co byste mi doporucili? pouzivam zatim nero wave editor
Printable View
co byste mi doporucili? pouzivam zatim nero wave editor
SoundForge
Já sem naposled taky něco hledal a nakonec sem provedl jednoduchý úpravy v Premiéře :wink:
soundforge nebo cooledit
SoundForge
CoolEdit
GoldWave (ten asi nejvíc) 8)
Na strihani pouzivam Soundforge, na dalsi upravy (pouzivani pluginu a vypalovani) Wavelab - ten ma skvelou moznost preview s nekolika efekty najednou a prima se pracuje s jednotlivymi tracky pred vypalem CD - podobne jako v CD Creatoru (plugin do Soundforge).
Já se přikláním na GoldWave... používám ho již řadu let... má hafo funkcí... 8-)
Goldwave nesaha SF nebo WL ani po rolovaci menu ;D Oba zminovane programy jsou profesionalni.
SoundForge
Hlavne se divej jak "hluboke" ma ktery program Undo!!!!
Se to mozna nezda ale dost jich ma treba jen max jednou zpet coz jaxi nestaci.
Ja sa priklanam k SoundTrackeru zo ZX Spectra ;D
Ale inak u mna vedie SoundForge, pretoze ked donho navalis hodne plug-inov je asi neprekonatelny v komplexnosti, ktoru nexcem nikoho urazit asi ani jeden z nas smrtelnikov( samo okrem Dorf-a )nevyuzije.
Na nějakou tu složitější editaci SoundForge.
S directX pluginy umi pracovat i Wavelab a krome toho i s VST pluginy...
2dorf: vsak OK, ale mam radsej SF ;)
Mne se taky lip pracuje s SF, ale preview s pouzitim nekolika pluginu najednou v realtime je u WL super.
Dik za info 2 dorf, ja som mal WaveLab spred 4 rokov co je docela brutus, ale asi ho znovu skusim.
moc diky-ted du sosat pres kazaa ;D
sounforge sem sosnul, potom se nak zbortily xpčka(moje error :-) ) a sounforge fuč ??? jak exac, tak instalace ??? ???
rozhodně doporučím SoundForge a GoldWave :wink:
Muzu doporucit SoundForge 4.5 ... na netu je dobre riplej a nejsou s nim absolutne zadne problemy.
SoundForge 4,5
ale teraz som si stiahol SoundForge 6 -->Super :wink:
A zkousel tady nekdo novej Cool Edit Pro 2.0 !!! Zalezi co od toho programku cekas, ale me pripada dost dobrej
De Profundis: Zkousel jsem v1 ale moc me to nenadchlo ... mam par kamosu co v nem delaj ale jen nektery veci
Ty jo, tady je zvukaru. :roll: To jsem netusil.
Trochu se tim zabyvam profesionalne a pro cistici a masteringove prace - hlavne z DAT pouzivam Sound Forge 6.0 - pozor jestli pouzivate SF 5.0 a starsi, prace s nimi neni tak komfortni a neni tolik moznosti jako ve verzi 6.0. Pouzivam "cistici" plug-iny od Waves a dalsi .... hlavne v ruznych kombinaci v Plug-in Chaineru - to je super vec ve verzi 6.0.
Dobrej je treba i Samplitude 6, ale tezko se schani.
WST plug-iny se tam daj taky dost v pohode dostat, i kdyz je program primo nepodporuje.
Kdyby to nekoho zajimalo. Ja osobne je nepouzivam. Vystacim si s DirectX.
Chainer ja na prd, kdyz kazdej track potrebuje jinou upravu...
Tak to je snad samozrejme, ze na ruzne tracky se pouzivaji jine nastaveni a jine filtry atd, to ale neznamena, ze ty filtry nemuze mit v chaineru - kazdy z nich se tam da v pohode vypnout ... a hlavne si to predem poradne poslechnout ...
Ja to hlavne pouzivam k cisteni starych nahravek a take neprofesionalne nahranych DAT. Tak jsou treba tracky dlouhe 40 min. A to se ten chainer setsakramentsky hodi.
Poradne si to predem muzes poslechnout predevsim ve Wavelabu, v tom na nej SF urcite nema...
No ono je to asi o tom, na co to potrebuje. Spis si to chce vyzkouset pokud mozno co nejvice programu a pak v jednom delat. Nekdo jich pouziva vice. Pro mou praci je nejlepsi Sound Forge 6, ze vsech programu, co jsem kdy videl.
Cool Edit Pro se taky da dost dobre pouzit - ma to v sobe par slusnych plug-inu integrovanych.
