Vista je už "nějaký ten pátek venku, vesele se prodává a tak se ptám, kdy hodlá MS vypustit ten sp3 pro Windows XP??!!
Na jejich stránkách po tom není ani hlášky!? Sem zvědavej co bude nového (třeba prostředí :-) ) A podle toho bych přešel na Visty :-)
-
1 Příloh-a(y)
Re: MS Windows XP Profesional sp3
http://www.microsoft.com/windows/lif...vicepacks.mspx = zbytecne spekulovat, co tam muze ci nemuze byt. Nove prostredi pochybuji. Proc myslis, ze by se s tim M$ pizlal, kdyz ted ma daleko vetsi starosti s Vistami?
Btw. sry nemohl jsem si odpustit :D
-
Service Pack 3 for XP
Citace:
Microsoft seems to be going beta crazy for Windows at the moment with its small scale beta releases of Service Pack 3 for Windows XP. While rumors persist that both betas have already been leaked to the Internet, it is obvious that Microsoft is accelerating the process of getting both of these Service Packs out the door.
As for Service Pack 3 for Windows XP, this is the first that we have heard about it since Microsoft announced some time ago that it was in the pipeline. What we know at this time is that it is said to contain fixes for over 900 reported problems.
Many of these 900 fixes, however, have been resolved in post SP2 hotfixes and such, so it isn’t all “new.” The new Service Pack is said to weigh in at around 350MB. As for new features, we have not heard any whispers of anything new to be included with Service Pack 3, but that could change as we get closer to its release.
http://www.fudzilla.com/index.php?op...=2359&Itemid=1
-
Citace:
Původně odeslal
jedik
Tak ten SP3 je >:}
-
Re: Windows XP Profesional - SP3
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Dobrý den.
Tak, Vista je už "nějaký ten pátek venku, vesele se prodává a tak se ptám, kdy hodlá MS vypustit ten sp3 pro Windows XP??!!
Na jejich stránkách po tom není ani hlášky!? Sem zvědavej co bude nového (třeba prostředí :-) ) A podle toho bych přešel na Visty :-)
Mno já jsem zase slyšel že XP-SP3 měl vyjít v březnu letošního roku - jenže to měli zároveň vydat i Visty a teď co:
Vista (neodzkoušená, nová, holá, s chybama, atd..)
winXP se 3. SP (bomba doladěna většina posledních chyb, stabilní, odzkoušená)
(samozřejmě berte to s nadhledem pořád to jsou wokna)
No každopádně Vista by měla konkurenta z vlastních řad - tak se prostě M$ rozhodl SP pozdržet nejméně o rok....
Toto jsem zaslech - jestli to je pravda či ne - nevím, ale jako vysvětlení se mi to docela zamlouvá
-
no SP3 uz udajne leaknula ven :) a je na urcitejch mistech "volne" ke stazeni
http://i12.tinypic.com/66tvsx2.jpg
http://i12.tinypic.com/5309zt3.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
basik
no SP3 uz udajne leaknula ven :) a je na urcitejch mistech "volne" ke stazeni
A nie su k tomu nejake release notes co v setko ma opravovat/upravovat?
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
A nie su k tomu nejake release notes co v setko ma opravovat/upravovat?
nic konkretniho ... a kdyz uz, tak vetsinou seznam hotfixu :)
-
Verze 3180 je prebeta, takže se není třeba vzrušovat :)
-
Service Pack 3 for XP available to Beta Testers
Citace:
Word has just reached us that the long awaited Service Pack 3 for Windows XP has been made available for download by Microsoft to Beta Testers.
Coming in at 1,037.24MB this will make it one of the largest Service Packs that Microsoft has ever released. The size of Service Pack 3 will most likely present some problems for IT organizations that may find it time consuming and very difficult to deploy a Service Pack of this size.
The biggest goal of Service Pack 3 will to incorporate the vast amount of patches and security updates that have been released since Service Pack 2. These days a fresh XP Service Pack 2 install can take as much as 250MB and three reboots to download all of the patches and security updates necessary to fully patch and update a system.
Fudzilla
-
zajímavé,takže sp3 bude obsahovat všechny předchozí vylepšení bezpečnosti, že jich je dost :) pro toho kdo pravidelně aktualizuje tedy vcelku zbytečnost ???
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
zajímavé,takže sp3 bude obsahovat všechny předchozí vylepšení bezpečnosti, že jich je dost :) pro toho kdo pravidelně aktualizuje tedy vcelku zbytečnost ???
Ano s tím souhlasím, ale zase SP3 bude dobrý pro toho, kdo bude Widle instalovat buď jako nové, nebo po pádu systému. Což je bohužel hodně časté :D
Už teď, když instaluju systém (XP SP2 Prof), tak ten potom stáhne cca 300Mb aktualizací a i když mám net 1Mb/s tak to dost trvá a obtěžuje! A ne jen časem! Si vem, že Widle po těchto aktualizacích mají cca 2.5Gb!! A aby jsi to "stáhl" na rozumnou velikost (cca 1.5Gb) tak pak musíš smazat vše ve složce Download kam se to vše stahuje a pak ješte promazat samotné Widle od záloh aktualizací! Je to šílená otrava!!!
Tak šup sem s SP3!!
-
Tak vidím, že je pořád nejlepší řešení mít instalačku "na míru" v nLitu a stahovat si jen aktualizace, které chci (=přináší mi užitek). V mém případě jsem si před rokem a něco spáchal z původních OEM XPH SP1 systém, který na disku má cca 650 MB - a to už to obsahuje SP2, potřebné bezpečnostní aktualizace i patch na Windows Media, naopak nejotravnější a nikdy nepoužívané věci jsem ze systému odstranil.
Víc nepotřebuju, ani nevidím smysl ve stahování všech aktualizací (mimo těch, které potřebuji, naopak často dávám uživatelům pryč aktualizace, které jim jen působily problémy). Nehledě na WGA, potenciální rizika a otravnost autoupdateru. :-)
-
nedalo mi to a vyzkoušel jsem co uvidim při vlastnostech mych sp2 prof +wmp 11
a docela zírám teda windows je jak rakovina jen bují a buji
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Ano s tím souhlasím, ale zase SP3 bude dobrý pro toho, kdo bude Widle instalovat buď jako nové, nebo po pádu systému. Což je bohužel hodně časté :D
Už teď, když instaluju systém (XP SP2 Prof), tak ten potom stáhne cca 300Mb aktualizací a i když mám net 1Mb/s tak to dost trvá a obtěžuje! A ne jen časem! Si vem, že Widle po těchto aktualizacích mají cca 2.5Gb!! A aby jsi to "stáhl" na rozumnou velikost (cca 1.5Gb) tak pak musíš smazat vše ve složce Download kam se to vše stahuje a pak ješte promazat samotné Widle od záloh aktualizací! Je to šílená otrava!!!
Tak šup sem s SP3!!
Coze? Tech 2.5GB beres odkud? Mam tady novou instalaci XP PRO a ma 1.1GB. Aktualizaci je skoro presne 60 nebo 80MB v zavislosti na pritomnosti .NET baliku a podobne. Fakt nechapu, kde ty cisla beres.
Edit: at nezeru, Office 2003 si stahne dalsich cca 100MB aktualizaci.
-
IMHO nepromazal složku TEMP atd. :-)
-
1 Příloh-a(y)
Hmmm :?:
Widle jsou mesic stary a TEMP je samozrejme prazdnej
-
Citace:
Původně odeslal
wong
Hmmm :?:
Widle jsou mesic stary a TEMP je samozrejme prazdnej
O Temp nejde, ale o adresar Windows, kolko tam toho je, ja mam v praci 2,57 GB a mam tam kopec zaloh updatov.
http://thumbnails.imajr.com/adresar_339908.jpg
-
no samozřejmě - jedná se o ty zmiňované zálohy po updatech, já jsem teď reinstaloval WinXP SP2 a komplet aktualizoval a těch unInstallů je tam jako máku (přesnou velikost nevím, jsem v práci)... každopádně moje zkušenost z nedávné doby mi velí jen si to tam pěkně nechat.
A propos, komu vadí nějakých 2,5GB, když HDD jsou táááák levné:D
-
Me to nijak netrapi, jenom jsem dal dalsi priklad ze to je mozne.
PS: notebooky jeste nemaji bezne 500GB harddisky :-D
-
Citace:
Původně odeslal
daggy
Nevim kolikrát jsi odinstalovával nejaký update....
Předpokládám že ani jednou, a nebo pokud ano, tak pár dní po její instalaci...
Prostě chci tím říct, že tyhle soubory jsou k ničemu - klidně je smaž...
Tedy pokud jsi s aktuálním systémem spokojen a nehodláš nejakou z aktualizaci odinstalovavat...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Coze? Tech 2.5GB beres odkud? Mam tady novou instalaci XP PRO a ma 1.1GB. Aktualizaci je skoro presne 60 nebo 80MB v zavislosti na pritomnosti .NET baliku a podobne. Fakt nechapu, kde ty cisla beres.