Spis at Kecinzer napise na co to potrebuje.
to Dorf - co na tom vlastne delas? Jestli to tedy neni tajny.
Co jsem měl SF 4.5 nic jinýho jsem nezkoušel. 5 je rychlejší ale ta 6 je naprosto skvělá a bleskově rychlá.Chainer taky použývám - pro mastering je to mooc dobrý, favourites se taky hodí a preview je tam.Jediný nedostatek proti Wavelabu je v těch realtime efektech.Dáš do racku a experimentuješ.Ale Steinberg (Wavelab) optimalizuje jen pro intela.Poslední Cubase už i pro Athlona.
Na jednoduchou editaci ale Nero stačí.
Neni to tajny - delam na tom cedecka... ;DCitace:
Původně odeslal Kamadeva
No tak to asi delame vsichni ne? Spise me zajima jaky styl hudby a z jakeho zdroje ... to je dulezitejsi. :wink: A co na tom delaj ostatni?
Realtime effekty moc nepouzivam ... pro mou praci jsou dost nevhodne.
Znate nekdo program DART Pro?
Já používám SF jednak k masteringu a úpravě špatných a nestandartních nahrávek (živák,kazeta,deska,radio). Když dělám muziku tak wav samo ještě protáhnu SF, tady by se ty realtime efekty hodily.To laborování zabere dost času a výsledná kombinace je nejistá.
no já dělám převážně samply tracky a multitaskingový edit pro přípravu na DJspliting a mixing :wink:
Styl? Kdyz delam pro kapely, tak prevazne rock, pro sebe hodne alternativy a nektere pisnickare (archivy z dob temna).Citace:
Původně odeslal Kamadeva
S temi realtime efekty - to nejak nechapu. Kdyz chces pouzit nejaky plugin, musis si ho nejdriv poslechnout - a bez toho, abys ztracel cas jeho aplikovanim. Ve WL si muzes takhle prehrat skladbu a v realu menit ruzne efekty...
No pro cisteni nezmasterovanych nahravek z DAT, kde se kazdou chvilku neco meni se to moc nehodi ... radeji to nahraju cele jak to je (samozrejme davam pozor na cliping) a pak si to roztriham, ci oznacim, v plug-in chaineru si vyberu vhodne plug-iny a pustim nahled ¨(preview)... tam mam napr. noise reduction Xclick Xcrackle atd ... Pred tim to samozrejme projedu Wave hammerem nebo necim jinym - podle urovne zdroje - kvuli hlasitosti (normalizaci). Tam se to nastaveni da v pohode poslechnout .... pak uz to par minutek chrousta a vyplivne mi skoro pripraveny soubor ... jen nejaky fade-in fade-out, pripadne dalsi drobne upravy ci filtry a je to. Pripraveno k paleni.
Mozna mluvime tak trochu o tom samem ...
Realtime filtry jsou spise o tom, ze se zapnou, nastavi a pak si to i s tim filtrem rovnou nahrajes z libovolneho zdroje - to opravdu Sound Forge 6 moc neumi a ani to v podstate nepotrebuje.
Ne,v SF je preview efektu,chaineru ale ve WL si prostě spustíš efekty v racku a právě tu kombinaci hned slyšíš a pak jenom sejvneš.
To je prave to super - a kazdy efekt zvlast v realu "doladujes"...Citace:
Původně odeslal chessman
Super, a to jsem se vam prave snazil rici, ze pro urcity typ nahravek a pri urcitem zpusobu prace je tohle nepouzitelne. I kdyz samozrejme se to casto muze i hodit. Staci na to mit dostatecne rychly comp, coz dnes neni problem.
Nevite nekdo o nejakem foru, kde se tyhle veci rozebiraji? Idealne v cestine, ale neni podminkou. Hledal jsem dlouho, ale nenasel ... :|
;D --- CoolEdit 2k, GoldWave, CakeWalk 9 ;D
Já bych vřele doporučil CoolEdit Pro v2.0 pracuje se mi s ním nejlépe 8) a má dostatečné Undo
Co to je za nesmysl? ???Citace:
Původně odeslal Kamadeva
Taky tomu nerozumim.Tyhle efekty jdou použít na už nahranej materiál a nejsou tak super náročný na hw-jo, chce to mít kartu s nízkou latencí (ovladačema) pro vst efekty.Ale jinak je účinek stejnej jako v SF.Fóra jsou na sajtě Steinberg,jinak slabota.Ale nebyl jsem v tomhle důkladnej.
Doporučuji CoolEdit,SoundForge,pokročilému Cubase SX. :wink:
SF 6.0 + Waves
Cool Edit 2.0 na Denoise