Edit: at nezeru, Office 2003 si stahne dalsich cca 100MB aktualizaci.
No ono taky dost záleží na tom, kdo má a kdo né LEGÁLNÍ WIDLE VÍŠ!!!
Pak se nediv že máš tak málo aktualizací :D
-
Stahuji si vsechny potrebne zaplaty po SP2, abych je pak mohl pouzit v nLite. Celkem toho mam 202 MB ve 130 souborech.
-
Spíše bych řekl, že záleží na tom, zda si uživatel nechá stahovat všechno, nebo si vybírá...
Osobně bych neměl nejlepší pocit z toho, že se mi automaticky stahuje něco, co MS servíruje...
Ani v linuxu netahám bezhlavě všechno, co se mi ukáže, jen se podívám a vyberu si, co chci (totéž tam platí u programů)...
-
Ten predchadzajuci screen bol z prace, dnes som len tak pozrel na velkost mojho windows adresara a ma sokujucich 2,25 GB!!! Je to relativne cerstva instalacia bez aktualizacii (len asi 5 najnutnejsich, zvysne neinstalujem, odpaja sa mi nahodne po ich instalacii modem). Nemam predstavu co tam zabera tolko miesta? :?:
-
Taky v příchod SP3 moc nevěřím, už jenom když čtu jak Wistozvěsti troubí do luftu samé ódy :
http://radekhulan.cz/item/windows-vi...nez-windows-xp
Kdyby takové porovnání otiskly všecky deníky, tak úřady směle upgradují na Wisty za X miliónů (miliard) peněz a všechen ten šrot, který jim chrlí dokumenty dodnes, by šel do železa.
Výsledek - dokumenty by se chrlily dál, ale na novějších strojích.
Jenom ať radši vydají záplatičku, a podrobně u ní napíšou k čemu je dobrá, než zase balík destabilizující systém, jak tomu bylo u SP2.
-
Tak SP2 nemusel nutně znamenat destabilizaci systému. Samozřejmě, že při aplikaci SP2 na funkční systém to končilo špatně, ale pokud sis jej integroval do instalačky a jel pak načisto, bylo to bez problémů. V případě vykopání přebytečného odpadu pak ještě lepší.
SP3 podle mě bude, ale spíš "aby se neřeklo", nechce se mi věřit, že by z toho udělali takového otesánka.
Je jasné, že je tu snaha protlačit Visty, což se mi také pramálo líbí, také potřebují čas, XP vyzrály spolu s SP1, u Vist to nejspíš bude podobné, možná delší.
-
Citace:
Původně odeslal
Lord Owl
Taky v příchod SP3 moc nevěřím, už jenom když čtu jak Wistozvěsti troubí do luftu samé ódy :
http://radekhulan.cz/item/windows-vi...nez-windows-xp
Kdyby takové porovnání otiskly všecky deníky, tak úřady směle upgradují na Wisty za X miliónů (miliard) peněz a všechen ten šrot, který jim chrlí dokumenty dodnes, by šel do železa.
Výsledek - dokumenty by se chrlily dál, ale na novějších strojích.
Jenom ať radši vydají záplatičku, a podrobně u ní napíšou k čemu je dobrá, než zase balík destabilizující systém, jak tomu bylo u SP2.
Jezis, na Hulana narazit ctyri hodiny pred buzenim se do prace, to si rika o smolnej tyden a nocni mury...
P.S. Gizmo_cz, nevim jestli mas intelektualni problem nebo se ti nepovedlo sbalit zadnou holku, ale odpovidat nejakym klikanim na spatnou karmu (kor kdyz nemas zrovna moc co ubrat) jako reakci na konstatovani holych faktu, to je demence prvni tridy ;D
-
Citace:
Původně odeslal
peta303
Je jasné, že je tu snaha protlačit Visty, což se mi také pramálo líbí, také potřebují čas, XP vyzrály spolu s SP1, u Vist to nejspíš bude podobné, možná delší.
Zrovna jsem si minule rikal, aby to nakonec pro Microsoft nedopadlo tak, ze nez se jim podari nejak stabilizovat Vistu po strance funkcni i prodejni, tak uz budou mit hotovy novy system. Zatim to tak celkem vypada...
-
Citace:
Původně odeslal
daggy
Ten predchadzajuci screen bol z prace, dnes som len tak pozrel na velkost mojho windows adresara a ma sokujucich 2,25 GB!!! Je to relativne cerstva instalacia bez aktualizacii (len asi 5 najnutnejsich, zvysne neinstalujem, odpaja sa mi nahodne po ich instalacii modem). Nemam predstavu co tam zabera tolko miesta? :?:
Jak mít co nejmenší Windows XP SP2 Prof??
1 smazat vše v adresáří Temp
2 smazat vše v adresáří Prefetch
3 smazat vše v adresáří Help (záleží na vás) cca 50Mb :-)
4 v příkazovém řádku zadat gpedit.msc
Jít na:
Šablony pro správu/systém/Program ochrany souborů systému w../Omezit velikost mezipamětí... POVOLENO
tam kliknout ještě na DALŠÍ NASTAVENÍ
Určit nastavení mezipaměti ochrany... POVOLIT + ZADAT CESTU KAM SE MAJÍ UKLÁDAT DLL SOUBORY třeba C:\windows|system32\dll2
Potom restartuj PC (buď bude chtít CD Windowsů nebo ne)
Po restartu najdi složku C:\windows|system32\dllcache a smaž v ní všechny soubory
A jsi o cca 450Mb chudší :D:D
PS: složka dllcache je skrytá!!
-
Gizmo, proboha kdyz nemas nejmensi tuseni o cem pises, nepis!!!!!!
Kriste... Tihle lidi se mi fakt jen zdaji...
Nepredpokladam, ze mas alespon nulovy poneti, k cemu je slozka Prefetch?
To ostatni uz je spis k placi.
-
<OT>
A co teprve "format C:", to vám ty wokna tak zminimalizuje, že se nebudete stačit divit:mweheh:
</OT>
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Gizmo, proboha kdyz nemas nejmensi tuseni o cem pises, nepis!!!!!!
Kriste... Tihle lidi se mi fakt jen zdaji...
Nepredpokladam, ze mas alespon nulovy poneti, k cemu je slozka Prefetch?
To ostatni uz je spis k placi.
Slouží k ukládání cest k programům, a tedy k jejich rychlejšímu spouštění
Doufám že jsem to trefil :D
-
Darmo mluvit.
Ne ze bych znal vsechno, ale cim si nejsem jistej nebo o tom nic nevim, nesnazim se cpat svetu...
-
-
1 Příloh-a(y)
Ad využití místa.
XP po smazání všech dllcache, servicepackfiles, download, uninstall a ja nevim co všechno ještě.
kidd: díky, ještě ten feature list...
-
To mas nejak sakra dost. Ja sa vleziem do 1,8GB
-
Citace:
Původně odeslal
kidd.hombre
tak co, už to z vás někdo zkoušel?
-
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Proč to neuděláš sám?
já neřikám, že to neudělám sám, jen se ptám jestli to někdo zkoušel...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Proč to neuděláš sám?
Trosku unahlena reakce ne? :rolleyes:
Ja bych treba take rad napriklad vedel, co je pravdy na tom, ze se WinXP zrychli a jestli jsou nejake problemy, aniz bych to riskoval na pracovnim PC...
-
Citace:
Původně odeslal
Camaro 79
Ja bych treba take rad napriklad vedel, co je pravdy na tom, ze se WinXP zrychli a jestli jsou nejake problemy, aniz bych to riskoval na pracovnim PC...
To mas pravdu, mam to stiahnute, ale do instalacie sa nehrniem, nechcel by som si sposobit problemy v dost cerstvej a bezproblemovej instalacii. Ale ked bude final, tak urcite si to integrujem do instalacky. Ale mozno ak budem mat viac casu, tak to skusim nahodit na dalsi disk len tak na skusku :p
-
1 Příloh-a(y)
Už aby tu ten SP3 bol... Teraz som si pozrel, koľko miesta zaberajú moje XPčka vo worku... A to mám ešte notebuk.
Za tie 2 roky, čo sú bez reinstallu sa tam toho dostalo hodne - ale nie je čas pred každým projektom na komplet obnovu... To vždy človek potrebuje toto a tamto a nakoniec je takto napuchnutá zložka = 6GB...
-
To mas ale se vsema tempama a jinym sajrajtem.. .22k souboru ;D nechapu ;D
Kde to lidi berete?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
To mas ale se vsema tempama a jinym sajrajtem.. .22k souboru ;D nechapu ;D
Kde to lidi berete?
Temp súbory tam nie sú. Tie sú v Documents and settings...
Len 3k súborov je v NtUninstal. Ďalších 1,5k je inf, 1,5k .NET, 2,5k dllcache a pod...
Vzhľadom na to, že sa tu vystriedali 3 verzie Visual Studia, 2xOffice, 2xMS SQL Server, Oracle, 3-7xJava plus ich updaty - sa tomu bordelu ani veľmi nedivím...
-
Citace:
Původně odeslal
LtK
Už aby tu ten SP3 bol... Teraz som si pozrel, koľko miesta zaberajú moje XPčka vo worku... A to mám ešte notebuk.
Za tie 2 roky, čo sú bez reinstallu sa tam toho dostalo hodne - ale nie je čas pred každým projektom na komplet obnovu... To vždy človek potrebuje toto a tamto a nakoniec je takto napuchnutá zložka = 6GB...
VMware nebo virtualizaci obecne, zname? ;)
-
Je to firemný stroj, takže neslúži ako úložisko filmov, či mp3 = nejakých pár GB ma z biedy nevytrhne.
Takže pokiaľ to beží, tak to neriešim... A keď to nebude bežať, aspoň bude dôvod na upgrade...
A možno to bude dôvod na čistý reinstall s SP3kou...
-
Ja uz mam SP3 pre betu uz nejaky ten mesiac, a co som postrehol? maximalne nic , jedine nejake drobne nastavenia u jazykoch klavesnice a inac fakt ze nic, rychlost a setko ostalo...neblbne nic a snicim niesu problemy. - To sa neda povedat o viste+sp1 RC1. ide to lepsie ako pred rokom musim uznat, ale stale to ma svoje muchy ako napr ovladace na zvuk stale nefunguje to na 100%, dscaler ma mensie problemy...proste take drobne chyby ktore kym sa neodstrania tak nema zmyslen na vistu prexadzat
-
-
-
To zní dobře. A ten SP pro Visty taky :)
-
Tak nam vysel SP3 ve verzi RC2 (build 3311) pro verejnost dostupny pres WinUpdate, staci jen mala uprava registru ala Vista SP1.
http://www.microsoft.com/downloads/d...kInfoContainer
Problem mohou mit ti, kteri maji nainstalovanou predchozi verzi SP3, tu je treba nejdriv odinstalovat.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Crusheer
Funguje na ceskou verzi?
tak sem se dočetl, že ne. na českou by měli vyjít až v dubnu.
-
Mame venku dalsi build SP3 RC2 Refresh (5508), vypada to na posledni release pred finalem, jelikoz uz ani ted se moc zmen neudalo.
http://forums.microsoft.com/TechNet/...teID=17&mode=1
Citace:
The Windows Serviceability team is pleased to make available Windows XP Service Pack 3, Release Candidate 2 Refresh (XP SP3 RC2 Refresh).
The purpose of RC2 Refresh is to validate improvements to the Windows Update experience with Service Pack 3. Therefore, this beta release will be available only on Windows Update, in English, German and Japanese. Beyond fixes for common Windows Update issues and the inclusion of support for HD Audio, there are no substantial differences between this beta release (build 5508) and XP SP3 RC2 (build 3311).
XP SP3 RC2 Refresh includes all previously released updates for the operating system, similar to earlier service packs. It also includes previously released updates to the latest versions of some system components, as well as functionality that make it easier for enterprises to co-manage both Windows XP SP3 and Windows Vista PCs within same corporate environment.
While this update is available for anyone, remember that it is pre-release software, is time-limited, and is intended for IT professionals, developers, and other technically-inclined individuals that are comfortable using pre-release software.
The application to enable download of XP SP3 RC2 Refresh is the same application as was used to distribute XP SP3 RC2. This is an application that can be found at theMicrosoft Download Center. Running this application on a machine with Windows XP Service Pack 2 will enable Windows Update to offer XP SP3 RC2 Refresh to that machine. Build to build upgrades are not supported for this beta release, so if you have installed XP SP3 RC1 or XP SP3 RC2, please uninstall it before running this application. We strongly recommend that only this application be used to obtain RC2 Refresh and that evaluation and feedback be based solely on releases provided directly by Microsoft.
As with RC1 and RC2, we encourage feedback on XP SP3 RC2 Refresh via this TechNet forum. Information regarding XP SP3 overall can be found on the Windows XP TechCenter.
Thank you very much for your feedback to date! We look forward to hearing from you.
Regards,
Windows Serviceability
-
Máte někdo anglická (německá, japonská :-)) XPéčka? Zkoušel někdo tenhle SP3 RC2? Jak se to jeví co??
-
Huraaa, 29.4. to tu mame.
http://www.neowin.net/news/main/08/0...-release-dates
Citace:
With Service Pack 3 for Windows XP just over the horizon, we've managed to get our hands on the internal schedule for the release of the highly anticipated update to the aging operating system. As you can see in the list below, most of the stages will occur before the end of the month, though forced automatic updates won't land until June. This delay should give system administrators an ample amount of time to prepare for the upgrade or simply come up with an excuse for when things go awry.
- April 14, 2008: Support is available for the release version of Service Pack 3 for Windows XP
- April 21, 2008: Original Equipment Manufacturers, Volume License, Connect, and MSDN and TechNet subscribers
- April 29, 2008: Microsoft Update, Windows Update, Download Center
- June 10, 2008: Automatic Updates
-
Vztahuje se to na všechny jazykový verze?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Vztahuje se to na všechny jazykový verze?
Skoro jiste bych rek, ze ne, urcite bude anglicka, pak mozna nemecka a japonska jako u RC. Ceska bude urcite o dost pozdeji, viz cokoli, naposled treba Vista SP1.
-
V tom případě nechápu tvoje nadšení :)
-
Ne kazdy napr. vlastni ceskou verzi? A kazda zprava je lepsi nez zadna ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
V tom případě nechápu tvoje nadšení :)
Preferuji prave anglickou verzi a z Vist fakt rostu, uz 2 mesice cekam prave na XP SP3, abych moh nahodit cistou instalaci.
-
Vypada to slibne, ten leaknuty rozvrh se zatim plni...
Dnes oficialne ohlaseno RTM.
http://forums.microsoft.com/TechNet/...4173&SiteID=17
Citace:
Today we are happy to announce that Windows XP Service Pack 3 (SP3) has released to manufacturing (RTM). Windows XP SP3 bits are now working their way through our manufacturing channels to be available to OEM and Enterprise customers.
We are also in the final stages of preparing for release to the web (i.e. you!) on April 29th, via Windows Update and the Microsoft Download Center. Online documentation for Windows XP SP3, such as Microsoft Knowledge Base articles and the Microsoft TechNet Windows XP TechCenter, will be updated then. For customers who use Windows XP at home, Windows XP SP3 Automatic Update distribution for users at home will begin in early summer.
Thanks to everyone here who installed the public betas – you not only gave us detailed feedback but also helped each other out with timely troubleshooting. Through the beta program we found several important issues and were able to confirm some essential fixes. We couldn’t have done this without you.
We will still be monitoring this forum during the next few weeks in case you have more feedback about the release of Windows XP SP3.
On behalf of myself, Shashank Bansal and Windows Serviceability, many thanks.
Chris Keroack
Release Manager, Windows XP Service Pack 3
Windows Serviceability
EDIT: Pridavam jeste rozvrh pro jednotlive jazykove mutace.
http://img408.imageshack.us/img408/8940/sp3rtmbv5.png
-
Haha, SP3 (skoro) k narozeninám ;D
-
Co myslíte, kdy bude v PC prodejnách k dostání instalační CD S Windows XP sp3 CZ???
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Co myslíte, kdy bude v PC prodejnách k dostání instalační CD S Windows XP sp3 CZ???
Vypadá to že ne:
http://www.cdr.cz/a/24119
A tady je nějaká zmínka, že XP SP3 "bude obsahovat nově i některé funkce Vist, hlavně co se síťového softwaru týká."
http://www.ispace-portal.cz/potrebuj...-par-tipu.html
(ale spíš je to o tom, jak si udělat takové vistové XPéčka ;))
-
Myslim, ze v SP3 by mel byt zahrnuty uz i novy Remote Desktop ala Vista. Hlavni vyhodou je, ze umoznuje vzdalene spoustet i programy aniz by se musel dotycny hlasit na vzdalenou plochu. Prave to testuji v praci...takovy okopirovany Citrix :)
Jinak po instalaci anglickeho SP3 jsem se setkal s problemem (BSOD i ve stavu nouze) s knihovnou GDI32.dll - pomohla az recovery console a rucni prekopirovani souboru ze "zalohy". Trochu me to u RC2 prekvapilo :)
-
Sosam CZ RTM verzi, vecer snad nahodim jak SP3 tak i pripadny info/postrehy/problemy....
-
Od včera mám nainstalované anglické SP3 a až na problémy s X-fi ovladači od Creative(na creative byl dostupný update, ale ani teď při přechodu do jiného módu si to není schopný pamatovat hlasitost) jsem nezaznamenal žádný problém. Připojení ke vzdálené ploše je opravdu nová verze ale ta už byla i u SP2c.
Windows XP SP3 CZ je tu, stahujte zde. (z MS webu)
-
28.4.08
na www.qr.cz je ke stazeni CZ verze SP3 - myslel jsem, ze vyjde az v kvetnu
-
-
aby to nebylo fake!!!!! No stáhnu to taky a dám vědět co a jak!
-
Proc by to mel byt fake? Je to na webu MS, normalne se to nainstaluje a mas SP3...
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Proc by to mel byt fake? Je to na webu MS, normalne se to nainstaluje a mas SP3...
No není problém takhle nasadit do PC různý "bordel" Si vem jen co je falešných stránek co se tváří jako pravé!
Ale dost už strašení! SP3 úspěšně nainstalován a "zatím" vše v pořádku a v pohodě!!
http://img81.imageshack.us/img81/4123/beznzvuca8.th.png
-
Taky v pohodě. Jen mi nlite řval, že jsou na cd, který jsem aktualizoval na SP3, už nějaký aktualizace a že je to musí napřed smazat... No, odklikal jsem a v pohodě.
Jede to v klidu. Rozhodně příjemný nemuset se patlat se stahováním aktualizací.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Rozhodně příjemný nemuset se patlat se stahováním aktualizací.
Jj, taky jsem to integroval rovnou do instalacni CD (http://apcmag.com/how_to_create_a_bo..._xp_sp3_cd.htm) a zda se to byt funkcni.. Akorat mam problem se samotnou instalaci SP3 do jiz zabehleho (neskutecne zabordeleneho :-D) systemu. V prubehu instalace mi to na dvou PC (Via chipset :-) ) zarvalo, ze nemuze najit na C: soubor atapi.sys, tak jsem instalaci radeji zrusil... a az bude cas, nahodim to cele znova, uz to stejne potrebuje ;-)
-
VIA... :P Sis odpověděl sám :) Ale určitě mají i bezproblémový chipsety.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
VIA... :P Sis odpověděl sám :) Ale určitě mají i bezproblémový chipsety.
"Po kom deš" :D
Zkousel jsem to obejit (zahlasi to chybu v ramci zalohovani souboru, takze jsem to preskocil) a jinak vse funguje jak ma. Tedy i na VIA chipsetu :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
....V prubehu instalace mi to na dvou PC (Via chipset :-) ) zarvalo, ze nemuze najit na C: soubor atapi.sys, tak jsem instalaci radeji zrusil... a az bude cas, nahodim to cele znova, uz to stejne potrebuje ;-)
mě přístup k atapi.sys blokoval Alcohol 120% (a pokud mě paměť neklame tak u kamoša Daemon tools). stačilo odebrat ve správci zařízení všechny virtuální mechaniky, nainstalovat SP a znova je vytvořit. tak proběhlo vše bez chyby
-
Já jsem hlavně zvědavej, jestli se mi všechno správně integrure resp. odinstaluje a nakonfiguruje v nLitu. Ať žije Virtual PC :) Mám o zábavu postaráno.
-
Citace:
Původně odeslal
JejKey
mě přístup k atapi.sys blokoval Alcohol 120% (a pokud mě paměť neklame tak u kamoša Daemon tools). stačilo odebrat ve správci zařízení všechny virtuální mechaniky, nainstalovat SP a znova je vytvořit. tak proběhlo vše bez chyby
Mohlo by byt, Alcohol mam nainstalovany, no jak jsem psal. Dal jsem pokracovat v instalaci a projelo to v poradku a bez chyb :-) Akorat mi teda totalne rozhodilo skin... Mel jsem nejaky CodeOpus a ten se smazal, zkusil jsem to znova spolu s nw_uxpatcher a porad nejede nahodit, tak nevjem :-) ale nic podstatneho.
-
Jinak předpokládám, že i nadále platí, že to jde nainstalovat rovnou např. přes SP1.
-
me to zachovalo vsechna nastaveni, vcetne black skinu...jen se to zeptalo, jestli chci zapnout automaticky aktualizace a security center :)
-
me to po instalaci SP3 vyhodilo skin BlueMesa a nastavilo defaultni
patchnul se uxtheme.dll
takze nelze pouzivat nemicrosofti .msstyles
momentalne hledam vhodny patch
-
Citace:
Původně odeslal
Jey
momentalne hledam vhodny patch
Ja som na XP SP3 Cz pouzil toto a funguju vsetky styly. Snad to pomoze aj Tebe...;-)
-
Citace:
Původně odeslal
M@to
Ja som na XP SP3 Cz pouzil
toto a funguju vsetky styly. Snad to pomoze aj Tebe...;-)
muzes vyzkouset tento styl? me totiz s sp2 fungoval a doma ho mam jen lehce upraveny k obrazu svemu. po instalaci sp3 mi nefunguje ani ten muj upraveny, ani ten originalni blue mesa z nasledujici stranky
http://toastyghost.deviantart.com/art/BlueMesa-19116378
programek, na ktery odkazujes jsem zkousel.. ale neuspesne
-
Po aplikacii toho patch-era, na ktory som dal link si restartoval system? Sice nic take nepyta, ale bez toho mi to nefungovalo.
Inak ta tema, ktoru si uviedol mi bez problemov funguje...
-
Citace:
Původně odeslal
M@to
Po aplikacii toho patch-era, na ktory som dal link si restartoval system? Sice nic take nepyta, ale bez toho mi to nefungovalo.
Inak ta tema, ktoru si uviedol mi bez problemov funguje...
jojo bylo to presne tim, uz jsem na to stacil prijit, zrovna jsem to sem chtel napsat:-)
-
Nenasel nekdo zpusob jak po aplikaci SP3 vypnout ochranu systemovych souboru? Editace SFC_OS.DLL dle postupu pro SP2 nepomohla. Taky nefunguje XP lite 1.9, pise ze s touto versi OS neni kompatabilni :(
-
Citace:
Původně odeslal
homberg
me to zachovalo vsechna nastaveni, vcetne black skinu...jen se to zeptalo, jestli chci zapnout automaticky aktualizace a security center :)
Mě to samé bez problémů se skinem Vist
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Mě to samé bez problémů se skinem Vist
Zajimave, nevadi, vyresit se to da... Nicmene tak lehce OT. Vsiml si nekdo nejake zmeny? :D Neceho uchopitelneho? Ja vim, ze to nebyl kdo vi jak revolucni SP, ale i tak... Do vlastnosti systemu pribylo info, ze mam SP3 - to uznavam :-) Nicmene at se koukam, jak se koukam, stale jsem si za ty dva dny niceho noveho nevsiml.
-
Můžete někdo potvrdit tuhle změnu? http://www.cdr.cz/a/24247
To je celkem síla ;D
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Muzu, neni :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
jojo, není tam:-(
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Zajimave, nevadi, vyresit se to da... Nicmene tak lehce OT. Vsiml si nekdo nejake zmeny? :D Neceho uchopitelneho? Ja vim, ze to nebyl kdo vi jak revolucni SP, ale i tak... Do vlastnosti systemu pribylo info, ze mam SP3 - to uznavam :-) Nicmene at se koukam, jak se koukam, stale jsem si za ty dva dny niceho noveho nevsiml.
Hm máš pravdu na "pohled" nic nového žádný nový skin :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Hm máš pravdu na "pohled" nic nového žádný nový skin :-)
Tak zkus od Microsoftu originál Zune Theme, třeba tě uspokojí ;)
-
nainstalovano, zatim zadna viditelna zmena.. teda krome z cisla 2 na 3 :D.. rychlost stejna, stabilita zrejme taky.. jinak panel adresa tam opravdu neni, ale to mne netrapi pac jsem ho stejne nepouzival :)
-
Citace:
Původně odeslal
RayeR
Nenasel nekdo zpusob jak po aplikaci SP3 vypnout ochranu systemovych souboru? Editace SFC_OS.DLL dle postupu pro SP2 nepomohla. Taky nefunguje XP lite 1.9, pise ze s touto versi OS neni kompatabilni :(
Tak sem hledal a dohledal na MSFN. Funguje to i na CZ verzi SP3. Tady je postup:
To permanently disable Windows File Protection - Windows XP Pro SP3 (5.1.2600.3264) Without using the registry:
At offset EC84, replace 83F89D7508 by 3BC0EB3290
cmp eax, FFFFFF9D
jne 76C6F891
by
cmp eax, eax
jmp 76C6F8BA
-
Takze taktez mam nainstalovano a zadnych zmen jsem si prozatim nevsiml.
Instaloval jsem na zabehnuty system, prvni start byl pomalejsi, ale potom vse uz behalo zase svizne a vse je OK.
-
Nuz prve negativum: nefunguje korektne SkyStar 2 karta (casto sa zasekava), ale pozeram ze Technisat promptne vydal nove beta drivery pre XP SP3, som zvedavy ci to pomoze :(